Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-18, 02:11   #1591
Doorisska
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Dorisko..wszystko tez zależy od tego ja bardzo chcemy karmic😊..czy jest szansa ..powiem krótko.do póki masz mleczko SZANSA JEST..znam osobiście kilka takich mam które w samozaparciu wywalczyly kp nawet po miesiącu..

Osobiście pomoglam młodej mamie w walce o kp..dziewczyna ze mną pisała..mailowala..potem nawet rozmawialysmy przez telefon..probowalam jej pomoc bo widziałam ze jej zalezy..raz najlepsze mleczko do dzidzi dwa no ekonomiczniej karmić własnym mlekiem (nie mam to tamto..mm to drogie jest)..niestety ..dziewczyna byla bezradna..plakala ze Julcia nie chwyta ..odwraca sie..zanosi płaczem i ze juz tylko mm karmi..zrobilam z nią eksperyment..zaprosilam ją do mnie do domu z racji tego ze sama mam male dzieci nie mogłam do niej jechac..mieszkala ode mnie 112km..Julcia miała juz 3tygodnie i byla na mm wtedy juz tylko..czasami odciągnięte z piersi..(słabo jej szło odciąganie tez)..wiesz ze przyjechala..byla u mnie tydzień!...sama sie balam czy uda mi sie jej pomoc..ale huuura udalo sie!..po pierwsze obserwowalam ją jak przystawia..kilka rozmów..wyluzowalam ją bo była tak spięta ze jak trzymała dziecko to byla spocona..szkoda mi jej bylo..usiadłam z nią na moim ogromnym łóżku z tylu za nią..objęłam ją..w taki sposób by objąć tez dziecko i manewrowałam jej cysiem i dzieciem tak jak ja to czułam..trwalo to dość długo..uspakajałyśmy dziecko ..podchodzilam w różny sposób a jej kazalam sie relaksować i traktować to jak pieszczoty😉..julcia po kilku podejściach i kilku zachętach kroplami glukozy chwyciła sutek i CIUMKALA..nie można tego bylo nazwać jeszcze karmieniem ale byl progres..i tak bawiliśmy sie kilka dni ..na 5dzien pobytu u mnie mala zaskoczyla i pila ..pieknie kilkanaście minut..po czym butla nie byla potrzebna bo zasypiała..a jak wstawala od razu cyc..nie miał wyjścia ..troszke jeszcze byla szczuta glukozą na sutku ale coraz piękniejsze bylo karmienie..dziewczyna szczęśliwa bo karmi a Julcia po za cycem nic juz nie chciała..odjechala i karmila do 14miesiaca Julci 🙌...(sprawdzala wagę co tydzień i przybierala lepiej niż na nerwowej butelce)...

Dorisko znam tez mamę ktora ze względu na wadę serduszka swojego dziecka ..ktory zaraz po urodzeniu musial być kilka razy operowany..podtrzymywała laktacje wielokrotnie po kilka dni i tygodni..a maly zawsze cudownie i chetnie nawet po śpiączkach pooperacyjnych i karmieniu butlami ..kroplowkami wracam do piersi..karmila prawie dwa lata..a chłopczyk dzieki tez pewnie piersi wracam zawsze szybciutko do pełni sił 😊

Dorisko dlatego tak ważne jest żeby czasem jednak dać sobie pomoc ..szkoda ze nie ma u Was doradczyni...gdzie mieszkasz?...

Wiesz co jest jeszcze super pomoc..slyszalas o takiej rurce położonej na piersi przez ramie..są specjalne takie ale drogie..mozna zrobić za parę groszy zupelnie samemu ze strzykawki i rureczki do cewnikowania i przykleić sobie to do piersi ..w strzykawce twoje mleczko..przystawic malucha i zachęcać do ssania dozując mu hojnie nciskajac strzykawkę..sutek w buzi a rureczka z kapiacym mlesiem w kąciku..tak z boku ust...na poczatku hojniej mu lać do buźki a jak juz poczuje ze w ten sposób mu sie pierś kojarzy ze mleko samo leci to chętniej będzie współpracować ....moze spróbuj!!!!...
Oki. Spróbuje tak.
Może też sie uda jak tej dziewczynie będę jeszcze próbowała dalej przez kapturki.
On chętnie pije moje mleko, ale odciagniete. Niestety raz mi się udało odciagnac 40ml, a tak to po 20ml.
Wiem że mm drogie, szczególnie że Kacper je to mleko dla dzieci które ulewaja. Bo byl mega problem, a po zmianie problem znikł. Z moim mlekiem też w większości ulewa. Ale może da się to jakoś ogarnąć.
Dzięki za rady! Będę próbować.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Aha, jak ktos dzwoni, to odbieram i zamiast "halo", mowie odrazu "nie, nie rodze" - i zapada taka ciszaaa, dopiero po chwili ktos sie odzywa haha Mnie to nawet bawi
Też tak robiłam. A przecież urodziłam 7dni po TP. I o wywolywaniem

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-18, 03:12   #1592
AgatkaSz
Wtajemniczenie

My znowu cyc pewnie gdyby nie cyce przepelnione byla bym zla ze musialam wstac a tak czuje ulge
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 06:05   #1593
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Pielucha , cyc, pielucha czas mi szybciej leci jak tu zagladam przy cycu nawet jak nic nie piszecie
Stary 2015-10-18, 06:51   #1594
niud
Wtajemniczenie

Ja dziś noc na wyrodną matkę
Karmienie zakończone o północy i o 1 dopiero zasnął.
Zmiana pieluchy i karmienie o 3.20 po 17 minutach odbicie i zasnął.
Obudził się sam 6.30 więc cycamy )) Książkowo nie jest, ale się wyspaliśmy (a już na pewno tz bo pierwszy raz nie wstawał w nocy ) ale może tak jak radzicie w dzień nadrobimy w ciągu dnia.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 07:04   #1595
mala29lll
Zakorzenienie

No i nie chce mi się spać. Dziecko oparzadzone i lula w łóżeczku, a ja już się wyspałam. Na sprzątanie za wcześnie, bo się nie chcę tłuc i nie wiem co tu by robić

Dziewczyny ma któraś fasolkę motherhood? Ja mam taką z Netto fasolkę i od znajomej ale obie sa do kitu bo się za bardzo spłaszczają:/ Tak myślę nad tą motherhood tylko to drogie więc fajnie jakbyście wyraziły opinię

Chyba jeszcze zamówię Placentę na włoski. Tylko trochę mnie przeraża to bieganie kurierów :/
No a jak zamówiłam kapturki do karmienia i matę to wanieniki jakoś 8 października czy 6 nawet i do tej pory ani widu ani słuchu eh trzeba będzie dzwonić bo na maila nie odpowiedzieli dzidy jedne:/

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Takie lampki czerowno pomaranczowe sa najlepsze dla dzieci Przy bialym/niebieskim swietle sa rozbudzone itp.

Ja kurcze nie mam lampki zadnej nocnej i chyba bede w kuchni zapalac swiatlo i otwierac triche drzwi to wowczas bedzie polmrok idealny do przebrania i nakarmienia albo lampki choinkowe wyciagne, o!

Sent from my 4 using Tapatalk
No właśnie widze, że kwaiatuszek lampka jest idealny dla iej do spania. Jak wczoraj w ciemności nie chciała zasnąć i marudziła. Włączony kwiatuszek, puszczone kołysanki i dziecka nie ma
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
MALA moj tez nie chcial ale widzial ze cierpie. Nie ma nie chce przechodzimy przez to razem
Pora karmienia mam nadzieje ze Nel glodna i duzo wyssie
Musze spac w samych majtkach bo stanik za maly a drazni sutki i mi zimno ... jak mi zle i nie dobrze hehe chyba mam dzis tragiczny dzien bo dawno tyle nie marudzilam
Ale co wysysał i wypluwał tak ? Czy się najadł przy okazji? Nie no mój to nawet nie może patrzeć na normalne mleko taki ma uraz z dzieciństwa jak mamusia w Niego wciskała na chama przegotowane bleee.. Też nie lubię takiego przegotowanego. Jak w sokole piliśmy ze stołówki to zawsze kakao brałam.
Dzisiaj pewnie już będzie lepiej z cyckami Trzymaj się

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Obudził się sam 6.30 więc cycamy )) Książkowo nie jest, ale się wyspaliśmy (a już na pewno tz bo pierwszy raz nie wstawał w nocy ) ale może tak jak radzicie w dzień nadrobimy w ciągu dnia.
ale czemu wyrodna? Przecież bardzo ładnie Wam nocka zleciała. Jak miałam podobnie. Gabrysia najedzona i zadowolona śpi sobie. Z dzieckiem nie ma książkowo, bo każde jest inne. Jakoś się nakręciłaś kochana, ze mały musi wisieć na cycku wg zegarka a to tak nie jest. Ja przyjęłam sobie zasadę co 3 h plus/minus godzina jest super. Jak częściej chce to dostanie, bo znaczy, ze nie dojadł pucaty ssak Nie nakręcej się tak Ty matematyczna głowo

A co fasolek to lepsze zwykła motherhood czy Premium ta większa Kurde musze coś kupić bo mnie już ramiona bolą
Stary 2015-10-18, 07:25   #1596
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No i nie chce mi się spać. Dziecko oparzadzone i lula w łóżeczku, a ja już się wyspałam. Na sprzątanie za wcześnie, bo się nie chcę tłuc i nie wiem co tu by robić

Dziewczyny ma któraś fasolkę motherhood? Ja mam taką z Netto fasolkę i od znajomej ale obie sa do kitu bo się za bardzo spłaszczają:/ Tak myślę nad tą motherhood tylko to drogie więc fajnie jakbyście wyraziły opinię

Chyba jeszcze zamówię Placentę na włoski. Tylko trochę mnie przeraża to bieganie kurierów :/
No a jak zamówiłam kapturki do karmienia i matę to wanieniki jakoś 8 października czy 6 nawet i do tej pory ani widu ani słuchu eh trzeba będzie dzwonić bo na maila nie odpowiedzieli dzidy jedne:/

No właśnie widze, że kwaiatuszek lampka jest idealny dla iej do spania. Jak wczoraj w ciemności nie chciała zasnąć i marudziła. Włączony kwiatuszek, puszczone kołysanki i dziecka nie ma

Ale co wysysał i wypluwał tak ? Czy się najadł przy okazji? Nie no mój to nawet nie może patrzeć na normalne mleko taki ma uraz z dzieciństwa jak mamusia w Niego wciskała na chama przegotowane bleee.. Też nie lubię takiego przegotowanego. Jak w sokole piliśmy ze stołówki to zawsze kakao brałam.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

ale czemu wyrodna? Przecież bardzo ładnie Wam nocka zleciała. Jak miałam podobnie. Gabrysia najedzona i zadowolona śpi sobie. Z dzieckiem nie ma książkowo, bo każde jest inne. Jakoś się nakręciłaś kochana, ze mały musi wisieć na cycku wg zegarka a to tak nie jest. Ja przyjęłam sobie zasadę co 3 h plus/minus godzina jest super. Jak częściej chce to dostanie, bo znaczy, ze nie dojadł pucaty ssak Nie nakręcej się tak Ty matematyczna głowo

A co fasolek to lepsze zwykła motherhood czy Premium ta większa Kurde musze coś kupić bo mnie już ramiona bolą
Nie no jakby mi dziecko spalo to bym lezala ile sie da a Ty sprzatac chcesz?
Ja po 5 wstalam na cyca zmienilam w tym czasie 5 pieluch a ona i tak spac nie chce patrzy tymi oczkami tylko i dzioba otwiera.
Zjadal szkoda bylo mu tych wartosci
Stary 2015-10-18, 07:30   #1597
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny ma któraś fasolkę motherhood? Ja mam taką z Netto fasolkę i od znajomej ale obie sa do kitu bo się za bardzo spłaszczają:/ Tak myślę nad tą motherhood tylko to drogie więc fajnie jakbyście wyraziły opinięrosi:

Ale co wysysał i wypluwał tak ? Czy się najadł przy okazji?: Nie no mój to nawet nie może patrzeć na normalne mleko taki ma uraz z dzieciństwa jak mamusia w Niego wciskała na chama przegotowane bleee.. Też nie lubię takiego przegotowanego. Jak w sokole piliśmy ze stołówki to zawsze kakao brałam.

Wyrodna bo od 1 do 2 opisanego karmienia minęło ponad 4h Spoko nie nakręcam sie po prostu chcę jak najlepiej ! Nie mam doświadczenia, więc pozostaję mi teoria no i Wasze doświadczenie
O ile fakt że Wiktor się najada mnie przekonuję to mam jakąś obawę żeby te za rzadkie karmienia nie zmniejszyły laktacji. Jestem mega zadowolona że od początku karmię tylko piersią i chce bardzo żeby tak zostało.
W szpitalu na dzien dobry na mnie babki nakrzyczały w 2 dobie, że za mało karmię jak im koło 19 powiedziałam, że dziś dopiero 5 razy.

Ile Ci tych karmien dobowo wychodzi ? Liczysz ?

Z fasolką nie pomogę bo póki co karmię tylko na leżąco. Mam nadzieję, że jak mi zdejmną szwy w przyszłym tygodniu to zaczniemy się uczyć innych pozycji.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-10-18 o 07:32
Stary 2015-10-18, 07:31   #1598
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nie no jakby mi dziecko spalo to bym lezala ile sie da a Ty sprzatac chcesz?
Ja po 5 wstalam na cyca zmienilam w tym czasie 5 pieluch a ona i tak spac nie chce patrzy tymi oczkami tylko i dzioba otwiera.
Zjadal szkoda bylo mu tych wartosci
hahah żeby się nie przyzwyczaił bo dla Nel nie starczy mleczka

No spać mi się już nie chce i nie wiem co tu począć ze sobą
Stary 2015-10-18, 07:34   #1599
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
hahah żeby się nie przyzwyczaił bo dla Nel nie starczy mleczka

No spać mi się już nie chce i nie wiem co tu począć ze sobą
Kocyk skonczyłaś? 😋
Stary 2015-10-18, 07:37   #1600
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrodna bo od 1 do 2 opisanego karmienia minęło ponad 4h Spoko nie nakręcam sie po prostu chcę jak najlepiej ! Nie mam doświadczenia, więc pozostaję mi teoria no i Wasze doświadczenie
O ile fakt że Wiktor się najada mnie przekonuję to mam jakąś obawę żeby te za rzadkie karmienia nie zmniejszyły laktacji. Jestem mega zadowolona że od początku karmię tylko piersią i chce bardzo żeby tak zostało.
W szpitalu na dzien dobry na mnie babki nakrzyczały w 2 dobie, że za mało karmię jak im koło 19 powiedziałam, że dziś dopiero 5 razy.
No mnie połóżna powiedziała że nawet jak Gabi prześpi te 4 godziny w nocy to nie się nie stanie, a laktację zapewne podkręci w dzień co tez robi, bo częściej chce cycolka Rozumiem Twoje obawy, bo tez isę bałam że coś będzie nie tak jak ssak za rzadko będzie przystawiany ale mnie połóżna uspokoiła, że nic się nie stanie, a jak już pisałam babka strasznie na kręcona na KP

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Kocyk skonczyłaś? 😋
A no nie jeszcze. hahah zapomniałam o nim, ale za ciemne światło i mi się nie chce teraz Buszuję po allegro A mąż kupił osttanio ciuszki w Textil market, bo gadzinka się topi w 56 jeszcze a nie było co zakłądać przez to ulewanie i serio jakoś zaje.ista. Wszoku jestem jak gładziutka, mięciutka i ładna ta bawełna po praniu. Polecam sobie zajrzeć jak ktoś ma w okolicy albo na stronie. Później wrzucę zdjęcie Gabi w nowym wdzianku w psiaczki
Stary 2015-10-18, 07:48   #1601
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ktosiula masz racje, predzej sie połamnę uprawiajac wszystkie sporty swiata niz urodze, hehe.
Jutro juz dam na luz, bo kregoslup wysiada...

Szkoda mi Twojej malutkiej, moze to kolka?
E raczej nie kolki. Coś jej nie służy poprostu. Resztą nocki już była ok.

Cytat:
No i świetne godziny karmienia, wszystko bardzo dobrze. Jak będzie 7 karmień na dobę to też będzie ok.

Cytat:

Ja mam tą zwykłą fasolkę z motherhood i jest świetna, twarda. Służy mi już przy drugim dziecku

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 07:52   #1602
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja mam tą zwykłą fasolkę z motherhood i jest świetna, twarda. Służy mi już przy drugim dziecku
Dziękuję za opnię Zamawiam więc
Stary 2015-10-18, 08:25   #1603
kasia_aa
Zadomowienie

ja znowu mam wrażenie że pół nocy nie spałam, mój młody dostał katrau i kaszle i pakował sie do nas do łozka co chwile, tż go zanosił a on wracał, ale musiał się źle czuć. Ja jestem niewyspana i wkurzona. Wogole tż mnie wkurzył wczoraj (zresztą jak cała rodzinka), jak juz słysze "nic nie rób nic nie rób" w domu, na mieszkaniu nie wiem kuźwa czy oni wszyscy poszaleli??? jak powiedziałam tżtowi że pójdę dzis poodkurzać na mieszkaniu i cos umyc to wielkie oczy i "po co bedziesz tam szła". Od dwóch tyg tylko to słysze wiec ok. Nie bede robiła NIC. Juz mu powiedziałam że może łóżeczko przynieść tu gdzie mieszkamy bo w takim razie sie nie przeprowadzimy. Bo jeszcze wymyslił że teściowa i szwagierka MOJE rzeczy będą nam w szafkach układać żeby było szybciej. Niedoczekanie. Mam ich dość.

Mamusie karmiące życze wytrwałości!!!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 08:29   #1604
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie połamana i oglaszam jak ktoras ma jeszczec watpliwosci, ze 5 S nie dziala i wszystkie cuda swiata tez nie dzialaja. Co ja wczoraj wyprawialam to sie w glowie nie miesci. A dzis z lozka nie moge wstac. nic na Tomka nie dziala.

Chyba pojde do lekarza jutro i powiem, ze nie chce oxy. Bo jak mi poda oxy przy niegotowej szyjce to i tak nici z tego tylko sie bede meczyc ? Hmm co tu robic, z jednej strony w srode moze juz by bylo po wszystkim ale perspektywa oxy nawet z zzo mnie przeraza...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:13   #1605
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja znowu mam wrażenie że pół nocy nie spałam, mój młody dostał katrau i kaszle i pakował sie do nas do łozka co chwile, tż go zanosił a on wracał, ale musiał się źle czuć. Ja jestem niewyspana i wkurzona. Wogole tż mnie wkurzył wczoraj (zresztą jak cała rodzinka), jak juz słysze "nic nie rób nic nie rób" w domu, na mieszkaniu nie wiem kuźwa czy oni wszyscy poszaleli??? jak powiedziałam tżtowi że pójdę dzis poodkurzać na mieszkaniu i cos umyc to wielkie oczy i "po co bedziesz tam szła". Od dwóch tyg tylko to słysze wiec ok. Nie bede robiła NIC. Juz mu powiedziałam że może łóżeczko przynieść tu gdzie mieszkamy bo w takim razie sie nie przeprowadzimy. Bo jeszcze wymyslił że teściowa i szwagierka MOJE rzeczy będą nam w szafkach układać żeby było szybciej. Niedoczekanie. Mam ich dość.

tttttttttttta już by, chciala, zeby mi ktoś rzeczy układał/ Później nie wiadomo co gdzie jest a zresztą nie bardzo, żeby ktoś w gaciach i innych rzeczach grzebał i może jeszcze komentował:/

Amelie to nie stosuj 5 S jak widzisz, że nie działa. Odpoczywaj przed porodem i czekaj aż się zacznie. Jak wyluzujesz to się pewnie zacznie. Teraz już CIę nic nie goni. CIotka pojechała, mąż wolne wykorzystał więc wyluzuj.
Stary 2015-10-18, 09:24   #1606
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam sie połamana i oglaszam jak ktoras ma jeszczec watpliwosci, ze 5 S nie dziala i wszystkie cuda swiata tez nie dzialaja. Co ja wczoraj wyprawialam to sie w glowie nie miesci. A dzis z lozka nie moge wstac. nic na Tomka nie dziala.

Chyba pojde do lekarza jutro i powiem, ze nie chce oxy. Bo jak mi poda oxy przy niegotowej szyjce to i tak nici z tego tylko sie bede meczyc ? Hmm co tu robic, z jednej strony w srode moze juz by bylo po wszystkim ale perspektywa oxy nawet z zzo mnie przeraza...
Ja miałam podaną oxy przy szyjce na 1,5 cm i przepuszczającej opuszek i urodziłam.

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

Chyba powariowali faktycznie. Nie dziwię Ci się że szału dostajesz. Pomalutku możesz sobie przecież tam robić i sprzątać jeśli czujesz się dobrze.

Zdrówka dla synka

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:27   #1607
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam podaną oxy przy szyjce na 1,5 cm i przepuszczającej opuszek i urodziłam.

Ale chyba dlugo sie męczylas wtedy, prawda?
Stary 2015-10-18, 09:35   #1608
88maggie88
Wtajemniczenie

Witam się z rana dziś Mój TP wiec Mój synku wychodź
Stary 2015-10-18, 09:50   #1609
rita_k
Zadomowienie

Cool Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
W takaaa pogoode jak u mnie mi by sie nie chcialo zartuje, Maluszku wychodź, wychodž
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:50   #1610
Amelie04
Zakorzenienie

W smyku niby -80% ale chyba cos im sie nie udalo, bo ceny dalej z kosmosu ....

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Moj tez niech wychodzi ....
Stary 2015-10-18, 09:52   #1611
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
W takaaa pogoode jak u mnie mi by sie nie chcialo zartuje, Maluszku wychodź, wychodž
za dobrze mu w brzuszku, małemu leniwcowi :
Pora na wyjście

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
W smyku niby -80% ale chyba cos im sie nie udalo, bo ceny dalej z kosmosu ....

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Moj tez niech wychodzi ....
Pseudo promocja
Stary 2015-10-18, 09:54   #1612
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja sobie odpuscilam takie ostre 5s chodzilam tam gdzie musialam , skakalam na pilce bo bylo mi tak wygodnie nie przemeczalam sie bo chialam poczekac az ten kredyt zalatwimy pojechalismy dla relaxu do kina i byl sex po 23.jakos a o 4 sie zaczelo wiec to nie tylko 5s dziala musisz sie zrelaksowac i moze pojdzie
Stary 2015-10-18, 10:08   #1613
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik strasznie Ci współczuję tej pokrzywki.... Najgorsze że to już będzie Cię trzymać aż do końca

No niestety doprowadza mnie to już do szału, dzis w nocy musialam sie nawet przez sen drapac, bo ubierajac skarpety strasznie skora na stopie mnie rozbolała, patrze a tam same strupki rozdrapane :/ Kurczę, całą ciążę (poza mdlościami na początku) nie dokuczało mi nic szczególnie, nawet ani razu na siku w nocy nie wstałam a teraz na sam koniec takie cos

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mój tez, wiec wynocha leniwe gnomy
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 10:34   #1614
ada32
Wtajemniczenie

Pasztetniczku..czy zrobilas badania na profil wątrobowy..?? Kochana swędzenie rak i nóg w ciąży jest zawsze jakąś patologią..warto sprawdzić i to szybko..to ważne by wykluczyć odkładającą sie żółć w lozysku..niebezpieczną dla dzici..😘

Kochana nie straszę tylko zwyczajnie profilaktycznie idź do lekarza i poproś o skierowanie na to badanie..

No chyba ze juz to sprawdziłaś 😉

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 10:53   #1615
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Pasztetniczku..czy zrobilas badania na profil wątrobowy..?? Kochana swędzenie rak i nóg w ciąży jest zawsze jakąś patologią..warto sprawdzić i to szybko..to ważne by wykluczyć odkładającą sie żółć w lozysku..niebezpieczną dla dzici..😘

Kochana nie straszę tylko zwyczajnie profilaktycznie idź do lekarza i poproś o skierowanie na to badanie..

No chyba ze juz to sprawdziłaś 😉
Nie sprawdzałam, ale wszystkie inne wyniki mam calą ciąże super, łożysko zdrowe i jeszcze młode, no i gin po objawach uznał, że to tylko pokrzywka (swędzi mnie wierzch dloni i stóp a przy wątrobie niby od spodu plus są inne objawy), ale dzięki Moze gdyby pojawilo sie to wczesniej to bym dla swietego spokoju i tak zbadała przy okazji robienia morfologii, no ale oczekujac juz w każdej chwili porodu jakos wydalo mi sie to bez sensu.
Chociaż kurczę i tak ogolnie się boję, już nawet mąż mi zaczął schizowac, ze "ta ciąża to za dlugo trwa" i by mogł wyłazic jak juz duzy, zdrowy i dojrzaly, bo boi że cos małemu się stanie... Serio tez bede spokojniejsza jak juz bedzie na zewnątrz a jeszcze mąz mnie zamiast uspokoic to nakręca :/

Dziewczyny, piszecie tez o rytmie karmienia dziecka w ciągu doby. Tak na prawde to nie ma co przesadzac z tą regularnościa, jak dziecko sie najada i przybiera. Sporo moich koleżanek mialo to szczęście miec dzieci przesypiajace od początku cale noce, nie wybudzaly wcale, karmily z 5x dziennie a maluchy rosły jak na drożdżach. Także nie ma reguły, wszystko zaleźy od dziecka jak i naszego pokarmu, w kazdym razie nie stresujcie sie jesli śpi Wam w nocy (oczywiście o ile dobrze przybiera, jeśli nie to inna sprawa).

Stary 2015-10-18, 11:09   #1616
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
tttttttttttta już by, chciala, zeby mi ktoś rzeczy układał/ Później nie wiadomo co gdzie jest a zresztą nie bardzo, żeby ktoś w gaciach i innych rzeczach grzebał i może jeszcze komentował:/
Cytat:
Chyba powariowali faktycznie. Nie dziwię Ci się że szału dostajesz. Pomalutku możesz sobie przecież tam robić i sprzątać jeśli czujesz się dobrze.

Zdrówka dla synka
no dokłądnie, szkoda że w 6 mc czy 7 mc nie było takich chętnych do pomocy, wtedy wysiłęk mógł mi zdecydowanie bardziej zaszkodzic, a teraz co? urodze? w 39 tyg to cos strasznego? zresztą i tak czuje że się nic nie zbliża wiec luz, bardziej szkodzi mi stres i nerwy niż ten cholerny odkurzacz. jestem oburzona i obrażona i teraz nie kiwne palcem! tylko przy moim młodym oczywiście, właśnie tz myje naczynia, zaraz kazałam mu poodkurzać i musi iść do biedry. Ja sie nie bede z nimi cackać. Jeszcze każe powiedzieć teściowej że podłoge mam brudną i przydałoby się ją umyć. Skoro na mieszkaniu nie moge nic zrobic to w tym gdzie teraz mieszkam też proszę mnie wyręczyć. A sama pójde sobie na spacer

ale to tylko takie gadanie, z tą teściową tak nie zrobie...:/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:12   #1617
Pasztetnik
Zadomowienie

Qrde, zestresowałam sie tą choleostaza, jutro lecę rano na próby wątrobowe, oby wszystko bylo ok
No chyba ze urodze do jutra, najlepiej by bylo...

Stary 2015-10-18, 11:28   #1618
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik mnie tez wszystko swedzialo, najbardziej rece do tej pory ale proby watrobowe ok wyszly. Nie wiem czy da cos teraz te badanie? Przy cholestazie chyba ciaze rozwiązuje sie wczesniej, z tego co wyczytalam
Stary 2015-10-18, 11:33   #1619
malinowa4
Zakorzenienie

Witam się z małą przyssawką wiszącą na cycu

rano myślałam, że cycki eksplodują.. nakarmiłam małego i ściągnęłam 150ml w niecałe 10min.. ręcznym laktatorem
ale się cieszę że nie mamy problemu z kp jest super. nawet młody nauczył się już dobrze łapać drugą pierś z którą wcześniej miał problem

wczoraj zaliczyliśmy podróż autkiem do teściowej a dziś pierwszy spacerek bo w końcu pogoda i słoneczko

Cytat:
czy do porodu nie mozna miec zadnej bizuterii np kolczyki ??[/COLOR]
ja do cc musiałam wszystko ściągąć.
Cytat:
w niektórych aptekach są laktatory
jeju ale jestem padnięta po tych ćwiczeniach a jeszcze musze Tż zaliczyc dzis
jesli po dzisiejszym dniu nic sie nie bedzie działo to oficjalnie ogłosze ze 5S w ogole nie działa....
u mnie 5s nic nie zdziałało a w tej książce pisze nawet , że kobiety które uprawiały sex żeby przyspieszyć bardzo często jeszcze później rodziły

Cytat:

Mojej małej coś na brzusio zaszkodziło ;( tak się męczy, płacze, pruka...
Przed 20 ją wykąpałam, zasnęła dopiero o 22 na 45 minut i płacz znowu... Właśnie przysnęla ale tak nie spokojnie .... Chyba za dużo sobie pozwalam w diecie...
jaa też się zbytnio nie pilnuję.. póki co jest ok, raz tylko był problem jak kotlety zjadłam ale od tego czasu już nie jem smażonego ..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:37   #1620
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik mnie tez wszystko swedzialo, najbardziej rece do tej pory ale proby watrobowe ok wyszly. Nie wiem czy da cos teraz te badanie? Przy cholestazie chyba ciaze rozwiązuje sie wczesniej, z tego co wyczytalam
Jeśli teraz by mi wyszło że mam, to odrazu biorą na patologie i wywołuja poród/robią cc, bo mimo dobrych wynikow może dojśc do naglego obumarcia płodu...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości