Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 14:12   #1321
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Co do piosenki na pierwszy taniec to naprawdę ciężki wybór - bo jest tyle pięknych! Ja na takie okazje wybrałabym coś ze smooth jazzu
Hehehehe - a najchętniej to ułożyłabym sama playlistę na własne wesele.. uff.. jak to dobrze, że nie planuje

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:14   #1322
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Zapytaj koniecznie, bo mi właśnie cały twardnieje i gin była zaniepokojona zresztą ja też czułam, że to nie jest ok. Ale po lekach w szpitalu dużo rzadziej się to dzieje.
To się trochę zaniepokoilam:/ w takim razie na pewno zapytam! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:19   #1323
halwaya
Zakorzenienie

Sylwuska - super wieści! bardzo się cieszę i jakie dokładne badanie Ja dziś też mam po południu USG - ale to standard - pomiar nożki, główki, brzuszka.. nie liczę nawet na takie wiadomości jak włoski czy kupka

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:23   #1324
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie mietek szczesniak cale zycie czekam na Ciebie

ej, a jak ja sie zapisze do prxychodzi oddalonej o 22 km to polozna prxyjedzie?

Sylwuska suprr zr wszystko dobrxe

A moj lekarz powirdzial ze nie da sie zobaczyc czy sa wlosy, ze mozna przewidywac
Ajj sama nie wiem z tym moim lekarzem. Dlaczego ha hestem taka wymagajaca? I sie jeszcze taki nie urodzil co by mi dogodzil
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:26   #1325
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
syylwuska super wieści
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Qrcze to mi jak brzuch twardnieje to właśnie cały eh musze jutro swojego lekarza o to zapytać:/

Super ze z Twoja mała wszystko ok i ze tyle zobaczyłas na usg
Dzięki, no mój gin na tych prenatalnych badaniach, a to było III, to bardzo dużo opowiada i dużo ciekawostek mówi każdej narząd praktycznie jej sprawdzał, a to nerki, a to pęcherz, płuca, aortalnej, komory, przedsionku, pień płucny, sledziona, mózg i te części w mozgu no na prawdę wszystko.
Powiedział, że słyszy, ale to wiecie, bo już od jakiegoś czasu słyszy, ale powiedział też ze widzi, co było dla mnie zaskoczeniem, mimo ze ma tam ciemno w brzuchu, to np przyłożenie jasnego światła do brzucha, latarki czy coś by widziała co oczywiście byłoby głupota sprawdzać i świecić, bo najpełniej w świecie by się tego wystraszyla, a nie mam zamiaru jej stresować.

A Tobie często on twardnieje? Regularne te twardnienia sa? Ile czasu to trwa?

Cytat:
Dokładnie Jeszcze teraz zaczęło mi się drapanie w gardle, więc chyba kupię te pastylki Prenalen, bo mam resztkę, a coś czuję, że w nocy się przydadzą

Cudowne wieści po wizycie! Maleńka już nie taka Maleńka ładnie rośnie dziewczynka
USG masz robione takie zwykłe czy 3d?
No i dobrze, że te skurcze to nic poważnego, a szyjka naprawdę długa Do niedawna miałam prawie taką samą

Fajnie, że komoda Wam już przyszła My może dziś pojedziemy zamówić

Ja też zaraz robię coś ciepłego i idę się położyć
Tez je miałam, są słabsze niż reszta, ale częste ich ssanie mi pomogło na ból gardła

Usg mam zwykle, takie czarno białe, ale w każdej chwili on może przelaczac na 4d, to wtedy takie brązowo żółte jest. Tylko ona za bardzo wtulona w łożysko jest i nie widać buzi, no jakoś zlapalismy dzisiaj nosek i usta i są śliczne Boże jak ja już ją kocham!! :Love:

Wiem właśnie, że też miałaś dluga, dlatego nawet dzisiaj do lekarza powiedziałam, że na każdej wizycie maltretuje go o to żeby sprawdził, bo teraz może być ok a za miesiąc inaczej, a nie poczuje tego ;/

Ta pojechał do rodziców i ma przywieźć wkretarke i moze jutro się zabierze za skrecanie:Love: mogłabym się wziąć wtedy za pranie ubranek
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Mamie się wydawało, że suknia mi się rozpięła (miałam tą wierzchnią warstwę taką asymetryczną, zapinaną na rzep) i podbiegła, żeby mi to poprawić
O kurczę, ale dało się to,jakoś wyciąć na plycie?? Czy widać ten fragment? Domyślam się, jak się wkurzylas ;/
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Gratuluję że z małą wszystko dobrze

Komoda jest, ooo fajnie
Dziękuję

ciekawa jestem jaka jest jej jakość i jak będzie wyglądała

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:30   #1326
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Zapytaj koniecznie, bo mi właśnie cały twardnieje i gin była zaniepokojona zresztą ja też czułam, że to nie jest ok. Ale po lekach w szpitalu dużo rzadziej się to dzieje.
Hm, ja w sumie nie wiem, czy twardnieje mi cały, czy nie... chyba cały. Ale mój gin wogle nie mówił, że to niedobrz Wogle poszydził, żebym się nie martwiła, bo czasu mam jeszcze dużo a porodu nie przeoczę

I w sumie nie wiem, co o tym myśleć. Ale zauważyłam, że jak wczoraj pokarmowo mi coś dolegało, to skurcze co chwilę miałam. I każdy skurcz jelit generował skurcz macicy blah
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:32   #1327
syylwuska
Zakorzenienie

Dziękuję HALWAYA i trzymam kciuki za Twoją wizytę, obyś równie dobre wieści nam przytoczyla ;*

Co do badań to na prawdę u mojego lekarza są one bardzo dokładne.

SYLWOHA z położną nie wiem, ale może zapytaj, masz kogoś na oku?

A co do włosów to wiesz, mogę Ci powiedzieć, ze wierze, ze są bo na prawdę je widzialam, gin pokazywał główkę i na główce był taki jasny pasek, powiedział, że to są włosy, są jeszcze krótkie, Ale zaznaczył, że bardzo gęste i przez to widać je na usg bo są jasniejsze, oczywiście koloru nie można zobaczyc, Ale na pewno już są

Stary 2015-10-20, 14:33   #1328
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston

Jutro jedziemy do Wrocławia po meble dla młodego a dzisiaj mam kolejne pranie do wyprasowania i pod wieczór wstawię następną pralkę, zaraz rozkładam się z żelazkiem
Moje meble i rzeczy nie wywiezione, meble są mało istotne, bo je rozkręciłam, a rzeczy stopniowo musimy wynieść do piwnicy, bo na budowie niestety zawilgotnieją, a szkoda książek i innych takich... Także jutro przywieziemy meble, poskładamy je, żeby się przewietrzyły trochę i zacznę niebawem wszystko układać. Wczoraj przyszedł fotelik
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:42   #1329
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
jest jakas kretynska soatka centylowa? Wg ktorej dziec ma rosnac.
I jak nie rosnie to kaza mm :p
Niech sie w dupe pocaluja nikt mnie nie zmusi do tego
Zmusic nie mogą ale pewnie zasugeruja ta siatka to tylko jakas orientacyjna skala i w sumie nie jest az tak wazne na ktorym centylu jest dziecko ale zeby utrzymywalo w miarę jednolity wzrost, a szczególnie żeby nie było jakiegoś nagłego zahamowania we wzroście i wadze bo to jest jednak niepokojacy objaw.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:54   #1330
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Na zakupach poszalam. Kupilam lody dla diabetyków. Cukierki slodzone stevia. Goraca czekoladę też dla diabetyków. Mogę się legalnie zasladzac
Gdzie ty kupujesz takie dobre rzeczy?

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Tak i od razu sprzedadzą cyganom

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

To są formalności. Niby w teorii może się zdarzyć psychomama, która wyrywa dziecku rączki, albo np. mieszka w pudełku kartonowym przy mrozie -30, prawda?
Cytat:
No niby tak ale ja już się stresuję przed tą wizytą patronażową czy jak jej tam
Nie ma czym. To jest formalność, ale rzeczywiście może się zdarzyć, że warunki są bardzo złe. Z resztą jak jest gdzieś rzeczywiście patola i coś by się stało, to co by było? Czemu nikt się nie zainteresował w jakich warunkach dziecko żyje. na szczęście u nas to nie Norwegia ani inna skandynawia

Cytat:
Moja była okropna! Chciało mi się ryczeć przy jej wizycie.
Była to Czeszka z pochodzenia i od razu na wejściu mnie zâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ała, że mamy w domu za gorąco i z kąsliwym komentarze, że to TYPOWO POLSKIE. Potem zauważyła na moich rękach siniaki po welfronie i wkłuciach przy porodzie (mam tendencje to siniaczenia przy tych czynnościach) itp i już zaczał się wywiad co ja mam na rękach i skąd. Potem mi kazała pokazać jak karmie piersią dziecko - to nic, że dziecko nie było głodne (bo jadła przed jej przyjściem) - miałam jej zademonstrować jak to robię! Nie chciała odpuścić. Na koniec przy wypełnianiu karty dziecka wpisała dziecku moje nazwisko (a dziecko ma nazwisko tż) i mało tego - od siebie wpisała końcówkę -OVA! myślałam, że â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠nę jak to później zobaczyłam.
Sposób w jaki do mnie mówiła też mi się nie podobał - jak do debila - że w połogu z bunga bunga mam się pohamować, bo to płodny okres. Potem, żebym ibuprofenu nie brała bo.. INNE POLKI biorą! Gdyby nie fakt, że byłam niewyspana i zmęczona to bym ją zâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ała - a tak mi się wyć tylko chciało.
O kqrwa co za baba! współczuję że musiałaś taką wizytę przerabiać

Cytat:
Tak w ślubnym klimacie :

no cóż, ja nie potrafię wytrzymać na ślubie z nudów a co dopiero takie małe dzieciaki

Ogólnie my na pierwszy taniec chcieliśmy F. Sinatrę Love, ale stanęło na Michale Bajorze Moja miłość największa. I jeszcze nam numer zrobili bo ostatecznie dj puścił tylko podkład a piosenkę zaśpiewała świadkowa, więc się popłakałam, choć nie miałam tego w planach. A tż miał takiego stresa że nawet nie zauważył że śpiewała, tylko się na mnie patrzył i uśmiechał
Własnie wstałam, padłam na 2 godziny. Robię obiad, kończę komodę i idę rwać paczki bo mi kurierzy dziś dojechali. Przyszedł inhalator, wiec chyba wypadałoby sprawdzić czy działa nie?
Sylwuska gratuluję wizyty i pokaż jak sie komoda prezentuje. Na maly też sie wtulił w łożysko i buźki nie chciał pokazać

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-10-20 o 15:00
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:56   #1331
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dzięki, no mój gin na tych prenatalnych badaniach, a to było III, to bardzo dużo opowiada i dużo ciekawostek mówi każdej narząd praktycznie jej sprawdzał, a to nerki, a to pęcherz, płuca, aortalnej, komory, przedsionku, pień płucny, sledziona, mózg i te części w mozgu no na prawdę wszystko.
Powiedział, że słyszy, ale to wiecie, bo już od jakiegoś czasu słyszy, ale powiedział też ze widzi, co było dla mnie zaskoczeniem, mimo ze ma tam ciemno w brzuchu, to np przyłożenie jasnego światła do brzucha, latarki czy coś by widziała co oczywiście byłoby głupota sprawdzać i świecić, bo najpełniej w świecie by się tego wystraszyla, a nie mam zamiaru jej stresować.

A Tobie często on twardnieje? Regularne te twardnienia sa? Ile czasu to trwa?

Tez je miałam, są słabsze niż reszta, ale częste ich ssanie mi pomogło na ból gardła

Usg mam zwykle, takie czarno białe, ale w każdej chwili on może przelaczac na 4d, to wtedy takie brązowo żółte jest. Tylko ona za bardzo wtulona w łożysko jest i nie widać buzi, no jakoś zlapalismy dzisiaj nosek i usta i są śliczne Boże jak ja już ją kocham!! :Love:

Wiem właśnie, że też miałaś dluga, dlatego nawet dzisiaj do lekarza powiedziałam, że na każdej wizycie maltretuje go o to żeby sprawdził, bo teraz może być ok a za miesiąc inaczej, a nie poczuje tego ;/

Ta pojechał do rodziców i ma przywieźć wkretarke i moze jutro się zabierze za skrecanie:Love: mogłabym się wziąć wtedy za pranie ubranek

O kurczę, ale dało się to,jakoś wyciąć na plycie?? Czy widać ten fragment? Domyślam się, jak się wkurzylas ;/

Dziękuję

ciekawa jestem jaka jest jej jakość i jak będzie wyglądała

Super, że z Lilą wszystko w porządku

Wycięli ten fragment ale żałuję, że o to prosiłam bo popsuło to całość
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53169597]My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston
[/QUOTE]
Ja chciałam do tego tańczyć
Stary 2015-10-20, 15:03   #1332
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki tak podejrzewałam ale w takim razie ten mniejszy trójkąt jest bez sensu, będzie tylko przeszkadzał dziecku
ten mniejszy trojkacik opatula nóżki ale faktycznie moj synek tego nie lubil i kopał zawzięcie żeby się wyswobodzić z rożka

Cytat:
Masaż szyjki ponoć jest bardzo bolesny, a czy daje jakieś efekty, to jeszcze nie wiem, myślę to zbadać dzisiaj.

Wenflon wkłuwają zwykle po przybyciu "na wszelki wypadek". Muszę też dopytać, ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia, czy wkłują go potem, bo to nie trwa tysiąclecia, ale chwilkę. A jak wkłują, to potem lubią podawac glukozę chyba. To już kwestia gustu, czy ktoś chce pić swoje pićku czy nawadniać się glukozą. Ponoć pić prawie wszędzie już mozna. Nie wiem, czy to nie jest opcja dla nielubiących igieł
A jak już podają kroplówę, to wiadomo, można być unieruchomionym.

Ale też do zbadania, może położną uda mi się coś dziś
podpytać
Ja miałam z kroplówki tylko oksytocyne. Nikt mnie niczym nie nawadniał a zabronili mi pić przez cały poród. Straszne to było. Ale z kroplówką mogłam chodzice bo ona była na takim stojaczku z kółkami i na piłce też byłam z tą kroplówką.
Stary 2015-10-20, 15:12   #1333
sylwoha
Zakorzenienie

Dxiewcxyny u was tez jest obowiazek sciagnac tips/hybrydy itp z rak i stop?
Stary 2015-10-20, 15:12   #1334
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
w którym szpitalu?do krakowa mam niedaleko:P nota bene ten prywatny szpital u mnie w mieście co przyjmuje też na NFZ to ta sama prywatna firma co Ujastek-nie wiem, to dobry szpital??podobno jak u nich rodzi się dziecko z problemami to właśnie tam wiozą dziecko lub do prokocimia.
Nowy Sącz tam chyba niedawno otowrzyli ten prywatny szpital. Ujastek na pewno jest dobry w cc bo tam sie ich robi bardzo dużo. No i ten oddział dla wcześniaków mają ponoć bardzo dobry. Teraz ten serialik tam robią 600g i jest coraz większe oblężenie. Planuje tam rodzić no ale właśnie powoli zaczełam się nakręcać czy nie będzie jakiś limitów przyjęć w stylu braku miejsc itp.
Stary 2015-10-20, 15:22   #1335
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Dxiewcxyny u was tez jest obowiazek sciagnac tips/hybrydy itp z rak i stop?

Jeden palec musisz miec odkryty.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:28   #1336
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53169597]My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston

Jutro jedziemy do Wrocławia po meble dla młodego a dzisiaj mam kolejne pranie do wyprasowania i pod wieczór wstawię następną pralkę, zaraz rozkładam się z żelazkiem
Moje meble i rzeczy nie wywiezione, meble są mało istotne, bo je rozkręciłam, a rzeczy stopniowo musimy wynieść do piwnicy, bo na budowie niestety zawilgotnieją, a szkoda książek i innych takich... Także jutro przywieziemy meble, poskładamy je, żeby się przewietrzyły trochę i zacznę niebawem wszystko układać. Wczoraj przyszedł fotelik [/QUOTE]

O to super, też będziesz miała już gdzie chować ciuszki

Tak się zastanawiam czy ja nie mam za mało tych ubrań, bo widzę, ze Wy pierzecie i pierzecie, ja chyba nie będę tyle miała, ale może mi sie wydaje jakieś ręczniki, pieluchy dojdą to się nazbiera.

Gryzelda a ten kombinezon na wyjście juz pralas? Nie zafarbowal? Bo on granatowo biały i się zastanawiam jak po praniu będzie, bo też go zamówiłam i czekam na przesyłkę

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Gdzie ty kupujesz takie dobre rzeczy?

Nie ma czym. To jest formalność, ale rzeczywiście może się zdarzyć, że warunki są bardzo złe. Z resztą jak jest gdzieś rzeczywiście patola i coś by się stało, to co by było? Czemu nikt się nie zainteresował w jakich warunkach dziecko żyje. na szczęście u nas to nie Norwegia ani inna skandynawia

O kqrwa co za baba! współczuję że musiałaś taką wizytę przerabiać

no cóż, ja nie potrafię wytrzymać na ślubie z nudów a co dopiero takie małe dzieciaki

Ogólnie my na pierwszy taniec chcieliśmy F. Sinatrę Love, ale stanęło na Michale Bajorze Moja miłość największa. I jeszcze nam numer zrobili bo ostatecznie dj puścił tylko podkład a piosenkę zaśpiewała świadkowa, więc się popłakałam, choć nie miałam tego w planach. A tż miał takiego stresa że nawet nie zauważył że śpiewała, tylko się na mnie patrzył i uśmiechał
Własnie wstałam, padłam na 2 godziny. Robię obiad, kończę komodę i idę rwać paczki bo mi kurierzy dziś dojechali. Przyszedł inhalator, wiec chyba wypadałoby sprawdzić czy działa nie?
Sylwuska gratuluję wizyty i pokaż jak sie komoda prezentuje. Na maly też sie wtulił w łożysko i buźki nie chciał pokazać
Dziękuję

Jasne jak tylko ja złożymy, to wstawię zdjęcie Ty swoją tez się pochwal

Lekarz powiedzial, że czasem bywa tak, ze cały czas dziecko buzie chowa, a kilka dni przed porodem przesunie sie i łożysko jest wtedy w innym miejscu i można taka piękna fotkę cyknac, więc może jeszcze się uda

Cytat:
Super, że z Lilą wszystko w porządku

Wycięli ten fragment ale żałuję, że o to prosiłam bo popsuło to całość

Ja chciałam do tego tańczyć

O to szkoda, nie mogłaś prosić, żeby jednak zostało?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeden palec musisz miec odkryty.
Czyli na dłoniach i stopach u Was można mieć pomalowane, a wystarczy po jednym mieć golym? Jest jakieś znać ze który to palec? u nas chyba to nie przejdzie... ;/

Stary 2015-10-20, 15:39   #1337
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Wczoraj na SR kobieta powiedziała, żeby w ciąży nie ćwiczyć kegla, bo im słabsze mięśnie dna miednicy tym przy porodzie lepiej. Podobno po porodzie bardzo szybko można je wycwiczyc.
No i powiedziała, że trzeba być totalnie rozluznionym i mieć w tyłku, że np. zbiera nam się na kupę- trzeba to olac i "pozwolić wszystkiemu lecieć", nic nie wstrzymywac, bo można tym cofnąć całą akcję porodowa.. także ten.. ;]
Powiedziała też b. dziwną rzecz dla mnie-jak odejdą wody,a nie ma jeszcze skurczy, to nie panikować. Można spokojnie jeszcze 12h zostać w domu :O chyba, że dziecko nie jest położone główkowo.. no i chyba, że odejdą dużo wcześniej niż planowany termin porodu-wtedy trzeba szybko jechać na patologie ciąży.
to ja właśnie też tak słyszałam o tych wodach, że jak odejdą a są czyste i nie ma skurczy to nie ma co się bardzo śpieszyć do szpitala. W sensie pare godzin można zaczekać na rozwój sytuacji. Ale ostatnio cos dziewczyny pisały ze polożne na sr mówiły ze jak wody odejdą to wio do szpitala i myślałam ze tylko moja położna była taka wyluzowana

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
To są formalności. Niby w teorii może się zdarzyć psychomama, która wyrywa dziecku rączki, albo np. mieszka w pudełku kartonowym przy mrozie -30, prawda?
niestety takie mamy i tacy tatusiowie się naprawdę zdarzają, szkoda tylko że zwykle wychodzi to juz po fakcie :/
U nas nikt nie pytał o warunki mieszkaniowe i położna środowiskowa też niezglądała chaty, a słyszałam że niektóre lubią sobie powęszyć. Pani tylko jak mnie przyjmowała do szpitala 3 razy pytała o datę urodzenia tżta aż w końcu dla pewności spytała jeszcze raz wprost czy jest ode mnie młodszy
Stary 2015-10-20, 15:42   #1338
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska przejdzie bo jak trafilam z cp to mialan hyb na noga h i rekach i promelow nie tobili :p
Stary 2015-10-20, 15:44   #1339
czubasek20
Zakorzenienie

Ja mam tak nieogarnieta polozna ze rece opadaja... dwa miesiece temu jak bylam.w osrodku uslyszalam ze odwiedzi mnie w pon... do tej pory jej nie widzialam. Tz sie smieje ze z nia jest jak z ta dieta. Zaczynamy od poniedzialku ale nie jest powiedziane od ktorego

Mi mowili ze jak wody odejda to do szpitaal bo jest ryzyko wypadniecia pepowiny.

sywluska mi tez sie wydaje ze mam malo.ciuchow a tu dwie polki w komodzie i.to sama rozmiarowka 62.
Zamowilam ostatnio 56 bo mlody maly.
Na usg szpitalnym mial 1620g wiec bez rewelki.
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:45   #1340
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Moja była okropna! Chciało mi się ryczeć przy jej wizycie.
Była to Czeszka z pochodzenia i od razu na wejściu mnie z☠☠mamy w domu za gorąco i z kąsliwym komentarze, że to TYPOWO POLSKIE. Potem zauważyła na moich rękach siniaki po welfronie i wkłuciach przy porodzie (mam tendencje to siniaczenia przy tych czynnościach) itp i już zaczał się wywiad co ja mam na rękach i skąd. Potem mi kazała pokazać jak karmie piersią dziecko - to nic, że dziecko nie było głodne (bo jadła przed jej przyjściem) - miałam jej zademonstrować jak to robię! Nie chciała odpuścić. Na koniec przy wypełnianiu karty dziecka wpisała dziecku moje nazwisko (a dziecko ma nazwisko tż) i mało tego - od siebie wpisała końcówkę -OVA! myślałam, że ☠☠☠nę jak to później zobaczyłam.
Sposób w jaki do mnie mówiła też mi się nie podobał - jak do debila - że w połogu z bunga bunga mam się pohamować, bo to płodny okres. Potem, żebym ibuprofenu nie brała bo.. INNE POLKI biorą! Gdyby nie fakt, że byłam niewyspana i zmęczona to bym ją z☠☠☠ała - a tak mi się wyć tylko chciało.
Jaka wredna baba!!! Niektóre kobiety to chyba lubią sie tak poznęcać nad innymi jak mają trochę władzy
Stary 2015-10-20, 15:53   #1341
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska super wiadomości czyli wszystko w najlepszym porządku

Umyłam lodówkę w środku,wszystkie półki wyjełam i wymyłam płynem,teraz jest na błysk

Dady są w promocji w biedronce ale nie wiem czy dwójki też.

Koritsia to dużo twoja córka pampkow zużywa. Uczysz ja na nocnik?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:59   #1342
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Tak wgl, chciałam się poradzić. Znacie jakieś fajne piosenki, które nadawałyby się na pierwszy taniec? Ja kompletnie nie mam pomysłów
Muszę się zapytać tżta co my mieliśmy na pierwszy taniec bo nie pamiętam ale cos polskiego i oklepanego na pewno i bez żadnych układów tanecznych bo ja się kompletnie do tego nie nadaję

Cytat:
Noo.. ja też nie msm zamiaru czekać na skurcze jak ze mnie chlusnie:p
jednak w domu swobodniej niż w szpitalu, koleżanka pojechała odrazu to nawet na oksytocyne kazali jej kilka godzin czekać... ale fakt że trzeba mieć nerwy ze stali żeby wytrwać w domu
Stary 2015-10-20, 16:07   #1343
Konto usunięte

Ja widzę, że mam dużo za dużo ubranek na 56 nie wiem co mnie opętało, że tylko nakupowałam no i nie jest u mnie tak, że piorę i piorę tylko robię to po prostu spokojnie, wyjdzie mi 5 prań wszystkich rzeczy łącznie z tetrami, prześcieradłami itp.
Sylwuska co do tego kombinezonu to jeszcze nie prałam, ale wrzucam teraz do wszystkiego te chusteczki wyłapujące kolor i lecę po kolei - mniej więcej oczywiście segreguję kolory, ale bez przesady

Nam położna też mówiła, że od odejścia wód to spokojnie, jak to będzie w środku nocy to można do rana poczekać i nie ma co panikować. Chyba, że zielone czy coś to wtedy wiadomo.

Co do ilości pampersów to nas położna też uczulała ostatnio, że 12-14 szt. na dobę u noworodka to jest norma...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:14   #1344
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
Powiedziała też b. dziwną rzecz dla mnie-jak odejdą wody,a nie ma jeszcze skurczy, to nie panikować. Można spokojnie jeszcze 12h zostać w domu :O chyba, że dziecko nie jest położone główkowo.. no i chyba, że odejdą dużo wcześniej niż planowany termin porodu-wtedy trzeba szybko jechać na patologie ciąży.
U mnie tak właśnie było. Wody odeszły ok. południa, nie miałam skurczy, zadzwoniłam do położnej, powiedziała , że mam odpocząć i najeść się, żeby mieć siłę przeć. Zadzwoniłam do męża do pracy i kazałam mu wracać do domu z winogromami i cytrusami. Leżałam i czytałam, z położną byłam w kontakcie telefonicznym. Dalej nie miałam skurczy więc na 22 umówiłam się w szpitalu, dostałam oksy i 2 godziny później urodziłam.

Ostatnio olśniło mnie, że w grudniu może być zimno i przydałby się śpiworek do gondoli / fotelika. Kupowałyście? jeśli tak, to jaki?
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:17   #1345
kalwinka
Zadomowienie

Dziewczyny jak sobie wyobrażacie wigilię i święta w tym roku ?
Ja bym chciała w sumie, żeby w święta rodzinka nas odwiedziła, przy okazji zobaczą małą a my żebyśmy nie musieli nigdzie jeździć. Mam nadzieję że wykażą się zrozumieniem i nie będą ani oczekiwać nie wiadomo jakiej gościny ani nie będą siedzieć nie wiadomo ile.
Za to z wigilią kompletnie nie wiem co mamy robić, najchętniej bym siedziała w domu we 3 ale obawiam się, że znowu będzie obraza majestatu, zwłaszcza ze strony siostry tż przynajmniej do Wielkanocy :/
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:22   #1346
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Nowy Sącz tam chyba niedawno otowrzyli ten prywatny szpital. Ujastek na pewno jest dobry w cc bo tam sie ich robi bardzo dużo. No i ten oddział dla wcześniaków mają ponoć bardzo dobry. Teraz ten serialik tam robią 600g i jest coraz większe oblężenie. Planuje tam rodzić no ale właśnie powoli zaczełam się nakręcać czy nie będzie jakiś limitów przyjęć w stylu braku miejsc itp.
Nawet tak nie mów bo ja też tam chce rodzic! !;-)

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała w sumie, żeby w święta rodzinka nas odwiedziła, przy okazji zobaczą małą a my żebyśmy nie musieli nigdzie jeździć. Mam nadzieję że wykażą się zrozumieniem i nie będą ani oczekiwać nie wiadomo jakiej gościny ani nie będą siedzieć nie wiadomo ile.
Za to z wigilią kompletnie nie wiem co mamy robić, najchętniej bym siedziała w domu we 3 ale obawiam się, że znowu będzie obraza majestatu, zwłaszcza ze strony siostry tż przynajmniej do Wielkanocy :/
Ja też marze o tym zeby w święta się nigdzie nie ruszać a tu i moi rodzice nas cisną żebyśmy do nich na wigilię przyjechali i tesciowie tez wiec nie wiem jak to będzie:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:26   #1347
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska przejdzie bo jak trafilam z cp to mialan hyb na noga h i rekach i promelow nie tobili
Ale miałaś po jednym zmyte?? Na kartce tej napisane, ze mają zmyte być paznokcie.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja mam tak nieogarnieta polozna ze rece opadaja... dwa miesiece temu jak bylam.w osrodku uslyszalam ze odwiedzi mnie w pon... do tej pory jej nie widzialam. Tz sie smieje ze z nia jest jak z ta dieta. Zaczynamy od poniedzialku ale nie jest powiedziane od ktorego

Mi mowili ze jak wody odejda to do szpitaal bo jest ryzyko wypadniecia pepowiny.

sywluska mi tez sie wydaje ze mam malo.ciuchow a tu dwie polki w komodzie i.to sama rozmiarowka 62.
Zamowilam ostatnio 56 bo mlody maly.
Na usg szpitalnym mial 1620g wiec bez rewelki.
Może mi się tak wydaje, jeszcze jest trochę czasu, jak będę prala i skladala to wtedy się okaże

Cytat:
Sylwuska super wiadomości czyli wszystko w najlepszym porządku

Umyłam lodówkę w środku,wszystkie półki wyjełam i wymyłam płynem,teraz jest na błysk

Dady są w promocji w biedronce ale nie wiem czy dwójki też.

Tak jest!

Dady w promocji chyba od 3 dopiero.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53170850]Ja widzę, że mam dużo za dużo ubranek na 56 ala: nie wiem co mnie opętało, że tylko nakupowałam no i nie jest u mnie tak, że piorę i piorę tylko robię to po prostu spokojnie, wyjdzie mi 5 prań wszystkich rzeczy łącznie z tetrami, prześcieradłami itp.
Sylwuska co do tego kombinezonu to jeszcze nie prałam, ale wrzucam teraz do wszystkiego te chusteczki wyłapujące kolor i lecę po kolei - mniej więcej oczywiście segreguję kolory, ale bez przesady

Nam położna też mówiła, że od odejścia wód to spokojnie, jak to będzie w środku nocy to można do rana poczekać i nie ma co panikować. Chyba, że zielone czy coś to wtedy wiadomo.

Co do ilości pampersów to nas położna też uczulała ostatnio, że 12-14 szt. na dobę u noworodka to jest norma...[/QUOTE]

Też już kupiłam te chusteczki

A kombinezon będziesz pralka w takim razie z ciemnymi czy białymi rzeczami?

Stary 2015-10-20, 16:30   #1348
Konto usunięte

Kalwinka ja najchętniej bym spędziła całe święta na porodówce... U mnie poza naszą 4 (my+mały+teściowa) będzie jeszcze 2 albo 3 szwagrów... W ogóle tego nie widzę. Do tego szwagrowie będą u nas jeden ok. 1.5-2 tygodnie, jeden kilka dni i pod koniec lutego znowu kilka dni, a jeden do końca lutego... Także wcale nie widzę w tym siebie i niemowlaka

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Sylwuska właśnie wstawiłam z ciemnymi
Stary 2015-10-20, 16:31   #1349
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem kiedy urodze bo termin mam około swiat, ale na pewno do nikogo w wilgilie się nie wybieram. Tesciowie pewnie nie daruja i do nas będą chcieli przyjechać, mam nadzieje, ze jak już to tylko na chwile, a szykować to nic nie zamierzam, nawet nie wiem w jakim stanie bede, nie wiem jak moja mama i rodzenstwo, w święta też raczej bym się nigdzie nie wybierała, bo to za wczesnie.

Chciałabym we 3, a jak będzie to zobaczymy

Dzięki GRYZELDA za info, powiedz jak wyjmiesz czy kolory ok

Stary 2015-10-20, 16:33   #1350
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
moja córka niestety nie akceptuje nocnika... parzy ją w pupę i nie chce na nim siedzieć. A nie chcę sadzać na siłę, żeby się nie zraziła. Stwierdziłam, że zaczekam do wiosny, zdejmę pieluchę i będzie próbować może od razu na toaletę. Nie chcę tego teraz robić jak zima idzie, bo gdyby mi się posikała poza domem to duży problem.
A skoro nie nocnik to walczymy na innych polach niedawno ją odsmokowałam pięknie sama zasypia, mówi dobranoc, daje buziaczka i kładzie się spać
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości