Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-18, 09:17   #811
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa u Nas pod Tesco niedaleko domu wystawia choinki takie małżeństwo i maja spory wybór ale w tamtym roku jakoś odwlekalismy zakup i na nic ładnego się tam nie zalapalismy i udało się nam w castoriamie kupić
Dla mnie żywy choin to taki symbol wspólnych świat
Zwłaszcza teraz jak będziemy juz w 3 wszystkie ozdoby bożonarodzeniowe mam 2 pudłach dużych w piwnicy wiec
Mam nadzieje ze tz sobie poradzi

Zarządziłam sobie ostatnio akcje denko w domu .. i walczę z resztkami szamponów.. odżywek które mi zaległy a było tego multuuuum - dopóki tego nie wykończe nie kupuje nic nowego
Ja jednak swojego z choinką nie zostawię Muszę mieć nadzór nad wszystkim, a i tak się skończy tak, że światełka będę wieszać ja, a bombki razem

Ja też zużywam to co mam w domu, bo już mi miejsca brakowało

Cytat:
Dwa lata temu kupiliśmy inna i to była masakra sypiace się igły budziły mnie w nocy a nie daj Boże przeszło się obok niej i ja zachaczylo .. koniec świata .. miałam runo leśne w domu
Jeden z powodów przez których nie lubię żywych
Nam się udało kupić ładną żywą i jestem zadowolona

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142574]My w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta jako małżeństwo. I zrobiłam bojkot ogólnej choinki i dla nas kupiłam malutką żywą choinkę [/QUOTE]My właśńie w tamtym roku spędzaliśmy pierwsze święta 'na swoim' i wszystko kupowaliśmy, więc mogłam zaszaleć

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

Za to maly sie slabo rusza. Dzis od rana ani razu. Wczoraj wyczulam.go przez caly dzien 17 razy
Serduszko bije, bo sprawdzam co chwile. Myslicie ze to normalne ze tak malo sie rusza czy lepiej jechac na ip ?
Podobno ma być 10 ruchów, więc myślę, że nie masz się co martwić. Moja wczoraj też leniwa była

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Właśnie przed chwilą moje 'aplikacyjne dziecko' wysłało mi wiadomość i oboje z mężem się śmialiśmy, że dla tatusiów też powinny być takie aplikacje
A może są?
Stary 2015-10-18, 09:32   #812
syylwuska
Zakorzenienie

WOJNIANN mam nadzieję, ze jakoś uratowalas sytuacje z rękami.

BARBOO jasne ze nie, skoro mu ufasz, to też najpierw pojechaliśmy do niego, trzymam kciuki ;*

ANI_QA u mnie w domu rodzinnym od zawsze była sztuczna choinka a u Tz prawdziwa, tak mu zazdrością jak przyjezszalam, bo prawdziwa taki klimat daje, ten zapach i było pewne, ze jak będziemy razem mieszkać to będzie prawdziwa i była w tym roku też na taką liczę tylko samo ubieranie może będzie szybciej, bo tak zawsze 1 lub 2 dni przed wigilią ubieramy

Dobrze, ze Mąż Ci pomaga, przecież robię to dla Was, nie zadreczaj się tym, ze Ty musisz odpoczywać, tak nie będzie cały czas.

CZUBASEK nie wiem co Ci poradzić, ja bym chyba to skontrolowala ale ja detektora nie mam, więc musiałabym sprawdzić czy wszystko ok.

Bry
Ja dzisiaj jadę na obiad do mamy, bo wczoraj mnie zaprosiła, sama jadę bo Tz znowu w pracy ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:39   #813
0enedue
Zadomowienie

Tak wogole witam się w 33 tygodniu

Ja mam taką cicha nadzieje ze następne święta spędzimy juz na swoim .. takim swoim swoim )

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Aniqa nie znalazłam takich dla tatusiow apek mój czasami sam bierze telefon i sprawdza co tam słychać ;D

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Sylwuska nam chyba też dzisiaj odpada gotowanie

Jutro mam wizytę u dentysty :/ i na samą myśl znów bolą mnie wszystkie zęby

Kurcze tz pojechał zawieźć auto do mechanika i po drodze miał kupić chleb .. umieram juz z głodu a jego dalej nie ma

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:43   #814
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA u mnie w domu rodzinnym od zawsze była sztuczna choinka a u Tz prawdziwa, tak mu zazdrością jak przyjezszalam, bo prawdziwa taki klimat daje, ten zapach i było pewne, ze jak będziemy razem mieszkać to będzie prawdziwa i była w tym roku też na taką liczę tylko samo ubieranie może będzie szybciej, bo tak zawsze 1 lub 2 dni przed wigilią ubieramy

Dobrze, ze Mąż Ci pomaga, przecież robię to dla Was, nie zadreczaj się tym, ze Ty musisz odpoczywać, tak nie będzie cały czas.

Bry
Ja dzisiaj jadę na obiad do mamy, bo wczoraj mnie zaprosiła, sama jadę bo Tz znowu w pracy ;/
Chyba jestem jakaś inna, bo nie czuję tego dla mnie żywa choinka nie jest magiczna.
Jakoś wystarczy mi sztuczna choinka jako symbol i dla mnie i tak jest klimatyczna jak błyszczy wieczorem
No, ale każdy ma jakieś swoje wy0obrażenia
U mojego męża była żywa choinka i była zawsze ohydna Pomijam już to, że kiedyś się na nas przewróciła
U nas w domu była raz żywa- mała wtedy byłam i już wtedy mi się nie podobała

U nas też w salonie nie ma dużo miejsca na choinkę, więc nie jest wielka, a i przywiązać by ją średnio było gdzie (przy dziecku), jedynie do karnisza. A tak to mam włożone kamienie do środka i nie widać

Szkoda, że znowu masz niedzielę bez męża :/
Nas też mama wczoraj zapraszała, ale ja zrobiłam już obiad, więc podziękowałam. Za to mama do nas na kawę ma wpaść na chwilę
Zaraz męża wyślę po jakieś ciasto.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Tak wogole witam się w 33 tygodniu

Ja mam taką cicha nadzieje ze następne święta spędzimy juz na swoim .. takim swoim swoim )

Aniqa nie znalazłam takich dla tatusiow apek mój czasami sam bierze telefon i sprawdza co tam słychać ;D

Jutro mam wizytę u dentysty :/ i na samą myśl znów bolą mnie wszystkie zęby

Kurcze tz pojechał zawieźć auto do mechanika i po drodze miał kupić chleb .. umieram juz z głodu a jego dalej nie ma
coraz bliżej

Mój też czyta w moim telefonie, ale zabawne byłyby wiadomości w stylu- 'niedługo wychodzę, odpalaj auto'

Ja już odkładam wizytę u dentysty na po porodzie. Nic mi się nie dzieje, sprawdzałam zęby w domu i wygląda, że jest ok, a teraz nie mam siły i ochoty na to

Dzwoń do niego, że córa się buntuje, bo głodna!
Stary 2015-10-18, 09:46   #815
czubasek20
Zakorzenienie

Czekam do 15 jak sie babel nie odezwie to pojade sprawdzic, bo taka zmiana czestotliwosci ruchow moze nie byc nornalna.

A my dzis obiadujemy u tesciowej wiec mam z glowy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:47   #816
0enedue
Zadomowienie

Mi zostało parę zębów do roboty ale chcę zrobić ten jeden z największą dziura a resztę wylecze po porodzie

Wyczuł ze się na niego żale bo właśnie przyszedł idę jeeeeeeeeeeeesc

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:49   #817
limonka_86
Zadomowienie

Ja juz w tamtym roku chcialam miec zywa choinke ale TZ sie uparl ze nam niepotrzeba w tym roku ma argument ze ze wzgledu na mala bedziemy miec jeszcze mniej miejsca

Aniqa co do niedoleznosci to mam to samo zwlaszcza jak gotuje i tak stoje chwile to od razu mam ochote usiasc bo nie mam sily albo jakos tak mi slabo ale jeszcze sie staram mimo wszystko cos robic ale sprzatanie i zakupy to juz dla mnie za duzy wysilek ale moj TZ na razie nie narzeka wczoraj skonczylismy 34 tydz wiec porod naprawde tuz tuz wiec jakos musimy wytrzymac !!

Widzialam ze o ruchach dziecka pisalyscie mi lekarz kazal nie liczyc tylko zwracac uwage na to czy dziecko sie rusza stresowac sie dopiero jak przez dluzszy czas sie nie rusza i wtedy probowac zjesc cos slodkiego poruszac brzuszkiem. Powiedzial ze jak zaczne liczyc ruchy to dopiero bede sie stresowac a to jest niewskazane teraz
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:52   #818
kalusia87
Zakorzenienie

W kwestii choinki u nas - w zeszłym roku zapytałam TŻa, kiedy ubieramy choinkę, na co TŻ zniósł za strychu ubraną choinkę z zeszłego roku
U nas nie byłoby problemu z żywą, w sumie nie wiem, czemu u teściów jest sztuczna- pewnie przez to, że się sypie a teściowa jest pedantką. U nas w domu zawsze była sztuczna i jakoś nie ma to dla mnie dużego znaczenia, a sztuczne teraz są naprawdę ładne

U nas wojny TŻ vs szwagier i teściowa ciąg dalszy. TŻ nie odpuści, zwłaszcza, że szwagier mu wczoraj jego inwentarz wrzucił na taczki. Jak dzieci

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

Zarządziłam sobie ostatnio akcje denko w domu .. i walczę z resztkami szamponów.. odżywek które mi zaległy a było tego multuuuum - dopóki tego nie wykończe nie kupuje nic nowego
Też mam akcję denko ale to jest straszne, jak nic się nie chce kończyć
Stary 2015-10-18, 10:03   #819
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello. Chyba odespalam wczorajsza noc.

No i tak w ogóle to 34 tydzień mi leci. Coraz bliżej mikolajki

Poszlabym na basen ale nie mogę przez te globulki :/

U nas choinka sztuczna, mala i odkąd mieszkamy razem ubieramy wspólnie. W tym roku tez pewnie sie uda no chyba ze będę bardzo zmęczona.

Czy sa jakies mamusie które nie czuja ruchów bardzo wysoko?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 10:10   #820
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
smacznego

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Aniqa co do niedoleznosci to mam to samo zwlaszcza jak gotuje i tak stoje chwile to od razu mam ochote usiasc bo nie mam sily albo jakos tak mi slabo ale jeszcze sie staram mimo wszystko cos robic ale sprzatanie i zakupy to juz dla mnie za duzy wysilek ale moj TZ na razie nie narzeka wczoraj skonczylismy 34 tydz wiec porod naprawde tuz tuz wiec jakos musimy wytrzymac !!
Dokładnie- jakoś musimy wytrwać. I tak jak piszesz, pocieszające jest to, że już niedużo czas do końca zostało. Mam tyle komfortu, że mogę leżeć i jedynym wyrzutem sumienia jest obciążenie dla męża...
Wczoraj sobie myślałam co muszą czuć kobiety, które już mają przynajmniej jednego biegającego smyka- im dopiero musi być ciężko

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Ja zazwyczaj najwyżej czuję na linii pępka, rzadko zdarza się ciut wyżej, ale naprawdę tylko odrobinę wyżej. Zazwyczaj czuję na bokach.
Ale u mnie wszystko jest bardzo nisko, więc może tak do końca będzie
Póki co dziękuję Bogu, że nie dostaję po żołądku
Stary 2015-10-18, 10:14   #821
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam napisać, że ja i w tym momencie dostałam kopa na wysokości mostka Ale zazwyczaj nisko czuję
Stary 2015-10-18, 10:19   #822
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Chyba jestem jakaś inna, bo nie czuję tego dla mnie żywa choinka nie jest magiczna.
Jakoś wystarczy mi sztuczna choinka jako symbol i dla mnie i tak jest klimatyczna jak błyszczy wieczorem
No, ale każdy ma jakieś swoje wy0obrażenia
U mojego męża była żywa choinka i była zawsze ohydna Pomijam już to, że kiedyś się na nas przewróciła
U nas w domu była raz żywa- mała wtedy byłam i już wtedy mi się nie podobała

U nas też w salonie nie ma dużo miejsca na choinkę, więc nie jest wielka, a i przywiązać by ją średnio było gdzie (przy dziecku), jedynie do karnisza. A tak to mam włożone kamienie do środka i nie widać

Szkoda, że znowu masz niedzielę bez męża :/
Nas też mama wczoraj zapraszała, ale ja zrobiłam już obiad, więc podziękowałam. Za to mama do nas na kawę ma wpaść na chwilę
Zaraz męża wyślę po jakieś ciasto.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

coraz bliżej

Mój też czyta w moim telefonie, ale zabawne byłyby wiadomości w stylu- 'niedługo wychodzę, odpalaj auto'

Ja już odkładam wizytę u dentysty na po porodzie. Nic mi się nie dzieje, sprawdzałam zęby w domu i wygląda, że jest ok, a teraz nie mam siły i ochoty na to

Dzwoń do niego, że córa się buntuje, bo głodna!
Każdemu podoba się co inne, to normalne ja po prostu zawsze chciałam zobaczyć jak to jest mieć żywą choinkę no i jej zapach jest piękny

U nas centrum roku stala w stojaku taki smpecjalnym i do niego wodę się nalewalo.

Też nie mamy dużo miejsca w salonie i,mieliśmy niedużą choinkę, byla średniej wielkości, gdzieś mojego wzrostu i wcale nie byla niesymetryczna czy gola, mi się bardzo podobała

Co do choinki i dziecka to nie mówię, że zawsze będziemy mieli żywą, bo za rok to przemyslimy sprawę czy żywa to będzie dobry pomysł ;P wtedy może kupi się sztuczna chociaż my nie mamy gdzie potem jej trzymać i tak połowę rzeczy do teściów na strych wozimy, więc doszłoby jeszcze choinka

No szkoda, ale od jutra na 3 dni wolne to posiedzi w domu, na jutro zaprosiliśmy koleżankę z mężem, hmm tzn oni sami się zaprosili, nie lubię takiego zachowania, tym bardziej, ze wiedza ze jestem w ciazy, no a ja przecież kanapek im nie zrobię tylko będę musiała coś szykowac a nie wiem czy mój stan mi na to pozwoli, potem siedzieć do pozna, wieczorami też brzuch mnie pobolewa a się nie poloze, no ale zobaczymy. Oni mają już 2 dzieci, jedno 2 letnie czy 2,5 a drugie malutkie ze 3 czy 4 miesiące, ona nie karmi piersią, więc pewnie podrzuca mamie i też chcą gdzieś wyjść.

Nie lubię takiego szykowania ;/

Hehe Mój też bierze telefon i czyta wiadomości z aplikacji

Ja u dentysty byłam w lutym i te już chyba zaczekam i pójdę po porodzie, mam nadzieję, że nie popsuly się bardzo.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czekam do 15 jak sie babel nie odezwie to pojade sprawdzic, bo taka zmiana czestotliwosci ruchow moze nie byc nornalna.

A my dzis obiadujemy u tesciowej wiec mam z glowy
Obyś nie musiała jechać, ale zawsze to lepiej skontrolować takie cos.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
W kwestii choinki u nas - w zeszłym roku zapytałam TŻa, kiedy ubieramy choinkę, na co TŻ zniósł za strychu ubraną choinkę z zeszłego roku
U nas nie byłoby problemu z żywą, w sumie nie wiem, czemu u teściów jest sztuczna- pewnie przez to, że się sypie a teściowa jest pedantką. U nas w domu zawsze była sztuczna i jakoś nie ma to dla mnie dużego znaczenia, a sztuczne teraz są naprawdę ładne

U nas wojny TŻ vs szwagier i teściowa ciąg dalszy. TŻ nie odpuści, zwłaszcza, że szwagier mu wczoraj jego inwentarz wrzucił na taczki. Jak dzieci

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Też mam akcję denko ale to jest straszne, jak nic się nie chce kończyć
Ja też jak chcę coś wykończyć to,jak,na złość okazuje się, ze kosmetyk jest pierunsko wydajny

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:

Poszlabym na basen ale nie mogę przez te globulki :/

U nas choinka sztuczna, mala i odkąd mieszkamy razem ubieramy wspólnie. W tym roku tez pewnie sie uda no chyba ze będę bardzo zmęczona.

Ja przez dłuższy czas najwyżej to do pępka czułam, ale teraz bywa i wyzej i to tak z 4 cm nawet nad pepkiem i po bokach też mi wędruje, szcZególnie po prawym, dziwne uczucie

Stary 2015-10-18, 10:31   #823
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No szkoda, ale od jutra na 3 dni wolne to posiedzi w domu, na jutro zaprosiliśmy koleżankę z mężem, hmm tzn oni sami się zaprosili, nie lubię takiego zachowania, tym bardziej, ze wiedza ze jestem w ciazy, no a ja przecież kanapek im nie zrobię tylko będę musiała coś szykowac a nie wiem czy mój stan mi na to pozwoli, potem siedzieć do pozna, wieczorami też brzuch mnie pobolewa a się nie poloze, no ale zobaczymy. Oni mają już 2 dzieci, jedno 2 letnie czy 2,5 a drugie malutkie ze 3 czy 4 miesiące, ona nie karmi piersią, więc pewnie podrzuca mamie i też chcą gdzieś wyjść.
współczuję Ci tych przygotowań, do nas na szczęście nikt się nie wprasza, ostatnio byli moi rodzice ale to była niedziela i obiad robiliśmy wspólnie z TŻem, a wcześniej TŻ zaprosił sąsiadów na mecz ale wtedy kupił tylko piwko i zamówił pizzę. Ja sobie leżałam na wersalce i popijałam Warkę 0%
Stary 2015-10-18, 10:36   #824
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja u dentysty byłam w lutym i te już chyba zaczekam i pójdę po porodzie, mam nadzieję, że nie popsuly się bardzo.

Ja przez dłuższy czas najwyżej to do pępka czułam, ale teraz bywa i wyzej i to tak z 4 cm nawet nad pepkiem i po bokach też mi wędruje, szcZególnie po prawym, dziwne uczucie
Ja też nie lubię takiego wpraszania. Pewnie bym odmówiła gdybym się źle czuła, albo wymyśliła, że mamy inne plany
Ja akurat mam jedną taką bliską koleżankę i nie muszę się specjalnie szykować jak przychodzi.
Czasem mam jakieś ciasto, a jak nie to np.zamawiamy pizzę

Ja właśnie też jakoś w lutym, albo na początku marca byłam u dentysty

Moja też lubi się pchać w prawy bok

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-18 o 10:44
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 10:45   #825
rudaska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142097]
Cienwiatru na jakimś innym mamusiowym wątku laski zjechały dziewczyny ze słodkich mam, że jedzą od czasu do czasu w kfc ciekawe kiedy pierwszy raz dziecko na frytki zabiorą

Rudaska poduszkę można wyłączyć
[/QUOTE]
kurcze, no chyba każdy je tam gdzie chce i nic nikomu do tego, nie rozumiem takich ludzi. A co do frytek, no to moje zobaczy jak najpóźniej się da, ale chyba nie dalej niż podstawówka, bo co ono biedne na wycieczkach szkolnych zrobi
Poduszki nie będę wyłączać, z resztą nie widzę sensu oglądania sie na dziecko w trakcie jazdy
Cytat:
Dzień dobry
Ja mimo chęci nie dałam rady tu wczoraj być.
Chwilami miałam kryzys... jak mam się do końca ciąży czuć tak jak teraz to ja dziękuję
Miałam nadzieję, że jak wyjdę ze szpitala to będę śmigać jak mały samochodzik, a ja wczoraj przy staniu przy robieniu obiadu miałam dość Jak smażyłam kotlety to musiałam sobie do kuchni krzesło przynieść, bo nie miałam siły z salonu co chwilę przychodzić
A wieczorem jak się rozbieram to nie mogę nogi podnieść przez ból spojenia... I nawet gdybym zgłupiała i chciała się zabrać za sprzątanie to wiem, że nie dałabym rady.
Mąż kochany, bo wczoraj wszystko praktycznie sprzątnął. Nawet umył całe płytki w łazience do których nie mogłam się zabrać.
Mam wyrzuty sumienia, że teraz On wszystko musi za mnie robić
Ani_qa ty po szpitalu chcesz zasuwać, no coś ty leż i myśl o sobie i maleństwie . Ja wczoraj nic nie zrobiłam i dziś mówię tż że coś trzeba zrobić, a on no przestań, leż dalej No to leżę

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142574]My w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta jako małżeństwo. I zrobiłam bojkot ogólnej choinki i dla nas kupiłam malutką żywą choinkę [/QUOTE]
ja w tym roku też robię bojkot choinki, dostaliśmy od teściowej wielką sztuczną, ale teraz nie ma u nas na nią miejsca, z resztą wystarczą mi gałązki świerku w wazonie i światełka na parapecie

Cytat:
Mi zostało parę zębów do roboty ale chcę zrobić ten jeden z największą dziura a resztę wylecze po porodzie

Mi się wczoraj ząb pokruszył do końca, ledwo się trzymał już od kilku miesięcy no i teraz będzie trzeba zrobić z tym porządek. Na szczęście nie boli
Dzień dobry, dziś kolejny leniwy dzień
Fionka_31 też bym poszła na basen, ale boję sie że co chwila będe latać siku
Stary 2015-10-18, 10:54   #826
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Poduszki nie będę wyłączać, z resztą nie widzę sensu oglądania sie na dziecko w trakcie jazdy
Dziewczynom chodziło o to, że jeśli fotelik jest na przednim siedzeniu, poduszka musi być wyłączona

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Dwie listopadówki rozpakowane
Stary 2015-10-18, 11:03   #827
sylwoha
Zakorzenienie

Uwielbiam swieta bozego narodzenia
Nie tyle od storny religijnej, ale rodzinnej.
Chociaz jak na pasterce chor spiewa bog sie rodzi to sie wzruszam.. :p
No i innej choinki, a wlasciwie oststnuo jodly one sa zawsze geste i rowne, jak swiezej sobie bie wyobrazam
I u nas choinka to zawsze choinka wszystko na niej jest. Jest kolorowa od stop to glow
Pamietam jak z bratem i rodzicami ubieralismy ja, to byl jeden z tych mometow krore pamietam do tej pory. W tle lecialy koledy a my z mama wiazalysmy tone cukierkow na nitki.
Nieraz bylo tak ze choinka ubrana a lampki przestsly swiecic :p
I ja chcialabym taka tradycje zachowac. Chociazmoj tz nie cierpi ubierania choinki.

No i sie poplakalam :p czytajac swoj opis i maja. Swiadomosc ze w tym roku swieta beda magiczne..
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:07   #828
Koritsi_a
Zadomowienie

Barboo tez bym pojechała do swojego, zawsze to dodatkowa konsultacja.

My choinkę w tym roku kupimy żywą. W przyszłym roku nie będzie a za dwa lata się będziemy zastanawiać czy znów kupić żywą czy sztuczną.

Do listopada już tuż tuż, wiec nie dziwie sie ze zaczęły sie dziewczyny rozpakowywać
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:10   #829
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek mój też się ostatnio nie odzywa tak jak przedtem często ale się nie martwię. Ułożenie zmienił także ruchy czuje zupełnie inaczej,tydzień temu jeszcze robił kule na brzuchu a od paru dni kopie gdzieś do tylu w środku i na brzuchu czuje tylko trzęsienie ze coś tam robi

Dziewczyny czy wam też zdarza się popuścić przy kichaniu ?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:15   #830
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Czubasek mój też się ostatnio nie odzywa tak jak przedtem często ale się nie martwię. Ułożenie zmienił także ruchy czuje zupełnie inaczej,tydzień temu jeszcze robił kule na brzuchu a od paru dni kopie gdzieś do tylu w środku i na brzuchu czuje tylko trzęsienie ze coś tam robi

Niestety się zdarza
Stary 2015-10-18, 11:32   #831
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Żeby tylko przy kichaniu...
Stary 2015-10-18, 11:32   #832
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mi też się zdarza, przy kichaniu, kaszlu i jak się śmieję a nie mam pustego pęcherza też
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:41   #833
sylwoha
Zakorzenienie

Mi soe ze 2 razy zdarzylo

Kurde..
Musze albo powtorzyc test glukozy albo neo wiem

Cikier na czczo utrzymuje mi sie kolo 100, terez godzine po sniadaniu- 133

Kurde :/
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:42   #834
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

wczoraj miałam swój pierwszy raz

Dziewczyny, myślicie że taki kombinezon na wyjcie ze szpitala byłby ok ? Mam ogólnie grubszy, ale rozmiar 68, a sie naczytałam teraz na watkach ze mi sie dziecko w tym zgubi

dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:44   #835
kalwinka
Zadomowienie

My w tym roku jeszcze ubieramy starą sztuczną choinkę (tzn tą którą kupiliśmy 6 lat temu na pierwsze wspólne święta) - jest niewielka, bo w mieszkaniu nie mieliśmy miejsca, w domu trochę ginie ale nie mam głowy do kupowania choinki w tym roku. W przyszłym jeszcze się zastanowimy czy kupimy większą sztuczną czy żywą.
Moim najpiękniejszym wspomnieniem związanym ze świętami jest to, że od początku grudnia siadaliśmy wieczorami z rodzicami i rodzeństwem przy stole w salonie zarzuconym kolorowym papierem, foliami itp i robiliśmy ozdoby na choinkę Chciałabym żeby moje dzieci miały podobne wspomnienia

Ja małą czuję zwykle wysoko, najczęściej pod żebrami z prawej strony.

Wam też bywa tak strasznie duszno ? Chwilami nie mogę w ogóle oddechu złapać
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 11:56   #836
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Kochane ja to bez wkładek nie funkcjonuje. Na IP ostatnio wylądowałam bo pocieklo mi po nogach na maksa. Ja ciągle popuszczam.

Co do moich rąk skóra trochę odpuscila ale pod paznokciami mnie pali. Boże jaka ja pusta jestem z.tym chilli.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:03   #837
Fionka_31
Zakorzenienie

Ale dzis smętny dzień. Niby sie wyspalam ale jakies powieki takie ciężkie mam.

Moja mala tez sie jakos przekrecila. Zawsze wypychala tylek z prawej strony i czułam ruchy z lewej, a teraz odwrotnie. Wypycha dupkę z lewej strony i reszty ruchów prawie nie czuje przez łożysko.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

Przy kichaniu nie ale rano jak mi się nie chce wstać a sie rusze to poleci. Do tego globulka wyplynie i kilka razy jak popazona lecialam do kibelka bo się przestraszyłam ze to wody

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:31   #838
evciap0
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Widziałyście, że 2 listopadowe mamusie już się rozpakowały?

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:34   #839
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie ale moj zawsze nawalal w brzuchu jak ba ringu a teraz od wczotaj od godz 14 cisza.

Mi sie raz polecialo przy kichnieciu. Raczej tam sie wszystko niezle trzyma.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:38   #840
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
współczuję Ci tych przygotowań, do nas na szczęście nikt się nie wprasza, ostatnio byli moi rodzice ale to była niedziela i obiad robiliśmy wspólnie z TŻem, a wcześniej TŻ zaprosił sąsiadów na mecz ale wtedy kupił tylko piwko i zamówił pizzę. Ja sobie leżałam na wersalce i popijałam Warkę 0%

Cytat:
Ja też nie lubię takiego wpraszania. Pewnie bym odmówiła gdybym się źle czuła, albo wymyśliła, że mamy inne plany
Ja akurat mam jedną taką bliską koleżankę i nie muszę się specjalnie szykować jak przychodzi.
Czasem mam jakieś ciasto, a jak nie to np.zamawiamy pizzę

Ja właśnie też jakoś w lutym, albo na początku marca byłam u dentysty

Moja też lubi się pchać w prawy bok
No ja wiedząc, że ktoś jest w ciąży to nawet nie pisalabym, że trzeba by było się spotkać, ale cóż...

Wiecie ona napisała, że może wpadliby na piwo, no i co? Opiekunkę do dziecka załatwiają a ja im piwo i pizzę postawie? No jakoś tak mi głupio ;/ może bardzo złe się nie czuje, ale cały dzień szykowania, to będę zmęczona a i wieczorem nie odpoczne ;/

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Uwielbiam swieta bozego narodzenia
Nie tyle od storny religijnej, ale rodzinnej.
Chociaz jak na pasterce chor spiewa bog sie rodzi to sie wzruszam..
No i innej choinki, a wlasciwie oststnuo jodly one sa zawsze geste i rowne, jak swiezej sobie bie wyobrazam
I u nas choinka to zawsze choinka wszystko na niej jest. Jest kolorowa od stop to glow
Pamietam jak z bratem i rodzicami ubieralismy ja, to byl jeden z tych mometow krore pamietam do tej pory. W tle lecialy koledy a my z mama wiazalysmy tone cukierkow na nitki.
Nieraz bylo tak ze choinka ubrana a lampki przestsly swiecic
I ja chcialabym taka tradycje zachowac. Chociazmoj tz nie cierpi ubierania choinki.

No i sie poplakalam czytajac swoj opis i maja. Swiadomosc ze w tym roku swieta beda magiczne..
Dokładnie, też zawsze lubię, a jeszcze jak Kanonik na koniec Pasterki śpiewał Bóg się rodzi to nigdy nie było, zeby łza mi nie poleciała, zawsze z taką energią i radoscia zaczynał to spiewac

I ja z dzieciństwa pamiętam ubieranie choinki i chciałabym, żeby Nasza córka też takie wspomnienia miała

Już sobie wyobrażałam, ze jak będzie większa to będziemy robiły ozdoby na choinkę albo piekły razem pierniki do zawieszenia i śpiewały kolędy, a jak jeszcze Mąż nam pomoże to już w ogóle :Love:

To będą na prawdę wyjątkowe święta...
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
wczoraj miałam swój pierwszy raz

Dziewczyny, myślicie że taki kombinezon na wyjcie ze szpitala byłby ok ? Mam ogólnie grubszy, ale rozmiar 68, a sie naczytałam teraz na watkach ze mi sie dziecko w tym zgubi

Wygląda na gruby, myślę, że będzie ok, zawsze kocyk jeszcze możesz dołożyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości