|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: a ból był dla niej znośny, miała tylko 2 dni L4 i do pracy Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-28 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama jest z tych bardzo biuściastych, że teraz może sobie i na plecy zarzucać ![]() Dopiero w tej ciąży mi bardziej urosły, bo za pierwszym razem nic, null, zero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że za niedługo przyjdzie pora ją dokładniej uświadomić odnośnie "wchodzenia dzidziusia", bo narazie zatrzymaliśmy się na etapie "nasionka". A gdybyś chciała się od niej dowiedzieć skąd tatuś ma te nasionka (jak to kiedyś się jej jedna ciocia spytała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elena u nas temat karmienia będzie w marcu jak wszystkie urodzimy ![]()
![]() |
#1057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaszłam w ciążę pół roku po ślubie, no taką nieplanowaną, na początku się poryczałam, że tak wcześnie, a moja mama: no dziecko kochane, jesteś po ślubie, to czego się spodziewałaś? Jakbym miała podejmować decyzję o dziecku, a ja bym ją ciągle odkładała, to nie wiem, czy do tej pory by miała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszą ciążę zaszłam prawie 2 lata po ślubie...jakoś się tak wcześniej udawało z wyliczaniem z kalendarzyka...a potem bach...najpierw Mikołaj, potem za niedługo Lilka...po Lilce miałam wkładkę anty, usunęłam ją 2 czerwca a ok 8 w ciążę zaszłam...szalona płodność...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale w sumie-zawsze chciałam tak ze 2-3 lata po ślubie mieć "wolne", nacieszyć się sobą. Więc póki nie urodziłam to 2 lata mieliśmy dla siebie ![]() a mam znajomą, co zaszła w noc poślubną ![]()
![]() |
#1060 | ||||||
Rozeznanie
|
Hejo!
Napisałam się rano i .... przerwa techniczna była. No nic teraz wkleję ![]() Nie było mnie wczoraj wieczorem, bo niestety zaliczyłam IP ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj przed marketem widziałam babkę w mega zaawansowanej ciąży i z fajką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja ma taką encyklopedię "Dlaczego?Encyklopedi a w pytaniach i odpowiedziach" wyd. Larousse, czytaliśmy jej, ale do tej pory wybierała działy o zwierzętach, świat przyrody, ziemia we wszechświecie, a o człowieka jakoś nie pytała. Zaraz aż pójdę i sprawdzę, czy jest coś dokładnie o człowieku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam taką teściową, żyje tylko i wyłącznie życiem dzieci, więc wiem jakie to jest męczące. wszystko chciałaby wiedzieć , dzwoni codziennie do dzieci , do mnie "na szczęscie " jako do synowej co drugi dzień ![]() Co do piersi ja ze swojego rozmiaru jestem zadowolona ( nie za duże nie za małe, choć w ciąży urosły mi o 2 rozmiary i mam problem z kupnem stanika. Mam niezaduży obwód a miseczka spora . Ja przeszłam operację piersi ale w celach zdrowotnych , usuwali mi guza . Operację miałam w znieczuleniu miejscowym i powiem Wam, że jak oglądałam operacje powiększenia piersi to widać że oni tak ciągną tą skórę i ja też miałam takie uczucie , jakby mi ktoś w piersi grzebał. Cięcie miałam właśnie pod piersią, czyli w tym miejscu gdzie wkładają implanty. Z tą różnicą że mi wyjmowali zamiast wkładać.
![]() |
#1064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam koleżankę która twierdziła, że jej 10 letni syn nie wie nic o seksie i tym podobnych tematach. Trochę się kiedyś zdziwiła i wtedy przyznała mi rację, że mogła sama mu powiedzieć, a tak to ze szkoły przyniósł. Cytat:
dobrze, że nic Ci się Wam stało ![]() Jeden z banków w PL ma listę przeszczepień https://www.pbkm.pl/przeszczepienia-pbkm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Elena i Motyl ale czemu tu płakać jak po ślubie byłyście ?
![]() ![]() mamusiaczek ale się musiałaś wystraszyć współczuje ![]()
#1067 |
Zakorzenienie
|
Elena i Motyla nie jesteście same...tez się popłakałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Rozeznanie
|
Rany zostawić was na godzinę :O Aż boje się z domu wyjść bo później 10 stron nadrabiania
![]() Dziewczyny jak ktoś chce to chętnie oddam pół mojego biustu... Ciężki, nieporęczny i nie chce się mieścić w ciuchy w normalnych rozmiarach ![]() Ogarnęłam mieszkanie, w tym pokój Młodego. Teraz szybko ogarniam siebie i lecę po Miśka i później na jakiś spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomimo tego, że bardzo szwagra lubię, to uważam, że jego relacje z mamą są niezdrowe. Dziwię się jego dziewczynie, że to wytrzymuje (nawnerwia się to wiem, ale jakoś wytrzymuje). A znowu z moim mężem - teściowa ma takie relacje, że więcej się ode mnie dowie, niż od niego. Rzadko ze sobą rozmawiają... telefony są okazjonalne, w stylu urodziny, imieniny, dzień matki i takie tam. Ale w sumie nie wiem z czego to wynika, czy z podejścia teściowej, czy z charakteru mojego tż. On zawsze taki był, tzn. odkąd go poznałam, zawsze uważał, że po co ma mówić rodzicom o tym, czy o tamtym, że to bez sensu. Jak chcą coś wiedzieć, to niech zapytają. I zawsze było tak, że teściowie nic nie wiedzieli o naszych planach... chyba, że ja im powiedziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie tz w☠☠☠☠il.... Czasami mam wrazenie ze ma w dupie to ze jestem w ciazy oraz to ze pojawo sie dziecko.
Zaczelo sie od tego ze mi oswiadczy ze w poniedziaem jedzie 70km zeby na godzine czy 2 spotkac sie z ludzmi z bylej grupy. A jak mu powiedzialam ze ciagle sie z kims spotyka calkoem normalnie to zaczal soe drzec E ja nie bede mu mowila co ma robici ze bedzie sie spotykal czesyo ze znajomymi i zebym przywykla. To i ja zaczelam sie drzec ze co ja w ciazy to mam siedziec w domu i pojawi sie dziecko to tez bede siedziec bo on se moze robic co chce ;-) Polecialy wyzwiska pojechalam mu ze spbie z☠☠☠alam zycie a on mi takze stabdardowe teksty a potem ze jestem po☠☠☠ana i nie bedzie ze mna rozmawial ;-) byl po nocce zmeczony ale co go to uprawnia. Noe mogs z nim czasem najgorzej ze nic nie koge zrobic bo ma taki charakter ;-) to sie wyzalilam ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Aha no wyszlam i trzasnelam drzwiami a wczesniej rozplakalam sie bo nie wytrzymałam.
#1071 |
Raczkowanie
|
kaaasi masz zupełną rację z tym odkładaniem decyzji o dziecku. Ja jestem 4 lata po ślubie, chciałam się starać wcześniej ale ustaliliśmy z mężem , że trochę poczekamy ze względu na nasze warunki finansowe. Ciężko mi też z tym było, bo u wszystkich znajomych niedługo po ślubie rodziły się dzieci. Teściowa na początku naciskała, nie przyjmowała naszych argumentów, niektórzy zaczęli pewnie podejrzewać, że mamy jakiś problem z płodnością, zdarzały się docinki typu 2 lata po ślubie i jeszcze nic, może trzeba wam pokazać jak to się robi itd. Najgorsze było to , że ja sama zaczęłam się obawiać , czy nie będę miała problemów z zajściem. Od zawsze miałam problemy hormonalne typu trądzik, nieregularne miesiączki itp. Nawet już zaczęłam podpytywać męża co sądzi o adopcji. Na szczęście okazało się, że starania zajęły nam mniej czasu niż się spodziewałam.
#1072 |
Rozeznanie
|
Mały śpi, starszy patrzy na bajki, to ja mam chwilę na wizaż
![]() Ja też byłam w szoku jak zaszłam w pierwszą ciążę - w pierwszym cyklu małżeństwa ![]() ![]() ![]() Z kolejnym już nie było tak prosto i podziwiam pary, które o pierwsze dziecko starają się kilka lat. Dla mnie to było 1000000 razy gorsze niż ciąża z zaskoczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Znam taki przypadek, że jak rodzice i dzieci są w domu to włączaja skype (mieszkają 1,5k km). I młodzi jak wróca z pracy to co jakiś czas podejdą i coś powiedzą, posadzą wnuka w foteliku przed... ale no idzie to nos stop i tylko co jakiś czas słychać "dziś gotuje pomidorową", "zaraz idziemy na zakupy". Wynajmują malutkie mieszkanie jednopokojowe, więc serio wszystko słychać.... Kiedyś jak byłam u ich rodziców to byłam w szoku jak to widziałam. My w gościach a na stole stoi laptop z włączonym skypem :/ Ja mam tylko nadzieję, że oni to na noc wyłączają ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czemu płakałam, chyba gotowa nie byłam, ale na decyzję o dziecku chyba nigdy się nie jest gotowym. Poza tym myślałam, że po ślubie nacieszę się stanem małżeńskim a na początku też mieliśmy bardzo ciężko finansowo, dorabialiśmy się od przysłowiowej łyżeczki, długo w kuchni kartony zastępowały nam szafki, pokoje były puste a w naszym tylko stare łóżko i tv. Docieraliśmy się z mężem, dwa różne charaktery, a przed ślubem nie mieliśmy okazji pomieszkać razem i kłóciliśmy się strasznie. I 500 zł/mc
![]() Ale tak widocznie miało być ![]() Teraz wszystko jest inaczej o 180 stopni ![]() Gdzieś słyszałam, ze jak dziecko się rodzi, przynosi jedzenie z sobą ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem .czy tp ja jestem nienormalna czhly jak ;-)
#1079 |
Zakorzenienie
|
Moja najbliższa przyjaciółka tez tak zaszła
![]() A ile się naryczała, naklęła, że ona nie chce, a to, a tamto. Ale pokazałam jej siebie, patrz dziewczyno - 5 lat po ślubie, stara baba (jestem od niej 4 lata starsza) i dopiero się doczekałam po wielkich cierpieniach i operacji. A ona z jednym jajnikiem i z hashimoto i trafili za raz niechcący ![]() ![]()
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio czytałam tutaj na wizażu taki wątek, w którym panna młoda żaliła się na przyszłą teściową i wymiękłam jak doszłam do wpisu, że teściowa chce wybrać bieliznę na noc poślubną i załatwić fotografa, który ją obfoci, bo dowiedziała się, że to teraz na topie jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.