Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 19:00   #2551
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

sywluska w ciazy mialam.to juz kilka razy
Niestety jedyne lekarstwo to uspokojenie sie. Dzis poelzalas troche i to Cie odprezylo dlatego lepiej
Ale lepiej zapytac lekarza przy wizycie tak dla pewnosci.

Co do rodzenia duzych dzieci. Moja wazyla 3,900 i szybko poszlo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:01   #2552
Fionka_31
Zakorzenienie

A dziewczyny jak mnie tak pobolewa podbrzusze jak przy okresie to są te przepowiadacze w wersji light?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:04   #2553
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A propos odciagania pokarmu. Mam ręcznie pobudzać laktacje a strzykawka tylko zebrać siare. Robić masaż i ręcznie uciskac pierś. Coś jak dojenie krowy. W poprzedniej ciąży nie miałam tak robić, ale teraz mnie do tego gorąco namawiali.
A czyli takie ugniatanie rozumiem

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Sylwuska, ja miałam podobnie. Pisałam o tym jakieś 3 tygodnie temu. Okropny przeraźliwy ból z tyłu klatki piersiowej, ciężko mi było ruszyć się, oddychać i w ogóle łzy w oczach z bólu. Wzięłam wtedy paracetamol pierwszy raz w ciąży, ale pomogło. A próbowałam różnie się układać w łóżku, na sofie, wzięłam kąpiel i nic.
Parę dni później miałam wizytę i lekarz powiedział, że to normalne, bo wszystkie połączenia międzystawowe się rozluźniają i mogą boleć itp. Ale jak piszecie, że to mógł być nerwoból to myślę, że może i faktycznie, bo to było dzień po mojej obronie mgr i 10h w autobusie, jakoś się to skumulowało. Widocznie apap pomógł na zasadzie placebo

Co do wagi to myślę, że nie ma się co sprzeczać każdy dodatkowy kilogram męczy Ja zawsze raczej szczupła to myślałam, że niedużo przytuję, max. 10 kg. Jak przekroczyłam 63 kg, czyli swoją maksymalną osiągniętą kiedykolwiek w życiu wagę było mi już źle. I psychicznie i fizycznie też, czułam się cięższa. Z każdym kolejnym coraz gorzej. Teraz ważę 73 (2 tyg temu...) i jest mi o wiele wiele gorzej, bo to już 15 kg, ale wiem, że i przy 8 było źle, więc rozumiem Sylwuskę, że jej 8 ją męczy. Będzie miała mniej do zrzucenia niż my, ale to nie ma znaczenia teraz
Mój gin mówił, że brzuch ok. 5 kg waży A tak naprawdę to przecież dużo wody mamy w organizmie, więcej krwi mamy, wielkie łożysko, wody płodowe, tego akurat się pozbędziemy po porodzie szybko
A bolało Ci cały czas?

W takim razie u Ciebie diagnoza nerwobolu też mogła być zgodna, bo przy obronie na pewno bardzo się denerwowala.

W takim razie czy to nerwobol czy rozluznianie tych połączeń, to chyba mogę odetchnąć, ze to nic poważnego, zobaczymy jak będzie w nocy i jutro. Ale żeby aż tak wysoko bolały te połączenia miedzystawowe to dziwne, ale lekarzem nie jestem oby było już lepiej

Zazdroszczę tego, ze tylko jeden paracetamol w ciąży wzięłas, ja już chyba z 30 ;/;/

Dziękuję Ci Acapella, właśnie i to mi chodziło, ciesz się, ze ktoś mnie zrozumial nie wiedziałam, że sam brzuch może 5 kg ważyć

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dziś mi przyszedł biustonosz z gorsenii, wziełam jeden na próbę, 40 zł z przesyłką i żałuję że nie wzięłam sobie dwóch. W obwodzie idealnie leży, fiszbiny super i ma trochę szersze ramiączka niż zwykłe staniki. Ten sobie przerobię na karmnik z odpinanymi miseczkami, ale jest fajny, ładny, różowy i wygodny, w miseczkach mam jeszcze trochę luzu w razie w, więc myśle że będzie ok.
mam pytanie do mam które karmiły butelką. Czy termos 0,5l na spacer/wyjście na 2-3 godziny wystarczy? bo mi się wydaje że wystarczy. Bo w domu mam tylko 0,7 i nie wiem czy nie wygodniej byłoby dokupić mniejszy
Gorsenia to sklep? Internetowy? To specjalny do karmienia, czy zwykly? Podaj linka, jeśli to z neta

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:07   #2554
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Hehe nie no spoko, ja nie jestem obraz ona czy coś jakoś,nigdy nie wiedziałam, żeby ktoś Ci napisal, żebyś nie narzekala, bo inni mają gorzej, ale nieważne

Co do kondycji, cellulitu to też jest z tym słabo u mnie, bo bardzo poszło w gorszą stronę teraz, kondycja to wiadomo, ale Niespodziewalam się na posladkach i udach takiego widoku ;/

Być może to woda, oby, w takim razie cieszę się, ze mam tak dobrze

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

No wczoraj się denerwowalam i to w sumie sporo, bo raz, ze nie miałam co na siebie nałożyc (wiem że to błahostka, ale co ja poradzę jak z tymi hormonami nie moge wziąć się w garsc) a dwa to znowu z Tz o te proszenie jego siostry i przyszłego Męża do nas na impreze się klocilismy ;/;/

No między lopatkami, po środku dokładnie takie kłucie, ze oddech ciężko wziac, kurczę faktycznie może to to, nie pomyslalabym o tym.

A jaki to był ból u Ciebie???

No, mogłam faktycznie napisać, żebyś się wzięła w garść, bo najważniejsze jest dziecko i wstyd narzekać na 8 kg <szczyt wredoty>

Jeśli dobrze rozumiem, to może takie "ocierające się kręgi" , znaczy napięcie mięśni, także może być z nerwów. Joga czyni cuda w tej kwestii Kilka kocich grzbietów choćby, porządnie się poprzeciągać, jeśli już nie joga.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:07   #2555
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sywluska w ciazy mialam.to juz kilka razy
Niestety jedyne lekarstwo to uspokojenie sie. Dzis poelzalas troche i to Cie odprezylo dlatego lepiej
Ale lepiej zapytac lekarza przy wizycie tak dla pewnosci.

Co do rodzenia duzych dzieci. Moja wazyla 3,900 i szybko poszlo.
Dziękuję Ci bardzo za rady i w ogole opis tego wszystkiego ;* bardzo mi pomoglas ;*
Ja nie lezalam, tylko siedzę z poduszka na plecach, ale jest mi zdecydowanie lepiej
Oczywiście, zglosze to ginowi przy najbliższym spotkaniu, mam nadzieję, ze mi całkiem przejdzie i nie będę musiała go wcześniej odwiedzac, jeszcze raz dziękuję ;*

Stary 2015-10-26, 19:09   #2556
adka_19
Wtajemniczenie

Sylwuska. . 30 ci paracetamol i? Ja niestety wzięłam duuuuzo więcej. Zwłaszcza przy bólach głowy do 20tc.

Mujer mnie kocie grzbiety wczoraj pomogły. Tż się śmiał co robię a mnie tak było blogo

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:11   #2557
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Sylwuska, ja miałam podobnie. Pisałam o tym jakieś 3 tygodnie temu. Okropny przeraźliwy ból z tyłu klatki piersiowej, ciężko mi było ruszyć się, oddychać i w ogóle łzy w oczach z bólu. Wzięłam wtedy paracetamol pierwszy raz w ciąży, ale pomogło. A próbowałam różnie się układać w łóżku, na sofie, wzięłam kąpiel i nic.
Parę dni później miałam wizytę i lekarz powiedział, że to normalne, bo wszystkie połączenia międzystawowe się rozluźniają i mogą boleć itp. Ale jak piszecie, że to mógł być nerwoból to myślę, że może i faktycznie, bo to było dzień po mojej obronie mgr i 10h w autobusie, jakoś się to skumulowało. Widocznie apap pomógł na zasadzie placebo

Co do wagi to myślę, że nie ma się co sprzeczać każdy dodatkowy kilogram męczy Ja zawsze raczej szczupła to myślałam, że niedużo przytuję, max. 10 kg. Jak przekroczyłam 63 kg, czyli swoją maksymalną osiągniętą kiedykolwiek w życiu wagę było mi już źle. I psychicznie i fizycznie też, czułam się cięższa. Z każdym kolejnym coraz gorzej. Teraz ważę 73 (2 tyg temu...) i jest mi o wiele wiele gorzej, bo to już 15 kg, ale wiem, że i przy 8 było źle, więc rozumiem Sylwuskę, że jej 8 ją męczy. Będzie miała mniej do zrzucenia niż my, ale to nie ma znaczenia teraz
Mój gin mówił, że brzuch ok. 5 kg waży A tak naprawdę to przecież dużo wody mamy w organizmie, więcej krwi mamy, wielkie łożysko, wody płodowe, tego akurat się pozbędziemy po porodzie szybko
Ja mam dużo tłuszczu a nie wody w organizmie teraz, ale to moja wina, zawaliłam kwestię ciąży, za dużo żarłam, mam za swoje Teraz mogę tylko narzekać i narażać się światu Poza tym, ja już przed ciażą przekroczyłam swoją maksymalną wagę, więc mogę się już załamywać.

Co do tych bóli, naprawdę warto próbować kilka ćwiczeń rozluźniających. Delikatnie, bo w ciaży zwłaszcza układ kostny cierpi i różne się zdarzają napięcia, przeciążenia i wynikłe z tego przykrości.
Stary 2015-10-26, 19:11   #2558
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja nie wiem czy chociaż jeden paracetamol wzięłam. Tak na prawdę raz lyknelam nospe i espumisan to tyle z farmakologii w czasie ciąży.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:11   #2559
sylwoha
Zakorzenienie

Nie mujer :p to ja przekroczylam wage :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:11   #2560
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
No, mogłam faktycznie napisać, żebyś się wzięła w garść, bo najważniejsze jest dziecko i wstyd narzekać na 8 kg <szczyt wredoty>

Jeśli dobrze rozumiem, to może takie "ocierające się kręgi" , znaczy napięcie mięśni, także może być z nerwów. Joga czyni cuda w tej kwestii Kilka kocich grzbietów choćby, porządnie się poprzeciągać, jeśli już nie joga.
Wiesz powiem Ci, ze nie wiem czy zdolalalbym zrobić teraz koci grzbiet, bo przy takim wygieciu boli mnie brzuch, a szczególnie skóra na brzuchu i boję sie, żeby nie pekla. Myślę, że to mogłoby pomóc, jeśli bolaloby mnie niżej, tak pośrodku pleców, a to jest wysoko, Jeszcze nad zapięciem od biustonosza.

Stary 2015-10-26, 19:11   #2561
sylwoha
Zakorzenienie

Ja zjadlam z 5 nosp
Stary 2015-10-26, 19:12   #2562
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Rudaska dziecko początkowo wypija 90-150 ml mleka na jedną porcję. czasem nawet mniej.
no tak myślałam że mi pół litra na wyjście z dzieckiem wystarczy
Cytat:
Gorsenia to sklep? Internetowy? To specjalny do karmienia, czy zwykly? Podaj linka, jeśli to z neta

Zamawiałam na allegro. Gorsenia jest na metce, nie znam wiec wzięłam na próbę. Biustonosz zwykły. O taki http://allegro.pl/gorsenia-biustonos...702501713.html
Stary 2015-10-26, 19:13   #2563
mujer
Zadomowienie

Ja byłam uparta i w ciaży jak na razie zjadłam jeśli chodzi o leki to zjadłam 2 nospy, bardziej szukając czegoś rozkurczowego niż przeciwbólowego. Nie dałam się wkręcić w antybiotyki, jedynie obżarłam się żurawiną, probiotykami i naturalsami. Mam nadzieję, że uda mi się te ostatnie 2 miechy wytrwać.
Stary 2015-10-26, 19:14   #2564
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tez sie nalykalam apapu :/
Dzis tez poszly dwa w ruch bo leb mi rozwalalo. Ale u mnie to przez zatoki wszystko.
Plus dwa antybiotyki i inne tablety.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:14   #2565
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Sylwuska. . 30 ci paracetamol i? Ja niestety wzięłam duuuuzo więcej. Zwłaszcza przy bólach głowy do 20tc.

Mujer mnie kocie grzbiety wczoraj pomogły. Tż się śmiał co robię a mnie tak było blogo
No tak na oko powiedziałam, myślę że trochę założyłam nawet ale strach mi było pisać taką liczbę
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy chociaż jeden paracetamol wzięłam. Tak na prawdę raz lyknelam nospe i espumisan to tyle z farmakologii w czasie ciąży.
Na prawdę Wam zazdroszczę, ja, gdyby nie te cholerne bóle glowy i antybiotyk na ból zatok, to nie wzięłabym nic w czasie ciąży oprócz witamin.

Stary 2015-10-26, 19:14   #2566
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja zjadlam z 5 nosp
To ja jestem lekomanka chyba

Stary 2015-10-26, 19:16   #2567
halwaya
Zakorzenienie

Ja na początku brałam antybiotyk, bo było naprawdę kiepsko. Kaszel, zapalenie pęcherza, zapalenie krtani.. kilka dni i jak nowonarodzona paracetamole często biorę na ból głowy. W pierwszej ciąży migreny mnie omijaly. Tym razem niestety nie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:19   #2568
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz powiem Ci, ze nie wiem czy zdolalalbym zrobić teraz koci grzbiet, bo przy takim wygieciu boli mnie brzuch, a szczególnie skóra na brzuchu i boję sie, żeby nie pekla. Myślę, że to mogłoby pomóc, jeśli bolaloby mnie niżej, tak pośrodku pleców, a to jest wysoko, Jeszcze nad zapięciem od biustonosza.

Wygięcia w ciązy na miarę własnych możliwości, delikatne, a to rozluźnić może całe plecy. W sumie to nie wiem, jak to się nazywa dokładnie, taka seria ruchów, nie sam koci grzbiet. Nieważne. Nie namawiam i już nic nie mówię

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Za to w 10 tc jadłam chińskie żarcie i obawiam się, że tam było więcej chemii niż w lekach Do tej pory żywię obawę, że to żarcie poczyniło straszne szkody.
Stary 2015-10-26, 19:19   #2569
halwaya
Zakorzenienie

Siedzę od kilku dni w domu na urlopie i chyba gorzej się czuje.. nie wiem czy rosnący brzuch czy mniej ruchu.. z nudów jem. Boję się, ze teraz zacznę przybierac na wadze. Bo do tej pory jest przyrost zerowy (a nawet czasami minimalnie ujemny )

Stary 2015-10-26, 19:20   #2570
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie mujer :p to ja przekroczylam wage :p
Prawdę mówiąc, ja często przekraczam swoją wagę... Bo mi waga stoi na drodze do suszarki i zamiast ją przesuwać przekraczam

<superśmiesznydowcip>:brz ydal:
Stary 2015-10-26, 19:21   #2571
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
no tak myślałam że mi pół litra na wyjście z dzieckiem wystarczy

Zamawiałam na allegro. Gorsenia jest na metce, nie znam wiec wzięłam na próbę. Biustonosz zwykły. O taki http://allegro.pl/gorsenia-biustonos...702501713.html
Też myślałam o tym, żeby kupić taki mniejszy termos, właśnie 0,5l , Tz ma, ale 1l to już sporo, na spacer odpada, ewentualnie przy mm w nocy się przyda, żeby nie chodzić i nie grzać w czajniku, ale tak pomyślałam, ze taki 0,5 l na całą noc też by wystarczył. Jak zaleje go wrzątkiem wieczorem, to rano nie można się napić tego, bo praktycznie jakby dalej wrzątek był, a mleko z chłodna woda się rozrabia, więc spokojnie chyba te 0,5 l wystarczy i kupię dla siebie taki mniejszy

A biustonosz bardzo ładny zamawialas rozmiar taki jaki teraz,nosisz?
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja tez sie nalykalam apapu :/
Dzis tez poszly dwa w ruch bo leb mi rozwalalo. Ale u mnie to przez zatoki wszystko.
Plus dwa antybiotyki i inne tablety.
U mnie też dziś poszedł, bo jakby tego mało było, to głowa też mnie bolała ;/ a przy zatokach to wiem coś o tym, mi nic nie pomagały apapy, nawet po antybiotyku bolała, dopiero jak skończyłam brać i się wyleczylam to przeszło. Współczuję Ci ;(
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
To ja jestem lekomanka chyba
ADKA a ja razem z Tobą ;/

Stary 2015-10-26, 19:25   #2572
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mi przyszedł biustonosz z gorsenii, wziełam jeden na próbę, 40 zł z przesyłką i żałuję że nie wzięłam sobie dwóch. W obwodzie idealnie leży, fiszbiny super i ma trochę szersze ramiączka niż zwykłe staniki. Ten sobie przerobię na karmnik z odpinanymi miseczkami, ale jest fajny, ładny, różowy i wygodny, w miseczkach mam jeszcze trochę luzu w razie w, więc myśle że będzie ok.
Ja mam jeden z Gorsenii i bardzo go lubię dobrze trzyma i nie rozciągnął się w praniu

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
W sumie to nie wiem, jak to się nazywa dokładnie, taka seria ruchów, nie sam koci grzbiet.
Powitanie słońca? Jeśli o to chodzi to w jodze nazywa się vinyasa
Stary 2015-10-26, 19:27   #2573
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślałam o tym, żeby kupić taki mniejszy termos, właśnie 0,5l , Tz ma, ale 1l to już sporo, na spacer odpada, ewentualnie przy mm w nocy się przyda, żeby nie chodzić i nie grzać w czajniku, ale tak pomyślałam, ze taki 0,5 l na całą noc też by wystarczył. Jak zaleje go wrzątkiem wieczorem, to rano nie można się napić tego, bo praktycznie jakby dalej wrzątek był, a mleko z chłodna woda się rozrabia, więc spokojnie chyba te 0,5 l wystarczy i kupię dla siebie taki mniejszy

A biustonosz bardzo ładny zamawialas rozmiar taki jaki teraz,nosisz?

U mnie też dziś poszedł, bo jakby tego mało było, to głowa też mnie bolała ;/ a przy zatokach to wiem coś o tym, mi nic nie pomagały apapy, nawet po antybiotyku bolała, dopiero jak skończyłam brać i się wyleczylam to przeszło. Współczuję Ci ;(

ADKA a ja razem z Tobą ;/

W ciągu ostatnich napadów bólu głowy od zęba chyba - 8 szt paracetamolu leciało dziennie...
A to było OSTATNIO.

Stary 2015-10-26, 19:31   #2574
sylwoha
Zakorzenienie

Gahaha mujer to tak tez przekraczam :

Halwaya niestety siedzenie w domu powoduje nude , a nuda ciaganie :p
Stary 2015-10-26, 19:41   #2575
ogolnie
Zakorzenienie

Wróciłam. Kiedyś mogłam pół dnia spędzić w galerii a teraz godzina i padam na pysk. Kupiłam sobie jedynie sweterek, na przymierzanie spodni siły zabrakło. O losie, czy aby na pewno nam to wszystko minie?!

Sylwoha ja z zasady nie kupuje drogich butów bo bardzo niszcze. Nie wiem czemu tak się dzieje,giry mam proste i nie chodzę krzywo :/ także nie realizuje zakupu butów powyżej 100 zł,bo szkoda mi kasy. A zniszcze te za 30 z targu i te za 300 jakieś oryginały. Za to TŻtowi kupujemy buty drogie i porządne i nosi kilka lat,no ale on nie niszczy butów ani ubrań a ja jedno i drugie

Halwaya a TŻ może pobudzać ta laktacje?

Rudaska dzięki za opinie o gorsenii, chciałabym też coś stamtąd zamówić

Jak wyście wagi przekroczyły to nie chcecie znać mojej, chociaż nie wiem czemu taka cyfra na wadze,ja się nie czuje na tyle i nie wyglądam.
A dziś nowy endo obiecał że ustawi mi po ciąży ładnie hormony i będę mogła wrócić do dawnej wagi
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:42   #2576
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja mam jeden z Gorsenii i bardzo go lubię dobrze trzyma i nie rozciągnął się w praniu

Powitanie słońca? Jeśli o to chodzi to w jodze nazywa się vinyasa
Nie, powitanie słońca to coś zupełnie innego, zresztą, zrobienie psa z głową w górę, to nawet mi słabo teraz idzie.
Nie znajdę takiego jutubka zapewne. Niewaaszne.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Siedzę od kilku dni w domu na urlopie i chyba gorzej się czuje.. nie wiem czy rosnący brzuch czy mniej ruchu.. z nudów jem. Boję się, ze teraz zacznę przybierac na wadze. Bo do tej pory jest przyrost zerowy (a nawet czasami minimalnie ujemny )
A może jakaś foremka relaksu Ci pomoże w urozmaiceniu urlopu?
Stary 2015-10-26, 19:59   #2577
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie a moze je scinasz?
Ja np nie cierpie nieskorzanych butow. Przynajmniej wkladka musi byc cala skorzana. Wole miec mniej a jakosciowo oki.
Poza tym mega mi sie w innych nogi poca mimo ze nie mam tego problemu.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

I w sumie mam malo butow :p
Mam swoje uggi juz 3 sezon gdzie tz byl wsciekly ze jak mozna kuoic buty za 1000 zl. Ale terax twierdzi ze jednak to sie bardziej oplacalo
Poza tym dalam za nie 700, bo sprowadzalam ze stanow
Stary 2015-10-26, 20:07   #2578
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie a moze je scinasz?
Ja np nie cierpie nieskorzanych butow. Przynajmniej wkladka musi byc cala skorzana. Wole miec mniej a jakosciowo oki.
Poza tym mega mi sie w innych nogi poca mimo ze nie mam tego problemu.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

I w sumie mam malo butow :p
Mam swoje uggi juz 3 sezon gdzie tz byl wsciekly ze jak mozna kuoic buty za 1000 zl. Ale terax twierdzi ze jednak to sie bardziej oplacalo
Poza tym dalam za nie 700, bo sprowadzalam ze stanow
Wiesz co, pięty mi się ścierają w samochodzie i lewy but po lewej stronie też. Nawet przestałam nosić latem sandałki z zamkiem na łydce bo ścierały się ząbki Wycieraczki w aucie nawet wymieniłam na miękkie dywaniki i nic...
A poza tym ja też dużo się potykam o różne rzeczy Ostatnio jak szłam do lekarza to potknęłam się niby takie nic o niziutki krawężnik i już nosek od adidasa rozpiżdżony.
Pewnie i tak będę musiała wydać trochę siana na względne butki, bo przecież całej zimy w adidasach nie przebiegam, a poza tym nie do wszystkiego jednak takie oczoyebne buty pasują
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:11   #2579
halwaya
Zakorzenienie

Ja kiedyś zabrałam się do ćwiczenia yogi, ale nie daje rady. Mam uszkodzony nadgarstek i niektórych rzeczy nie zrobię, bo boli mnie jak opieram ciężar na rękach.

Co do relaksu to polatam może trochę po sklepach

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Jeszcze książki przerabiam, ale aktualna mnie trochę znudziła.. więc robię przerwę, by do niej zatesknic. Dziwne, bo zazwyczaj mnie wciągają takie kryminały.

Stary 2015-10-26, 20:12   #2580
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska zamawiałam taki rozmiar jak noszę teraz, z nadzieją że miękkie miseczki są bardziej podatne na rozciągnięcie później.
Ogólnie ja też niszczę buty strasznie i też kupuje tanie, tylko wkładki skórzane wkładam, bo wtedy inaczej stopa oddycha i zapach buta przyjemniejszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości