|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Ten link powyżej, lista lekarzy jaka w Polsce ma certyfikat do wykonywania badań prenatalnych. Może się komuś przyda, albo z ciekawości sobie spójrzcie. 😀 |
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam szwagierkę w UK przyszła chrzestna wiec nawet jak ja nie polecę to ona kupi co będę chciała uwielbiam primarka sama mieszkałam 2 lata w Irlandii i buszowakam tam regularnie
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen ja też nie chce by max wrócił i w domu czekał. Niech będzie w szpitalu podczas cesarki jak najbardziej. Nawet hyba bym była trochę zła jakby nie czekał :-P
Gosiulka oo Tobiasz ładne zapisuje na listę hehe :-P Patryska0804 dziękuję za pamięć hehe. Bebetto hm aż z ciekawości za chwile przegladne olx. Niezle z tym murzynem ale no bywa:-P moja znajoma otwarcie przyznała facetowi ze jest w ciąży ale nie wie czy z nim bo po drodze jeszcze z byłym mężem spała :-/ chłop uznał dzidzie ale widać że chciałby mieć pewność że to jego. sesja. . Planuje zarówno ciążowa ok7-8 miesiąca jak i noworodkowa. Efekty są cudne a pamiątka świetna. Co do wyprawki to częściowo mam. Sporo ubranek, bujaczki, łóżeczko i jakieś maty czynne rzeczy ale to po siostrze wiec większość ubranek różowa. .. i łóżeczko tylko jedno. Na sześciennych neutralny kolor. Takze częściowo coś tam mam i na pewno mnie to odciążyć może. Ubranek pewnie w lumpeksie kupie sporo za grosze. Musze dokładnie przejrzeć co mam i co trzeba kupić ale musze znać płeć bo jak inaczej :-P dodatkowo musze urządzić cały pokój bo stoi pusty wiec czeka mnie dużo wydatków na początek życia dzidziusiow ale rozłożyć w czasie to może nie będzie bolało. ..---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Zdjęć na telefonie nie widzę wiec gratuluję zakupów ale zerkne dopiero wieczorem co to za cuda
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o u mnie tez dostanę z ubezpieczenia kase chyba 1500 zł, jak liczyłam zwróci mi się to co do tej pory wpłaciłam, bo placę chyba ok 45 zł miesięcznie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
wyprawka
Czy wy planujecie zakup śpiworka do spania ?
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
a macie jakiegoś poleconego fotografa z Krakowa?
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaki masz dokładnie śpiworek ma mysli bo w planach nie mam ale zawsze mogę miec
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
kropcia007 ja myślałam o śpiworku z H&M http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550005.html ale sama nie wiem
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie chyba sie wstrzymam bo kwiecień to juz w miarę ciepło bedzie chyba ze dziec bedzie sie odkrywał to wtedy pomyśle
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez juz nie mowie nikomu kiedy mam wizyte :P Tylka maz wie i tak jest lepiej dla mnie psychicznie Cytat:
tesciowa mi kupila spiworek na ciuchach takze wypiore i zobacze czy to zdatne do uzycia Oj, mieszkam w Krk z 3-4 lata juz ale nie znam nikogo godnego polecenia ![]() Najlepiej kogos takiego kto specjalizuje sie tylko w sesjach mam i dzieci
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
O matko teraz to wyplodze kilometrowego posta
Teraz poodnosze sie, obym nic nie pokrecila ![]() kejka co daje maz przy porodzie... Podejrzewam ze moja siostra myslala tak samo. Pierwszy porod tez bez meza, bez komplikacji i po 5 godzinach od przyjazdu do szpitala miala dziecko. A teraz klops... Nie chce wiedziec co przezywala przez te pare chwil jak wiedziala ze musi jechac na cesarke na cito - strach o dziecko i glownie pod tym wzgledem wspolczuje jej ze byla sama. Bo nie miala nikogo bliskiego kto by ja psychicznie wsparl w tej chwili. To jest twarda babka, ma czarny pas w karate i na silowni sztange 25 kg wyciska na klate nawet w 9 miesiacu ciazy, ale nie sadze ze to po niej splynelo. Jeszcze z nia nie rozmawialam bo wiadomo, mam tylko nadzieje ze szybko dojdzie do siebie fizycznie i psychicznie. Ja wlasnie dlatego nie wyobrazam sobie byc sama. Bo ja to jestem mimoza, wszystko mnie w porodzie przeraza i chociaz wiem, ze bede sie wstydzila przed ludzmi przy porodzie, chce zeby maz ze mna byl. Bo w razie co to on zadba zebym miala dobra opieke, a przynajmniej zrobi co w jego mocy. Nie chce byc skazana na laske czy nielaske poloznych, uzalezniona od tego jaki maja humor i podejscie do imigrantow ![]() Jak dobrze, ja Ciebie rozumiem. Walcz o swoje. Sama bym wolala miec cesarke i wiedziec na co sie przygotowac... Ale nie wiem czy bede miala taka mozliwosc. Poza tym zewszad w rodzinie jest presja na to ze mam rodzic naturalnie. Mama mi cos wczoraj gadala o tym ze to glupota sobie zamawiac cesarke i komentowala wlasnie taki wybor jakiejs tam znajomej, dosc przykrymi slowami Powiedzialam jej co o tym mysle, no ale coz... Sama nie wiem co ze mna bedzie, na chwile obecna nie wyobrazam sobie porodu bez znieczulenia. Licze jeszcze na to ze dostane jakies wskazanie do cesarki od okulisty i tym zyczliwym zamkna sie jadaczki. Bo oni sobie gadaja co ja mam wg nich zrobic, ale nikt sie nie przejmuje tym co ja czuje. I jak dostane traumy to tez uslysze ze sobie wymyslam ![]() Beth, z blizniakami jak dla mnie tylko cesarka ![]() Sunmade, super ze jestes w domku ![]() Kropcia, piekne ciuszki Polinezyjka, mi nie przeszkadza jak ktos ma kilka zdjec dziecka na fb. Ja tez na pewno wstawie. Ale wkurza mnie jak ktos ma dzieciaka na profilowym i codziennie po kilka zdjec dodaje, kazde jednakowe ![]() Sesja z brzuszkiem/noworodkowa z brzucholem nie chce ![]() Wyprawka ja mysle, ze w 2000 - 2500 zl spokojnie sie zamkniemy. Mamy juz wozek, nowke za pol ceny. Lozeczko upatrzone, komoda z ikei tez. Ciuszki jakies dostaniemy od rodziny, a reszte gdzie na ebayu i na gumtree sie pokupuje i bedzie git. Nie jestem wielka gadzeciara wiec powinno dac rade ![]() Primark ciuszki sa tam ekstra, wczoraj bylam nawet popatrzec. Ale trzeba znac plec, inaczej nic nie idzie sensownego wybrac
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogole musze wam powysylac kilka nagromadzonych linkow dotyczacych malucha
![]() justyna_fli - jak napisalas o tym, ze chcesz sama zrobic zdjecie od razu mi sie przypomnial ten post: http://wronek.pl/oglaszamy-narodziny/#more-4036 jak dla mnie super sprawa! tylko trzeba wszystko przygotowac o wiele wiele wczesniej ![]() Zobaczcie sobie
|
|
#4634 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
RoseLady tula super sprawa, ale cena też..hmm..powalająca
![]() szkoda tylko, że ja nie mogę tak obciążać kręgosłupa... Polinezyjka taka niekonwencjonalna metryczka to fajna sprawa, ale nie polecam robienia na własną rękę, ani u nawet za☠☠☠istego fotografa co np. fotografował ślub, wesele. Np. mój spisał się za☠☠☠. ale jak ostatnio zobaczyłam zdjęcie, takie metryczkowe.to myślałam, że padnę. Mnie się totalnie nie podoba. A facet robi super zdjęcia niemowlakom itp. Także trzeba być w 100% pewnym, że Twój fotograf zrobi dokładnie to czego chcesz ![]() Wrzucam...
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn chcących kupić używany wózek z sieci. Podczytuje jeszcze jedno forum mam kwietniowych, dziewczyna kupiła drogi wózek na olx ok. 2 000 zł za niego zapłaciła. Formą płatności: przedpłata. Jakiś taki full wypas. Wózek nie dotarł, koleś oszukał ją. Także probujcie negocjować płatność przy dostawie, nawet jak będzie to droższa opcja np. o 50zł. Niestety oszukują nawet kobiety w ciazy (a same doskonale wiemy, ile teraz kasy wydajemy i będziemy wydawać.)
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sory ale czasy są jakie są i dziewczyna chyba serio ma kalafior skoro w taki sposób postąpiła.Na allegro są jakies prawa komentarze innych itd a na olx każdy może wystawić...
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak kupilam lozeczko, podjechalismy, oglanelismy, i kupilismy
|
|
|
#4641 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od szwagierki bedzie fotelik wiec juz jeden wydatek mniej. Łóżeczko mam nadzieje uda się znaleźć w Ikei albo używane w dobrej cenie. Największy wydatek to wózek, mam nadzieję że posłuży jeszcze przy kolejnych dzieciach dlatego wolałabym nowke. Mam nadzieje ze uda nam się kupić coś do 1500-1600 zł. Cytat:
Od kiedy wiem o ciazy nie śpię na brzuchu. Na paczkę jak nie cie widać pewnie jeszcze można ale uznałam ze im wcześniej się odzwyczaje tym lepiej. Cytat:
Zapowiedziałam juz mezowi, że żadnych zdjęć naszego dziecka nie będzie na Facebooku. Bliskim można przesłać w prywatnej wiadomości a nie od razu udostępniać dla wszystkich. Rodzice całe szczęście nie komputerowi wiec nie ma obaw ze będą publikować zdjęcia wnuka. Cytat:
Ja właśnie odwrotnie, zdjęcia z brzuszkiem bym chciała, ale maluszka nie chce męczyć sesja zdjęciowa. Może jak będzie starszy trochę to wtedy pomyślmy nad jakąś rodzinna sesja. Cytat:
U mnie wiedzą tylko rodzicem siostry moja i męża i kilka osób z najbliższych przyjaciół. Reszta może dowie się w święta jak juz będzie brzuszek ☺ Tez mamy jakąś kasę z ubezpieczenia, ale jak tak podlucAcie tu te wydatki to wszystkie te dodatki to tak naprawdę kropla w morzu... |
|||||
|
|
|
#4642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/Fotoagnieszka/timeline http://www.magdalenaglodek.pl/ ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Lece do endokrynologa! trzymac kciuki zeby wyniki byly superowe
|
|
#4644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naszego syna, ma prawie 2,5 roku pocieszające w jej cenie jest to,ze sprzedajesz za prawie taką samą cenę
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
RoseLady to faktycznie warto jeśli nie traci na wartości
Fajna sprawa, bo bardzo zbliża Polinezyjka wracaj z dobrymi wieściami! lucy111 o np. tu klik lub tu klik ![]() ![]() ![]() ja chciałam szare w kotki ![]() Co do kasy z ubezpieczenia i z becikowego czyli łącznie 3700 zł w naszym przypadku to zostawiam na chrzciny, bo nie ma szans na robienie w domu no i na pneumokoki więc w sumie kwota wykorzystana...
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no trudno bylo mimo uchwytow i podporek w toalecie), nosil za mna picie, jak mnie skurcz bral w korytarzu to mnie przytrzymywal, prowadzil na KTG... a w trakcie KTG trzymal za reke, podtrzymywal noge jak skurcz mialam myslalam, ze nie bedzie potrzebny, ale naprawde przez tyle godzin warto miec kogos przy sobie, kto po prostu wesprze nas.aaa, moj malz byl totalnie przeciwko! tez mdleje na widok krwi, szpitali nie znosi, no i mowilismy, ze bedzie blisko i jak juz bede w docelowym pomieszczeniu i sie zacznie to moze wyjsc... ale o dziwo nie wyszedl. byl do konca. przejal sie bardzo... ja rodzilam na stojaco, troche jak krowa jakas, bo zgieta w pol opieralam sie na lozku i maz trzymal KTG, trzymal mnie, no jakos za cholere nie myslal, zeby wychodzic. polozna chyba na biezaco wszystko ogarniala, bo nie widzialam zadnego syfu facet wtedy tez jest w transie... jest to zupelnie cos innego.byc moze pomoglo to, ze tam, gdzie rodzilam, atmosfera jest bardzo domowa. i ze sie nie wydzieralam, ba, podobno ani nie pisnelam. mozliwe, bo wolalam sily zbierac na co innego. bylo to wspaniale, wspolne przezycie. szczerze - nie znam faceta, ktory by zalowal, ze byl przy porodzie. a jest paru, co zaluje, ze nie zdazyli, albo ze zostali wyproszeni, albo ze sie zapierali i nie mieli zaplanowanego pojscia tam z zona. takim zestrachanym mezom warto po prostu dac wybor. niech wyjdzie jak tylko bedzie mu sie robilo niefajnie. zaloze sie, ze kazdy zostanie aaa i polozne i lekarze czesto inaczej sie zachowuja, jak jest ktos "przytomny" obok i ma ich na oku ![]() Cytat:
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka:
za wyniki Cytat:
ja mam nosidło bondolino i to było najlepiej wydane 300 zł w moim życiu moja córa nr 1 była mega płaczkiem, i to nosidło sprawiło, że nie zwariowałam - nosiłam ją całymi dniami jak miała tak 4-5 m-cy.potem każdy wyjazd z nami zaliczyło ![]() teraz na wakacjach nasza dzielna 4-latka jak się zmęczyła to tez hop do taty na plecy w bondolinku i szczęsliwa
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki niemu szybko pozałatwiałam co chciałam, bo na nogach to trwałoby wiecznosć, a wózkiem nei wszędzie wjade
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
cloche mega się popłakałam czytając to co napisałaś o porodzie...jestem zbyt wrażliwa na takie opisy zdecydowanie i chyba dam to przeczytać mężowi, dla zastanowienia, jeśli nie masz nic przeciwko. Ja mojego znam dobrze, jakbym powiedziała, że chcę to on słowa nie piśnie nawet gdyby był mega przeciwny albo przerażony, to by poszedł. A chcę uniknąć tego, że to ja za niego podejmę decyzję
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tak na szybko. Bylam dzis na usg piersi (w maju mialam zabieg usuniecia guzka i tak kontrolnie to usg. Wszystko ok z piersiami) i pani jak powiedzialam o ciazy zapytala czy chce dzidzie podejrzec i sobie poogladalam <3 machala rekami, nogami, widzialam serduszko. Lekarka powiedziala ze nie zna sie na usg ciazowym to nic mi nie powie ale super ze zaproponowala poogladac
ale mi sprawila tym radosc :-D mam pare fotek ale sredniej jakosci, no i stalo nademna kilkoro studentow i im tez pokazywala ze widac kregoslup, zebra.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

do chłopca będzie pasować :P
uwielbiam primarka sama mieszkałam 2 lata w Irlandii i buszowakam tam regularnie
ale rozłożyć w czasie to może nie będzie bolało. ..

a wcześniej tylko brzuch 

Sory ale czasy są jakie są i dziewczyna chyba serio ma kalafior skoro w taki sposób postąpiła.
Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio w dzien tz w niej spał
pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie
pokrowiec można zdjąć lub dokupić niwy za 20 zł
za wyniki