|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
na pewno sie jakoś ogarnie chłopak ![]() ![]() moze teraz tak po slubie dotarło do niego - albo dobry kolega tak mu nagadał - ze teraz tylko dom i praca i zmienianie pieluch i chlopak zdziczał ? ![]() ![]() bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() ja juz jade do pracy to miłego dnia dziewczynki, ciekawe o której dzisiaj skoncze ![]() ![]()
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Hej. Szoook normalnie...Lilka wczoraj zasnęła 17.30 i niedawno wstała. Mikolaj zasnal chwilke po 18 a wstał po 6. Az mnie plecy bolą z leżenia 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | ||||
Zakorzenienie
|
Jejuuu ale niewyspana jestem i głowa mnie boli
![]() Tuśka się obudziła około 3 rano z przesiuraną pieluchą, potem zrobiła lament nie wiemy o co...ryczała z 10 minut.A to obudziło Ninę, która przez następne 30 minut się wierciłą i rypała mnie po pęcherzu. Dramat. To już zaprawa przed lutowym wstawaniem? ![]() Marciar i śniło mi się,że miałam być świadkiem na Twoim ślubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja uwielbia syropy z tej strzykaweczki ![]() ALe np. tranu już nie lubi, muszę jej do picia dolewać hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to masz hita "Ona czuje we mnie piniądz, wystroiła się jak Bijons ![]() Cytat:
Aczkolwiek powiem tak- staram się też zrozumieć facetów. Owszem, uważam,że jazda 70 km i jakieś imprezy to naprawdę nie na miejscu itepe. i szkoda,że Twój mąż tego nie rozumie. Ale z drugiej strony ja tam "puszczam" mojego męża czasem do kolegi na piwo, pograją sobie czy coś. No ze mną sie nie napije, nie pogra- niech ma trochę męskich rozrywek i pogaduch. Z tym,że mojemu mężowi nie przyszłoby własnie do głowy chodzenie na jakieś imprezy czy coś, wychodzi na max 2 godziny i jest w zasięgu ręki, na osiedlu.Czasem jest też wyjazd na paintballa w weekend to też jedzie, no bo musi mieć chłopak pasje. Tak samo ja sobie wychodzę na pogaduchy, zakupy, do kosmetyczki itp ![]() Także wszystko zależy od sytuacji. Ale tak jak pisałam-jeśli Twój małż nie rozumie,że taki wyjazd po ślubie, kiedy ma się ciężarną żonę ( a co jakby odpukac coś się działo) to nie jest dobry pomysł to tylko świadczy o jego niedojrzałości ![]() Cytat:
![]() U mojego męża to z kolei jest tak,że jego rodzice zawsze się dorabiali, pracowali dużo, nie poświęcali im czasu. I nie jest do nich niestety przywiązany. Więc zawsze spędzamy czas z moimi rodzicami. I nie jest w tym moja wina,że ja go odciągam od rodziny czy coś- on miał już tak przed ślubem ![]() W dodatku jego rodzice mają wybuchowe temperamenty, on przejął swój po nich i tam często są spięcia. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Puściłabym go na to spotkanie i po czasie symulowała złe samopoczucie, pojechałabym sobie na IP i niech się chłop martwi.Mam ciocię w szpitalu, ty masz mamę, na pewno by się to dało załatwić,żeby pobadali troszkę ![]() Niestety no, jak słowa nie docierają to może taki wstrząs by pomógł. Ale ja to ja...
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Znowu wyjdę na inną :/ mi by tam wyjazd na imprezę 70 km nie przeszkadzał, spytałabym się tylko kiedy i jak ma zamiar wrócić. Oczywiście, gdyby takie imprezy były non stop, to by mnie zaczęło trafiać, nie widziałoby mi się to pod sam koniec ciąży czy w momencie, gdy coś się dzieje, ale raz na jakiś czas?
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- I żeby nie było, to nie popieram takiego zachowania tż jak tu było opisane (piszę tylko o imprezie). |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony rozumiem że facet chce się spotkać z kolegami, wypic cos, pogadać...mój M nie ma żadnych kolegów...bardziej znajomych z pracy ale bedac w pl się nie spotykają...i mój M nie wychodzi nigdzie...ale z drugiej strony jak byl kilka razy u ojca na meczu to bylo mi przykro...bo ja tesknie przez 3 tyg i chce żebyśmy wieczory spędzali we dwoje...póki jest taka możliwość bo dzieci szybko chodzą spać...a kiedys kto wie jak będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi przeszkadzałoby pewnie dlatego,że nigdy czegoś takiego nie robiliśmy...jakoś tak zawsze na większe imprezy chodzimy razem i nigdy nam nie przyszło do głowy osobno (ja jedynie imrezowałam osobno jak jeździłam na szkolenia ![]() ![]()
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem załamana. Miałam iść dzisiaj na badania krwi i moczu bo jutro mam wizytę u lekarza. Wstałam bardzo rano, czekałam na królewnę aż się obudzi, zrobiłam jej śniadanie (a sama oczywiście trzęsę się bo jestem taka głodna). Wstała, zjadła, ubrałam ją i poszłam tylko sprawdzić o której mam autobus. Idę jej zakładać buty a Ta wzięła z łazienki całą moja maseczkę do włosów i wysmarowała sobie włosy grubą warstwą. Dosłownie 3 minuty. No i nie pojedziemy bo musiałam ją umyć i teraz schnie a ja jutro jak debil pójdę bez niczego na wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Badzia tulę
![]() Moje właśnie jedzą 4 jabłko na spółkę...kazały pokroić w ćwiartki i do miski...i co chwila "mamoooo jecie" ![]() Kurde i nie dodzwoniłam się wczoraj do gina...napisałam mu sms i nic...no nic...będę czekać...w sumie to położna zapisała mnie ołówkiem na ten dzień, wzięłą mój nr tel i mówiła że powie doktorowi że dzwoniłam...tak że poczekam do poniedziałku...on w poniedziałki też przyjmuje więc jeżeli do tego czasu nie będzie żadnego odzewu ani od niego ani od położnej to zadzwonię się dopytać co i jak...Nie lubię takich niejasnych sytuacji...lubię mieć wszystko ustalone od A do Z... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-29 o 08:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda nie znamy całości sytuacji, ale dla mnie w takim czymś nie ma nic dziwnego. Mój TZ raz na na 2/3 tyg. wychodzi na piwo z chłopakami. Ostatnio byli na imprezie i nie sieję paniki,że ja zostaję w domu ![]() Może poszło o coś niewinnego i od słowa do słowa zrobiła się awantura. Co prawda TZ powiedział za dużo i tu należy go postawić do pionu. Cytat:
![]() A wizyta i której? Jak popołudniu to powinnaś zdążyć rano ![]() Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2015-10-29 o 08:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |||
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Słodkie masz te Dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Ja bym miała dość ciągłych kłótni w domu. Czasem dla oczyszczenia sytuacji trzeba ostro powiedzieć, co leży na wątrobie i tyle. Jednak, żeby tak ciągle...chyba bym osiwiała.
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Hermi właśnie strasznie mnie to wkurza..bo jeżeli on każe mi przyjść za równe 4 tyg nie później i jakby był problem z zapisaniem się to dzwonić do niego a potem nie odbiera tel, ani nie oddzwania...no ok...nie musi oddzwaniać ale jak napisałam esa to już wie kto dzwonił i po co...
No i wg mnie to jest przecięcie z deka...bo wiedzą że jeżeli kobieta jest w ciąży to te wizyty będą regularne więc powinni miejsca trzymać a nie że mają nazapisywanych pacjentek...i końcem października jest sytuacja że nie ma miejsc na ten rok... no i jeszcze jedno...on mi mówi że za rzadko się spotykamy...no heloł...ja nie mam na to wpływu na kiedy mnie zapisze... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-29 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A właśnie! To prawda, dziwny jest fakt, że już na etapie zapisów rejestratorka nie ma odgórnie ustalone by zabezpieczyć taką ilość miejsc, aby kobiety ciężarne bez problemów miały możliwość umówić się na taki termin by ciągłość wizyt była zachowana.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od 4-5 rano juz jest ok wiec mam nadzieje ze tak zostanie. A ja zaraz ide w kime odespac ![]() Dzis sie czuje juz naprawde dobrze, choc zatoki jeszcze trzymaja, ale jest mega progres wiec moze jakos wydobrzeje do weekendu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
1,5 roczny chłopiec z rozszczepem...Jeszcze niezoperowany...masakra jakaś...https://www.facebook.com/FundacjaGAJ...53421403448001
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Wtajemniczenie
|
Niestety- na następny dzień mam wyniki. Z resztą zjadłam już śniadanie bo jest jeszcze pasażer, który potrzebuje papu.
Mnie też wkurzają te zapisy do lekarza. Szkoda, że pracuję w takiej dziadowej firmie, że nie mam jakiegoś pakietu medycznego. A prywatnie Warszawa jest mega droga. |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wazne ze czas kiedy jest z nami poswiecam nam calkowicie i jest nam razem dobrze ![]() Acz nie zmienia to faktu marciar, ze Twoj facet powinien jezyk troche pochamowac bo pyskuje jak gówniarz. Nie zachowuje sie tak w stosunku do kobiety.. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Badzia do mojego gina to i prywatnie jest cud się zapisać...przed pierwszą wizytą dzwoniłam go poprosić o przyjęcie bo terminy jak dzwoniłam na początku lipca to prywatnie były na koniec sierpnia a na wrzesień na fundusz jeszcze nie rejestrowali...
Ale wtedy szybko się dodzwoniłam i było załatwione...a teraz czekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Ale my wychodzimy sobie osobno do kolegów czy koleżanek, ale nie na imprezy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Badzia a nie ma szans pewnie,żebyś sobie przepisała wizytę?
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kluby tez juz nie chodze, te czasy sie skonczyly razem ze studiami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to do pubu, bez tańców to się zdarza owszem ![]() W lipcu byliśmy na latach 90tych na koncercie, ale też ścisk itp. Nie lubię tego ![]() ![]()
![]() |
#1286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś tam wymyślę z tym ginekologiem. Mój TŻ nigdzie nie wychodzi bo nie ma znajomych. Nigdy jakoś ich nie miał. Ma niecały rok młodszego brata i oni jak bracia syjamscy- byli dla siebie samowystarczalni jeśli chodzi o towarzystwo. Na studiach w akademiku też razem mieszkali ale niespecjalnie mieli potrzebę utrzymywania z kimś kontaktu. Ja miałam dużo koleżanek ale po urodzeniu Małej towarzystwo się wykruszyło. Jak już do kogoś poszłam to był telefon od TŻ-ta, że Mała płacze, jak ktoś był u nas to ona też to jakoś źle znosiła i widziałam, że znajomi bezdzietni są z lekka przerażeni. Ja to teraz zazdroszczę swojemu, że wychodzi do pracy i ma z kim pogadać bo ja od miesiąca już nie wychodzę do swojej i dziczeję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahahah niezle!!!milo ze ci sie snilam ;-) Cytat:
![]() Tak mam wrazenie ze jest to jedne wielkie dziecko i obawiam sie co bedzie jesli dziecko sie faktycznie urodzi. Bo boje sie ze nic sie nie zmieni. Nie przynudzam wam juz. Dzis mnie boli masakrycznie glowa a zajęcia do 20..
![]() |
#1288 |
Rozeznanie
|
Agata zajrzałam go linka. Szkoda mi tego dzieciaczka. Niestety to wynik zaniedbania opiekunów :/.
Która z Was Dziewczyny miała wczoraj na obiad pomidorową, dzisiaj mam i ja ![]()
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis zrobie chyba spagetti...
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Wyspana, wykąpana, pościel się pierze, bo zmieniałam rano a ja wcinam śniadanko ![]() Co do wyjść i imprez to kiedyś byłam bardzo zazdrosna o mojego TŻ i zawsze było mi przykro jak chciał gdzieś iść beze mnie (dawne czasy, chyba wynikające z tego, że młoda byłam).. Teraz każdy z nas ma swoich znajomych, swoje pasje i nie przeszkadza mi to, że w wolny dzień, kiedy mógłby siedzieć ze mną, on wyjeżdża gdzieś realizować swoje hobby, czy spotyka się z jakimś znajomym na piwo. Ja sama przed ciążą wychodziłam na babskie dłuższe spotkania i nikt do nikogo nie ma u nas pretensji o to.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.