|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
a myślałam, że to już zostało przez Waszą córę ustalone ciekawe ile to jeszcze potrwa i ile zmian będzie Łucja ładnie
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
studiowalam tam 3 lata a mieszkam blisko Łomży jesli cos ci to mowi :-D dokladniej w Zambrowie na drodze miedzy wawa a bialym
|
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wprawdzie w Łomży byłam tylko kilka razy przejazdem jak jechałam do cioci na Mazury, ale przynajmniej wiem, jak wygląda. Zambrów też "znam" z okien samochodu.
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty skad dokladniej?
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
mieszkam w B-B, ale praca w Tychach ![]() Dalila w Tychach, a Mahomed, gdzieś w zagłębiu (ale nie pamiętam, które miasto dokładnie). Ale z tym Mahomedem, to mi kopara opadła jak zobaczyłam akt urodzenia... mama i tata narodowości polskiej...ki czort przeszli na islam chyba |
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Byłam w tesco i poczyniłam pierwsze zakupy Otóż kupiłam...stanik do karmienia i smoczki- bo było w promo %. Stanik Canpol to na razie dno- jakiś za ciasny jest ale ze 3 razy go wypiorę i jak się rozciągnie to będzie ok. Jak nie na początek to później. Za 15 zł przeżyję... A smoczki jak smoczki- w razie niemiłosiernego darcia się coś tam będzie. Z Gosią dostałam w przychodni ale teraz jak działam na dwa fronty to mogę nic nie dostać to lepiej się zaopatrzyć .
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mi się dzieciaczek z takim imieniem nie trafił w pracy ![]() A Nina, o której wcześniej była mowa też mi się podoba. Lubię takie krótkie imiona ![]() Znałam kiedyś jedną Ninę... to była jajcara. Mąż na nią mówił mrówka i w domu cały czas tylko mrówka to, mróweczka tamto. I któregoś pięknego dnia Nina mi opowiada jak jej syn wrócił ze szkoły z płaczem... wypytuje syna co się stało, a ten opowiada, że dzieci z klasy się z niego śmiały, bo nauczycielka pytała wszystkich jak rodzice mają na imię i on powiedział, że mama ma na imię mrówka.
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze z takich nietypowych imion z jakimi się zetknęłam to
dla dziewczynek: Estera, Eunika (z quo vadis ), Kalinadla chłopców: Nataniel, Miłosz, Dorian, Natan (podoba mi się w tym imieniu to, że wspak czyta się tak samo ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ja się wtedy popłakałam ze śmiechu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ok w tesco chyba nie ma o właśnie mamusie a jak wybrać smoczek ? miałam już kilka podejść i nie wiem narazie tylko oglądałam tam kilka rozmiarów jest chyba ?
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam jest 1 tabletka do zażycia, czy też 2 tabletki? (witaminowa i z olejami omega) |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Mahomed w skrocie... Siema Mahu
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej rodzinnej miejscowości jest dwóch chłopców Samuel i Emanuel
|
|
#3706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuuu jak mi się Łucja podoba. Małżowi też. ALe Natalia iŁucja? W ogóle nie pasi ![]() Cytat:
Ja mówię teraz Nulka albo Nusia, jakoś tak dziwnie mi się mówi Ninka![]() Cytat:
eeee weź nie strasz:P Bo ja też się tego obawiam, bo Tusia od urodzenia to był aniołek, nawet jak jeść chciała to nie płakała, tylko ledwo kwiliła. Chociaż teraz bunt dwulatka na tapecie to jej się odmieniło:P Ale dużo znajomych ma teorię,że drugie spokojniejsze od pierwszego, bo i rodzic bardziej spokojny ze wszystkim, mniej się stresuje Nie wiem no, wmawiam tak sobie![]() Mi tez mama zawsze mówiła,że Tusia jest spokojna, bo ja w ciąży byłam spokojna i prawie się nie denerwowałam, a po jej urodzeniu też jakiś spokój mnie opanował ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Ej w tvn mówią,że babka urodziła jedno z bliźniąt w 23 tc i to dziecko jest w inkubatorze, miała skurcze i jej zrobili cc. A drugie dziecko zostało w brzuchu i dalej tam rośnie! co ta medycyna czyni!! QUOTE=Aninis;53129101]hahaha mieszkam w B-B, ale praca w Tychach ![]() Dalila w Tychach, a Mahomed, gdzieś w zagłębiu (ale nie pamiętam, które miasto dokładnie). Ale z tym Mahomedem, to mi kopara opadła jak zobaczyłam akt urodzenia... mama i tata narodowości polskiej...ki czort przeszli na islam chyba Oj to troszkę masz dojazdów
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też biblijneA jeszcze mi się przypomniało, że kolega z pracy chciał dać synowi na imię Gniewomir, bo mu się Gniewek podoba... ale żona się nie zgodziła i dali Aleksander. I co dziwne, kiedyś się pytam kolegi jak tam Olek się chowa, a ten mnie poprawił jaki Olek, jak już to Alek albo Aleks a przecież to zupełnie inne imiona.I znałam kiedyś Dobromira, w skrócie Dobek wołali - fajny gość był. A czytałam jakiś czas temu artykuł o imionach nadawanych w Polsce, jak zmienili ustawę, że można dawać dowolne imiona (jak znajdę ten artykuł, to wrzucę Wam linka), ale w pamięci mi utknęło, że mamy już w Polsce 2 chłopców o imieniu Zeus no to dopiero jest czad |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez wlasnie nie wiem bo przeciez w standardowych badaniach nie widac. A co np z witamina D? Jej jest duze zapotrzebowanie a ponoc w naszym klimacie 90% ma niedobory w porze zimowej. Ja w zeszłym roku miałam na poziomie 14 a norma zaczyna sie od 30. No i nie wiem teraz co myślec o tych witaminach bo rożne opinie krążą. Ja biorę co drugi dzien Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
No ale wlasnie nie wiem jak u was ale moja gin ni zleca tylko podstawowa morfologię. Jedynie na początku ciąży ferrytyna i witamina D poziom. I koniec Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam wit D dwa razy i płaciłam zawsze ponad stówę.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to troszkę masz dojazdów [/QUOTE]Maslo zambrowskie tez jest :-D robi sie tu bo mleczarnia mlekpolu jest..Tez slyszalam przed chwila ontych blizniakach. Nornalnie szok!
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale Miłosz, Dorian czy Natan to dla mnie w miarę normalne imiona. A co do Mrówki http://www.papilot.pl/dziecko/22599/...-Belzebub.html
|
||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę teraz cos wlasnie o podobnej nazwie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój brat miał kolegów, braci- Gniewka i Mieszka![]() Ja też widziałam liste imion w Pl i np. była też Mrówka ( a'propos tego, co pisałaś) i Calineczka...
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://stylzycia.newsweek.pl/imiona-...,361528,1.html |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga jesteś nie do wytrzymania minęła cholestaza to kolejny problem sobie znalazłaś spoko, nic nie będzie sie działo. Badania juz miałaś - na połówkowym lekarze oceniają stan kośćca dziecka a to o niego chodzi w przypadku wit D. Luz blus ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0
o Gracjanę znam. A Żywia to żona kuzyna Teściowej \\AMNEZJA????G UANTANAMERA???????JARZYNA ????Jajca sobie robią? ![]() Norman i Napoleon też się zaleźli
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-16 o 19:35 |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

a myślałam, że to już zostało przez Waszą córę ustalone 
.
studiowalam tam 3 lata 

na Dalilę może Dali albo Lila
Mohi ???