Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 23:43   #4591
Jak dobrze
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Jak dobrze co do wyprawki to ja jeszcze nawet nie patrzyłam co mi trzeba
Wózki znalazłam 3. http://allegro.pl/wozek-3w1-bebetto-...752913400.html jeden to ten i ma ciekawą cenę pozostałe różnią się kolorem i modelem ale w sumie mają to samo..
Popatrzylam sobie na ten wozek, fajny sprawdz jeszcze sobie na olx ide spac bo nei wstane, do jutra
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 23:44   #4592
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
No to wrzucam

Ubranka - troche mam, reszta dziadkowie :P
2 reczniki z kapturkiem
Wanienka z termometrem
Myjka - do wyrzucenia, można ręką myć Tak mi też położna doradzała
Nozyczki dla niemowlatszczotka do wlosow
Mydelko
Zel dzieciecy-
jak mydełko to żel juz nie potrzebny i odwrotnie
Oliwkagaziki
Spirytus
Sudocrem
Sol fizjolog
Waciki
Frida
Pieluszki newborn 3 paczki- 1 wystarczy, szybko się przechodzi na 2, różnica między 1 a 2 jest minimalna
Butelka antykolkowa- na antykolkową bym się nie rzucała, wystarczy avent, zresztą nie wiesz i tak czy ci się przyda, może się uda KP wtedy nie potrzebujesz butelki
Smoczek uspokoajajcy
Podgrzewacz do butelek- ja nie używałam, wodę podgrzewałam w garnku, zanim wsypałam mleko woda już była odpowiednio podgrzana.
Termoopakowanie
2 komplety poscieli, ochraniacz na lozeczko
Mala lampka do pokoju dziecka- konieczne?, ja nie wiem
Karauzela na lozeczko- wydatek na trochę później
Przewijak
Podklady do przewijania
Pieluchy tetrowe
2 pieluchy wielorazowe z otulaczami -szczerze to nei wiem co to jest, jeżeli to są te otulaczek żeby dziecko lepiej spało to uważam że jest to bezsensowny wydatek
Lezaczek bujaczek - jeżeli chcesz kupować kup od razu taki do 18kg. Te do 9kg na bardzo krótko starczają.
Mata edukacyjna- wydatek na później;p

Do tego momentu wyszlo mi 600 zl

Dalej:
Wozek 1000 zl
Lozeczko 150 zl

Jakeis pomysly ? )
na zielono moje uwagi, nie żebym się nudziła
do listy dopisałabym :
materac
wkładki laktacyjne, jakieś staniki do karmienia, koszule nocne
purenal jeśli zamierzasz karmić piersią
disnemar - najlepszy do wyciągania smarków fridą ;p
kocyki
dla ciebie majtki jednorazowe, podkłady poporodowe, octanisept ( octaniseptem można również psikać kikut zamiast spirytusem)

Tak na prawdę to kołdra dla dziecka i pościel, nie licząc prześcieradła oczywiście przydała mi się jak już córka była większa. Na początku spała pozawijana w koc (urodzona w marcu, żeby nie było że w cieplejszej porze roku).

W sumie na już tyle mi przychodzi do głowy, pewno o czymś zapomniałam

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2015-10-27 o 23:48
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:03   #4593
NieIdealna82
Raczkowanie

patryska
Ja też będę mieć BEBETTO ale inny model i widziałam używany za 800 z groszami ale kupuje nowy.

gosiaczek
Ja i z córką i z synem byłam cięta równy tydzień przed terminem.Ciekawa jestem jak będzie teraz....
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:09   #4594
gosiulka22
Wtajemniczenie

Jak dobrze a może jakiś kocyk? ? Ja bym podgrzewacza do butelek nie kupowala chyba ze odrazu zakładasz ze nigdy nie będziesz karmila piersią. Dla mnie niezbedna okazała się niania elektroniczna ale ja mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie biegać pod pokój słuchać czy dziecko śpi. W mieszkaniu pewnie ten gadżet jest niepotrzebny
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:16   #4595
Kabriela
Zadomowienie

Ja miałam gdzieś zrobioną w exelu taką fajną listę, co było do kupienia i jaki koszt jak tylko znajdę to tutaj wrzucę.

Ja należę do mam chustujących i prawda jest taka, że mój mąż jak zobaczył cenę chusty to się przeraził. Był przeciwny, ja się uparłam i nie żałuję, bo chusta zwróciła nam się w używaniu bardzo. Poza tym wspaniałe było to, że to mąż zacieśniał więzi, bo na wycieczkach to On nosił. Jeszcze w zeszłym roku jak byliśmy nad morzem postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę wzdłuż brzegu( w sumie 14 km) wózkiem po piachu i kamieniach byśmy się tak umęczyli, a w chustę Mała została omotana i w sumie to przespała w obie strony tak Jej było dobrze.

Bardzo pomocny przy karmieniu naturalnym okazał się laktator, nie elektryczny tylko taki ręczny ( tańszy) a też spełnia swoje zadanie. Ja miałam duży problem z rozbujaniem karmienia, szybko wdało się zapalenie i Mała też pokaleczyła mi pierś i laktator pomógł.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:26   #4596
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
O rany, dziewczyny ,wy o poordach...
Ja sie panicznie, panicznie boje. Chce cesarke, zawsze chcialam. Znam za i przeciw, biore to na klate. Nie ide do porodu sn, no nie i juz. A przy cesarce chce tz, zwlaszcza, ze pewnie bedziemy gdzies prywatnie rodzic. Ale to bylo juz mowione przed poczeciem.

Wiecie co, zrobilam dzis liste wyprawkowa. Wyszlo mi, ze w 2000zl jak sie postaram to zmieszcze sie z wozkiem, lozeczkiem i akcesoriami. Strasznie duzo tych wszystkich rzeczy. Ile Wy zamierzacie wydac na wyprawke?

2000 to wg mnie mało ale ja to jestem maniak zakupów
Ja liczę ze wydam 6-7 tys tylko chce miec wszystko juz w tym kupione
Wózek juz mam 2500
Fotelik 500-600
Łóżeczko 350
Komoda 300
Przewijak
Niania
Lampka
Polka
karuzelka
Materac
2 poduszki
Kołderka
2 zestawy pościeli
Rożek
Ochraniacz na łóżeczko
Obrazek
Cotton ballsy
2 kocyki
2 ręczniki
Pieluchy zwykle
Pieluchy bambusowe
Frida
Nożyczki
Wanienka
Kosmetyki
Butelka
Smoczek
Laktator
Bujaczek bright starts kupie używkę
Ubranka kupie Od razu więcej
Torba pielęgnacyjna do wózka
W późniejszym czasie śpiworek do wózka

Napewno jeszcze cos pominęłam

Sporo pewnie wydam ma krew pępowinowa której nie liczę do wyprawki

Plus dla mnie
Majtki
Podpaski
Stanik
Piżamy
Wkładki laktacyjne
Kosmetyki pielęgnacyjne

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-28 o 07:30
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:33   #4597
NieIdealna82
Raczkowanie

Tez miałam taki laktator ręczny a częściowo spuszczałam pokarm ręcznie prosto do szklanych buteleczek i do zamrażarki.
Chusty nie miałam ale faktycznie fajny pomysł
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:15   #4598
kropcia007
Wtajemniczenie

Dodam jeszcze ze chce zrobic do 3 tyg sesje maluszkowi a to tez koszt 800 zł a efekty takie ImageUploadedByWizaz Forum1446020198.481334.jpg

Stary 2015-10-28, 09:21   #4599
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze ze chce zrobic do 3 tyg sesje maluszkowi a to tez koszt 800 zł a efekty takie Załącznik 6077927

U mnie podobna lista i sesja na niej
też ciągle rozmyślam nad przechowywaniem krwi pępowinowej i też chyba sie zdecyduję, mam nadzieję, że nigdy się nie przyda ale..
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:25   #4600
alicjag3
Raczkowanie

Dziewczyny czy spicie na brzuchach czy juz na tym rtapie jest to niewskazane/zabronione?
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:28   #4601
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
U mnie podobna lista i sesja na niej
też ciągle rozmyślam nad przechowywaniem krwi pępowinowej i też chyba sie zdecyduję, mam nadzieję, że nigdy się nie przyda ale..
dokładnie też mam taką nadzieję ale różnie bywa i póki mam takie moźliwości to z tego skorzystam to może uratować i dziecko i Nas

Stary 2015-10-28, 09:28   #4602
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy spicie na brzuchach czy juz na tym rtapie jest to niewskazane/zabronione?
Z tego co mi wiadomo od 4 miesiaca jest zabronione nawet jak nie widac brzucha bo uciskasz w ten sposob na macice i maluszka - w kazdym razie ja tak to zrozumialam.

Mi zreszta jakos hmm od 2 miesiaca w glowie sie zakodowalo ze nie wolno to nie wolno

Za to na plecach mnie brzuch boli wiec spie na bokach

kropcia007 ile zdjec dostajesz w takiej sesji?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:35   #4603
velika
Winter is coming

Cytat:
Wiecie co, zrobilam dzis liste wyprawkowa. Wyszlo mi, ze w 2000zl jak sie postaram to zmieszcze sie z wozkiem, lozeczkiem i akcesoriami. Strasznie duzo tych wszystkich rzeczy. Ile Wy zamierzacie wydac na wyprawke?
W 2000 się w życiu nie zmieszczę, z 1500 pójdzie na sam wózek. Nie wiem, ile wydamy, na pewno więcej, niż założymy jak skończy się na 5000 to będę zadowolona I jeszcze musimy dziecku pokój urządzić, kupić jakąś szafę itd..... Na pewno coś też dorzucą dziadkowie/pradziadkowie.
Spanie
Ja śpię na boku. A w zasadzie na obu bokach. Zależy jak się z chłopem ułożymy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:37   #4604
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo od 4 miesiaca jest zabronione nawet jak nie widac brzucha bo uciskasz w ten sposob na macice i maluszka - w kazdym razie ja tak to zrozumialam.

Mi zreszta jakos hmm od 2 miesiaca w glowie sie zakodowalo ze nie wolno to nie wolno

ja też mam zakodowane, że nie wolno... ale czasem trochę poleżę na brzuchu bo strasznie mi niewygodnie, na plecach jeszcze gorzej

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W 2000 się w życiu nie zmieszczę, z 1500 pójdzie na sam wózek. Nie wiem, ile wydamy, na pewno więcej, niż założymy jak skończy się na 5000 to będę zadowolona I jeszcze musimy dziecku pokój urządzić, kupić jakąś szafę itd..... Na pewno coś też dorzucą dziadkowie/pradziadkowie.
Spanie
Ja śpię na boku. A w zasadzie na obu bokach. Zależy jak się z chłopem ułożymy
u nas też kwota będzie dużo wyższa bo nie mamy nic, urządzanie pokoiku też przed nami... sam wózek mam drogi upatrzony bo wynalazłam bugaboo cameleon 3
Stary 2015-10-28, 09:39   #4605
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kochane wlasnie sie dowiedzialam ze na mango i reserved sa ciekawe przeceny:
http://www.mangooutlet.com/PL/m/kobi...a&v=M&sel=true

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...-season-sale-2

W mango mi sie srednio rzeczy podobaja, ale moze ktoras z was lubi ich styl
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 09:41   #4606
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ja nie śpię od samego początku prawie, jakoś tak psychicznie bym nie potrafiła a wcześniej tylko brzuch a teraz nawet jakbym chciała, to byłoby to nierealne, bo mi macica uciska

gosiulka22 trzymam kciuka za dzisiejszą wizytę podoba mi się Twoje podejście do porodu, też raczej się w tą stronę skłaniam, jednak jeśli mąż będzie chciał to mu nie zabronię (chociaż to raczej nierealne)

Tak piszecie o wyprawce, że zaczęłam się zastanawiać. Poczytałam trochę u sroki. Co do higieny itp super, ale jej post o wyprawce. Kosmos, nie wiem jak ona dała radę z taką małą ilością ciuszków
Dziś była u mnie mama z rana pooglądać łupy dzieciowe i była pod wrażeniem jakości ciuchów z lumpka także u mnie dzieć na pewno będzie miał mnóstwo ciuchów. Zastanawiam się jednak nad tymi 0-3 miesiące, czy rzeczywiście posłużą na 3 miesiące czy raczej marne szanse. Na jakich rozmiarach najbardziej się skupić. Bo na niektórych niestety nie piszą w cm No i pokazałam, że chcę wiaderko do kąpieli..to się na mnie popatrzyła jakbym jej ufo pokazała. A niby jest na czasie i w ogóle..

Dziś mam dzień leżenia, nie wychodzę, nic nie robię. Obserwuję co się będzie działo

esesme też się nad tym wózkiem zastanawiałam, jedyne co znalazłam u niego na minus to to, że jakoś mi się wydaje gondola nisko bardzo. Widziałaś go na żywo? bo ja nie i zastanawiam się, czy to nie przekłamanie na zdjęciach

Mój wózek też drogi, ale mam zamiar kupić używany w stanie idealnym na gwarancji

Polinezyjka dzięki za info

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-28 o 09:45
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:41   #4607
renata3_
Rozeznanie

sesja
Ja mam w planie zrobić sobie wcześniej sesję z brzuszkiem tak w styczniu Dziecięcą też bym chciała. Mam znajomego fotografa to taniej policzy

spanie
Jak większość mam zakodowane aby spać na bokach bądź plecach choć uwielbiałam spać na brzuchu. Zdarza się że nad ranem ułożę się na chwilę w pozycji nieco na brzuch ale nie całkiem.

wyprawka
Bardzo dużo rzeczy planuje kupić na allegro u użytkownika okularki_com wydaje mi się że ma najatrakcyjniejsze ceny.

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2015-10-28 o 09:49
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:43   #4608
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
sesja
Ja mam w palnie zrobić sobie wcześniej sesję z brzuszkiem tak w styczniu Dziecięcą też bym chciała. Mam znajomego fotografa to taniej policzy
ja tez mam w planie sesję brzuszkową zresztą czego ja nie mam w planie
Stary 2015-10-28, 09:46   #4609
velika
Winter is coming

Mnie koleżanka fotograf namawia na sesję z bebzonem, ale po moim trupie na co mi foty jak jestem gruba? No i to nie w moim i chłopa stylu takie foto.... dziecku też nie będziemy robić.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:51   #4610
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam w planie sesję brzuszkową zresztą czego ja nie mam w planie
Hahah cos czuje ze Cie rozumie doskonale ja mam duzo rzeczy w planie aczkolwiek co chwile zmieniam plany

Chce woombie, nie chce wooombie, chce szumisia, nie chce szumisia, chce wiaderko i nadal chce wiaderko, chce poduszke cebuszke i na szczescie mi sie nie odwidzialo wiec planuje zakup w listopadzie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mnie koleżanka fotograf namawia na sesję z bebzonem, ale po moim trupie na co mi foty jak jestem gruba? No i to nie w moim i chłopa stylu takie foto.... dziecku też nie będziemy robić.
Haha ja to na pewno meza bym nie wyciagnela na takie foty on to nie cierpi takich rzeczy:P
ale ja sama ... moze... zobacze jak bede wygladac za te kilka miesiecy jak sie bede sobie podobac to zrobie taka sesje
a dzieciatku tez na pewno
Ale jedno wiem - zadne zdjecie mojego dziecia nie pojawi sie na FB! Moja mama dostala tez zakaz bo to ona by pewnie tysiacami zdjec swojego wnuczka/wnuczki swiecila na tablicy
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 09:57   #4611
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śpię tylko na bokach, bo na plecach i brzuchu nie cierpię. Na brzuchu leżę raz tygodniu, jak jestem w fizjo. Ale to chyba tylko do czasu, bo już brzuszek zaczyna coś wyskakiwać do przodu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:58   #4612
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Chce woombie, nie chce wooombie, chce szumisia, nie chce szumisia, chce wiaderko i nadal chce wiaderko, chce poduszke cebuszke i na szczescie mi sie nie odwidzialo wiec planuje zakup w listopadzie
polecam!! co prawda do spania jeszcze aż tak nie jest przydatna, bo brzucha wielkiego nie ma, ale teraz np sobie siedzę wtulona w nią jak w fotel. Udało mi się wyczaić za 70 zł i teściowa mi kupiła zdecydowanie na tak, tym bardziej, że rośnie z brzuchem a później z maluszkiem

Co do zdjęć to, z brzucholem nie chcę, bo mi nie potrzebne to
ale nad noworodkiem się zastanawiam, ale takie od 5 dnia do 10 dnia. Gadałam z fotografem i mówi, że wtedy najładniejsze wychodzą, ale cena porażająca. A co sobie dziecko pomyśli jak zobaczy za 15 lat takie zdjęcia. "Moja matka to kretynka"...tak jak ja myślałam o swoich rodzicach, kiedy patrzyłam na zdjęcia wśród lalek i misiów robione u fotografa

Mikołaj <3
Stary 2015-10-28, 09:59   #4613
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:

Zdjeć jest około 30 kobietka robi ręczne opakowania do tego ze sznura i tektury ️ brzuszkowa sesje tez zrobię po prostu cieszę sie ze jestem w ciazy i chce to uwiecznić bo nie wiem czy będę chciała jeszcze miec dzieci tzn chciałabym ale wiadomo życie rożnie sie układa. Kobietka fotograf do najtańszych nie należy ale robi zdjęcia z polotem.
Można zobaczyć na FB trele morele sie nazywa.

Sen
Po zakupie poduszki śpię prawie cała noc na jednej stronie nad ranem na prawa sie przewracam lub na plecy.

Wczoraj zakupiłam w reserved i hm kilka rzeczy płci jeszcze nie znam ale liczę na chłopca zreszta dziewczynki na różowo jak laleczki nie zamierzam ubierać
ImageUploadedByWizaz Forum1446022801.133509.jpg

Butki i skarpetki plus przytulak hm
Pieluchy flanela do otarcia gila pepco
Reszta reserved rozmiar 62

ImageUploadedByWizaz Forum1446022760.129055.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022770.955639.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022780.722195.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022791.394035.jpg

Swoją poduchę do spania kupiłam na Allegro za 90 zł ImageUploadedByWizaz Forum1446023007.541882.jpg

Co do zdjeć dziecka to na FB po sesji jedno wstawię ( o ile do tego czasu nie usune go) ale to tyle. Krew mnie zalewa jak widzę ze konto jakiejs osoby zdominowały foty dzieci. Niektórzy to wstydu nie maja wstawiają foty dziecka na nocniku i w innych krępujących sytuacjach

Czas edycji: 2015-10-28 o 10:04
Stary 2015-10-28, 10:04   #4614
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

kropcia007 śliczne ciuszki przytulaka mamy tego samego
spodenki właśnie przed chwilą oglądałam na necie, ale mam już podobne, więc nie będę się dublować

Co do poduszki to ona jest tak wyprofilowna i nie da się jej wyprostować nie? Ładna jest

No ja mam znajomego co wrzucił zdjęcie dziecka z porodówki, z całym przyrodzeniem na wierzchu i w mazi płodowej. Idiota...

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-28 o 10:06
Stary 2015-10-28, 10:05   #4615
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Zdjeć jest około 30 kobietka robi ręczne opakowania do tego ze sznura i tektury ️ brzuszkowa sesje tez zrobię po prostu cieszę sie ze jestem w ciazy i chce to uwiecznić bo nie wiem czy będę chciała jeszcze miec dzieci tzn chciałabym ale wiadomo życie rożnie sie układa. Kobietka fotograf do najtańszych nie należy ale robi zdjęcia z polotem.

Sen
Po zakupie poduszki śpię prawie cała noc na jednej stronie nad ranem na prawa sie przewracam lub na plecy.

Wczoraj zakupiłam w reserved i hm kilka rzeczy płci jeszcze nie znam ale liczę na chłopca zreszta dziewczynki na różowo jak laleczki nie zamierzam ubierać
Załącznik 6077939

Butki i skarpetki plus przytulak hm
Pieluchy flanela do otarcia gila pepco
Reszta reserved rozmiar 62

Załącznik 6077934Załącznik 6077935Załącznik 6077936Załącznik 6077938

Swoją poduchę do spania kupiłam na Allegro za 90 zł Załącznik 6077940

Co do zdjeć dziecka to na FB po sesji jedno wstawię ( o ile do tego czasu nie usune go) ale to tyle. Krew mnie zalewa jak widzę ze konto jakiejs osoby zdominowały foty dzieci. Niektórzy to wstydu nie maja wstawiają foty dziecka na nocniku i w innych krępujących sytuacjach
ale łupyyyyyy wszystko piękne

ja jeszcze nic nie mam a chyba zaczne ogarniać jak najszybciej bo boję się, że później to już całkiem nie będe miała na to siły
Stary 2015-10-28, 10:07   #4616
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
kropcia007 śliczne ciuszki przytulaka mamy tego samego
spodenki właśnie przed chwilą oglądałam na necie, ale mam już podobne, więc nie będę się dublować

Co do poduszki to ona jest tak wyprofilowna i nie da się jej wyprostować nie? Ładna jest

Dziękuje Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio w dzien tz w niej spał pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie pokrowiec można zdjąć lub dokupić niwy za 20 zł

Ja to liczę na to ze w styczniu na początku polecę do UK i w primarku kupie ciuszki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
ale łupyyyyyy wszystko piękne

ja jeszcze nic nie mam a chyba zaczne ogarniać jak najszybciej bo boję się, że później to już całkiem nie będe miała na to siły

Ja dopiero wczoraj i w niedziele to wszystko kupiłam teraz powoli zacznę kompletować

U mnie wgl do tej pory mało osób wie o ciazy i nie zamierzam sie z tym afiszować. Brzuszka jeszcze nie widać. Babcia i rodzina dowie sie w swieta na urodzinach Babci a na FB nic nie wstawię żadnego info żadnego zdjęcia brzuszka. W sobotę idę na imprezkę pożegnalna z pracy .

Kejka juz wiele razy widziałam zdjęcia z porodówki Dziecia prosto z łona normalnie fotorelacja z porodu szkoda ze z poczęcia tez nie wstawiają

Czas edycji: 2015-10-28 o 10:14
Stary 2015-10-28, 10:15   #4617
madzia2409
Raczkowanie

Spanie

Oj ciężko z tym spaniem na lewym boku. Ja sporo czasu spędzam w łóżku i w nocy staram się spać na lewym (jakieś 75%, ale zdaza mi się usnąć na prawym boku, czy tak delikatnie na brzuchu z podgieta nogą. W ciągu dnia najczęściej leżę na plecach lub mam poze pollezaca. Zapytam się dzisiaj ginki oto. Ja słyszałam, że od 5 miesiąca nie można na brzuchu.

Wyprawka

Szczerze nie liczyłam. Z miesiąca na miesiąc odkladamy kasę, więc będziemy z niej po prostu korzystać. Na szczęście jestem ubezpieczona dodatkowo, mój K. Też, więc każde z nas dostanie z ubezpieczenia Po 1000 zł, no i becikowe (chociaż próg jest 1922 zł netto/ osobę, więc nie wiem czy się zalapiemy) , ale ubezpieczenie na 100%. Na wózek chce wydać Max 1000 zł, dlatego używki szukam jakiejś fajnej. Łóżeczko 250 zł. Ubranka kupuję, ale muszę trochę ograniczyć bo po kuzynki dzieciach dostaniemy sporo. Remontujemy też drugi pokój, ale przeznaczamy sobie na to 2 lata. W przyszłym roku wymiana okna, wylewka, elektryke wymienimy i gipsowki. W kolejnym już urządzanie. Jeszcze mój K. O zakupie auta za 2 lata mówi, ale moim zdaniem dałby św na wstrzymanie jeszcze kolejne 2... no ale jak się upiera, to niech zbiera.

Poród
Oj dawno, dawno.temu wyznawalam zasadę, ze żadne skarby swiata chlopa na sali pogodowej nie chce. A teraz Noe wyobrażam sobie, ze go tam nie będzie. Uważam, że to taki szczególny moment, ze szkodą aby to ominął. Przy okazji, będzie wiedział jak się żona męczyła 😃. Pod sam koniec może go już nie być, jeśli nie będzie chciał. Ale jeśli będzie chciał przeciąć pepowine, nie mam nic przeciwko. Był przy poczęciu, będzie przy rozwiązaniu 😀.

Cotton Light balls

Zrobiłam 7 kulek wczoraj. Obkleilam klejem i schnal. Boję się tylko ze kleju dałam za mało. Jeśli pod wieczór będę czuła, ze nitki są zbyt miękkie, nałoże klej ponownie. Jestem tylko rozczarowana kolorami kordonka. Na zdjęciu były widoczne mocne różnice, w rzeczywistosci różnica o ton, może dwa. Także będzie delikatny łańcuch. Kupiłam dwa łańcuchy po 20 ledow, więc troszkę pracy jeszcze mam😃

Wizyta

I ja mam dzisiaj wizytę. Oczywiście stresior już od wczoraj. Bo cycki jakieś mniejsze, bo brzuch nie taki uwydatniony itd. 15:30, zobaczymy co mi powie. Jeszcze rodzina mnie stresuje, dzwonią wczoraj czy wszystko ok, jak wizyta. Nie przyznam się następnym razem, ze idę wtedy i wtedy. Czułam się wczoraj tak, jakby czekali na jakąś złą informację. Aż się poryczalam wieczorem, bo było mi jakoś mega smutno z tego wszystkiego. Eh.

A oczywiście moja mama już zaczęła, ze dopiero kłócić się będziemy jak dziecko się pojawi, dopiero zobaczę jak będzie, bo u niej wtedy.tak było. Wrrrr same dolujace rozmowy. Jeszcze sny, wczoraj snila mi się babcia niezyjaca już od 15 lat, mówiła że nie poznaje mnie bo.tak wyrosłam, zmienilam się i mam już swoją rodzinę, spodziewam się dzieck. Była usmiechnieta przytulila mnie mocno. Ale jakąś wytracona się czułam. A dzisiaj w nocy mój zmarły tato mi się śnił. Sami zmarli do mnie w snach przychodza, co powoduje że mam jakieś złe myśli😞.

Edytowane przez madzia2409
Czas edycji: 2015-10-28 o 10:21
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:16   #4618
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Dziękuje Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio widzieć tz w niej spał pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie pokrowiec można zdjąć lub dokupić niwy za 20 zł

Ja to liczę na to ze w styczniu na początku polecę do UK i w primarku kupie ciuszki
Mi z UK przywiezie kuzynka

Ja mam taką poduszkę tylko kolor mi nie odpowiada, ale teściowa się pomyliła do chłopca będzie pasować :P
Jak widać służy jako fotel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2292.jpg (108,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2293.jpg (133,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2294.jpg (142,3 KB, 11 załadowań)

Mikołaj <3
Stary 2015-10-28, 10:18   #4619
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Nam wyjdzie mniej ale z większtch rzeczy musimy kupić wózek (chociaż teściowie mówią, że kupią ale uwierzę jak dadzą kasę), materac i pościel do łóżeczka (ale nie od razu, bo na początku będziemy mieć kołyskę), trochę ciuszków, kosmetyki dla sziecka i rzeczy dla mnie.

Cytat:
Ja na samym brzuchu nie śpię, tylko tak na boku ale ze skuerowaniem na brzuch, nie wiem jak to opisac

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
sesja
Ja mam w planie zrobić sobie wcześniej sesję z brzuszkiem tak w styczniu Dziecięcą też bym chciała. Mam znajomego fotografa to taniej policzy
Też chciałam ale teraz się zastanawiam.

Co do zdjęć na fb, to na pewno jakieś wrzucimy, nie jedno ale też nie masę. Wkurzs mnie jak znajomi wrzucają po kilka prawie identycznych zdjęć.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2015-10-28 o 10:21
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:23   #4620
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Obczailam, faktycznie przepiekne zdjecia robi
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości