|
|
#1591 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Może też sie uda jak tej dziewczynie będę jeszcze próbowała dalej przez kapturki. On chętnie pije moje mleko, ale odciagniete. Niestety raz mi się udało odciagnac 40ml, a tak to po 20ml. Wiem że mm drogie, szczególnie że Kacper je to mleko dla dzieci które ulewaja. Bo byl mega problem, a po zmianie problem znikł. Z moim mlekiem też w większości ulewa. Ale może da się to jakoś ogarnąć. Dzięki za rady! Będę próbować. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
My znowu cyc
pewnie gdyby nie cyce przepelnione byla bym zla ze musialam wstac a tak czuje ulge
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Pielucha , cyc, pielucha
czas mi szybciej leci jak tu zagladam przy cycu nawet jak nic nie piszecie
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś noc na wyrodną matkę
![]() Karmienie zakończone o północy i o 1 dopiero zasnął. Zmiana pieluchy i karmienie o 3.20 po 17 minutach odbicie i zasnął. Obudził się sam 6.30 więc cycamy )) Książkowo nie jest, ale się wyspaliśmy (a już na pewno tz bo pierwszy raz nie wstawał w nocy ) ale może tak jak radzicie w dzień nadrobimy w ciągu dnia.
|
|
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i nie chce mi się spać. Dziecko oparzadzone i lula w łóżeczku, a ja już się wyspałam. Na sprzątanie za wcześnie, bo się nie chcę tłuc i nie wiem co tu by robić
![]() Dziewczyny ma któraś fasolkę motherhood? Ja mam taką z Netto fasolkę i od znajomej ale obie sa do kitu bo się za bardzo spłaszczają:/ Tak myślę nad tą motherhood tylko to drogie więc fajnie jakbyście wyraziły opinię ![]() Chyba jeszcze zamówię Placentę na włoski. Tylko trochę mnie przeraża to bieganie kurierów :/ No a jak zamówiłam kapturki do karmienia i matę to wanieniki jakoś 8 października czy 6 nawet i do tej pory ani widu ani słuchu eh trzeba będzie dzwonić bo na maila nie odpowiedzieli dzidy jedne:/Cytat:
Cytat:
Czy się najadł przy okazji?Dzisiaj pewnie już będzie lepiej z cyckami Trzymaj się![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
Nie nakręcej się tak Ty matematyczna głowoA co fasolek to lepsze zwykła motherhood czy Premium ta większa Kurde musze coś kupić bo mnie już ramiona bolą
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po 5 wstalam na cyca zmienilam w tym czasie 5 pieluch a ona i tak spac nie chce patrzy tymi oczkami tylko i dzioba otwiera. Zjadal szkoda bylo mu tych wartosci
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko nie nakręcam sie po prostu chcę jak najlepiej ! Nie mam doświadczenia, więc pozostaję mi teoria no i Wasze doświadczenie O ile fakt że Wiktor się najada mnie przekonuję to mam jakąś obawę żeby te za rzadkie karmienia nie zmniejszyły laktacji. Jestem mega zadowolona że od początku karmię tylko piersią i chce bardzo żeby tak zostało. W szpitalu na dzien dobry na mnie babki nakrzyczały w 2 dobie, że za mało karmię jak im koło 19 powiedziałam, że dziś dopiero 5 razy. Ile Ci tych karmien dobowo wychodzi ? Liczysz ? ![]() Z fasolką nie pomogę bo póki co karmię tylko na leżąco. Mam nadzieję, że jak mi zdejmną szwy w przyszłym tygodniu to zaczniemy się uczyć innych pozycji. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-18 o 07:32 |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No spać mi się już nie chce i nie wiem co tu począć ze sobą
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocyk skonczyłaś? 😋
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Twoje obawy, bo tez isę bałam że coś będzie nie tak jak ssak za rzadko będzie przystawiany ale mnie połóżna uspokoiła, że nic się nie stanie, a jak już pisałam babka strasznie na kręcona na KP![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- A no nie jeszcze. hahah zapomniałam o nim, ale za ciemne światło i mi się nie chce teraz Buszuję po allegro A mąż kupił osttanio ciuszki w Textil market, bo gadzinka się topi w 56 jeszcze a nie było co zakłądać przez to ulewanie i serio jakoś zaje.ista. Wszoku jestem jak gładziutka, mięciutka i ładna ta bawełna po praniu. Polecam sobie zajrzeć jak ktoś ma w okolicy albo na stronie. Później wrzucę zdjęcie Gabi w nowym wdzianku w psiaczki
|
|
#1601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam tą zwykłą fasolkę z motherhood i jest świetna, twarda. Służy mi już przy drugim dziecku
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
ja znowu mam wrażenie że pół nocy nie spałam, mój młody dostał katrau i kaszle i pakował sie do nas do łozka co chwile, tż go zanosił a on wracał, ale musiał się źle czuć. Ja jestem niewyspana i wkurzona. Wogole tż mnie wkurzył wczoraj (zresztą jak cała rodzinka), jak juz słysze "nic nie rób nic nie rób" w domu, na mieszkaniu nie wiem kuźwa czy oni wszyscy poszaleli??? jak powiedziałam tżtowi że pójdę dzis poodkurzać na mieszkaniu i cos umyc to wielkie oczy i "po co bedziesz tam szła". Od dwóch tyg tylko to słysze wiec ok. Nie bede robiła NIC. Juz mu powiedziałam że może łóżeczko przynieść tu gdzie mieszkamy bo w takim razie sie nie przeprowadzimy. Bo jeszcze wymyslił że teściowa i szwagierka MOJE rzeczy będą nam w szafkach układać żeby było szybciej. Niedoczekanie. Mam ich dość.
Mamusie karmiące życze wytrwałości!!!! |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie połamana
i oglaszam jak ktoras ma jeszczec watpliwosci, ze 5 S nie dziala i wszystkie cuda swiata tez nie dzialaja. Co ja wczoraj wyprawialam to sie w glowie nie miesci. A dzis z lozka nie moge wstac. nic na Tomka nie dziala.Chyba pojde do lekarza jutro i powiem, ze nie chce oxy. Bo jak mi poda oxy przy niegotowej szyjce to i tak nici z tego tylko sie bede meczyc ? Hmm co tu robic, z jednej strony w srode moze juz by bylo po wszystkim ale perspektywa oxy nawet z zzo mnie przeraza... |
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelie to nie stosuj 5 S jak widzisz, że nie działa. Odpoczywaj przed porodem i czekaj aż się zacznie. Jak wyluzujesz to się pewnie zacznie. Teraz już CIę nic nie goni. CIotka pojechała, mąż wolne wykorzystał więc wyluzuj.
|
|
#1606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla synka
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
dziś Mój TP wiec Mój synku wychodź
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
W smyku niby -80% ale chyba cos im sie nie udalo, bo ceny dalej z kosmosu ....
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Moj tez niech wychodzi .... |
|
|
|
#1611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobrze mu w brzuszku, małemu leniwcowi :Pora na wyjście ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przemeczalam sie bo chialam poczekac az ten kredyt zalatwimy pojechalismy dla relaxu do kina i byl sex po 23.jakos a o 4 sie zaczelo wiec to nie tylko 5s dziala musisz sie zrelaksowac i moze pojdzie
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety doprowadza mnie to już do szału, dzis w nocy musialam sie nawet przez sen drapac, bo ubierajac skarpety strasznie skora na stopie mnie rozbolała, patrze a tam same strupki rozdrapane :/ Kurczę, całą ciążę (poza mdlościami na początku) nie dokuczało mi nic szczególnie, nawet ani razu na siku w nocy nie wstałam a teraz na sam koniec takie cos ![]() Mój tez, wiec wynocha leniwe gnomy ![]()
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetniczku..czy zrobilas badania na profil wątrobowy..?? Kochana swędzenie rak i nóg w ciąży jest zawsze jakąś patologią..warto sprawdzić i to szybko..to ważne by wykluczyć odkładającą sie żółć w lozysku..niebezpieczną dla dzici..😘
Kochana nie straszę tylko zwyczajnie profilaktycznie idź do lekarza i poproś o skierowanie na to badanie.. No chyba ze juz to sprawdziłaś 😉 |
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż kurczę i tak ogolnie się boję, już nawet mąż mi zaczął schizowac, ze "ta ciąża to za dlugo trwa" i by mogł wyłazic jak juz duzy, zdrowy i dojrzaly, bo boi że cos małemu się stanie... Serio tez bede spokojniejsza jak juz bedzie na zewnątrz a jeszcze mąz mnie zamiast uspokoic to nakręca :/ Dziewczyny, piszecie tez o rytmie karmienia dziecka w ciągu doby. Tak na prawde to nie ma co przesadzac z tą regularnościa, jak dziecko sie najada i przybiera. Sporo moich koleżanek mialo to szczęście miec dzieci przesypiajace od początku cale noce, nie wybudzaly wcale, karmily z 5x dziennie a maluchy rosły jak na drożdżach. Także nie ma reguły, wszystko zaleźy od dziecka jak i naszego pokarmu, w kazdym razie nie stresujcie sie jesli śpi Wam w nocy (oczywiście o ile dobrze przybiera, jeśli nie to inna sprawa).
|
|
#1616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale to tylko takie gadanie, z tą teściową tak nie zrobie...:/ |
||
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Qrde, zestresowałam sie tą choleostaza, jutro lecę rano na próby wątrobowe, oby wszystko bylo ok
No chyba ze urodze do jutra, najlepiej by bylo...
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik mnie tez wszystko swedzialo, najbardziej rece do tej pory ale proby watrobowe ok wyszly. Nie wiem czy da cos teraz te badanie? Przy cholestazie chyba ciaze rozwiązuje sie wczesniej, z tego co wyczytalam
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z małą przyssawką wiszącą na cycu
rano myślałam, że cycki eksplodują.. nakarmiłam małego i ściągnęłam 150ml w niecałe 10min.. ręcznym laktatorem ale się cieszę że nie mamy problemu z kp jest super. nawet młody nauczył się już dobrze łapać drugą pierś z którą wcześniej miał problem wczoraj zaliczyliśmy podróż autkiem do teściowej a dziś pierwszy spacerek bo w końcu pogoda i słoneczko ja do cc musiałam wszystko ściągąć. Cytat:
a w tej książce pisze nawet , że kobiety które uprawiały sex żeby przyspieszyć bardzo często jeszcze później rodziły ![]() jaa też się zbytnio nie pilnuję.. póki co jest ok, raz tylko był problem jak kotlety zjadłam ale od tego czasu już nie jem smażonego .. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli teraz by mi wyszło że mam, to odrazu biorą na patologie i wywołuja poród/robią cc, bo mimo dobrych wynikow może dojśc do naglego obumarcia płodu...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

będę jeszcze próbowała dalej przez kapturki.
Mnie to nawet bawi 

eh trzeba będzie dzwonić bo na maila nie odpowiedzieli dzidy jedne:/
Czy się najadł przy okazji?
Kurde musze coś kupić bo mnie już ramiona bolą
rosi:

i oglaszam jak ktoras ma jeszczec watpliwosci, ze 5 S nie dziala i wszystkie cuda swiata tez nie dzialaja. Co ja wczoraj wyprawialam to sie w glowie nie miesci. A dzis z lozka nie moge wstac.
nic na Tomka nie dziala.