Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 11:34   #871
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

2 dni nie dałam kaszki i od razu kupka normalna. Chyba będę dawać kaszkę co drugi dzień na zmianę z owocami + mleko (na 2 śniadanie)

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:36   #872
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
A kiedy zaczęłyście wprowadzać kaszki??
po 3 tygodniach
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:37   #873
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja wprowadzilam tak mniej więcej w 5 miesiącu czyli coś koło miesiąca od rozszerzania diety. Najpierw takie co się daje do mm a potem przeszłam na mleczne i mieszam je ze sobą - tzn różnych firm.. np teraz leci ta z hippa owsiana z jabłkiem co BLACK o niej pisała i do tego mieszam trochę z bobo vity - te zboża ja to wszystko tak na czuja robie :-/

Ok dzięki fajnie że już tak możesz, ja dalej się wacham jaką pierwszą dać. A tej Bobovita Expert HA niemoge nigdzie u nas spotkać.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

A owoców to daje się też tyle ile zechce?
Stary 2015-10-26, 11:38   #874
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ok dzięki fajnie że już tak możesz, ja dalej się wacham jaką pierwszą dać. A tej Bobovita Expert HA niemoge nigdzie u nas spotkać.
A faktycznie. Jest takie coś... w Rosku chyba widziałam nawet...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:38   #875
madzixx88
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53236030]
a tak ostrzegam,zeby to ktos wrazliwy mi tak nie napisał i sie potem nie dziwił
[/QUOTE]

wyczuwam delikatną aluzję do mojej osoby, ale zapewniam Cię, że nie trzeba być aż takim wrażliwcem żeby mieć dość niektórych tekstów..
Stary 2015-10-26, 11:40   #876
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
po 3 tygodniach

Dzienx

Cytat:
A faktycznie. Jest takie coś... w Rosku chyba widziałam nawet...

Tą chyba Sylwia i Madzixx wprowadzały, w naszym Rossku niestety niema..
Stary 2015-10-26, 11:42   #877
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dziewczyny potem napisały wszystko
mamy po prostu szczęście
chociaż wiecie co? ostatnio spotkałam znajomą i mi dowaliła "oby Ci drugie dziecko dało w kość, bo nie będziesz wiedziała jak smakuje macierzyństwo", ta laska akurat jest w drugiej ciąży i odpowiedziałam jej tylko "nie życz drugiemu, co Tobie nie miłe", bo nie chciało mi się wchodzić w pyskówkę
tutaj też leciały takie teksty, nie udzielałaś się przez jakiś czas regularnie, więc pewnie Ci umknęło Na początku też się smiałam z tego, ale jakaś ostatnio kumulacja nastąpiła i miałam dość.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Dzienx

Tą chyba Sylwia i Madzixx wprowadzały, w naszym Rossku niestety niema..
tak tak, ja tę kaszkę daję i Ali smakuje
ona na pudełku ma info, że dla dzieci karmionych piersią, ciekawe
w SP też jest ta kaszka jak coś

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Gossip-wszystkiego naj dla Amelki

Kana-i buziaki dla Zosienki
Stary 2015-10-26, 11:44   #878
violka848
Zakorzenienie

Madzia Ooo to siostra mi w SP kupi!
Serio takie teksty leciały, z takimi życzeniami.. Oj chyba nie, nie kojarzę ich.

Flight a znajoma The best- cóż za wspaniałomyślna kobieta 😁
Stary 2015-10-26, 11:46   #879
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia Ooo to siostra mi w SP kupi!
Serio takie teksty leciały, z takimi życzeniami.. Oj chyba nie, nie kojarzę ich.

Flight a znajoma The best- cóż za wspaniałomyślna kobieta 😁
No kumpela w dechę - zazdrość po prostu i tyle...
Stary 2015-10-26, 11:48   #880
violka848
Zakorzenienie

Moja żaba już obudzona.. "tatata tata " sratatata ta grr Wkurzył mnie wczoraj wieczorem, z rana chyba jakaś lekka skrucha bo łóżko poscielił, ale rozmawialiśmy służbowo. Nic mi sie niechce robić, nie gotuje nic i na spacer tez mi sie niechce, wieje chyba jakoś. Pójdziemy chyba po Adki obiadku do koleżanki na troszkę - w Tule zapakuje
Stary 2015-10-26, 11:49   #881
madzixx88
Zakorzenienie

u nas nocka git, Ala się obudziła jakoś nad ranem, 4:20 chyba ale przystawiłam do piersi i usnęła, nie wiem, może zle robię, ze smoka nie daję tylko od razu ją biorę do łóżka ale jestem na wpół spiąca i tak automatycznie to robię potem się obudziła, patrzę na zegarek koło łóżka 7 i byłam taka zadowolona a potem się okazało, ze tego jednego jeszcze nie przestawiłam więc była 6 7:20-9:50 byłą pierwsza drzemka a od 11:20 leci druga. Po obiadku idziemy na spacer
jutro pół roku kończymy, kiedy to zleciało...
teściowa wczoraj zachwycona wnuczką była i od rana mnie napastuje o zdjęcia lubię tę kobietę ale dobrze, że razem nie mieszkamy, by mi dziecko rozpieściła, przed kąpielą już Ala marudziła i co jęk to teściowa na rączki, "bo dziecku pewnie niewygodnie" ale pozwoliłam jej bo to pół h może trwało a wcześniej znowu taka biedna się mnie pytała czy ją może na chwile wziąć na ręce matka terrorystka
Stary 2015-10-26, 11:58   #882
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
u nas nocka git, Ala się obudziła jakoś nad ranem, 4:20 chyba ale przystawiłam do piersi i usnęła, nie wiem, może zle robię, ze smoka nie daję tylko od razu ją biorę do łóżka ale jestem na wpół spiąca i tak automatycznie to robię potem się obudziła, patrzę na zegarek koło łóżka 7 i byłam taka zadowolona a potem się okazało, ze tego jednego jeszcze nie przestawiłam więc była 6 7:20-9:50 byłą pierwsza drzemka a od 11:20 leci druga. Po obiadku idziemy na spacer
teściowa wczoraj zachwycona wnuczką była i od rana mnie napastuje o zdjęcia lubię tę kobietę ale dobrze, że razem nie mieszkamy, by mi dziecko rozpieściła, przed kąpielą już Ala marudziła i co jęk to teściowa na rączki, "bo dziecku pewnie niewygodnie" ale pozwoliłam jej bo to pół h może trwało a wcześniej znowu taka biedna się mnie pytała czy ją może na chwile wziąć na ręce matka terrorystka
O to u mnie moi rodzice tak chętnie cały czas by na rękach nosili - ja się na nich drę ze później w tygodniu będę mi z dzieckiem siedzieć bo on później nic tylko raczki i rączki.... Na to moja mama - ja go wcale nie noszę- "teraz akurat go dopiero wzięłam.".. He he no taki peszek zawsze jak przyłapie na noszeniu to się okazuje ze "akurat w tym momencie" dopiero był zabrany na rączki.... eh...
Stary 2015-10-26, 12:06   #883
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
O to u mnie moi rodzice tak chętnie cały czas by na rękach nosili - ja się na nich drę ze później w tygodniu będę mi z dzieckiem siedzieć bo on później nic tylko raczki i rączki.... Na to moja mama - ja go wcale nie noszę- "teraz akurat go dopiero wzięłam.".. He he no taki peszek zawsze jak przyłapie na noszeniu to się okazuje ze "akurat w tym momencie" dopiero był zabrany na rączki.... eh...
taaaa "teraz akurat" hehe
moi rodzice nie noszą Alicji, bo sami popełnili ten błąd z moim bratem i mieli przegrane, na początku powiedziałam co i jak i się słuchają teściowa też zazwyczaj, ale teraz wnuczki 3 tyg nie widziała to jej pozwoliłam, nie będę taką zołzą
Stary 2015-10-26, 12:08   #884
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj też leciały takie teksty, nie udzielałaś się przez jakiś czas regularnie, więc pewnie Ci umknęło Na początku też się smiałam z tego, ale jakaś ostatnio kumulacja nastąpiła i miałam dość.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Gossip-wszystkiego naj dla Amelki

Kana-i buziaki dla Zosienki
masz rację, dość długo mnie nie było i trochę mnie ominęło
Cytat:
No kumpela w dechę - zazdrość po prostu i tyle...
na szczęscie nie kumpela - tylko znajoma daleka

Stary 2015-10-26, 12:12   #885
katt
Raczkowanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53235251]tez niefajnie,ze tak wstaje. te Hanki! teraz tylko brakuje porady "przespij sie jak ona bedzie odsypiac". dzis to bym takiemu komus odpowiedziala "a ☠☠☠nąc Ci?' [/QUOTE]

Haha

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Goczek, u nas po 23 tez ryk, ale brzuszek twardy był, wzdęcia męczyły. Pomasowalam, wyprukalam, dalam mleko i spowrotem w kime. Wstalysmy o 7:15, polezalysmy jeszcze 30min, wiec nie jest źle.

Dziś na śniadanie Zosia z mamą zjadła jajko na półtwardo, półmiekko. Bardzo smakowało. Do tego później Sinlac. Teraz pierwsza drzemka.

W ogóle Cwaniara Mała ani na chwilę nie pozwala teraz abym nie zwracała na nią uwagi. Ma Magiczny Ogródek z Little Tikes, sądzam ją przed tym, sama siadam za nią aby asekurowac ten jej jeszcze niepewny siad, bawi się ładnie, wiec tel w rękę i wizaż chce poczytać, a Malpiatka Mała podglada mnie w lusterku i wisk, że co ja niby robie. Odkładam tel, to spoko. Bawimy się dalej. Witki mi opadają 😜 Mowie Wam, Ojciec ją chyba czymś przekabacic musiał.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Hahahaha! Brawo!
Nie zdążysz się nawet położyć, a dziecko już wyspane 😀

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A może spróbuj tą Camilie jej zaapikowac, albo meliska przed snem?
Moja tez lubi towarzystwo, tylko się czymś zajmę, to po chwili zabawy juz marudzi i trzeba przyjść i się bawić z nią :P
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:13   #886
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!! Jest postęp!

Gratulacje! 🎈🎈🎈

Łączę się w bólu. Bądź dzielna kobieto)

Fajny ten ogródek w rożnych pozycjach można tam działać.
Jak w końcu tą Camilie podajecie? Tez kupiłam, ale jeszcze nie podawałam i nie czytałam ulotki.
Też mam wrażenie że moja przestaje lubić mój telefon

Oj współczuje zwłaszcza ze przyzwyczajona nie jesteś.

Ta zebra jest niezła, mojej siostry ciotecznej dzieci ostro na niej brykaly, a jak jej opinie??? Mocno niezdrowe to to?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Goczek Ty się ubieraj! Bo szwagier na pięcie się obróci i wyjdzie i nakarm przed jego przyjściem Z radosnymi pierdkami mnie rozbawiłaś)
W ulotce mało informacji jest. Narazie dajemy 1 raz o 18 (przed spaniem), częściej nie ma potrzeby.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:20   #887
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Po ok 3 tygodniach od rozpoczęcia rozszerzania diety.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:22   #888
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa "teraz akurat" hehe
moi rodzice nie noszą Alicji, bo sami popełnili ten błąd z moim bratem i mieli przegrane, na początku powiedziałam co i jak i się słuchają teściowa też zazwyczaj, ale teraz wnuczki 3 tyg nie widziała to jej pozwoliłam, nie będę taką zołzą
No moi rodzice są ciezcy w tej kwestii ale walczę z nimi na non stopie
Za to z tesciowka mam ułatwiona sprawę bo ma w dupie wnuka wiec ostatnio go widziała miesiąc temu ...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
masz rację, dość długo mnie nie było i trochę mnie ominęło

na szczęscie nie kumpela - tylko znajoma daleka
To tyle dobrze... bo z takimi kumpelami to chyba nie trzeba mieć wrogów...:-/

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
W ulotce mało informacji jest. Narazie dajemy 1 raz o 18 (przed spaniem), częściej nie ma potrzeby.
Ja tez daje raz dziennie... ale mam wrażenie ze dentinox lepiej działa... tzn ze w ogóle działa...
Stary 2015-10-26, 12:47   #889
siempre
Wtajemniczenie

My na polu z jęczybułą, w nocu to nawet na zegarek nie patrze o której i ile razy wstaje. W dzień matka baw się ze mną bo będę krzyczał i tak w kółko ale jutro tez jest dzień może będzie lepszy. Teraz celebruje minuty ciszy bo śpi
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:52   #890
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD a mutsy mial zostac w koncu..

KANA generalnie to Twoja sprawa ze kupilas chodzik, nam nic do tego. My tylko ostrzegalysmy ze to mega nie dobre dla malego kregoslupka ja dostalam go dla Mateo na gwiazdke a pol roku temu wystawilam na smietnik..

Dzieki za kciuki mala sie zwyla bidula ale to i dlatego ze drzemki ledwo 30min tylko bylo dzis tak wiec w aucie padla i w domu ja do lozka przerzucilam i kima dalej. Bartek nawet nie steknal za to mega dzielnie oba wklucia przeszedl
Teraz czekam na Mateo az wroci i jedziemy na lasery

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:02   #891
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

KANA generalnie to Twoja sprawa ze kupilas chodzik, nam nic do tego. My tylko ostrzegalysmy ze to mega nie dobre dla malego kregoslupka ja dostalam go dla Mateo na gwiazdke a pol roku temu wystawilam na smietnik..

Dzieki za kciuki mala sie zwyla bidula ale to i dlatego ze drzemki ledwo 30min tylko bylo dzis tak wiec w aucie padla i w domu ja do lozka przerzucilam i kima dalej. Bartek nawet nie steknal za to mega dzielnie oba wklucia przeszedl
tak, ale to bez sensu, bo po 1 spacerówki przy drugim dziecku bym nie używała bo 100 razy bardziej wolę BJ, a po 2 nie mamy go gdzie schować
wolałam sprzedać - jest kasa na fotelik. A dla drugiego dziecka kupimy tylko jakąś używkę z samą gondolą

Stary 2015-10-26, 13:18   #892
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zdarza się niestety.
Dobrze że był kupson
Tez się ciesze przed chwila poszedł drugi, odkorkowal się synuś

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Filip waży coś 8 kg na swojej wadze ważyłam bo na szczepienie idziemy za tydzien dopiero

Dzień Dobry dziewczynki
Wczoraj byliśmy u teściów, Filip dostał szczekającego pieska z świecącymi uszami od teścia i mówił że wiedział dla Niego konika bujanego którego ciągnie się za ucho i coś tam gra

Muszę się Wam pochwalić ..Filip wczoraj pierwszy raz powiedział MAMA normalnie prawie się popłakałam ale było to u teściów więc się powstrzymałam w ogóle jakaś kumulacja wczoraj bo robił "kosi kosi łapki" klaskał rączkami jak mu to śpiewałam

super tylko się cieszyć!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A my dziś pół roczku świętujemy 😍

gratulacje !

Cytat:
Hania, Zosi surowe jabłko tez nie smakuje, ale robie czasem jabłko z kaszką manna i wcina. Tylko więcej jest tam kaszki niż jabłka (przynajmniej po ugotowaniu, bo na jedno jabłko daje 3 łyżeczki kaszki). Dam Ci przepis jak chcesz, tylko muszę się przyznać dosladzam łyżeczką cukru aby nie było kwaskowe, bo wtedy nie ruszy.
Możesz dać przepis tylko ze my dopiero zaczynamy z glutenem dlatego tak mało kaszki dałam. Ale przyda się na później, jak coś napisz na priva ok? :-*

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
GOSSIP - gratulacje
GOCZEK - współczuję nocki

Moja wstala o 5:20 a zasnela standardowo chyba się nie przestawi... Nie mam sily.
Oj współczuję takiej wczesnej pory

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie mogę się nadziwić jak Zosia ładnie je i to nowości różniaste. Mychyba b.dlugo będziemy meczyc papki :/
My też no cóż. ..

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Witam się po okropnej nocy. Nie wiem ile razy podawałam małemu smoczek i glaskalam zeby znowu usnal :/ Niewyspanie level hard. Jak mu na dniach te żeby nie wyjdą to zwariuje. Chociaz z kolei przed wczoraj nocka elegancka, pospalismy do 9.30 czyli starego czasu 10.30.
Wczoraj poszedł spać o 18.20.

Zabieram się za czytanie co u Was
Biedny Szymus i biedna Ty przy nim. Przyzwyczaił Cię ze ładnie śpi a tu nagle taka zmiana - na pewno ząbki idą - oby jak najszybciej poszły!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:18   #893
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD fajne rozwiazanie

Moja wczoraj na samym mleku praktycznie to od rana ida piekne zolte kupy :P

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:22   #894
cashmere
Zakorzenienie

GOSIAK na jakie lasery Wy jezdzicie? Bo mi coś chyba umknelo

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:50   #895
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Goczek Ty się ubieraj! Bo szwagier na pięcie się obróci i wyjdzie i nakarm przed jego przyjściem Z radosnymi pierdkami mnie rozbawiłaś)
przy szwagrze obiad jadła i tak jak wczoraj przy publicznosci bardzo ładnie zjadła pól słoika. Normalnie cud mjód malyna, jaki niejadek?!? co ci rodzice kłamią?! szkoda ze szwagier 50 km dalej pracuje bo bym ja wozila do niego na posiłki!
a i te 35 minut drzemki jej w pełni wystarczyło, grzeczna jest
na spacer brykamy, pogoda cudowna jest 17 stopni slonce
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:51   #896
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś po miesiącu.

FLIGHT super odpalilas tej koleżance. Ja nikomu nie życzę nigdy żeby miał gorzej, ci innego zazdrość a co innego takie złośliwości.

DOMIMA super ze weekend udany i wyjść się udało. Trochę odzylas pewnie po tym wyjściu?

Stary 2015-10-26, 14:01   #897
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

My już po spacerku, i po obiadku ..znowu zjadł 230 i poszedł w kimono
Miałam akcje a tym spacerze....idę sobie a tu jakiś piesek ( taki średniej wielkości po kolano , może trochę większy) i w pewnym momencie biegnie w moją stronę, coś mi stanęło w gardle ze strachu!
I nagle skoczył mi na plecy!!!!!!!! bałam się żeby nie skoczył do wózka i zaczęłam przykrywać wózek sobą...
Na szczęście okazało się że jest łagodny i chce się bawić...komuś musiał uciec bo miał obroże z taką kostką ...przyszedł za mną pod sam dom...masakra strachu się tyle najadłam ...tyle się słyszy że pies pogryzł dziecko

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53238148]przy szwagrze obiad jadła i tak jak wczoraj przy publicznosci bardzo ładnie zjadła pól słoika. Normalnie cud mjód malyna, jaki niejadek?!? co ci rodzice kłamią?! szkoda ze szwagier 50 km dalej pracuje bo bym ja wozila do niego na posiłki!
a i te 35 minut drzemki jej w pełni wystarczyło, grzeczna jest
na spacer brykamy, pogoda cudowna jest 17 stopni slonce[/QUOTE]

To zabieraj ją w miejsca publiczne na czas posiłków ona lubi widocznie jak na nią patrzą, mała dama

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
My na polu z jęczybułą, w nocu to nawet na zegarek nie patrze o której i ile razy wstaje. W dzień matka baw się ze mną bo będę krzyczał i tak w kółko ale jutro tez jest dzień może będzie lepszy. Teraz celebruje minuty ciszy bo śpi
Współczuję...oby te zębiska wyszły jak najszybciej... to minie zobaczysz a teraz odpoczywaj puki można

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

To rób mama zdjęcia rób u mnie teście mają pełno ramek ze zdjęciami Filipka
Przybijam piątke bo też lubię swoją teściową, ale mieszkac z nią absulutnie bym nie dała rady
Stary 2015-10-26, 14:02   #898
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Gosiak, ja nie tłumacze się z tego, że kupiłam chodzik. Chociaż nie powiem, że jestem z tego dumna i sama mam wątpliwości co do tego zakupu. Wybrałam najlepszy z możliwych, najbardziej stabilny, z możliwością regulacji wysokości itp.itd.(za 435zl notabene), a to już generalnie krzyk rozpaczy, bo naprawdę nie mam innego pomysłu na to aby trochę "uwolnić się" od Małej. Jak w domu jest mąż, to on ją nosi, a ja ogarniam dom. A i tak koniecznie muszę być na celowniku.. I w zasięgu jej wzroku. Nawet jak śpi muszę leżeć przy niej, bo inaczej się wybudzi. A tu obiad do zrobienia. Pranie do prasowania... Jeśli to lęk separyacyjny, to ten stan rzeczy szybko się nie zmieni...

Korzystali Twoi chłopcy z tego chodzika? Wiem, że mimo wszystko sporo osób go używa.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:05   #899
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja żaba już obudzona.. "tatata tata " sratatata ta grr Wkurzył mnie wczoraj wieczorem, z rana chyba jakaś lekka skrucha bo łóżko poscielił, ale rozmawialiśmy służbowo. Nic mi sie niechce robić, nie gotuje nic i na spacer tez mi sie niechce, wieje chyba jakoś. Pójdziemy chyba po Adki obiadku do koleżanki na troszkę - w Tule zapakuje
A pewnie, masz rację nie rób nic... Tobie też się należy "dzień dziecka "

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny :-*
Melduje się ze żyję... Mialam bardzo aktywny weekend...
W piątek byłam na Rynku na imprezie babskiej he he. Bardzo mi brakowało takiego wyjścia- co prawda nie wróciłam jakoś bardzo późno bo coś po 24 ale zawsze to coś Mąż przejął warte nad Młodocianym i jakoś dal rade he he.
W sobotę byłam cały dzień u rodziców wiec tez mogłam odpocząć a w niedziele pojechaliśmy w góry- taka piękna pogoda była, że żal nie wykorzystać
Zmiana czasu u nas nie działa in plus- Olaf się budzi juz o 5 ( Katt to tak jak u Ciebie chyba- jak dobrze doczytałam ) - pobudek jest milion wiec ich nawet nie liczę.... Dziękuję wszystkim jeszcze raz za Gratki zebola - bo widziałam ze jeszcze pisalyscie a ja już nie miałam kiedy nawet odpisać.... Zaraz się odniosę do Was - he he - ależ to brzmi dziwnie ;-)
No to miałaś super łikend
I ten rynek...dawno tam nie byłam...a na piwku wieczorem to już w ogóle
Stary 2015-10-26, 14:10   #900
Hanka20
Zakorzenienie

SIEMPRE współczuję krzykacza małego, oby mu szybko te ząbki wyszły.

CASH tak gluten od kilku dni wprowadzam.

My byliśmy z małym na spacerku i zakupach. W rossku skorzystałam z promocji jeden produkt plus drugi za grosz i kupiłam czteropak chustek z Johnsona plus żel do mycia ten na dobranoc.Jak nie podpisuje małemu to sama będę używała.
Z Nivea wzięłam drugi krem na każdą pogodę bo podpasowal nam i do tego mleczko do ciała 500 ml za grosz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości