Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 10:25   #4621
madzia2409
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Ten link powyżej, lista lekarzy jaka w Polsce ma certyfikat do wykonywania badań prenatalnych. Może się komuś przyda, albo z ciekawości sobie spójrzcie. 😀
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:27   #4622
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Mi z UK przywiezie kuzynka

Ja mam taką poduszkę tylko kolor mi nie odpowiada, ale teściowa się pomyliła do chłopca będzie pasować :P
Jak widać służy jako fotel

Ja mam szwagierkę w UK przyszła chrzestna wiec nawet jak ja nie polecę to ona kupi co będę chciała uwielbiam primarka sama mieszkałam 2 lata w Irlandii i buszowakam tam regularnie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:28   #4623
beth007
Zadomowienie

Linaewen ja też nie chce by max wrócił i w domu czekał. Niech będzie w szpitalu podczas cesarki jak najbardziej. Nawet hyba bym była trochę zła jakby nie czekał :-P

Gosiulka oo Tobiasz ładne zapisuje na listę hehe :-P

Patryska0804 dziękuję za pamięć hehe. Bebetto hm aż z ciekawości za chwile przegladne olx.

Niezle z tym murzynem ale no bywa:-P moja znajoma otwarcie przyznała facetowi ze jest w ciąży ale nie wie czy z nim bo po drodze jeszcze z byłym mężem spała :-/ chłop uznał dzidzie ale widać że chciałby mieć pewność że to jego.

sesja. . Planuje zarówno ciążowa ok7-8 miesiąca jak i noworodkowa. Efekty są cudne a pamiątka świetna.

Co do wyprawki to częściowo mam. Sporo ubranek, bujaczki, łóżeczko i jakieś maty czynne rzeczy ale to po siostrze wiec większość ubranek różowa. .. i łóżeczko tylko jedno. Na sześciennych neutralny kolor. Takze częściowo coś tam mam i na pewno mnie to odciążyć może. Ubranek pewnie w lumpeksie kupie sporo za grosze. Musze dokładnie przejrzeć co mam i co trzeba kupić ale musze znać płeć bo jak inaczej :-P dodatkowo musze urządzić cały pokój bo stoi pusty wiec czeka mnie dużo wydatków na początek życia dzidziusiow ale rozłożyć w czasie to może nie będzie bolało. ..

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zdjęć na telefonie nie widzę wiec gratuluję zakupów ale zerkne dopiero wieczorem co to za cuda

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:31   #4624
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Spanie

Oj ciężko z tym spaniem na lewym boku. Ja sporo czasu spędzam w łóżku i w nocy staram się spać na lewym (jakieś 75%, ale zdaza mi się usnąć na prawym boku, czy tak delikatnie na brzuchu z podgieta nogą. W ciągu dnia najczęściej leżę na plecach lub mam poze pollezaca. Zapytam się dzisiaj ginki oto. Ja słyszałam, że od 5 miesiąca nie można na brzuchu.

Wyprawka

Szczerze nie liczyłam. Z miesiąca na miesiąc odkladamy kasę, więc będziemy z niej po prostu korzystać. Na szczęście jestem ubezpieczona dodatkowo, mój K. Też, więc każde z nas dostanie z ubezpieczenia Po 1000 zł, no i becikowe (chociaż próg jest 1922 zł netto/ osobę, więc nie wiem czy się zalapiemy) , ale ubezpieczenie na 100%. Na wózek chce wydać Max 1000 zł, dlatego używki szukam jakiejś fajnej. Łóżeczko 250 zł. Ubranka kupuję, ale muszę trochę ograniczyć bo po kuzynki dzieciach dostaniemy sporo. Remontujemy też drugi pokój, ale przeznaczamy sobie na to 2 lata. W przyszłym roku wymiana okna, wylewka, elektryke wymienimy i gipsowki. W kolejnym już urządzanie. Jeszcze mój K. O zakupie auta za 2 lata mówi, ale moim zdaniem dałby św na wstrzymanie jeszcze kolejne 2... no ale jak się upiera, to niech zbiera.

Poród
Oj dawno, dawno.temu wyznawalam zasadę, ze żadne skarby swiata chlopa na sali pogodowej nie chce. A teraz Noe wyobrażam sobie, ze go tam nie będzie. Uważam, że to taki szczególny moment, ze szkodą aby to ominął. Przy okazji, będzie wiedział jak się żona męczyła 😃. Pod sam koniec może go już nie być, jeśli nie będzie chciał. Ale jeśli będzie chciał przeciąć pepowine, nie mam nic przeciwko. Był przy poczęciu, będzie przy rozwiązaniu 😀.

Cotton Light balls

Zrobiłam 7 kulek wczoraj. Obkleilam klejem i schnal. Boję się tylko ze kleju dałam za mało. Jeśli pod wieczór będę czuła, ze nitki są zbyt miękkie, nałoże klej ponownie. Jestem tylko rozczarowana kolorami kordonka. Na zdjęciu były widoczne mocne różnice, w rzeczywistosci różnica o ton, może dwa. Także będzie delikatny łańcuch. Kupiłam dwa łańcuchy po 20 ledow, więc troszkę pracy jeszcze mam😃

Wizyta

I ja mam dzisiaj wizytę. Oczywiście stresior już od wczoraj. Bo cycki jakieś mniejsze, bo brzuch nie taki uwydatniony itd. 15:30, zobaczymy co mi powie. Jeszcze rodzina mnie stresuje, dzwonią wczoraj czy wszystko ok, jak wizyta. Nie przyznam się następnym razem, ze idę wtedy i wtedy. Czułam się wczoraj tak, jakby czekali na jakąś złą informację. Aż się poryczalam wieczorem, bo było mi jakoś mega smutno z tego wszystkiego. Eh.

A oczywiście moja mama już zaczęła, ze dopiero kłócić się będziemy jak dziecko się pojawi, dopiero zobaczę jak będzie, bo u niej wtedy.tak było. Wrrrr same dolujace rozmowy. Jeszcze sny, wczoraj snila mi się babcia niezyjaca już od 15 lat, mówiła że nie poznaje mnie bo.tak wyrosłam, zmienilam się i mam już swoją rodzinę, spodziewam się dzieck. Była usmiechnieta przytulila mnie mocno. Ale jakąś wytracona się czułam. A dzisiaj w nocy mój zmarły tato mi się śnił. Sami zmarli do mnie w snach przychodza, co powoduje że mam jakieś złe myśli😞.

o u mnie tez dostanę z ubezpieczenia kase chyba 1500 zł, jak liczyłam zwróci mi się to co do tej pory wpłaciłam, bo placę chyba ok 45 zł miesięcznie
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:32   #4625
renata3_
Rozeznanie

wyprawka
Czy wy planujecie zakup śpiworka do spania ?
Stary 2015-10-28, 10:33   #4626
esesme
Raczkowanie

a macie jakiegoś poleconego fotografa z Krakowa?
Stary 2015-10-28, 10:35   #4627
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
wyprawka
Ja mam dwa od siostry ale sama też bym kupiła.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:47   #4628
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
wyprawka

A jaki masz dokładnie śpiworek ma mysli bo w planach nie mam ale zawsze mogę miec

Stary 2015-10-28, 10:53   #4629
renata3_
Rozeznanie

kropcia007 ja myślałam o śpiworku z H&M http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550005.html ale sama nie wiem
Stary 2015-10-28, 10:59   #4630
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia007 ja myślałam o śpiworku z H&M http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550005.html ale sama nie wiem

Na razie chyba sie wstrzymam bo kwiecień to juz w miarę ciepło bedzie chyba ze dziec bedzie sie odkrywał to wtedy pomyśle

Stary 2015-10-28, 11:00   #4631
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Spanie

Oj ciężko z tym spaniem na lewym boku. Ja sporo czasu spędzam w łóżku i w nocy staram się spać na lewym (jakieś 75%, ale zdaza mi się usnąć na prawym boku, czy tak delikatnie na brzuchu z podgieta nogą. W ciągu dnia najczęściej leżę na plecach lub mam poze pollezaca. Zapytam się dzisiaj ginki oto. Ja słyszałam, że od 5 miesiąca nie można na brzuchu.

Wyprawka

Szczerze nie liczyłam. Z miesiąca na miesiąc odkladamy kasę, więc będziemy z niej po prostu korzystać. Na szczęście jestem ubezpieczona dodatkowo, mój K. Też, więc każde z nas dostanie z ubezpieczenia Po 1000 zł, no i becikowe (chociaż próg jest 1922 zł netto/ osobę, więc nie wiem czy się zalapiemy) , ale ubezpieczenie na 100%. Na wózek chce wydać Max 1000 zł, dlatego używki szukam jakiejś fajnej. Łóżeczko 250 zł. Ubranka kupuję, ale muszę trochę ograniczyć bo po kuzynki dzieciach dostaniemy sporo. Remontujemy też drugi pokój, ale przeznaczamy sobie na to 2 lata. W przyszłym roku wymiana okna, wylewka, elektryke wymienimy i gipsowki. W kolejnym już urządzanie. Jeszcze mój K. O zakupie auta za 2 lata mówi, ale moim zdaniem dałby św na wstrzymanie jeszcze kolejne 2... no ale jak się upiera, to niech zbiera.

Poród
Oj dawno, dawno.temu wyznawalam zasadę, ze żadne skarby swiata chlopa na sali pogodowej nie chce. A teraz Noe wyobrażam sobie, ze go tam nie będzie. Uważam, że to taki szczególny moment, ze szkodą aby to ominął. Przy okazji, będzie wiedział jak się żona męczyła 😃. Pod sam koniec może go już nie być, jeśli nie będzie chciał. Ale jeśli będzie chciał przeciąć pepowine, nie mam nic przeciwko. Był przy poczęciu, będzie przy rozwiązaniu 😀.

Cotton Light balls

Zrobiłam 7 kulek wczoraj. Obkleilam klejem i schnal. Boję się tylko ze kleju dałam za mało. Jeśli pod wieczór będę czuła, ze nitki są zbyt miękkie, nałoże klej ponownie. Jestem tylko rozczarowana kolorami kordonka. Na zdjęciu były widoczne mocne różnice, w rzeczywistosci różnica o ton, może dwa. Także będzie delikatny łańcuch. Kupiłam dwa łańcuchy po 20 ledow, więc troszkę pracy jeszcze mam😃

Wizyta

I ja mam dzisiaj wizytę. Oczywiście stresior już od wczoraj. Bo cycki jakieś mniejsze, bo brzuch nie taki uwydatniony itd. 15:30, zobaczymy co mi powie. Jeszcze rodzina mnie stresuje, dzwonią wczoraj czy wszystko ok, jak wizyta. Nie przyznam się następnym razem, ze idę wtedy i wtedy. Czułam się wczoraj tak, jakby czekali na jakąś złą informację. Aż się poryczalam wieczorem, bo było mi jakoś mega smutno z tego wszystkiego. Eh.

A oczywiście moja mama już zaczęła, ze dopiero kłócić się będziemy jak dziecko się pojawi, dopiero zobaczę jak będzie, bo u niej wtedy.tak było. Wrrrr same dolujace rozmowy. Jeszcze sny, wczoraj snila mi się babcia niezyjaca już od 15 lat, mówiła że nie poznaje mnie bo.tak wyrosłam, zmienilam się i mam już swoją rodzinę, spodziewam się dzieck. Była usmiechnieta przytulila mnie mocno. Ale jakąś wytracona się czułam. A dzisiaj w nocy mój zmarły tato mi się śnił. Sami zmarli do mnie w snach przychodza, co powoduje że mam jakieś złe myśli😞.
o raju, ale masz sny.
Ja tez juz nie mowie nikomu kiedy mam wizyte :P Tylka maz wie i tak jest lepiej dla mnie psychicznie

Cytat:

Ja mam taką poduszkę tylko kolor mi nie odpowiada, ale teściowa się pomyliła do chłopca będzie pasować :P
Sliczniuchna ta poducha! Zamierzam wlasnie taka kupic

Cytat:
wyprawka
tesciowa mi kupila spiworek na ciuchach takze wypiore i zobacze czy to zdatne do uzycia

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
a macie jakiegoś poleconego fotografa z Krakowa?
Oj, mieszkam w Krk z 3-4 lata juz ale nie znam nikogo godnego polecenia jak kogos dorwiesz to daj prosze znac !
Najlepiej kogos takiego kto specjalizuje sie tylko w sesjach mam i dzieci
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:07   #4632
justyna_fli
Zadomowienie

O matko teraz to wyplodze kilometrowego posta Dzieki za gratulacje dziewczyny, widzialam zdjecie malucha, sliczny jest, podobny do starszego brata Zaraz lece na poczte nadac paczke z kartkami z zyczeniami dla rodzicow i brata i upominkami dla dzieciakow Teraz poodnosze sie, obym nic nie pokrecila
kejka co daje maz przy porodzie... Podejrzewam ze moja siostra myslala tak samo. Pierwszy porod tez bez meza, bez komplikacji i po 5 godzinach od przyjazdu do szpitala miala dziecko. A teraz klops... Nie chce wiedziec co przezywala przez te pare chwil jak wiedziala ze musi jechac na cesarke na cito - strach o dziecko i glownie pod tym wzgledem wspolczuje jej ze byla sama. Bo nie miala nikogo bliskiego kto by ja psychicznie wsparl w tej chwili. To jest twarda babka, ma czarny pas w karate i na silowni sztange 25 kg wyciska na klate nawet w 9 miesiacu ciazy, ale nie sadze ze to po niej splynelo. Jeszcze z nia nie rozmawialam bo wiadomo, mam tylko nadzieje ze szybko dojdzie do siebie fizycznie i psychicznie. Ja wlasnie dlatego nie wyobrazam sobie byc sama. Bo ja to jestem mimoza, wszystko mnie w porodzie przeraza i chociaz wiem, ze bede sie wstydzila przed ludzmi przy porodzie, chce zeby maz ze mna byl. Bo w razie co to on zadba zebym miala dobra opieke, a przynajmniej zrobi co w jego mocy. Nie chce byc skazana na laske czy nielaske poloznych, uzalezniona od tego jaki maja humor i podejscie do imigrantow
Jak dobrze, ja Ciebie rozumiem. Walcz o swoje. Sama bym wolala miec cesarke i wiedziec na co sie przygotowac... Ale nie wiem czy bede miala taka mozliwosc. Poza tym zewszad w rodzinie jest presja na to ze mam rodzic naturalnie. Mama mi cos wczoraj gadala o tym ze to glupota sobie zamawiac cesarke i komentowala wlasnie taki wybor jakiejs tam znajomej, dosc przykrymi slowami Powiedzialam jej co o tym mysle, no ale coz... Sama nie wiem co ze mna bedzie, na chwile obecna nie wyobrazam sobie porodu bez znieczulenia. Licze jeszcze na to ze dostane jakies wskazanie do cesarki od okulisty i tym zyczliwym zamkna sie jadaczki. Bo oni sobie gadaja co ja mam wg nich zrobic, ale nikt sie nie przejmuje tym co ja czuje. I jak dostane traumy to tez uslysze ze sobie wymyslam
Beth, z blizniakami jak dla mnie tylko cesarka Proby naturalnego czesto koncza sie tak ze jedno dziecko rodzi sie normalnie a drugie cesarka. Opcja dla masochistek
Sunmade, super ze jestes w domku Wydaje Ci oficjalny zakaz na szpitale do kwietnia
Kropcia, piekne ciuszki
Polinezyjka, mi nie przeszkadza jak ktos ma kilka zdjec dziecka na fb. Ja tez na pewno wstawie. Ale wkurza mnie jak ktos ma dzieciaka na profilowym i codziennie po kilka zdjec dodaje, kazde jednakowe Ale to sa ludzie ktorych jedynym zyciowym osiagnieciem i ambicja jest dziecko, wiec co tu sie dziwic
Sesja z brzuszkiem/noworodkowa z brzucholem nie chce chyba ze kilka fotek gdzies w plenerze, w ubraniu z mezem. Takie gole ciazowe brzucholki to nie dla mnie, wstydzilabym sie Noworodkowa fajna rzecz, ale nie wiem jakie tu ceny sa. Najwyzej sama porobie pare fotek, mozna kupic tanie te rozne cudne czapeczki robione na szydelku i pokombinowac
Wyprawka ja mysle, ze w 2000 - 2500 zl spokojnie sie zamkniemy. Mamy juz wozek, nowke za pol ceny. Lozeczko upatrzone, komoda z ikei tez. Ciuszki jakies dostaniemy od rodziny, a reszte gdzie na ebayu i na gumtree sie pokupuje i bedzie git. Nie jestem wielka gadzeciara wiec powinno dac rade
Primark ciuszki sa tam ekstra, wczoraj bylam nawet popatrzec. Ale trzeba znac plec, inaczej nic nie idzie sensownego wybrac
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:15   #4633
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja w ogole musze wam powysylac kilka nagromadzonych linkow dotyczacych malucha

justyna_fli - jak napisalas o tym, ze chcesz sama zrobic zdjecie od razu mi sie przypomnial ten post:
http://wronek.pl/oglaszamy-narodziny/#more-4036
jak dla mnie super sprawa! tylko trzeba wszystko przygotowac o wiele wiele wczesniej
Zobaczcie sobie
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 11:21   #4634
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Jak dobrze co do wyprawki to ja jeszcze nawet nie patrzyłam co mi trzeba
Wózki znalazłam 3. http://allegro.pl/wozek-3w1-bebetto-...752913400.html jeden to ten i ma ciekawą cenę pozostałe różnią się kolorem i modelem ale w sumie mają to samo..
no widzisz, jakby ten 3w1 był z fotelikiem bebetto, to nawet 900 drogo, ale zwracaj uwage tez na foteik, tu w tym zestawie masz bardzo dobry fotelik, i taki Ci polecam, sam fotelik kosztuje pow. 400zł

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja miałam gdzieś zrobioną w exelu taką fajną listę, co było do kupienia i jaki koszt jak tylko znajdę to tutaj wrzucę.

Ja należę do mam chustujących i prawda jest taka, że mój mąż jak zobaczył cenę chusty to się przeraził. Był przeciwny, ja się uparłam i nie żałuję, bo chusta zwróciła nam się w używaniu bardzo. Poza tym wspaniałe było to, że to mąż zacieśniał więzi, bo na wycieczkach to On nosił. Jeszcze w zeszłym roku jak byliśmy nad morzem postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę wzdłuż brzegu( w sumie 14 km) wózkiem po piachu i kamieniach byśmy się tak umęczyli, a w chustę Mała została omotana i w sumie to przespała w obie strony tak Jej było dobrze.

Bardzo pomocny przy karmieniu naturalnym okazał się laktator, nie elektryczny tylko taki ręczny ( tańszy) a też spełnia swoje zadanie. Ja miałam duży problem z rozbujaniem karmienia, szybko wdało się zapalenie i Mała też pokaleczyła mi pierś i laktator pomógł.
ja mam tule, ale to na później,a najpierw chusta pójdzie w ruch

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy spicie na brzuchach czy juz na tym rtapie jest to niewskazane/zabronione?
nawet jakbym chciała, to czuje ucisk, i podświadomie, się rpzekręcam

Cytat:
Ja nie śpię od samego początku prawie, jakoś tak psychicznie bym nie potrafiła a wcześniej tylko brzuch a teraz nawet jakbym chciała, to byłoby to nierealne, bo mi macica uciska

gosiulka22 trzymam kciuka za dzisiejszą wizytę podoba mi się Twoje podejście do porodu, też raczej się w tą stronę skłaniam, jednak jeśli mąż będzie chciał to mu nie zabronię (chociaż to raczej nierealne)

Tak piszecie o wyprawce, że zaczęłam się zastanawiać. Poczytałam trochę u sroki. Co do higieny itp super, ale jej post o wyprawce. Kosmos, nie wiem jak ona dała radę z taką małą ilością ciuszków
Dziś była u mnie mama z rana pooglądać łupy dzieciowe i była pod wrażeniem jakości ciuchów z lumpka także u mnie dzieć na pewno będzie miał mnóstwo ciuchów. Zastanawiam się jednak nad tymi 0-3 miesiące, czy rzeczywiście posłużą na 3 miesiące czy raczej marne szanse. Na jakich rozmiarach najbardziej się skupić. Bo na niektórych niestety nie piszą w cm No i pokazałam, że chcę wiaderko do kąpieli..to się na mnie popatrzyła jakbym jej ufo pokazała. A niby jest na czasie i w ogóle..

Dziś mam dzień leżenia, nie wychodzę, nic nie robię. Obserwuję co się będzie działo

esesme też się nad tym wózkiem zastanawiałam, jedyne co znalazłam u niego na minus to to, że jakoś mi się wydaje gondola nisko bardzo. Widziałaś go na żywo? bo ja nie i zastanawiam się, czy to nie przekłamanie na zdjęciach

Mój wózek też drogi, ale mam zamiar kupić używany w stanie idealnym na gwarancji

Polinezyjka dzięki za info
ciuszki to zależy, mój syn był drobnym dzieckiem, i my długo chodziliśmy w małych ubrankach, tak jak tu któraś pisała o bujaczku do 9 kg, ja kupuje hustawke akurat a 9 kg to na roczek mieliśmy wiec dłużej to juz i tak nie chciałby się bujac

Cytat:

fajna

Cytat:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Ten link powyżej, lista lekarzy jaka w Polsce ma certyfikat do wykonywania badań prenatalnych. Może się komuś przyda, albo z ciekawości sobie spójrzcie. 😀
o zaraz zerkne

Cytat:
ja nie używałam tego, jak się urodził to deikatny kocyk, a póxniej, on lubił się wiercić, i sama w takim kondonie nei chciałabym spać, więc jemu tez nie dawałam
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:45   #4635
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
justyna_fli - jak napisalas o tym, ze chcesz sama zrobic zdjecie od razu mi sie przypomnial ten post:
http://wronek.pl/oglaszamy-narodziny/#more-4036
jak dla mnie super sprawa! tylko trzeba wszystko przygotowac o wiele wiele wczesniej
Zobaczcie sobie
Swietne Bede musiala zrobic
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:48   #4636
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

RoseLady tula super sprawa, ale cena też..hmm..powalająca
szkoda tylko, że ja nie mogę tak obciążać kręgosłupa...

Polinezyjka
taka niekonwencjonalna metryczka to fajna sprawa, ale nie polecam robienia na własną rękę, ani u nawet za☠☠☠istego fotografa co np. fotografował ślub, wesele. Np. mój spisał się za☠☠☠. ale jak ostatnio zobaczyłam zdjęcie, takie metryczkowe.to myślałam, że padnę. Mnie się totalnie nie podoba. A facet robi super zdjęcia niemowlakom itp. Także trzeba być w 100% pewnym, że Twój fotograf zrobi dokładnie to czego chcesz

Wrzucam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11902587_925678090854126_4200523912933958900_n.jpg (247,8 KB, 35 załadowań)

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:48   #4637
madzia2409
Raczkowanie

Dla dziewczyn chcących kupić używany wózek z sieci. Podczytuje jeszcze jedno forum mam kwietniowych, dziewczyna kupiła drogi wózek na olx ok. 2 000 zł za niego zapłaciła. Formą płatności: przedpłata. Jakiś taki full wypas. Wózek nie dotarł, koleś oszukał ją. Także probujcie negocjować płatność przy dostawie, nawet jak będzie to droższa opcja np. o 50zł. Niestety oszukują nawet kobiety w ciazy (a same doskonale wiemy, ile teraz kasy wydajemy i będziemy wydawać.)
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:54   #4638
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Dla dziewczyn chcących kupić używany wózek z sieci. Podczytuje jeszcze jedno forum mam kwietniowych, dziewczyna kupiła drogi wózek na olx ok. 2 000 zł za niego zapłaciła. Formą płatności: przedpłata. Jakiś taki full wypas. Wózek nie dotarł, koleś oszukał ją. Także probujcie negocjować płatność przy dostawie, nawet jak będzie to droższa opcja np. o 50zł. Niestety oszukują nawet kobiety w ciazy (a same doskonale wiemy, ile teraz kasy wydajemy i będziemy wydawać.)
Dokładnie, dobrze, że to piszesz. O ile na all można bez problemu bo masz zabezpieczenie ze strony firmy, tak olx zastrzega, że nie odpowiada za ludzką głupotę i wysyłanie kasy a później wysyłka.

Mikołaj <3
Stary 2015-10-28, 12:00   #4639
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie to głupota kupować taki drogi wózek nie widząc go na żywo. I jak można przelać całość Sory ale czasy są jakie są i dziewczyna chyba serio ma kalafior skoro w taki sposób postąpiła.
Na allegro są jakies prawa komentarze innych itd a na olx każdy może wystawić...

Stary 2015-10-28, 12:04   #4640
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to szukam tylko - odbior osobisty i platnosc przy odbiorze tak kupilam lozeczko, podjechalismy, oglanelismy, i kupilismy
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 12:11   #4641
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W 2000 się w życiu nie zmieszczę, z 1500 pójdzie na sam wózek. Nie wiem, ile wydamy, na pewno więcej, niż założymy jak skończy się na 5000 to będę zadowolona I jeszcze musimy dziecku pokój urządzić, kupić jakąś szafę itd..... Na pewno coś też dorzucą dziadkowie/pradziadkowie.
Spanie
Ja śpię na boku. A w zasadzie na obu bokach. Zależy jak się z chłopem ułożymy
U nas podobnie prawie wszystko od podstaw. Całe szczęście sporo ciuszków dostaniemy od mojej mamy, która już od jakiegoś czasu wyposaża wnuka ☺

Od szwagierki bedzie fotelik wiec juz jeden wydatek mniej.
Łóżeczko mam nadzieje uda się znaleźć w Ikei albo używane w dobrej cenie.
Największy wydatek to wózek, mam nadzieję że posłuży jeszcze przy kolejnych dzieciach dlatego wolałabym nowke. Mam nadzieje ze uda nam się kupić coś do 1500-1600 zł.

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy spicie na brzuchach czy juz na tym rtapie jest to niewskazane/zabronione?

Od kiedy wiem o ciazy nie śpię na brzuchu. Na paczkę jak nie cie widać pewnie jeszcze można ale uznałam ze im wcześniej się odzwyczaje tym lepiej.

Cytat:
Hahah cos czuje ze Cie rozumie doskonale ja mam duzo rzeczy w planie aczkolwiek co chwile zmieniam plany

Chce woombie, nie chce wooombie, chce szumisia, nie chce szumisia, chce wiaderko i nadal chce wiaderko, chce poduszke cebuszke i na szczescie mi sie nie odwidzialo wiec planuje zakup w listopadzie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Haha ja to na pewno meza bym nie wyciagnela na takie foty on to nie cierpi takich rzeczy:P
ale ja sama ... moze... zobacze jak bede wygladac za te kilka miesiecy jak sie bede sobie podobac to zrobie taka sesje
a dzieciatku tez na pewno
Ale jedno wiem - zadne zdjecie mojego dziecia nie pojawi sie na FB! Moja mama dostala tez zakaz bo to ona by pewnie tysiacami zdjec swojego wnuczka/wnuczki swiecila na tablicy
Nad cebuszka poważnie się zastanawiam, bo ostatnio w ogóle nie moge się ułożyć w łóżku. Biodra juz mnie bolą od spania na boku.

Zapowiedziałam juz mezowi, że żadnych zdjęć naszego dziecka nie będzie na Facebooku. Bliskim można przesłać w prywatnej wiadomości a nie od razu udostępniać dla wszystkich.
Rodzice całe szczęście nie komputerowi wiec nie ma obaw ze będą publikować zdjęcia wnuka.

Cytat:
polecam!! co prawda do spania jeszcze aż tak nie jest przydatna, bo brzucha wielkiego nie ma, ale teraz np sobie siedzę wtulona w nią jak w fotel. Udało mi się wyczaić za 70 zł i teściowa mi kupiła zdecydowanie na tak, tym bardziej, że rośnie z brzuchem a później z maluszkiem

Co do zdjęć to, z brzucholem nie chcę, bo mi nie potrzebne to
ale nad noworodkiem się zastanawiam, ale takie od 5 dnia do 10 dnia. Gadałam z fotografem i mówi, że wtedy najładniejsze wychodzą, ale cena porażająca. A co sobie dziecko pomyśli jak zobaczy za 15 lat takie zdjęcia. "Moja matka to kretynka"...tak jak ja myślałam o swoich rodzicach, kiedy patrzyłam na zdjęcia wśród lalek i misiów robione u fotografa
Gdzie znalazłaś w takiej dobrej cenie?

Ja właśnie odwrotnie, zdjęcia z brzuszkiem bym chciała, ale maluszka nie chce męczyć sesja zdjęciowa. Może jak będzie starszy trochę to wtedy pomyślmy nad jakąś rodzinna sesja.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziękuje Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio w dzien tz w niej spał pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie pokrowiec można zdjąć lub dokupić niwy za 20 zł

Ja to liczę na to ze w styczniu na początku polecę do UK i w primarku kupie ciuszki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja dopiero wczoraj i w niedziele to wszystko kupiłam teraz powoli zacznę kompletować

U mnie wgl do tej pory mało osób wie o ciazy i nie zamierzam sie z tym afiszować. Brzuszka jeszcze nie widać. Babcia i rodzina dowie sie w swieta na urodzinach Babci a na FB nic nie wstawię żadnego info żadnego zdjęcia brzuszka. W sobotę idę na imprezkę pożegnalna z pracy .

Kejka juz wiele razy widziałam zdjęcia z porodówki Dziecia prosto z łona normalnie fotorelacja z porodu szkoda ze z poczęcia tez nie wstawiają

Cytat:
wyprawka

U mnie wiedzą tylko rodzicem siostry moja i męża i kilka osób z najbliższych przyjaciół. Reszta może dowie się w święta jak juz będzie brzuszek ☺

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
o u mnie tez dostanę z ubezpieczenia kase chyba 1500 zł, jak liczyłam zwróci mi się to co do tej pory wpłaciłam, bo placę chyba ok 45 zł miesięcznie
Tez mamy jakąś kasę z ubezpieczenia, ale jak tak podlucAcie tu te wydatki to wszystkie te dodatki to tak naprawdę kropla w morzu...
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:23   #4642
esesme
Raczkowanie

Cytat:
o raju, ale masz sny.
Ja tez juz nie mowie nikomu kiedy mam wizyte :P Tylka maz wie i tak jest lepiej dla mnie psychicznie

Sliczniuchna ta poducha! Zamierzam wlasnie taka kupic

tesciowa mi kupila spiworek na ciuchach takze wypiore i zobacze czy to zdatne do uzycia

Oj, mieszkam w Krk z 3-4 lata juz ale nie znam nikogo godnego polecenia jak kogos dorwiesz to daj prosze znac !
Najlepiej kogos takiego kto specjalizuje sie tylko w sesjach mam i dzieci
na razie kojarzę te dwie osoby:
https://www.facebook.com/Fotoagnieszka/timeline

http://www.magdalenaglodek.pl/

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
U nas podobnie prawie wszystko od podstaw. Całe szczęście sporo ciuszków dostaniemy od mojej mamy, która już od jakiegoś czasu wyposaża wnuka ☺

Od szwagierki bedzie fotelik wiec juz jeden wydatek mniej.
Łóżeczko mam nadzieje uda się znaleźć w Ikei albo używane w dobrej cenie.
Największy wydatek to wózek, mam nadzieję że posłuży jeszcze przy kolejnych dzieciach dlatego wolałabym nowke. Mam nadzieje ze uda nam się kupić coś do 1500-1600 zł.

Od kiedy wiem o ciazy nie śpię na brzuchu. Na paczkę jak nie cie widać pewnie jeszcze można ale uznałam ze im wcześniej się odzwyczaje tym lepiej.

Nad cebuszka poważnie się zastanawiam, bo ostatnio w ogóle nie moge się ułożyć w łóżku. Biodra juz mnie bolą od spania na boku.

Zapowiedziałam juz mezowi, że żadnych zdjęć naszego dziecka nie będzie na Facebooku. Bliskim można przesłać w prywatnej wiadomości a nie od razu udostępniać dla wszystkich.
Rodzice całe szczęście nie komputerowi wiec nie ma obaw ze będą publikować zdjęcia wnuka.

Gdzie znalazłaś w takiej dobrej cenie?

Ja właśnie odwrotnie, zdjęcia z brzuszkiem bym chciała, ale maluszka nie chce męczyć sesja zdjęciowa. Może jak będzie starszy trochę to wtedy pomyślmy nad jakąś rodzinna sesja.

U mnie wiedzą tylko rodzicem siostry moja i męża i kilka osób z najbliższych przyjaciół. Reszta może dowie się w święta jak juz będzie brzuszek ☺

Tez mamy jakąś kasę z ubezpieczenia, ale jak tak podlucAcie tu te wydatki to wszystkie te dodatki to tak naprawdę kropla w morzu...
no ja tego nawet nie liczę, traktuję jako mały bonusik
Stary 2015-10-28, 12:24   #4643
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lece do endokrynologa! trzymac kciuki zeby wyniki byly superowe
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 12:26   #4644
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
RoseLady tula super sprawa, ale cena też..hmm..powalająca
szkoda tylko, że ja nie mogę tak obciążać kręgosłupa...

Polinezyjka
taka niekonwencjonalna metryczka to fajna sprawa, ale nie polecam robienia na własną rękę, ani u nawet za☠☠☠istego fotografa co np. fotografował ślub, wesele. Np. mój spisał się za☠☠☠. ale jak ostatnio zobaczyłam zdjęcie, takie metryczkowe.to myślałam, że padnę. Mnie się totalnie nie podoba. A facet robi super zdjęcia niemowlakom itp. Także trzeba być w 100% pewnym, że Twój fotograf zrobi dokładnie to czego chcesz

Wrzucam...
ja w Tuli nosze...hmmm nosiłam, teraz tyko mąż naszego syna, ma prawie 2,5 roku pocieszające w jej cenie jest to,ze sprzedajesz za prawie taką samą cenę
Stary 2015-10-28, 12:37   #4645
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

RoseLady to faktycznie warto jeśli nie traci na wartości Fajna sprawa, bo bardzo zbliża

Polinezyjka wracaj z dobrymi wieściami!

lucy111 o np. tu klik lub tu klik
ja chciałam szare w kotki

Co do kasy z ubezpieczenia i z becikowego czyli łącznie 3700 zł w naszym przypadku to zostawiam na chrzciny, bo nie ma szans na robienie w domu no i na pneumokoki więc w sumie kwota wykorzystana...

Mikołaj <3
Stary 2015-10-28, 12:38   #4646
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
HEJKA!!!
Słuchajcie co do męża przy porodzie, w pierwszej ciąży na samym początku zarzekałam się, że w życiu się nie zgodzę.
Przyszło co do czego i kocham męża za to, że mi się postawił i był. Bez Niego kompletnie nie dałabym rady. Musiałam chodzić po korytarzu, bez Niego bym chyba na czworakach to robiła...On wspierał, prysznic na bóle krzyża- przy skurczu On podtrzymywał, lał wodę, spokojnie mówił, był.
Przy samej akcji już na fotelu, ściskałam Jego dłoń a On mnie wspierał. I do tej pory mamy bardzo miłe wspomnienia z tego okresu, i ja też pomimo tego, że bolało, że trwało 5 godzin to dzięki Niemu zniosłam dzielnie. A On później dumnie wywiózł z sali swoją córę na oczy Teściowej czekającej w korytarzu.

Jestem jak najbardziej za tym by małżonkowie byli obok.
oo tak! wlasnie chodzi o to, ze porod to nie tylko lezenie rozkraczona gdzies tam i wrzaski. maz razem ze mna czekal. pomagal mi wstac z kibla (no trudno bylo mimo uchwytow i podporek w toalecie), nosil za mna picie, jak mnie skurcz bral w korytarzu to mnie przytrzymywal, prowadzil na KTG... a w trakcie KTG trzymal za reke, podtrzymywal noge jak skurcz mialam myslalam, ze nie bedzie potrzebny, ale naprawde przez tyle godzin warto miec kogos przy sobie, kto po prostu wesprze nas.
aaa, moj malz byl totalnie przeciwko! tez mdleje na widok krwi, szpitali nie znosi, no i mowilismy, ze bedzie blisko i jak juz bede w docelowym pomieszczeniu i sie zacznie to moze wyjsc... ale o dziwo nie wyszedl. byl do konca. przejal sie bardzo... ja rodzilam na stojaco, troche jak krowa jakas, bo zgieta w pol opieralam sie na lozku i maz trzymal KTG, trzymal mnie, no jakos za cholere nie myslal, zeby wychodzic. polozna chyba na biezaco wszystko ogarniala, bo nie widzialam zadnego syfu ale moze po prostu nie zauwazylam? w kazdym razie on tez nie widzial. i jak juz mlody byl, to od razu mielismy go w ramionach. z mojej krowiej pozycji przycupnelam na takim siedzisku (tez do rodzenia), maz za mna, no i tak mlodego mielismy... polozna zrobila co trzeba, potem pepowina - ja mowie: oj nie, moj maz tego nie chce, a on nagle "aj tam pieprzysz, chce przeciac!" facet wtedy tez jest w transie... jest to zupelnie cos innego.
byc moze pomoglo to, ze tam, gdzie rodzilam, atmosfera jest bardzo domowa. i ze sie nie wydzieralam, ba, podobno ani nie pisnelam. mozliwe, bo wolalam sily zbierac na co innego. bylo to wspaniale, wspolne przezycie. szczerze - nie znam faceta, ktory by zalowal, ze byl przy porodzie. a jest paru, co zaluje, ze nie zdazyli, albo ze zostali wyproszeni, albo ze sie zapierali i nie mieli zaplanowanego pojscia tam z zona. takim zestrachanym mezom warto po prostu dac wybor. niech wyjdzie jak tylko bedzie mu sie robilo niefajnie. zaloze sie, ze kazdy zostanie aaa i polozne i lekarze czesto inaczej sie zachowuja, jak jest ktos "przytomny" obok i ma ich na oku
Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
No to wrzucam

Ubranka - troche mam, reszta dziadkowie :P
2 reczniki z kapturkiem jak nie masz kasy, to normalne reczniki tez sie sprawdza
Wanienka z termometrem to, czy wiaderko, no i my termometru nie mielismy, ja to na czuja bralam... ale mozna miec, drogie to nie jest
Myjka albo i kawalek tetry. albo reka
Nozyczki dla niemowlat tylko nie te grube smieszne. mozna i normalnych uzyc
szczotka do wlosow konieczne to tez nie jest, ale czasem niektorym sie przydaje...
Mydelko nie
Zel dzieciecy no juz lepiej zel wlasnie, ale niewielka ilosc wlac do wody i styknie
Oliwka niekoniecznie, zalezy od potrzeb skory
gaziki dobrze miec
Spirytus do pepka? chyba octenisept lepiej. ja nie mialam, ale my pierwszy miesiac w szpitalu siedzielismy. ale octenisept warto miec tez do przetarcia wszelkich ran, zadrapan itp, chocby i dla siebie
Sudocrem no cos na odparzenia warto miec, ale stosowac doraznie. szczegolnie u dziewczynek z cynkowymi smarowidlami w rejonie krocza ostroznie, nie za duzo, bo moga sie sluzowki wysuszyc
Sol fizjolog ja nie mialam i zyjemy
Waciki
Frida
Pieluszki newborn 3 paczki kup jedna paczke i sprawdz, czy dziecko akurat te toleruje. reakcje skorne na roznego rodzaju pieluchy sa dosc czeste. jeden bedzie tolerowal tylko pampersy, inny jakies tam dady, babydreamy itd...
Butelka antykolkowa rozumiem, ze zakladasz karmienie mm? kp nie probujesz nawet?
Smoczek uspokoajajcy
Podgrzewacz do butelek zbedny wydatek, szczegolnie przy kp albo jak sie ma mikrofalowke przy karmieniu mm ewentualnie sie moze przydac, jesli nie mamy mikrofali
Termoopakowanie
2 komplety poscieli, ochraniacz na lozeczko kocyk na poczatek posciel na spokojnie pozniej mozna... ale jak chcesz juz, to do kompletu z ochraniaczem czemu nie...
Mala lampka do pokoju dziecka
Karauzela na lozeczko ja nie mialam, ale wiele mam chwali
Przewijak o tak!
Podklady do przewijania ja kladlam tetrowki
Pieluchy tetrowe tak
2 pieluchy wielorazowe z otulaczami to moze na pozniej, jak dziecko bedzie juz bardziej ogarniete z tymi rzadkimi kupkami (moj robil srednio 10 dziennie)
Lezaczek bujaczek ja mialam i sie przydal u nas, ale znam i odmienne przypadki
Mata edukacyjna zakup na pozniej ok...

Do tego momentu wyszlo mi 600 zl

Dalej:
Wozek 1000 zl
Lozeczko 150 zl tutaj chyba wazny materac, wolalabym nowy, i jednak zainwestowac w cos porzadniejszego

Jakeis pomysly ? )
moje komentarze
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:42   #4647
danika
Zakorzenienie

Polinezyjka: za wyniki

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
ja w Tuli nosze...hmmm nosiłam, teraz tyko mąż naszego syna, ma prawie 2,5 roku pocieszające w jej cenie jest to,ze sprzedajesz za prawie taką samą cenę

ja mam nosidło bondolino i to było najlepiej wydane 300 zł w moim życiu moja córa nr 1 była mega płaczkiem, i to nosidło sprawiło, że nie zwariowałam - nosiłam ją całymi dniami jak miała tak 4-5 m-cy.
potem każdy wyjazd z nami zaliczyło
teraz na wakacjach nasza dzielna 4-latka jak się zmęczyła to tez hop do taty na plecy w bondolinku i szczęsliwa
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:47   #4648
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Polinezyjka: za wyniki

ja mam nosidło bondolino i to było najlepiej wydane 300 zł w moim życiu moja córa nr 1 była mega płaczkiem, i to nosidło sprawiło, że nie zwariowałam - nosiłam ją całymi dniami jak miała tak 4-5 m-cy.
potem każdy wyjazd z nami zaliczyło
teraz na wakacjach nasza dzielna 4-latka jak się zmęczyła to tez hop do taty na plecy w bondolinku i szczęsliwa
no bosko jest jak mój dwulatek mi usypiał w nim dzięki niemu szybko pozałatwiałam co chciałam, bo na nogach to trwałoby wiecznosć, a wózkiem nei wszędzie wjade
Stary 2015-10-28, 12:52   #4649
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

cloche mega się popłakałam czytając to co napisałaś o porodzie...jestem zbyt wrażliwa na takie opisy zdecydowanie i chyba dam to przeczytać mężowi, dla zastanowienia, jeśli nie masz nic przeciwko. Ja mojego znam dobrze, jakbym powiedziała, że chcę to on słowa nie piśnie nawet gdyby był mega przeciwny albo przerażony, to by poszedł. A chcę uniknąć tego, że to ja za niego podejmę decyzję

Mikołaj <3
Stary 2015-10-28, 13:07   #4650
akinomka03
Rozeznanie

Dziewczyny ja tak na szybko. Bylam dzis na usg piersi (w maju mialam zabieg usuniecia guzka i tak kontrolnie to usg. Wszystko ok z piersiami) i pani jak powiedzialam o ciazy zapytala czy chce dzidzie podejrzec i sobie poogladalam <3 machala rekami, nogami, widzialam serduszko. Lekarka powiedziala ze nie zna sie na usg ciazowym to nic mi nie powie ale super ze zaproponowala poogladac ale mi sprawila tym radosc :-D mam pare fotek ale sredniej jakosci, no i stalo nademna kilkoro studentow i im tez pokazywala ze widac kregoslup, zebra.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości