|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Nie mam pojęcia, pewnie najpierw poobserwują jeszcze trochę i wtedy podejmą odpowiednie działania. Cały czas się jeszcze we mnie tli nadzieja, że może jednak nie będzie trzeba, taka mikro mikro ale jednak...
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę Ci aby i wtwoim przypadku tak było
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za radami dziewczyn zaczęłam karmin na żądanie, w pon idę do pediatry zobaczymy co powie w kwestii wagi brzdąca. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-23 o 15:41 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Daisy moja budzi się co 2,5-3,5 godziny.To zależy ile zje i czy jej brzuch nie dokucza
|
#2225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie tak zastanawiam na ile to prawda ze przy nieregularnym okresie data porodu jest pozniejsza. Wlasnie obiad ugotowalam, zjadlam i coz.. dalej leze. Dobija mnie juz to. Ani chodzic ani wyjsc na dwor. No po prostu nic. Dzis sobie kapiel zrobie, pomaluje paznokcie i jakies wcierki na wlosy zrobie. Dzien dla mnie ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Raczkowanie
|
http://www.zfilizankakawy.pl/2015/02...rapia.html?m=1
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliath potrzebowałam to przeczytać właśnie dziś, gdy poczucie bycia krowką pod dojarką osiągnęło szczyt i chce beczce od rana Tak, ja już 3 tydzien pompuje i daje moje mleko z butli (btw polecam medela calma butelkę, dziec musi ssac jak cycusia) -Anika nadal niema podcietego tego wedzidelka i cyc jest dla niej nie do pokonania, przystawiam ja ile mogę ale po 2 minutach puszcza i sie złości, a ze mało przybiera to muszę kontrolować ile je... Teraz a dodatku mleka mam mało wiec ostatnie 2 dni musiałam ja podokarmiac mm ale dziś już bez, prawie dajemy radę, pompuje co 2 h teraz żeby moze trochę rozbijać laktacje co jest mega trudne bez podawania cyca... Ogólnie to jestem więźniem w domu, bo jak tu wyjść na dłużej niz pół h jak pompowanie karmienie i wyparzanie zajmuje ponad 1h co 2 godziny Łatwe to jest właśnie podanie cycusia - zawsze gotowe, w odpowiedniej temperaturze i na czas... Co więcej, mozna nawet przysypiac w trakcie (przy starszym maluszku), butla z mm tez nie taka prosta bo woda w odpowiedniej temp musi byc, wyparzone butelki, musi byc zawsze na świeżo itd ale pompowanie, potem karmienie potem wyparzanie i w zasadzie pol h mija i od nowa ... No bardzo proste jest dla mnie ze wstaje na 2h co 2h w nocy żeby sie jeszcze martwić ile dam radę naciągnąć mleczka i czy zdążę... Easy peasy tjaaaaaa.... ![]() U nas dół, ,czytam na bieżąco ale serio nie mam czasu odpisać na ogół...
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Piszę do Was, ponieważ już większość z Was jest po rozwiązaniu... lub na nie oczekuje... i może że spotkało Was to samo co mnie dzisiejszej nocy... jestem w 24tc.
W ciągu miesiąca dwa razy w nocy zdarzyła mi się taka sytuacja, że obudził mnie okrooopny ból klatki piersiowej (ale tylko nocą)... promieniujący na plecy. Tak jakby ktoś mnie w środku trzymał i puścić nie chciał. Pierwszy był krótki, trwało to z godzinę... a ten dzisiejszy od 2 do 5 nad ranem ... myślałam, że padnę... ani nie mogłam leżeć,ani siedzieć, ani chodzić... nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić... jakaś masakra,nikomu tego nie życzę ! ;( Do tego miałam bardzo niskie ciśnienie 92/70 przy czym puls 60 (Jak na mnie puls bardzo mały, bo od dziecka mam większe). Ahh! Dodam, że śpię zwykle na prawym boku... jakoś na lewym nie daję rady, chociaż wiem że powinnam... i jak położę się na tym prawym boku w trakcie tego bólu... to jest jeszcze gorzej, ból się nasila... i drętwieje mi często prawa ręka... myślicie, że uciskam jakiś nerw i dlatego tak się dzieje? Z maluszkiem wszystko jest ok, rusza się jak zawsze, jest aktywny... w tej kwestii nie zauważam żadnych zmian. A może mały gdzieś mnie uciska w czasie snu? Już sama nie wiem... Jutro mam wizytę u ginekologa... Noc minęła... czuję się dobrze, Puls i ciśnienie wróciło do normy.
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gadałam z matką przez tel. i mowila, jak to kiedy mnie rodziła leżała na sali z laską po terminie, która jak urodziła to juz miala tak stare łożysko że było czarne bo zaczynało gnić... fajniejszych rzeczy to mamusia córeczce teraz nie może opowiadac ![]() maggie, a co u Ciebie, czyżby jednak już szpital?
|
|
#2231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Dziś miałam ktg jest w porządku. Zapisywaly się skurcze do 40 % co jakiś czas i na tym koniec. Dzisiaj 3 lekarz mi powiedział żebym się położyła na weekend bo jak coś się stanie dziecku to sobie nie wybacze..mówił ze codziennie ktg powinnam mieć a tak przez weekend bede sie martwic..
Utwierdzil mnie tym samym w przekonaniu ze jutro o 9.30 jadę na szpital i się klade.. Później miałam wizytę u gina. Wody i łożysko ok ale jak wiadomo może to się zmienić w każdej chwili.. Także dziś ostatni wieczór razem z Moim mężem to już pewne ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Jest z tym trochę roboty ale jak jestem w gościach to oczywiście jem co mi podadzą. Nie popadam w paranoję, jednak już np. Ketchupu z pudliszki juz mi tak nie smakuje super jak kiedyś skoro mam swój ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ja z ciuchami to samo.. także dzisiaj sprawdzam torbę i będę musiała w jakąś reklamowke zapakować dodatkowe rzeczy dla siebie skoro decyzja o szpitalu zapadla
|
|
|
#2232 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta dziewczyna to faktycznie miała się czym chwalić:/ Chyba że robiła dobrą minę do złej gry ![]() Cytat:
![]() W proszku jest hihi da się przeżyć. Łykam i nie delektuję się raczejCytat:
Jego chyba odstręczają moje piersi teraz jak sobie wyobrazi, ze tam mleko jest heheh łoś nie lubić mleko badzio badzio![]() Cytat:
Błonnik rewelacja na jelita. W tym młodym jęczmieniu jest go mnóstwoCytat:
![]() Cytat:
Tak jest bo jak ktoś ma nieregularne to może mieć owulację nawet w 20 dniu cyklu abo lepiej a przeważnie lekarze liczą tak od ok 12-14 dnia cyklu więc może być że pomyłka o ponad tydzieńCytat:
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz na prawde nie wiem co robic, czy kłasc sie w pon czy czekać do srody... Teraz to nawet ten poniedzialek wydaje mi sie odległy...
|
|
#2234 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
idę w kimę, bo dziewcze zasnęło ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak mnie postraszył szpitalem już z poważną miną to aż ciśnienie mi się unormowało ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Ciekawe czemu cI rodzice z "Moje 600 g szczęścia" się zgadzają na filmowanie leczenia, ich domu itd Zastanawiałyście się? Dstają kaskę za to czy opłacją może im rehabilitacje czy coś? Tak mi wpadło to pytanie do głowy, bo oglądam akurat
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Daisy 85 - jutro powiem o tym mojemu lekarzowi... ale strasznie się boję, że to coś poważnego... boję się nawet dzisiejszej nocy. W trakcie dzisiejszego dnia czuję się dobrze... nie powtórzyło się to...
A może to coś od żołądka... zgaga męczy mnie dosyć mocno... sama nie wiem, ale nie będę gdybać... okaże się co powie mi lekarz.
|
#2237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mialam ani jednego badania dowcipnego + ostatnie spotkanie z polozna bylo 3 tyg temu (pogadanka i macanie brzucha) + ani jednego ktg i jestem po terminie. No! Nie narzekaj ![]() Wlasnie tosty wcielam. Mam ochote na wiecej ale nie mam sil stac. Wogole ciagle bym jadla. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kuapouszka trzymam ogromne kciuki za Twoje kp, jesteś dzielna wytrwała i napewno sobie jeszcze poradzisz z niejednym i chociaż dobrym słowem Ci chciałabym dodać otuchy bo to nie lada walka!!! ![]() Cytat:
zleżała szmata jest the best parskłam śmiechem ale chyba sie w ten jęczmień zaopatrzę ![]() a rolety są takie jakby nie materiałowe tylko takie choćby plastikowe??? zaraz je gdzieś wygoogluje. No i normalnie wsadziłam do wanny i myłam szczoteczką i wodą z płynem do mycia naczyń. Mi sie zabrudziły przy remoncie (szczególnie czerwonym pyłem z cięcia kafelek) a są w kolorze białym...wyobrażasz to sobie? ale pieknie sie wyczyściły i na dodatek juz były suche ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- te rolety to cos takiego http://allegro.pl/roleta-dzien-noc-r...318852178.html i normalnie je całe w wannie rozwinełam i powiesiłam na sznurach nad wanną po spłukaniu i wyschły elegancko |
||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuapouszka, całym sercem jestem z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2241 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mocno trzymam kciuki oby szybko udało się wykonać zabieg niuni i żebyś mogła się cieszyć z karmienia piersią Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętajcie, że na patalogi nie musicie chodzić w koszulach do karmienia Można zarzucić jakieś dresy czy pizame. Ja miałam na sali dziewczynę, która chodziła w leginsach i t shirt'cie.---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Mała jaki Ty ten laktator elektryczny kupiłaś ? Pasuje do butelek aventa ? Jesteś zadowolona ? |
|||
|
|
|
#2242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi 3 lekarzy kazalo się kłaść przy czym cala ciaza bezproblemowo się odbywała i nie miałam wcześniej żadnych poronien. . Kochana zastanów się bo mi też fajnie by było w domu jeszcze posiedzieć bez stresu i może na spontanie pojechać do szpitala. A jeśli chcesz możesz w każdej chwili jechać nawet przed tymi 7 dniami. Mówisz ze np nie czujesz ruchów itd. Wątpię że karzą Ci jechać do domu tym bardziej ze jesteś po terminie. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
A tak mi się nie chce iść. Juz dziś dwa razy płakałam z tego wszystkiego :/ ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezu a ja znow mam wzdecia ze latam po pokoju i odbijam sie od scian dzis sie poplakalam bo juz mam dosc ze nic zrobic nie moge. Czasami nawet ugotowac obiadu bo stanie mnie meczy a co dopiero spacer...Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mnie żaden tshirt nie pasuje i używam od dłuższego czasu koszulki męża ;Wzięłam dodatkowo 2 zwykle koszule długie plus spodnie długie i krótkie do piżamy i w tym będę chodzić
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już przywykłam hehehTo ja mam materiałowe rolety i nawet nie mam wanny ani sznurków nad nią żeby powiesić gdzies je do suszenia Cytat:
|
|
#2246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za rady co do pobytu na oddziale, dla mnie najgorsza jest wlasnie ta koniecznosc łazenia w piżamie, odrazu czuję sie wtedy jakas chora Na pewno wiec jak cos to wezme legginsy i koszulki ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam jeszcze wywiad wsród znajomych i tu raczej tak się przyjęło, ze jak nie ma wskazan, to nie ma co sie pchac do szpitala i wystaczy ktg + kontrola ruchów. Kolezanki tez podobnie byly wysylane do szpitala, 9-10 dni po TP, przy czym częśc nie dotrwala bo zaczely dzien-dwa przed rodzic co mnie bardzo pociesza Jedna trafila do szpitala az 14 dni po TP, jeszcze najpierw 2 dni ją poobserwowali a potem nie reagowala na oxy i urodzila dopiero 22 dni po TP (!) ale to już skrajny przypadek i w życiu bym się nie zgodziła na tyle czekania No nic, na razie czekam do poniedziałku kontrolując uwaznie ruchy, potem zobaczymy. Plus też taki, ze mam do szpitala 10-15min wiec w razie czego mogę szybko trafic na IP.
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie mi nieobecnosc, ale jeszcze ogarniam porzadek dnia aaaa.
Nie wiem kiedy tu wroce :/ Wpadlam tylko zasiegnac porady Ady , otoz, mimo tego, ze pokarm leje mi sie strumieniami a piersi osiagnely rozmiar arbuzow, Maly sie nie najada. Przystawiam do jednej, je lapczywie caly czas lykajac i tak 20min-30 po czym przysypia, biore do odbicia i znowu szuka, wiec druga piers i znowu tyle samo czasu. Chwyta bardzo dobrze i na pewno mu leci , bo czasem az mi na bluzke kapie. Znowu Biore do odbicia i czasem jest ok a czasem dojada po 2piersiach 60ml MM!! Dzis troche odciagnelam i leci mi taki zolty pokarm a jak chwilke postal to zrobila sie smietana na wierzchu przez pierwsze dni mialam kleista wode a teraz takie ekstra zolte.Czy to jest mozliwe, zeby w wieku 4dni zjadl 60MM + dwie pelne piersi? Moze cos nie tak z nim... W kazdym razie jeszcze nigdy jedna piersia sie nie najadl a mnie az bola tyle tego sie zbiera... Dziwie sie, bo corka jadla z jednej piersi i spala 3h a Tomcio spi jak ptak na galezi, no chyba ze po MM to dluzej... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-10-23 o 22:53 |
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki masz ten laktator ? Lovi ? Oliath też go polecała ?
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA nie mam porównania do innych, ale wydaje mi się że jest fajnyI tak Oliath go polecała. TO jest 2w1 bo może też być ręczny
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie czekam na izbie przyjęć. ..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

życzę Ci aby i wtwoim przypadku tak było 

. A co.

znam dziesiątki maluszków z mojego poprzedniego forum, które dzięki sab simplex przetrwały ulgowo okres kolek i nic im nie było ani nie jest teraz. Jeśli ktoś chce się składu czepić, czepi się wszystkiego 

Można zarzucić jakieś dresy czy pizame. Ja miałam na sali dziewczynę, która chodziła w leginsach i t shirt'cie.
przez pierwsze dni mialam kleista wode a teraz takie ekstra zolte.
Jaki masz ten laktator ? Lovi ? Oliath też go polecała ?