|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Przy porodzie lepiej modlic sie o madra polozna niz o lekarza, bo jego nie ma zwykle przy calym porodzie.
dlatego tak mi zalezy na prywatnej poloznej
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jadąc do pracy zjadłam 3 mandarynki, 6:30, za kierownicą, ale musiałam obrać tak mi pachniały Cytat:
Cytat:
ale zobaczę co powie jak wróci z pracy, muszę przejrzeć internet w poszukiwaniu opinii i porównać ceny ![]() Co do cc, ja sama się zastanawiam z jednego względu - chcę rodzić prywatnie, jak nie będzie miejsc to mnie odeślą do państwówki. Lekarz mówił, że brak miejsc zdarza się dosłownie 3-4x w roku. Mam nadzieję, że nie będę miała takiego pecha no i jak Tośka będzie klockiem powyżej 4kg. to niech mnie kroją :PAle różne są powody, większość moich znajomych miała cc bo chciała rodzić w konkretnym miejscu, a mieszkały gdzieś dalej. Wolały mieć zaplanowany poród. Wszystkie po 2-3 dniach śmigały zadowolone
|
|||
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza się ją miałam swoją położna i naprawdę dużo pomogła mi sama świadomość że jest ktoś tylko dla mnie oprócz męża oczywiście a lekarz i tak przychodzi na sam koniec
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co czujesz.. Wcześniej byłam z facetem 9lat i nic! Ciągle słyszałam "już niedługo, już niedługo", nawet oglądaliśmy nie raz u jubilerów ale leciał rok za rokiem i nic.. W końcu przestało mi zależeć, poza tym jak mu powiedziałam, że ma się zastanowić czego chce od życia to mi odpowiedział, że "on na razie nie myśli o przyszłości"
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmhm aż się sama zastanawiam i kolory fajne i ta podwójna amortyzacja ![]() Szkoda tylko, że fotelika nie ma w zestawie tylko osobno
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-10-27 o 13:13 |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
mi też wypadają i to bardzo a w pierwszej ciąży miałam piękne, gęste włosy, dopiero 3 miesiące po porodzie zaczęły wypadac
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
ja sie zbieram zarz do rodzicow wywioze ubranka 4-6 miesiecy w zwyz bo niema sensu zeby mi tu lezaly a i tak trza bedzie je jeszcze raz wyprac a u nas i tak niebedzie gdzie prania powiesic ;d
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wstać ciasto na pizze zrobić, ale tak mi się nie chce
![]() Chwilę energia przyszła to coś tam zrobiłam ,a teraz po jedzonku znów poszła cała wena spać
|
#1603 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeszło mi dosłownie z minuty na minutę ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- moooniaaaa Mi też podobają się wózki Adamex, ale poczytałam dość sporo kiepskich opinii, więc się zastanawiam.. Cena kusząca, ale podobno wykonanie słabe. Czy któraś z obecnych tu mam miała do czynienia z tymi wózkami??? |
||
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz miała obawy czy pytania o poród to śmiało, jest nas tu kilka po sn więc nie będziesz zielona, a i tak może się okazać, że cc będzie konieczne. Nic w ciąży i podczas porodu nie jest pewne![]() Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
Kilka godzin mnie nie ma i 4 strony do nadrobienia
![]() Nie wiem gdzie Wy macie tą piękną złotą jesień, u mnie paskudnie i zimno -chyba od rosji taka aura zawiewa ![]() Cały ranek przesiedziałam u babci, czekałam na auto żeby zabrać od mechanika i pół dnia mam "w plecy" bo nic w domu nie ruszone, obiadu nie ma, jedynie pranie wstawiłam to samo się zrobi ![]() Widzę że został poruszony porodowy temat, ja nie wstydzę się przyznać że za cesarkę zapłacę bo nie biorę pod uwagę porodu sn i żadne argumenty "za" do mnie nie przemawiają a jak będzie po, to zobaczymy. Wszystko zależy od organizmu. Podzielę się wrażeniami z początkiem marca, o ile dzidziuś mi na to pozwoli ![]() Aaaa i przyjechał dzisiaj kurier pierwsze "synkowe" gadżety już mamy:
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Jesu ja dzisiaj sie czuje jakby mi ktos cala energie wyssal. Pogoda taka piekna a ja do d...
Co do wlosow to u mnie przed ciaza mialy tendencje do przetluszczania. W ciazy w pierwszych 3 miesiacach koszmarnie wypadaly i przetluszczaly sie jeszcze bardziej. A teraz poszlo w druga strone..wlosy przestaly wypadac i w dodatku sa suche. Od zawsze mylam wlosy codziennie rano zeby byly swieze a teraz spokojnie moge myc co 2 dni. Ciaza..dziwny ten stan ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet dokładnie nie wiem o co poszło
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Chyba zrobie sobie kawe. A jak i to nie pomoze to sie poddam i drzemne. Tyle ze ostatnio te moje "drzemki" to trwaja i 3godz. A mialam ambitne plany poprasowac poodkurzac i zrobic obiad na dzisiaj i na jutro.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Kawa zrobiona a do niej w ramach uzupelniania zelaza gorzka czekoladka i morele suszone teraz ponoc najbardziej jestesmy narazone na deficyt zelaza..Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pranie czeka na prasowanie, gary na umycie, ciasto na pizze na zrobienie.. A ja siedzę w łóżku i nie chce mi sie podnosić ![]() Za to córcia mi dziś dużo energii chyba, bo mnie podkopuje od czasu do czasu
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
hej
polly pytałaś w poprzednim wątku jaką lustrzankę kupiliśmy. NIKON d3200. Jesteśmy z niej zadowoleni, pomimo że mamy ją krótko. Na ślubie się spisała ![]() emma Co do uczulenia to go nie mam na szczęście tylko miałam na jednym palcu i zaręczynowy i obrączkę i mnie strasznie cisnęło i nie mogłam ściągnąć obrączki palec odpoczął i już jest wszystko w porządku Obrączkę mam na prawej ręce, a zaręczynowy na lewej ![]() Co do ślubu i potem małej imprezki to jestem zadowolona. Był pierwszy taniec, dużo śmiechu i tańców. Na odchodne rodzina dziękowała za udaną zabawę i chyba można wnioskować że im się podobało Goście pili za zdrowie dzidziusia i nasze TŻ oczywiście im towarzyszył :P Zdjęcie później jakieś wstawię.A no i bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków, gratulacje i ogólnie wszystko |
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mój najlepszy zakup do tej pory, na zdjeciu nie wygładał szałowo ale w rzeczywistości jest śliczny błekitny (myślałam że będzie taki brudno szary) i mega solidnie wykonany, suwaczek ma dookoła i mocne napy, na pewno nie będe się bała wrzucić go do pralki żałuję, że nie wziełam drugiego w inny wzór, ale może jeszcze będzie ta promocja na motherhood do marca, wtedy na pewno nie będę się zastanawiać ![]() edit: z tej samej marki wzięłam jeszcze otulacze muślinowe, przewijak (ceratkę) z 2 wymiennymi flanelkami i 3 tetrowe pieluszki, jutro powinny być to zdam relacje ![]() aaa i podusia do zestawu też fajna, mięciutka chociaż mogłaby być odrobinę większa
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-27 o 14:36 |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że impreza sie udała, goście zadowoleni no i przede wszystkim Wy Przyzwyczajasz się powoli mówić o TŻcie "mąż" ?
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
monikmi fajna wyprawka
![]() Kiwi fajnie, że Wam się wszystko udało obrączka pewnie jeszcze taka błyszcząca od nowości mira81 ja też dzisiaj jakaś osłabiona, mnie przeziębienie-wirusy trzymają. Napiję się też kawy i zacznę rozkładać ciuszki małej w komodzie. Muszę dojść do ładu z małym pokojem bo poprzywoziłam swoich papierów w pudłach od rodziców. u mnie dzisiaj na obiad będą stejki mąż się zaoferował zrobić, z tym, że ja sobie zastrzegłam , że mój musi być dobrze wypieczony, nie surowy. Nie przepadam za nimi no ale mąż ma ochotę to trza jeść
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrałam się w sobie i umyłam gary, ciasto zrobiłam i nawet jedzenie sobie przyszykowałam
Zostało jeszcze prasowanie, ale to już jutro
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam w niedzilę taki napad byłam na imieninach taty pełno pyszności ciast a ja mandarynkami się zajadałam jakbym nigdy ich nie jadła
![]() Moooniaaa ja też się zastanawiam nad tym wózkiem Adamex Pajero Fjolek nie zadręczaj się tak to są faceci jedni romantyczni drudzy chłodniejsi którzy nie mają pojęcia jak wiele dla Nas znaczy pełna stabilizacja poczucie że nasz związek się rozwija (między innymi przez zaręczyny)na siłę nikogo do niczego nie zmusimy on też musi chcieć a może ma ukrytą jakąś niespodziankę dla Ciebie... Głowa do góry zobaczysz wszystko się ułoży ![]() Co do włosów to też wypadały dlatego ściełam do szyi może i jest jakaś poprawa ale znowu strasznie suche się zrobiły ja mam kręcone włosy to już wogóle wyglądam jakbym miała siano na głowie Emma Morelowo jak Was to pocieszy to też się przyznam że ostatnio nie miałam za najlepszego humoru chodziłam smutna płakać mi się chciało sama nie wiedziałam przez co i dlaczego i to było najgorsze ahhh te hormony Monikmi u mnie na dolnymslasku jest piękna złota jesień zapraszam ![]() Mira zgadzam się ciąża miało być tak pięknie a tutaj tyjemy syfy na buzi sie robią włosy wypadają ale wszystko wybaczam kiedy te kopniaczki się pojawiają i wtedy becze jak durna ale to już chyba ze szczęsciaKiwi najważniejsze że Wy byliście zadowoleni
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka ja mam nr do super poloznej z profamili wynajęcie 800zl ale jakos tak będę spokojniejsza ze jest ze mną caly czas osoba ktora sie zna a nie tylko przerażony maz hehe
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze byłoby mieć kogoś koło siebie tak jak mówisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

no i jak Tośka będzie klockiem powyżej 4kg. to niech mnie kroją :P
wiem co czujesz.. Wcześniej byłam z facetem 9lat i nic! Ciągle słyszałam "już niedługo, już niedługo", nawet oglądaliśmy nie raz u jubilerów ale leciał rok za rokiem i nic.. W końcu przestało mi zależeć, poza tym jak mu powiedziałam, że ma się zastanowić czego chce od życia to mi odpowiedział, że "on na razie nie myśli o przyszłości"

ale wszystko wybaczam kiedy te kopniaczki się pojawiają i wtedy becze jak durna ale to już chyba ze szczęscia