|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Paula u mnie teściowa była bardzo normalna, szanowała zdanie innych natomiast teść zachowuje się teraz jak 100%owe dziecko i chce być w centrum uwagi męża. Co do szwagra to mam to gdzieś co mówi, bo dużo niemiłych rzeczy od niego usłyszałam, ale to dot. dziecka mnie trochę ruszyło, ale niech się .... .
![]() Paula teraz trochę odpoczniesz, bo musimy zbierać siły na czas po porodzie... tym bardziej jak to jest pierwsze dziecko ![]() Co chorych Panów to oni przy katarze, bólu głowy i gardła już umierają... Mój mąż też tak ma. jak byłam chora nie leżałam bo trzeba było obiad ugotować, też trochę dom ogarnąć i tak cały czas. A on od wczoraj cały czas leży i nawet z łóżka nosa nie wychyli... oby naszym panom szybko przeszło
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę ewentualnie o Roztoce..ale to daleko
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj czytałam taki artykuł: http://nowysacz.naszemiasto.pl/artyk...l,t,id,tm.html |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
mam pytanie z innej beczki ;-) czy pojawiła Wam się już linia na brzuchu? Bo ja 2 dni temu zauwazaylam, ze juz mam co prawda jest narazie na szczęście delikatna i jasna ale już jest. Moja mama mówi ze jak się ma linie na brzuchu to wtedy nie ma się rozstępów na nim i odwrotnie. Póki co ja nie mam i mam koleżankę co w maju urodziła linii nie miało a za to mnóstwo rozstępów i szwagierka która miała bardzo ciemna linie (ona z tch z ciemną karnacja) i nie miała żadnego rozstepu. A co do rozstępów to mi niestety pojawiły się na udach a wogole nie yje w udach wszystko w brzuch idzie :-/
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Bylamna pobraniu krwi dzis
Od wtorku slabiej czuje rucby.. Czuje ale jednak mnke to martwi troche...
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ekspertem nie jestem wiec negowac nie bede. W poprzedniej ciazy wyszla mi 3cim trymestrze. Bardzo wyrazna. Rozstepow tez nie mialam. Poki co lini jeszcze nie ma. Ponoc tyle miesiecy ile przed porodem wyjdzie tyle pozniej znika, ale ile w tym prawdy tez nie wiem bo to zaslyszane gdzies tam od kolezanki ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
pewnie inaczej sie ulozyla i to dlatego---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ja juz po wizycie. Młoda idealna, pieknie rosnie, proporcjonalnie wszystko. Ma juz 550g Ostatio bylo glowka w dol a teraz znowu glowka do gory. Pierwszy raz udalo sie zrobic zdjecie buzki, bo tak zawsze machala raczkami przy twarzy. Przy okazji mialam pobrane wymazy z cewki + cytologia bo ostatnia cytologia rok temu no a wymazy raz w ciazy moja gin chce zrobic. Nic przyjemnego, a fuu. Szyjka zamknieta na cztery spusty. Jak nie bede sie czuc na silach juz pracowac to mam zadzwonic do niej w kazdej chwili i bedzie odpoczynek. Ale poki co chce pokonczyc projekty Takze piatek zaczal sie bardzo dobrze
|
||
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
No probuje byc spokojna i czekam jak cos zobacze cos bede myśleć jutro moja gin madyzur w szpitalu wiec najwyzej pojde flache zaniose niech robi usg
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
Ją od dwóch dni bardzo mało czuje mała tylko wieczorem i to chwilunie też mnie tomartwi
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez czuje małego słabiej od 2 dni wcześniej kopał mocno a teraz słabiej ale dziś od rana juz kopał wiec myślę że to zależy od ułożenia i tez chyba od pogody.
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje..
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
To raczej nie u mnie w szpitalu chyba :-P no bede cierpliwie czekac cos tam sie dzis poruszalo wiec moze bedzie na plus..dzieki
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc na moja takie rzeczy nie dzialaja, na nia czosnek dziala haha
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie objadam sie dzemorem i zobaczymy
pewnie panikuje ostatnio mialam troche stresow i dlatego pewnie mocniej kopalo i za bardzo przywyklam
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brzuszek i kot i zakupy no wszystko ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Ja juz po wizycie i oczywiscie tez zestresowana na maksa ale wszystko jest dobrze |
||
|
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to się ma do rozstępów nie wiem Cytat:
również miałam cytologię już na pierwszej wizycie jak poszłam potwierdzić czy to ciąża rzeczywiście mam 2 grupę czyli ok u Ciebie tez będzie ok zobaczysz Pochmurno i jesiennie ciekawe kiedy spadnie śnieg ? Mati mi się znów przemieszcza w poprzek tak chyba moje dziecko ma nowa zabawę tylko mógłby to trochę delikatnie robić ![]() amb zaciskam kciuki !
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj byłam na wizycie, szyjka niestety skrócona standardowo, ale na szczęście zamknięta. Klusek waży 630g, lekarz podczas usg wypalił no bo to miała być dziewczynka prawda? Myślałam że mu z tego łóżka zlecę, ale zaczął się śmiać i dopiero załapałam że go takie żarciki trzymają. Tak więc siusiak nadal na miejscu (zawsze chciałam dziewczynkę, ale teraz jak już troszkę ubranek pokupiliśmy to ja dziękuję za takie niespodzianki
Miałyście może robione echo serca dzidziusia? Jak to wygląda?
|
#3590 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
Szkoda, że teść stracił już żonę, ale też musi brać do siebie to, że syn ma swoją rodzinę. A tekst nooooo poniżej pasa, szwagra z Holandii z resztą też. Jeden lepszy od drugiego :/. Szwagra chyba faktycznie zazdrość musi zżerać. Jednak postawa psa ogrodnika w niczym jemu i jego żonie nie pomoże. Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze trochę i w końcu sobie odpoczniesz. Widzę, że co dzień odliczasz czas do "wolnego" . Cytat:
Cytat:
No to kawał Dziewuszki już cieszę się, że wszystko jest dobrze . Muszę swoją ginkę ścignąć o cytologię przy najbliższej wizycie, dobrze że mi przypomniałaś. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
. Zawału bym dostała. Echo serca robi się tylko wtedy, gdy np. przezierność karkowa nie mieściła się w normie, gdy dziecko jest obciążone takimi wadami itd. U mnie takich wskazań nie było, więc i badania także nie. I chwała za to. Niech wszystkie nasze dzieciątka będą zdrowe!
|
|
#3591 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Juz prawie prawie da sie mieszkać komfortowo Ale mamy jeszcze do wymiany sofę, meblościankę w salonie, telewizor i ogarnięcie jakiegoś kredytu na samochód. Chcemy wziąć jakis kredyt rzędu 10k, dołożyć cos z pensji, moze cos ze ślubnych zostanie i tak za 15k bedzie samochód Tak dotąd korzystamy z auta rodzicow (mieszkają 5 min spacerem od nas) i nie robią problemów, ale jednak jeden samochód na 3 osoby (nie liczę siebie, nie mam prawka ) gdzie tata jeździ nim codziennie do pracy to ciezko rozplanować czasowo. A znowu taki kredyt 10k to nie fortuna. Z wynikami masakra, do tego co gorsza od kilku dni naprawdę czuje spore pogorszenie w samopoczuciu i humor (bez powodu płacze = hormony) i osłabienie straszne i bóle głowy i brzucha .... We wtorek ginekolog.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Mi gin poleca asmag forte 3x2 tabletki. Duża dawka ale skurcze zupełnie przeszły. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Super, ciesze sie, ze wyniki jednak ok !
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie właśnie wszystkie bad genet super i z serduszkiem też ok, no nic na szczęście na nfz to badanie .
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Od 17tej wczorajszej mnie nie było, a tu trzy strony do nadrobienia??Niedobre wy:PPP
Cytat:
Faktycznie może popróbuję z tymi płynami do hig. intymnej. Mam też leki od gin ze szpitala, także do wtorku jakoś zniesę
|
|
#3594 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Super, siper!!!! Bardzo sie ciesze czytając takie posty ![]() Ja ta linie ciemna od pępka w dół juz leciutką mam
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz minal rok prawie wiec pobrala. I przy okazji wymaz cewki na chlamydie jakies tam bakterie i cos tam jeszcze. Strasznie nieprzyjmene...A pochmurno to fakt ale bardzo cieplo
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cudowne koty ! ja jestem psiara zdecydowanie, ale koty tez uwielbiam haha i tez bym czarnego nie zauważyła. TP masz dzien przede mna Czujesz juz kopniaki?Ja ciagle nie
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze dziewczyna zdrowa! I duza juz ![]() Kurcze chlopak nie dziewczyna, az mi sie namieszalo przez tego lekarzza Twojego
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-10-16 o 11:11 |
|
|
|
|
#3598 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To może teraz właśnie spróbuj ten Gynomed vaginal? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
eeeej nie widzę zdjęć ![]() Cytat:
Wiesz co, kiedyś Ja pisała,że jej lekarka w USA powiedziała,że może brać w cholerę magnezu a to i tak nic nie pomoże w ciąży. I coś w tym raczej jest, bo ja biorę od początku a skurcze mnie łapią. Jak mnie złapie skurcz to kucam na palcach i od razu przechodzi.
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kciuki za wizytę!!!---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Cytat:
aaa już po wizycie super,że jest ok![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Choc na moja takie rzeczy nie dzialaja, na nia czosnek dziala haha

Mati mi się znów przemieszcza w poprzek tak chyba moje dziecko ma nowa zabawę tylko mógłby to trochę delikatnie robić
inaczej zawsze beda zgrzyty i cos nie halo 

.
i humor (bez powodu płacze = hormony) i osłabienie straszne i bóle głowy i brzucha 
!