Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 14:04   #2461
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja na fitness czy jakąkolwiek siłownię musiałabym jechać 24 km, więc mi się nie opłaca :/
Będę musiała sobie sama radzić

Właśnie, co my możemy

Niby jej nie bolą, ale się nie schowały

Współczuję tego bólu pleców...

Ja jeśli chodzi o mocz to badałam tylko ogólny i posiew robiłam.
Ja przed ciążą ćwiczyłam i tak przeważnie w domu, przynajmniej siłowo, bo mi się nie chciało wlec na siłownię i atmosfera mi nie pasowała. Kupiłam sobie hantle, sztangę i efekt był Więc w sumie to samo pewnie będę czynić, ale już teraz widzę jak bardzo osłabłam i wręcz boję się zaczynać, bo wiem, ile to cierpienia Że nie wspomnę o innych zabawach, jak sprinty na przykład. Mdli mnie na samą myśl
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:05   #2462
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
Dziękuję Widzę swój rocznik

Cytat:
Witaj
Gratuluję dziewczynki
Dziękuję podwójnie Mąż jest w siódmym niebie, bo Mu się już dawno temu dziewczynka przyśniła....więc tak sobie ją wyśnił i wymarzył a ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży (końcem kwietnia) to jak na złość śniłam o chłopczyku w jednym śnie to nawet o mulacie ale Mężowi jakoś nie było do śmiechu jak Mu opowiedziałam ten sen No jednak usg wykazało, że to dziewczynka no a o kolor skóry to nie ma się co martwić, mówię szczerze

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Witaj, co tak pozno się ujawniasz? gratulacje córeczki
Dziękuję aaaa jakoś czasu i sił brak na wizaż...dziś się zalogowałam, a tam informacja na profilu, że ostatnia data logowania we wrześniu 2013..... Masakra Pomyślałam jednak, że kilka rad na pewno się przyda, a i jakieś wsparcie wzajemnie rozumiejących się babeczek też dobrze wpłynie
Stary 2015-10-26, 14:06   #2463
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqua- moja kolezanka miala, jak to ona nazywaka, henki jak kalafior ze nawet. Polozne takich nie widzialy :p ale wszystko sie wchlonelo
Niemniej jest to dyskomfortem.

A one sie objawiaja czym poza bolem? Czuc je jak sie napniesz?
Oby i u mnie tak było
Teraz boli i w sumie czasem jest uczucie niepełnego wypróżnienia
Czuję jak siedzę, chodzę- ale to przez to, że boli.
Stary 2015-10-26, 14:06   #2464
rudaska
Zakorzenienie

NightButterfly u mnie dokładnie dziś 31t 5d. Termin mam na 24.12 a wg dzisiejszego usg na 20.12
Stary 2015-10-26, 14:09   #2465
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą ćwiczyłam i tak przeważnie w domu, przynajmniej siłowo, bo mi się nie chciało wlec na siłownię i atmosfera mi nie pasowała. Kupiłam sobie hantle, sztangę i efekt był Więc w sumie to samo pewnie będę czynić, ale już teraz widzę jak bardzo osłabłam i wręcz boję się zaczynać, bo wiem, ile to cierpienia Że nie wspomnę o innych zabawach, jak sprinty na przykład. Mdli mnie na samą myśl
No ja też się będę musiała zmobilizować. Wiem, że jak mi na czymś zależy to potrafię... ale pewnie będzie dużo ciężkich chwil, tym bardziej, że teraz przez te 9 miesięcy to średnio mogłam sobie na wysiłek pozwalać

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Dziękuję podwójnie Mąż jest w siódmym niebie, bo Mu się już dawno temu dziewczynka przyśniła....więc tak sobie ją wyśnił i wymarzył a ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży (końcem kwietnia) to jak na złość śniłam o chłopczyku w jednym śnie to nawet o mulacie ale Mężowi jakoś nie było do śmiechu jak Mu opowiedziałam ten sen No jednak usg wykazało, że to dziewczynka no a o kolor skóry to nie ma się co martwić, mówię szczerze
Czyli mąż miał proroczy sen no i dobrze, że może spać spokojnie
Stary 2015-10-26, 14:15   #2466
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny Można dołączyć? 32 tydzien wlasnie wczoraj skonczylam Termin 19.12.2015 Dziewczynka Victoria
Hej

Cytat:
Ja na fitness czy jakąkolwiek siłownię musiałabym jechać 24 km, więc mi się nie opłaca :/

Właśnie, co my możemy

Mozemy sie razem motywowac bo ja tez 20 km do najblizszego fitness klubu czy coa w tym stylu.

Tz juz wraca
A teraz tesciowa mi wziela mala.wiec ja leze pod koldra i sie pocw a na dworzu 17 stopni i slonce

U mnie z waga tragedii nie ma bo w sumie 6 kg na plusie ale wszystko poszlo w brzuch wiec wygladam monsteualnie.
Trudno, taki los kobiet w ciazy. Cudowny maly czlowiek w zamian za roznego rodzaju niedogodnosci.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

I ja mam ogromny problem z dluzszym staniem. Po pierwsze robi mi sie slabo w 3 min jak stoje bez chodzenia (tak, liczylam) po drugie, maly uciska glowka na zyle i moj zylak mnie napieprza. Ciesze sie ze hemo nie mam bo chyba bym sie zaplakala.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:16   #2467
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
NightButterfly u mnie dokładnie dziś 31t 5d. Termin mam na 24.12 a wg dzisiejszego usg na 20.12
OOoo no to mega blisko siebie jesteśmy bo ja dziś mam 32t 2d Wigilia no nieźle Ja wg szpitala mam 19.12, ale jak byłam na wizycie prywatnej na usg właśnie 2 tyg temu to lekarce 15.12 wyszedł...idziemy więc w dobrym kierunku chciałabym Święta spędzić poza szpitalem.... Co tam ciekawego działo się u Waszego bobasa na usg?
Stary 2015-10-26, 14:21   #2468
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie, co my możemy

Ja do najbliższej siłowni też mam ok 20 km ale u nas w domu kultury jest zumba i podobno zajęcia są całkiem spoko
A do ćwiczenia w domu pościągałam sobie jeszcze przed ciążą dużo zestawów, np Cindy Crawford ma taki zestaw typowo do wracania do formy po porodzie
Stary 2015-10-26, 14:24   #2469
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Oby i u mnie tak było
Teraz boli i w sumie czasem jest uczucie niepełnego wypróżnienia
Czuję jak siedzę, chodzę- ale to przez to, że boli.

Uuuuu hemorojdaki? Współczuję. Ja słyszę, że kobiety w ciąży częściej męczy zgaga.... U mnie póki co ani jednego, ani drugiego, ale za to męczy mnie opuchnięta dłoń, która często mi drętwieje...a od wczoraj czuję, że spuchły także stopy... ehh uroki ciąży...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

[/COLOR]I ja mam ogromny problem z dluzszym staniem. Po pierwsze robi mi sie slabo w 3 min jak stoje bez chodzenia (tak, liczylam) po drugie, maly uciska glowka na zyle i moj zylak mnie napieprza. Ciesze sie ze hemo nie mam bo chyba bym sie zaplakala.
Hejka no widzę, że Ty też nieźle cierpisz, Biedaku o takim czymś nie słyszałam...jak sobie radzisz ze staniem w kuchni?
Stary 2015-10-26, 14:44   #2470
benita84
Zadomowienie

Witam odczuwam permanentny brak sił od jakiegoś czasu... robię co muszę ale tak naprawdę najchętniej przeleżałabym cały dzień. Dziś synek o 7 (wedlug starego czasu o 6) mnie obudził żebym czytała mu bajki dobrze że większość znam już na pamięć to mogę czytać z zamkniętymi oczami

Cytat:
A w ogole tojestem zalamana wynikiem wyborow
Niby było to do przewidzenia, zakładam optymistycznie że i tak nic się nie zmieni ale jednak trochę boję sie takich radykałów i już mi słabo na myśl o ciągłym wyciąganiu brudów poprzedniego rządu itd. Jak dobrze że nie mam tv
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:56   #2471
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie, co my możemy

Ja właśnie o tyle się cieszę, ze mieszkamy na razie w miescie, bo na fitness i zumbe mam 5 minut piechota, dosłownie więc postaram się to wykorzystać, póki tu mieszkamy, no i zmobilizować się może będzie łatwiej jakbym miała jechać 20 km sama, to pewnie też zostałyby mi ćwiczenia w domu, no chyba ze ktoś jeszcze byłby chętny na jazdę, to razem razniej.

Najgorsze jest to, ze ja już nie wiem czy to nerki ;/ bo dziś dosyć wysoko mnie boli i czasem a przechodzi na przód i mnie kluje, zobaczymy jaka noc mnie czeka, jutro zrobię to badanie i jak coś to pisze do gina, że coś jest nie tak ;/

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Khem khem, błagam, zlituj się... Przytyłaś 8 kg, jesteś szczapą i masz mały brzuch, weź nie dobijaj ludzi takich jak ja, którzy przytyli sporo i na dodatek będą mieli duży problem, żeby to zrzucić No ale zawsze może być lepiej... w ciąży można wogle nie przytyć

Większość babek jednak wraca do formy sprzed ciąży
Zatem pewnie będzie wszystko ok.

Chociaż ja mam dziś wagowego doła. Jeszcze nigdy nie miałam takich grubych rączek, a nawet nóżek Na dodatek wiem, że bardzo ciężko było mi walczyć z ciałem wcześniej, a po ciąży będzie potrójnie trudniej, więc...
Idę coś zjeść

Poza tym, strasznie mi się dziś nic nie chce, a powinnam ogarnąć resztę przygotowań... :/
To chyba nieważne ile przytylam, ale jak się czuje, poza tym dla jednych 8 kg to jest niedużo, a dla innych odwrotnie.
Liczę jednak na to, ze każdej z nas uda się wrócić do zadowalającego stanu po ciąży

Cytat:
Karmazynowa gratki!!

Sylwuska w srode ide do swojego gina i potem sie umowie na nast tydz.
Na stronie jest napisane ze tylko sobie bierzesz rzeczy.
Jak wpiszesz arciszewscy co trzeba do szpitala to ci wyskoczy
No u nas z procesjami tak jest, stad moja niechec do tlumow i kosciolow- zawzze to samo

Aniqua- moja kolezanka miala, jak to ona nazywaka, henki jak kalafior ze nawet. Polozne takich nie widzialy ale wszystko sie wchlonelo
Niemniej jest to dyskomfortem.

A one sie objawiaja czym poza bolem? Czuc je jak sie napniesz?
A, dzieki, zobaczę sobie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:56   #2472
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

Niby było to do przewidzenia, zakładam optymistycznie że i tak nic się nie zmieni ale jednak trochę boję sie takich radykałów i już mi słabo na myśl o ciągłym wyciąganiu brudów poprzedniego rządu itd. Jak dobrze że nie mam tv
Teraz nam kaczor tak opodatkuje środki antykoncepcyjne,że się pos.ramy

Za wcześnie przyjechałam i kwitne w aucie,do poczekalni nie mam co iść bo tam co do minuty się wchodzi a wizyta na 15.30 ech. Spodziewałam się większych korków a tu tak średnio było.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:57   #2473
adka_19
Wtajemniczenie

Dobry. Płytki wybrane kupione. Teraz tylko sprzeczki z tztem jak to będzie wyglądało czy płytki do samego sufitu czy nie.
To dowalil am powiedziałam że w końcu to jego mieszkanie więc niech decyduje.... :/ przegielam trochę.

Rudaska jaki wielki chłop ))

Syylwuska do gładzi niby przyczepilismy. Nie wiem ehhh

Witaj nightbuttrfly !

Idę prasowac. Dalej brak weny :^

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:58   #2474
benita84
Zadomowienie

Gumisiowa nie widzę zdjęć na telefonie

Cytat:
Mujer ja w sumie też już bym chciała urodzić... mimo, że później też będzie ciężko.
Ale ostatnio ciąża daje mi ostro w kość i już chyba nie daję rady i fizycznie i psychicznie.
też już jestem tak zmęczona tym że nie mogę sie normalnie poruszać że wyglądam końca ciąży... pewnie później jeszcze zatęsknie za chwilą obecną jak nie będę sobie dawała rady z moimi dwoma łobuziakami (bo jakoś zakładam że młodszy będzie chciał dorównać starszemu )

Co do 1.11 ja się nie wybieram na cmentarze bo mamy bardzo daleko do naszych bliskich. Troche mi smutno z tego powodu bo w zeszłym roku też nie byłam :/
Stary 2015-10-26, 15:03   #2475
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Teraz nam kaczor tak opodatkuje środki antykoncepcyjne,że się pos.ramy
zabroni raczej, przecież to grzech

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Co do tycia, ja wyglądam masakrycznie, poszło mi juz po całości, a wcześniej tak się cieszyłam, że tylko w brzuch mi idzie

Teraz zobaczyłam siebie na zdjęciu do dowodu i wyglądam strasznie, okrągła pyza :P
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:06   #2476
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
zabroni raczej, przecież to grzech
No właśnie,więc będą takie drogie że nikt nie kupi wtedy będzie większa możliwość wpadek
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:10   #2477
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie,więc będą takie drogie że nikt nie kupi wtedy będzie większa możliwość wpadek

Ale wiesz ... na drugie i kolejne dziecko 500 zl , da sie rade

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

nightbutterflyco do gotowania. To ja wiekszosc rzeczy robie na siedzaco. Wybieram takie potrway ktore nie wymagaja dlugiego stania przy kuchni

Stary 2015-10-26, 15:13   #2478
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
trzeba będzie zachowac wstrzemięźliwość
Stary 2015-10-26, 15:14   #2479
Koritsi_a
Zadomowienie

Rudaska Za wizytę

Witam nową mamę
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:14   #2480
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Ale wiesz ... na drugie i kolejne dziecko 500 zl , da sie rade
Tyyyle kasy, nie wiadomo co z ty robić
Stary 2015-10-26, 15:18   #2481
sylwoha
Zakorzenienie

Juz sie wycofali z 500 zl- budzet sie nie zamknie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:18   #2482
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mozemy sie razem motywowac bo ja tez 20 km do najblizszego fitness klubu czy coa w tym stylu.

I ja mam ogromny problem z dluzszym staniem. Po pierwsze robi mi sie slabo w 3 min jak stoje bez chodzenia (tak, liczylam) po drugie, maly uciska glowka na zyle i moj zylak mnie napieprza. Ciesze sie ze hemo nie mam bo chyba bym sie zaplakala.
Tak będziemy robić

Współczuję dolegliwości :/

Cytat:
OOoo no to mega blisko siebie jesteśmy bo ja dziś mam 32t 2d Wigilia no nieźle Ja wg szpitala mam 19.12, ale jak byłam na wizycie prywatnej na usg właśnie 2 tyg temu to lekarce 15.12 wyszedł...idziemy więc w dobrym kierunku chciałabym Święta spędzić poza szpitalem.... Co tam ciekawego działo się u Waszego bobasa na usg?
U mnie dziś 32t3d

Cytat:
Ja do najbliższej siłowni też mam ok 20 km ale u nas w domu kultury jest zumba i podobno zajęcia są całkiem spoko
A do ćwiczenia w domu pościągałam sobie jeszcze przed ciążą dużo zestawów, np Cindy Crawford ma taki zestaw typowo do wracania do formy po porodzie
U nas też jest w Domu Kultury zumba, ale beznadziejna No i średnie osoby tam chodzą, więc byłoby to dla mnie męką

Cytat:
Uuuuu hemorojdaki? Współczuję. Ja słyszę, że kobiety w ciąży częściej męczy zgaga.... U mnie póki co ani jednego, ani drugiego, ale za to męczy mnie opuchnięta dłoń, która często mi drętwieje...a od wczoraj czuję, że spuchły także stopy... ehh uroki ciąży...
Niestety
Ja przez ostatnie 2 dni miałam tak okropny ból stóp, że już nie wiedziałam co z nimi zrobić... wieczorem leżałam z nogami wyżej i lepiej było

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja właśnie o tyle się cieszę, ze mieszkamy na razie w miescie, bo na fitness i zumbe mam 5 minut piechota, dosłownie więc postaram się to wykorzystać, póki tu mieszkamy, no i zmobilizować się może będzie łatwiej jakbym miała jechać 20 km sama, to pewnie też zostałyby mi ćwiczenia w domu, no chyba ze ktoś jeszcze byłby chętny na jazdę, to razem razniej.

Najgorsze jest to, ze ja już nie wiem czy to nerki ;/ bo dziś dosyć wysoko mnie boli i czasem a przechodzi na przód i mnie kluje, zobaczymy jaka noc mnie czeka, jutro zrobię to badanie i jak coś to pisze do gina, że coś jest nie tak ;/
Sama bym korzystała gdybym miała tak blisko
A tutaj nie dość, że daleko i tracę czas to jeszcze koszty dodatkowe

Właśnie lepiej skonsultuj to z lekarzem Niech poszuka co Ci dolega, bo do końca mimo wszystko jeszcze trochę czasu i po co masz się męczyć?

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dobry. Płytki wybrane kupione. Teraz tylko sprzeczki z tztem jak to będzie wyglądało czy płytki do samego sufitu czy nie.
To dowalil am powiedziałam że w końcu to jego mieszkanie więc niech decyduje.... :/ przegielam trochę.
Oboje dzisiaj mieliście ciężki dzień, Ty na dodatek kiepsko się czułaś. Porozmawiajcie na spokojnie Szkoda się kłócić o takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
też już jestem tak zmęczona tym że nie mogę sie normalnie poruszać że wyglądam końca ciąży... pewnie później jeszcze zatęsknie za chwilą obecną jak nie będę sobie dawała rady z moimi dwoma łobuziakami (bo jakoś zakładam że młodszy będzie chciał dorównać starszemu )
Pewnie jeszcze nie raz zatęsknimy
Stary 2015-10-26, 15:18   #2483
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Teraz zobaczyłam siebie na zdjęciu do dowodu i wyglądam strasznie, okrągła pyza
Na zdjęciu do nowego dowodu każdy wygląda strasznie
Stary 2015-10-26, 15:19   #2484
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Noo zgadzam się One wyglądają jak zdjęcia do kartoteki policyjnej
Stary 2015-10-26, 15:21   #2485
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
szybko poszło

Cytat:
to też fakt, ale mój obecny stan jeszcze tą straszność potęguje
Stary 2015-10-26, 15:24   #2486
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No pomysleli... bo niestety znalezli by sie ludzie ktoezy by robili dzieci dla tych 5 stow.

Cytat:
Noo zgadzam się One wyglądają jak zdjęcia do kartoteki policyjnej

Ja mam takie zdjecie w paszporcie. Masakraaaa...

Eh... wlasnie mialam serie przepowiadaczy. Zapomnialam juz jak moga bolec.

Stary 2015-10-26, 15:25   #2487
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie wiem czy ktokolwiek sie spodziewał innego scenariusza. Powoli i sie z wszystkiego wycofają. Jeszcze czekam kiedy Jarek stwierdzi ze Beatka jest kiepską kandydatką i on "dla dobra kraju" obejmie władzę.

I pewnie jeszcze wojna z Rosją będzie o tutka
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:29   #2488
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy ktokolwiek sie spodziewał innego scenariusza. Powoli i sie z wszystkiego wycofają. Jeszcze czekam kiedy Jarek stwierdzi ze Beatka jest kiepską kandydatką i on "dla dobra kraju" obejmie władzę.

I pewnie jeszcze wojna z Rosją będzie o tutka
Mi to się nie chce wierzyć, że są jeszcze ludzie którzy wierzą w te wszystkie bzdury, ale jak widac po wynikach wyborów jednak są.
Tez obstawiam przejęcie władzy przez Jarosława, zobaczymy jak szybko to nastąpi
Stary 2015-10-26, 15:31   #2489
halwaya
Zakorzenienie

Napisze póki NET mi działa. Jakąś masakra jest. Działa tylko jak się ze stacjonarne go dzwoni. Potem trzeba kabel od tel odłączyć i potem loteria ile będzie działać

Wizyta ok. Zadowoleni z mojego cukru. Za 2 tyg znów do kontroli. Poród w dalszym ciągu wywołują 20.11. Tak więc 25 dni zostało!!!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:32   #2490
benita84
Zadomowienie

Zaneta bardzo się ciesze że u Was coraz lepiej I cały czas trzymam za Was kciuki.

Cytat:
Dziewczyny, czy wam też jest ostatnio tak ciężko pozmywać naczynia? TŻ się mnie czepia a mi jest naprawdę strasznie ciężko tyle ustać
tak, chwile stane przy zlewie i już mnie plecy bolą :/

Ogolnie niezłą akcje mieliście z tą gwarancją! Dobrze że się znalazła! Ale tż się nie popisał eh faceci, zgineli by bez nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości