|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Muszę mieć nadzór nad wszystkim, a i tak się skończy tak, że światełka będę wieszać ja, a bombki razem ![]() Ja też zużywam to co mam w domu, bo już mi miejsca brakowało ![]() Cytat:
![]() Nam się udało kupić ładną żywą i jestem zadowolona ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142574]My w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta jako małżeństwo. I zrobiłam bojkot ogólnej choinki i dla nas kupiłam malutką żywą choinkę [/QUOTE]My właśńie w tamtym roku spędzaliśmy pierwsze święta 'na swoim' i wszystko kupowaliśmy, więc mogłam zaszaleć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Właśnie przed chwilą moje 'aplikacyjne dziecko' wysłało mi wiadomość i oboje z mężem się śmialiśmy, że dla tatusiów też powinny być takie aplikacje ![]() A może są?
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
WOJNIANN mam nadzieję, ze jakoś uratowalas sytuacje z rękami.
BARBOO jasne ze nie, skoro mu ufasz, to też najpierw pojechaliśmy do niego, trzymam kciuki ;* ANI_QA u mnie w domu rodzinnym od zawsze była sztuczna choinka a u Tz prawdziwa, tak mu zazdrością jak przyjezszalam, bo prawdziwa taki klimat daje, ten zapach i było pewne, ze jak będziemy razem mieszkać to będzie prawdziwa i była w tym roku też na taką liczę tylko samo ubieranie może będzie szybciej, bo tak zawsze 1 lub 2 dni przed wigilią ubieramy ![]() Dobrze, ze Mąż Ci pomaga, przecież robię to dla Was, nie zadreczaj się tym, ze Ty musisz odpoczywać, tak nie będzie cały czas. CZUBASEK nie wiem co Ci poradzić, ja bym chyba to skontrolowala ale ja detektora nie mam, więc musiałabym sprawdzić czy wszystko ok. Bry ![]() Ja dzisiaj jadę na obiad do mamy, bo wczoraj mnie zaprosiła, sama jadę bo Tz znowu w pracy ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Tak wogole witam się w 33 tygodniu
Ja mam taką cicha nadzieje ze następne święta spędzimy juz na swoim .. takim swoim swoim )---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Aniqa nie znalazłam takich dla tatusiow apek mój czasami sam bierze telefon i sprawdza co tam słychać ;D---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Sylwuska nam chyba też dzisiaj odpada gotowanie Jutro mam wizytę u dentysty :/ i na samą myśl znów bolą mnie wszystkie zęby Kurcze tz pojechał zawieźć auto do mechanika i po drodze miał kupić chleb .. umieram juz z głodu a jego dalej nie ma
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie żywa choinka nie jest magiczna. Jakoś wystarczy mi sztuczna choinka jako symbol i dla mnie i tak jest klimatyczna jak błyszczy wieczorem ![]() No, ale każdy ma jakieś swoje wy0obrażenia ![]() U mojego męża była żywa choinka i była zawsze ohydna Pomijam już to, że kiedyś się na nas przewróciła ![]() U nas w domu była raz żywa- mała wtedy byłam i już wtedy mi się nie podobała ![]() U nas też w salonie nie ma dużo miejsca na choinkę, więc nie jest wielka, a i przywiązać by ją średnio było gdzie (przy dziecku), jedynie do karnisza. A tak to mam włożone kamienie do środka i nie widać ![]() Szkoda, że znowu masz niedzielę bez męża :/ Nas też mama wczoraj zapraszała, ale ja zrobiłam już obiad, więc podziękowałam. Za to mama do nas na kawę ma wpaść na chwilę ![]() Zaraz męża wyślę po jakieś ciasto. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
coraz bliżej ![]() Mój też czyta w moim telefonie, ale zabawne byłyby wiadomości w stylu- 'niedługo wychodzę, odpalaj auto' Ja już odkładam wizytę u dentysty na po porodzie. Nic mi się nie dzieje, sprawdzałam zęby w domu i wygląda, że jest ok, a teraz nie mam siły i ochoty na to ![]() Dzwoń do niego, że córa się buntuje, bo głodna!
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam do 15 jak sie babel nie odezwie to pojade sprawdzic, bo taka zmiana czestotliwosci ruchow moze nie byc nornalna.
A my dzis obiadujemy u tesciowej wiec mam z glowy
|
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Mi zostało parę zębów do roboty ale chcę zrobić ten jeden z największą dziura a resztę wylecze po porodzie
![]() Wyczuł ze się na niego żale bo właśnie przyszedł idę jeeeeeeeeeeeesc
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz w tamtym roku chcialam miec zywa choinke ale TZ sie uparl ze nam niepotrzeba w tym roku ma argument ze ze wzgledu na mala bedziemy miec jeszcze mniej miejsca
![]() Aniqa co do niedoleznosci to mam to samo zwlaszcza jak gotuje i tak stoje chwile to od razu mam ochote usiasc bo nie mam sily albo jakos tak mi slabo ale jeszcze sie staram mimo wszystko cos robic ale sprzatanie i zakupy to juz dla mnie za duzy wysilek ale moj TZ na razie nie narzeka wczoraj skonczylismy 34 tydz wiec porod naprawde tuz tuz wiec jakos musimy wytrzymac !! Widzialam ze o ruchach dziecka pisalyscie mi lekarz kazal nie liczyc tylko zwracac uwage na to czy dziecko sie rusza stresowac sie dopiero jak przez dluzszy czas sie nie rusza i wtedy probowac zjesc cos slodkiego poruszac brzuszkiem. Powiedzial ze jak zaczne liczyc ruchy to dopiero bede sie stresowac a to jest niewskazane teraz
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii choinki u nas - w zeszłym roku zapytałam TŻa, kiedy ubieramy choinkę, na co TŻ zniósł za strychu ubraną choinkę z zeszłego roku
U nas nie byłoby problemu z żywą, w sumie nie wiem, czemu u teściów jest sztuczna- pewnie przez to, że się sypie a teściowa jest pedantką. U nas w domu zawsze była sztuczna i jakoś nie ma to dla mnie dużego znaczenia, a sztuczne teraz są naprawdę ładne U nas wojny TŻ vs szwagier i teściowa ciąg dalszy. TŻ nie odpuści, zwłaszcza, że szwagier mu wczoraj jego inwentarz wrzucił na taczki. Jak dzieci ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ale to jest straszne, jak nic się nie chce kończyć
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Chyba odespalam wczorajsza noc.
No i tak w ogóle to 34 tydzień mi leci. Coraz bliżej mikolajki ![]() Poszlabym na basen ale nie mogę przez te globulki :/ U nas choinka sztuczna, mala i odkąd mieszkamy razem ubieramy wspólnie. W tym roku tez pewnie sie uda no chyba ze będę bardzo zmęczona. Czy sa jakies mamusie które nie czuja ruchów bardzo wysoko?
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
smacznego ![]() Cytat:
Wczoraj sobie myślałam co muszą czuć kobiety, które już mają przynajmniej jednego biegającego smyka- im dopiero musi być ciężko ![]() Cytat:
![]() Ja zazwyczaj najwyżej czuję na linii pępka, rzadko zdarza się ciut wyżej, ale naprawdę tylko odrobinę wyżej. Zazwyczaj czuję na bokach. Ale u mnie wszystko jest bardzo nisko, więc może tak do końca będzie ![]() Póki co dziękuję Bogu, że nie dostaję po żołądku
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam napisać, że ja i w tym momencie dostałam kopa na wysokości mostka
Ale zazwyczaj nisko czuję
|
|
#822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po prostu zawsze chciałam zobaczyć jak to jest mieć żywą choinkę no i jej zapach jest piękny ![]() U nas centrum roku stala w stojaku taki smpecjalnym i do niego wodę się nalewalo. Też nie mamy dużo miejsca w salonie i,mieliśmy niedużą choinkę, byla średniej wielkości, gdzieś mojego wzrostu i wcale nie byla niesymetryczna czy gola, mi się bardzo podobała ![]() Co do choinki i dziecka to nie mówię, że zawsze będziemy mieli żywą, bo za rok to przemyslimy sprawę czy żywa to będzie dobry pomysł ;P wtedy może kupi się sztuczna chociaż my nie mamy gdzie potem jej trzymać i tak połowę rzeczy do teściów na strych wozimy, więc doszłoby jeszcze choinka ![]() No szkoda, ale od jutra na 3 dni wolne to posiedzi w domu, na jutro zaprosiliśmy koleżankę z mężem, hmm tzn oni sami się zaprosili, nie lubię takiego zachowania, tym bardziej, ze wiedza ze jestem w ciazy, no a ja przecież kanapek im nie zrobię tylko będę musiała coś szykowac a nie wiem czy mój stan mi na to pozwoli, potem siedzieć do pozna, wieczorami też brzuch mnie pobolewa a się nie poloze, no ale zobaczymy. Oni mają już 2 dzieci, jedno 2 letnie czy 2,5 a drugie malutkie ze 3 czy 4 miesiące, ona nie karmi piersią, więc pewnie podrzuca mamie i też chcą gdzieś wyjść. Nie lubię takiego szykowania ;/ Hehe Mój też bierze telefon i czyta wiadomości z aplikacji ![]() Ja u dentysty byłam w lutym i te już chyba zaczekam i pójdę po porodzie, mam nadzieję, że nie popsuly się bardzo. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat mam jedną taką bliską koleżankę i nie muszę się specjalnie szykować jak przychodzi. Czasem mam jakieś ciasto, a jak nie to np.zamawiamy pizzę ![]() Ja właśnie też jakoś w lutym, albo na początku marca byłam u dentysty Moja też lubi się pchać w prawy bok
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-10-18 o 10:44 |
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142097]
Cienwiatru na jakimś innym mamusiowym wątku laski zjechały dziewczyny ze słodkich mam, że jedzą od czasu do czasu w kfc ciekawe kiedy pierwszy raz dziecko na frytki zabiorą ![]() Rudaska poduszkę można wyłączyć ![]() [/QUOTE] kurcze, no chyba każdy je tam gdzie chce i nic nikomu do tego, nie rozumiem takich ludzi. A co do frytek, no to moje zobaczy jak najpóźniej się da, ale chyba nie dalej niż podstawówka, bo co ono biedne na wycieczkach szkolnych zrobi ![]() Poduszki nie będę wyłączać, z resztą nie widzę sensu oglądania sie na dziecko w trakcie jazdy Cytat:
No to leżę[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142574]My w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta jako małżeństwo. I zrobiłam bojkot ogólnej choinki i dla nas kupiłam malutką żywą choinkę [/QUOTE]ja w tym roku też robię bojkot choinki, dostaliśmy od teściowej wielką sztuczną, ale teraz nie ma u nas na nią miejsca, z resztą wystarczą mi gałązki świerku w wazonie i światełka na parapecie Cytat:
Dzień dobry, dziś kolejny leniwy dzień Fionka_31 też bym poszła na basen, ale boję sie że co chwila będe latać siku
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Dwie listopadówki rozpakowane
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam swieta bozego narodzenia
Nie tyle od storny religijnej, ale rodzinnej. Chociaz jak na pasterce chor spiewa bog sie rodzi to sie wzruszam.. :p No i innej choinki, a wlasciwie oststnuo jodly one sa zawsze geste i rowne, jak swiezej sobie bie wyobrazamI u nas choinka to zawsze choinka wszystko na niej jest. Jest kolorowa od stop to glow Pamietam jak z bratem i rodzicami ubieralismy ja, to byl jeden z tych mometow krore pamietam do tej pory. W tle lecialy koledy a my z mama wiazalysmy tone cukierkow na nitki. Nieraz bylo tak ze choinka ubrana a lampki przestsly swiecic :p I ja chcialabym taka tradycje zachowac. Chociazmoj tz nie cierpi ubierania choinki. No i sie poplakalam :p czytajac swoj opis i maja. Swiadomosc ze w tym roku swieta beda magiczne..
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Barboo tez bym pojechała do swojego, zawsze to dodatkowa konsultacja.
My choinkę w tym roku kupimy żywą. W przyszłym roku nie będzie a za dwa lata się będziemy zastanawiać czy znów kupić żywą czy sztuczną. Do listopada już tuż tuż, wiec nie dziwie sie ze zaczęły sie dziewczyny rozpakowywać
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek mój też się ostatnio nie odzywa tak jak przedtem często ale się nie martwię. Ułożenie zmienił także ruchy czuje zupełnie inaczej,tydzień temu jeszcze robił kule na brzuchu a od paru dni kopie gdzieś do tylu w środku i na brzuchu czuje tylko trzęsienie ze coś tam robi
Dziewczyny czy wam też zdarza się popuścić przy kichaniu ? |
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Mi też się zdarza, przy kichaniu, kaszlu i jak się śmieję a nie mam pustego pęcherza też
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Mi soe ze 2 razy zdarzylo
Kurde.. Musze albo powtorzyc test glukozy albo neo wiem Cikier na czczo utrzymuje mi sie kolo 100, terez godzine po sniadaniu- 133 Kurde :/ |
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
My w tym roku jeszcze ubieramy starą sztuczną choinkę (tzn tą którą kupiliśmy 6 lat temu na pierwsze wspólne święta) - jest niewielka, bo w mieszkaniu nie mieliśmy miejsca, w domu trochę ginie ale nie mam głowy do kupowania choinki w tym roku. W przyszłym jeszcze się zastanowimy czy kupimy większą sztuczną czy żywą.
Moim najpiękniejszym wspomnieniem związanym ze świętami jest to, że od początku grudnia siadaliśmy wieczorami z rodzicami i rodzeństwem przy stole w salonie zarzuconym kolorowym papierem, foliami itp i robiliśmy ozdoby na choinkę Ja małą czuję zwykle wysoko, najczęściej pod żebrami z prawej strony. Wam też bywa tak strasznie duszno ? Chwilami nie mogę w ogóle oddechu złapać |
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ja to bez wkładek nie funkcjonuje. Na IP ostatnio wylądowałam bo pocieklo mi po nogach na maksa. Ja ciągle popuszczam.
Co do moich rąk skóra trochę odpuscila ale pod paznokciami mnie pali. Boże jaka ja pusta jestem z.tym chilli. |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis smętny dzień. Niby sie wyspalam ale jakies powieki takie ciężkie mam.
Moja mala tez sie jakos przekrecila. Zawsze wypychala tylek z prawej strony i czułam ruchy z lewej, a teraz odwrotnie. Wypycha dupkę z lewej strony i reszty ruchów prawie nie czuje przez łożysko. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Przy kichaniu nie ale rano jak mi się nie chce wstać a sie rusze to poleci. Do tego globulka wyplynie i kilka razy jak popazona lecialam do kibelka bo się przestraszyłam ze to wody
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Widziałyście, że 2 listopadowe mamusie już się rozpakowały?
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie ale moj zawsze nawalal w brzuchu jak ba ringu a teraz od wczotaj od godz 14 cisza.
Mi sie raz polecialo przy kichnieciu. Raczej tam sie wszystko niezle trzyma. |
|
|
|
#840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie ona napisała, że może wpadliby na piwo, no i co? Opiekunkę do dziecka załatwiają a ja im piwo i pizzę postawie? No jakoś tak mi głupio ;/ może bardzo złe się nie czuje, ale cały dzień szykowania, to będę zmęczona a i wieczorem nie odpoczne ;/ Cytat:
![]() I ja z dzieciństwa pamiętam ubieranie choinki i chciałabym, żeby Nasza córka też takie wspomnienia miała ![]() Już sobie wyobrażałam, ze jak będzie większa to będziemy robiły ozdoby na choinkę albo piekły razem pierniki do zawieszenia i śpiewały kolędy, a jak jeszcze Mąż nam pomoże to już w ogóle :Love: To będą na prawdę wyjątkowe święta... Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

coraz bliżej 

Ale zazwyczaj nisko czuję