Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 19:13   #4291
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
mąż dzisiaj odebrał klik
Ale fajny
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:15   #4292
kamilka
Zadomowienie

No koniec świata... Rozmawiałam z tz... Dzis w podstawówce ktoś p. Dyrektor potraktował paralizatorem... Kolega z klasy syna tez dostał... 2 oś karetka zabrała do szpitala... I wyślij tu człowieku spokojnie 6-ciolatka do szkoły
Wrrr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:21   #4293
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
No koniec świata... Rozmawiałam z tz... Dzis w podstawówce ktoś p. Dyrektor potraktował paralizatorem... Kolega z klasy syna tez dostał... 2 oś karetka zabrała do szpitala... I wyślij tu człowieku spokojnie 6-ciolatka do szkoły
Wrrr

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:42   #4294
lune1992
Zadomowienie

Pomocy dziewczyny ! Mnie od kilku dni boli w krzyżu. Dziś się nasiliło, ból z prawej strony.
Miała przyjść moja znajoma więc rano poodkurzałam, posprzatałam, nie zwracałam uwagi na ból, myśle oj przejdzie. Położyłam się trochę było lepiej wyszłam po nią na przystanek no i już w drogę powrotną ledwo co doszłam,twardy brzuch, kolka i nie mogłąm ustać
Doszłyśmy, leżałam od godz 14 do teraz. Jest gorzej... Jak siedze czy leże to okej nic nie boli ale nie moge ustać czy iść do łazienki to już w ogóle. Podpieram się na mężu albo na szczotce.
Jak wstaje to upadam. Nie mogę ponieść tej prawej nogi.
Nie wiem co mam robić, może mi dysk wypadł czy coś. Ból jest taki jakby ktoś mi śrubą wiercił jak wstaje
Mąż mówi na IP jechać ale jaki to ma sens? Co radzicie co robić?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dodam że mały się rusza z tym jest okej
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:45   #4295
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ale was ciężko nadrobić

dziewczyny które mają już wózki - przed zakupem oglądałyście na żywo czy może któraś odważyła się zamówić w ciemno przez internet nie przymierzając się do wózka?
pytam bo wybrałam sobie taki model, który znalazłam tylko w jednym sklepie stacjonarnym w Poznaniu (tak przynajmniej internety pokazują - no chyba ze niedokładnie szukałam) w dodatku sklep ten czynny jest do 18 i w soboty zamknięty. więc nie ma szans żebyśmy tam podjechali, bo mąż wraca do domu o 18-19 a czasem nawet po. a sama nie pojadę bo ze mnie taki kierowca bombowca że prędzej się zgubie niż dojadę
jeżdżenie od sklepu do sklepu i sprawdzanie/ oglądanie co mają też odpada bo ostatnio co dzień boli mnie podbrzusze. no i wszystko na raz trzeba by było objechać jak mąż jest w sobotę w domu. masakra.

dlatego pytam czy któraś się odważyła na zakup prosto z neta? bo ja się zastanawiam nad tym rozwiązaniem.
Ja,ale efektow jeszcze nie znam :-D jakby okazalo sie ze cos jest nie tak to mam miesiac na zwrot,co prawda 20e by mnie to kosztowalo ale zawsze jest taka opcja.

Cytat:
Wrrr

Ze co? W głowie sie nie mieści...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:49   #4296
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

LUNE, jedź na IP, nie miałaś ostatnio problemu z moczem/ nerkami? Lepiej niech Cię zbadaja

CZARNA, a bo dla niego kolory ręczników są do kitu. Szary albo różowy. Słonie są żółte i niebieskie, wieloryb turkusowy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

KAMILKA, takie akcje zdarzają się w różnych szkołach w różnym wieku, nie przewidzisz powinni nielata do sądu podać w ramach nauczki

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:58   #4297
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja już u rodziców najadlam się naleśników, żołądek mi pęknie zaraz... Pokój z ciemno różowego zrobil się jasno różowy, tż pojedzie jeszcze w niedzielę i pomaluje druga warstwę i mam nadzieję przyjechać do bielutkiego pokoiku
Stary 2015-10-16, 19:59   #4298
niepozorna
Zakorzenienie

Lune ja bym posłuchała męża i pojechała na IP...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:01   #4299
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja też mam same nowe rzeczy, oprócz tych które dostałam od koleżanek
Na Allegro nie mam cierpliwości szukać (i tak jak piszesz, w tych zestawach to tylko część rzezy jest sensowna a reszta średnio), do lumpków jakoś mi nie po drodze. Ale dzięki temu mam tylko takie rzeczy których naprawdę potrzebuję. Kupuję wg listy i żadnych rzeczy typu "na zapas", "a może sie przyda", albo w większych rozmiarach. Jak się Mały urodzi to planuję zobaczyć co najlepiej sie sprawdza, w co sie daje bez problemu ubrać, w co ja bez problemu mogę go ubrać i dopiero będę dokupować
Nie lubię mieć nadmiaru rzeczy których nie wiadomo do czego wykorzystam z ubraniami dla siebie też tak mam :
ja się ucze minimalizmu ubraniowego w ciąży bo mam np. w szafie 2 sukienki kupione na przecenach i nigdy jeszcze nie ubrane uznałam że przydadzą sie w przysżłym s ezonie xd
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Pomocy dziewczyny ! Mnie od kilku dni boli w krzyżu. Dziś się nasiliło, ból z prawej strony.
Miała przyjść moja znajoma więc rano poodkurzałam, posprzatałam, nie zwracałam uwagi na ból, myśle oj przejdzie. Położyłam się trochę było lepiej wyszłam po nią na przystanek no i już w drogę powrotną ledwo co doszłam,twardy brzuch, kolka i nie mogłąm ustać
Doszłyśmy, leżałam od godz 14 do teraz. Jest gorzej... Jak siedze czy leże to okej nic nie boli ale nie moge ustać czy iść do łazienki to już w ogóle. Podpieram się na mężu albo na szczotce.
Jak wstaje to upadam. Nie mogę ponieść tej prawej nogi.
Nie wiem co mam robić, może mi dysk wypadł czy coś. Ból jest taki jakby ktoś mi śrubą wiercił jak wstaje
Mąż mówi na IP jechać ale jaki to ma sens? Co radzicie co robić?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dodam że mały się rusza z tym jest okej
Ja bym tez jechała na IP przy tak dominującym bólu i to jak najszybciej
Stary 2015-10-16, 20:03   #4300
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lune a sio już cię w domu nie ma
Stary 2015-10-16, 20:09   #4301
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka
lune na IP.

1.jpg
Stary 2015-10-16, 20:35   #4302
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Wrrr

Poważnie, myślałam że takie rzeczy to w gimnazjum się dzieją ale u 6-latków? Szok

lunejedź na ip, lepiej skontrolować

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kamilka
lune na IP.

Załącznik 6071731
dokładnie tak to będzie wyglądać
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:42   #4303
Casaa
Zakorzenienie

Lune, jedz na ip, ja obstawiam rwe kulszowa lub nerki ale w domu tego nie wykluczysz. Sio!

Kamilka, no koniec swiata.... Zeby takie rzeczy sie dzialy.....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:01   #4304
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ależ dobra ze mnie żona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445022110286.jpg (54,7 KB, 26 załadowań)

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:01   #4305
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam zamontować po środku też słyszałam że to najbezpieczniejsze miejsce plus jesli jedzie się samemu z dzieckiem to wystarczy sie odwrócić do niego a to miejsce po stronie pasażera podobno jest najbardziej niebezpieczne (tak ogólnie nie tylko jesli chodzi o fotelik)
własnie na to dzisiaj gość na Bezpiecznym Maluchu mocno uczulał, żeby nie sugerowac się tym "że odwrócę się w trakcie jazdy do dziecka i zobaczę co z nim" w takiej sytuacji bezwględnie zjeżdżasz, zatrzymujesz się i awaryjne, więc nie ma znaczenia, na którym siedzeniu siedzi dzieć.

MallaMi my najpierw bylismy w sklepie, pojeździlismy wózkiem, popytaliśmy. Potem szwagierka znalazła nam taki jak chcieliśmy uzywany i pojechała obejrzeć na żywo i kupiła

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Na warsztatach mamo to ja nam mówili że jeżeli auto ma 3 punktowe pasy na środku z tyłu to tak jak joannarol pisze tam jest najbezpieczniej. Jeżeli nie ma lub fotelik źle się tam układa to bezpieczniej jest za pasażerem, statystycznie najwięcej podobno wypadków jest pod lewej strony z tyłu, bo kierowca wymusza pierwszeństwo, ale źle przewiduje prędkość auta. Ale to wszystko teoria...

Co do fotelików, używane są ok, byle bezwypadkowe. Nie dajcie sobie wmówić że niby po postu latach jest mniej bezpieczny
To chwyt producentów żeby mieli ciągle zbyt. Jestem motocyklistą, ....byłam.... za kask dałam 1100zł razy dwa bo dla męża też, jakbym miała je wymieniać co 3-4 lata dla zasady.... Fotelik jeżeli jest bezwypadkowy, nie traci na jakości po kilku latach... Równie dobrze trzeba by było wymieniać auta co kilka lat, bo tam wszystko z plastiku i może zawieść najważniejsze w foteliku to dobrze go zamocować każdym razem, dobrze zapiąć bąbla i jechać do 50km/u bo tylko do tej prędkości są robione testy fotelików...
ponoć statystycznie najbezpieczniej jest za kierowcą ale jak widać ile ludzi tyle statystyk.

Co do używanych fotelików, ja akurat dzisiaj mocno upewniłam się w przekonaniu żeby kupic nowy. Używane są okej o ile sprawdzone, w ciemno bym się nie odważyła, jak gość opowiadał co ludzie sa w stanie zrobić z fotelikami żeby tylko je opchnąć

Co do przetrzymywania, też mówił, że max 5 lat. Z tym akurat też się średnio zgadzam, bo rozumiem, że jeśli przez te 5 lat fotelik był mocno eksploatowany np. przez 3 dzieci to miał prawo się zużyć itd. Ale jeśli przez jedno dziecko i czeka dobrze zabezpieczony na kolejne, to jakoś nie widze problemu.

Cytat:
Wrrr
masakra jakaś

lune1992 ja też bym jechała na IP. Nawet jesli to "tylko" kolka to samo raczej nie minie, a po co się masz męczyć

Na warsztatach bardzo mi się podobało. Własnie głównie o bezpieczeństwie fotelików, żywieniu i pierwszej pomocy.
No i wygrałam prezencik zestaw Palmer's - balsam i krem na rozstępy, mega się cieszę bedzie alternatywa dla Babydream.
A moja siostra wygrała poduszkę do lóżeczka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:04   #4306
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
własnie na to dzisiaj gość na Bezpiecznym Maluchu mocno uczulał, żeby nie sugerowac się tym "że odwrócę się w trakcie jazdy do dziecka i zobaczę co z nim" w takiej sytuacji bezwględnie zjeżdżasz, zatrzymujesz się i awaryjne, więc nie ma znaczenia, na którym siedzeniu siedzi dzieć.

MallaMi my najpierw bylismy w sklepie, pojeździlismy wózkiem, popytaliśmy. Potem szwagierka znalazła nam taki jak chcieliśmy uzywany i pojechała obejrzeć na żywo i kupiła

A jesli ktos dużo jeździ po miejscach gdzie nie ma mozliwosci zjechac zeby sprawdzić czy wszystko ok to kupic takie specjalne lusterko

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-16, 21:17   #4307
kamilka
Zadomowienie

Lune szkoda ryzykować... Jedz do szpitala... Lepiej sprawdzić od razu niż w środku nocy latać...

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:18   #4308
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A jesli ktos dużo jeździ po miejscach gdzie nie ma mozliwosci zjechac zeby sprawdzić czy wszystko ok to kupic takie specjalne lusterko
Dokładnie to samo juz dziś pisałam, dodatkowe lusterko żadnego odwracania
Stary 2015-10-16, 21:20   #4309
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A mojego TZ-ta znów popier...! Tym razem na maxa. Zastanawia się czy nie spakować go jutro i zrobić niespodzianki z torbami przed drzwiami jak z pracy wróci. Bo za to co dziś padło z jego ust to powinien tak w szczękę wyrwać że by zęby z podłogi zbierał . Zresztą z drugiej strony po co się poniżać. I dziś to nie ma sensu zaczynać bo i tak nic nie dotrze. Ale jedno wiem na pewno ją z tym człowiekiem przyszłości swojej nie widzę. Będę samotna mama. A może kiedyś poznam NORMALNEGO!!! faceta który zasłuży na miano taty.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:29   #4310
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A mojego TZ-ta znów popier...! Tym razem na maxa. Zastanawia się czy nie spakować go jutro i zrobić niespodzianki z torbami przed drzwiami jak z pracy wróci. Bo za to co dziś padło z jego ust to powinien tak w szczękę wyrwać że by zęby z podłogi zbierał . Zresztą z drugiej strony po co się poniżać. I dziś to nie ma sensu zaczynać bo i tak nic nie dotrze. Ale jedno wiem na pewno ją z tym człowiekiem przyszłości swojej nie widzę. Będę samotna mama. A może kiedyś poznam NORMALNEGO!!! faceta który zasłuży na miano taty.
Witam w klubie. Ja Próbowałam z moim porozmawiac o tych przeciekach to zaczal na mnie wrzeszczec i mnie malpowac,mój sposob mowienia itd. Wzielam wszystkie rzeczy z jego cudownego mieszkania i jestem u jego ciotki w mieszkaniu do poniedzialku (stoi puste :-P),w poniedzialek mam gina i interniste i wieczorem plyne na Fuerteventure,już kupilam bilet,a ten niech robi co mu sie podoba. Najgorsze jest to ze dużo na mnie krzyczal i ja wiem ze Oli to slyszy :-(

A twoj co wymyslil?

Stary 2015-10-16, 21:42   #4311
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A no to pięknie Ty KOBIETA radzisz mu co zrobić żeby było dobrze a on wrzeszczy i przedrzeznia. Mój oczywiście wrócił z pracy w stanie wskazujacym. Może bym przemilczala ale jak zobaczyłam że nie tknal nawet obiadu który zrobiłam tylko wyciągnął piwo z plecaka to myślałam że mnie krew zaleje. Takiego czegoś to ja traktować nie zamierzam. No i się zaczęło powiedział co myśli. Mało tego wyrzygal pieniądze które na coś tam poszły. O remont prosić nie będę. Kupię farbę i sama bez cekolowania pomaluje tak samo meble. Czasami się zastanawiam gdzie stali niektórzy jak bozia mózg rozdawala...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:59   #4312
koktajlowa7
Rozeznanie

Kupiliśmy ten wózek. Po czym dostałam załamania czy aby na pewno dobrą decyzję podjęłam ale ja tak mam często po prawie każdym zakupie
Ogólnie wózek bardzo zadbany, fotelik chyba w ogóle nie używany albo rzadko (zapomniałam zapytać) bo wygląda jak nówka. Ślady użytkowania widać w sumie tylko po kołach. Tylko, że nie mieści się w bagażniku. Gondola weszła, a stelaż daliśmy na siedzenie do tyłu. Będzie trzeba jakoś kombinować.

MallaMi ja nie odważyłabym się kupić wózka w ciemno. Musiałabym go najpierw obejrzeć i później mogłabym zamawiać z neta.

lune1992 ty się nawet nie zastnawiaj, jedź na ip skoro w ogóle się poruszać za bardzo nie możesz, to nie jest normalne!

babymontana i Magdusiaaa trzymajcie się dzielnie. Myślćcie o sobie i dzieciach. Mój remontuje po trochu bo jeszcze praca więc nie narzekam, pije codziennie czasem co kilka dni ale się nie upija choć to mnie i tak nie satysfakcjonuje.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:03   #4313
baby montana
Zakorzenienie

Mój nie pije,czasem jakies piwo,ale ma problem z komunikacja ktorego nie bede dluzej znosic. Mala nie jest niczemu winna i nie chce zeby musial sluchac tych krzykow.

Stary 2015-10-16, 22:16   #4314
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dziewczyny piszę, żeby się z Wami pożegnać...

Wczoraj urodziłam mojego Ukochanego Synka Adasia... w 25t1d... niestety nie tak miało być... bo przecież miał żyć

W poniedziałek pojechałam na USG zaniepokojona, bo od kilku dni (tak od czwartku/piątku) wydawało mi się, że nie czuję Maleństwa... No i niestety okazało się, że mój Syneczek nie żyje... Dostałam skierowanie do szpitala, tam ponowne USG i tylko potwierdzenie Lekarze nie umieli stwierdzić kiedy dokładnie nastąpił zgon... a jeszcze 1 października na wizycie położna słyszała serduszko... Od wtorku zaczęło się wywoływanie porodu no i wczoraj SN urodziłam mojego Aniołka Jak się okazało Dzidziuś zrobił węzełek na pępowinie...

Próba szukania odpowiedzi na pytanie "dlaczego" nie ma sensu... Daje radę i jakoś się trzymam, bo mam ogromne wsparcie Męża, był przy mnie cały czas, razem urodziliśmy Naszego Synka... Mąż mi za Niego podziękował... To straszne przeżycie, nie tylko dla mnie, ale też dla TŻ. Jutro pochowamy Naszego Skarbeczka...

Mamy swojego Aniołka w niebie
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:16   #4315
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby i Magdusiaaa mega mi was szkoda
Stary 2015-10-16, 22:18   #4316
kinga1701
Zakorzenienie

baby a nie próbowała Cie zatrzymać jak się pakowałaś?
Magdusia sama za malowanie się nie bierz, poproś tatę, znajomą czy kogokolwiek przy malowaniu musisz jednak wymachiwać wałkiem w górę i w dół. Teraz to już nie bezpieczne. Co do Tż nie wiem co powiedzieć, to nie jest jego pierwszy raz.

Dziewczyny pamiętajcie, że maleństwo odczuwa wszystkie wasze emocje, musicie myśleć co was będzie najlepsze i jak mnie się denerwować a przynajmniej jak najkrócej, co zapewne w waszej sytuacji nie jest łatwe.

koktajlowa skoro zdecydowałaś się go kupić to nie jest taki zły a czy spełnia wymagania, to każda z nas się dowie dopiero po kilku miesiącach użytkowania. Ale prosimy o zdjęcia
Stary 2015-10-16, 22:20   #4317
Casaa
Zakorzenienie

Kruszynka, ogromne wyrazy wspolczucia :-( ciezko cos wiecej napisac... Mam nadzieje, ze szybko wrocisz do formy.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:21   #4318
small_
Raczkowanie

Kruszynka ogromne wyrazy współczucia dla Ciebie i meza

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:22   #4319
kinga1701
Zakorzenienie

Kruszynka nie wiem co powiedzieć. Bardzo wam współczuję, bądźcie silni
Stary 2015-10-16, 22:23   #4320
koktajlowa7
Rozeznanie

kinga jutro postaram się zrobić.

Kruszynkaa86 nie wierzę w to co czytam bardzo mi przykro. Dobrze, że masz wsparcie w mężu. Razem dacie radę. Trzymaj się
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości