|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Dokładnie tak jak Ada napisała dziecka układ trawienny nie jest wykształcony tak jak nasz i stąd prężenia się dzidzi i bąki.
Jeśli będą kolki to nie uspokoisz dziecka w kilka minut. Będzie mega wycie jak syreny nawet przez godzinę albo i dłużej, a przy tym bąki. .. A u mnie w nocy bóle krzyża i boli mnie brzuch od kilku godzin jak na @.. brzuch to mam taki wielki że jak mały się rozpycha to spokojnie można stwierdzić czy to przód stopki czy tył, pupa itd ![]() Mala a nie masz spodni długich piżamowych? Ja bym popierdzielala w długiej koszuli i spodniach długich :
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-10-17 o 10:01 |
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie kciuki za rozwoj akcji...
Ja nie mam nawet sily i ochoty wstac z lozka. W ogole to od dzis juz nie bede tu wchodzic ,bo tylko sie dobijam jak o dzieciach piszecie... |
|
|
|
#1473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no wiem, że się robi czerwona bo ciśnie coś tam w pieluchę, ale np wczoraj właśnie było dokładnie tak jak napisałaś a jak zajrzałam w pieluchę spodziewając się kupki po szyję a tak kropeczka i nie wiem o co kaman![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle znowu mam wysokie ciśnienie ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
no i wszytskie te koszule do karmienia mam z krótki rękawem a nie chce mi sie ubierać Wygodniej będzie z piżamką. Jak sie sprawdzi to zamóię jeszce jedną a koszulki pójdą w ruch jak mnie obrzyga albo coś
|
|
#1474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pomoc to marnie tutaj. Nie wiem czy jest coś takiego jak laktatorka. Położna również nie umiała mi pomoc. Hmm otoczkę mam dużą, a jeśli chodzi o sutki to uslyszlaam że " takie płaskie aż nie są". Nakładek też probowalismy. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Mala taaa... Pewnie bym lezala pod końską dawką oxy i nie wiedziala jak sie nazywam. Najgorszą presje mam ze strony otoczenia... Telefon caly czas dzwoni ja nawet nie odbieram.. Na fb pelna skrzynka. Nie mam ochoty z nikim gadac, nawet z domu wychodzic. I martwie sie wczorajszym ktg, bo nie lezalabym godzine, gdyby bylo ok... Raz nawet tetno spadlo do 99. Pozniej nagle 170. Lekarz ironicznie powiedzial " jak chcesz to cie moge polozyc" ... Jak spytalam kiedy mam sie zglosic na kolejne ktg uslyszalam " kiedy chcesz". Czyli zero zainteresowania dopoki cos sie nie stanie mojemu dziecku. Z kazda godzina boje sie o niego coraz bardziej, ze plywa w zielonych wodach albo ze lozysko wysiada
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miej to w doopie a nie jeszcze i jeszcze i jeszcze dokłądasz temu dziecku negatywnych hormonów. Nie szkoda CI Go? Wukończysz dzieciaczka. Ty Go zatruwasz a nie żadne tam zielone wody:/ Już się opanuj i pomyśl o dziecku bo normalnie tylko CIę przez kolano przeożyć. TO już nie jest byle co jak Ty tak mocno się stresujesz i dziecko. Nie jesteś sama. Myśl o dziecku. Ja też miałam ciezki poród a czy Ty i sądzisz, że myślałam o sobie? NIE. Myślałam tylko i wyłącznie o niuni i dla Niej byłąm dzielna. Nie bądź egoistką. Zaraz będziesz rodzić i będzie BYŁO MINĘŁO. OStatni raz będziesz to przechodziła. Zagryź zęby i czekaj
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorisko..wszystko tez zależy od tego ja bardzo chcemy karmic😊..czy jest szansa ..powiem krótko.do póki masz mleczko SZANSA JEST..znam osobiście kilka takich mam które w samozaparciu wywalczyly kp nawet po miesiącu..
Osobiście pomoglam młodej mamie w walce o kp..dziewczyna ze mną pisała..mailowala..potem nawet rozmawialysmy przez telefon..probowalam jej pomoc bo widziałam ze jej zalezy..raz najlepsze mleczko do dzidzi dwa no ekonomiczniej karmić własnym mlekiem (nie mam to tamto..mm to drogie jest)..niestety ..dziewczyna byla bezradna..plakala ze Julcia nie chwyta ..odwraca sie..zanosi płaczem i ze juz tylko mm karmi..zrobilam z nią eksperyment..zaprosilam ją do mnie do domu z racji tego ze sama mam male dzieci nie mogłam do niej jechac..mieszkala ode mnie 112km..Julcia miała juz 3tygodnie i byla na mm wtedy juz tylko..czasami odciągnięte z piersi..(słabo jej szło odciąganie tez)..wiesz ze przyjechala..byla u mnie tydzień!...sama sie balam czy uda mi sie jej pomoc..ale huuura udalo sie!..po pierwsze obserwowalam ją jak przystawia..kilka rozmów..wyluzowalam ją bo była tak spięta ze jak trzymała dziecko to byla spocona..szkoda mi jej bylo..usiadłam z nią na moim ogromnym łóżku z tylu za nią..objęłam ją..w taki sposób by objąć tez dziecko i manewrowałam jej cysiem i dzieciem tak jak ja to czułam..trwalo to dość długo..uspakajałyśmy dziecko ..podchodzilam w różny sposób a jej kazalam sie relaksować i traktować to jak pieszczoty😉..julcia po kilku podejściach i kilku zachętach kroplami glukozy chwyciła sutek i CIUMKALA..nie można tego bylo nazwać jeszcze karmieniem ale byl progres..i tak bawiliśmy sie kilka dni ..na 5dzien pobytu u mnie mala zaskoczyla i pila ..pieknie kilkanaście minut..po czym butla nie byla potrzebna bo zasypiała..a jak wstawala od razu cyc..nie miał wyjścia ..troszke jeszcze byla szczuta glukozą na sutku ale coraz piękniejsze bylo karmienie..dziewczyna szczęśliwa bo karmi a Julcia po za cycem nic juz nie chciała..odjechala i karmila do 14miesiaca Julci 🙌...(sprawdzala wagę co tydzień i przybierala lepiej niż na nerwowej butelce)... Dorisko znam tez mamę ktora ze względu na wadę serduszka swojego dziecka ..ktory zaraz po urodzeniu musial być kilka razy operowany..podtrzymywała laktacje wielokrotnie po kilka dni i tygodni..a maly zawsze cudownie i chetnie nawet po śpiączkach pooperacyjnych i karmieniu butlami ..kroplowkami wracam do piersi..karmila prawie dwa lata..a chłopczyk dzieki tez pewnie piersi wracam zawsze szybciutko do pełni sił 😊 Dorisko dlatego tak ważne jest żeby czasem jednak dać sobie pomoc ..szkoda ze nie ma u Was doradczyni...gdzie mieszkasz?... Wiesz co jest jeszcze super pomoc..slyszalas o takiej rurce położonej na piersi przez ramie..są specjalne takie ale drogie..mozna zrobić za parę groszy zupelnie samemu ze strzykawki i rureczki do cewnikowania i przykleić sobie to do piersi ..w strzykawce twoje mleczko..przystawic malucha i zachęcać do ssania dozując mu hojnie nciskajac strzykawkę..sutek w buzi a rureczka z kapiacym mlesiem w kąciku..tak z boku ust...na poczatku hojniej mu lać do buźki a jak juz poczuje ze w ten sposób mu sie pierś kojarzy ze mleko samo leci to chętniej będzie współpracować ....moze spróbuj!!!!... |
|
|
|
#1478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko watpie ze jakas matka sie przyzna ze cos jest nie tak jak ma mozliwosc wyjscia :P Cytat:
Ogarne troche pokoj bo wszystkiego pelno ale 10minut i bedzie czysto Szkoda ze nie ma mi kto obiadu zrobic A tak wogle to siedze z tymi dwoma skrzatami sama bo Tz szkola niby do 20 ale wroci wczesniej bo na ten ślub mamy isc ale sie tak zastanawiam ... chyba nie jest za wczesnie na spacer dla Nel? Kosciol mam pod domem pogoda ładna.
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Oj Amelie Amelie.ogarnij się kobieto bo naprawdę ciężko się to już czyta.
Myślisz że jakikolwiek lekarz ryzykowałby i puściłby Cię do domu gdyby rzeczywiście coś groziło tobie lub Twojemu dziecku ? Przecież on za was odpowiada...A że ma takie podejście jakie ma no cóż rożni są ludzie,przecież nie będzie panikował tak jak ty skoro NIC niepokojącego się nie dzieje. Co do ktg to ja potrafiłam leżeć po 2 godziny a czasami i dłużej bo wystarczyło że mały się przekręcił i zaraz się tętno gubiło a co za tym idzie maszyna zaczynała zapis od nowa...Ale skoro się boisz to przecież w każdej chwili możesz pojechać na IP i zapewne przyjmą Cię na oddział bez mrugnięcia okiem. A my z Tymonem mamy dzisiaj dzień cyca,no nie da się gad odłożyć ani na chwilę... A wczoraj było już tak pięknie,jadł,spał,spał i jadł na przemian.No wykończy mnie to dziecko kiedyś ,zrobiło sobie poduszkę z mojej piersi i śpi perfidnie się uśmiechając
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-10-17 o 11:29 |
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorisko juz wiem jak fachowo to urządzenie się nazywa
SNS System wspomagający karmienie..Medela tym sie chyba trudni...ale tak jak pisałam mozna zrobić sobie podróbkę za grosze..kupic dużą strzykawkę i cewnik..przykleic taśma klejąca do piersi rurkę ktora ma być przy samym sutku..i w ręce strzykawką kusić malucha eliksirem 😘 Amelio chcesz urodzić ze mną to dziecko?😁 Mala ma racje..fundujesz malemu mnóstwo stresu..co ma być to będzie i tego się trzymaj..poboli i przestanie.. |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mam długi to mi za ciepło.Ale jak komu wygodnie
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
No coś takiego😁...jesli mieszkasz w moim rejonie chętnie bym Ci towarzyszyła..nastaw sie na mniejszy bol..drugi poród na prawdę jest bardziej świadomy..bardziej kontrolowany przez umysł...dasz rade ..nie jestes przeciez facetem..kobieta może góry przenosić dla swojej dziecka!..
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelie dokładnie wyluzuj bo dziecko też stresujesz, tym samym blokujesz sobie poród.
A może wieczorem zaczęła by się akcja? kto wie.. Pomyśl o Tomusiu, zajmij czymś myśli aby odpadły te negatywne. Poczytaj książkę albo obejrzyj jakiś film przy dobrej herbatce lub kawce Bądź dobrej myśli
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Dzieki dziewczynki |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
Ado kochana w nocy sie poplakalam bo skonczylo sie odciagniete mleko. Polozna mowi a pani nie chce sprobowac. A maly ryczal z glodu. Mi mleko ze stresu przestalo leciec. Ona niechetnie chciala mi dac MM. Ale pomogla mi go przystawic, co prawda z kapturkiem, ale zawsze to juz cos. Izziemy do przodu. Na razie tylko jedna piers z troszke wiekszym sutkiem. Teraz mi usnal z sutkiem w buzi
trzymaj kciuki zebysmyvwytrwali w tym. Amelio nie jestes w latwej sytuacji ale nie zakladaj samych zlych scenariuszy. Mowilas ze masz polozna ona o ciebie zadba. Negatywne emocje tylko pogarszaja Twoje samopoczucie i byc moze Cie blokuja. My sie do 20 naswietlamy. I zobaczymy jak jutro bedxie. |
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Jeny ja spac nie moglam. Czulam klucie w brzuchu. Maly sie tak wiercil ze chyba pozycje zmienial... ale po 3h zasnelam zmeczona i dopiero otworzylam oczy. Szok.
Juz 4 dni nie bylam na dworze wiec dzis jako ze duzo lepiej sie czuje to zamierzam isc na spacer. Ale poki co to ciagle mnie do wc goni :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej melduję się w domu, przepraszam, ale nawet nie próbuję nadrabiać, chciałam pogratulować mamusiom, które urodziły po mnie i życzyć pozostałym nierozpakowanym
ja po cc czuję się o dziwo bardzo dobrze, nic nie boli, nie ciagnie, więc nie taki diabeł straszny ![]() za to niestety będę wpadać do Was rzadko, bo trafił mi się wyjątkowy rozdarciuch, u nikogo takiego dziecka nie widziałam, śpię po 2h na dobę, nie wiem jak długo jeszcze tak pociągnę, udało mi się wywołać laktację i dzieki Bogu mała się chwyciła, tylko po co drugim karmieniu, jest 1,5h przeraźliwego płaczu, daję jej espumisan i bio gaię, ogrzewam brzuszek, zobaczymy może jej to pomoże |
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
Ritko bardzo bardzo mocno trzymam kciuki 😚
Jak juz nawet maluszek usnął sobie z cycusiem to juz będzie z gorki🙌..fajnie ze położną Ci pomogła..pros o pomoc caly czas..one tam od tego są..wyluzuj kocham będzie dobrze..duzo pij ..laktecja ruszy..na pewno😚 Amelio ja jestem z pod Warszawy..Piastów /Pruszków |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz to jest agent. Wzial wage kuchenna, deske i zwazyl Gabi jak kurczaka ale w ciuszkach hehe wazy 3780 g w 6 dni przybrala ok 330 gram czyli chyba sie najada?
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O fajnie ze jestes z pod Warszawy. Ja jestem z warszawy. A jako douli znane sa Ci prwnie spotkania Pozytywnie o Porodzie? Ja chodzilam w wolnej chwili na Ursynowie |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kiedy macie pierwszą wizytę u pediatry? U mnie 21 - 21.5 jak jest 22 to mi za gorąco . Raz dziennie wł ogrzewanie na pół godzinki, maks godzinkę. Przeważnie pod wieczór bo mi zimniej trochę Dobrze ze nie jest tak zimno jeszcze to nie trzeba dużo grzać ![]() U Nas rolety zewnętrzne dużo pewnie dają jak na noc je opuszczam.
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie dwie dziewuchy spia moglabym odpoczac ale jedna spi wtulona pod pacha druga na brzuchu
slodko ale zaraz cala zdretwieje :P---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Kocham byc Mama
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Ritko jeszcze nie mówmy o mnie doula ..jeszcze nie mam cetyfikatu..dopiero zaczynam spotkania..kursuje..
Tak spotkania są mi znane..niestety z "drugiej ręki"...ja cała sobą jestem "pozytywna o porodzie"...😁 Ritka z Warszawy..no milo 😘 |
|
|
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wczoraj przez ten stres sie zablokowalam. Wogloe wczoraj placzliwy dzien mialam
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech...te placze moje drogie to tez burza hormonów..w ogóle to ja jak rodzilam każdego jednego to zawsze tuz po porodach bylam mega wzruszona..plakalam nawet na wiadomościach w tv..bylam tez przespokojna..nawet tż nie byl wstanie mnie zdenerwować przysłowiową niewyniesioną szklanką hehe...uroki połogu 😉
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
KRÓLEWNA ściskam mocno z całych sił, myślami jestem z Tobą ![]() TOSIA KOCHANIE, ogrone kciuki za Klusię, jak dzisiaj?... AMELIE -- ale o Tobie też cieplutko myślę, tak cieplutko i serdecznie, że nie masz innego wyjścia niż urodzić pokazowo, bez bólu, z przytupem!!! ADA TY NASZ DOBRY DUSZKU KOCHANY
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

:

Nie no wiem, że się robi czerwona bo ciśnie coś tam w pieluchę, ale np wczoraj właśnie było dokładnie tak jak napisałaś a jak zajrzałam w pieluchę spodziewając się kupki po szyję a tak kropeczka i nie wiem o co kaman
te po 5 trwalo ponad godzine nie chciala spac a chciala ssac.
przy dwojce to zbawienie Inga wogole nie chciala wiec jak Nel zassala i poszla spac to czulam sie jak w niebie

-- ale o Tobie też cieplutko myślę, tak cieplutko i serdecznie, że nie masz innego wyjścia niż urodzić pokazowo, bez bólu, z przytupem!!!