|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już wieki klusek ślaskich nie robiłam, ale poczekam aż zostaną mi ziemniaczki po jakimś obiedzie Mój Tż dzwonił przed chwila i pyta czy chce kebaba na obiad haha dba o zdrową dietę żonki więc kurczak będzie na jutro, ale poprosiłam o kebaba z duża ilością warzyw więc jestem trochę rozgrzeszona ![]() Też muszę zrobić wyprawę do apteki ale ciągle leje, nawet do samochodu wydaje się daleko w taki deszcz ale witaminki się skonczyly i chyba porzucę Femibion na rzecz "starego" OmegaMed Optima i zajrzę do babci zobaczyć jak idzie robienie kocyka dla MałegoMi wczoraj w ciuchu jedna babka zabrała koszyk z ciuszkami ale była w porządku więc przeprosiła, głupio jej się zrobiła i było ok -ale to jeszcze nic zdjęłam kurtkę bo dziki tłum był i położyłam ja na koszyk, potem patrzę a jakaś babka już mierzy moją parkę myślałam że na zawał zejdę jak powiedziała że ona ją sobie upatrzyła, ale miałam telefon w kieszeni więc tylko buraka strzeliła i oddała
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-21 o 11:35 |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, ze nie, ale jednak.
![]() Ja przy dziecięcych ciuszkach zawsze sobie stawiam koszyk na ziemi i wrzucam co mi się podoba. Jak już przejrzę wszystko, to się biorę za dokładne oględziny i robię selekcję. I sobie tak przeglądam wieszaki, chcę wrzucić ciuszki, a tu mi łapa koło nogi wyrasta i szarpie mi za ten koszyk.
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E głęboko myśle i rozważam nad tymi dwoma wózkami.. |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Torino mi się wizualnie podoba, ale jeszcze nim nie jeździłam.
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też, tyle że ruskie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podobały.
W szczególności dwie pary body ze spódniczką.![]() ![]() łupy wrzuciłam w na wątek w klubie.
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() holland mi się bardziej podoba i sama się nad nim zastanawiam
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
one mi sie oba podobaja
tu maja w zestawach jeszcze fotelki do auta i mozna je wpinac do bazy z Isofiksem
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baza mi nie potrzebna
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
tu nie ma bazy jest tylko fotelik ktory do bazy można wpiąć
a baze osobno się kupuje. My chcemy z ta baza bo mamy a aucie ten system więc wykorzystamy |
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie na obiad kuskus albo ryż z chińską mieszanką warzyw, TŻ pewnie by do tego chciał kurczaka i jakiś sos ale ja się na pewno do sklepu nie wybiorę więc jak sobie kupi to mu zrobię :P
od paru dni coś mnie stuka w środku i zaczynam nabierać pewności, że to dzieć daje o sobie znać, ale spokojniejsza będę dopiero po jutrzejszym usg |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
To pod względem fotelika lepiej pebble 😉
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny ale macie tempo
ja dzisiaj nabrałam ochotę na czerwony barszcz i krokiety z serem i pieczarkami, więc będę robić miłego dnia i kciuki za wizyty.
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze dłużej
nie wiem jakbym wytrzymała..Ja to w ogóle chyba sobie listę dziś przygotuję o co zapytać mam, bo tym razem bez męża idę i nie będzie miał kto za mnie spamiętać wszystkiego No i muszę powiedzieć, że to wizyta za tą sobotnią żeby potem niespodzianek nie było I liczę tym razem na jakieś zdjęcie do łapki
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, zwariowałabym chyba
u mnie wizyta była 3 października, teraz mam w poniedziałek i już myśle o tym jak mój Mały wygląda tam w brzuszku nie mogę się doczekać A jak wrócę i wszystko będzie dobrze to zamawiam pościel, materacyk x2 i leżaczek-bujaczek z niani elektronicznej chyba zrezygnuję w ogóle, chociaż sama nie wiem i podgrzewacz do butelek to sprawa też przydatna? Bo butlą będę karmić na pewno, tzn mama albo Tż bo ja muszę na tą uczelnię szybko wracaćmalinka jak dostaniesz zdjęcie to od razu się pochwal!
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-21 o 12:16 |
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu masz aż 2 wizyty jednego dnia? EDIT. zmienione ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- raczej nie inaczej, że się pochwalę jak dostanę ![]() Jak tylko wszystko ok będzie. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Lecę na zakupy, a potem muszę ogarnąć kuchnię, więc wpadnę później ![]() Miłego dnia
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:16 |
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie listę w telefonie. Ile czego w jakim rozmiarze mam.
Żeby nie popłynąć przy następnych zakupach.
|
|
#326 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasze cycki są stworzone nie do tego, żeby ładnie wyglądać, czy do tego, żeby mężowie mieli co podotykać... tylko właśnie do wykarmienia naszych dzieci. Podchodzę do tego jak do czegoś najbardziej naturalnego i oczywistego na świecie. Wiem, że pewnie nie będzie tak różowo... ale znów odwołam się do dzikich plemion - te kobiety sobie radzą bez laktatorów, poradni laktacyjnych i położnych.... Na wszystko potrzeba czasu, także na wyregulowanie popytu i podaży mleka Nie ma lepszej metody na rozkręcenie i dopasowanie laktacji niż mały ssak ..... i też myślę, że bliżej marca grono pragnących KP będzie się tu powiększać ![]() Cytat:
Kwestia higieny. Widocznie wymieniały wkładki zbyt rzadko... ![]() Cytat:
że będzie nas przybywać ![]() Cytat:
Cytat:
Możliwe jest karmienie jednocześnie dwójki w różnym wieku? Bo wiem, że mleko dostosowuje się do dziecka i jego potrzeb........ ciekawe czy organizm matki wyłapał by różnice.... Wiem... Rozkminiam ![]() Wiem, że zdarzają się owulacje przy KP. Mam taki przypadek w rodzinie. Dziewczyna zaszła w ciąże w dwa miesiące po porodzie ale jednak jak jest @ to jest większe prawdopodobieństwo, czyż nie? ![]() Cytat:
Póki co wybrałam sobie dwa pasiaki z Little Frog : ![]() ![]() A jak się już nauczę motać na pasiakach... to mam kilka typów ale to już będę musiała się spiąć w budżecie.. bo mam minimum trzy must havy no i to już nie są chusty za 200zł... zaczynają się od 700zł w górę ![]() za 21 tydzień [QUOTE=_emma;53180327] A do karmienia najlepiej mieć wygodny fotel, dziecko trzymać brzuszkiem do swojego brzucha. Szukam właśnie wygodnego fotela, który będzie stał w sypialni [IMG]] emma a widziałaś iekowy fotel... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...614/#/00300428 Ja biorę ten jasno szary
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
piękne te chusty!! czy jaka to nosi profesjonalna nazwe
![]() mi położna mówiła, że one uczą chustowania, wiązania itp i doradzaja gdzie kupić i mają nawet jakies rabaty dla swoich podopiecznych na te chusty i że wszystkiego sie dowiem
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chusty.... wciągają ![]() Ja na początku zapierałam się, że nie wydam więcej niż 300zł na chustę. A teraz oglądam i zakochuję się w kolejnych..... które tak jak już wspomniałam są znacznie droższe...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

umówiłam się na 17 z koleżanką na ciastko i kawe, TŻ wróci z pracy pozno wiec sobie przygrzeje pierogi i wszyscy zadowoleni haha

chyba, że masz już gotowe do podgrzania..?
już wieki klusek ślaskich nie robiłam, ale poczekam aż zostaną mi ziemniaczki po jakimś obiedzie
i zajrzę do babci zobaczyć jak idzie robienie kocyka dla Małego
zdjęłam kurtkę bo dziki tłum był i położyłam ja na koszyk, potem patrzę a jakaś babka już mierzy moją parkę

i podgrzewacz do butelek to sprawa też przydatna? Bo butlą będę karmić na pewno, tzn mama albo Tż bo ja muszę na tą uczelnię szybko wracać
a chyba się nie chwalilam ze w końcu udało mi się odstawić młodszego. Ma półtora roku dla tych co nie pamiętają, wg mnie odpowiedni wiek na odstawienie bo zaczął już zbyt często chcieć cycka co było dosyć uciążliwe. Ale z drugiej strony był niezwykle słodki w swym umiłowaniu maminego cyca
No juz pomijam że musiałam odstawic ze względu na kolejnego który ustawił się w kolejce.
Bo wiem, że mleko dostosowuje się do dziecka i jego potrzeb........ ciekawe czy organizm matki wyłapał by różnice.... Wiem... Rozkminiam 

za 21 tydzień