|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowo spotkania dziewczyna ;)
Cytat:
. ps: Szukam pracy, wysyłam CV.. ale mniejsza o to.Sam widzisz jak sytuacja wygląda . Spróbuje za tydzień uderzyć, przez ten czas będę milczał.
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś na pewno znajdziesz! A tu chodzi raczej o to, żeby było romantycznie niż drogo ![]() Daj znać, jak będzie już po randce
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam, nie jestem pewna, czy wszystkie, bo omijałam "kłótliwe", więc mogłam hurtem ominąć Twój. A coś przegapiłam?
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się odniesiesz do tego, co sądzisz? |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Aaa... ten czytałam
![]() Myślę, że to nie wymówka tzn. rzeczywiście miała trudny tydzień, w weekend zamiast odpoczywać będzie odwiedzać groby (które wcześniej trzeba posprzątać), kto wie czy nie wyjeżdża gdzieś dalej? U mnie to cała wyprawa - odwiedzamy nawet groby kilkadziesiąt km dalej i często schodzi cały dzień, rano msza, później szybki obiad albo od razu wyjazd. Po weekendzie zadzwoń i powiedz, że ją zapraszasz na randkę
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W poniedziałek (02.11) mam urodzinki, może warto poczekać i dopiero jak się odezwie? - o ile się odezwie. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowo spotkana dziewczyna ;)
Możesz zaczekać tydzień, zobaczysz czy będzie próbowała się kontaktować. Po Świętach możesz ją próbować zaprosić jeszcze raz. Nie musisz używać słowa randka. Możesz powiedzieć np. że chciałeś ją zaprosić na kolację z winem tylko we dwoje, chyba każda laska by się skapnela, że chodzi o randkę.
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ona wie o tych urodzinach? Jeśli tak to zaczekaj, jak np. zadzwoni z życzeniami, to wtedy zaproś ją na randkę. Nie będzie mogła Ci odmówić
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy jak sytuacja się potoczy
![]() Dobrej nocy... Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-27 o 01:01 |
|
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
Wszystko sie toczy jak przewidziałem, nie chciałeś słuchać, to teraz sie przekonasz na własnej skórze
100% ze ta dziewczyna sama niczego nie zaproponuje, cudem bedzie jeśli w ogole sama od siebie cokolwiek napisze . Daj jej moze cukierka tym razem haha
|
|
|
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
W sumie jeśli wpadł jej w oko (w co wątpię) to na słowo randka raczej się ucieszy. A jeśli się wystraszy to z tej mąki chleba nie będzie.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z pewnością dla Autora cenniejsze okażą się rady Pań, co charakteryzuje zwykłe kumplowskie pogaduchy damsko-męskie od czegoś więcej. W miarę konkretne, a nie tylko "chemia w powietrzu". |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Kontaktu na tą chwilę od niej nie było żadnego( ani wiadomości, ani telefonu).
Niestety, ale chyba Twoja teza sprawdzi się. W ciągu dnia często myślę o tej dziewczynie. Zadaje sobie pytania co może się dalej wydarzyć. Mam cichą nadzieję, że jednak napisze. Urodą nie grzeszę a dziewczyna zawróciła mi w głowie. Przeżywam to... osobą jestem wrażliwą. Mam 19 lat a sporo w życiu smutnych chwil już miałem i przytoczyła się depresja.(czasy szkoły średniej) Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-27 o 23:31 |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ona faktycznie nie odwzajemnia zainteresowania, to im szybciej się o tym dowiesz, tym lepiej. Wiem, że pocieszenie z gatunku ''każdy przez to przechodził'', to żadne pocieszenie, ale to prawda Trzymam kciuki.
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nikt jednak nie powiedział, że ta jedyna trafi się od razu, czasem trzeba poczekać. Na pocieszenie powiem Ci, że ja pierwszy poważniejszy związek miałam w wieku 20 lat, a wcześniej właśnie takie relacje ni to koleżeńskie ni to coś więcej ;-)
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Zadzwoń do niej niezobowiązująco i pogadaj po koleżeńsku.
Spróbuj wyczuć sytuacje, zaproponuj spotkanie w przyszłym tygodniu. Jej odpowiedź da Ci pogląd jak ona sie zaopatruje na to.
|
|
|
#108 | ||
|
Biała Dama
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Na mnie raczej działali odstraszająco osobnicy zachowujący się w sposób: znam cię od jakiegoś tygodnia ale chciałbym z tobą być. Ja nie wiem tak od razu czy chcę z kimś być i uważam to za zbyt nagłe stawianie sprawy na ostrzu noża |
||
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna póki co nie odezwała się. Powróćmy do pierwszego spotkania. Powitanie w formie "przytulenia" i to z jej inicjatywy, nie mojej - dlaczego? Nie znała mnie
. Z doświadczenia wiem, że przytulają się zwykle przyjaciele. |
|
|
|
|
#110 | |
|
BAN stały
|
Nowo spotkania dziewczyna ;)
Cytat:
Nie tylko. Wielu ludzi, szczególnie na zachodzie przytula sie na powitanie , pożegnanie, albo buziak w policzek. Sam tez tak robie, niektóre dziewczyny sa czasami zaskoczone , ale większość reaguje pozytywnie. Ten przytulas nic nie znaczył, po prostu dziewczyna nie boi sie bliskości, jest zapewne obyta towarzysko i to jest normalne. Nie myśl o niej tyle, bo zwariujesz, zajmij sie czymś ciekawym lub poznaj inne dziewczyny jeśli możesz. To Ci pomoże o wiele bardziej niz analizowanie tej konkretnej sytuacji. Edytowane przez UzytkownikBeta Czas edycji: 2015-10-29 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() ps: łap pw Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-29 o 15:11 |
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nie odezwała się do tej pory, to nie wróżę Waszej relacji przyszłości. Jeśli poznaję kogoś interesującego, kto mi się podoba i z kim lubię spędzać czas, to staram się znaleźć chociaż chwilę, żeby z nim porozmawiać, powiedzieć mu coś. Ponieważ chcę chociaż przez chwilę poczuć tę osobę w jakiś sposób blisko siebie. Jeżeli dziewczyna nie dąży do żadnego kontatu, to dla mnie wiele już nie zdziałasz.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie uważam, że bardzo słabo wyszło, że na pierwszej randce latałeś za nią z jej płaszczem w dłoni, a ona oglądała łachy. serio, takich rzeczy się nie robi na pierwszych randkach
![]() gdzie tu czas na spokojnie rozmawianie, oglądanie się nawzajem? chwile milczenia? czegokolwiek wartościowszego? ![]() laska nie chciała chyba do końca z autorem romantycznie gruchać, skoro wolała oglądać jakieś ciuchy zamiast spokojnie siedzieć i rozmawiac
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie nazwałbym tego randką, lecz zwykłym spotkaniem. Przy tym zostańmy ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz jeszcze szansę pokazać jej, że myślisz o niej jako o kimś więcej niż koleżanka. Zaproś ją na te wino czy coś, tak jak Ci radzili i zobaczysz jej reakcję. A jeśli celem jest tylko przyjazn z nią, to ok, koleżankę już masz, a żeby zostać przyjecielem trzeba zbudować zaufanie i więź i obie strony też muszą chcieć. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Nie sądzę, że pierwsze spotkanie przekreśliło szanse na coś więcej w tej relacji. Jednak moim zdaniem kolejne spotkania, które nie zmieniają nic w stosunkach (nadal są tylko na fazie znajomości, brak chemii), tylko pogarszają sprawę...
U autora nie musi być wcale za późno, ale to wybitnie ostatni dzwonek. |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53278239]Bo to nie była randka i jeśli Autor nie chciał od początku zamknąć się w strefie friend zone, to nie powinien na pierwsze spotkanie z dziewczyna iść jako towarzysz robienia zakupów.
[/QUOTE] no, spotkanie z kolegą tak by ewentualnie mogło wyglądać. laska pokazała, że jej uczucia są dość dalekie od romantycznych.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

100% ze ta dziewczyna sama niczego nie zaproponuje, cudem bedzie jeśli w ogole sama od siebie cokolwiek napisze . Daj jej moze cukierka tym razem haha