Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 11:46   #1471
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ooo super coś ruszyło już?

Ewusia już coraz bliżej!

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Ewusia gratulacje nowego tygodnia

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
tej ściany takiej z kartongipsu w piątek jeszcze nie było w tym tygodniu stolarz przychodzi wymienić okna i drzwi, wczoraj był Polak wycenić ile weźmie za otynkowanie i malowanie wszystkiego, mąż do północy skuwał kafelki ze śćian w kuchni i będziemy nowe kłaść, dzisiaj siedzę i robie plany nt kuchni, gdzie zrobić blat, gdzie zlew, gdzie kuchenkę, bo teraz jest bardzo nieustawnie (nie ma długiej przestrzeni roboczej tylko kawałek blatu - kuchenka - kawałek blatu - zlew - kawałek blatu - kafetera, takie poprzedzielane wszystko). Farba do pokoju wybrana, meble wybrane, tata w Polsce kupił rolkę tapety (bo tylko na szerokość łóżeczka będziemy kłaść tapetę), szwagier zaczął robić łóżeczko-księżyc (nie wiem czy pamiętacie, kiedyś wklejałam), nowy fotel i sofa odebrane...najgorsze przed nami to wyburzenie schodów i zbudowanie nowych oraz zbudowanie nowego pokoju na dachu, ale nawet jakby tego drugiego nie dało rady teraz zrobić (mieszkanie blisko lotniska i czekamy na zgodę), to możemy to zrobić w przyszłym roku a teraz postawić sofę i TV w korytarzu. Jak wczoraj to zobaczyłam to się popłakałam ze szczęścia że już coś ruszyło. A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy
i oby tak dalej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:47   #1472
czarnulax
Zakorzenienie

Macica trenuje, tak, dlatego mogą się one pojawiać nawet co dziennie kilka razy. Każdy przypadek jest inny, nie ma co porównywać. Każda chodzi do lekarza i to on jest tylko w stanie nam powiedzieć czy skurcze, które mamy mogą być niebezpieczne albo kiedy ma zacząć się martwić.

mallami super, że jesteś już po. Ja po glukozie zjadłam drożdżówkę
ewusia gratuluję
Stary 2015-10-27, 11:48   #1473
86ewula
Rozeznanie

Baby montana super że w takim tempie to ruszyło, a teściowa miała dobry pomysł

Co do twardnień kiedyś pisałam że mi gin mówiła że do 10 razy na dobę, krótkie i takie które puszczają jak człowiek odpocznie. Choć ja jak mam gorsze dni to poprostu siedzę z 3-4 dni w domu, biorę dla świętego spokoju nospe. teraz tak miałam ale od wczoraj już szaleje, zakupy, plany i tak do następnego kryzysu ;D podobno jak się myśli za dużo o skurczach to macica też reaguje twierdnieniem.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:49   #1474
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
tej ściany takiej z kartongipsu w piątek jeszcze nie było w tym tygodniu stolarz przychodzi wymienić okna i drzwi, wczoraj był Polak wycenić ile weźmie za otynkowanie i malowanie wszystkiego, mąż do północy skuwał kafelki ze śćian w kuchni i będziemy nowe kłaść, dzisiaj siedzę i robie plany nt kuchni, gdzie zrobić blat, gdzie zlew, gdzie kuchenkę, bo teraz jest bardzo nieustawnie (nie ma długiej przestrzeni roboczej tylko kawałek blatu - kuchenka - kawałek blatu - zlew - kawałek blatu - kafetera, takie poprzedzielane wszystko). Farba do pokoju wybrana, meble wybrane, tata w Polsce kupił rolkę tapety (bo tylko na szerokość łóżeczka będziemy kłaść tapetę), szwagier zaczął robić łóżeczko-księżyc (nie wiem czy pamiętacie, kiedyś wklejałam), nowy fotel i sofa odebrane...najgorsze przed nami to wyburzenie schodów i zbudowanie nowych oraz zbudowanie nowego pokoju na dachu, ale nawet jakby tego drugiego nie dało rady teraz zrobić (mieszkanie blisko lotniska i czekamy na zgodę), to możemy to zrobić w przyszłym roku a teraz postawić sofę i TV w korytarzu. Jak wczoraj to zobaczyłam to się popłakałam ze szczęścia że już coś ruszyło. A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:49   #1475
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
melduje ze jestem już po glukozie nie było tak źle z wypiciem tego, wysiedzieć 2godz też dałam rade bo książkę miałam. no i chyba wcale mi po tym za słodko nie było bo jak wróciłam do domu to wsunęłam pare mini wafelków i zjadłam serowe pierogi z cukrem
zrobiłam jeszcze sobie standardowo mocz i morfo + powtórzyłam cytomegalie. pojutrze wizyta

Ja po glukozie zjadłam pączka także no

Dziewczyny, a jak zamierzacie ubierać maluszka w szpitalu? Moja Mama twierdzi, że kiedyś to tylko kaftanik i pieluszka, bo na tych oddziałach, szczególnie zimą, jest bardzo gorąco. Mój szpital nie daje nic,trzeba mieć wszystko swoje i po prostu boję się, że czegoś mi braknie. Planowałam body i śpioszki, a Mama mówi, ze kiedys to dzieciaki w samych kaftanikach albo na naguska opatulone tylko ciasno w chusty były :p i na moje rozkminy zla, ze tyle sie zmienilo :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:50   #1476
czarnulax
Zakorzenienie

baby super, że w końcu ruszyło do przodu.
Stary 2015-10-27, 11:52   #1477
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - masz mega mądra tesciowa kto by się spodziewał ale przynajmniej ruszyło

Jerzyczka - body plus śpiochy albo pajacyk Zreszta tak samo jak w domu To co było kiedyś nie musi być już aktualne
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:54   #1478
czarnulax
Zakorzenienie

Kiedyś się robiło dużo różnych rzeczy
Stary 2015-10-27, 11:54   #1479
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Które niekoniecznie miały sens i były mądre
Stary 2015-10-27, 11:54   #1480
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Kochane chłopaki. Przypomnij w jakim wieku są?
4 i 6 lat
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Chcialam posegregowac ubranka rozmiarami i tak patrze ze niektore 56 sa strasznie malutkie a niektore nawet wieksze od tych 62. Nie wiem o co chodzi. Tylko ja tak mam czy Wam tez zdarzaja sie tak nierowne rozmiarowki?
oj wyobraż sobie moje zdziwienie przy pierwszym dziecku... Chłop wyrósł z 62 poszłam- kupiłam rozm większy- wyprawkę bodziaków i śpiochów- tych ciuszków codziennego użytku. I zadowolona...
Pojechałam do mamy- młody wystrojony w nowe bodziaki... I opieprz dostałam że body są za małe i czas najwyższy większe kupić dziecku... Więc ja do niej że niemożliwe bo przeciez one nowe
Prawie się z nią pokłuciłam aż przyszłam do domu- przyłożyłam bodziak do bodziaka i `faktycznie długość taka sama- a na metce co innego Od tego czasu kupować ciuszki chodziłam ze starymi bodziakami i śpioszkami i przykładałam jedne do drugich- żeby na pewno większe były

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kamilka super masz synków! siostrzyczkę będą traktowali jak księżniczkę
:
Coś mi sie zdaje że mimo że to 3cie dziecko to będzie rozpuszczona przez wszystkich jak jedynaczka
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:54   #1481
kinga1701
Zakorzenienie

Baby szkoda, że teściowa nie powiedziała tak chociaż tydzień temu, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale

Ktoś może wie co u Joanny się dzieje, coś długo się nie odzywa.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:57   #1482
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Coś mi sie zdaje że mimo że to 3cie dziecko to będzie rozpuszczona przez wszystkich jak jedynaczka
bo jedna dziewuszka
Stary 2015-10-27, 11:57   #1483
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno tak będzie jedyna dziewczynka i jeszcze najmłodsza.
Stary 2015-10-27, 11:57   #1484
kamilka
Zadomowienie

byłam w 5 10 15
jak by ktoś potrzebował dla starszego dziecka to kupiłam te spodenki- cena super ekstra atrakcyjna- i są bardzo fajne- nie takie cieniutkie jak większość- może jeszcze to nie te ciepłe zimowe dresy- ale na teraz do przedszkola są naprawdę ok
Te pierwsze kupiłam w wersji czarnej i niebieskiej
http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ce-1m2943.html
http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ce-1m2926.html
i dwupak rękawiczek kupiłam
Stary 2015-10-27, 11:58   #1485
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka a co to będzie jak będą do niej chłopaki na jak to mówi moja babcia 'zaloty' przychodzili
Stary 2015-10-27, 11:59   #1486
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Baby montana super że w takim tempie to ruszyło, a teściowa miała dobry pomysł

Co do twardnień kiedyś pisałam że mi gin mówiła że do 10 razy na dobę, krótkie i takie które puszczają jak człowiek odpocznie. Choć ja jak mam gorsze dni to poprostu siedzę z 3-4 dni w domu, biorę dla świętego spokoju nospe. teraz tak miałam ale od wczoraj już szaleje, zakupy, plany i tak do następnego kryzysu ;D podobno jak się myśli za dużo o skurczach to macica też reaguje twierdnieniem.
Coś w tym jest Mnie nic nie bolało do momentu jak mi gin nie pozwolił dźwigać i kazał się oszczędzać Teraz jak mi syn da popalić to zaraz mnie ciągnie i mam twardy brzuch

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja po glukozie zjadłam pączka także no

Dziewczyny, a jak zamierzacie ubierać maluszka w szpitalu? Moja Mama twierdzi, że kiedyś to tylko kaftanik i pieluszka, bo na tych oddziałach, szczególnie zimą, jest bardzo gorąco. Mój szpital nie daje nic,trzeba mieć wszystko swoje i po prostu boję się, że czegoś mi braknie. Planowałam body i śpioszki, a Mama mówi, ze kiedys to dzieciaki w samych kaftanikach albo na naguska opatulone tylko ciasno w chusty były :p i na moje rozkminy zla, ze tyle sie zmienilo :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pierwszy poród miałam w 2007 drugi w 2014 i już była kolosalna różnica w postępowaniu z noworodkiem Weź body i śpioszki, zresztą teraz kaftaniki to chyba nawet ciężko kupić...
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:00   #1487
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Które niekoniecznie miały sens i były mądre
ja to wiem, Wy to wiecie, ale dla pokolenia mam i babć to jakiś kosmos niezrozumiały i weź tu się nie pokłóć skoro taka mama, teściowa czy babcia już rodziła, a Ty jeszcze nie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Coś w tym jest Mnie nic nie bolało do momentu jak mi gin nie pozwolił dźwigać i kazał się oszczędzać Teraz jak mi syn da popalić to zaraz mnie ciągnie i mam twardy brzuch

Pierwszy poród miałam w 2007 drugi w 2014 i już była kolosalna różnica w postępowaniu z noworodkiem Weź body i śpioszki, zresztą teraz kaftaniki to chyba nawet ciężko kupić...
dzięki
Stary 2015-10-27, 12:00   #1488
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu co prawda wszystko dają, ale jak coś to ja bym ubierała body + śpiochy

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 12:02   #1489
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
uao pokaż ten domek
Cytat:
uao pokaż ten domek
http://allegro.pl/najwiekszy-drewnia...268545423.html

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Uaoo można farbować włosy w ciąży spokojnie Jaki kolorek robisz?
Czarny

Cytat:
4 i 6 lat
Superowo. Nie boisz się, że chłopcy będą chcieli się nią "za bardzo" opiekować? Że nie będą zazdrosni? Ja się boje strasznie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:03   #1490
lune1992
Zadomowienie

Umówiłam się do neurologa na poniedziałek dopiero najwcześniej.
150zł wizyta
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:06   #1491
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
ja to wiem, Wy to wiecie, ale dla pokolenia mam i babć to jakiś kosmos niezrozumiały i weź tu się nie pokłóć skoro taka mama, teściowa czy babcia już rodziła, a Ty jeszcze nie
Dokładnie Mi mama też czasem próbuje wkładać do głowy, że dla dziecka to czy tamto jest najlepsze i to doceniam naprawdę, ale kurcze czasy się zmieniły to raz, podejście do takiego maluszka też się bardzo zmieniło, a poza tym chciałabym ubierać i postępować tak jak ja uważam i chciałabym po prostu popełniać swoje własne błędy i się dopiero na nich uczyć. Tylko bądź tu mądry i powiedz to tak, żeby się nikt nie obraził od razu

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 12:06   #1492
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Superowo. Nie boisz się, że chłopcy będą chcieli się nią "za bardzo" opiekować? Że nie będą zazdrosni? Ja się boje strasznie.
Podobno mój brat starszy o 2 lata, jak ja miałam kilka miesięcy chciał mnie ściągnąć z łóżka z teksem " Koszyczka chodź idziemy się pobawić " Koszyczka tzn, siostrzyczka nie umiał jeszcze wypowiedzieć. Także tak się mną opiekował
Stary 2015-10-27, 12:09   #1493
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie Mi mama też czasem próbuje wkładać do głowy, że dla dziecka to czy tamto jest najlepsze i to doceniam naprawdę, ale kurcze czasy się zmieniły to raz, podejście do takiego maluszka też się bardzo zmieniło, a poza tym chciałabym ubierać i postępować tak jak ja uważam i chciałabym po prostu popełniać swoje własne błędy i się dopiero na nich uczyć. Tylko bądź tu mądry i powiedz to tak, żeby się nikt nie obraził od razu
no więc własnie kupuję np. cążki do paznokietków i słyszę tekst "kiedyś to się obgryzało, po co Ci to".
Musi być rożek, bo sztywno.
Kaftaniki, żadne body.
Ach no i teściowa "po co to kupujesz tak szybko, różnie może być"
Stary 2015-10-27, 12:09   #1494
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo mega ten domek

Lune super, że się umówiłaś. Trzymam kciuki

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 12:12   #1495
kinga1701
Zakorzenienie

uaoo łooo.. jaki duży, super. Radość będzie niesamowita
Stary 2015-10-27, 12:15   #1496
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
no więc własnie kupuję np. cążki do paznokietków i słyszę tekst "kiedyś to się obgryzało, po co Ci to".
Kaftaniki, żadne body.
Ten tekst uwielbiam szczególnie Wolę kupić wcześniej, bo po pierwsze będę spokojniejsza jak będę wiedziała, że już mam wszystko co mi się może przydać i mogę sobie na spokojnie wybrać, a nie później biegać od sklepu do sklepu i brać pierwsze co mi wpadnie w ręce, bo się okaże nagle potrzebne. Poza tym jak zamawiamy hurtem kilka rzeczy ze sklepu czy z apteki to jest też po prostu taniej. Zresztą to już nie jest "tak szybko" bo zostały nam mniej więcej dwa miesiące

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 12:15   #1497
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kaftaniki, żadne body.
Dzięki Bogu ja tak nie mam!

Cytat:
Uaoo mega ten domek
Cytat:
uaoo łooo.. jaki duży, super. Radość będzie niesamowita
Zobaczymy jak będzie wyglądał jak przyjdzie

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:17   #1498
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno tak będzie Taka księżniczka w męskim towarzystwie

uaoo Piękny Zawsze chciałam taki mieć

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Umówiłam się do neurologa na poniedziałek dopiero najwcześniej.
150zł wizyta

Cytat:
To się chyba nigdy nie zmieni Według mnie każda matka wie najlepiej co potrzeba dziecku bo spędza z nim najwięcej czasu, zna jego reakcje, przyzwyczajenia itp. Po za tym czasy się zmieniły i podejście do dzieci też
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:17   #1499
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej faktycznie Joanny nie było dzisiaj i wczoraj gdzie się ona podziewa
Aż z tego wszystkiego przeglądnelam do tyłu parę postów.. Oby wszystko u niej było dobrze
Stary 2015-10-27, 12:18   #1500
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
kamilka a co to będzie jak będą do niej chłopaki na jak to mówi moja babcia 'zaloty' przychodzili
:brzyda l:to to chyba tatusia będzie bardziej stresować... Poza tym wiesz... 2 starszych braci... to będą pilnować...

Cytat:
nie, trochę będą pomagać... ale wynoszenie pieluch też się im znudzi...
Zresztą nie można ich zupełnie oddzielić- trzeba wytłumaczyć co mogą i jak. Teraz już są na tyle duzi że mogę ich prosić o pomoc- np przy kąpaniu- podaj mydełko, oliwkę, ręczniczek.. Na pewno takie angażowanie ich będzie dla nich swego rodzaju wyróżnieniem- zwłaszcza dla starszego...

Gorzej było jak starszy miał 2 i pojawił się braciszek... Do pomagania skory nie był... przychodził pogłaskał i raczej tyle... No czasem kremem do pupci się wysmarował przy okazji
Poza tym starszy był ogromnie wymagającym dzieckiem a młodszy nadzwyczaj spokojny. Wyrobiliśmy sobie rytm taki że ok godz schodziła na przewijanie i karmienie, potem mały do łóżeczka a ja czas poświęcałam starszemu. Jak nastawiałam pranie to razem z nim- jak gotowaliśmy obiad to razem- przy wszystkim "pomagał" dużo się z nim bawiłam, czytałam mu itp..
Jak się młodszy budził to mu mówiłam że teraz musze iść braciszka nakarmić i jak skończę to zrobimy coś razem. I naprawdę u nas podziałało i nie było zazdrości.
Teraz się trochę boję... Bo noworodek to jedno... A wcześniak z problemami to jeszcze inna bajka...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości