|
|
#4381 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
|
|
|
|
#4382 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie Karmi - kiedyś lubiłam strasznie o smaku Poema di Cafe (czy jak to się tam pisze)... ale już kilka miesięcy nie widzę tego w sklepie - czyżby wycofali?
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Auchan na pocz miasta gdzies (ja w centrum wawy mieszkam) do simply mam troche piotra i Pawła tezz
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W efekcie mam w domu 30% peeling z kwasami AHA i %8 tonika z AHA, które zwykle stosowałam jesień / zima. Tylko czemu oba ważne do lutego 2016 Mam jeszcze kilka innych kosmetyków z taką datą które odstawiłam ![]() I wściekła jestem,, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie przestawały mi się włosy przetłuszczać i cera się uspokajała, a teraz wyglądam dalej jakbym miała 15 lat
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
u Was też tak pada deszcz?
plan działania opracowałam co w którym miesiącu będę kupować w tym do końca października dokańczam wyprawkę dla maleństwa przynajmniej w 80%, listopad - rzeczy dla mnie do szpitala i później do domu, a grudzień/styczeń - wózek, łóżeczko - rożek, kocyk jeszcze jakiś inaczej tego w życiu nie ogarnę nigdzie nie widzę cieplejszych czapeczek same bawełniane w Smyku również nie widziałam albo budyń mi na oczy zaszedł albo podpowiedzcie gdzie i jaki typ nakrycia głowy znajdę taki cieplejszy lepiej wiązane ?
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi się niebezpiecznie, bo znowu na temat żarcia schodzimy Jeżeli masz na myśli pizzerię Margharitę w uliczce niedaleko sfery (pizza z pieca), to uwielbiam ich pizzę. A mój tż nie może się nachwalić tego, że jak poprosi o pikantną, to dostaje takiego wypalacza jak lubi ![]() Ale spróbuj kiedyś w Dominium, choćby dla ich sosu barbecue - tak dobrego nigdzie nie jadłam
|
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja juz dawno spi sama tylko ma takie napady I wtedy zaczyna do nas emigrowac. Jak nie bylam w ciazy to czasem jej pozwalalismy zostac ale jak dwa czy trzy dni tak robila to ja odnosilam co by sie nie przyzwyczajala. A teraz znowu ma ten napad I od kilku dni przychodzi w srodku nocy. Moj Tz zazwyczaj do niej wstaje jak sie obudzi przede mna I w ogole to nie moge w tym temacie sie bardzo skarzyc, ale teraz mnie wyprowadzil z rownowagi bo tak jakby nie widzial, ze mnie jest troche wiecej I ze mam problem ze spaniem ![]() Cytat:
Kaaasi czasami to oni w ogole poprostu nic nie dostrzegaja ja bym powiedziala Delikatnie mu przypomnialam wlasnie o 6 rano I chyba przemyslal sprawe bo dzwonil I przepraszal niedawno. I jeszcze to gardlo dziewczyny, mowie wam mam zle przeczucia. |
||
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A te podkłady na łóżko w szpitalu zużyłam mało, ale reszta się przydała później przy przewijaniu. Jak np. szłam z małą do kogoś, to na szybko taki podkład na łóżko, dziecko przebierałam i miałam pewność, że nic nikomo nie zapaskudzimy. Przy czym ja nie miałam tego rozkładanego podkładu w torbie do wózka (chociaż je trzeba prać). A właśnie, torba do wózka. Mam stary wózek, który kilka dzieci przeszedł i torba ledwo żyje. Kupuje któraś jakąś torbę i może polecić poza tą z wózka? Wiadomo, że nawet jak dziecko cycowe, to na wyjście gdziekolwiek trzeba mieć ubranko, jakąś tetrę, pieluche, podkład, więc gdzieś to zmieścić trzeba. |
||
|
|
|
#4392 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyczek pytałam kilku, większość mówiła nie wolno, jedna powiedziała nie każdy. W sumie odstawiłam, trudno się mówi.Gorzej, że ta sama zasada przy karmieniu... A co do retinolu, to niedawno czytałam jaka dawka jest niebezpieczna - to się dopiero zdziwiłam, bo dawno temu podawali, żeby każdą odstawić, bo nikt nie zaryzykuje badań na ludziach (na zwierzętach zapewne robili kosmiczne dawki :-( ). |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważyłam, że jak mojemu nie powiem wprost to nie wie o czym ja mówię a po jakimś czasie sam o tym mówi i mi racje przyznaje np na początku ciąży do 12 t nie chciałam nikomu mówić no wiecie czemu...bo nigdy nic nie wiadomo... to zaakceptował później chcieliśmy poczekać do połowy żeby mieć spokój i tak było sam stwierdził, że chwalić się będziemy jak się urodzi a wczoraj teściowa okazało się że rozgadała całej jego rodzinie i mi przyznał rację, że wolałby poczekać do lutego dla spokoju bez ciągłych pytań nie ma to jak poczuć satysfakcję że miałam racje może herbatę z cytryną i miodem na gardło ?
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-21 o 13:15 |
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ten zielony linomag jest mocno tłusty? Da się to normalnie zmyć? Ostatnio miałam Alantan, ale użyłam może 2 razy.
Dawno temu na mojej szkole rodzenia, mówili, żeby mieć 2 kremy do pupy. Jeden ochronnie (właśnie tłusty Alantan, Linomag) i jeden leczniczy jak już są odparzeni (np. Sudocrem). Miałam oba (przy czy Sudocrem z paczki ze szpitala w wersji mini) i obu użyłam po 2 razy raptem. Na brodawki maść to jak dziewczyny pisały - lanolina. Kiedyś miała Ziaja w serii ziajka za grosze, Medela w koszmicznej cenie. Można też dostać w aptece, ale chyba tylko na receptę i w sklepach z półproduktami, niektórych ekosklepach z akcesoriami dziecięcymi (pieluchy wielo). Ja tego sporo zużywałam do lanolinowania pieluch wełnianych i kocyka jako podkładki w łóżeczku ;-) |
|
|
|
#4396 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Ale te mi sie podobały zanim kupiłam wozek , szczególnie ta w odcieniach limonka-granat |
|
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
Motyl ale mnie chodzi o to, żeby ta maść czy krem były uniwersalne tzn. i na pupę i na całą skórę. Alantan i bepanthen to miałam kiedyś na smarowanie tatuaży na parę dni po zrobieniu
![]() Aninis ja też jestem z tych co lubią mieć wszystko wcześniej zaplanowane i poukładane, wtedy mam spokojniejszą głowę ![]() kaaasi - ja ustaliłam sobie, że do końca miesiąca kupuję dla siebie ubrania, została mi jeszcze ciepła kurtka czy płaszcz do kupienia. W listopadzie zwożę kartony od koleżanek z ubrankami, czyli szykuje się przeglądanie, pranie, prasowanie, suszenie i ewentualnie jakieś naprawy Grudzień zostawiam na zaopatrzenie się w rzeczy do szpitala, a początek roku na wszystko co wcześniej przeoczyłam. A wózek i łóżeczko to też plan na grudzień Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z włosami może zmień szampon teraz
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linomag maść jest mocno tłusta. Ten Alantan mniej, aczkolwiek z tego co widzę to zmienili opakowanie i nie jestem na 100% pewna,czy to ten sam co ja miałam. ZMyjesz ze skóry, ale z tkanin to już trochę gorzej
|
|
#4400 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja w tej ciazy nieswiadomie wypilam troche desperadowsow A swiadomie wypilam do tej pory okolo 4-5 karmi zurawinowych I zjadlam pol kilo advokatow w czekoladzie (nie za jednym razem) I nie ma wyrzutow sumienia. Jestem pewna, ze jedzenie niezdrowego jedzenia typu chipsy, pizza czy cukry proste jest jeszcze gorsze. Wszystko z umiarem ![]() Cytat:
No napewno byloby uzalanie sie nad soba I pieszczenie Cytat:
Cytat:
Nie cierpie wiazanych Czekam na wyprzedaz bo narazie 6 funtow kosztuje a to troche drogo jak na czapeczke. Zaraz poszukam na necie linka.
|
||||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wtedy to już w ogóle te k remy z tlenkiem cynku są do bani, no po buzi bym tym nie posmarowała
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo tego jest jeszcze jak to pierwszy maluch a to i wydatki zawsze rozłożone w czasie i jest większa szansa że nie nakupuję bzdur nieprzemyślanych
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stety niestety wiem jakie mi służą a jakie nie, teraz jest i tak dobrze bo po niektórych po 3h wyglądam jak zmokła kura muszę popatrzeć na kolory tej torby, czy mi się z czymś zgra. |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo np. takie http://allegro.pl/14szt-podklady-pop...146097288.html A do tego podkłady na łóżko 60x90 |
|
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę mu patrzeć czasem na ręce bo mi śpiochów nakupi a ja tak ich nie lubię jak większość z Was aha to może to odłożę na później z kupnem bo bawełniana to myślę, że za cienka będzie nawet jakbym kapturek założyła ![]() Cytat:
popatrz bo nie dość że porządna to wygląda fajnie trochę jak typowa kobieca i jest z tych sztywnych
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Tylko nie wiem czy umiem linki wstawiac zeby mi nie wycielo
Ta ktora ja znalazlam jest brazowa a nie szara, ale ta tez jest fajna. http://www.xxxnext.co.uk/x6d762s3 |
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty nie masz żadnej w komplecie do wózka? Mi pod wózek pasowałaby brązowo beżowa, widzę że są w sklepie w bb, to jak pojadę do lab to sobie spojrze. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Siasia daj linka ze spacją, może pójdzie. |
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Kaaasi moze Ci sie ta wiazana czapeczka przyda. Czasami jak dziecko jest bardzo zwiercone to te wiazane trzymaja czapke w miejscu, ale I tak zazwyczaj achodzi na oczy. Ja mialam wiekszosc nie wiazanych. Mam paranoje jak widze sznurki kolo dziecka
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są i tańsze takie zwykłe, ale mi się nie podobają bo nie są takie sztywne i z jakością kiepsko
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Dalam z xxx chyba poszedl
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Jeszcze Warka Radler jest 0, aczkolwiek to typowa oranżadka

Mam jeszcze kilka innych kosmetyków z taką datą które odstawiłam
albo budyń mi na oczy zaszedł albo podpowiedzcie gdzie i jaki typ nakrycia głowy znajdę taki cieplejszy 

Kosmetyczek pytałam kilku, większość mówiła nie wolno, jedna powiedziała nie każdy. W sumie odstawiłam, trudno się mówi.