|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Kejka ja jak bylam mala to mialam takie loki ze prawie jak afro
Wlosy tez ciemne, wiec by przeszlo jako moje Kropcia, mi wlasnie polozna nie kazala jesc watrobki i wyrobow z niej. Przez to cierpie bo mi sie pasztetu chce A sok z ogorkow i kapusty Jak tylko mam to spijam A maz na mnie patrzy jak na wariatke bo on uwaza ze to obrzydliwe ![]() Chedozenie Uwielbiam ksiazki i gry, szkoda ze serial to taka lipa
|
#4413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
16 tydzień dziś się rozpoczął
Cytat:
przypomnij mi Kochana który Ty masz teraz tydzień? Zapamiętało mi się, że Ty masz termin porodu gdzieś na początku kwietnia i tak zdziwiłam się Twoim połówkowym bo ja idę między 19-21 tyg i wypada to między: 22.11-07.12 .Ja to będę mieć tak długą przerwę od oglądania malucha!! USG ost miałam 7, 14 miałam wizytę u gin gdzie tylko sprawdziła czy serce bije, a dopiero 19 listopada idę na wizytę do niej znów i sprawdzi czy serce bije a tydzień później będzie to połówkowe oszaleje przez ten czas Cytat:
co noc hihih no fajnie by było Cytat:
Cytat:
dziękuję za wyjaśnienie - Iwone Wierzbicką wyczaiłam na początku ciąży i namiętnie czytałam oglądałam itp, ale potem jak mnie mdłości dopadły to koniec. Nie mogłam w ogóle czytać o jedzeniu ![]() A za MedFood dziękuję bo tego nie znałam
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak tylko wtrące o tym łożysku przodującym. Moja współlokatorka ze szpitala na przodujące, a w szpitalu leży z powodu silnych krwawien. I lekarze jej mówią, że jest kilka rodzai umiejscowienia łożyska na przedniej ścianie. Większość jest niegroźna, ale jeśli jest tak bezpośrednio przodujące to jest niebezpieczne. Ale wtedy praktycznie zawsze występuje krwawienie i jest to zagrożenie dla dziecka. Tylko, że łożysko zmienia swoją pozycję do 20 tygodnia i do tego czasu można mówić tylko o podejrzeniu położenia łożyska. Ona będzie do 20 leżeć w szpitalu, żeby lekarze mieli pewność że nic się do tego czasu nie będzie działo.
No także się nie denerwujcie, że lekarze wam mówią takie rzeczy bo do 20tygodnia zazwyczaj łożysko idzie do góry jeszcze. A jeśli nic się nie dzieje tzn ze nie jest bezpośrednio przodujące. Tyle zrozumiałam na swój rozum z monologu lekarza na dzisiejszym obchodzie
|
|
|
|
#4415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Kiszonki To są naturalne probiotyki 🏻---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Medfood tez uczyły sie od Iwony Wierzbickiej teraz byłam u nich na konsultacjach. Hmm a mi powiedzieli ze połówkowe robi sie 21-22 tydz. Ostatnie usg miałam w 13 tyg teraz jest 17 tydz. 4 dzien następne usg połówkowe będę miała w 21 tyg 19.11 mam nadzieje ze poznam płeć
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-26 o 19:14 |
||
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jest naprawde mega duzy jak na ten etap...---picie wody--- jesli faktycznie tak jest, jak ta dietetyk mowi, to ja nie wiem, jakim cudem moj syn przezyl w moim brzuchu 9 miesiecy... jesli owocow i zup sie nie liczy, to wychodzi na to, ze przez jakies dwa miesiace nie pilam NIC. bo co wzielam lyka czegokolwiek, to chlustalam tym lykiem i jeszcze zolcia. a wod mialam dosc i to w najlepszym porzadku - wylecialy dopiero podczas porodu. i w ogole nie rozumiem, dlaczego zupa ma sie nie liczyc do bilansu plynow... jak najbardziej sie liczy. jak ktos jest po operacji to podliczaja wszystkie plyny, nawet z ziemniakow maja tam jakies przeliczniki i obliczaja, ile w sumie plynu przeszlo przez organizm. niewazne skad. potem podliczaja, ile plynow organizm opuszcza (niestety potu nie moga wyliczyc ) i wychodzi bilans. wydaje mi sie, ze jak wynik moczu jest nieciekawy, to wtedy trzeba sie martwic. wowczas szpital i na kroplowy, bo wtedy to i nerki nie maja jak pracowac, wiec gdzie tu oczyszczac wody plodowe jeszcze... ale poki to jest okej, to nie ma co sie stresowac. nasz organizm nie da sie zasuszyc ![]() ---zelazo i wchlanialnosc--- to nie tylko o sok pomaranczowy chodzi, ale ogolnie o witamine c. jak zjemy steka wolowego z kapusta kiszona, to tez bedzie super ![]() Cytat:
dzisiaj nadazam tylko dlatego, ze siedze chora w domu.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4418 |
|
Rozeznanie
|
Na początek stały tekst:
"Ale dziewczyny pędzicie, nie nadążam z czytaniem": p ##sex## Ja spełniam swój malzenski obowiazek raz w tygodniu jak stare dobre małżeństwo:p hehe i tak uważam,ze to sukces bo kolezanka mężowo cała ciąże nie dała:p a po porodzie facet chodził za nią jak pies:p##dziewczyny w szpitalu## Trzymam za was mocno kciuki!!!!<3 ##praca## Ja bede pracowala do porodu:p ze szkoly zrezygnowalam i poszlam na l4 ale korki dalej daje ..3 godziny dziennie albo 4...wiec ogolnie luzik ![]() #samopoczucie## Ja ani razu nie wymiotowalam, cala ciaza przebiega bezproblemowo i tylko męcze sie szybciej..oby było tak do końca ![]() #płeč## Dalej jestem zdania,ze wiekszosc z nas bedzie miala chlopaka obstawiam 75- 80%##cwiczenia## Za 10minut zaczynam cwiczyc...tym razem odpale na youtubie jakas joge:p
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Woda z kapuchy kiszonej
️ ️mniam ️ ️Polinezyjka mam 16,1 czyli dla lekarza 16 tydzen, dla mnie 17 wobec czego, jesli mam isc na polowkowe po skonczonym 20 tygodniu, tzn ze musze zaczac wg niego 21 tydzien (dla mnie 22) czyli od 30.11 co daje pierwszy tydzien grudnia 3 razy to liczylam![]() A ja slyszalam ze lozysko na przedniej scianie to zupelnie nie ma powiazania z lozyskiem przodujacym ![]() ![]() ![]() Cloche nie kracz na temat impotencji
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-26 o 19:23 |
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Tz zamówił mi chyba 30 butelek bio soku z kapusty i ogórków on to jest fit eko freak
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-26 o 19:27 |
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Łożysko
Ja mam na tylnej ścianie,nie wiem co to oznacza i nigdy do tego wagi jakoś nie przywiązywałam ... Może powinnam.... Sok pomarańczowy(najlepiej jak najmniej przetworzony) Ja w żadnej ciąży nie bałam witamin ani leków i lekarz stwierdził że jeżeli będą dobre wyniki to może tak zostać i nie będę musiała brać,a dobre wyniki będą jak będę sie dobrze odżywiać. Po przestudiowaniu tego i owego wiem że sok pomarańczowy zwiększa przyswajanie żelaza.Wątróbki nie jem.
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
a_g_ata
No właśnie ja czekam aż uzupełnimy statystyki tych co mniej więcej wiedzą i zobaczę pełną listę hihi 10 chłopców, 10 dziewczynek, 10 niespodzianek (tak widziałam na innym wątku ) ![]() kropcia007 Kurcze, ja lubię sok z kiszonek Kejka teraz mam dylemat:P bo wychodzi na to, że ja mam moje połówkowe w ostatnie dni 19 tygodnia. Będę u gin tydzień wcześniej to będę pytać czy mam to przekładać czy może być. POŁÓWKOWE A wy dziewczyny kiedy macie to usg? W którym tyg? Nieidealna dzięki! Ja tak waham się z tym brakiem jakiś suplementów - bo ryb nie jem, jakoś zjadłam raz i jakoś ech nie, nie dam rady. No i moja dieta nie jest tak pięknie urozmaicana jak przed ciążą
|
|
#4423 |
|
Winter is coming
|
Połówkowe
Jeszcze nie wiem, kiedy będę miała. Za tydzień mam wizytę to się umówię. Chciałabym na początku grudnia, w 21 tc
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade Łożysko na przedniej ścianie, a łozysko przodujące to jest co innego. Te nasze jest prawidłowe, tak mi lekarz powiedział. Bo przodujące zakrywa wejście szyjki macicy. Chyba mylisz pojęcia
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-10-26 o 19:56 |
|
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale powiedzial ze najlepiej zebym byla w 21 nie mam pojecia dlaczego ![]() Cytat:
No tez tak slyszalam
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Polowkowe /prenatalne
Mam 20 listopada jeśli dobrze pamiętam w klinice w angelusie. Jednak w czwartek podejrzewam że gin sam wszystko sprawdzi wcześniej bo ja juz 18/19tydz jestem |
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Ja mam połówkowe w 21 tc wg liczenia lekarzy i mojego liczę faktyczna ilośc dni i tyg 19.11 Suplementuje d3+k2, jod, tran, wit c liposomalną oraz kwas foliowy. Dietetyk mówiła bym zmieliła skorupki jaj (wiejskich) i posypywała jedzenie naturalny wapń
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-26 o 20:16 |
|
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
Troche sie pogubiłam z tym połówkowym ...
Ja do gin chodze co 4 tyg i co wizyte usg. Jak pójde 3.11. to będę mieć 16t i 4 d więc za wcześnie na to połówkowe.. Na następną wizyte umówi mnie znów za 4 tyg czyli będe w 20t i 4 d to wtedy będzie to połówkowe czy jak???
|
#4429 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=cloche;53238223]eee to luzik. ja sie tak martwilam, ze wody nic nie pije w ciazy, i sie troche wyzalilam mamie, a ona, ze kiedys przeciez w ogole nie bylo tego zwyczaju, zeby nosic ze soba picie, woda byla w kranie albo ze studni i sie po prostu z pola szlo na posilek i do tego pilo szklanke herbaty czy kawy zbozowej... zadna baba w polu nie lazila z butelka to samo w szkolach... w ogole ta moda na posiadanie flaszki wody zawsze i wszedzie to raczej niedawno sie pojawila, kiedys tego nie bylo po prostu i to bylo calkiem normalne, ze ludzie pili po prostu wedle pragnienia. jesli czujesz sie napita, to jest jak najbardziej w porzadku ![]() zebym jeszcze wiedziala, do czego sie odnosisz pytalam sie teraz mojej gin, czy przypadkiem przez to nie bede miala malo wod plodowych czy co... ona mowi, ze musialabym sie zasuszyc na smierc chyba ilosc wod plodowych ma sie nijak do tego, czy wypijam litr czy 3 litry dziennie. zmierzyla mi ilosc i mowi, ze wsio super, mam sie nie martwic. no...a jak mialas co innego na mysli, to sie rozpisze jeszcze raz, wiec sie zastanow cloche masz rację z tą wodą, w ogóle mam wrażenie, że nasze mamy dużo mniej się denerwowały, przestrzegały diety i rodziły zdrowe dzieci my czasem chyba trochę przesadzamy i za bardzo sie przejmujemy wszystkim co przeczytamy w necie czy książkach nie mówię, że wszystko mozna, ale dobrze jest znaleźć jakiś złoty środek w ogóle to masz cudowny brzuszek u mnie nadal nic nie widać Cytat:
wizyta przesuneła mi sie na czwartek, a myślałam, ze juz jutro będę po ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy a dietetyczki w ktore "wierze" obydwie mówią zeby jeść ale niezbyt często
ważne zeby trzymać sie jednego a nie łączyć informacje zewsząd No i tak robię trzymam sie tych zaleceń. Pasztet ostatnio robiłam sama 200g wołowiny 200 g karkówki 200 g indyka 200g boczku 200 g wątróbki i warzywa przyprawy był przepyszny
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
A ja robie pasztet z cukinii
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Adaptery do pasów
Już dawno chciałam was zapytać i zapominałam! Czy używacie? Kupiłyście? Ja początkowo świrowałam, że muszę je mieć a potem odpuściłam i w końcu jeżdżę normalnie w pasach.
|
|
#4433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Tak, wg lekarza 21 tydzien wiec jak najbardziej ![]() Pasztet z cukini? Brzmi jak lot w kosmos, ale pewnie dobre ![]() Lucy111, masz racje co do lekarzy. Ale moj to zawsze mowil, a dzis bylam jedna z ostatnich i juz sie spieszyl...wole byc jedna z pierwszych czwartek to jednak nie tak daleko, dasz rade co?![]() Polinezyjka , u mnie maz swirowal na poczatku, ale ja nie chce. Gdzies czytalam ze tak na prawde to "pic na wode", ze musialabys na prawde konkretny wypadek miec zeby sie cos dziecku stalo. Ale ja tam nie wiem...przechodza one jakies crashtesty?
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-26 o 20:38 |
|
|
|
|
#4434 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kuruj się! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już też po wizycie, u mnie lekarz i położna w nerwach, wszystko w pośpiechu robili...nie znam długości, ani wagi maleństwa, lekarz powiedział, że na tym usg nie ma to aż tak dużego znaczenia, że ważniejsze jest serduszko, łożysko i długość szyjki...lekarz źle policzył tygodnie ciąży...muszę powtórzyć badanie moczu i zrobić posiew...
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz nie podaje długości szyjki, bada tylko na fotelu, i mówi, że jest tak jak powinno być...
|
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj mowi to samo ![]() Margueri niby nie ma znaczenia, ale ja musze sobie wizualizowac jak moje słonce aktualnie wyglada ![]() Chodzi za mna imie Julian, ale sie boje ze skrzywdze maluszka...
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstawiłam do piekarnika domową pizzunie
będzie na jutro na obiad i teraz ciuteczke zjem
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Jezu z tym pasztetem
niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nam też mówią, że Leonem zrobimy młodemu krzywdę, ale zdania nie zmienimy. Teraz wracają stare imiona co bardzo mnie cieszy. Cytat:
|
||
|
|
|
#4440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaminy Staram się jeść zdrowo, ale łykam codziennie New life z Cali Vity. Co drugi dzień magnez z tej samej firmy lub Restorate z Fit line. Chcę uniknąc stawiania się brzucha jak wcześniej. Mam nadzieję, ze szyjka za szybko nie będzie się skracać. adaptery Nie kupuję, gdyż nie jeżdże zbyt dużo autem. Wczoraj zjadłam chlebek z wątrobianką i ogórkiem |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Wlosy tez ciemne, wiec by przeszlo jako moje
A sok z ogorkow i kapusty
Jak tylko mam to spijam
A maz na mnie patrzy jak na wariatke bo on uwaza ze to obrzydliwe 

no i doktorek kazal przyjsc prywatnie na polowkowe po skonczeniu 20 tygodnia, czyli w pierwszym tygodniu grudnia
️
ale jestem zla ze nie zapytalam o CRL i wage 
przypomnij mi Kochana który Ty masz teraz tydzień? Zapamiętało mi się, że Ty masz termin porodu gdzieś na początku kwietnia i tak zdziwiłam się Twoim połówkowym bo ja idę między 19-21 tyg i wypada to między: 22.11-07.12
oszaleje przez ten czas
co noc
ale sama nie wiem jak to bedzie w praktyce i. Czy bede wstanie porzucić malucha 
dziękuję za wyjaśnienie - Iwone Wierzbicką wyczaiłam na początku ciąży i namiętnie czytałam oglądałam itp, ale potem jak mnie mdłości dopadły to koniec. Nie mogłam w ogóle czytać o jedzeniu
🏻
dzisiaj nadazam tylko dlatego, ze siedze chora w domu.

co daje pierwszy tydzien grudnia

nie mam pojecia dlaczego 
czwartek to jednak nie tak daleko, dasz rade co?