|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Badzia burzuazja faktycznie
![]() No właśnie Ja mi przypomniała o ty poceniu i wezmę same krótkie rękawki![]() A ja z Tusią w ramach poprawy nastroju właśnie pożarłyśmy po salaterce domowego budyńku
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no dobre te nasze chłopaki Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Ja o tym pamietam bo to była moja zmora i juz myślałam ze jestem jakas chora czy co.. Ale przeszło w koncu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Ja własne spacerkiem do domu ide juz noe jeżdzę tramwajem zeby nie złapać jakiegoś choróbska bo rano tłok a ludzie co chwila kaszlą. A mam 2km do pracy wiec w sam raz na spacer ![]() A za chwile idziemy z pola na zajęcia muzyczne ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4053 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4054 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
. Ale zależało mi by był w tym momencie bo tak sie umówiliśmy ze chociaż przetnie pępowinę. MOj maz nie chciał patrzeć na to jak cierpię, jest z tych wrażliwych, abja tez uszanowalam jego decyzje.Jednak i tak widzieliśmy na tel w nocy ze 3-4 h . Na drugi dzien jak zobaczyłam jego paznokcie obgryzione do krwi z nerwów to pomyślałam ze dobrze ze nie naciskałam więcej by ze mną jednak był. Dziewczyny czy juz postanowilyscie ze maz bedzie Wam towarzyszył podczas porodu? |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mój chce we wszystkim towarzyszyć od a do z a czy zdąży przyjechać z pracy życie pokaże
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mi cytuje tego lekarza, ja go nie zmuszam, ale po prostu dobrze byłoby mieć wsparcie w tym czasie
|
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No szkoda ![]() Mnie wlasnie tak wyzej boli, z boku troche nizej niz zebra wiec raczej nerka. Polozna powiedziala, ze poki co sie nie martwic ale jak sie bedzie nasilac to do lekarza. Cytat:
No ja sie nie zdazylam przebrac do porodu bo najpier mowili, ze nie rodze a potem podlaczyli mnie pod kroplowke, glukoze, epidural I ktg I tyle mialam tego badziewia, ze tez nozyczki poszly w ruch bo nie bylo jak tego ze mnie zdjac A to taka ladna letnia tunika byla Teraz do szpitala jade w starych dresach w razie co A I melduje sie po wizycie u poloznej. Serduszko wysluchane, dzidzia wymacana I tyle.... Taaak angielska opieka. Pogadala, pomacala, cisnienie zmierzyla I next ehhhh. Edytowane przez siasia13 Czas edycji: 2015-10-19 o 15:41 |
||
|
|
|
#4059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czemu, ale mnie rano zawsze pali w środku brzucha i kompletnie nie wiem jaki to organ, bo to takie rozległe odczucie, z resztą dość dziwne. Jakby mnie w przełyku paliło, to bym chociaż wiedział, że to zgaga. Ach ta angielska opieka medyczna. Jednak wiesz, że Dzidzia ma się dobrze i serduszko bije jak trzeba . A to najważniejsze teraz.
|
|
#4060 |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=siasia13;53157391]No szkoda
![]() Mnie wlasnie tak wyzej boli, z boku troche nizej niz zebra wiec raczej nerka. Polozna powiedziala, ze poki co sie nie martwic ale jak sie bedzie nasilac to do lekarza. W poprzedniej ciazy miałam bóle w okolicach nerek, prawa stona z tylu cała obolała, byłam u neurologa i po usg wyszło ze dziecko uciska na organ , ze akurat ta strona mu sie spodobała do leżakowania Zastaly mocz był widoczny w nerce i była obrzmiala. Nic mi na to nie przepisał jedynie co to taka rada by dodatkowo nie przygniatac tej nerki to miałam spać na lewym boku , kiedy tego akurat nie cierpiałam. I pic duzo wody |
|
|
|
#4061 |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=siasia13;53157391]No szkoda
![]() Mnie wlasnie tak wyzej boli, z boku troche nizej niz zebra wiec raczej nerka. Polozna powiedziala, ze poki co sie nie martwic ale jak sie bedzie nasilac to do lekarza. W poprzedniej ciazy miałam bóle w okolicach nerek, prawa stona z tylu cała obolała, byłam u neurologa i po usg wyszło ze dziecko uciska na organ , ze akurat ta strona mu sie spodobała do leżakowania Zastaly mocz był widoczny w nerce i była obrzmiala. Nic mi na to nie przepisał jedynie co to taka rada by dodatkowo nie przygniatac tej nerki to miałam spać na lewym boku , kiedy tego akurat nie cierpiałam. I pic duzo wody .I to był podobny czas jak Twój, połowa ciazy. Aczkolwiek to może byc inna tez dolegliwość. |
|
|
|
#4062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
macha rączkami aż mi łezka poleciała ze wzruszenia. Na połówkowym lekarz potraktował mnie niefajnie Wiem że mam te dobre 10kg nadwagi... Przez te prawie 6 miesięcy ciąży przytyłam niecałe 4kg. Bardzo dbam i siebie, nie pozwalam sobie na wiele zachcianek a te mam wyjątkowo niezdrowe... Lekarz na wstępie sie skrzywił że jest ze mną mąż i moja mama tz. 2 osoby. Potem zapytał ile ważę czy zdaje sobie sprawę z zagrożeń cukrzyca, nadciśnienie... Tu go trochę zgasiłam bo mam idealne wyniki. Potem przez pół badani stękał że kiepsko widzi(na wcześniejszym badaniu tej samej maszynie inny jakoś wszystko super widział ) Mnie nie pokazał nic, na pytanie mojej mamy czy to co widać do główka odparł żeby nei przeszkadzać...Mąż zaczyna przez brzuch czuć ruchy to chyba aż takiej tragedii nie ma. nie pisałam o tym bo nie lubię się nad sobą użalać ale bylo mi przykro....Wizytę mamy w czwartek, ciekawe czy moja lekarka nada będzie mówić że to dziewczynka
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie dziś wszystko boli :/ czy siedze, czy leże.. i mam zgage jak leżę :/ Na szczęście tż dziś ogarnia obiad |
||
|
|
|
#4064 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
i to było bardzo miłe . Co kiepsko widać na takim nowoczesnym sprzęcie jsk teraz robią te polowkowe.Uwazam ze szukał juz dziury w całym i miał kiepski dzien. |
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze zgaga tylko czujesz w zoladku? Ja tak mam czasami wlasnie, ze mnie w zaladku pali. A ze zgage mam reguralnie to juz nawet nie zwracam uwagi. No angole I ich sluzba zdrowia, szkoda gadac. Dalam rade w pierwszej ciazy to I teraz dam rade jakos [QUOTE=MamaKarolci28;53157 912] Cytat:
No wlasnie mi tez dziecko uciska I tez chyba nerka stoi ale z tym sie nie da nic zrobic. Tylko wlasnie duzo pic I spac na lewym boku. Tylko ja na lewym nie lubie I sie nieswiadomie w nocy przekrecam Chyba sie przywiaze do lozka ![]() Cytat:
Ja rozumiem, ze gadanie osob trzecich moze przeszkadzac ale sie wtedy informuje rodzine, ze najpierw jest badanie a potem mozna sobie chwile popatrzec I zadac pytania. Co za gbur I palant. Nie dziwie sie, ze Ci bylo przykro. Moze juz nie bedziesz miala wiecej takich przykrych zdarzen. Napewno nie ma zadnej tragedii. 10kg to nie tak duzo, znam dziewczyny, ktore zachodzily w ciaze z wieksza nadwaga I wszystko bylo okej. Najwazniejsze, ze jestes swiadomo I dbasz o siebie
|
|||
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę na alledrogo i większość koszul jest w jasnych kolorach, a ja bym chciała ciemne - tak wiem, dziwna jestem :p o widzę seksowne koszule do karmienia i porodu :p
A co do porodu. Póki co nastawiam się na sn i rodzenie bez tż. Panikował mi ostatnio za bardzo chociaż chciał tam iść :/ Moja koleżanka przy drugim dziecku wziela położną, która zadzwoniła po tż na ostatnie chwile. Jak tż się odmieni to zrobię tak samo, a jak nie to rodzę do końca z położną. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-19 o 17:15 |
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio pytał czy chcę cesarkę czy będę naturalnie rodziła moja koleżanka do porodu wynajęła sobie prywatną położną i oczywiście bardzo sobie chwaliła i stwierdziła, że jak będzie kiedyś rodziła to nawet nie będzie się zastanawiała.
|
|
|
|
|
#4068 |
|
MamaKarolci28
|
No wlasnie mi tez dziecko uciska I tez chyba nerka stoi ale z tym sie nie da nic zrobic. Tylko wlasnie duzo pic I spac na lewym boku. Tylko ja na lewym nie lubie I sie nieswiadomie w nocy przekrecam
Chyba sie przywiaze do lozka ![]() Popijaj sobie tez sok 100% z żurawiny, zapobiegniesz infekcji. Bo jeśli bedzie Ci mocz zostawał to jest ból jak przy skurczach porodowych. Wiem co mowię bo to przeszłam rok temu. I juz dmucham na zimne. I lepiej sie przywiąz do tego łóżka ![]()
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
A jakis dibry sok z zuraiwny polecacie taki sklepowy?
Moj tz zarzeka sie ze chce bhc przy porodzie. Smiejemy sie ze w sumie krowom nie jeden odbieral lol hahaha tak czy siak blizej porodu jeszcze bedziemy o tym gadac..
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
Marta wcześniej piłam 100% żurawinę z oleofarm, ale ostatnio zamieniłam na tabletki Doppelherz aktiv Uro Forte - lekarz mi polecił, że są bezpieczne. Też miałam problemy z bakteriami w moczu i mam nadzieję, że pomogą.
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam chyba bardziej na luzie podchodzą może to i lepiej choć wiadomo przyszła mama się martwi ![]() Cytat:
może nie lubi widowni i dlatego... byle do końca ciąży figa co Twój mąż zrobił na obiad ? koszul ciemnych nie widziałam wszędzie pastelowe jasne królują ![]() wróciłam i padłam na ponad godzinę masakra jak już ciemno też muszę za tymi koszulami się rozejrzeć tylko ja nic nie mam co już mogłabym wziąć zwykle sypiam w piżamach lub koszulkach większych ale nie tak dużych jak na 9 miesiąc ciąży bo sądzę że wtedy brzuszek będzie pokaźny ja jak zajęcia z Polą ?
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://rafjolka.pl/pol_pl_Raisa-Kosz...at-16942_1.jpg Nie mam za bardzo jak gdzieś pojechać, a pewnie jak już mi pozwolą chodzić, to będzie 2 tygodnie przed terminem jak ostatnio i mogę nie zdążyć :/ więc chyba będę zamawiać przez net, albo siostrę poproszę. Risotto, ale nie wiem z czym
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Uff... nadgoniłam was
Ciekawych rzeczy się dowiedziałam o smoczkach i innych koszulach dobrze wiedzieć choć nie wiem jakie to będzie mieć odzwierciedlenie w UK Dlatego grzecznie słucham się Siasi . Walczyłam dzisiaj z tż w małym pokoiku powoli do przodu z bałaganem a jutro jedziemy zapytać o szafę dla małej i na dobry obiadek do polskiej restauracji uwielbiam ją no i pobiegać po sklepach Justyna lekarz ci się trafił niezły buc współczuje . Siasia mi ostatnio powiedziała jak mała jest ułożona i scenariusz ten sam haha choć mała tak kopała że ciężko jej było serduszka posłuchać . Ale mnie wkurzyła bo pytałam o zalecenia co do cc przy moim schorzeniu a ona do mnie że cc zwiększa ryzyko wiecie pisałam wam na forum ja na to że dziwne bo słyszałam odwrotnie a ona aaaa to nie wiem to po co się babo odzywasz sobie myślę .
|
#4075 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejuuuuuuuu jak młoda daje mi w kość. Bunt dwulatka w pełnej krasie, nie da się jej przemówić do rozsądku
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Racja ale w gebie to kazdy mocny :-P
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem 😊 kto tęsknił ?😉
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() i dzień minął ![]() czekam juz z niecierpliwoscia na Top Model ![]() ![]() ![]() chyba zjadłam cos brudnego - tylko niby jak - bo mam cos dziwnego na podniebieniu i boli jak pije ciepłe np ![]() ![]() oby sie zagoiło szybko ![]() ![]() u nas ciagle pada deszcz i jest siwo i ponuro - no perfidna jesien juz jest ![]() musze zdjac z drzwi wiosenne baranki i zawiesic jakies sówki czy cos takiego ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
biedna... moze niech sie tz zajmie jakos małą ?
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

mi przypomniała o ty poceniu i wezmę same krótkie rękawki

. Na drugi dzien jak zobaczyłam jego paznokcie obgryzione do krwi z nerwów to pomyślałam ze dobrze ze nie naciskałam więcej by ze mną jednak był.
Teraz mi cytuje tego lekarza, ja go nie zmuszam, ale po prostu dobrze byłoby mieć wsparcie w tym czasie 

Teraz do szpitala jade w starych dresach w razie co 

mój też na genetycznym był bardziej rozmowny niż na połówkowym, ale byłam ostatnia więc rozumiem że mógł mieć ciężki dzień ale mimo wszystko pokazał wszystko...Justynka a na normalnych wizytach nie masz za każdym razem usg ? może na kolejnej wizycie uda się jeszcze sprawdzić
Wiem że mam te dobre 10kg nadwagi... Przez te prawie 6 miesięcy ciąży przytyłam niecałe 4kg. Bardzo dbam i siebie, nie pozwalam sobie na wiele zachcianek a te mam wyjątkowo niezdrowe... Lekarz na wstępie sie skrzywił że jest ze mną mąż i moja mama tz. 2 osoby. Potem zapytał ile ważę czy zdaje sobie sprawę z zagrożeń cukrzyca, nadciśnienie... Tu go trochę zgasiłam bo mam idealne wyniki. Potem przez pół badani stękał że kiepsko widzi(na wcześniejszym badaniu tej samej maszynie inny jakoś wszystko super widział
Ślub 
. Walczyłam dzisiaj z tż w małym pokoiku powoli do przodu z bałaganem
to po co się babo odzywasz sobie myślę .