Mamusie lutowe - część II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 17:21   #4801
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
My jeszcze przed remontem...tzn nie taki generalny bo tylko ocieplenie strychu w przyszłym roku i dwie ściany na zewnątrz obić i ocieplić wełną. No a w 2017 pewnie będziemy robic sypialnie i salon a dotychczasowy salon sypialnia i pokój dzieci staną sie pokojami dzieci. Od jutra będę miała czas to pokaze Wam w k nasz domek 😊
Pokaz 💚
Stary 2015-10-23, 17:24   #4802
agaczilla21
Zakorzenienie

Luksusów nie mamy ale ważne ze własny dom i tylko dzieki temu ze oszczędzaliśmy + kredyt go mamy 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 17:25   #4803
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Luksusów nie mamy ale ważne ze własny dom i tylko dzieki temu ze oszczędzaliśmy + kredyt go mamy 😊
Wazne ze wlasne z.biegiem lat dopracujecie
Stary 2015-10-23, 17:25   #4804
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Rzadko juz kiedy kupuje cos dla siebie bo mi sie spodoba - wole obkupic córe
Priorytety się zmieniają, ja najpierw rozglądam się za ubraniami dla córki niż dla siebie.
Jak była maleńka, przyznam, że kupowałam mnóstwo ubranek z sh, jakość tych używanych i ich wygląd ( i już samo to, ze były tyle razy prane, a kształt i kolory super zachowane) były nieporównywalne do polskich, np. next, gap itp. Poza tym takie ubranka są ładniejsze, nie takie badziewne i infantylne. Ubrania na teraz ciężej dostać.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 17:28   #4805
Basieku1
Raczkowanie

Dziewczyny, jesteście okrutne nie było mnie tutaj dwa dni i mam tyle nadrabiana, ze nie wiem kiedy to zrobię
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 17:42   #4806
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
ja - ja od 2 dni zaczęłam miewać zgagi a moja mama z tekstem "dziecku zaczynają włosy rosnąć". Świetny związek przyczynowo-skutkowy
Też słyszałam o takim przesądzie, z córką zgagę miałam okrutną calutką ciążę, urodziłam ją z czarną, gęstą czupryną ( nawet uszka miała owłosione), no i co- triumf tych, co tak właśnie przepowiadali, na początku próbowałam tłumaczyć, potem machnęłam ręką. Ale co ma piernik do wiatraka, to do tej pory nie czaję.
Teraz na razie, odpukać, zgagi nie mam, na początku mnie męczyła, jak miałam wymioty i nudności( i dlatego mogła być ta zgaga).
Słyszałam, ze dziewczyny polecają na zgagę wodę Zuber -w programie wiem, co jem też był temat wód leczniczych.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

rozmowa mojej małej z koleżanką (6l) zanim było wiadomo co będzie
- a będziesz miała brata czy siostrę?
- jeszcze nie wiem
- z doświadczenia powiem Ci, że lepiej mieć siostrę
uwielbiam wypowiedzi dzieci.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wwzystko ok pozatym ze znow nawiedzial mnie candida :-( dostalam mcmirror dopochwoow i tabsy dla tz.
Usg 6.11 a nast wizyta 13.11 lub 20.11
Super, że wszystko dobrze z dzieciątkiem.
A co to candida?
O, ja też mam wizytę i usg 6.11.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ach te dobre rady Też nie lubię jak mi ktoś rozkazuje i krzyczy ale ja jestem daaaaaleko i mam spokój w pewnym sensie ... ale mam dość czasem tego spokoju A teraz mam wyzwanie idę gotować zupę gyros dla mojego tż którą sobie zażyczył po wizycie w polskiej restauracji ciekawe ja mi wyjdzie
No następna smaka mi robi .

My mieszkamy sami i mamy święty spokój, tylko czasem dobrze byłoby mieć kogoś z rodziny pod ręką, żeby zajął się mała, ale od czegóż są sąsiedzi? My na szczęście mamy takich, że i ci starsi pomogą i ich dzieci ( syn ich tez nie raz pilnował naszej córki).

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Jesli o dobre rady chodzi slucham tych ktorzy maja cos do powiedzenia np moja mama skoro polozna i odbiera porodh chodzi do pacjentek to moge jej zaufac ze to co mowi jest prawda. Ale jak mam sluchac ciotek klotek ktore powtarzaja ze nie widac brzucha ciazy itd to po prostu wychodzę lub nie komentuje co mi z ich gadki

Stary 2015-10-23, 17:42   #4807
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena termin Twojej wizyty i Marci usg zapamiętam bo mam wtedy urodziny 😉
Stary 2015-10-23, 17:43   #4808
marciar7
Zakorzenienie

Elena nie chcialam nikomu nic obrzudzac dlatego napisalam nazwa :-D infekcja grzybicza :-!
Stary 2015-10-23, 17:47   #4809
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Najważniejsze, że macie własny i to tylko wasza zasługa

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Elena nie chcialam nikomu nic obrzudzac dlatego napisalam nazwa :-D infekcja grzybicza :-!
Aha, dobrze wiedzieć, kto pyta nie błądzi A czemu obrzydzać? Dla mnie to nie brzmi nieprzyjemnie, pytałam, bo nie wiedziałam co to takiego .

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Elena termin Twojej wizyty i Marci usg zapamiętam bo mam wtedy urodziny 😉
To teraz ja zapamiętam Twój dień rożdienia .
Stary 2015-10-23, 17:47   #4810
agaczilla21
Zakorzenienie

Myśleliśmy o nadplacie kapitału w tym roku jeszcze ale stwierdziliśmy ze raczej nie...bo planujemy kupic samochod na wiosnę a niestety wszystkiego na raz nie da rady bo jak na prace za granica mój M zarabia kiepsko....
Stary 2015-10-23, 17:50   #4811
Elena_22
Wtajemniczenie

To nie na moje nerwy- mąż z córką powyciągali wszystkie jej gry i planszówki, grają i się kłócą teraz chińczyk na tapecie .
Jeszcze chwila a zwariuję.
Hormony w ciąży to straszna rzecz- wiecie przy czym płaczę? Przy reklamie allegro z tym bezdomnym pieskiem moknącym w deszczu, buuuuu!
Stary 2015-10-23, 17:53   #4812
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie M sie kąpie a ja z dziećmi w salonie. Lilka mówi "kocham mamę" pytam i kogo jeszcze- tate, jajka - Mikolajka i Pycka ❤
Stary 2015-10-23, 17:59   #4813
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że macie własny i to tylko wasza zasługa

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Aha, dobrze wiedzieć, kto pyta nie błądzi A czemu obrzydzać? Dla mnie to nie brzmi nieprzyjemnie, pytałam, bo nie wiedziałam co to takiego .

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

To teraz ja zapamiętam Twój dień rożdienia .
Ja takk samo :-D
Stary 2015-10-23, 17:59   #4814
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie M sie kąpie a ja z dziećmi w salonie. Lilka mówi "kocham mamę" pytam i kogo jeszcze- tate, jajka - Mikolajka i Pycka ❤
Wzruszające
Na początku myślałam,że chodzi o prawdziwe jajka, zanim doczytałam jajka- Mikołajka. No kalafior ciążowy jak nic .
Moja córa braciszka w brzuchu nazywa dzieciaczkiem , bo imię jeszcze do końca nie ustalone, choć ostatnio jesteśmy za Maćkiem.
Stary 2015-10-23, 18:06   #4815
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze, że na swoim z czasem wykończycie jak trzeba tekst Lilki mnie rozłożył na łopatki wygadała się już przy kimś ?
Cytat:
To nie na moje nerwy- mąż z córką powyciągali wszystkie jej gry i planszówki, grają i się kłócą teraz chińczyk na tapecie .
Jeszcze chwila a zwariuję.
Hormony w ciąży to straszna rzecz- wiecie przy czym płaczę? Przy reklamie allegro z tym bezdomnym pieskiem moknącym w deszczu, buuuuu!
ale masz fajną córę taka Zosia Samosia jak to się mówi, ale to dobrze widać, że poradzi sobie w życiu współczuje tych hormonów u mnie jakoś hmmm nie widzę różnicy może większy "motorek w pupie mam" i motywację jeszcze większą do wszystkiego
marciar gotowa na jutro ? takie infekcje się zdarzają normalna sprawa
zimno i deszcz pada mój plan na wieczór randka z Matim czyli ciąg dalszy układania jego rzeczy zaciekawiłyście mnie z tą zgagą wolałabym żeby coś miał na tej główce ale jak się sprawdzi co piszecie to łysy jak kolano będzie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 18:10   #4816
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
najważniejsze, że na swoim z czasem wykończycie jak trzeba tekst Lilki mnie rozłożył na łopatki wygadała się już przy kimś ?

ale masz fajną córę taka Zosia Samosia jak to się mówi, ale to dobrze widać, że poradzi sobie w życiu współczuje tych hormonów u mnie jakoś hmmm nie widzę różnicy może większy "motorek w pupie mam" i motywację jeszcze większą do wszystkiego
marciar gotowa na jutro ? takie infekcje się zdarzają normalna sprawa
zimno i deszcz pada mój plan na wieczór randka z Matim czyli ciąg dalszy układania jego rzeczy zaciekawiłyście mnie z tą zgagą wolałabym żeby coś miał na tej główce ale jak się sprawdzi co piszecie to łysy jak kolano będzie
Nie martw sie ja tez zgagi nie mam. Na pocz mialam :-P nie wierze w przesady.

Ja wlasnie maluje paznokcie :-D jutro rano przed slubem.jeszcze wizyta u endo mnie czeka. Zaczyanm sie troche stresowac ale no jakos to bedzie moze na k. fotke wrzuce jak nie zapomne sobie zrobic :-P
Stary 2015-10-23, 18:15   #4817
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wlasnie maluje paznokcie :-D jutro rano przed slubem.jeszcze wizyta u endo mnie czeka. Zaczyanm sie troche stresowac ale no jakos to bedzie moze na k. fotke wrzuce jak nie zapomne sobie zrobic :-P
bo wiesz z rodzinnego domu przywiozłam szczotkę do włosów dla maluszków taka starodawną po sobie i pasowałoby żeby coś miał na tej główce owszem mam sukienki po sobie jeszcze, ale cóż nie użyje ich tym razem miałam właśnie napisać, że czekam na zdjęcie eeee to trwa krótko max 20 minut i nie boli nie stresuj się

Stary 2015-10-23, 18:40   #4818
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Ja robiłam tsh w 9 tygodniu. Wyszło mi poniżej normy i gin kazał zrobić ft3 i ft4 które okazalo się byc ok. Potem gdzieś w 16 tyg samo tsh i bylo ok. W poniedziałek robiłam tsh ft3 i 4 i wszystko wyszło ok 😊
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła dla spokoju bo przed ciążą tez miałam ok a w ciazy się ujawniła niedoczynnosc. Myślę że tarczycę powinny badać co jakiś czas wszystkie kobiety w ciąży.
Dzięki za rady przy okazji krzywej cukrowej zrobimy te badania

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ojeju, mi to się tak dni zlewają,że już nie ma dla mnie znaczenia,czy piąteczek czy nie...tyle dobrze,że przynajmniej wybędę na Tusi zajęcia.

Kciuki za wizytę!
Miałam Ci wczoraj pisać- jesteś śliczną i bardzo zadbaną kobietką
Ja aż się zaczerwieniłam Pazurki i rzęsy to powiem Wam że tak bardziej z lenistwa robię Mam z głowy miesięczny manicure, a rzęski to super sprawa Cały mój mejkap to przemalować się czarna kredką na dolnej powiece i gotowe

Cytat:
esor stawiam na nr 2 u mnie zanim poczułam ruchy jak Tż przyłożył głowę to tylko stwierdził " ale tam się dzieje " a ja nie czułam za wiele więc sądzę, że mała tam sie rusza tylko to nie są kopniaki
agaczilla prawdziwa Pani Domu
NanaR nastrój ok mimo kiepskiej pogody każdy dzień zaczynam z uśmiechem wiem dziwna jestem, ale włączam muzyczkę i szykuję się do pracy mi nawet dobra kawa poprawie nastrój
justynka trzymam kciuki za wizytę
badzia jesteś czekamy tam na Ciebie od jakiegoś czasu

Witam Mamusie
Ale mnie spotkała dziś niespodzianka w pracy...dziewczyny przyszły i zapytały co sobie życzę na wyprawkę czego nie mam mam wybrać konkretnie pokazać i kupią pomyślałam, że może pościel, poszewki do łóżeczka? ale jeszcze muszę pomyśleć ależ to miłe, że ktoś o mnie pomyślał
Dzięki za kciukasy

My po wizycie synuś waży 700 gram, ułożony był poprzecznie. Widziałam na własne oczy że to na 100% chłopczyk teraz już nie mam wątpliwości Dostaliśmy skierowanie do Krakowa na echo serca do szpitala Ujastek. Na połówkowym lekarz dobrze nie widział dokładnie czy serduszko jest 4 komorowe, na 99% jest ok ale chcemy się upewnić czy nie ma żadnej wady. Za jakieś 3 tygodnie mam iść zrobić krzywą cukrową.
Cytat:

Oooo trzymam kciuki za ten dzień
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 18:49   #4819
Lola2828
Zadomowienie

Justynka super duży chłop już gratulacje udanej wizyty na pewno wszystko będzie dobrze
Stary 2015-10-23, 18:54   #4820
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

My po wizycie synuś waży 700 gram, ułożony był poprzecznie. Widziałam na własne oczy że to na 100% chłopczyk teraz już nie mam wątpliwości Dostaliśmy skierowanie do Krakowa na echo serca do szpitala Ujastek. Na połówkowym lekarz dobrze nie widział dokładnie czy serduszko jest 4 komorowe, na 99% jest ok ale chcemy się upewnić czy nie ma żadnej wady. Za jakieś 3 tygodnie mam iść zrobić krzywą cukrową.
ale urósł i synuś to możesz odetchnąć z ulgą

Stary 2015-10-23, 19:13   #4821
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia Lilka nie wygadała się 😊 my zresztą też jeszcze nie...kurde jakoś się nie składało...jutro muszę zadzwonić do siostry czy przyjedzie w poniedziałek bo do gina jakos musze iść...mam na 19.30 wiec jak wrócę to juz beda spały...no i powrotny kilometrowy spacerek z dolu do domu...
Stary 2015-10-23, 19:14   #4822
marciar7
Zakorzenienie

Tak.. Szczerze to nie chce mi sie jutrzejszego dnia. Tz poklocony z domownikami a mieszka z bratem.jego rodzina.i rodzicami. On jest taki sam.jak oni uparty unosi sie honorem i nikt nienodpusci a ja muszę soe martwic.
Stary 2015-10-23, 19:14   #4823
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Witam z urlopowania w Polsce
Robiłam wczoraj glukozę, nawet znośnie mi się ją piło, myślałam że będzie gorzej. Przed wypiciem 85, po godzinie 115,po 2 godzinach 100, więc chyba jest wszystko ok.
Ustaliliśmy datę ślubu na 30 grudnia. Dziś poszukiwanie obrączek. Masakra z tym moim chłopem, nic nam się nie podoba wspólnie i nic nie zamówiliśmy.. Teście dołożyli tysiaka , więc w sumie można było poszaleć.. Jutro powrót do Niemiec wieczorem, jak do południa nic nie wynajdziemy to nie wiem co zrobię... No i od 3 dni mam nieszczęsną zgagę ehhh...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:22   #4824
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia Lilka nie wygadała się �� my zresztą też jeszcze nie...kurde jakoś się nie składało...jutro muszę zadzwonić do siostry czy przyjedzie w poniedziałek bo do gina jakos musze iść...mam na 19.30 wiec jak wrócę to juz beda spały...no i powrotny kilometrowy spacerek z dolu do domu...
wcale Wam się nie dziwie..następnym razem na pewno nie poinformuję tak szybko
Cytat:
Tak.. Szczerze to nie chce mi sie jutrzejszego dnia. Tz poklocony z domownikami a mieszka z bratem.jego rodzina.i rodzicami. On jest taki sam.jak oni uparty unosi sie honorem i nikt nienodpusci a ja muszę soe martwic.
ciężki charakter ma uparciuch ale nie będzie tak źle zobaczysz
Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Witam z urlopowania w Polsce
Robiłam wczoraj glukozę, nawet znośnie mi się ją piło, myślałam że będzie gorzej. Przed wypiciem 85, po godzinie 115,po 2 godzinach 100, więc chyba jest wszystko ok.
Ustaliliśmy datę ślubu na 30 grudnia. Dziś poszukiwanie obrączek. Masakra z tym moim chłopem, nic nam się nie podoba wspólnie i nic nie zamówiliśmy.. Teście dołożyli tysiaka , więc w sumie można było poszaleć.. Jutro powrót do Niemiec wieczorem, jak do południa nic nie wynajdziemy to nie wiem co zrobię... No i od 3 dni mam nieszczęsną zgagę ehhh...
o witaj też chcieliśmy w tym terminie, ale mamy ciut wcześniej też w grudniu od ręki dacie radę kupić nawet jak znajdziecie ? my musimy poczekać na odbiór

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-23 o 19:38
Stary 2015-10-23, 19:26   #4825
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie juz nie będzie następnego razu....chyba...
Stary 2015-10-23, 19:30   #4826
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

No właśnie nie da rady od ręki, dlatego chciałam zamówić dziś, bo do ślubu już tu nas nie będzie, a w Niemczech ceny z kosmosu..
11.2016
Stary 2015-10-23, 19:38   #4827
kaaasi
Zakorzenienie

aga Nigdy nie mów nigdy
rudziutka rozumiem wybierzcie coś prostego proste najlepsze

Stary 2015-10-23, 19:38   #4828
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Dzięki za rady przy okazji krzywej cukrowej zrobimy te badania

Ja aż się zaczerwieniłam Pazurki i rzęsy to powiem Wam że tak bardziej z lenistwa robię Mam z głowy miesięczny manicure, a rzęski to super sprawa Cały mój mejkap to przemalować się czarna kredką na dolnej powiece i gotowe

Dzięki za kciukasy

Oooo trzymam kciuki za ten dzień
Hybryda to genialny wynalazek

a synuś jaki duży! ja idę w poniedziałek na połówkowe i w czwartek na normalną wizytę obstawiam, że jakieś 450g będzie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
ja - ja od 2 dni zaczęłam miewać zgagi a moja mama z tekstem "dziecku zaczynają włosy rosnąć". Świetny związek przyczynowo-skutkowy
też o tym czytałam

mój będzie łysy

Cytat:
Moja też chciała siostrę, ale teraz, jak wie, że będzie braciszek, to i tak się cieszy- powiedziała, że nieważne co, aby tylko mieć rodzeństwo. Ja to na 100 % się nie zgodzę z twierdzeniem, że jedynak to samolub.
Moja siostra ma 3 dzieci i one ciągle walczą o zabawki, dzielić się też zbyt chętnie nie chcą, moja nie jest nauczona walki o swoje, najchętniej oddałaby co ma ( zdarzało się tak nieraz, że oddawała), sama pomaga nam wybierać prezenty dla rodzeństwa ciotecznego- prosi tylko, czy to ona mogłaby je wręczać, zero pisku, że ona też coś chce. Nigdy nie ryczała w sklepie, żeby coś jej kupić.
Kupujemy jej coś rzadko, zazwyczaj sami z siebie, bo ona o nic nie prosi, nawet jak pytamy, co kupić na urodziny, to mówi, że nic nie chce, bo ma wszystko.
Jest kochana, naprawdę, tylko zbyt wygadana (pani w szkole mówi, że nie potrafi jej przegadać, w przedszkolu było to samo) i musi mieć ostatnie słowo. Obawiam się, że za jakiś czas zacznie pyskować.
super, że macie takie podejście i mała też taka rezolutna. moja bratowa za to ma 0 konsekwencji. Raz moja bratanica była tak nieznośna jak jechały gdzieś na miasto, że bratowa mówiła, że nawet kolorowanki nie dostanie, a zostawiła ją na chwilę z moją mamą i kupiła jej 5 nowych lalek 5! Oczywiście wszystkie(!) dostała od razu....
Cytat:
wcale Wam się nie dziwę..następnym razem na pewni nie poinfor
o witaj też chcieliśmy w tym terminie, ale mamy ciut wcześniej też w grudniu od ręki dacie radę kupić nawet jak znajdziecie ? my musimy poczekać na odbiór
nam się udało kupić obrączki od ręki, nawet tak nie szukaliśmy, bo z wyprzedzeniem itd. a tu niespodzianka od razu z obrączkami wyszliśmy. Ale mamy proste bez wymyślnych łączeń

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2015-10-23 o 19:41
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:41   #4829
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Wiem że proste najlepsze, ja to bym chciała zwykłe złote, bez żadnych wzorków, kamieni itp, ale chłopu nie podobają się złote i dałam się namówić by szukać pół na pół z białym złotem, no i tu zaczynają się znów schody, bo ja wolę, by pasek w środku był białe złoto a reszta zółte, a ten chce na odwrót, i się dogadać nie możemy
11.2016
Stary 2015-10-23, 19:43   #4830
kaaasi
Zakorzenienie

wykalacka aż spojrzałam na pierwszą stronę kiedy masz termin bo myślałam, że już wszystkie po połówkowych i co...masz ten sam co ja
też postawiłam na proste i obojgu nam się podobają Wy już po ślubie czy przed?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości