Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 13:38   #1531
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Sylwuska nie przypominam sobie żeby mydło mi większe kuku zrobiło, pierwsze dni to miałam skórę trochę jakby naciągnięta.
A moje to raczej były typowo hormonalne, to były takie bolesne kulki pod skóra, która była zaczerwieniona. One się nawet do "typowego" pryszcza nie wybijały czasem.
Przebarwienia maścia Cepan smaruje. Śmierdzi żarciem bo z cebula ale idzie się przyzwyczaić.

No a po drugie to myślę ze po porodzie jak mi usuna te polipy z macicy to całkiem mi buzia wyładnieje i wróci do stanu w jakim była przed dwoma laty.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:40   #1532
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam, że chodzi o układanie dzieci no i pewnie sen tak jak piszesz Będziecie robić taką sesję?

Płacimy 500 zł za 15 zdjęć wywołanych w formacie 15x21 i te same zdjęcia na DVD.
Moim zdaniem to dużo, ale zależy mi i mamy już odłożone pieniądze.
Pewnie gdyby moja znajoma, która nam robiła sesję narzeczeńską i ciążową wykonywała takie zdjęcia to na nią bym się zdecydowała, bo byłoby pewnie połowę taniej. Ale nie robi, a chcemy mieć takie typu w koszyczku itp.
Tutaj zdjęcia tej osoby, jak któraś ciekawa
http://lullabeestudio.pl/blog/[COLOR="Silver"]
Mnie o ile brzuszkowa sesja nie kręciła zupełnie to o noworodkowej marze, ale ceny mnie troche odpychają
Bardzo ładne zdjęcia robi ta fotograf
Ja zastanawiam się nad tą: http://www.fotoinspiracja.com/

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
a próbowałyście na kuckach się depilować z lusterkiem? Ja w sumie tak robię Też jakoś ciężko to idzie i się zasapię, ale przynajmniej widać co i jak.
Dziś też mnie to czeka...
Ja na kuckach nie dam rady, chyba kupie sobie golarkę elektryczną na all, moze nie będzie idealnie na 0 ale zwykłą maszynką tak się ostatnio zacięłam, że krew leciała jak szalona
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:42   #1533
Koritsi_a
Zadomowienie

Co do torby też miałam problem sie spakować w pierwszej ciąży bo wszystko potrzebne. A tak na prawdę nie musiałam spakować od razu wszystkich możliwych ubranek bo przecież TŻ mógł dowieźć. I tak później zabierał ciuchy do prania i przywoził do szpitala czyste.

Podkłady poporodowe zdecydowanie ograniczyć do jednej paczki, jak się zaczną kończyć to niech TŻ dowozi.

Ubranka na wyjście niech będą przygotowane z fotelikiem. Nie trzeba ich pakować do torby porodowej.

Kosmetyki dla siebie najlepiej kupić te malutkie- nie zajmują tyle miejsca.

Poduszek do karmienia/ laktatorów moim zdaniem nie warto pakować. Są to rzeczy które w razie potrzeby można dowieźć.

Mujer jak zima łagodna to i dłuższy spacer można zaliczyć. Jak rodziłam w 2013 zima była bardzo fajna i miałam spacerową trasę na okolo 1,5 godzinki. Od karmienia do karmienia. Teraz moze mi tak nie wyjść bo jest starsza i trzeba będzie jej harmonogram dnia też uwzględnić
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:44   #1534
andriuszka77
Zadomowienie

Acha, co mi polecała koleżanka, żeby rozrobić sobie tantum rosa w wodzie i wlać do małego pojemniczka ze spryskiwaczem. W szpitalu żeby psikać sobie na krocze, będzie łagodzić ból i goić. Potem należy wycierać się delikatnie papierowym ręcznikiem, więc naszykować sobie te dwie rzeczy do torby, bo są bardzo przydatne. Tak poczynię.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:47   #1535
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Kurczę to nie wiedziałam, że przy zwyklych zakupach mogę też ta kartę pokazać, dzięki

Ania a Ty spakowalas juz ta torbe? No jak dziewczyny piszą, ze się nie mieszczą, to może z tym kolorem to był znak, żeby jednak te 50 l zamówić

No też tak myślę, tylko wiesz, teraz zima, okien nie otworze i w ogóle nie wiem kiedy byłby czas ją jeszcze malować, chyba że zapakuje tak, później mogłabym ją pomalować. Z resztą sama wiesz jak to jest z biały, są jego różne odcienie i dopiero jak obok siebie stoją takie rzeczy to może się to rzucać w oczy, ale zawsze to cień, to światło i może się delikatnie różnić
Ja w sumie też nie wiedziałam, ale stwierdziłam, że dam i się okaże czy można czy nie

Wiesz co... teraz jak byłam w szpitalu to na wcisk wszystko weszło Gdybym nie pakowała ciepłego szlafroka to spokojnie bym wszystkie zmieściła, a tak to musiałam wszystko ścisnąć. Więc lepiej zamów dla siebie 50l
Ja jeśli będę zamawiać tą drugą torbę to też zamówię 50l.
Albo zapakuję siebie i małą do dużej torby, którą mamy na wakacje.

W sumie może nie ma co się przejmować tym kolorem komody I tak Wy będziecie ją tylko oglądać bo do sypialnie pewnie nikogo wpuszczać nie będziecie

Cytat:
a próbowałyście na kuckach się depilować z lusterkiem? Ja w sumie tak robię Też jakoś ciężko to idzie i się zasapię, ale przynajmniej widać co i jak.
Dziś też mnie to czeka...
Ja na kuckach gorzej widzę. W dumie radzę sobie na stojąco póki co.
Na 'czuja' też jeszcze nieźle mi idzie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tymi torbami to mam tak samo, też ledwo mieszczę wszystko, a torbę mam dużą, więc spakowałam drugą tylko dla dziecka osobno, taką mniejszą i tyle. Sama paka pampersów zajmuje dużo + te wielkie podpaski poporodowe i ręczniki i już się robi pół torby.

Dostałam jakiś plan porodu od pielęgniarki, że to niby trzeba wypełnić. Robicie taki plan? Ma to sens w ogóle takie coś mieć? I co, mam to włożyć do papierów do torby do szpitala? Ktoś w ogóle na to patrzy?

Jedyna pozytywnie nastrajająca mnie sprawa, że w ciągu ostatniego miesiąca nic nie przytyłam, waga dziś na wizycie stała w miejscu, ważę tyle co msc temu, więc to mnie cieszy akurat.
Ja dostałam we wtorek taki plan porodu. Mam wypełnić, w przychodni sobie skserują i chyba mam to mieć przy sobie.
Nie wiem czy w ogóle będą na to patrzeć, ale może po to dają teraz, żeby przy przyjęciu do szpitala już tego nie robić
Stary 2015-10-21, 13:53   #1536
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Acha, co mi polecała koleżanka, żeby rozrobić sobie tantum rosa w wodzie i wlać do małego pojemniczka ze spryskiwaczem. W szpitalu żeby psikać sobie na krocze, będzie łagodzić ból i goić. Potem należy wycierać się delikatnie papierowym ręcznikiem, więc naszykować sobie te dwie rzeczy do torby, bo są bardzo przydatne. Tak poczynię.

Pojrmniczek po octrnisepcie super sie sprawdza
Przetestowane po I porodzie i dziala rewelacyjnie. Ulga dla krocza.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:54   #1537
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Pono prychole w okolicy brody to typowo hormonalne.
A mi się cera nie zmieniła jakoś drastycznie, gęba mi natomiast przytyła niestety. Choć mnie ludzie pocieszają, że nie wyglądam źle, to coś im nie wierzę I boję się spojrzeć na mój zacellulitowany tyłek...
Paszczę swą też wolę w wersji węższej, a nie pyzatej :/

Liście malin w jakimś zielarskim, w aptekach są rzadko.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Przebarwienia teraz, czy po ciąży?
Po ciaży to jest masa możliwości, ja sobie peeling kwasem salicylowym chwaliłam. Aczkolwiek jako hardkor parę razy przegięłam Z tym, że jak już opanowałam sytuację, to stwierdziłam, że efekt końcowy super... powtarzać się jednak jakoś boję

Kwasy (tu co kto woli), serum z wit C, kwas kojowy, arbutyna, maseczka z kurkumy itp. Pomagają bardzo.

A jak ten Twój trądzik teraz potraktujesz naparem z szałwii, czy rumianku oraz maseczką z kurkumy (wiem, że barwi, ale cudna jest), ewentualnie miodem, to też się nie poprawia?
No właśnie też tak słyszałam, że na brodzie to niby od hormonów może być, tylko one takie dziwne z wodą w środku są...

Raczej po ciąży, bo teraz to boję się czegokolwiek używać, bo nie wiem czy można.

Napar z szałwii czy rumianku, to zaparzyć i wacikiem zmoczonym przekonywać to miejsce? I nie wiem nic o maseczce z kurkumy i miodu? Jak ja się robi? I czy jak już zabarwi to da się to czymś zmyc?

Cytat:
Sylwuska nie przypominam sobie żeby mydło mi większe kuku zrobiło, pierwsze dni to miałam skórę trochę jakby naciągnięta.
A moje to raczej były typowo hormonalne, to były takie bolesne kulki pod skóra, która była zaczerwieniona. One się nawet do "typowego" pryszcza nie wybijały czasem.
Przebarwienia maścia Cepan smaruje. Śmierdzi żarciem bo z cebula ale idzie się przyzwyczaić.

No a po drugie to myślę ze po porodzie jak mi usuna te polipy z macicy to całkiem mi buzia wyładnieje i wróci do stanu w jakim była przed dwoma laty.
O tej maści słyszałam, że cebula tak śmierdzi, ale Ty jej teraz też uzywasz? Widzisz po niej efekty? Długo stosujesz?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:54   #1538
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Mnie o ile brzuszkowa sesja nie kręciła zupełnie to o noworodkowej marze, ale ceny mnie troche odpychają
Bardzo ładne zdjęcia robi ta fotograf
Ja zastanawiam się nad tą: http://www.fotoinspiracja.com/
No, ceny są zabójcze. I to zauważyłam, że u każdego
Śliczne zdjęcia! Ile tutaj sesja kosztuje?

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Co do torby też miałam problem sie spakować w pierwszej ciąży bo wszystko potrzebne. A tak na prawdę nie musiałam spakować od razu wszystkich możliwych ubranek bo przecież TŻ mógł dowieźć. I tak później zabierał ciuchy do prania i przywoził do szpitala czyste.

Podkłady poporodowe zdecydowanie ograniczyć do jednej paczki, jak się zaczną kończyć to niech TŻ dowozi.

Ubranka na wyjście niech będą przygotowane z fotelikiem. Nie trzeba ich pakować do torby porodowej.

Ja właśnie kupuję sobie teraz miniaturki kosmetyków, bo tak to ciężko pomieścić to wszystko

Cytat:
Ja właśnie dziś sobie przypomniałam, że dyfuzor do pryskania kupić
Stary 2015-10-21, 13:55   #1539
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA dzięki

Stary 2015-10-21, 13:58   #1540
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostałam we wtorek taki plan porodu. Mam wypełnić, w przychodni sobie skserują i chyba mam to mieć przy sobie.
Nie wiem czy w ogóle będą na to patrzeć, ale może po to dają teraz, żeby przy przyjęciu do szpitala już tego nie robić
O widzisz, dzięki za info.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Pojrmniczek po octrnisepcie super sie sprawdza
Przetestowane po I porodzie i dziala rewelacyjnie. Ulga dla krocza.
O właśnie, czyli dobra rada koleżanki, bo potwierdzacie

Ja mam taki mały pojemniczek po mgiełce do twarzy, to wyparzyłam i biorę go właśnie.
Stary 2015-10-21, 13:58   #1541
Ani_qa
Zakorzenienie

Na brodzie to faktycznie hormony. U mnie znów się pojawiła plamka i na niej taki jakby ropna kropka, ale tego się wycisnąć nie da, bo jest głęboko pod skórą. Mam maść od dermatolog, ale nie mogę jej teraz stosować :/
Póki co plamka nie jest duża, więc oby się znów nie zaczęło to co przed ciążą :/
Stary 2015-10-21, 13:59   #1542
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki miałam w domu nic nie robić, a to albo sprzątam, albo piore albo coś gotuję...byłam dzisiaj w ciuchlandzie i kupiłam dla starszaka trzy pary dzinsow rurek mam nadzieję że będą dobre bo rośnie mi młody jak na drożdżach A dla Ignasia słodkie śpiochy bez stopek (na 6 miesiecy) jadę dzisiaj do diabetologa mam nadzieję że będzie wszystko okodezwę się po wizycie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:01   #1543
andriuszka77
Zadomowienie

Acha i co mi sie przypomniało. Kto nosi soczewki, to warto zabrać ze soba do torby takie jednodniowe kilka par. Na pewno w szpitalu wygodniejsze będą jednodniowe. Ja biorę, bo mam minusy na oczach lekkie, więc się przydadzą.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki miałam w domu nic nie robić, a to albo sprzątam, albo piore albo coś gotuję...byłam dzisiaj w ciuchlandzie i kupiłam dla starszaka trzy pary dzinsow rurek mam nadzieję że będą dobre bo rośnie mi młody jak na drożdżach A dla Ignasia słodkie śpiochy bez stopek (na 6 miesiecy) jadę dzisiaj do diabetologa mam nadzieję że będzie wszystko okodezwę się po wizycie
Gratuluję udanych zakupów, powodzenia na wizycie!
Stary 2015-10-21, 14:03   #1544
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dzięki ANDRIUSZKA77

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

A jak wam mija dzień?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:13   #1545
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł z tantum rosa. Muszę obczaic czy u nas to dostane.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

W UK tantum rosa nie można oficjalnie kupić. Nie jest licencjonowana. I właśnie wyczytalam, że dzieciaki tym się odurzaja na eBay oczywiście można kupić. Nawet ktoś bezpłatna próbkę sprzedaje

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:14   #1546
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Na brodzie to faktycznie hormony. U mnie znów się pojawiła plamka i na niej taki jakby ropna kropka, ale tego się wycisnąć nie da, bo jest głęboko pod skórą. Mam maść od dermatolog, ale nie mogę jej teraz stosować :/
Póki co plamka nie jest duża, więc oby się znów nie zaczęło to co przed ciążą :/
Na takie ,,wypryski" i niespodzianki idealna maść dla mnie to:

O tu też jakaś babeczka ją opisuje.

http://kobiece-fanaberie.blogspot.co...i-cery_02.html

Nie wiem czy można stosować w ciąży, musicie doczytać. Akurat ja pozbyłam się problemów dermatologicznych i trądziku dzięki leczeniu u dermatologa i długiej kuracji już jakiś czas temu. Ale na takie niespodzianki na brodzie jak piszecie to polecam Acnefan, bardzo mi pomagał. Kosztuje grosze, jest wydajny i działa cuda.
Stary 2015-10-21, 14:23   #1547
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny z tymi torbami to mam tak samo, też ledwo mieszczę wszystko, a torbę mam dużą, więc spakowałam drugą tylko dla dziecka osobno, taką mniejszą i tyle. Sama paka pampersów zajmuje dużo + te wielkie podpaski poporodowe i ręczniki i już się robi pół torby.

Dostałam jakiś plan porodu od pielęgniarki, że to niby trzeba wypełnić. Robicie taki plan? Ma to sens w ogóle takie coś mieć? I co, mam to włożyć do papierów do torby do szpitala? Ktoś w ogóle na to patrzy?

Jedyna pozytywnie nastrajająca mnie sprawa, że w ciągu ostatniego miesiąca nic nie przytyłam, waga dziś na wizycie stała w miejscu, ważę tyle co msc temu, więc to mnie cieszy akurat.
To mnie pocieszyłaś z tą torbą.

Ja robię plan, nie wiem, czy się przyda, ale myślę, że lepiej mieć niż nie mieć Wrzucam do papierów i przy przyjęciu będę mówić, że mam plan. Ponoć zależy od szpitala i personelu.

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Poduszek do karmienia/ laktatorów moim zdaniem nie warto pakować. Są to rzeczy które w razie potrzeby można dowieźć.
Mujer jak zima łagodna to i dłuższy spacer można zaliczyć. Jak rodziłam w 2013 zima była bardzo fajna i miałam spacerową trasę na okolo 1,5 godzinki. Od karmienia do karmienia. Teraz moze mi tak nie wyjść bo jest starsza i trzeba będzie jej harmonogram dnia też uwzględnić

Ja w sumie nie wiem, czy mi tak TŻ będzie wszystko dowoził, więc trochę pakuję na zapas... Jeszcze nie obmyśliłam planu żarcia Najwyżej przegłoduję. Ale mam też siatkę "na ewentualny dowóz", pewnie to i tak przepakuję jeszcze z 200 razy
Jestem trochę ześwirowana, ale wolę mieć swoje niż się stresować, że mi czegoś brakuje i muszę łazić po szpitalu za tym, albo dręczyć, żeby mi przywieźli.

Hm szkoda, że u nas zimą swoją droga powietrze jest mało atrakcyjne. A jakoś nie chce mi się z noworodkiem jechać w góry, bo nie wiem, czy w domu ogarnę, a w podróży, to już całkiem. No nic, może pora umierać z zanikiem mięśni

Cytat:
Ja sobie zrobiłam inny płyn na bazie naparu z żurawiny, z oczarem, aloesem i olejkiem szałwiowym. Mrozi mi się póki co, używam go też czasem teraz tylko z wersją bez olejku szałwiowego (z herbacianym). Wlałam do szklanej butelki z atomizerem.
Zrobiła sobie też własny żel do higieny intymnej, super łagodny z kwasem mlekowym, pantenolem i żurawiną. Tamtum rosę może też wezmę, pomyślę, ale to dobry pomysł, żeby sobie przygotować.

Cytat:
Acha i co mi sie przypomniało. Kto nosi soczewki, to warto zabrać ze soba do torby takie jednodniowe kilka par. Na pewno w szpitalu wygodniejsze będą jednodniowe. Ja biorę, bo mam minusy na oczach lekkie, więc się przydadzą.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Gratuluję udanych zakupów, powodzenia na wizycie!
Właśnie tak myślałam zrobić. Choć jeszcze nie zakupiłam soczewek

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No właśnie też tak słyszałam, że na brodzie to niby od hormonów może być, tylko one takie dziwne z wodą w środku są...

Raczej po ciąży, bo teraz to boję się czegokolwiek używać, bo nie wiem czy można.

Napar z szałwii czy rumianku, to zaparzyć i wacikiem zmoczonym przekonywać to miejsce? I nie wiem nic o maseczce z kurkumy i miodu? Jak ja się robi? I czy jak już zabarwi to da się to czymś zmyc?

O tej maści słyszałam, że cebula tak śmierdzi, ale Ty jej teraz też uzywasz? Widzisz po niej efekty? Długo stosujesz?

Wystarczy, zę zaparzyć rumianek/szałwię i przemywać wacikiem. Tyle. Napar jest "ważny" tylko dobę, w lodówce, może ze 2...
Co do miodu, najprostsza opcja smarować i potrzymać ile wlezie, choć z 20-30 min. O ile nie masz alergii na miód.

Kurkuma np.:http://azjatyckicukier.blogspot.com/...-maseczka.html Jak kiedyś stosowałam, to byłam zachwycona, tylko jednak zrobiłam się żółtawa. Ponoć to wyglądało ok, ale miałam schiza, że jednak marnie Czytałam, ze dodanie soku z cytryny pomaga, ale nie sprawdzałam, czy faktycznie. Ewentualnie potem przemywanie sokiem z cytryny. Jak coś spróbuj sobie w jakimś mało widocznym miejscu.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

Nie wiem czy można stosować w ciąży, musicie doczytać. Akurat ja pozbyłam się problemów dermatologicznych i trądziku dzięki leczeniu u dermatologa i długiej kuracji już jakiś czas temu. Ale na takie niespodzianki na brodzie jak piszecie to polecam Acnefan, bardzo mi pomagał. Kosztuje grosze, jest wydajny i działa cuda.
Rumianek, nagietek, tlenek cynku, wyciag/olejek z drzewa herbacianego, alantoina, wit A - to ma sens. Ale reszta to śmieci wg mnie (parabeny, jakieś konserwanty itp.) Aczkolwiek ma to szanse pomagać, jeśli nie ma się obsesji składnikowej
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:34   #1548
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych zakupów Powodzenia na wizycie!

Cytat:

No właśnie nie wiadomo czy to w ciąży można :/
Póki co tragedii nie ma, nie ruszam tego. Liczę, że po porodzie (jeśli nie zniknie) będę mogła używać swojej maści.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-21 o 14:36
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:34   #1549
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Ja robię plan, nie wiem, czy się przyda, ale myślę, że lepiej mieć niż nie mieć Wrzucam do papierów i przy przyjęciu będę mówić, że mam plan. Ponoć zależy od szpitala i personelu.

Ja sobie zrobiłam inny płyn na bazie naparu z żurawiny, z oczarem, aloesem i olejkiem szałwiowym. Mrozi mi się póki co, używam go też czasem teraz tylko z wersją bez olejku szałwiowego (z herbacianym). Wlałam do szklanej butelki z atomizerem.
Zrobiła sobie też własny żel do higieny intymnej, super łagodny z kwasem mlekowym, pantenolem i żurawiną. Tamtum rosę może też wezmę, pomyślę, ale to dobry pomysł, żeby sobie przygotować.
O, dzięki, to też ten plan ogarnę konkretnie i schowam do kwitów.

Odkąd naoglądałam się filmów na you tube z opiniami dziewczyn o oksytocynie dawanej na wyrost w sumie, to teraz nie wiem już czy niewiedza nie byłaby lepsza. Zaczynam schizować od tego "uświadomienia" o różnych technikach stosowanych w szpitalu.

Własnej roboty płyny ? Ooo a to ciekawe, jak się przygotowuje taki płyn? Masz jakąś recepture czy na oko robisz? Składniki kupujesz w aptece czy przez neta? Też bym spróbowała, bo ciekawe to co piszesz. Jaką to ma datę przydatności? I bardziej na teraz czy do szpitala też można przygotować? Będę wdzięczna jak w wolnej chwili przytoczysz recepturę, chętnie wypróbuje.

Co mi się jeszcze przypomniało, położna polecała, żeby włożyć do torby jakiś dopalacz energetyczny w stylu coś silnie energetycznego, no nie wiem cukierka, lizaka, batonika musli, jakbyśmy z sił opadały albo nasi tżtowie w szpitalu, to będzie jak znalazł + butelka z dziubkiem z wodą bo z takiej wygodniej pić rodzącej ciężarnej ponoć.
Stary 2015-10-21, 14:43   #1550
czubasek20
Zakorzenienie

Ja z Hanka dzien przed porodem obzarlam sie za wszystkie czasy..i dobrze bo po porodzie zaserwowali mi iscie krolewski posilek. Dwie kromki chleba z wedlina ktora balam sie tykac. Tz zapierdzielal po ciastka do najblizszego kiosku.

Jejku... chcialabym byc juz po.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:45   #1551
ogolnie
Zakorzenienie

Mi acnefan kuku gorsze zrobił niż miałam :p
No ale każda buzia inna.

Oglądam "stóp drogówka" i co ludzie wyczyniaja to się w głowie nie mieści.
Stary 2015-10-21, 14:51   #1552
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Mi acnefan kuku gorsze zrobił niż miałam :p
No ale każda buzia inna.

Oglądam "stóp drogówka" i co ludzie wyczyniaja to się w głowie nie mieści.
To prawda, każda buzia inaczej reaguje. U mnie się sprawdził rewelacyjnie. To jak z kosmetykami, każda z nas ma swoje ulubione i sprawdzone, które dla innych już nie będą takie rewelacyjne.
Stary 2015-10-21, 14:57   #1553
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Na usg wyszło ze zastojow w.nerkach nie mam ale moje dziecko poduszkę sobie zrobiło z.pęcherza. W momencie kiedy naciska to przewody moczowe się.blokują a.jak raczy wziąć swoje części ciała z pęcherza to puszcza i stad niekontrolowany wyciek sikutow.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:02   #1554
adka_19
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Wybaczcie coraz mniej czasu mam pisac ostatnio..
Cytat:
Napisane przez sylwoha
Moj tez wypomina niby w zartach ale to serio zarty
I sam do siebie gada jaki to on kest
Wspanaily i jak ja dobrze trafilam
A ja mam ubaw :p
Moj sie zawsze pyta gdzie bym drugiego takiego glupiego znalazla co by mnie tak kochal

Cytat:
Napisane przez karmazynova
Planujecie kupić pas poporodowy?
Dobre pytanie...

Gryzia Udanych zakupow !!!

mujer o mozemy podac sobie rece, zjem niedobrze, nie zjem mdli mnie... zjem mdli

[b]wojniann[/b[ niedobrze, daj znac co sie dzieje ! Kciuki zeby bylo okej !!

Wspolczuje kochana (
wkladki tena lady Ci moze pomoga? dyskomfort zniesc chociaz.

arisah Biedna

halwaya co do sesji noworodkowych to ja wam cos pokaze ;D Moze zdradze seskret, ale co mi tam

Taki oto sekrecik

Cytat:
Napisane przez ogolnie
Dziewczyny, toreb do szpitala nie kupuję nowych bo mam, myślicie że warto wyprać je w tym proszku dla niemowląt czy to już przeginka by była?
moim zdaniem przeginka
Ale tez dlatego ze ja sobie zycie ulatwie i pakiety dla malego popakuje w woreczki z zipem na zasadzie pakietow, zeby miec latwy dostep I TZ mogl tez znlaezc, poopisywane.

Cytat:
Napisane przez czubasek
I HIT wiecie co jest moim.najwiekszym problemem w ostatnich dniach i doprowadza mnie to do placzu ?
To ze nie.widze bozeny nawet jak sie schyle...
Lusterko Ci wysle.

Ja jesli chodzi o torbe nie zaczelam nawet pakowac, czekam na paczke z polski i wtedy akcja. wiec pierwszy tydzien listopada bedzie burzliwy, remont lazienki za tydzien, potem poukladanie wzystkiego, szafa juz bedzie gotowa, podloga w przedpokoju powi8nna lezec, przewijak i lozeczko do sypialni i zaczynamy sie przygotowywac !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:10   #1555
mervie
Rozeznanie

k*rwa powiem wam, że zaraz kogoś idę zabić
człowiek się stara, lata, załatwia, remonty robi, kasę wydaje bo gniazdko trzeba uwić...
i jest za☠☠☠isty sąsiad z góry, który kibla sobie nie podłączy i zaleje ci świeżo robione ściany
dobrze, że mój ojciec był na mieszkaniu bo ciekło sufitem i po ścianach, wywiercił dziury i podstawiał wiadra
a sąsiad nie chciał nawet drzwi otworzyć, dopiero jak zaczęłam wydzwaniać po administracji i przyszedł hydraulik to łaskawie się pojawił i powiedział 'że ot,taki mały problem miał z wodą'
czekam na TŻta i idę na wojnę. a mam się nie denerwować podobno

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Na usg wyszło ze zastojow w.nerkach nie mam ale moje dziecko poduszkę sobie zrobiło z.pęcherza. W momencie kiedy naciska to przewody moczowe się.blokują a.jak raczy wziąć swoje części ciała z pęcherza to puszcza i stad niekontrolowany wyciek sikutow.
dobrze, że Twoje nerki są ok, mam nadzieję że dzieciątko ci odpuści trochę, może sobie znajdzie lepsze miejsce do zabawy...
Stary 2015-10-21, 15:11   #1556
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w sumie nie wiem, czy mi tak TŻ będzie wszystko dowoził, więc trochę pakuję na zapas... Jeszcze nie obmyśliłam planu żarcia Najwyżej przegłoduję. Ale mam też siatkę "na ewentualny dowóz", pewnie to i tak przepakuję jeszcze z 200 razy
Jestem trochę ześwirowana, ale wolę mieć swoje niż się stresować, że mi czegoś brakuje i muszę łazić po szpitalu za tym, albo dręczyć, żeby mi przywieźli.

Hm szkoda, że u nas zimą swoją droga powietrze jest mało atrakcyjne. A jakoś nie chce mi się z noworodkiem jechać w góry, bo nie wiem, czy w domu ogarnę, a w podróży, to już całkiem. No nic, może pora umierać z zanikiem mięśni

Właśnie tak myślałam zrobić. Choć jeszcze nie zakupiłam soczewek

Wystarczy, zę zaparzyć rumianek/szałwię i przemywać wacikiem. Tyle. Napar jest "ważny" tylko dobę, w lodówce, może ze 2...
Co do miodu, najprostsza opcja smarować i potrzymać ile wlezie, choć z 20-30 min. O ile nie masz alergii na miód.

Kurkuma np.:http://azjatyckicukier.blogspot.com/...-maseczka.html Jak kiedyś stosowałam, to byłam zachwycona, tylko jednak zrobiłam się żółtawa. Ponoć to wyglądało ok, ale miałam schiza, że jednak marnie Czytałam, ze dodanie soku z cytryny pomaga, ale nie sprawdzałam, czy faktycznie. Ewentualnie potem przemywanie sokiem z cytryny. Jak coś spróbuj sobie w jakimś mało widocznym miejscu.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Rumianek, nagietek, tlenek cynku, wyciag/olejek z drzewa herbacianego, alantoina, wit A - to ma sens. Ale reszta to śmieci wg mnie (parabeny, jakieś konserwanty itp.) Aczkolwiek ma to szanse pomagać, jeśli nie ma się obsesji składnikowej
O, dzięki poczytam sobie czyli ta kurkuma to tak na jakiś czas nawet barwi? Myślałam, że po zmyciu jest plama i wystarczy przetrzeć tonikiem czy coś, skoro to na twarzy to,może kiepsko wyglądać, ale spróbuję na ręce.
Rozumiem że to bezpieczne jest teraz w ciąży?

Cytat:
Gratuluję udanych zakupów Powodzenia na wizycie!

No właśnie nie wiadomo czy to w ciąży można :/
Póki co tragedii nie ma, nie ruszam tego. Liczę, że po porodzie (jeśli nie zniknie) będę mogła używać swojej maści.
A jaką maść masz od dermatolog?
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Czyli to Mały takie akcje Ci robi, dobrze ze. Tobą ok, może zmieni niedługo upodobania co do narządów...

Moja zauważyłam że ostatnio lubi zebra z prawej strony, nawet siedzieć czasami nie pozwala

Stary 2015-10-21, 15:23   #1557
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Ale tez dlatego ze ja sobie zycie ulatwie i pakiety dla malego popakuje w woreczki z zipem na zasadzie pakietow, zeby miec latwy dostep I TZ mogl tez znlaezc, poopisywane.
świetny pomysł z tym opisaniem dla tżta, zmałpuję nieco

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
człowiek się stara, lata, załatwia, remonty robi, kasę wydaje bo gniazdko trzeba uwić...
i jest za☠☠☠isty sąsiad z góry, który kibla sobie nie podłączy i zaleje ci świeżo robione ściany
dobrze, że mój ojciec był na mieszkaniu bo ciekło sufitem i po ścianach, wywiercił dziury i podstawiał wiadra
a sąsiad nie chciał nawet drzwi otworzyć, dopiero jak zaczęłam wydzwaniać po administracji i przyszedł hydraulik to łaskawie się pojawił i powiedział 'że ot,taki mały problem miał z wodą'
.
O masakra współczuję
Jeszcze łaskawie nie otworzy cham jeden jak już narobił syfu idź i walcz o swoje, mieliście ubezpieczone od zalania w ogóle?
Można go jakoś pociągnąć do odpowiedzialności finansowej za to?
Stary 2015-10-21, 15:26   #1558
ogolnie
Zakorzenienie

Moja pralka dostała na łeb :/
Stary 2015-10-21, 15:34   #1559
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość

dobrze, że Twoje nerki są ok, mam nadzieję że dzieciątko ci odpuści trochę, może sobie znajdzie lepsze miejsce do zabawy...
ja juz bym byla na gorze z wojna
debile nie ludzie, co im sie dzieje ostatnio? wy tez zauwazylyscie ze ludzie coraz durniejsi ?
chyba ze to nasza obnizona odpornosc na luzka glupote?

Cytat:
świetny pomysł z tym opisaniem dla tżta, zmałpuję nieco

O masakra współczuję
Jeszcze łaskawie nie otworzy cham jeden jak już narobił syfu idź i walcz o swoje, mieliście ubezpieczone od zalania w ogóle?
Można go jakoś pociągnąć do odpowiedzialności finansowej za to?
Malpuj malpuj

Cytat:
Moja pralka dostała na łeb :/
Ja dzisiaj tez dostaje
PJONA !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:36   #1560
ogolnie
Zakorzenienie

mervie ale gnojek zatłukłabym chyba!

Dziewczyny, a kłucie w pochwie jest normalne...? Czy to czasem nie objaw skracającej się szyjki? Mam nadzieję, że jutro na wizycie będzie wszystko ok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości