Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 16:41   #811
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja to bardziej dla rozrywki niż z potrzeby Dla Mikołaja i Lilki nie kupuję już nic...Niedługo im się szafki nie zamkną...Dla Patrysia nie wiem w sumie co mi trzeba...jakieś porty/półśpiochy do spania by stykły, bodziaki na długi...no zobaczymy co będzie
A szmateks to jest zawsze świetny pomysł... nie sądzę żebym w lutym miała na to ochotę...
No pewnie korzystaj. Ja lubię chodzić, bo dla mnie to jakaś rozrywka teraz Zresztą zawsze lubiłam tą satysfakcję z wyłowienia czegoś Taka zawsze dumna i zadowolona z siebie wracam
Stary 2015-10-27, 16:44   #812
agaczilla21
Zakorzenienie

Wiecie co tak patrzę na zdjęcie z usg mojego Patrysia i mi tak dziwnie...jak widać że buziak w całości...Jak rodzili się chłopcy jak ja już miałam Mikołaja to oni byli tacy "dziwni" dla mnie bez tej dziurki...

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-10-27 o 16:46
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:48   #813
agaczilla21
Zakorzenienie

Obcięłam co by publicznie nazwiska nie pokazywać i pokarzę Wam i tutaj mojego synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0219a.jpg (74,2 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-10-27, 17:14   #814
butterfly20
Zakorzenienie

ale mi wyszły pyszne krokiety z mięskiem)

Był u nas właśnie stolarz w sprawie schodów, jestem przerażona tym ile miejsca zabiorą...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Dżaaasti to ja się wyłamię, mi się w ogóle Adam nie podoba, Szymon najbardziej, ale i Michał spoko
No ale jestem mniejszością

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:17   #815
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Adaś to ładne imię Sami rozważaliśmy, ale jednak chyba nie. Macie rację, ciężki wybór to imię. Dla chłopca nam jakoś trudniej

Dobry pomysł Ja właśnie zliczyłam ile czego mam i jeszcze mi coś tam brakuje. Albo dokupię też w szmatkach, albo już się szarpnę na allegro, przy okazji jednej dużej paczki od jednego sprzedawcy
Mi tam było obojętne, czy będzie syn, czy córa. Chociaż jakoś tak myślałam, że będzie syn - Kamil... ale okazało się, że jednak dziewczynka a dla dziewczynki jakoś nam trudniej imię wybrać.
Jestem normalnie w szoku, że nie będzie chłopak.
Jedyną moją zachcianką w ciąży było w sumie raz piwo z chipsami, a raz frytki i cały czas się śmiałam, że na pewno będzie syn... a tu dziewuszka Nawet mi się śniło, że urodziłam synka.
Ale wiadomo najważniejsze, żeby było zdrowe.

Ja się obłowię w ubranka w sobotę jadę do kuzynek i przy okazji zabiorę to, co mi przygotowały. Jak już przejrzę to, co dostanę, to poszukam sobie tego co mi będzie brakować na allegro
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:31   #816
Dzaasti
Rozeznanie

A ja jakoś instynktownie od początku sądziłam, że będzie syn... no i mam syna w brzuszku
Robiłyście już test obciążenia glukozą ? Jak wrażenia... ?
Stary 2015-10-27, 17:41   #817
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam ze znajomą z pracy, która w zeszłym roku urodziła synka. Powiedziała mi, że ona mogłaby co miesiąc rodzić, bo dla niej bóle porodowe były jak taki hardcorowy okres... więc wg niej spoko

Moja koleżanka dwa porodu miała i mówiła ze mniej niz okres ja bolało. Mowi ze w sumie dopiero parte skurcze poczuła a wczesniej to nawet nie była pewna czy juz sie zaczęło taka to ma szczęście

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
o nie tylko nie lasu.... moi dziadkowie mieli dom przy lesie, we wszystkie wakacje tam jeździłam i zawsze przez ten las się w nocy bałam

Z ciekawości ile czasu po odstawieniu nabiału lekarka stwierdziła, że to nie ma sensu? Pytam, bo sama karmiłam dziecko z skazą białkową (bebilon pepti u nas też uczulał :/ ).

Ostatnio mi nie dokarmili dziecka i przynieśli żarłoka zaraz po moim wyjeździe z sali operacyjnej. Mam nadzieję, że jeśli teraz też skończy się cc, to również uda się bez dokarmiania.

ja też twierdzę, że ból zęba czy kamienie nerkowe są gorsze :/ może nie w kwesti bólu, ale no nerki czy ząb boli bezcelowo, a przy porodzie przynajmniej się dziecko rodzi i postępy jakieś widać

ja mam dziś taki dzień, że tylko bym jadła... ale o dziwo nie słodkie i nie mieso.... wciełam już jogurt, 2 marchewki, z 10 śliwek, pomarańcze, śledzie i nadal mi się czegoś chce

wszystkie 3 ładne, z tej trójki wybrałabym Adam

faktycznie dużo ludzi daje takie imiona? mi się zdawało, że wyjątki

Ojacie ja tez cały dzien jem.. Kasza, sosik, zupa, kiszona kapusta, kanapeczki.. Teraz bezy z córa upiekliśmy i tez juz zjadłam chyba z 10 a to sam cukier.. Wszystko przez ta głupia chorobę

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 17:45   #818
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja koleżanka dwa porodu miała i mówiła ze mniej niz okres ja bolało. Mowi ze w sumie dopiero parte skurcze poczuła a wczesniej to nawet nie była pewna czy juz sie zaczęło taka to ma szczęście

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Ojacie ja tez cały dzien jem.. Kasza, sosik, zupa, kiszona kapusta, kanapeczki.. Teraz bezy z córa upiekliśmy i tez juz zjadłam chyba z 10 a to sam cukier.. Wszystko przez ta głupia chorobę

Ja nie wytrzymałam i poszłam do osiedlowego tesco, bo mi się chciało piwa lemoniadowego... a tam dooopa zero piw lemoniadowych bezalkoholowych, wszystkie miały 2%. Kupiłam w rozpaczy zwykłe piwo bezalkoholowe i wcisnęłam do niego cytrynę i dodałam łyżkę miodu... nie smakowało to jak Bawaria cytrynowa, ale zaspokoiłam smaka
a przed chwilką wciągnęła spaghetti

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
A ja jakoś instynktownie od początku sądziłam, że będzie syn... no i mam syna w brzuszku
Robiłyście już test obciążenia glukozą ? Jak wrażenia... ?
Ja miałam dzisiaj poszło gładko... wypiłam glukozę z połówką cytryny bezproblemowo
Stary 2015-10-27, 17:47   #819
butterfly20
Zakorzenienie

Ja dzisiaj taka zabiegana,że oprócz kanapki na śniadanie, ciastka u koleżanki i krokieta z barszczem na obiad to nic nie jadłam

Stary 2015-10-27, 18:07   #820
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj taka zabiegana,że oprócz kanapki na śniadanie, ciastka u koleżanki i krokieta z barszczem na obiad to nic nie jadłam
ja po takim dniu chyba bym lodówkę w całości połkneła :p

a wogóle to do d... że się wakacje skończyły, bo mnie w tej ciąży strasznie na owoce i warzywa ciągnie. I w lecie luz, bo tanio i wszystko dostępne, coś tam z ogródka, coś od sąsiadki i tak leciało. A teraz już nie mam połowy zapasow owoców mrożonych Jak mi się nie uda tego przenieść na kapustę i ogórki kiszone to kiepsko to widzę
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:16   #821
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Laski czy ja przegapiłam że Marcia będzie miała synka? czy to tylko pomyłka przy kolorowaniu?
Haha ja sama nie wiem ale dziewczyny w k. Obstawiaja. Jeszcze nie bylam tam bo nie mam kiedy sie wys...

Ucze sie anatomii po hiszp. Moze przed snem zajrze i obekrze w koncu wasze foty!!! Bo jak usiade do wizazu to orzepadne na wieki :-D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 18:21   #822
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Haha ja sama nie wiem ale dziewczyny w k. Obstawiaja. Jeszcze nie bylam tam bo nie mam kiedy sie wys...

Ucze sie anatomii po hiszp. Moze przed snem zajrze i obekrze w koncu wasze foty!!! Bo jak usiade do wizazu to orzepadne na wieki :-D
To ja nie obstawiam bo moja Amelka okazała się być Patryczkiem
Stary 2015-10-27, 18:22   #823
Dzaasti
Rozeznanie

Aninis - po prostu do tej glukozy dodałaś pół wyciśniętej cytryny ? Słyszałam o tym "ułatwieniu" nawet od lekarza... ale ktoś zapytał czy to nie sfałszuje wyniku :/ Wydaje mi się, że skoro mi doradził to lekarz,to nie ma opcji o sfałszowaniu wyników przez sok z cytryny... :/
Po jakim czasie pobierali Ci krew od wypicia glukozy?
Stary 2015-10-27, 18:32   #824
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Odnośnie domku, to mi się podobają domki na takich zadupiach... ale to fakt, że po zmroku strach i pewnie bym się bała nos wystawić za drzwi. Dlatego na pewno miałabym 2 duże psy, mając nadzieję, że chociaż wyglądem odstraszą

Odnośnie imion - te 3 to faktycznie wyjątki, ale tych wyjątków "wymyślatych" coraz więcej się pojawia, więc za jakiś czas takie zwykłe polskie imię będzie się wyróżniać. Tak mi się wydaje

jejjjjuuuu... chce mi się piwa lemoniadowego

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

znajomi odkąd dowiedzieli się, że będzie syn mówili do niego Kazik... i strasznie wkurzali tym rodziców więc mówili dalej Kazik i Kazik... a jak się urodził, to był już Wojtuś
Hahahah ja jak się dowiedziałam z tż ze synek męczył am go żeby imię wybrać a on się ociagal i za którymś razem jak go pytałam powiedział ze tyle go mecze ze jeszcze trochę i będzie Ridż. Hehehe i tak na początku na niego mówiliśmy ;-) no ale później wspólnie wybraliśmy Dominika

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:32   #825
butterfly20
Zakorzenienie

Ja to nigdy nie miałam przeczucia co do płci, miałam natomiast pewne upodobania hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 18:35   #826
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie jedno skończyłam i myślę co by tu zjeść :p

Mam wyniki badań i jest idealnie, a nerka lewa boli co jakiś czas, wiec pewnie mi dzieć w nią kopie....
hehe ja ciagle głodna chodze teraz

Cytat:
o wow! Jaki piekny brzuszek!

wlasnie psikam wodą morską ale chyba dzisiaj zrobie tez inhalacje z soli..

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

sliczny buziak

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

kurde glupia jesien, glupie przeziebienia, jak tak dalej pojdzie to wogole do pracy nie pojde w tym tygodniu..
lepiej w domu posiedziec pod kołderka i sie wygrzac

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Jestem Nadrobiłam was małpiszony jedne

A w temacie zaparć. Mnie jak chwyciło to żadne naturalne sposoby nie działały i mój gin polecił mi 2 syropy z laktulozą. Nieszkodliwe dla brzdąca bo się nie wchłaniają z przewodu pokarmowego i mają delikatne działanie- Normalac albo Duphalac. Początkowo brałam po 1 łyżce 3 razy dziennie, po 3 dniach zmniejszyłam na 1 łyżkę dziennie. Teraz na razie nie muszę bo się unormowało

Agaczilla super że wszystko ok

Elena jak tam po tabletce

Czarnooka śliczny brzuszek. Jeżeli twój jest duży w to chyba faktycznie zrobię wam zdjęcie mojego, dzisiaj zmobilizuję mojego M, bo jestem ciołek i nie potrafię sobie selfie zrobić

no dawaj to foto

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
lamia12344 - bardzo ładne ubranka<3. Też się zastanawiam nad tą wanienką z Ikei, chyba w piatek z Tż się po nią wybierzemy.

Faktycznie wczoraj tyle nastukałyśmy dziewczyny, że szok:p co do

Ja dziś planuję dzień porządków w domu, a jutro wybieram się do fryzjera...

Nie wiem do kogo się zwrócić o to, chyba do CzarnookaPaula... czy mogę dołączyć do klubu?
Buziaki i miłego dnia Mamusiom i Dzidziusiom
dam znac na priva jak dziewczyny cos ustala

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzien dobry Paniom

To juz to widac myslicie? Nie ma tak, że noworodki wszystkie "to samo" mniej wiecej i dopiero po kilku tyg zaczynają pokazywać swoje prawdziwe oblicza? Kurcze, bo skoro mamy córę to wolalabym zeby "kształtowo" byla raczej do mnie podobna, po TŻ może miec "kolory" A jak kiedys bedzie synek to wole do TŻ zeby byl podobny Tez jesli chodzi o wzrost, nei chcialabym córki giganta po mężu

Na USG widzialam nosek to wydawal sie normalny czyli moge juz myslec, ze po mnie? Bo ja mam zwykly nosek, TŻ ma taki dłuższy, złamany - mi się bardzo podoba, super mu pasuje do twarzy, ale no dziewczynce by nie pasował

W ogole jak macie kolorystycznie u Was?
Ja mam naturalnie ciemny blond i brązowe oczy, TŻ ma czarne włosy i zielone oczy i błagam o jego kolory
Chociaż dziewczynka to najwyzej sie jak ja pofarbuje z tego paskudnego, mysiego ciemnego blondu...
Ale tez moze byc po mnie brązowe oczy, a po TŻ czarne włosy. Nawet nie wiem czy ta konfiguracja nie jest dominująca właśnie?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cudownyyyy ♥ Tobie też nie idzie w boczki ciąża tylo "do przodu? Super wygladasz!!!
no wlasnie chyba tylko pilka mi rosnie no i moze troszke biust

ale np siostra mowi ktora mnie nie widzi czesto ze na buzi mi sie pucki zrobiły

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się wkurzyłam!!! Wzięłam się za prasowanie ubrań, prasowałam moją ulubioną kurtkę taką wiosenno- jesienną parkę, zamyśliłam się nie wiem zagapiłam i za długo trzymałam żelazko w jednym miejscu no i przypaliłam i to w takim widocznym miejscu Ja pierdzielę co za sierota skończona ze mnie... mega się wkurzyłam sama na siebie. Kurtka była droga i bardzo długo za nią chodziłam, mega wygodna, na każdą pogodę, do wszystkiego pasująca! No kurde nie wytrzymam. Jedyna nadzieja w mojej mamie, jest krawcową i mam nadzieję, że uda jej się naszyć na to miejsce coś, akurat pasuje żeby jakąś kieszeń tam naszyć dodatkową...
Boże ale ciamajda ze mnie. Taki miałam dobry humor id kilku dni ale oczywiście musiało mi go coś zepsuć, inaczej byłoby zbyt pięknie

My z Tż oboje mamy blond włosy, ja mam jasne a Tż trochę ciemniejsze, oboje jasna karnacja i szaro- zielone oczy. W ogóle jesteśmy do siebie podobni pod względem rysów twarzy, wiele osób nam to mówi, także ja również jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądala nasza córa Mam tylko nadzieję, że nie będzie miała gigantycznych stóp po Tż:p

uuuu ja bym pewnie wyła

Ja dopiero wróciłam z pracy...ale dzien, jak normalnie mamy np 300 zlecen do wysłania to dzisiaj było ponad 1000 :brzyda l:

reszta jeszcze została i kończy ale ja juz miałam dosc i skonczyłam prace "wczesnie"

cos miałam jeszcze napisac ale zapomniałam

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:41   #827
NanaR
Zadomowienie

Melduje się po wizycie Dominik przykoksował waży juz 850g ❤ umówiłem się za miesiąc na usg 4d będzie mnie to kosztować 200zl ( normalnie wizyta kosztuje 100zl) jakbym dziś miała robić to dr mówił ze nici by były bo tak ułożony był niekorzystnie
Wynik glukozy w porządku mocz tez i krew mi podskoczy wiec wszystko ok
Zakupiłam dziś leżaczek bujaczek z wibracji z Fisher price od koleżanki wygląda jak nowy za 80zl (ona dala 220zl) powiedzcie mi od kiedy można dzidzie w niego wkładać ??
No i się zdenerwowałam bo wylicytowalam sobie na allegro kombinezon z czapka ciepła gratis 56-62 za 25zl z przesyłka a pani mi pisze ze dala nie to zdjęcie bo 2 kombinezony wystawiała w tym samym czasie i on bardziej taki misiowy jest z uszkami na kapturze. I nie wiem czy go brać coprawda chce kupić polarowy śpiwór do wozka czy fotelika i nie wiem czy ten kombinezon nie będzie za cienki :-/

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-10-27, 18:49   #828
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja to nigdy nie miałam przeczucia co do płci, miałam natomiast pewne upodobania hehe
Ja teraz tez nie mialam. A w pierwszej ciazy mialam przeczucie ze dziewczynka a na usg mowili ze chlopak do polowkowego i mi nie pasowalo to. No i na polowkoym potwierdzilo sie ze dziewczynka

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Dominik przykoksował waży juz 850g ❤ umówiłem się za miesiąc na usg 4d będzie mnie to kosztować 200zl ( normalnie wizyta kosztuje 100zl) jakbym dziś miała robić to dr mówił ze nici by były bo tak ułożony był niekorzystnie
Zakupiłam dziś leżaczek bujaczek z wibracji z Fisher price od koleżanki wygląda jak nowy za 80zl (ona dala 220zl) powiedzcie mi od kiedy można dzidzie w niego wkładać ??
No i się zdenerwowałam bo wylicytowalam sobie na allegro kombinezon z czapka ciepła gratis 56-62 za 25zl z przesyłka a pani mi pisze ze dala nie to zdjęcie bo 2 kombinezony wystawiała w tym samym czasie i on bardziej taki misiowy jest z uszkami na kapturze. I nie wiem czy go brać coprawda chce kupić polarowy śpiwór do wozka czy fotelika i nie wiem czy ten kombinezon nie będzie za cienki :-/
Ja chyba zostane przy misiowym kombinezonie. Jak sie okaze ze mrozy siarczyste to szybko wysle TZ zeby gdzies kupil albo na allegro sie zamowi
Co do bujaczka to zalezy od bujaczka. Sa takie lezace i wtedy dosc wczesnie, ale jelsi nie ma calkiem na plasko to nie dluzej niz kilkanascie minut.
Gratulacje za udana wizyte! Duzy chlopak juz

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Ide trzasnąć homeland
Kiepsko sie dalej czuje niestety, z pracy nici w tym tygodniu.. no trudno, zdrowie najwazniejsze
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 19:03   #829
kaaasi
Zakorzenienie

wróciłam z moczenia się idę robić chleb czystoziarnisty mam te zachciewajki w Biedronce są fajne organizery kupiłam na drobiazgi dla syna

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 19:09   #830
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ide trzasnąć homeland
Kiepsko sie dalej czuje niestety, z pracy nici w tym tygodniu.. no trudno, zdrowie najwazniejsze
przypomniałaś mi co miałam dooglądać

niech mi ktoś żołądek zaszyje... nawet tż mówi, że jem więcej niż w poprzedniej ciąży.... Córa czasami bawi się z nami w zgadywanki i mówi do tż "Co to jest? Leży na kanapie i dużo je"

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Jaki duży dzidziuś

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wróciłam z moczenia się idę robić chleb czystoziarnisty mam te zachciewajki w Biedronce są fajne organizery kupiłam na drobiazgi dla syna
ja sie staram nie zblizac do piekarnika, alee zaciekawilas mnie
Stary 2015-10-27, 19:11   #831
kaaasi
Zakorzenienie

figa http://nienazarty.blog.pl/?p=1403 robię z tego przepisu polecam jest pycha same ziarna

Stary 2015-10-27, 19:15   #832
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z wanienki korzystałam bardzo długo, bo jak mała miała 2 latka to jeszcze była w obiegu :p wsadzalam wanienkę do wanny i młodą do wanienki. Wanne mamy dużą, to i mniej wody poszło i szybciej się nalało :p
My do teraz cały czas ją używamy

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj była kolezanka ma synka pierwszego ma 8 tygodni opowiadała o potyczkach macierzyństwa byłam zaskoczona jej lekkim podejściem do wszystkiego nie wiem czy to dobrze czy źle ale np daje małemu kruszonego biszkopta do mleka żeby się najadal hmm co wy na to ? Karmi go sztucznym mlekiem
Zgroza (dla mnie). Do mm nie mam nic ale biszkopt w wieku 2 miesięcy? To może jeszcze na dokładeczkę paróweczki i serniczek...

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

A dzieci Twoje mimo wszystko jasne oczy maja???? Nie maja po Tobie????
Myslalam, ze brazowe oczy sa silnie dominujace
U nas jest tak:
ja brązowe oczy i kasztanowe włosy
TŻ niebieskie oczy i jasny blondyn

Małgosia->> cały tatuś.

Ale znam przypadki wśród najbliższych znajomych gdzie oboje mają brązowe oczy i brązowe włosy a dziecko ma niebieskie (i w jednym przypadku blond włosy) więc jakieś wcześniejsze geny są odpowiedzialne.

Cytat:
Napisane przez spuchnieta Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie z innej beczki, słyszałam różne opinie na temat związku bólów miesiączkowych z bólami porodowymi. Jedni mówią, że im bardziej bolesne miesiączki tym lepiej kobieta znosi ból porodowy, bo jest do bólu po prostu przyzwyczajona, inni twierdzą, że jeśli kobieta nie ma bolesnych miesiączek ten ból porodowy też wcale nie jest taki silny. Macie jakieś doświadczenia, słyszałyście o czymś takim?
Nie miałam wcale bóli miesiączkowych odkąd dostałam okres (nie raz w podstawówce miałam plamę na spodniach ). Ból nie był aż taki silny.

Cytat:
Dzwoniłam zapisać się na kolejną wizytę do gina...oczywiście nie ma miejsc...wiec mam dzwonić do gina bo mówił ze jak będzie z tym problem to żebym zadzwoniła...dzwonilam ale nie odbieral...zapewne oddzwoni..

U poprzedniego gina pod względem rejestracji bylo dużo lepiej. Przyjmował 4 razy w tyg i na kolejna wizyte od razu zapisywali na za 2 tyg i spokój...i nie bylo sytuacji że nie ma miejsc..a ten jest 2 razy w tyg, pacjentek full i zawsze problem.
Skąd ja to znam... Ja dzisiaj byłam osobiście sie pofatygować bo przecież odebranie telefonu graniczy z cudem i tez jeszcze nie ma miejsc. W piątek idę prywatnie po zwolnienie.

c.d.n.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 19:18   #833
agaczilla21
Zakorzenienie

Badzia ja czekam na tel...jak nie oddzwoni dzisiaj to spróbuję jeszcze jutro przed południem a jak nie to mu sms napisze że się próbowałam skontaktować z nim bo jest problem z umówieniem kolejnej wizyty i takie tam bla bla...
Stary 2015-10-27, 19:18   #834
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Tez kupiłam takie czarmobiale 3

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-10-27, 19:21   #835
figa84
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie ten kabaret i te ich miksy jedzeniowe https://www.youtube.com/watch?v=NxDFU-MUPcM

Kaaasi powiem Ci, że ciekawie wygląda, może kiedyś spróbuje zrobić,
OT dyskusja w komentarzach na tym blogu mnie bawi ;-)
Stary 2015-10-27, 19:24   #836
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje duży chłop juz !
Stary 2015-10-27, 19:24   #837
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Melduje się po wizycie Dominik przykoksował waży juz 850g ❤
Hihi, przykoksował- rozbawiłaś mmnie Gratuluję udanej wizytki
Stary 2015-10-27, 19:25   #838
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Tez kupiłam takie czarmobiale 3
doczytałam ależ masz dużego syna już

to mamy takie same pudełka całkiem fajnie wyglądają

Stary 2015-10-27, 19:28   #839
nursii
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze a co to za organizery??? Muszę obczaić, szukam czegoś na kosmetyki kolorowe żeby je uporządkować... może jutro zajrzę do Biedry...
Stary 2015-10-27, 19:29   #840
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Aninis - po prostu do tej glukozy dodałaś pół wyciśniętej cytryny ? Słyszałam o tym "ułatwieniu" nawet od lekarza... ale ktoś zapytał czy to nie sfałszuje wyniku :/ Wydaje mi się, że skoro mi doradził to lekarz,to nie ma opcji o sfałszowaniu wyników przez sok z cytryny... :/
Po jakim czasie pobierali Ci krew od wypicia glukozy?
Mi pielęgniarka wycisnęła moją cytrynę do tej glukozy, więc luzz.
Od wypicia tej mikstury 1 pobranie po 1 godz., kolejne pobranie po kolejnej godzinie.

Ja pojechałam ze swoją glukozą (5,70 zł w aptece) a w labie mi babki powiedziały, że one mają swoją już cytryną, więc na pewno tak można.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Hahahah ja jak się dowiedziałam z tż ze synek męczył am go żeby imię wybrać a on się ociagal i za którymś razem jak go pytałam powiedział ze tyle go mecze ze jeszcze trochę i będzie Ridż. Hehehe i tak na początku na niego mówiliśmy ;-) no ale później wspólnie wybraliśmy Dominika
Ridż, że niby od Richarda ? hahaha

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-10-27 o 19:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości