Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 14:35   #1681
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

iclosemyeyes a Ty w ogóle nie jesz mięsa? Ja całe liceum nie jadłam mięsa, potem długi tylko drób, teraz jestem mięsozerna :p
Mój zje wszystko ale np obiad naleśniki czy makaron z serem to wg niego nie obiad, tylko deser. Musi być mięcho, no ewentualnie ryba. Jutro zrobię rybkę, mam smaka.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:38   #1682
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, jak dobrze ze mój wszystko jada co zrobię, pod tym względem mam bardzo dobrze z nim, bo jak mam lenia i nie zrobię nic, to on sobie jajko usmaży i tez jest szczesliwy a na miejscu koleżanki gotowalabym rosół dla siebie i dla dzieci, przecież Tz nie musi jeść jak mu nie odpowiada:P
Ja też bym tak zrobiła, ale ona woli zrobić jeden obiad...

A co do rosołu z żeberek - nie próbowałam, aczkolwiek dla mnie rosół to tylko z kury/kurczaka

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:40   #1683
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ojej, ciesze się że już dawno ściągnęłam pierścionek... srebrna_smuga A nie drętwieje Ci dłoń przez te pierścionki? U mnie jeszcze niby normalnie schodził ale strasznie mi ręce drętwiały, zwłaszcza w nocy...

cornflower to długo ten krwiak będzie schodził...A boli Cie to coś czy tylko tyle że brzydko wygląda? Nigdy czegoś takiego nie miałam.

Ja w końcu poszłam pod prysznic, mogłabym tam siedzieć aż urodze, gorąca woda daje mi taką ulgę na plecy,żebra... A teraz się zebrać dalej nie mogę i siedzę wybalsamowana zawinięta w ręcznik
No właśnie dziwne to jest bo na końcu palca się kręci normalnie a nie chce zejść w tym najgrubszym miejscu. Mam całą skórę zdartą na tej fałdzie Masakra...

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Srebna_smuga który to już dzień ty zdejmujesz ten pierścionek.
Ja moje zdjelam w sierpniu. Jak się wogole rozcina pierścionek na palcu?

Leżę chora w domu, byłam w pracy na chwile i wróciłam, biorę paracetamol i pije herbatkę z cytryna i miodem. Oby mi się polepszylo.
A bo ja głupia jestem Miałam zdjąć go jak były upały ale nieeee, przecież nigdy nie było z tym problemu a teraz już nic nie mogę zrobić heh... Takimi cążkami chyba można przeciąć?

Miodek i cytrynka napewno pomogą, odpoczywaj dużo

cornflower oby ten krwiak zszedł szybko

U mnie z jedzeniem męża jest nie lepiej. My jemy tylko kurczaka bo on nie zje wołowiny, ryby, wieprzowiny. Jemy kurczaka tylko z piekarnika bo ja nie jem smażonego...Nie jemy rosołu bo ja nie lubię i zup w ogóle nie gotuje bo mąż też nie przepada :P U nas króluje tortilla, naleśniki, papryki nadziewane, zapiekanki z ziemniaka, czasem stricte ziemniaki+surówka+kurczak z piekarnika, pizza domowa. To jest dopiero masakra

Ale Zuzia dzisiaj szaleje w brzuchu...Czy Wasze dzieciaczki też takie aktywne? Mam wrażenie, że ona wysysa ze mnie całą energię i przez to potem głodna jestem

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:45   #1684
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, ja też ciągle coś jem, masakra z tym, bo na wszystko mam ochotę, dziki apetyt Dzisiaj pojadlam troche cukierków i potem mała tak szalała ze az czkawki dostała hehe teraz spi pewnie bo cisza
Stary 2015-10-21, 14:48   #1685
wonderka
Zadomowienie

Srebna_smuga no ja juz oczami wyobraźni widziałam, jak pan w masce zbliża się do ciebie ze szlifierka elektryczna 1000obrotow na minutę i bach.. Palucha nie ma
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:49   #1686
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
iclosemyeyes a Ty w ogóle nie jesz mięsa? Ja całe liceum nie jadłam mięsa, potem długi tylko drób, teraz jestem mięsozerna :p
Mój zje wszystko ale np obiad naleśniki czy makaron z serem to wg niego nie obiad, tylko deser. Musi być mięcho, no ewentualnie ryba. Jutro zrobię rybkę, mam smaka.
nie jem wcale od ponad 7 lat.
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
A bo ja głupia jestem Miałam zdjąć go jak były upały ale nieeee, przecież nigdy nie było z tym problemu a teraz już nic nie mogę zrobić heh... Takimi cążkami chyba można przeciąć?

Ale Zuzia dzisiaj szaleje w brzuchu...Czy Wasze dzieciaczki też takie aktywne? Mam wrażenie, że ona wysysa ze mnie całą energię i przez to potem głodna jestem
podobno to się taką piłką tarczową przecina, ale później pierścionek można naprawić i nie ma śladu że był przecięty a to zaręczynowy taki uparciuch?

moja dzisiaj akurat spokojnie siedzi
Stary 2015-10-21, 14:51   #1687
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też dziś szaleje Wypina się na wszystkie strony, momentami aż mnie to boli...

Cytat:
Leżę chora w domu, byłam w pracy na chwile i wróciłam, biorę paracetamol i pije herbatkę z cytryna i miodem. Oby mi się polepszylo.
Kuruj się, zdrówka życzę

Ważyłam się dziś i przytyłam znów 0,5kg Jem więcej, a cukry ok, także bardzo się cieszę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-21, 14:57   #1688
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Srebrna smuga tez myślałam co z makijażem. Pomyślałam ze zrobię wszystko prócz tuszu. W torbie mam chusteczki do demakijazu tylko ze ja na 8mam byc. A lewatywe robisz? Bo wczoraj sie dowiedziałam ze to nie takie głupie ją wykonać, nie które szpitale wręcz każą.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 14:59   #1689
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
miłość działa cuda - mój mąż niegdyś 100% mięsożerca dzięki mnie zrezygnował z jedzenia mięsa ponad 2,5 roku temu (teraz je okazjonalnie ryby i owoce morza - ale nigdy w domu, raczej w restauracjach/na wczasach)
O, niezła historia
Pewnie jesteś osobą, której dieta wegetariańska służy, mnie niestety nie (wyniki badań miałam średnie). Ale 2-3 w tygodniu jemy bezmięsne posiłki, lubię je - nie dałabym niestety rady całkowicie zrezygnować z mięsa.

Cytat:
Ado, jezeli czytasz mam pytanie odnośnie kp, czy jest taka możliwość zeby dziecko miało uczulenie ( objawiajace sie problemami skórnymi) na mleko matki (matka eliminowala białko, podejrzane skladniki i zadnych efektow)
Co prawda nie Ada - położna mówiła mi, że moze się to zdarzyć, jeśli sama masz ukrytą alergię (może być bezobjawowa) i dziecko też ma.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:10   #1690
lexie42
Zakorzenienie

GBS w końcu zrobiony
Co do jedzenia to mój najchętniej jadłby codziennie mięso. Jajek nie je, więc jakieś szybkie sadzone odpadają. Rybę zje, ale musi być filet. Ja lubię różne zupy i wystarczy mi to na obiad a dla niego to przecież woda lubię gotować i próbować nowych rzeczy, a on zaś woli tradycyjne jedzenie. Także trochę mnie ogranicza z gotowaniem
A dzisiaj w sklepie w końcu mnie przepuszczono w kolejce przy mięsie pierwszy raz się zdarzyło
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:14   #1691
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Srebrna_smuga, ja też ciągle coś jem, masakra z tym, bo na wszystko mam ochotę, dziki apetyt Dzisiaj pojadlam troche cukierków i potem mała tak szalała ze az czkawki dostała hehe teraz spi pewnie bo cisza
Ciekawe to jest, że na sam koniec taki apetyt Fajnie tak zjeść co wpadnie w rękę ale jak pomyślę, że po cc nie będę mogła ćwiczyć, dźwigać do 10 tyg...to jestem zrozpaczona

Cytat:
Srebna_smuga no ja juz oczami wyobraźni widziałam, jak pan w masce zbliża się do ciebie ze szlifierka elektryczna 1000obrotow na minutę i bach.. Palucha nie ma
Hahaha noooo Jak dalej będę nim kręcić to amputacja mnie czeka

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
nie jem wcale od ponad 7 lat.

podobno to się taką piłką tarczową przecina, ale później pierścionek można naprawić i nie ma śladu że był przecięty a to zaręczynowy taki uparciuch?

moja dzisiaj akurat spokojnie siedzi
O właśnie, tak słyszałam że jubiler ewentualnie na chirurgii mogą mi przeciąć :P Zaręczynowy bo obrączkę i tak zawsze w domu ściągałam buuu

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Moja też dziś szaleje Wypina się na wszystkie strony, momentami aż mnie to boli...

Kuruj się, zdrówka życzę

Ważyłam się dziś i przytyłam znów 0,5kg Jem więcej, a cukry ok, także bardzo się cieszę
No nie ma bata, dzidzia rośnie to musisz trochę przybierać To dobrze Zawsze najlepiej żeby Juleczka ważyła min. 3kg

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Srebrna smuga tez myślałam co z makijażem. Pomyślałam ze zrobię wszystko prócz tuszu. W torbie mam chusteczki do demakijazu tylko ze ja na 8mam byc. A lewatywe robisz? Bo wczoraj sie dowiedziałam ze to nie takie głupie ją wykonać, nie które szpitale wręcz każą.
W zasadzie mogłabym na izbie przed zmyć to wszystko bo rano jeszcze będę musiała coś po załatwiać hm... Lewatywy nie robię bo ja codziennie chodzę do wc ale też słyszałam, że dobrze zrobić. Po tym znieczuleniu dużo osób wymiotuje przez to też trzeba być na czczo

To widzę, że charakterki mają różne te nasze maluszki. Ciekawe jak to będzie po porodzie, czy w dzień będzie mi dawała popalić czy w nocy hehe

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-21, 15:17   #1692
wizaz_p_l
Raczkowanie

Hej
Wczoraj miałam wizytę i tylko się wkurzyłam
Pojechałam do szpitala tak jak się umówiłam z doktorką, zrobili mi gbs (25zł) i ktg (20zł). Leżałam pod ktg równo godzinę, nie mogłam się później podnieść z tego wyrka, dobrze, że mama ze mną została bo mi dociskała do brzucha to takie jedno urządzonko od pulsu dziecka, mnie po pół h dociskania ręka zdrętwiała, przyszła doktorka i mówi: "a kto Ci to podpinał? ten odczyt nie jest dobry" ja się nie znam na tym więc leżałam tak jak mi kazali, coś tam niby poprawiła i leżenie dalej
później jak już ten odczyt był teoretycznie ok, poszłam do niej do gabinetu, a ta z wejścia, że za dużo przytyłam, stwierdziła to nie po wadze jaką mam teraz tylko po wyglądzie, na ostatniej wizycie mówiła, że to wodę tak gromadzę, po porodzie wszystko wróci do normy i żeby się za bardzo nie przejmować, a teraz z marszu ta woda w tłuszcz się zamieniła, no jakiś cud teraz mam mierzyć cukier 3 razy w tygodniu, i tu od razu pytanie do dziewczyn, które mierzą, jak to się mierzy, bo oczywiście chyba mi nie powiedziała a ja byłam w takim szoku od natłoku informacji, że też nie zapytałam, na czczo rano i jakoś później jeszcze czy może inaczej? W ogóle okazało się, że Mała jest główką do dołu (kiedy leżałam w szpitalu to miała położenie miednicowe) i doktorka stwierdziła, że pewnie wtedy "jakaś stażystka" robiła mi usg... a w ogóle to właśnie na tym usg z pobytu w szpitalu termin mi wyszedł na 27 listopada (z om i usg połówkowego 5 grudzień) Mam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i zapisywać, cukier też zapisywać i pokazać na następnej wizycie (chyba ostatniej już) Na zakończenie postraszyła mnie jakimiś chorobami i powiedziała, że jak chcę to może mnie położyć do szpitala już teraz aż do porodu... istny cyrk...
Nie rozumiem dlaczego wcześniej wszystko na co ja zwracałam uwagę i się pytałam było ok, nieważne albo "w ciąży to normalne" itp. aż tu nagle po zaledwie niecałych 4 tygodniach stało się jednak ważne.... nie można było tak od razu...

Z tych lepszych wiadomości: Nelcia waży około 2100g, na usg wszystko dobrze, następna wizyta 10 listopada.

Edytowane przez wizaz_p_l
Czas edycji: 2015-10-21 o 15:21
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:18   #1693
olilina
Zakorzenienie

Któraś z Was, wybaczcie ale nie pamiętam która pytała o moje samopoczucie po cc. Dwie pierwsze doby były straszne, zwłaszcza ból przy obkurczaniu się macicy. Teraz z każdym dniem jest coraz lepiej, dziś już zaliczyłam dłuższy spacer po szpitalu i nawet po schodach wchodziłam.

Cornflower Girl w tym szpitalu nie ma doradcy laktacyjnego. Większość położnych nie potrafi mi malej dobrze przystawić. A nawet jak się uda i zassa po kilku minutach zasypia, więc się nie najadą i teraz spadła z wagi jeszcze.
Jestem w trakcie poszukiwań laktatora elektrycznego, ale wypróbowałam od koleżanki z sali i ściąga mi tym samo mleka co ręczny a też nie chcę przedobrzyć z odciąganiem, żeby dla malej też coś było w piersiach. Strasznie mnie ten temat dołuje... Gdybym ją miała caly czas przy sobie to też byłoby inaczej z kp i wagą :/
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:26   #1694
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dzis mocno mnie kłuje w szyjce i to tak ze aż sie zginam. Czy to cos znaczy? I boję sie bo do szpitala mam moze i nawet godzinę drogi jak jest ruch, nie wiem czy w tym samochodzie wyrobię jeśli samo sie zacznie.

Cytat:
Będzie plakal jak dziecko zobaczysz:P w takich chwilach to chyba nawet najwiekszy twardziel się rozczuli
Kurcze ja sie nie wzruszyłam. Nie wiem jak to wyjaśnić chyba po całym dniu tortur jedną nogą juz spalam. Jedynie zapytałam czego jest taki fioletowy. Jak tz zareagował to nie wiem, bo spalam

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-21, 15:31   #1695
Soul89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny ! Ja tak na szybko bo dziś sprzątamy, bo jesteśmy po malowaniu 😊 mąż skręcił komodę, jak ogarniemy resztę pokoju, to bierze się za skręcanie łóżeczka 😁 wieczorem muszę zamówić kilka rzeczy dekoracyjnych. Jak już wszystko będzie na tip top to wrzucę fotki 😊.

A wy dziś pędzicie z postami hak szalone jak zawsze kiedy nie mam czasu

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:33   #1696
ada32
Wtajemniczenie

Hej ..dziewczyny nie mogę otworzyc dwóch stron poprzednich..jakis błąd..przepraszam dzis raczej tamtych stron nie doczytam (odpale jutro kompa dzis mąż zajął &#128521..

Cynamonku odnośnie alergi na mleko matki..

Uważam ze nie..jesli naprawdę mama wyeliminowała uczulajace(potencjalnie)o woce warzywa bialko itd to ja bym odpuściła i wrocila do normalnego żywienia się..jesli to są zmiany skórne to szukalabym w kontakcie skornym..proszki do prania ..do płukania..smarowidła..kon takt matki czy taty po kremach ..perfumach..czy nawet ubranka które mogą zawierać "syf"który źle odbira skora dziecka..moj najstarszy syn uczulony byl na napki/zapiecia metalowe..np w body na ramionkach..itp.

Wokół noworodkow/niemowlaków jest tym alergenów mogących uczulac(nawet kwitnącekwiaty na oknie..farba na ścianie) ..mleko mamy postawilabym na samym końcu ..jesli w ogole😉..

Jednak znam mame ..ktorej syn karmiony piersią dość juz długo ciągle przeraźliwie plakal..odwiedzila mnóstwo lekarzy zrobila mnóstwo badan..w tym zdecydowala na zbadanie mleka..znaleźli w nim bakterie..złą bakterię ktora mogla w brzuszku u małego robic takie spustoszenie..po kilku miesiącach odstawila z bólem serca małego..czy to pomoglo? Otóż NIE..maly dalej miewal boleści ..hmmmm😉

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:34   #1697
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja jutro jadę na pobranie krwi i zastanawiam sie jak mam tego dokonać. Ciągle mi słabo a co dopiero do południa i to jeszcze bez śniadania... oczywiście mąż w pracy wiec jadę sama. Jestem takim zdechlakiem ze aż zal

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-21, 15:35   #1698
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj miałam wizytę i tylko się wkurzyłam
Pojechałam do szpitala tak jak się umówiłam z doktorką, zrobili mi gbs (25zł) i ktg (20zł). Leżałam pod ktg równo godzinę, nie mogłam się później podnieść z tego wyrka, dobrze, że mama ze mną została bo mi dociskała do brzucha to takie jedno urządzonko od pulsu dziecka, mnie po pół h dociskania ręka zdrętwiała, przyszła doktorka i mówi: "a kto Ci to podpinał? ten odczyt nie jest dobry" ja się nie znam na tym więc leżałam tak jak mi kazali, coś tam niby poprawiła i leżenie dalej
później jak już ten odczyt był teoretycznie ok, poszłam do niej do gabinetu, a ta z wejścia, że za dużo przytyłam, stwierdziła to nie po wadze jaką mam teraz tylko po wyglądzie, na ostatniej wizycie mówiła, że to wodę tak gromadzę, po porodzie wszystko wróci do normy i żeby się za bardzo nie przejmować, a teraz z marszu ta woda w tłuszcz się zamieniła, no jakiś cud teraz mam mierzyć cukier 3 razy w tygodniu, i tu od razu pytanie do dziewczyn, które mierzą, jak to się mierzy, bo oczywiście chyba mi nie powiedziała a ja byłam w takim szoku od natłoku informacji, że też nie zapytałam, na czczo rano i jakoś później jeszcze czy może inaczej? W ogóle okazało się, że Mała jest główką do dołu (kiedy leżałam w szpitalu to miała położenie miednicowe) i doktorka stwierdziła, że pewnie wtedy "jakaś stażystka" robiła mi usg... a w ogóle to właśnie na tym usg z pobytu w szpitalu termin mi wyszedł na 27 listopada (z om i usg połówkowego 5 grudzień) Mam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i zapisywać, cukier też zapisywać i pokazać na następnej wizycie (chyba ostatniej już) Na zakończenie postraszyła mnie jakimiś chorobami i powiedziała, że jak chcę to może mnie położyć do szpitala już teraz aż do porodu... istny cyrk...
Nie rozumiem dlaczego wcześniej wszystko na co ja zwracałam uwagę i się pytałam było ok, nieważne albo "w ciąży to normalne" itp. aż tu nagle po zaledwie niecałych 4 tygodniach stało się jednak ważne.... nie można było tak od razu...

Z tych lepszych wiadomości: Nelcia waży około 2100g, na usg wszystko dobrze, następna wizyta 10 listopada.
Ja też musiałam sobie to ustrojstwo podtrzymywać i też przez godzinę.

Która to ta lekarka?

Co do cukrów, to ja mierzę codziennie na czczo, zaraz po przebudzeniu. Potem godzinę po każdym głównym posiłku, tj. śniadaniu, obiedzie, kolacji, czyli 4 x dziennie.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-10-21 o 16:00
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:44   #1699
fasterka90
Zadomowienie

srebrna_smuga moja z tych aktywnych ale dzisiaj chyba pogoda i na nią działa, mało co się rusza. Za to skurcze mam...
Poziomkowa siostra tz miała dość ciężki poród zakończony cc i tez po porodzie jedyne co myślała to żeby spać, mąż wzruszony jej opowiadał że widział ich córeczkę itd a ona mu kazała... delikatnie pisząc i omijając wulgaryzmy - spadać więc to w sumie też różnie może być,nie zawsze są łzy wzruszenia.
wizaz współczuję, dziwne że tak lekarz teraz zmienia zdanie...

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Ja jutro jadę na pobranie krwi i zastanawiam sie jak mam tego dokonać. Ciągle mi słabo a co dopiero do południa i to jeszcze bez śniadania... oczywiście mąż w pracy wiec jadę sama. Jestem takim zdechlakiem ze aż zal
A jakie badania z krwi musisz zrobić? W zasadzie tylko do cukru musisz być na czczo, przed morfologią możesz normalnie zjeść śniadanie.
Jejku,współczuję dziewczynom które juz tak słabo się czują
Stary 2015-10-21, 15:45   #1700
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Jejku ja też Muszę jutro jechać krew oddać a nie wiem jak przetrwam i jak wstanę w ogóle..

Wizaz ale lekarka, szok

Fasterka skurcze ja też mam heh...Niestety to taki etap i będzie to dokuczać coraz mocniej Ciągle leżę bo się boję, że coś się zacznie dziać a chce wytrzymać do pn normalnie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-21, 15:52   #1701
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Jejku ja też Muszę jutro jechać krew oddać a nie wiem jak przetrwam i jak wstanę w ogóle..

Wizaz ale lekarka, szok

Fasterka skurcze ja też mam heh...Niestety to taki etap i będzie to dokuczać coraz mocniej Ciągle leżę bo się boję, że coś się zacznie dziać a chce wytrzymać do pn normalnie
No u Ciebie inaczej bo musisz wytrzymać do cc. Ja już jutro mam ciążę donoszoną, skurcze mnie już z 2tyg męczą ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzają, to takie światełko w tunelu że coś się zaczyna dziać
Stary 2015-10-21, 15:56   #1702
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
No u Ciebie inaczej bo musisz wytrzymać do cc. Ja już jutro mam ciążę donoszoną, skurcze mnie już z 2tyg męczą ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzają, to takie światełko w tunelu że coś się zaczyna dziać
Moja gin mówi, że to super bo macica i organizm ćwiczy. Także trzeba to przeżyć

Idę bo mąż wrócił, trzeba z nim pogadać Zjeść obiadek i leżeć dalej

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-21, 16:23   #1703
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
srebrna_smuga moja z tych aktywnych ale dzisiaj chyba pogoda i na nią działa, mało co się rusza. Za to skurcze mam...
Poziomkowa siostra tz miała dość ciężki poród zakończony cc i tez po porodzie jedyne co myślała to żeby spać, mąż wzruszony jej opowiadał że widział ich córeczkę itd a ona mu kazała... delikatnie pisząc i omijając wulgaryzmy - spadać więc to w sumie też różnie może być,nie zawsze są łzy wzruszenia.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

A jakie badania z krwi musisz zrobić? W zasadzie tylko do cukru musisz być na czczo, przed morfologią możesz normalnie zjeść śniadanie.
Jejku,współczuję dziewczynom które juz tak słabo się czują
No morfologia i mocz tylko. Serio można jeść?
Co do tego wcześniejszego to moze masz rację no ale wszyscy mówią ze widok dziecka wymazuje zle wspomnienia z porodu

Cytat:

Wizaz ale lekarka, szok

No mi sie wydaje ze fajnie jakby sie samo zaczęło. Ja na 2.11 mam cc lubie działać zgodnie z planem bez niespodzianek, ale tak miałabym poczucie ze dziecko gotowe juz do wyjścia

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-21, 16:34   #1704
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku,współczuję dziewczynom które juz tak słabo się czują rzytul:
Ja też zawsze byłam przekonana ze do samej morfologii nie trzeba być na czczo i chciałam sobie ostatnio zrobić będąc przy okazji w przychodni to mnie położna przepytala czy coś jadłam i powiedziała ze skoro tak to nici z pobrania i teraz też nie wiem jak się wybiorę na te morfologie bo tak jak Poziomkowa bez śniadania padne

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-21, 16:39   #1705
poznanianka1990
Zakorzenienie

A ja jestem zła, sos mi w ogóle nie wyszedł, mąż od godziny powinien być w domu i go nie ma, nie odbiera telefonu. Owszem, miał po pracy do Biedronki podjechać, ale i tak już powinien być. Dzwoniłam do jego brata, bo razem pracują w jednej firmie, ale on wyjechał wcześniej jak mój maż jeszcze był. Dzwonił do szefa i podobno szef go w pracy jeszcze widział, także może został do 16 (teraz ma zmianę do 15). Pies piszczy, ale nie cały czas, tylko tak jakby prowokowała mnie do zabawy z piłką, bo jak chce jej ją zabrać to ucieka, warczy czyli zachowuje się normalnie. Wyszłam z nią na dwór, załatwiła się, zjadła mięso, także apetyt dopisuje.
A ja już chciałam wsiąść w auto i jechać sprawdzić czy po drodze się coś nie stało... Zjadłam już obiad, miałam jakis sos z paczki, ale to w ogóle nie jest to samo.... Teraz się położyłam - z jednej strony jestem zła, z drugiej mi się ryczec chce

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-21, 16:42   #1706
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja ogólnie nie mam apetytu, ale sie zmuszam zeby zjeść na śniadanie jedną kanapke. Jadę autem wiec w sumie zaparkuje pod szpitalem, o 10 nie powinno byc kolejki, a potem od razu cos zjem i jeśli zdołam to podjade do pepco bo mam tam upatrzone takie koszyczki na przewijak. To bedzie dla mnie zachęta zeby to jakos przeżyć

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Poznanianka a tz moze odbierać tel w pracy?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-21, 16:45   #1707
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie nie mam apetytu, ale sie zmuszam zeby zjeść na śniadanie jedną kanapke. Jadę autem wiec w sumie zaparkuje pod szpitalem, o 10 nie powinno byc kolejki, a potem od razu cos zjem i jeśli zdołam to podjade do pepco bo mam tam upatrzone takie koszyczki na przewijak. To bedzie dla mnie zachęta zeby to jakos przeżyć

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Poznanianka a tz moze odbierać tel w pracy?
Tak, jak ma czas to odbiera. Jak nie to oddzwania.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-21, 16:50   #1708
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Tak, jak ma czas to odbiera. Jak nie to oddzwania.
Na pewno wszystko ok ale mam w takich sytuacjach to samo, wkręcam sobie różne rzeczy... Może jakąś niespodziankę Ci szykuje
Stary 2015-10-21, 16:54   #1709
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Poznanianka moze daj mu jeszcze godzinę.

Widziałyście promocję w rosku? Z karta rosne produkty niektórych firm sa druga rzecz za 1gr. Johnson, nivea baby, kindii, avent, bobini.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-21, 16:57   #1710
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Poznanianka, z moim też miewam takie akcje, ale u mnie to gapiostwo i później słyszę, że "nie patrzył na telefon/miał telefon wyciszony/miał telefon w plecaku i nie wyciągał itp" więc już się nie stresuję tak bardzo

przeszłam się do galerii niedaleko po prezent dla mamy na imieniny i ała, takie skurcze w krzyżu mnie złapały i nie chcą puścić ogólnie mam wrażenie że na piesze wędrówki się już nie nadaję, od razu mi brzuch twardnieje i ciąży jakby ważył 20 kg, siku się chce a do tego teraz ten krzyż....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości