|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
No koniec świata... Rozmawiałam z tz... Dzis w podstawówce ktoś p. Dyrektor potraktował paralizatorem... Kolega z klasy syna tez dostał... 2 oś karetka zabrała do szpitala... I wyślij tu człowieku spokojnie 6-ciolatka do szkoły
Wrrr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Pomocy dziewczyny ! Mnie od kilku dni boli w krzyżu. Dziś się nasiliło, ból z prawej strony.
Miała przyjść moja znajoma więc rano poodkurzałam, posprzatałam, nie zwracałam uwagi na ból, myśle oj przejdzie. Położyłam się trochę było lepiej wyszłam po nią na przystanek no i już w drogę powrotną ledwo co doszłam,twardy brzuch, kolka i nie mogłąm ustać ![]() Doszłyśmy, leżałam od godz 14 do teraz. Jest gorzej... Jak siedze czy leże to okej nic nie boli ale nie moge ustać czy iść do łazienki to już w ogóle. Podpieram się na mężu albo na szczotce. Jak wstaje to upadam. Nie mogę ponieść tej prawej nogi. Nie wiem co mam robić, może mi dysk wypadł czy coś. Ból jest taki jakby ktoś mi śrubą wiercił jak wstaje Mąż mówi na IP jechać ale jaki to ma sens? Co radzicie co robić? ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Dodam że mały się rusza z tym jest okej |
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze co? W głowie sie nie mieści...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
LUNE, jedź na IP, nie miałaś ostatnio problemu z moczem/ nerkami? Lepiej niech Cię zbadaja
CZARNA, a bo dla niego kolory ręczników są do kitu. Szary albo różowy. Słonie są żółte i niebieskie, wieloryb turkusowy ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- KAMILKA, takie akcje zdarzają się w różnych szkołach w różnym wieku, nie przewidzisz powinni nielata do sądu podać w ramach nauczki
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już u rodziców
najadlam się naleśników, żołądek mi pęknie zaraz... Pokój z ciemno różowego zrobil się jasno różowy, tż pojedzie jeszcze w niedzielę i pomaluje druga warstwę i mam nadzieję przyjechać do bielutkiego pokoiku
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Lune ja bym posłuchała męża i pojechała na IP...
|
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam np. w szafie 2 sukienki kupione na przecenach i nigdy jeszcze nie ubrane Cytat:
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lunejedź na ip, lepiej skontrolować Cytat:
|
||
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, jedz na ip, ja obstawiam rwe kulszowa lub nerki ale w domu tego nie wykluczysz. Sio!
Kamilka, no koniec swiata.... Zeby takie rzeczy sie dzialy..... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ dobra ze mnie żona
|
|
#4305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MallaMi my najpierw bylismy w sklepie, pojeździlismy wózkiem, popytaliśmy. Potem szwagierka znalazła nam taki jak chcieliśmy uzywany i pojechała obejrzeć na żywo i kupiła Cytat:
ale jak widać ile ludzi tyle statystyk.Co do używanych fotelików, ja akurat dzisiaj mocno upewniłam się w przekonaniu żeby kupic nowy. Używane są okej o ile sprawdzone, w ciemno bym się nie odważyła, jak gość opowiadał co ludzie sa w stanie zrobić z fotelikami żeby tylko je opchnąć ![]() Co do przetrzymywania, też mówił, że max 5 lat. Z tym akurat też się średnio zgadzam, bo rozumiem, że jeśli przez te 5 lat fotelik był mocno eksploatowany np. przez 3 dzieci to miał prawo się zużyć itd. Ale jeśli przez jedno dziecko i czeka dobrze zabezpieczony na kolejne, to jakoś nie widze problemu. Cytat:
![]() lune1992 ja też bym jechała na IP. Nawet jesli to "tylko" kolka to samo raczej nie minie, a po co się masz męczyć Na warsztatach bardzo mi się podobało. Własnie głównie o bezpieczeństwie fotelików, żywieniu i pierwszej pomocy. No i wygrałam prezencik bedzie alternatywa dla Babydream.A moja siostra wygrała poduszkę do lóżeczka
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Lune szkoda ryzykować... Jedz do szpitala... Lepiej sprawdzić od razu niż w środku nocy latać...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
A mojego TZ-ta znów popier...! Tym razem na maxa. Zastanawia się czy nie spakować go jutro i zrobić niespodzianki z torbami przed drzwiami jak z pracy wróci. Bo za to co dziś padło z jego ust to powinien tak w szczękę wyrwać że by zęby z podłogi zbierał . Zresztą z drugiej strony po co się poniżać. I dziś to nie ma sensu zaczynać bo i tak nic nie dotrze. Ale jedno wiem na pewno ją z tym człowiekiem przyszłości swojej nie widzę. Będę samotna mama. A może kiedyś poznam NORMALNEGO!!! faceta który zasłuży na miano taty.
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twoj co wymyslil?
|
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
A no to pięknie Ty KOBIETA radzisz mu co zrobić żeby było dobrze a on wrzeszczy i przedrzeznia. Mój oczywiście wrócił z pracy w stanie wskazujacym. Może bym przemilczala ale jak zobaczyłam że nie tknal nawet obiadu który zrobiłam tylko wyciągnął piwo z plecaka to myślałam że mnie krew zaleje. Takiego czegoś to ja traktować nie zamierzam. No i się zaczęło powiedział co myśli. Mało tego wyrzygal pieniądze które na coś tam poszły. O remont prosić nie będę. Kupię farbę i sama bez cekolowania pomaluje tak samo meble. Czasami się zastanawiam gdzie stali niektórzy jak bozia mózg rozdawala...
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
Kupiliśmy ten wózek. Po czym dostałam załamania
Ogólnie wózek bardzo zadbany, fotelik chyba w ogóle nie używany albo rzadko (zapomniałam zapytać) bo wygląda jak nówka. Ślady użytkowania widać w sumie tylko po kołach. Tylko, że nie mieści się w bagażniku. Gondola weszła, a stelaż daliśmy na siedzenie do tyłu. Będzie trzeba jakoś kombinować. MallaMi ja nie odważyłabym się kupić wózka w ciemno. Musiałabym go najpierw obejrzeć i później mogłabym zamawiać z neta. lune1992 ty się nawet nie zastnawiaj, jedź na ip skoro w ogóle się poruszać za bardzo nie możesz, to nie jest normalne! babymontana i Magdusiaaa trzymajcie się dzielnie. Myślćcie o sobie i dzieciach. Mój remontuje po trochu bo jeszcze praca więc nie narzekam, pije codziennie czasem co kilka dni ale się nie upija choć to mnie i tak nie satysfakcjonuje. |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie pije,czasem jakies piwo,ale ma problem z komunikacja ktorego nie bede dluzej znosic. Mala nie jest niczemu winna i nie chce zeby musial sluchac tych krzykow.
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny piszę, żeby się z Wami pożegnać...
Wczoraj urodziłam mojego Ukochanego Synka Adasia... w 25t1d... niestety nie tak miało być... bo przecież miał żyć ![]() W poniedziałek pojechałam na USG zaniepokojona, bo od kilku dni (tak od czwartku/piątku) wydawało mi się, że nie czuję Maleństwa... No i niestety okazało się, że mój Syneczek nie żyje... Dostałam skierowanie do szpitala, tam ponowne USG i tylko potwierdzenie Od wtorku zaczęło się wywoływanie porodu no i wczoraj SN urodziłam mojego Aniołka Próba szukania odpowiedzi na pytanie "dlaczego" nie ma sensu... Daje radę i jakoś się trzymam, bo mam ogromne wsparcie Męża, był przy mnie cały czas, razem urodziliśmy Naszego Synka... Mąż mi za Niego podziękował... To straszne przeżycie, nie tylko dla mnie, ale też dla TŻ. Jutro pochowamy Naszego Skarbeczka... Mamy swojego Aniołka w niebie |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
baby a nie próbowała Cie zatrzymać jak się pakowałaś?
Magdusia sama za malowanie się nie bierz, poproś tatę, znajomą czy kogokolwiek przy malowaniu musisz jednak wymachiwać wałkiem w górę i w dół. Teraz to już nie bezpieczne. Co do Tż nie wiem co powiedzieć, to nie jest jego pierwszy raz. Dziewczyny pamiętajcie, że maleństwo odczuwa wszystkie wasze emocje, musicie myśleć co was będzie najlepsze i jak mnie się denerwować a przynajmniej jak najkrócej, co zapewne w waszej sytuacji nie jest łatwe. koktajlowa skoro zdecydowałaś się go kupić to nie jest taki zły a czy spełnia wymagania, to każda z nas się dowie dopiero po kilku miesiącach użytkowania. Ale prosimy o zdjęcia
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka, ogromne wyrazy wspolczucia :-( ciezko cos wiecej napisac... Mam nadzieje, ze szybko wrocisz do formy.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4318 |
|
Raczkowanie
|
Kruszynka
ogromne wyrazy współczucia dla Ciebie i meza
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka nie wiem co powiedzieć. Bardzo wam współczuję, bądźcie silni
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
kinga jutro postaram się zrobić.
Kruszynkaa86 nie wierzę w to co czytam bardzo mi przykro. Dobrze, że masz wsparcie w mężu. Razem dacie radę. Trzymaj się |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

powinni nielata do sądu podać w ramach nauczki

Od wtorku zaczęło się wywoływanie porodu no i wczoraj SN urodziłam mojego Aniołka
mega mi was szkoda