|
|
#4441 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
mój ginek tez nie daje mi wit, jeżeli wyniki mam dobre Cytat:
dobrze używane czasami kupićCytat:
![]() w poprzedniej ciąży też kilka imion przychodziło, a za każdym razem jakoś automatycznie się nzniechęcałam później ![]() Cytat:
połówkowe ja jeszcze sie biedna nie umówiłam , ale pewnie gdzieś w połowie listopada jak to już?
|
||||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
POŁÓWKOWE
To można robić 3/4D? Bo jak tak to chyba to się na takie zdecydujemy ![]() U mnie zaczyna się robić poważniej. Ponieważ zmienia mi się układ kości i środek ciężkości zaczyna mi się lewa stopa skręcać do środka bardziej niż wcześniej. Wczoraj mój fizjo stwierdził, że mam mało chodzić, dużo siedzieć/leżeć/półleżeć, żeby nie dorobić się nowych deformacji
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry przy śniadanku w pracy
![]() ale zmarzłam, córcia się uparła iść na piechotę do przedszkola a na termometrze -1C czy ja już mówiłam, że nie cierpię zimy?teraz ciepła herbatka ![]() czemu skrzywdzisz? przecież to ładne imię - Julek - mnie się podoba jeśli o króla juliana ci chodzi to spoko, rówieśnicy Julka nie będą już znali tej bajki a może Juliusz?Cytat:
ja miałam w pierwszej ciąży pożyczone. Powiem Wam, że nie wierzę, żeby to cokolwiek dało w przypadku wypadku albo naprawdę ostrego hamowania. po prostu te paski puszczą. teraz nie używam, układam równo pas i tyle, no i naciągam maksymalnie mocno żeby w razie czego nie było silnego szarpnięcia. Cytat:
o mnomnom uwielbiamCytat:
dziewczyny ale co wy z tym pasztetem przecież jak raz na miesiąc zjecie kanapkę z pasztetem zawierającym kilka % wątróbki to naprawdę nic się nie stanie. Żeby wit A przedawkować to chyba codziennie trzeba by tą wątróbkę wcinać w czystej postaci.myślę że chipsy albo macdonaldowate żarcie szkodzi znacznie bardziej... Cytat:
można 3d/4d, już teraz ładnie będzie widać malucha ![]() co do kłopotów kostnych to współczuję...nie ma rady jak tylko słuchać fizjo i odpoczywać. A możesz chodzić na basen? |
||||
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
J
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cześć dziewczyny, ja standardowo walczę. W pierwszej ciąży dopóki brzuszek się nie pokazał czyli do 8 miesiąca jeździłam z pasami, później na moje wzdęcie pasa już nie zapinałam, pilnowałam się, żeby jednak jeździć z tyłu jak już pasów nie zapinałam. Czułam się bezpieczniej, poza tym jak siedziałam z przodu jakoś gorzej znosiłam podróż. Z tyłu zawsze była podusia kocyk i w razie czego w grę wchodziła drzemka. Gratulacje udanych wizyt.
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen biedactwo
ale musisz dbac o siebie i sluchac fizjo, nie ma innej mozliwosci ![]() Danika, nie chodzi mi o krola Juliana, bo go uwielbiam Tylko tak mi sie wydaje, ze jest takie to imie hmmm.... bardzo damskie. Nie wiem jak to nazwac slow mi brak dzis![]() To Ci corcia spacer zrobila tez nie lubie zimy
|
#4446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zycie jest za krotkie zeby calkowicie rezygnowac z pasztetu Linaewen, wspolczuje problemow W takim razie duzo lez i odpoczywaj, zeby sie nie pogorszylo ![]() Kejka, to imie jest ostatnio bardzo popularne. Ogolnie jest ladne, ale wydaje mi sie ze potem bedzie wysyp Julkow w przedszkolu. Oczywiscie obok Tymkow, Leosiow i Kacperkow Moja siostra na porodowce!!! Zostane dzis podwojna ciocia <3
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-10-27 o 09:27 |
|
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
madziara889 dzięki
![]() ![]() ![]() justyna_fli w sumie to mam w dupie to, czy będzie wysyp, bo już od lat są Jakuby, Oliwiery, Adamy, Alany i inne tego typu. Ale Juliusz, deeejce spokój ![]() Nie wiem, chyba jeszcze muszę sobie popatrzeć na imiona no to daj znać jak już będzie po bliźniaki będą?
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-27 o 09:26 |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
A to luz, jak Ci nie przeszkadza to nie mam zastrzezen
. Drugi synek do kompletu, moj pierworodny siostrzeniec to juz pierwszoklasista
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ciociu ![]() serio jest tak dużo Tymków i Leosiów? hehe, Leon mi się kojarzy z rudym kotem kumpeli ale Tymek ładne, Tymon u mojej Olgi w przedszkolu to chyba najwięcej jest Piotrusiów i Kubusiów, a dziewczynek to Wiktorii i Oliwii, i Małgosie są o dziwo chyba trzy reszta imion w sumie nie powtarza się.Cytat:
Mnie się bardziej widzi Julian niż Juliusz Madziara ja też nie mogę siedzieć z tyłu, ale bez ciąży też nie mogę bo mam chorobę lokomocyjną
|
||
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Danika, no ja mam wrazenie ostatnio ze strasznie duzo. Gdzie nie uslysze ze komus sie urodzil syn to zawsze Tymek albo Leos. Na szczescie u siostry bedzie Macius
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Leon mi się bardzo podoba
Julian dla mnie lepiej niż Juliusz aczkolwiek do mnie to imię nie przemawia. Choć nie widzę tu powodu dla którego można uznać, że dziecko krzywdzisz.... W życiu ! Ludziom wszystkim się nigdy podobać nie będzie. Kuzynka wczoraj dzwoni o 20, że jej wody odeszły Myślę super, zaczęło się Dzwonię godzinę temu a ona jeszcze nie urodziła ... Biedna w ogól nie ma skurczów...nic... rozwarcie jest, wszystko do porodu a tu cisza.... tyleee godzin
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mam nadzieję, że moje imię Bartosz nie będzie aż tak popularne, bo tez na to patrzę. Jeszcze z męskich podobają mi się Miłosz i Szymon. Jaka dziś piekna pogoda. Wieczorem jadę oglądać wózek i może kupię
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej, czyli zostaje Ci tylko basen jako sport? Cytat:
A podziwiam, że możesz z tyłu, ja od dziecka mam chorobę lokomocyjna więc z tyłu przeżywam katusze! Nie wiem jak to będzie z maluchem jak trzeba będzie jechać do rodziców i najlepiej jakby ktoś koło niego z tyłu siedział - jak dojadę to będę nieżywa... Super! daj znać, że dzidzia się urodziła daj znać, że siostra urodziła ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- IMIONA Kiedyś fajną sytuację miałam pod blokiem , na wstępie zaznaczę, że jestem maniakiem Harrego Pottera i każdą część czytałam z tysiące razy - zawsze czytam jak mi smutno, źle itp, Jak zaczęły mi się mdłości to ciurkiem przeczytałam wszystkie części hehe ![]() Więc wracałam ze sklepu i słyszę jak do dziecka (takie słodkiego chłopczyka) wołają: -Harry Ja szok, myślę sobie, jak to dać tak dziecku na imię! Uwielbiam Harrego, ale dziecka to bym tak nie nazwała! Kilka dni później, ten sam malec - mama go woła z okna: -Zachary Padłam! Tak skracają, nie wpadłabym na to hihi
|
|
|
#4455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli chodzi o Tymka, to mnie się bardziej podoba Tymoteusz niż Tymon ![]() Cytat:
Bartosz u nas popularne, ale mniej niż Szymon. Szymonów multum, to samo z Marcelami... Idę na shopping jak wróce to będzie już II wątek ?
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Zależy jak długi ten shopping będzie
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Witam w dniu dzisiejszym
![]() Na wczorajszym usg się poryczałam bo dzieć jest zdrowy, a ja dalej nie moge w to uwierzyć. Przez dwa tygodnie wmawiałam sobie, że Pappa wyjdzie źle i małe będzie chore. Przezierność na poziomie 2.3 w 14/15 tygodniu jest idealna, wszystko jest gdzie trzeba, wszystkie przepływy są idealne, no i musiałam wybuchnąć płaczem, ale to ze szczęścia płacz. Amelkowo/Adasiowy bąbel tak szybko rośnie Dzisiaj śmigam na wieś do babci. Jest misja kupna wianków i zniczy na cmentarz. Jutro małż wziął urlop i jedzie z teściową na cmentarz, a potem z moją babcią i już będzie zrobione. Ograniczamy w tym roku cmentarze z 7 na 3 najważniejsze, gdzie są pochwani nasi najblizsi, a nie szwagier siódmej ciotki po kisielu. Nie jade w tym roku na cmentarz gdzie jest pochowany mój dziadek, skąd pochodzi mój tata Siedlce. 150km w tym stanie już mi raz po weekendzie wystarczy. Kiedyś na spokojnie sie pojedzie.
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Agnessssa miło słyszeć dobre wiadomości! Super!
|
#4459 |
|
Winter is coming
|
Agnessa super wieści
Julian spoko imię ![]() Zgadzam się z tym, że trzeba dobrać imię do nazwiska. Nam się podoba Jan, ale co z tego, jak w połączeniu z nazwiskiem tworzy się coś w stylu Kajetan Kajetanowicz ![]() Lin współczuję ![]() A ja się dzisiaj popisałam. Pojechałam rano do szpitala na pobranie krwi, a tam są takie wysokie krawężniki, a mój samochód ma bardzo niski przód i utknęłam chłop musiał przyjechać na ratunek. Na szczęście nic się nie stało, tylko ten przód się trochę teraz rusza
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki płacz to dobry płacz
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest dużo Tymkow dwie koleżanki maja Tymoteuszow Julek i Leoś tez najbardziej popularne imię w zeszłym roku to Jaś sprawdzałam na jakiejś stronce. Za to wsród dziewczynek lenki oliwki nadje Julki ale co zrobic jak przyjdzie moda to takie imiona sie podobają swojego czasu mnóstwo Igorow było. Mi tez podobają sie popularne imiona Akeksander bedzie lub Maja
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, kto zakłada nowy wątek?
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
Matka kaleka ze mnie. Bolał brzuch wiec się zgielam i chciałam wyjść z pokoju. Mądra ja zrobiłam szybki obrót i przywalilam połową twarzy w futryne. ... boli. .ale jak mi siniaki wyjdzie to ja się zabije. ..co za kalectwo. ..
|
#4464 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ruchy Jak niektóre z Was coś czuje ale mam wątpliwości czy to ruchy. W niedziele leżałam na plecach i czułam w podbrzuszu takie jakby pukanie od środka, kilka razy pukneło później nic i wieczorem znowu sie zdarzyło... no i nie wiem
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
W spaniu pomaga poduszka ja śpię tak mniej więcej na połowie boku i połowie brzucha z tradycyjnym podparciem pod nogi. Jest mega wygodnie.
GRATULACJE AGNESSA za piękne wyniki. Płacz ze szczęści i ulgi to dobry płacz. Dziewczyny a imię Kasia, Katarzyna? W przedszkolach Kaś jak na lekarstwo. A imię piękne. :P Nasz propozycje dla chłopaka Michał Jakub a dla dziewczyny Magdalena, Edyta ale Edyta ostatnio coraz mniej mnie kusi. |
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
my też wybralismy imiona
![]() Dla Chlopca Mikołaj- Miki i tak już mowimy do maluszkaa gdyby jednak dziewczynka się trafiła Blanka
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale raz kiedys to nie dramat. dobra czekolada nie jest zla ![]() pasztet domowy to juz w ogole super sprawa. a na taki z watrobka, jesli nie przesadzimy z iloscia, to tez spokojnie mozemy sobie pozwolic. w watrobce jest sporo witaminy A - w ciazy trzeba z nia uwazac, i to tyle. tez jej potrzebujemy, ale przedawkowac przy watrobce latwiej, dlatego niektorzy ostrzegaja. chyba po to, zeby nie bylo potem "ale ja nie wiedzialam..." ![]() z brzuszkiem cierpliwosci... naprawde pojawi sie w pore no ale klamac nie lubie.oo, z cukini nie robilam. ja robilam z soczewicy z warzywami - seler naciowy, marchewa... byl przepyszny. chetnie bym zrobila znowu, ale najlepiej cos, co moj mlody moglby tez jesc, a ja juz sama nie wiem co on moze... cukinie moze. tylko przypuszczam, ze jest tam wiecej skladnikow... podaj przepis ![]() ostatnio przypieklam oberzyne na patelni, do miksera czosnek, oliwa, sol i ta oberzyne i heja. fajna pasta na kanapki wyszla, dla mlodego za duzo czosnku i nie chcial jesc, ale ja skorzystalam w sam raz na przeziebienie Cytat:
Cytat:
![]() Julian to przeciez super fajne imie, i takie uniwersalne. skrzywdzilabys dziecko, jak bys nazwala je Brajan albo Kewin itp Cytat:
ale... nie dajmy sie zwariowac. kiedys sie o tym nie mowilo i bylo tez ok. mysle, ze instynktownie wybieramy odpowiednia pozycje. jak dzidzi bedzie duze i bedzie nam gdzies naciskac, to pozycje zmienimy. ja np. teraz z zawalonymi zatokami jestem w stanie jako tako oddychac tylko jak leze na plecach lub na prawym boku. na lewym nie mam szans, bo jedyna w miare funkcjonujaca dziura w nosie mi sie w tej pozycji zatyka to co, mam sie na lewym boku meczyc i udusic, bo byc moze cos tam gdzies mi w innej pozycji sie ucisnie? ![]() Cytat:
nawet bym go do kategorii "starych" nie zaliczala, takie jest ponadczasowe.
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
mnie się jeszcze podoba Franek i Antoś
ale tyle teraz ich, że nie chcę tak popularnego ![]() wiedziałam tylko, że nei chcę imienia w stylu Britnej, Kevin, Brajan, Brandon itp ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- tak to prawda, też zwróciłam na to uwagę i jeszcze często powtarza się teraz Leo |
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znam samych fajnych Florianow z jajami. i w pracy mam jednego Juliana, bardzo meski facet
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

dobrze używane czasami kupić

niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge 

a może Juliusz?

ale musisz dbac o siebie i sluchac fizjo, nie ma innej mozliwosci 
tez nie lubie zimy
W takim razie duzo lez i odpoczywaj, zeby sie nie pogorszylo 

, na wstępie zaznaczę, że jestem maniakiem Harrego Pottera i każdą część czytałam z tysiące razy - zawsze czytam jak mi smutno, źle itp, Jak zaczęły mi się mdłości to ciurkiem przeczytałam wszystkie części hehe