|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Co do piosenki na pierwszy taniec to naprawdę ciężki wybór - bo jest tyle pięknych!
Ja na takie okazje wybrałabym coś ze smooth jazzu Hehehehe - a najchętniej to ułożyłabym sama playlistę na własne wesele.. uff.. jak to dobrze, że nie planuje
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska - super wieści!
bardzo się cieszę i jakie dokładne badanie Ja dziś też mam po południu USG - ale to standard - pomiar nożki, główki, brzuszka.. nie liczę nawet na takie wiadomości jak włoski czy kupka
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie mietek szczesniak cale zycie czekam na Ciebie
![]() ej, a jak ja sie zapisze do prxychodzi oddalonej o 22 km to polozna prxyjedzie? Sylwuska suprr zr wszystko dobrxe ![]() A moj lekarz powirdzial ze nie da sie zobaczyc czy sa wlosy, ze mozna przewidywac Ajj sama nie wiem z tym moim lekarzem. Dlaczego ha hestem taka wymagajaca? I sie jeszcze taki nie urodzil co by mi dogodzil |
|
|
|
#1325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
każdej narząd praktycznie jej sprawdzał, a to nerki, a to pęcherz, płuca, aortalnej, komory, przedsionku, pień płucny, sledziona, mózg i te części w mozgu no na prawdę wszystko.Powiedział, że słyszy, ale to wiecie, bo już od jakiegoś czasu słyszy, ale powiedział też ze widzi, co było dla mnie zaskoczeniem, mimo ze ma tam ciemno w brzuchu, to np przyłożenie jasnego światła do brzucha, latarki czy coś by widziała co oczywiście byłoby głupota sprawdzać i świecić, bo najpełniej w świecie by się tego wystraszyla, a nie mam zamiaru jej stresować.A Tobie często on twardnieje? Regularne te twardnienia sa? Ile czasu to trwa? Cytat:
![]() Usg mam zwykle, takie czarno białe, ale w każdej chwili on może przelaczac na 4d, to wtedy takie brązowo żółte jest. Tylko ona za bardzo wtulona w łożysko jest i nie widać buzi, no jakoś zlapalismy dzisiaj nosek i usta i są śliczne Boże jak ja już ją kocham!! :Love:Wiem właśnie, że też miałaś dluga, dlatego nawet dzisiaj do lekarza powiedziałam, że na każdej wizycie maltretuje go o to żeby sprawdził, bo teraz może być ok a za miesiąc inaczej, a nie poczuje tego ;/ Ta pojechał do rodziców i ma przywieźć wkretarke i moze jutro się zabierze za skrecanie:Love: mogłabym się wziąć wtedy za pranie ubranek ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ciekawa jestem jaka jest jej jakość i jak będzie wyglądała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogle poszydził, żebym się nie martwiła, bo czasu mam jeszcze dużo a porodu nie przeoczę I w sumie nie wiem, co o tym myśleć. Ale zauważyłam, że jak wczoraj pokarmowo mi coś dolegało, to skurcze co chwilę miałam. I każdy skurcz jelit generował skurcz macicy blah
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję HALWAYA i trzymam kciuki za Twoją wizytę, obyś równie dobre wieści nam przytoczyla ;*
Co do badań to na prawdę u mojego lekarza są one bardzo dokładne. SYLWOHA z położną nie wiem, ale może zapytaj, masz kogoś na oku? A co do włosów to wiesz, mogę Ci powiedzieć, ze wierze, ze są bo na prawdę je widzialam, gin pokazywał główkę i na główce był taki jasny pasek, powiedział, że to są włosy, są jeszcze krótkie, Ale zaznaczył, że bardzo gęste i przez to widać je na usg bo są jasniejsze, oczywiście koloru nie można zobaczyc, Ale na pewno już są ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston
Jutro jedziemy do Wrocławia po meble dla młodego ![]() Moje meble i rzeczy nie wywiezione, meble są mało istotne, bo je rozkręciłam, a rzeczy stopniowo musimy wynieść do piwnicy, bo na budowie niestety zawilgotnieją, a szkoda książek i innych takich... Także jutro przywieziemy meble, poskładamy je, żeby się przewietrzyły trochę i zacznę niebawem wszystko układać. Wczoraj przyszedł fotelik
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta siatka to tylko jakas orientacyjna skala i w sumie nie jest az tak wazne na ktorym centylu jest dziecko ale zeby utrzymywalo w miarę jednolity wzrost, a szczególnie żeby nie było jakiegoś nagłego zahamowania we wzroście i wadze bo to jest jednak niepokojacy objaw.
|
|
|
|
|
#1330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie my na pierwszy taniec chcieliśmy F. Sinatrę Love, ale stanęło na Michale Bajorze Moja miłość największa. I jeszcze nam numer zrobili bo ostatecznie dj puścił tylko podkład a piosenkę zaśpiewała świadkowa, więc się popłakałam, choć nie miałam tego w planach. A tż miał takiego stresa że nawet nie zauważył że śpiewała, tylko się na mnie patrzył i uśmiechał Własnie wstałam, padłam na 2 godziny. Robię obiad, kończę komodę i idę rwać paczki bo mi kurierzy dziś dojechali. Przyszedł inhalator, wiec chyba wypadałoby sprawdzić czy działa nie? Sylwuska gratuluję wizyty i pokaż jak sie komoda prezentuje. Na maly też sie wtulił w łożysko i buźki nie chciał pokazać
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-20 o 15:00 |
||||
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wycięli ten fragment ale żałuję, że o to prosiłam bo popsuło to całość [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53169597]My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston [/QUOTE] Ja chciałam do tego tańczyć
|
|
|
#1332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale faktycznie moj synek tego nie lubil i kopał zawzięcie żeby się wyswobodzić z rożka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Dxiewcxyny u was tez jest obowiazek sciagnac tips/hybrydy itp z rak i stop?
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tam chyba niedawno otowrzyli ten prywatny szpital. Ujastek na pewno jest dobry w cc bo tam sie ich robi bardzo dużo. No i ten oddział dla wcześniaków mają ponoć bardzo dobry. Teraz ten serialik tam robią 600g i jest coraz większe oblężenie. Planuje tam rodzić no ale właśnie powoli zaczełam się nakręcać czy nie będzie jakiś limitów przyjęć w stylu braku miejsc itp.
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden palec musisz miec odkryty. |
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53169597]My tańczyliśmy do I have nothing Whitney Houston
Jutro jedziemy do Wrocławia po meble dla młodego ![]() Moje meble i rzeczy nie wywiezione, meble są mało istotne, bo je rozkręciłam, a rzeczy stopniowo musimy wynieść do piwnicy, bo na budowie niestety zawilgotnieją, a szkoda książek i innych takich... Także jutro przywieziemy meble, poskładamy je, żeby się przewietrzyły trochę i zacznę niebawem wszystko układać. Wczoraj przyszedł fotelik [/QUOTE]O to super, też będziesz miała już gdzie chować ciuszki ![]() Tak się zastanawiam czy ja nie mam za mało tych ubrań, bo widzę, ze Wy pierzecie i pierzecie, ja chyba nie będę tyle miała, ale może mi sie wydaje jakieś ręczniki, pieluchy dojdą to się nazbiera.Gryzelda a ten kombinezon na wyjście juz pralas? Nie zafarbowal? Bo on granatowo biały i się zastanawiam jak po praniu będzie, bo też go zamówiłam i czekam na przesyłkę ![]() Cytat:
![]() Jasne jak tylko ja złożymy, to wstawię zdjęcie Ty swoją tez się pochwal ![]() Lekarz powiedzial, że czasem bywa tak, ze cały czas dziecko buzie chowa, a kilka dni przed porodem przesunie sie i łożysko jest wtedy w innym miejscu i można taka piękna fotkę cyknac, więc może jeszcze się uda ![]() Cytat:
![]() O to szkoda, nie mogłaś prosić, żeby jednak zostało? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Czyli na dłoniach i stopach u Was można mieć pomalowane, a wystarczy po jednym mieć golym? Jest jakieś znać ze który to palec? u nas chyba to nie przejdzie... ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
U nas nikt nie pytał o warunki mieszkaniowe i położna środowiskowa też niezglądała chaty, a słyszałam że niektóre lubią sobie powęszyć. Pani tylko jak mnie przyjmowała do szpitala 3 razy pytała o datę urodzenia tżta aż w końcu dla pewności spytała jeszcze raz wprost czy jest ode mnie młodszy
|
||
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska przejdzie bo jak trafilam z cp to mialan hyb na noga h i rekach i promelow nie tobili :p
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak nieogarnieta polozna ze rece opadaja... dwa miesiece temu jak bylam.w osrodku uslyszalam ze odwiedzi mnie w pon... do tej pory jej nie widzialam. Tz sie smieje ze z nia jest jak z ta dieta. Zaczynamy od poniedzialku ale nie jest powiedziane od ktorego
![]() Mi mowili ze jak wody odejda to do szpitaal bo jest ryzyko wypadniecia pepowiny. sywluska mi tez sie wydaje ze mam malo.ciuchow a tu dwie polki w komodzie i.to sama rozmiarowka 62. Zamowilam ostatnio 56 bo mlody maly. Na usg szpitalnym mial 1620g wiec bez rewelki. |
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska super wiadomości
czyli wszystko w najlepszym porządku Umyłam lodówkę w środku,wszystkie półki wyjełam i wymyłam płynem,teraz jest na błysk Dady są w promocji w biedronce ale nie wiem czy dwójki też. Koritsia to dużo twoja córka pampkow zużywa. Uczysz ja na nocnik? |
|
|
|
#1342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cos polskiego i oklepanego na pewno i bez żadnych układów tanecznych bo ja się kompletnie do tego nie nadaję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1343 |
|
Konto usunięte
|
Ja widzę, że mam dużo za dużo ubranek na 56
![]() ![]() nie wiem co mnie opętało, że tylko nakupowałam Sylwuska co do tego kombinezonu to jeszcze nie prałam, ale wrzucam teraz do wszystkiego te chusteczki wyłapujące kolor i lecę po kolei - mniej więcej oczywiście segreguję kolory, ale bez przesady ![]() Nam położna też mówiła, że od odejścia wód to spokojnie, jak to będzie w środku nocy to można do rana poczekać i nie ma co panikować. Chyba, że zielone czy coś to wtedy wiadomo. Co do ilości pampersów to nas położna też uczulała ostatnio, że 12-14 szt. na dobę u noworodka to jest norma... |
|
|
|
#1344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio olśniło mnie, że w grudniu może być zimno i przydałby się śpiworek do gondoli / fotelika. Kupowałyście? jeśli tak, to jaki? |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak sobie wyobrażacie wigilię i święta w tym roku ?
Ja bym chciała w sumie, żeby w święta rodzinka nas odwiedziła, przy okazji zobaczą małą a my żebyśmy nie musieli nigdzie jeździć. Mam nadzieję że wykażą się zrozumieniem i nie będą ani oczekiwać nie wiadomo jakiej gościny ani nie będą siedzieć nie wiadomo ile. Za to z wigilią kompletnie nie wiem co mamy robić, najchętniej bym siedziała w domu we 3 ale obawiam się, że znowu będzie obraza majestatu, zwłaszcza ze strony siostry tż przynajmniej do Wielkanocy :/ |
|
|
|
#1346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dady w promocji chyba od 3 dopiero. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53170850]Ja widzę, że mam dużo za dużo ubranek na 56 ![]() ![]() ala: nie wiem co mnie opętało, że tylko nakupowałam Sylwuska co do tego kombinezonu to jeszcze nie prałam, ale wrzucam teraz do wszystkiego te chusteczki wyłapujące kolor i lecę po kolei - mniej więcej oczywiście segreguję kolory, ale bez przesady ![]() Nam położna też mówiła, że od odejścia wód to spokojnie, jak to będzie w środku nocy to można do rana poczekać i nie ma co panikować. Chyba, że zielone czy coś to wtedy wiadomo. Co do ilości pampersów to nas położna też uczulała ostatnio, że 12-14 szt. na dobę u noworodka to jest norma...[/QUOTE] Też już kupiłam te chusteczki ![]() A kombinezon będziesz pralka w takim razie z ciemnymi czy białymi rzeczami? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1348 |
|
Konto usunięte
|
Kalwinka ja najchętniej bym spędziła całe święta na porodówce... U mnie poza naszą 4 (my+mały+teściowa) będzie jeszcze 2 albo 3 szwagrów... W ogóle tego nie widzę. Do tego szwagrowie będą u nas jeden ok. 1.5-2 tygodnie, jeden kilka dni i pod koniec lutego znowu kilka dni, a jeden do końca lutego... Także wcale nie widzę w tym siebie i niemowlaka
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Sylwuska właśnie wstawiłam z ciemnymi
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym we 3, a jak będzie to zobaczymy ![]() Dzięki GRYZELDA za info, powiedz jak wyjmiesz czy kolory ok ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
moja córka niestety nie akceptuje nocnika... parzy ją w pupę i nie chce na nim siedzieć. A nie chcę sadzać na siłę, żeby się nie zraziła. Stwierdziłam, że zaczekam do wiosny, zdejmę pieluchę i będzie próbować może od razu na toaletę. Nie chcę tego teraz robić jak zima idzie, bo gdyby mi się posikała poza domem to duży problem.
A skoro nie nocnik to walczymy na innych polach niedawno ją odsmokowałam pięknie sama zasypia, mówi dobranoc, daje buziaczka i kładzie się spać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Ja na takie okazje wybrałabym coś ze smooth jazzu

Wogle poszydził, żebym się nie martwiła, bo czasu mam jeszcze dużo a porodu nie przeoczę 

tak podejrzewałam ale w takim razie ten mniejszy trójkąt jest bez sensu, będzie tylko przeszkadzał dziecku

nie wiem co mnie opętało, że tylko nakupowałam