Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 22:49   #4441
RoseLady
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Łożysko
Ja mam na tylnej ścianie,nie wiem co to oznacza i nigdy do tego wagi jakoś nie przywiązywałam ... Może powinnam....

Sok pomarańczowy(najlepiej jak najmniej przetworzony)
Ja w żadnej ciąży nie bałam witamin ani leków i lekarz stwierdził że jeżeli będą dobre wyniki to może tak zostać i nie będę musiała brać,a dobre wyniki będą jak będę sie dobrze odżywiać.
Po przestudiowaniu tego i owego wiem że sok pomarańczowy zwiększa przyswajanie żelaza.Wątróbki nie jem.
wit c zwiększa przyswajalnosć żelaza
mój ginek tez nie daje mi wit, jeżeli wyniki mam dobre

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Adaptery do pasów
Już dawno chciałam was zapytać i zapominałam!
Czy używacie? Kupiłyście? Ja początkowo świrowałam, że muszę je mieć a potem odpuściłam i w końcu jeżdżę normalnie w pasach.
ja nie kupiłam, ale widziałam na warsztatach jak to działa i fajna sprawa dobrze używane czasami kupić

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Moj mowi to samo

Margueri niby nie ma znaczenia, ale ja musze sobie wizualizowac jak moje słonce aktualnie wyglada

Chodzi za mna imie Julian, ale sie boje ze skrzywdze maluszka...
za mną tez wcześniej chodziło to imię, ale teraz się wyleczyłam
w poprzedniej ciąży też kilka imion przychodziło, a za każdym razem jakoś automatycznie się nzniechęcałam później

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Jezu z tym pasztetem bylam przed chwila w sklepie i se kazalam wyciagac zza lady pasztetowa z borowikami zeby sprawdzic ile ma zawartosci watroby niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge jeszcze moj kochany maz sobie kupil pasztet i zrobil mine niewiniatka jak go zrypalam przy kasie ze mi smaka robi twierdzi ze nie wiedzial, nie wiem czy mu wierzyc
zezryj, nie ma co

połówkowe ja jeszcze sie biedna nie umówiłam , ale pewnie gdzieś w połowie listopada jak to już?
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 05:22   #4442
Linaewen
Zakorzenienie

POŁÓWKOWE
To można robić 3/4D? Bo jak tak to chyba to się na takie zdecydujemy

U mnie zaczyna się robić poważniej. Ponieważ zmienia mi się układ kości i środek ciężkości zaczyna mi się lewa stopa skręcać do środka bardziej niż wcześniej. Wczoraj mój fizjo stwierdził, że mam mało chodzić, dużo siedzieć/leżeć/półleżeć, żeby nie dorobić się nowych deformacji
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 07:40   #4443
danika
Zakorzenienie

dzień dobry przy śniadanku w pracy

ale zmarzłam, córcia się uparła iść na piechotę do przedszkola a na termometrze -1C czy ja już mówiłam, że nie cierpię zimy?

teraz ciepła herbatka

Cytat:

czemu skrzywdzisz? przecież to ładne imię - Julek - mnie się podoba

jeśli o króla juliana ci chodzi to spoko, rówieśnicy Julka nie będą już znali tej bajki a może Juliusz?

Cytat:
Adaptery do pasów
Czy używacie? Kupiłyście? Ja początkowo świrowałam, że muszę je mieć a potem odpuściłam i w końcu jeżdżę normalnie w pasach.

ja miałam w pierwszej ciąży pożyczone. Powiem Wam, że nie wierzę, żeby to cokolwiek dało w przypadku wypadku albo naprawdę ostrego hamowania. po prostu te paski puszczą.

teraz nie używam, układam równo pas i tyle, no i naciągam maksymalnie mocno żeby w razie czego nie było silnego szarpnięcia.

Cytat:
Właśnie wstawiłam do piekarnika domową pizzunie będzie na jutro na obiad i teraz ciuteczke zjem

o mnomnom uwielbiam

Cytat:
Jezu z tym pasztetem bylam przed chwila w sklepie i se kazalam wyciagac zza lady pasztetowa z borowikami zeby sprawdzic ile ma zawartosci watroby niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge jeszcze moj kochany maz sobie kupil pasztet i zrobil mine niewiniatka jak go zrypalam przy kasie ze mi smaka robi twierdzi ze nie wiedzial, nie wiem czy mu wierzyc

dziewczyny ale co wy z tym pasztetem przecież jak raz na miesiąc zjecie kanapkę z pasztetem zawierającym kilka % wątróbki to naprawdę nic się nie stanie. Żeby wit A przedawkować to chyba codziennie trzeba by tą wątróbkę wcinać w czystej postaci.

myślę że chipsy albo macdonaldowate żarcie szkodzi znacznie bardziej...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
POŁÓWKOWE

U mnie zaczyna się robić poważniej. Ponieważ zmienia mi się układ kości i środek ciężkości zaczyna mi się lewa stopa skręcać do środka bardziej niż wcześniej. Wczoraj mój fizjo stwierdził, że mam mało chodzić, dużo siedzieć/leżeć/półleżeć, żeby nie dorobić się nowych deformacji

można 3d/4d, już teraz ładnie będzie widać malucha

co do kłopotów kostnych to współczuję...nie ma rady jak tylko słuchać fizjo i odpoczywać. A możesz chodzić na basen?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 07:45   #4444
Kabriela
Zadomowienie

J

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cześć dziewczyny,
ja standardowo walczę.
W pierwszej ciąży dopóki brzuszek się nie pokazał czyli do 8 miesiąca jeździłam z pasami, później na moje wzdęcie pasa już nie zapinałam, pilnowałam się, żeby jednak jeździć z tyłu jak już pasów nie zapinałam. Czułam się bezpieczniej, poza tym jak siedziałam z przodu jakoś gorzej znosiłam podróż. Z tyłu zawsze była podusia kocyk i w razie czego w grę wchodziła drzemka.

Gratulacje udanych wizyt.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 07:59   #4445
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Linaewen biedactwo ale musisz dbac o siebie i sluchac fizjo, nie ma innej mozliwosci

Danika, nie chodzi mi o krola Juliana, bo go uwielbiam Tylko tak mi sie wydaje, ze jest takie to imie hmmm.... bardzo damskie. Nie wiem jak to nazwacslow mi brak dzis

To Ci corcia spacer zrobilatez nie lubie zimy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:15   #4446
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mi lekarz nie podaje długości szyjki, bada tylko na fotelu, i mówi, że jest tak jak powinno być...
Mój tak samo robi.
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Polowkowe /prenatalne

Mam 20 listopada jeśli dobrze pamiętam w klinice w angelusie.

Jednak w czwartek podejrzewam że gin sam wszystko sprawdzi wcześniej bo ja juz 18/19tydz jestem
My na połówkowe idziemy po 11 listopada, jeszcze muszę się umówić, bo 18.11 mam wizytę u swojego gina i mam już mieć wyniki.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
J

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cześć dziewczyny,
ja standardowo walczę.
W pierwszej ciąży dopóki brzuszek się nie pokazał czyli do 8 miesiąca jeździłam z pasami, później na moje wzdęcie pasa już nie zapinałam, pilnowałam się, żeby jednak jeździć z tyłu jak już pasów nie zapinałam. Czułam się bezpieczniej, poza tym jak siedziałam z przodu jakoś gorzej znosiłam podróż. Z tyłu zawsze była podusia kocyk i w razie czego w grę wchodziła drzemka.

Gratulacje udanych wizyt.
Jak z tyłu usiądę to zaraz mi niedobrze, najlepiej mi na miejscu kierowcy.
Cytat:
Linaewen biedactwo ale musisz dbac o siebie i sluchac fizjo, nie ma innej mozliwosci

Danika, nie chodzi mi o krola Juliana, bo go uwielbiam Tylko tak mi sie wydaje, ze jest takie to imie hmmm.... bardzo damskie. Nie wiem jak to nazwacslow mi brak dzis

To Ci corcia spacer zrobilatez nie lubie zimy
Gupia jesteś Julian to bardzo ładne imię.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:21   #4447
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziewczyny ale co wy z tym pasztetem przecież jak raz na miesiąc zjecie kanapkę z pasztetem zawierającym kilka % wątróbki to naprawdę nic się nie stanie. Żeby wit A przedawkować to chyba codziennie trzeba by tą wątróbkę wcinać w czystej postaci.

myślę że chipsy albo macdonaldowate żarcie szkodzi znacznie bardziej...
No wlasnie wczoraj to do mnie dotarlo Zycie jest za krotkie zeby calkowicie rezygnowac z pasztetu
Linaewen, wspolczuje problemow W takim razie duzo lez i odpoczywaj, zeby sie nie pogorszylo
Kejka, to imie jest ostatnio bardzo popularne. Ogolnie jest ladne, ale wydaje mi sie ze potem bedzie wysyp Julkow w przedszkolu. Oczywiscie obok Tymkow, Leosiow i Kacperkow Jesli Ci to nie przeszkadza to mysle ze dziecka nie skrzywdzisz Chociaz rzeczywiscie moze Juliusz brzmi bardziej mesko? Jak Cezar
Moja siostra na porodowce!!! Zostane dzis podwojna ciocia <3
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-10-27 o 09:27
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:25   #4448
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

madziara889 dzięki

justyna_fli w sumie to mam w dupie to, czy będzie wysyp, bo już od lat są Jakuby, Oliwiery, Adamy, Alany i inne tego typu. Ale Juliusz, deeejce spokój Nie wiem, chyba jeszcze muszę sobie popatrzeć na imiona no to daj znać jak już będzie po bliźniaki będą?

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-27 o 09:26
Stary 2015-10-27, 09:30   #4449
justyna_fli
Zadomowienie

A to luz, jak Ci nie przeszkadza to nie mam zastrzezen Nie no jedno bedzie . Drugi synek do kompletu, moj pierworodny siostrzeniec to juz pierwszoklasista
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-27, 09:31   #4450
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Kejka, to imie jest ostatnio bardzo popularne. Ogolnie jest ladne, ale wydaje mi sie ze potem bedzie wysyp Julkow w przedszkolu. Oczywiscie obok Tymkow, Leosiow i Kacperkow Jesli Ci to nie przeszkadza to mysle ze dziecka nie skrzywdzisz Chociaz rzeczywiscie moze Juliusz brzmi bardziej mesko? Jak Cezar
Moja siostra na porodowce!!! Zsotane dzis podwojna ciocia <3

super ciociu

serio jest tak dużo Tymków i Leosiów? hehe, Leon mi się kojarzy z rudym kotem kumpeli ale Tymek ładne, Tymon

u mojej Olgi w przedszkolu to chyba najwięcej jest Piotrusiów i Kubusiów, a dziewczynek to Wiktorii i Oliwii, i Małgosie są o dziwo chyba trzy reszta imion w sumie nie powtarza się.

Cytat:
justyna_fli w sumie to mam w dupie to, czy będzie wysyp, bo już od lat są Jakuby, Oliwiery, Adamy, Alany i inne tego typu. Ale Juliusz, deeejce spokój Nie wiem, chyba jeszcze muszę sobie popatrzeć na imiona no to daj znać jak już będzie po :d bliźniaki będą?

Mnie się bardziej widzi Julian niż Juliusz

Madziara ja też nie mogę siedzieć z tyłu, ale bez ciąży też nie mogę bo mam chorobę lokomocyjną
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:38   #4451
justyna_fli
Zadomowienie

Danika, no ja mam wrazenie ostatnio ze strasznie duzo. Gdzie nie uslysze ze komus sie urodzil syn to zawsze Tymek albo Leos. Na szczescie u siostry bedzie Macius Mi sie Leon kojarzy z tym sokiem z Hortexu
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-27, 09:45   #4452
beth007
Zadomowienie

Leon mi się bardzo podoba

Julian dla mnie lepiej niż Juliusz aczkolwiek do mnie to imię nie przemawia. Choć nie widzę tu powodu dla którego można uznać, że dziecko krzywdzisz.... W życiu ! Ludziom wszystkim się nigdy podobać nie będzie.

Kuzynka wczoraj dzwoni o 20, że jej wody odeszły Myślę super, zaczęło się Dzwonię godzinę temu a ona jeszcze nie urodziła ... Biedna w ogól nie ma skurczów...nic... rozwarcie jest, wszystko do porodu a tu cisza.... tyleee godzin

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:49   #4453
lulka19
Zakorzenienie

Cześć
Mam nadzieję, że moje imię Bartosz nie będzie aż tak popularne, bo tez na to patrzę. Jeszcze z męskich podobają mi się Miłosz i Szymon.

Jaka dziś piekna pogoda. Wieczorem jadę oglądać wózek i może kupię
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:53   #4454
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
POŁÓWKOWE

Tak tak, ja ide na połówkowe 3D
Ojej, czyli zostaje Ci tylko basen jako sport?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Cześć dziewczyny,
ja standardowo walczę.
Biedactwo, walcz walcz i w końcu wygrasz i się skończą złe dni
A podziwiam, że możesz z tyłu, ja od dziecka mam chorobę lokomocyjna więc z tyłu przeżywam katusze! Nie wiem jak to będzie z maluchem jak trzeba będzie jechać do rodziców i najlepiej jakby ktoś koło niego z tyłu siedział - jak dojadę to będę nieżywa...

Cytat:
Moja siostra na porodowce!!! Zostane dzis podwojna ciocia <3
Super! daj znać, że dzidzia się urodziła (Się urodziła brzmi tak heh lekko daj znać, że siostra urodziła już bardziej oddaje "sytuacje")

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

IMIONA
Kiedyś fajną sytuację miałam pod blokiem , na wstępie zaznaczę, że jestem maniakiem Harrego Pottera i każdą część czytałam z tysiące razy - zawsze czytam jak mi smutno, źle itp, Jak zaczęły mi się mdłości to ciurkiem przeczytałam wszystkie części hehe

Więc wracałam ze sklepu i słyszę jak do dziecka (takie słodkiego chłopczyka) wołają:
-Harry
Ja szok, myślę sobie, jak to dać tak dziecku na imię! Uwielbiam Harrego, ale dziecka to bym tak nie nazwała!
Kilka dni później, ten sam malec - mama go woła z okna:
-Zachary Padłam! Tak skracają, nie wpadłabym na to hihi
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:55   #4455
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
super ciociu

serio jest tak dużo Tymków i Leosiów? hehe, Leon mi się kojarzy z rudym kotem kumpeli ale Tymek ładne, Tymon

u mojej Olgi w przedszkolu to chyba najwięcej jest Piotrusiów i Kubusiów, a dziewczynek to Wiktorii i Oliwii, i Małgosie są o dziwo chyba trzy reszta imion w sumie nie powtarza się.

Leonów jest wieeele. Jak dla mnie podstawową kwestią jest dopasowanie imienia do nazwiska jeśli chodzi o Tymka, to mnie się bardziej podoba Tymoteusz niż Tymon

Cytat:
Cześć
Mam nadzieję, że moje imię Bartosz nie będzie aż tak popularne, bo tez na to patrzę. Jeszcze z męskich podobają mi się Miłosz i Szymon.

Jaka dziś piekna pogoda. Wieczorem jadę oglądać wózek i może kupię

Bartosz u nas popularne, ale mniej niż Szymon. Szymonów multum, to samo z Marcelami...

Idę na shopping jak wróce to będzie już II wątek ?

Mikołaj <3
Stary 2015-10-27, 09:59   #4456
beth007
Zadomowienie

Cytat:

Idę na shopping jak wróce to będzie już II wątek ?
Zależy jak długi ten shopping będzie Choć myślę, że ciężko nam będzie dziś wątek wykończyć

Stary 2015-10-27, 10:03   #4457
Agnessssa
Rozeznanie

Witam w dniu dzisiejszym

Na wczorajszym usg się poryczałam bo dzieć jest zdrowy, a ja dalej nie moge w to uwierzyć. Przez dwa tygodnie wmawiałam sobie, że Pappa wyjdzie źle i małe będzie chore. Przezierność na poziomie 2.3 w 14/15 tygodniu jest idealna, wszystko jest gdzie trzeba, wszystkie przepływy są idealne, no i musiałam wybuchnąć płaczem, ale to ze szczęścia płacz.
Amelkowo/Adasiowy bąbel tak szybko rośnie

Dzisiaj śmigam na wieś do babci. Jest misja kupna wianków i zniczy na cmentarz. Jutro małż wziął urlop i jedzie z teściową na cmentarz, a potem z moją babcią i już będzie zrobione. Ograniczamy w tym roku cmentarze z 7 na 3 najważniejsze, gdzie są pochwani nasi najblizsi, a nie szwagier siódmej ciotki po kisielu. Nie jade w tym roku na cmentarz gdzie jest pochowany mój dziadek, skąd pochodzi mój tata Siedlce. 150km w tym stanie już mi raz po weekendzie wystarczy. Kiedyś na spokojnie sie pojedzie.
Stary 2015-10-27, 10:06   #4458
beth007
Zadomowienie

Agnessssa miło słyszeć dobre wiadomości! Super!

Stary 2015-10-27, 10:12   #4459
velika
Winter is coming

Agnessa super wieści
Julian spoko imię
Zgadzam się z tym, że trzeba dobrać imię do nazwiska. Nam się podoba Jan, ale co z tego, jak w połączeniu z nazwiskiem tworzy się coś w stylu Kajetan Kajetanowicz
Lin współczuję
A ja się dzisiaj popisałam. Pojechałam rano do szpitala na pobranie krwi, a tam są takie wysokie krawężniki, a mój samochód ma bardzo niski przód i utknęłam chłop musiał przyjechać na ratunek. Na szczęście nic się nie stało, tylko ten przód się trochę teraz rusza

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:13   #4460
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam w dniu dzisiejszym

Na wczorajszym usg się poryczałam bo dzieć jest zdrowy, a ja dalej nie moge w to uwierzyć. Przez dwa tygodnie wmawiałam sobie, że Pappa wyjdzie źle i małe będzie chore. Przezierność na poziomie 2.3 w 14/15 tygodniu jest idealna, wszystko jest gdzie trzeba, wszystkie przepływy są idealne, no i musiałam wybuchnąć płaczem, ale to ze szczęścia płacz.

Dzisiaj śmigam na wieś do babci. Jest misja kupna wianków i zniczy na cmentarz. Jutro małż wziął urlop i jedzie z teściową na cmentarz, a potem z moją babcią i już będzie zrobione. Ograniczamy w tym roku cmentarze z 7 na 3 najważniejsze, gdzie są pochwani nasi najblizsi, a nie szwagier siódmej ciotki po kisielu. Nie jade w tym roku na cmentarz gdzie jest pochowany mój dziadek, skąd pochodzi mój tata Siedlce. 150km w tym stanie już mi raz po weekendzie wystarczy. Kiedyś na spokojnie sie pojedzie.
Bosko! cudowna informacja na miły początek dnia taki płacz to dobry płacz Ależ się cieszę, że maluszek zdrowy
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:20   #4461
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
super ciociu

Madziara ja też nie mogę siedzieć z tyłu, ale bez ciąży też nie mogę bo mam chorobę lokomocyjną

Jest dużo Tymkow dwie koleżanki maja Tymoteuszow Julek i Leoś tez najbardziej popularne imię w zeszłym roku to Jaś sprawdzałam na jakiejś stronce. Za to wsród dziewczynek lenki oliwki nadje Julki ale co zrobic jak przyjdzie moda to takie imiona sie podobają swojego czasu mnóstwo Igorow było. Mi tez podobają sie popularne imiona Akeksander bedzie lub Maja

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:25   #4462
madziara889
Zakorzenienie

A właśnie, kto zakłada nowy wątek?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:26   #4463
beth007
Zadomowienie

Matka kaleka ze mnie. Bolał brzuch wiec się zgielam i chciałam wyjść z pokoju. Mądra ja zrobiłam szybki obrót i przywalilam połową twarzy w futryne. ... boli. .ale jak mi siniaki wyjdzie to ja się zabije. ..co za kalectwo. ..

Stary 2015-10-27, 10:38   #4464
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam ciastka na szybkiego, całkiem dobre

Ja się martwię, bo nie zawsze śpię na lewej stronie. Chciałabym, ale czasem tak mnie bolą plecy, że muszę się odwrócić. Książkę tez czytam leżąc na prawo, tak mi jakoś lepiej.

U tż w rodzinie są dwie dziewczyny w ciąży, z mojego wieku. Będzie z kim wymieniać wrażenia
Z tym spaniem to już nie wiem bo niby piszą że najlepiej na lewym boku ale przecież przez całą ciążę nie da się spać na jednym boku. Ja zasypiam na lewym, budzę się na plecach albo prawym boku i staram sie znowu na lewym spać i juz ostatnio lewe biodro mnie boli

Cytat:
Mi lekarz nie podaje długości szyjki, bada tylko na fotelu, i mówi, że jest tak jak powinno być...
U mnie tak samo, bada i mówi że szyjka ładnie trzyma i że jest ok

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Ja miałam łóżysko na przedniej ścianie i wszystko było ok. Tylko później zaczęłam odczówać ruchy dziecka

Ja mam 17 listopada. Będę w 19 tyg

witaminy

Staram się jeść zdrowo, ale łykam codziennie New life z Cali Vity. Co drugi dzień magnez z tej samej firmy lub Restorate z Fit line. Chcę uniknąc stawiania się brzucha jak wcześniej. Mam nadzieję, ze szyjka za szybko nie będzie się skracać.

adaptery
Nie kupuję, gdyż nie jeżdże zbyt dużo autem.

Wczoraj zjadłam chlebek z wątrobianką i ogórkiem No raz chyba nie zaszkodzi co??
Pogubiłam sie z tą wątróbką bo mi gin mówiła żebym jadła ( bo mam problemy z żelazem) mówiła że lepiej w produktach niż w tabletkach łykać to żelazo.

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam w dniu dzisiejszym

Super wieści

Ruchy
Jak niektóre z Was coś czuje ale mam wątpliwości czy to ruchy. W niedziele leżałam na plecach i czułam w podbrzuszu takie jakby pukanie od środka, kilka razy pukneło później nic i wieczorem znowu sie zdarzyło... no i nie wiem (jestem w 17 tyg.- 16 tydz. 6 dz.)
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:23   #4465
Kabriela
Zadomowienie

W spaniu pomaga poduszka ja śpię tak mniej więcej na połowie boku i połowie brzucha z tradycyjnym podparciem pod nogi. Jest mega wygodnie.

GRATULACJE AGNESSA za piękne wyniki. Płacz ze szczęści i ulgi to dobry płacz.

Dziewczyny a imię Kasia, Katarzyna? W przedszkolach Kaś jak na lekarstwo.
A imię piękne. :P

Nasz propozycje dla chłopaka Michał Jakub a dla dziewczyny Magdalena, Edyta ale Edyta ostatnio coraz mniej mnie kusi.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:40   #4466
esesme
Raczkowanie

my też wybralismy imiona
Dla Chlopca Mikołaj- Miki i tak już mowimy do maluszka
a gdyby jednak dziewczynka się trafiła Blanka
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:44   #4467
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
my też wybralismy imiona
Dla Chlopca Mikołaj- Miki i tak już mowimy do maluszka
a gdyby jednak dziewczynka się trafiła Blanka
oo, długo szalałam za tym imieniem
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:44   #4468
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
cloche masz rację z tą wodą, w ogóle mam wrażenie, że nasze mamy dużo mniej się denerwowały, przestrzegały diety i rodziły zdrowe dzieci
my czasem chyba trochę przesadzamy i za bardzo sie przejmujemy wszystkim co przeczytamy w necie czy książkach
nie mówię, że wszystko mozna, ale dobrze jest znaleźć jakiś złoty środek

w ogóle to masz cudowny brzuszek
u mnie nadal nic nie widać

mam taką ochotę na wątróbkę a wszędzie piszą, że nie mozna

pasztet ostatnio dostałam od mamy, domowy w wersji bez wątróbki, z ogóreczkiem kiszonym pycha
no wlasnie ten zloty srodek... nie wolno dac sie zwariowac. jesli wyczytamy, ze trzeba tyle i tyle czegos zjesc/wypic na dzien, ale nam to ewidentnie nie wchodzi, a wrecz pogarsza nasz stan, to znaczy, ze nalezy to olac. wiadomo, nie rzucamy sie na czipsy i czekolade (no, w sensie nie kazdego dnia ), ale raz kiedys to nie dramat. dobra czekolada nie jest zla
pasztet domowy to juz w ogole super sprawa. a na taki z watrobka, jesli nie przesadzimy z iloscia, to tez spokojnie mozemy sobie pozwolic. w watrobce jest sporo witaminy A - w ciazy trzeba z nia uwazac, i to tyle. tez jej potrzebujemy, ale przedawkowac przy watrobce latwiej, dlatego niektorzy ostrzegaja. chyba po to, zeby nie bylo potem "ale ja nie wiedzialam..."

z brzuszkiem cierpliwosci... naprawde pojawi sie w pore mnie tam pasowalo, ze w pierwszej ciazy brzuch mi sie pojawil dopiero w drugiej polowie. nie znioslabym wczesniej pytan typu "jak sie czujesz", bo musialabym wszystkim w pracy odpowiadac "dziekuje, beznadziejnie, dalej rzygam"... a to tak troche srednio kulturalne no ale klamac nie lubie.
Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
A ja robie pasztet z cukinii bez mięsa PYCHOTKA bo same warzywa
oo, z cukini nie robilam. ja robilam z soczewicy z warzywami - seler naciowy, marchewa... byl przepyszny. chetnie bym zrobila znowu, ale najlepiej cos, co moj mlody moglby tez jesc, a ja juz sama nie wiem co on moze... cukinie moze. tylko przypuszczam, ze jest tam wiecej skladnikow... podaj przepis
ostatnio przypieklam oberzyne na patelni, do miksera czosnek, oliwa, sol i ta oberzyne i heja. fajna pasta na kanapki wyszla, dla mlodego za duzo czosnku i nie chcial jesc, ale ja skorzystalam w sam raz na przeziebienie
Cytat:
Adaptery do pasów
w pierwszej ciazy jezdzilam do 6 tygo przed porodem po 100km dziennie bez adapterow. dolny pas pod brzuszek i bylo spoko. teraz tez nie widze problemu...
Cytat:
Polinezyjka , u mnie maz swirowal na poczatku, ale ja nie chce. Gdzies czytalam ze tak na prawde to "pic na wode", ze musialabys na prawde konkretny wypadek miec zeby sie cos dziecku stalo. Ale ja tam nie wiem...przechodza one jakies crashtesty?
no wlasnie probowalam znalezc swego czasu crashtesty. z adapterem i bez. zeby zobaczyc, czy one w ogole maja sens, a jesli maja, to czy w razie wu beda trzymac sie jak trzeba. nie znalazlam NIC kompletnie. uznalam, ze skoro czegos takiego nie ma, to jest to po prostu bajer... ale moze za slabo szukalam? ktoras cos wie, ma linki? tylko do powaznych zrodel, a nie jakichs tam bla bla blogow
Cytat:
Julian to przeciez super fajne imie, i takie uniwersalne. skrzywdzilabys dziecko, jak bys nazwala je Brajan albo Kewin itp
Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Ja przekręcam się w nocy na lewy bok, a zasypiam na prawym... Czy to ma aż tak duże znaczenie?
w nielicznych przypadkach smierci dziecka na poznym etapie ciazy (7-9 miesiac) podejrzewa sie, ze lezenie na plecach lub prawym boku moglo miec wplyw, jesli nie znajdzie sie innych przyczyn jak jakies tam niewydolnosci lozyska, wady itp... a te podejrzenia stad, ze jak dziecko juz jest wieksze, to moze uciskac zyle glowna dolna i wtedy krew nie moze tak dobrze doplywac spowrotem do serca. wtedy bedzie matce slabo, czego moze w nocy nie zauwazyc, no i tym samym zbyt malo dotlenionej krwi dociera do dzidziusia.
ale... nie dajmy sie zwariowac. kiedys sie o tym nie mowilo i bylo tez ok. mysle, ze instynktownie wybieramy odpowiednia pozycje. jak dzidzi bedzie duze i bedzie nam gdzies naciskac, to pozycje zmienimy.
ja np. teraz z zawalonymi zatokami jestem w stanie jako tako oddychac tylko jak leze na plecach lub na prawym boku. na lewym nie mam szans, bo jedyna w miare funkcjonujaca dziura w nosie mi sie w tej pozycji zatyka to co, mam sie na lewym boku meczyc i udusic, bo byc moze cos tam gdzies mi w innej pozycji sie ucisnie?
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Julian jest ostatnio popularny, więc żadna krzywda. Julek jest ok
Nam też mówią, że Leonem zrobimy młodemu krzywdę, ale zdania nie zmienimy. Teraz wracają stare imiona co bardzo mnie cieszy.
Leonow jest ostatnio coraz wiecej. w ogole starszych imion, tak jak mowisz. a Leon to baaardzo cool imie nawet bym go do kategorii "starych" nie zaliczala, takie jest ponadczasowe.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:53   #4469
esesme
Raczkowanie

Cytat:
oo, długo szalałam za tym imieniem
mnie się jeszcze podoba Franek i Antoś ale tyle teraz ich, że nie chcę tak popularnego
wiedziałam tylko, że nei chcę imienia w stylu Britnej, Kevin, Brajan, Brandon itp

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Leonow jest ostatnio coraz wiecej. w ogole starszych imion, tak jak mowisz. a Leon to baaardzo cool imie nawet bym go do kategorii "starych" nie zaliczala, takie jest ponadczasowe.
tak to prawda, też zwróciłam na to uwagę i jeszcze często powtarza się teraz Leo
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:54   #4470
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
eee tam, to Florian tym bardziej damskie, jeszcze takie "kwiatkowe" ale znam samych fajnych Florianow z jajami. i w pracy mam jednego Juliana, bardzo meski facet
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości