|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Esor super imie
![]() Ja zmykam spac jeszcze tylko powtorze slowka i rano kolokwium. Trzymajcie kciukasy bo nie umiem duzp :-P Tz ma na nocke wiec cale lozko dla mnie haha :-D taki zarcik. Baaaj :-* :-*
#902 |
Rozeznanie
|
Ale gonicie dziewczyny, nie dajecie szans na nadrobienie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Siasia co za historia 😦😦
#904 |
Rozeznanie
|
Esor gratuluje, to na 100% ruchy!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
Ja pierdziu!!!! Ale chyba lepszy taki poród niz męka kilkunastogodzinna.... ![]()
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Co do kp i skazy: my też to przerabialiśmy. Doszłam do ostatecznej diety kurczaka z marchewką i woda. Jeszcze rosół mogłam pić, bo bez makaronów. I karmiłam 6 miesięcy, a skaza wycofała się mniej więcej w 4-5 msc. Taki urok.
Gratuluję odczuwania ruchów, Esor ![]() Ja jutro idę na krzywą cukrową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAAAA no w końcu !!! To sa właśnie kopniaczki ![]() ![]() ![]() ale super, ciesze sie razem z Toba!!! ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia dziewczynki, ja mykam do pracy ![]()
![]() |
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ale dzisiaj mgła, rano myślałam, ze snieżek spadł, atu takie rozczarowanie ![]() Dzisiaj u mnie dzień lenia, nie mam co robić ![]() Mój dzieciak starszy nie ma dziś lekcji tylko kino i zabawy w Multicentrum, więc wcześniej wróci. Przynajmniej nie będę się nudziła ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję imienia- mój faworyt ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
straszne to dla mnie... Cytat:
![]() Cytat:
Ja moje mysie włosy chcę po prostu zawsze delikatnie rozjaśnić i smaruję żelem Casting Sunkiss i jest świetny- bez amoniaku i daje naturalny efekt. Wszystkie fryzjerki zawsze chwalą,że mam piękny kolor włosów i nie chcą uwierzyć,że to nie naturalny.
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Gin nie oddzwonił więc przed południem próbuję raz jeszcze a jak nie to sms napiszę... |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I co to w ogóle za pomysł, fajki kurzyć z dzieciem w brzuchu ![]()
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż zawsze lubił i lubi dzieci, nie ominie okazji, żeby jakieś nie pozaczepiać i nie ponosić, ja np. kompletnie nie umiem rozmawiać z dziećmi, mimo, że mam własne ![]() Wychodząc za mąż nie brałam ich za bardzo pod uwagę, ale jest jak jest, nieraz kłóciliśmy się z mężem na temat dzieci ( dlatego m.in. różnica wieku będzie dość duża), on chciał, ja nie. Nigdy nie bawiłam się lalkami, później nie fascynowały mnie wózki i małe ubranka. Oczywiście jak zaszłam w ciążę hormony zrobiły swoje ![]() Czasem mam wrażenie, że jestem jak ten Ludwik z rodzinki.pl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Siasia ludzie to jednak mają pomysły...zamiast czym prędzej na porodówkę to palić się jeszcze chciało...
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ja uwielbiam zaczepiać małe dzieci...zresztą najczęściej to one mnie zaczepiają...tak się na mnie patrzą, uśmiechają...Jeszcze przed ślubem teściowa mi powiedziała że mam w sobie coś takiego co do mnie dzieci przyciąga... |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe, co prof. Miodek ma do powiedzenia w tym temacie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() Mojej gadulstwo zostało, w przedszkolu to strach było chodzić na zebrania, razem z przyjaciółką biły rekordy rozrabiania, a my obie matki purpurowiałyśmy ze wstydu. nie to, żeby była aż tak niegrzeczna (raz tylko połamała leżak, bo skakała na nim zamiast spać) , nigdy nikogo nie biła, lubiła sie bawić ze wszystkimi, ona po prostu jest gadułą i potrafiła tak zagadać panią, że tej ręce opadały- mówiła, że nasza córka jest strasznie wygadana i nawet nauczycielce nie udaje się jej przegadać i że ma swoje zdanie- i nie ma zmiłuj ![]() ![]() We wrześniu myślałam, że mam już takie spokojne i ułożone dziecko, a tu widzę, że zachowanie zostało z zerówki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Moja siostra nie rzuciła palenia w ciąży, piła kilka kaw i niestety coś mocniejszego też jej się zdarzało ![]() ![]() Smutna prawda, mimo, że to moja siostra ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Mnie panika ogarnia jak taki dzieciak się uśmiecha i co gorsza- coś mówi ![]() ![]() Ciągle jej powtarzam, że się rozminęła z powołaniem- nie pracuje z dziećmi, nie ma nawet swoich ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam się kolejny dzien z łóżka. Ale dzis juz troche lepiej. Widać swiatelko w tunelu i nawet sie wyspalam i to jak! Ide ponadrabiac co tam u Was ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Super, wreszcie bedziesz spokojniejsza ![]() Moja Lilka za to jakas osowiala od wczoraj. Malo sie rusza, tylko raz na czas. No ale moze ma gorszy dzien. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() To ja tez poprosze o taki porod, akurat powinnam zdazyc dojsc do lozka porodowego jak pomine te 3 fajki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
25 tydzień ciąży. Jakie to prawdziwe
![]() Ubędzie ci trochę gracji w ruchu, nie będziesz już skakać jak sarenka, a raczej poruszać się majestatycznie jak leniwa lwica. Pamiętaj, wszystkie te zmiany mają charakter przejściowy, są to nowe doświadczenia, które wzbogacają twoją kobiecość, a które niedługo miną bezpowrotnie (albo powrócą przy następnej ciąży). Nie walcz z nimi, a doświadczaj ich pełną piersią! ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dostałam wczoraj jakiegoś paskudnego skurczu w dole brzucha. Wpół zgięta wyszłam z kibelka i nawet krok było mi ciężko zrobić. Wzięłam nospę ale się porządnie wystraszyłam. I nie wiem czy to macica czy to pęcherz moczowy ![]() A dzisiaj szykuje się piękny słoneczny dzień więc muszę jak Mała zaśnie wyskoczyć na jakiś przyjemny spacer. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o kontakty z dziećmi. Kiedyś za nimi nie przepadałam, zwłaszcza takimi w wieku szkoły podstawowej
![]() I nawet nie chciałam ich mieć, mój M. o tym wiedział. Ale jak zaczęłam więcej przebywać z jego siostrzeńcem to trochę mi serducho stopniało, potem urodziła się jego siostrzenica to już w ogóle zbzikowałam ![]() No i u mnie to jednak jest tak,że jakoś z chłopakami zawsze miałam słaby kontakt, ale za Hanią po prostu przepadałam ![]() ![]() Jak urodziła się Tusia to tak sobie czasem myślałam,że gdybym miała mieć następnego chłopca to nie wiem, czy umiałabym go tak pokochać. Ale jak zaszłam w ciążę to w sumie było mi to już obojętne,choć z tyłu głowy zawsze miałam,że bardziej chciałabym dziewczynkę ![]() ![]() Ale małż wczoraj uznał,że jak za x lat wszystkie trzy będziemy mieć @ w tym samym czasie, to on się idzie pochlastać ![]()
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elena ktoś nam skopiował dzieci :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#921 | ||
Zadomowienie
|
Esor gratulacje!
![]() Mnie już drugi wieczór jsk leżę czuję coś dziwnego i nie wiem czy to ta słynna czkawka czy co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaczynam 23 tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
Siasia co za historia :O My na szkole rodzenia poruszyliśmy temat nagłego porodu i przy pierwszym dziecku to ponoć jak trafić w lotto
![]() Esorku my mieliśmy Hanię zanim nie okazało się że to chłopczyk ![]() Motylku powiem Ci że robiłam farbą sayos. Tym samym kolorek który 4 miesiące temu jak mieliśmy 2 wesela pięknie mi wszystko pokrył. A wczoraj... szkoda gadać ![]() Wczoraj po mandarynkach normalnie skakał mi brzuch ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też chciałam mieć drugą córcię, mąż też wolał ale teraz się cieszy, że jednak parka będzie- to już wiem czemu- bał się pewnie podświadomie @. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem jak odejdą wody to tylko troche cieknie ![]() ![]() Mi odeszly w lozku. Bylo tego chyba z 10 litrow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje wygranej, oby była to najwyższa kwota ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#927 |
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie, ale dzisiaj się odmóżdżam i muszę to wrzucić:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi odeszły jak siedziałam przy kompie i nic nie słyszałam. Gorzej się obawiałam czy wielka podpacha da sobie z nimi radę i i tak wzięłam jakąś reklamówkę na siedzenie do samochodu. Moja koleżanka jechała z jednego miasta do drugiego do szpitala (40 km) i musiała zaliczyć postój na stacji ze względu na te wody. Wychodzi ona spanikowana, wychodzi matka i ją zasłania, miotają się i szukają kibelka, żeby zmienić podkład i ludzie na nich dziwnie patrzą: a matka: "spokojnie, my tylko rodzimy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A ja jakoś od 36tc spałam już na tych podkładach poporodowych na wypadek odejścia wód ![]()
#930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() na ilość wód jaka mi poszła, dłuższa kurtka chyba by nie starczyła :/ na podkładach też spałam, ale ja wiercipięta jestem, wiec nie wiem czy by coś dały ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.