|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
i oby tak dalej
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Macica trenuje, tak, dlatego mogą się one pojawiać nawet co dziennie kilka razy. Każdy przypadek jest inny, nie ma co porównywać. Każda chodzi do lekarza i to on jest tylko w stanie nam powiedzieć czy skurcze, które mamy mogą być niebezpieczne albo kiedy ma zacząć się martwić.
mallami super, że jesteś już po. Ja po glukozie zjadłam drożdżówkę ![]() ewusia gratuluję
|
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Baby montana super że w takim tempie to ruszyło, a teściowa miała dobry pomysł
![]() Co do twardnień kiedyś pisałam że mi gin mówiła że do 10 razy na dobę, krótkie i takie które puszczają jak człowiek odpocznie. Choć ja jak mam gorsze dni to poprostu siedzę z 3-4 dni w domu, biorę dla świętego spokoju nospe. teraz tak miałam ale od wczoraj już szaleje, zakupy, plany i tak do następnego kryzysu ;D podobno jak się myśli za dużo o skurczach to macica też reaguje twierdnieniem. |
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po glukozie zjadłam pączka także no ![]() Dziewczyny, a jak zamierzacie ubierać maluszka w szpitalu? Moja Mama twierdzi, że kiedyś to tylko kaftanik i pieluszka, bo na tych oddziałach, szczególnie zimą, jest bardzo gorąco. Mój szpital nie daje nic,trzeba mieć wszystko swoje i po prostu boję się, że czegoś mi braknie. Planowałam body i śpioszki, a Mama mówi, ze kiedys to dzieciaki w samych kaftanikach albo na naguska opatulone tylko ciasno w chusty były :p i na moje rozkminy zla, ze tyle sie zmienilo :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
baby super, że w końcu ruszyło do przodu.
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - masz mega mądra tesciowa
kto by się spodziewał ale przynajmniej ruszyło Jerzyczka - body plus śpiochy albo pajacyk To co było kiedyś nie musi być już aktualne
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś się robiło dużo różnych rzeczy
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Które niekoniecznie miały sens i były mądre
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zadomowienie
|
4 i 6 lat
![]() Cytat:
Pojechałam do mamy- młody wystrojony w nowe bodziaki... I opieprz dostałam że body są za małe i czas najwyższy większe kupić dziecku... Więc ja do niej że niemożliwe bo przeciez one nowe Prawie się z nią pokłuciłam aż przyszłam do domu- przyłożyłam bodziak do bodziaka i `faktycznie długość taka sama- a na metce co innego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Baby szkoda, że teściowa nie powiedziała tak chociaż tydzień temu, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale
![]() Ktoś może wie co u Joanny się dzieje, coś długo się nie odzywa. |
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
byłam w 5 10 15
jak by ktoś potrzebował dla starszego dziecka to kupiłam te spodenki- cena super ekstra atrakcyjna- i są bardzo fajne- nie takie cieniutkie jak większość- może jeszcze to nie te ciepłe zimowe dresy- ale na teraz do przedszkola są naprawdę ok Te pierwsze kupiłam w wersji czarnej i niebieskiej http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ce-1m2943.html http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ce-1m2926.html i dwupak rękawiczek kupiłam |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka a co to będzie jak będą do niej chłopaki na jak to mówi moja babcia 'zaloty' przychodzili
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie nic nie bolało do momentu jak mi gin nie pozwolił dźwigać i kazał się oszczędzać Cytat:
Weź body i śpioszki, zresztą teraz kaftaniki to chyba nawet ciężko kupić...
|
||
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja to wiem, Wy to wiecie, ale dla pokolenia mam i babć to jakiś kosmos niezrozumiały
i weź tu się nie pokłóć skoro taka mama, teściowa czy babcia już rodziła, a Ty jeszcze nie ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/najwiekszy-drewnia...268545423.html
Czarny ![]() Superowo. Nie boisz się, że chłopcy będą chcieli się nią "za bardzo" opiekować? Że nie będą zazdrosni? Ja się boje strasznie.
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Umówiłam się do neurologa na poniedziałek dopiero najwcześniej.
150zł wizyta |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mama też czasem próbuje wkładać do głowy, że dla dziecka to czy tamto jest najlepsze i to doceniam naprawdę, ale kurcze czasy się zmieniły to raz, podejście do takiego maluszka też się bardzo zmieniło, a poza tym chciałabym ubierać i postępować tak jak ja uważam i chciałabym po prostu popełniać swoje własne błędy i się dopiero na nich uczyć. Tylko bądź tu mądry i powiedz to tak, żeby się nikt nie obraził od razu
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musi być rożek, bo sztywno. Kaftaniki, żadne body. Ach no i teściowa "po co to kupujesz tak szybko, różnie może być" |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo łooo.. jaki duży, super. Radość będzie niesamowita
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę kupić wcześniej, bo po pierwsze będę spokojniejsza jak będę wiedziała, że już mam wszystko co mi się może przydać i mogę sobie na spokojnie wybrać, a nie później biegać od sklepu do sklepu i brać pierwsze co mi wpadnie w ręce, bo się okaże nagle potrzebne. Poza tym jak zamawiamy hurtem kilka rzeczy ze sklepu czy z apteki to jest też po prostu taniej. Zresztą to już nie jest "tak szybko" bo zostały nam mniej więcej dwa miesiące |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie wyglądał jak przyjdzie
|
|
#1498 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka księżniczka w męskim towarzystwie ![]() uaoo Piękny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Według mnie każda matka wie najlepiej co potrzeba dziecku bo spędza z nim najwięcej czasu, zna jego reakcje, przyzwyczajenia itp. Po za tym czasy się zmieniły i podejście do dzieci też
|
|||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Ej faktycznie Joanny nie było dzisiaj i wczoraj
gdzie się ona podziewa Aż z tego wszystkiego przeglądnelam do tyłu parę postów.. Oby wszystko u niej było dobrze
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:to to chyba tatusia będzie bardziej stresować... Poza tym wiesz... 2 starszych braci... to będą pilnować... ![]() Cytat:
Zresztą nie można ich zupełnie oddzielić- trzeba wytłumaczyć co mogą i jak. Teraz już są na tyle duzi że mogę ich prosić o pomoc- np przy kąpaniu- podaj mydełko, oliwkę, ręczniczek.. Na pewno takie angażowanie ich będzie dla nich swego rodzaju wyróżnieniem- zwłaszcza dla starszego... Gorzej było jak starszy miał 2 i pojawił się braciszek... Do pomagania skory nie był... przychodził pogłaskał i raczej tyle... No czasem kremem do pupci się wysmarował przy okazji ![]() Poza tym starszy był ogromnie wymagającym dzieckiem a młodszy nadzwyczaj spokojny. Wyrobiliśmy sobie rytm taki że ok godz schodziła na przewijanie i karmienie, potem mały do łóżeczka a ja czas poświęcałam starszemu. Jak nastawiałam pranie to razem z nim- jak gotowaliśmy obiad to razem- przy wszystkim "pomagał" dużo się z nim bawiłam, czytałam mu itp.. Jak się młodszy budził to mu mówiłam że teraz musze iść braciszka nakarmić i jak skończę to zrobimy coś razem. I naprawdę u nas podziałało i nie było zazdrości. Teraz się trochę boję... Bo noworodek to jedno... A wcześniak z problemami to jeszcze inna bajka... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

już coraz bliżej! 
w tym tygodniu stolarz przychodzi wymienić okna i drzwi, wczoraj był Polak wycenić ile weźmie za otynkowanie i malowanie wszystkiego, mąż do północy skuwał kafelki ze śćian w kuchni i będziemy nowe kłaść, dzisiaj siedzę i robie plany nt kuchni, gdzie zrobić blat, gdzie zlew, gdzie kuchenkę, bo teraz jest bardzo nieustawnie (nie ma długiej przestrzeni roboczej tylko kawałek blatu - kuchenka - kawałek blatu - zlew - kawałek blatu - kafetera, takie poprzedzielane wszystko). Farba do pokoju wybrana, meble wybrane, tata w Polsce kupił rolkę tapety (bo tylko na szerokość łóżeczka będziemy kłaść tapetę), szwagier zaczął robić łóżeczko-księżyc (nie wiem czy pamiętacie, kiedyś wklejałam), nowy fotel i sofa odebrane...najgorsze przed nami to wyburzenie schodów i zbudowanie nowych oraz zbudowanie nowego pokoju na dachu, ale nawet jakby tego drugiego nie dało rady teraz zrobić (mieszkanie blisko lotniska i czekamy na zgodę), to możemy to zrobić w przyszłym roku a teraz postawić sofę i TV w korytarzu. Jak wczoraj to zobaczyłam to się popłakałam ze szczęścia że już coś ruszyło. A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy

Przypomnij w jakim wieku są?
Więc ja do niej że niemożliwe bo przeciez one nowe
Wolę kupić wcześniej, bo po pierwsze będę spokojniejsza jak będę wiedziała, że już mam wszystko co mi się może przydać i mogę sobie na spokojnie wybrać, a nie później biegać od sklepu do sklepu i brać pierwsze co mi wpadnie w ręce, bo się okaże nagle potrzebne. Poza tym jak zamawiamy hurtem kilka rzeczy ze sklepu czy z apteki to jest też po prostu taniej. Zresztą to już nie jest "tak szybko" bo zostały nam mniej więcej dwa miesiące