|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Naciecie I szycie nie jest takie straszne... chociaz szycie bolalo nie powiem
Ja bardzo bym chciala teraz dostac znieczulenie a najlepiej to niech mi zrobia cesarke... nie chcialam juz wiecej dzieci po pierwszym porodzie a tu po takim krotkim czasie kolejny porod :/ no masakra jakas... ale trzeba to przetrwac, chociaz oddalabym wszystko zeby byc juz po!!! |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo was nadrabilam z tego co pamiętam to tak.
Lune super, że z małym wszystko dobrze. Mam nadzieje, że ten neurolog Ci pomoże. Casaa ja nie ryzykuje ze słodyczami, moja diabetolog mówiła, że cukry po nich mogą być dobre, ale to nie znaczy że możemy je jeść. Co do śniadań to mam podobnie jak Ewusia pisała. Ja rano jem zazwyczaj kropkę chrupkiego z ogórkiem lub rzodkiewka i sałata. A po 2 h, zjadam dwie chrupkiego lub jedną ciemnego z serem lub znowu z ogórkiem, albo ostatnio koktaj: szpinak, pół garści owoców mrożonych jakoś mieszanka, garść płatków owsianych i mleko sojowe zwykle nie żadne smakowe. Później obiad po 3 h, po 2-3 h najczęściej jabłko albo coś co mi w ręce wpadnie później kolacja, podwieczorek to jakieś orzechy i o 24 jem zawsze kromke chrupkiego z żółtym serem. Jak nie zjadlam o 24 to zawsze miałam cukier wysoki. iola dobrze, że z małą wszystko dobrze, zawsze lepsze krótkie Usg, niż miało by nie być. Kciuki za jutrzejsze wizyty, koktajlowa mam nadzieje, że juz jutro poznasz płeć. Piszecie o ruchach, że w większości są na dole, a ja mojego od kilku tugodni czuje praktycznie zawsze u samej góry macicy jakieś 5 cm nad pępkiem, na dole to tylko jak siedzę i się złości, że go ściskam. Ewusia co tam w Ikea kupiliscie, my też dziś byliśmy. Kupiliśmy komodę i te organizery do jednej szuflady i tyle. Zaczęliśmy ja składać, ale skończyliśmy na momencie w którym trzeba było użyć młotka. Bo już było po 23 i by sąsiedzi na policje zadzwonili, jutro do kończyny. Chociaż w Ikea zastanawialam się czy nie wziąść tych małych reczniczkow co są na dziecięcym, bo tu je bardzo chwalą, tam jest 10 sztuk za niecałe 3 euro. Ale ostatecznie nie wzięliśmy, mam te pieluchy teatrów do wycierania to myślę że wystarcza. Ale poemat napisałam
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-23 o 00:35 |
|
|
|
#603 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak jak większość z Was boję się nacięcia albo pęknięcia. Jakoś słabo mi się robi na sama myśl że mogli by ingerować w tych okolicach bez znieczulenia... Jakoś przezyjemy. Wyjść na świat muszą innego wyjścia nie ma.
Moja mała różnie kopie. Najczęściej sporo nad pępkiem ale zdażają się dni że czują ją bardzo bardzo nisko. Przeważnie jak sporo siedzę i długo się nie ruszamy. ------ Miłego dnia babeczki
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga noo taka zmiana w jedzeniu, bardzo ładnie
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty Ja się zbieram na badania. I zamierzam skorzystać z pierwszeństwa, już widzę te wściekłe babcie A tak mnie od rana głowa boli, że tylko już marzę by wrócić do domu, zjeść coś i kawę wypić |
|
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 30 tygodniu
Casaa - ja teraz jem na śniadanie jedną kromkę albo z jajkiem / jajecznicą i warzywami. Potem za 2,5 h większe II śniadanie. Co do słodyczy, mnie diabetolog powiedziała, że od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na coś słodkiego, ale wtedy koniecznie iść na spacer. A najlepiej to zjeść domową drożdżówkę. Kinga - w porównaniu z moimi porcjami to mało jesz... Nie straszcie pęknięciami i nacięciami, bo ja mam tego świadomość, ale odsuwam to od siebie chwilowo. Domyślam się, że boli, ale chyba da się wytrzymać ![]() za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-10-23 o 08:05 |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Candy naciecie czy pekniecie w porownaniu z poroden to pikus :P ja poczulam ulge jak mnie polozna naciela
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ale się super zdrowo odżywiasz
Chyba powinnam wziąć przykład.Jaka komodę kupiliście w Ikea? Czarnula powodzenia na badaniach ![]() Candy gratki nowego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moze nic nie bede pisac o bolu porodowym bo nie chce nikogo straszyc
![]() Jedno jest pewne, kazdy porod jest inny, nie ma co generalizowac
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje za nowy tydzień ![]() |
|
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
U mnie od rana demolka w domu. Mamy w bloku wymianę pionów wody i kanalizacji więc rozwalają mi ubikację, łazienkę i kuchnię za lodówką Najgorsze jest to, że nie będę mogła korzystać z toalety dobrze, że pod blokiem mam McDonald's
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
Rozpoczynamy 29 tydz.
Witam Potwierdzam, że jak wody chlusną to podpaska nie pomoże Samego nacięcia się nie boję, w skurczach nawet nie czułam kiedy nastąpiło, ale szycie dla mnie było gorsze niż poród Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() candyyfloss Też znam takie kobiety Cała akcja porodowa około godziny i koniec Wszystkim życzę takiego porodu.pietrusiowata Współczuje :-( Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-23 o 08:34 |
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
U nas babka na SR mówiła, że masowanie krocza pozwala lepiej przejść poród. I to nie przed samym porodem tylko wcześniej trzeba zacząć takie ćwiczenia - dwa palce włożyć i kółeczka zataczać ;-) i jeszcze mówiła o herbacie z liści malin - ja myślałam, że jest zakazana, a podobno przygotowuje macicę do porodu. Chociaż ja z tymi twardnieniami to bym wolała chyba nie ryzykować... chyba, żeby jakoś bliżej terminu.
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie miejsca odczuwania dziecia, to ja nie wiem jak tym razem moja akrobatka się ułożyła, bo czuję ją na dole jak coś gmera i jednocześnie potrafi wypiąć coś z prawej strony i z lewej
Tam przypuszczam, że z lewej to mogą być nóżki, bo jak się przyłoży rękę to czasem czuć jakby coś takiego małego się przesuwało ale czasem jak się rozciągnie to mam wrażenie, że mi brzuch rozerwie ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() graty
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata przynajmniej jesteś całkowicie rozgrzeszona z McDonaldsa
A z tym bajzlem mam nadzieję, że szybciutko się uwiną.Iola gratki nowego tygodnia |
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
No McDonald's będzie moją nową toaletą w ciągu dnia
Najgorzej, że na czas wymiany w ciągu dnia nie będzie wody. Ja mieszkam na parterze a pięter mam w bloku 11 od mojego mieszkania zaczęli
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
iola14 - gratulacje kolejnego tygodnia
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że zamierzasz się tam stołować
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przeraża szycie i wizja poloznej "obkurczajacej" mi macice,to musi byc straszne
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale nie zmniejsza bólu itp.
Ja się boję, że mnie będzie zszywał jakiś student, a nie lekarz, gdzie często się tak zdarza. :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Urodziła w 42 tyg. W szpitalu położna powiedziała jej, że to przez tą herbatkę.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-23 o 09:04 |
|||
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53203813]Mnie na wizycie gin pytał gdzie kopie,powiedziałam że u góry właśnie tak jak Ty. I to dobry znak - bo dziecko prawdopodobnie ułożone jest główkowo,a nóżkami tak wierzga. Byle by już tak zostało
[/QUOTE]Ale nie zawsze tak jest ![]() Mojego np. czułam cały czas tylko na dole, a ułożony główką w dół ![]() Ale koło główki miał też rączki, no i nóżki też blisko rączek i główki, bo taki pozwijany był ![]() Dopiero ostatnio zaczęłam czuć często ruchy u góry - nawet pod samymi żebrami. Ale też jest już większy ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj robiłam zakupy w Piotrze i Pawle u nas i już kiedyś zauważyłam, że na stoisku wędliny/mięso/sery jest tabliczka, że inwalidzi i kobiety w ciąży są obsługiwani poza kolejnością. Jak przychodzę i jest jedna osoba przede mną, to grzecznie czekam. Ale ostatnio czuję się naprawdę źle, brzuch twardnieje, szyjka kłuje. Podchodzę: 4 osoby Stanęłam z przodu, babka skończyła obsługiwać kobitkę i pyta następnej - proszę? Ona zaczyna gadać, a ja mówię: przepraszam, mogę? Na co baba się rozdarła od razu, że JA TU BYŁAM PIERWSZA No to pokazałam jej tabliczkę o pierwszeństwie i zrobiłam szybko zakupy ![]() Cytat:
Herbatkę z liści malin też można pić, ale bliżej rozwiązania, bo może spowodować przedwczesny poród. Ja dzisiaj z przygodami od rana ![]() Wąska wiejska droga, pani omijała autobus i stwierdziła, że się wszyscy w trójkę na lajcie zmieścimy. No cóż - nie zmieściliśmy się Lusterko mi złożyła. Niby nic, ale lusterko elektryczne no i się nie składa. Spisałyśmy oświadczenie i będę zgłaszać do Warty...
|
||
|
|
|
#625 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja malutka się chyba przewróciła... bo od wczoraj kopie mnie tam po dole jak najęta... Jadę dziś z mamą do sklepu z bielizną... zobaczymy co mają stacjonarnie... Szkoda że alles już nie ma takich piżam jak miał... Dostałam 5 lat temu taką... http://s.babyonline.pl/i/koszula-do-...MAIN-27000.jpg I mam ja do tej pory... Używałam nawet nie będąc w ciąży- i naprawdę świetnie się układała... Uwielbiam ją ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Bo poporodzie faktycznie obkurczająca się macica boli- z każdym kolejnym porodem bardziej. To bój taki podobny do miesiączkowego- tylko nie na samym dole- no bo i macica większa... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o tej herbatce też słyszałam że może wywołać skurcze, a czy pomaga pita później czy nie, nie wiem. Pewnie co położna to opinia.
Ja nawet ostatnio o rumianku wyczytałam, że zawiera wapń i magnez ale że w ciąży trzeba uważać bo te pierwiastki wywołują skurcze - szczerze mówiąc wg mnie to bzdura, bo chyba jest wręcz na odwrót. Ale w internecie wszystko napiszą... Mi się przydarzyła taka sytuacja - jakieś 2 miesiące temu, jak stałam do kasy w sklepie, to za mną stanęła kobieta z dzieckiem małym, i kasjerka do niej mówi "zapraszam panią bez kolejki ", czyli moja ciąża przegrała z berbeciem Pewnie wyglądałam jakbym za dużo na obiad zjadła.
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Ja to mam jakieś szczęście, bo mnie często ludzie sami wpuszczają w kolejce. I często jak kasjerka mnie widzi to woła, żebym bez kolejki podeszła.
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wyczytałam w internecie, że dziewczyna urodziła po... lay's'ach ostre chilli tych czarnych, bo zjadła całą paczkę.
Ja tam nie wierze internetom I jestem zdania, że dziecko samo wyjdzie wtedy, gdy będzie chciało.
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
dostałam ją w prezencie- ale jak by były w innych wzorach- to bym kupiła 2 bez zastanowienia się- mimo że kosztowały coś ok 100zł... Przynajmniej kupuję coś w czym się dobrze czuję, i jak już brzuch zgubiłam "po" to i tak była fajna... TZ też się cieszył bo miał łatwy dostęp
![]() A jak to faceci mówią " Cycki są nasze. Wy je tylko nosicie" ![]() :brzyda l:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

a chciałabym już wiedzieć. Mam nadzieję, że mi powie bo ostatnio gin była jakaś chamska nawet mi nie pokazała dzieciaczka 

za dzisiejsze wizyty

Samego nacięcia się nie boję, w skurczach nawet nie czułam kiedy nastąpiło, ale szycie dla mnie było gorsze niż poród
Wszystkim życzę takiego porodu.