Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 09:07   #2851
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Ja tez słyszałam takie historie, że laska urodziła i po porodzie sama na nogach na sale poszła i mało tego, powiedziała że musi kości rozprostowac i troche pochodzic haha To akurat od położnej ze SR slyszałam

Nie wiem czy widziałyście reklamę ale pampersiorki w całkiem fajnej cenie
https://www.mall.pl/pieluchy-pampers...esiac?v=705110
U mnie teraz trafiła się babka, która na izbę przyjęć przyszła z mocnymi skurczami i na tej izbie urodziła. Inna znowu miała leżeć obok mnie. Przyszła, położyła torbę, poszła na ktg i siku, po czym wróciła i mówi, że wody jej odeszły. Nawet nie usiadła na tym łóżku.

Co do reklamy, to wszystko super, ale dużo mam i położnych twierdzi, że te oryginalne pampersy często uczulają, dlatego ja planuję zacząć od najbardziej polecanych, a w moim otoczeniu najlepiej dziewczyny wypowiadają się o tych biedronkowych. Tak samo, jeśli chodzi o kosmetyki. Im krótszy skład, tym lepszy. Zaczynam od Bambino. Na pewno na początku nie będę kupować dużych ilości w promocji, bo może się okazać, że mały z tego nie skorzysta.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-10-29 o 09:11
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:08   #2852
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dzikasliwka rodzi ?? Przegapiłam coś?
Coś zaczyna się dziać
Póki co ma krótkie ale bolesne skurcze, odleciał jej czop, rozwarcie jest czeka na usg i wio na porodówkę wiec byc moze dzis urodzi

Ja póki co zaopatrzyłam się w 1-ki pampersy te premium właśnie i dwie paczki Dady w rozm. 2. Będziemy testować Póki co jestem tak podjarana tymi malenkimi pampersikami ze mogłabym je miętosić poł dnia :P

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-10-29 o 09:10
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:10   #2853
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Maartucha, haha niezła

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Dobrze Kochana ze juz w domku jesteście ile Ty musisz przejść masakra, ale teraz juz z górki będzie, napewno
Ja się cieszę, że takie atrakcje mam dopiero pod koniec ciąży, pomijając amniopunkcję na początku. Co mają powiedzieć te, które muszą leżeć od początku?:/

Stary 2015-10-29, 09:14   #2854
Robusta
Wtajemniczenie

nie dość, że ciężko was nadrobić to jeszcze dzika sliwka w akcji

poznanianka
będzie dobrze, jedno USG drugiemu nierówne

limonka
dobrze, że już w domku odpoczywaj

wiem, że kilka dziewczyn zaczyna dziś kolejne tyg. ja zaczynam dziś 38 tc Idę na KTG, a później muszę wcisnąć się do gina ponieważ wzywa mnie na pilną konsultację w związku z CRP (mam prawie 19, ale jestem też przeziębiona mam nadzieję że to przez to...) w załączeniu mój bebzol nie wystraszcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-10-29 09.50.59.jpg (70,4 KB, 41 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:23   #2855
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ojj dziewczyny z końca miesiąca będą przed tymi z początku chyba tulić swoje maleństwa. Poznanianka w szpitalu w którym jesteś mają dobry oddział neonatologiczny w razie czego? Pamiętam że położna nam mówiła, że najlepiej gdyby miał ten 3stopień opieki nad noworodkiem...
Może to ze stresu? Wcześniej nie wspominałaś o takich bolesnych skurczach... twoja Julka jest drobniutka ale to chyba już 37tydzień u Ciebie,tak?da sobie radę!
Tak, jest neonatologia, dlatego tu przyjechałam, bo ogólnie chciałam rodzić gdzie indziej.
Wg lekarzy tydzień 36, a dokładnie 36+2.

Jestem pod stałym nadzorem, już na porodówce. Usg super, wszystkie parametry ok , waga 2512g. Rozwarcie cały czas takie samo czyli na opuszek. Decyzja ordynatora - nic nie hamują, jeśli akcja się rozkreci to będę rodzić.

Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-10-29 o 09:24
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:24   #2856
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Tak, jest neonatologia, dlatego tu przyjechałam, bo ogólnie chciałam rodzić gdzie indziej.

Jestem pod stałym nadzorem, już na porodówce. Usg super, wszystkie parametry ok , waga 2512g. Rozwarcie cały czas takie samo czyli na opuszek. Decyzja ordynatora - nic nie hamują, jeśli akcja się rozkreci to będę rodzić.

ALE CZAD ! powodzenia kochana ! niech szybko, gładko i "przyjemnie" pojdzie porodzik

kurde ale się rozkreciły wszystkie no !

Robusta beauty brzuszek

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:28   #2857
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Na patologii położne rzucały hasłami "o, dziś jest pogoda porodowa", "no, dzisiaj pełnia. Będzie co robić na porodówce". I faktycznie tak było. 25 października urodziło się chyba ośmioro dzieci przez cały dzień. Laski tylko zjeżdżały na dół. Teraz już jestem w domu, więc nie wiem jaka jest pogoda, ale może jakaś ODPOWIEDNIA? Nic się nie bój. Nie takie maluchy się rodzą, a dziewczynki sobie lepiej radzą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 09:38   #2858
czekooczekolada
Zakorzenienie

poznanianka trzymma kciuki

wspolczuje Wam tych 'przyspieszonych' porodów. ja chyba wole przenosić niż się denerwowac czy wszystko będzie ok z dzidzią, czy sobie poradzi.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-29, 09:55   #2859
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zaczynam 39tydzień, zostało 2tygodnie a od rana już miałam 2telefony czy rodze

iclosemyeyes to super wieści, wszystko się dobrze ułożyło ostatecznie
Do mnie wczoraj pisała koleżanka taka niezbyt bliska czy juz urodziłam

Też się bardzo cieszę i jestem przeszczesliwa że mąż sobie tak wszystko załatwił żeby dla nas było jak najlepiej z możliwością urlopu po porodzie itp
Cytat:
Witam dziewczyny moja koleżanka rano zadzwonila do mnie i powiedziala ze ma przeczucie odnośnie Klaudii ze wykluje się dzisiaj, hihi zobaczymy
To czekamy na wiadomość ze jedziesz na porodowke

Cytat:
Dzisiaj koleżanka z pracy do mnie pisała że urodziła, już jakieś 2-3tyg temu ale teraz znalazła chwile i... Normalnie szalona, na porodówce spędziła 10 minut i miała małego skurcze miała od 3 w nocy takie silniejsze, na porodówke poszła (tak,poszła,sama,pieszo) po 9 jak doprowadziła synka do przedszkola. Silna babka,skorpion, nasze córki też tak będą rodzic
Hardkor, też bym tak chciała

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl

Bardzo fajnie się złożyło Jest zadowolony z pracy?
U mnie pan mąż nie może się doczekać urlopu rodzicielskiego - śmieję sie z niego, ze powinien napisać podanie do dziecka o to, żeby urodziło się między nocnym terminem niedziela/poniedziałek do środy/ czwartku - 2 dni wolnego są nie do przecenienia
Szczerze mówiąc to nie jest i szuka sobie czegoś lepszego. Po zmianie działu chyba będzie miał jeszcze gorzej, ale musi jakoś wytrzymać żeby właśnie moc skorzystać z urlopów

Ciekawe co synek by powiedział na takie podanie

Cytat:

Kciuki!!!!
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka trzymma kciuki

wspolczuje Wam tych 'przyspieszonych' porodów. ja chyba wole przenosić niż się denerwowac czy wszystko będzie ok z dzidzią, czy sobie poradzi.
A ja zazdroszczę! Jak myślę że mogłabym przenosić na tyle żeby mieć wywolywany poród to mam łzy w oczach.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-29, 10:00   #2860
wizaz_p_l
Raczkowanie

Z tych ekstremalnych porodów też słyszałam ostatnio historię od mojej doktorki. Dziewczyna zgłosiła się na IP kontrolnie na ktg, podpieli ją, a tam mega skurcze porodowe i najlepsze w tym wszystkim to, że ta dziewczyna NIC nie czuła, poszła na fotel, a tam 9 cm rozwarcia za pół godziny urodziła, nawet torby ze sobą nie miała bo tylko na ktg jechała
Stary 2015-10-29, 10:03   #2861
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Z tych ekstremalnych porodów też słyszałam ostatnio historię od mojej doktorki. Dziewczyna zgłosiła się na IP kontrolnie na ktg, podpieli ją, a tam mega skurcze porodowe i najlepsze w tym wszystkim to, że ta dziewczyna NIC nie czuła, poszła na fotel, a tam 9 cm rozwarcia za pół godziny urodziła, nawet torby ze sobą nie miała bo tylko na ktg jechała
Jezuniu porod marzenie, chyba rzadko się zdarza taki bezbolesny

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Poznanianka, to trzymamy kciuki za was ale jak nie będzie się nic działo to Cię wypuszcza żebyś na spokojnie w domu czekała?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 10:03   #2862
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny limonka dobrze ze się odzywasz

Poznanianka jak tam po ktg?

U mnie dzisiaj równy miesiąc do terminu, więc jeszcze trochę wypadałoby ponosić brzuszek na szczęście u męża w pracy sytuacja się pozmieniala na lepsze (zmienił dział i nie jest już na wypowiedzeniu) więc jakbyśmy mieli powitać córeczkę wcześniej to nie będzie problemu z jego wolnym

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
no widzisz, nie ma co się martwić na zapas mój już sobie zaplanował urlopy do końca roku. W tym roku nie brał jeszcze żadnego bo wiedział, że bedzie potrzebował jak się małą urodzi. I tak bedzie z nami prawie 3 tyg po porodzie i jeszcze 2 tyg grudzien/styczen.
Cytat:
Coś zaczyna się dziać
Póki co ma krótkie ale bolesne skurcze, odleciał jej czop, rozwarcie jest czeka na usg i wio na porodówkę wiec byc moze dzis urodzi

o kurde, ładnie też nie doczytałam o niej. Ciekawe, czy urodzi dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość

poznanianka

limonka

wiem, że kilka dziewczyn zaczyna dziś kolejne tyg. ja zaczynam dziś 38 tc Idę na KTG, a później muszę wcisnąć się do gina ponieważ wzywa mnie na pilną konsultację w związku z CRP (mam prawie 19, ale jestem też przeziębiona mam nadzieję że to przez to...) w załączeniu mój bebzol nie wystraszcie się
jaki mały brzuszek

Cytat:

Następna dziewczyny jak tak dalej pojdzie to sie pozamieniamy terminami
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:05   #2863
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość

poznanianka

limonka

Uroczy brzusio ,a jak fajnie odstaje pepek

no to widze ze dzien bez porodu a wątku to dzień stracony ! ja melduje ze wpadłam w wir przygotowaniowo-przeprowadzkowy i jak tak dalej pojdzie urodze na naszej budowie wczoraj zamontowali nam kuchnie, ciagle na kogos musze krzyczec (bo juz inaczej do ludzi nei dociera,albo cos reklamowac wiec az sie boje ze moja Zuza bedzie małym nerwusem . trzymajcie kciuki dziewczyny za przeprowadzke, czeka nas w najblizszym tygodniu , z kazdym dniem po troszku. w kuchni jestem zakochana i wczoraj z Tż siedzieismy w niej przez pol godziny bo nie chcieliśmy z niej wychodzić

pochwale sie Wam zdjeciami z Tż ktore robilismy w niedziele, to przeddzien 37tygodnia

DZIKASLIWKA- trzymamy kciuki !!

wszystkim Wam dziewcyzny duużo zdrówka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto.jpg (102,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07544.JPG (146,3 KB, 54 załadowań)
Stary 2015-10-29, 10:06   #2864
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Następna dziewczyny jak tak dalej pojdzie to sie pozamieniamy terminami ala:
Ha! Jak tak dalej pójdzie, żadna w listopadzie nie urodzi

Stary 2015-10-29, 10:14   #2865
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez słyszałam takie historie, że laska urodziła i po porodzie sama na nogach na sale poszła i mało tego, powiedziała że musi kości rozprostowac i troche pochodzic haha To akurat od położnej ze SR slyszałam

Nie wiem czy widziałyście reklamę ale pampersiorki w całkiem fajnej cenie
https://www.mall.pl/pieluchy-pampers...esiac?v=705110

U nas w szpitalu jak urodzisz to schodzisz z kozla już poszyta i sama na salę idziesz także każda rodzica u nas tak ma. a jeszcze koleżanka mi mówiła że usłyszała tekst: tylko ostrożnie nie przebieraj za bardzo nogami żeby szwy nie puscily....

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość

no jestem w szoku Kurde 29 październik A tu tyle już maleństwa tuli ciekawe czy tak miało być czy pełnia swoje paluchy maczala
Stary 2015-10-29, 10:14   #2866
Robusta
Wtajemniczenie

Monic

jaki śliczny brzuszek, a jaka Ty szczuplutka jesteś!!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:30   #2867
monic167
Rozeznanie

Robusta- dzięki juz co prawda 10kg na plusie- a bałam się że będę wielorybem bo moje siostry tyły po 20-25 kg dla porównania pokażę Wam zdjęcie z samego początku ciąży, jak na to patrzę to nie wierzę że byłam taka chuda :cojest
dobra już nie przynudzam.

czy ja dobrze widzę że Patrycja- poznanianka- też już rodzi ??

dziewczyny, a z kim ja bede rodzić jak Wy ak wszystkie tu szalejecie ,kurcze ! :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 300.jpg (43,5 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-10-29 o 10:38
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:30   #2868
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Peachella, no trochę się martwiłam, bo mąż miał już wypowiedzenie normalnie i nie mógłby sobie pozwolić na urlop/l4, ale mu teraz jakby wycofają i przeniosą do działu w którym się akurat zwolniło miejsce

fajnie, że tak dużo wolnego dostanie Twój TŻ, na pewno się przyda w domu

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość

no to widze ze dzien bez porodu a wątku to dzień stracony ! ja melduje ze wpadłam w wir przygotowaniowo-przeprowadzkowy i jak tak dalej pojdzie urodze na naszej budowie wczoraj zamontowali nam kuchnie, ciagle na kogos musze krzyczec (bo juz inaczej do ludzi nei dociera,albo cos reklamowac wiec az sie boje ze moja Zuza bedzie małym nerwusem . trzymajcie kciuki dziewczyny za przeprowadzke, czeka nas w najblizszym tygodniu , z kazdym dniem po troszku. w kuchni jestem zakochana i wczoraj z Tż siedzieismy w niej przez pol godziny bo nie chcieliśmy z niej wychodzić

pochwale sie Wam zdjeciami z Tż ktore robilismy w niedziele, to przeddzien 37tygodnia

ślicznie wyglądasz

no i zazdroszczę przeprowadzki na swoje

Robusta
, bardzo zgrabny brzuszek
Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu jak urodzisz to schodzisz z kozla już poszyta i sama na salę idziesz także każda rodzica u nas tak ma. a jeszcze koleżanka mi mówiła że usłyszała tekst: tylko ostrożnie nie przebieraj za bardzo nogami żeby szwy nie puscily....

no jestem w szoku Kurde 29 październik A tu tyle już maleństwa tuli ciekawe czy tak miało być czy pełnia swoje paluchy maczala
aaa ten tekst ze szwami

nieźle z tymi naszymi niespodziewanymi porodami, tylko niebezpiecznie zbliżamy się już do końca listy
Stary 2015-10-29, 10:30   #2869
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Monic maluski brzuszek! A jaki gladziutki. Zazdroszcze.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:34   #2870
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Robusta- dzięki juz co prawda 10kg na plusie- a bałam się że będę wielorybem bo moje siostry tyły po 20-25 kg dla porównania pokażę Wam zdjęcie z samego początku ciąży, jak na to patrzę to nie wierzę że byłam taka chuda :cojest

dziewczyny, a z kim ja bede rodzić jak Wy ak wszystkie tu szalejecie ,kurcze ! :P
faktycznie bardzo szczuplutka byłaś, ale teraz tylko brzuszek urósł, dalej jesteś laska

10 kg to malutko, ja pewnie już z 15 (nie wchodzę już na wagę ) i bardzo na twarzy u mnie widać, jestem jak ten nasz księżyc obecnie
Stary 2015-10-29, 10:41   #2871
monic167
Rozeznanie

ja i tak mam wrazenie ze zrobilam sie kluska po buzi ale dziewcyzny- juz niedługo i każda z nas wróci do dawnych wymiarów aż dziwnie pomyśleć że będę mogła znowu spać na brzuchu ?????

kupowałyście monitory oddechu ??
ja miałam okazje kupić roczny od znajomej,z gwarancja i wszytskim BabysenseII ale troche sie zastanawiałam czy przy dziecku które nie jest wcześniakiem ma to sens? choć stwierdziłam że za te 200zł to wole mieć spokojniejszy sen
Stary 2015-10-29, 10:43   #2872
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

Ojej naprawde taka chudzinka ze szokale brzusio super nie martw sie sporo nas tu jeszcze zostalo,zapewne nie jedna z nas przenosi,oczywiscie nie zycze nikomu ale zdaza sie

Poznanianka jeny ale Cie Julka moze zaskoczyc nie denerwuj sie moze jeszcze posiedzi w brzuszku a jak nawet nie to juz wszystkow z nia wporzadku i bedziesz tulic malenstwo

Normalnie nie znamy dnia ani godziny do mnie maz dzwonil i mowil ze skoro malej tak dobrze w brzuszku to niech posiedzi do jego urodzin do 27,o nie to by bylo zdecydowanie za dlugo 2tyg po terminie,masakra juz wile dwie imprezki zrobic ale tez staram sie nie nastawiac na wczesniejszy porod bi przeciez czesto pierworodki przenosza,takze ten.Zaraz sie szykuje i jade po wyniki GBS rychlo w czas i witam sie w39 tc!!!
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:52   #2873
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja i tak mam wrazenie ze zrobilam sie kluska po buzi ale dziewcyzny- juz niedługo i każda z nas wróci do dawnych wymiarów aż dziwnie pomyśleć że będę mogła znowu spać na brzuchu ?????

kupowałyście monitory oddechu ??
ja miałam okazje kupić roczny od znajomej,z gwarancja i wszytskim BabysenseII ale troche sie zastanawiałam czy przy dziecku które nie jest wcześniakiem ma to sens? choć stwierdziłam że za te 200zł to wole mieć spokojniejszy sen
ja jak patrzę na swoje zdjęcia przedciążowe to mam wrażenie, że to zupełnie inna osoba

ja chciałam kupić i ciągle poluję na używkę na allegro, ale do tej pory nie udało się mi trafić. Jakbym miała ofertę za 200 zł z gwarancją to bym brała bez wahania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 10:57   #2874
poznanianka1990
Zakorzenienie

Leżę na oddziale porodowym ale na sali przyporodowej, bo skurcze są ale nieregularne i już nie takie silne. Jakby się nasililo to mam dac znać, wtedy pewnie podłącza mnie pod ktg.
Dostałam w końcu jedzenie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 11:05   #2875
peachella
Rozeznanie

Cytat:

super, zgrabny brzuszek ! też nieduży

Cytat:

ja nie wiem o co chodzi. Październikówki też zaczęły dużo wcześniej. U nas to samo. Znając moje szczęście przenoszę......a mała będzie miała 5 kg

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
nieźle prawie jak survival

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Peachella, no trochę się martwiłam, bo mąż miał już wypowiedzenie normalnie i nie mógłby sobie pozwolić na urlop/l4, ale mu teraz jakby wycofają i przeniosą do działu w którym się akurat zwolniło miejsce

fajnie, że tak dużo wolnego dostanie Twój TŻ, na pewno się przyda w domu
:
ja już się nauczyłam, że przeważnie w beznadziejnych sytuacjach niespodziewanie coś się zmienia na lepsze
dlatego nie warto się na zapas zbytnio przejmować.

U mojego męża coś za coś. Od początku roku pracuje non stop, nie brał w ogóle urlopu i na tą chwilę ma jakie 35 dni ale cieszę się, bo jak się pojawi małą to będzie więcej w domu.

Dziewczyny jak to jest? mam plan porodu i np jest punkt, ze zgadzam się na zakończenie porodu poprzez cięcie cesarskie, kleszcze, próżnociąg w uzasadnionych przypadkach.
A jeżeli bym się zgadzała jedynie na cesarkę na 2 pozostałe nie to co?
nie wiem czy nie zaznaczać w ogóle czy co?
szczerze, to tylko na cesarkę bym się zgodziła
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 11:15   #2876
cynamon_
Zakorzenienie

Peachella, mnie się wydaje ze dobrze by było jednak to zaznaczyć, bo jak dzidzia ma juz głowę całkiem na wylocie, a nie daj Bóg cos sie dzieje, dziecko traci tetno czy cos, to wątpię ze mogą cesarke jeszcze zrobić, i wtedy pewnie sięgają po te środki, ale lekarzem nie jestem, to tylko moje przypuszczenia, u nas nie ma czegoś takiego jak plan porodu
Stary 2015-10-29, 11:19   #2877
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki Normą się nie martw, ciąża wg niektorych norm donoszona. Julka może też być drobniejsza - geny.

Pewnie na anemię zapiszą Ci suplementy z żelazem. Pij pokrzywę, ona też działa dobroczynnie na laktację.

Jaką mieliście sesję ?
Gratuluję terminu i tak dorodnej Malutkiej

Ja od 36 tc, ale tylko i wyłącznie ze względu na zagrożenie porodem przedwczesnym.

Ładnie, ładnie Będziecie coś przyspieszać?

U, niedobrze - jakaś inwazja psujących się aparatów do usg

Super, że już wyszłaś ze szpitala. Jak samopoczucie?
Ciężki orzech do zgryzienia masz z porodem.

Bardzo fajnie się złożyło Jest zadowolony z pracy?
U mnie pan mąż nie może się doczekać urlopu rodzicielskiego - śmieję sie z niego, ze powinien napisać podanie do dziecka o to, żeby urodziło się między nocnym terminem niedziela/poniedziałek do środy/ czwartku - 2 dni wolnego są nie do przecenienia

Ekstremalna historia. Chyba też skurcze nie były aż tak bolesne.
Namówiliśmy na sesję ciążową naszą Panią fotograf ze ślubu wczoraj akurat piękna pogoda była, dlatego zrobiliśmy ją sobie w parku w tych wszystkich kolorowych liściach, także powinny fajne fotki wyjść skusiliśmy się na tą sesję, bo okazało się, że mam tylko jedno zdjęcie w ciąży - to które wrzuciłam na naszą grupę na Fb

Cytat:

Ja MUSZĘ doczekać do listopada, choćby do 1 zresztą powiedziałam córce, że po pierwszym może już robić co tylko chce

Cytat:

Super fotki, szczególnie ta z napisem na brzuszku! <3 świetny pomysł

Cytat:
Leżę na oddziale porodowym ale na sali przyporodowej, bo skurcze są ale nieregularne i już nie takie silne. Jakby się nasililo to mam dac znać, wtedy pewnie podłącza mnie pod ktg.
Dostałam w końcu jedzenie
głodem Cię chcieli wziąć? dobrze, że się nie dałaś! bądź dzielna!

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 11:21   #2878
monic167
Rozeznanie

Peachella wydaje mi się że teoretycznie oni nie mogą wykonać żadnej silnej ingerencji bez Twojej zgody jak np. cesarka, ale czy szczypce/ próżnociąg są "silną ingerencją" ? zgodnie z prawem lekarz ma obowiązek chronić zdrowie i życie, więc nie wiem czy wymysły typu- ja się nie zgadzam i już , będą ich interesować.. chyba to zależy jak każdy lekarz do tego podchodzi- jeden ma w du....ie przepisy i robi jak chce a drugi jednak boi się ewentualnych konsekwencji :P

a inna sprawa jest taka,że przy takim wysiłku ,bólu lekarz jednak potrafi przemówić kobiecie do rozsądku i użyc takich argumentów które zdecydują że się zgodzisz na użycie wszelkich sił żeby tylko dziecku nic się nie stało
Stary 2015-10-29, 11:24   #2879
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
super, zgrabny brzuszek ! też nieduży

ja nie wiem o co chodzi. Październikówki też zaczęły dużo wcześniej. U nas to samo. Znając moje szczęście przenoszę......a mała będzie miała 5 kg

nieźle prawie jak survival

ja już się nauczyłam, że przeważnie w beznadziejnych sytuacjach niespodziewanie coś się zmienia na lepsze
dlatego nie warto się na zapas zbytnio przejmować.

U mojego męża coś za coś. Od początku roku pracuje non stop, nie brał w ogóle urlopu i na tą chwilę ma jakie 35 dni ale cieszę się, bo jak się pojawi małą to będzie więcej w domu.

Dziewczyny jak to jest? mam plan porodu i np jest punkt, ze zgadzam się na zakończenie porodu poprzez cięcie cesarskie, kleszcze, próżnociąg w uzasadnionych przypadkach.
A jeżeli bym się zgadzała jedynie na cesarkę na 2 pozostałe nie to co?
nie wiem czy nie zaznaczać w ogóle czy co?
szczerze, to tylko na cesarkę bym się zgodziła
w moim planie porodu nie ma takiego punktu, ale pewnie jakby był, to bym przekreśliła wszystko poza cc i taki punkt zaznaczyła (z przekreśleniem tego na co się nie zgadzam), albo po prostu w jakimś wolnym miejscu dopisała punkt, że zgadzam się na cc.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 11:24   #2880
Aasikk
Zadomowienie

Cześć mamuśki!!
mam już tżta w domu od ubiegłej środy więc jestem spokojna

O kurcze co za ekstremalne historię z tymi szybkimi porodami! też tak chcę

Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! super, że już macie maluszki przy sobie
Za poznaniankę i dziką śliwkę trzymam mocne kciuki!!

Cytat:
Co do reklamy, to wszystko super, ale dużo mam i położnych twierdzi, że te oryginalne pampersy często uczulają, dlatego ja planuję zacząć od najbardziej polecanych, a w moim otoczeniu najlepiej dziewczyny wypowiadają się o tych biedronkowych. Tak samo, jeśli chodzi o kosmetyki. Im krótszy skład, tym lepszy. Zaczynam od Bambino. Na pewno na początku nie będę kupować dużych ilości w promocji, bo może się okazać, że mały z tego nie skorzysta.
też tak słyszałam z tymi pampersami, ale to właśnie od dzidziusia zależy kosmetyki też upiłam z najkrótszym skłądem jaki się dało. Jak coś to będę dokupować emolienty w razie potrzeby.

ja we wtorek byłam na wizycie. Lekarz zorbił mi ostatnie usg przed porodem żeby oszacować wagę małej i powiedział, że urodzi się ok 3 kg z leciutkim hakiem. Ogólnie duża nie będzie. Ale co się dziwić jak ja i mój mąż ważyliśmy ok 3200 g. Mała główką jest już nisko i szyjka ładnie przygotowuję się do porodu, a no i małe rozwarcie się zrobiło .
We wtorek chyba odeszły mi resztki czopa więc siedzę jak na bombie Skurcze lekkie czuje - ale to jeszcze te straszaki (tak mi się wydaje). Ogólnie lekarz dużo czasu mi już nie daje
Z gorszych wieści to wyszło mi białko w moczu... kurcze przez całą ciążę było wszystko ok i w ostatnich tygodnaich coś się porobiło. Dziś powtórzyłam badanie moczu bo lekarz mówił, że może pojemniczek był brudny, albo coś w tym stylu bo jest go tam bardzo malutko i we wtorek mam konsultację i ktg.
Dziś został równy tydzień do terminu!!! Jeżeli do przyszłego czwartku nie urodzę to rano mam pójść na ktg i od razu do niego na oddział skonsultować wyniki i postanowimy co ze mną zrobić. Ale coś czuję, że to już tylko kwestia dni - jakoś tak w kościach czuję

A dlaczego nie godzicie się na np. próżnociąg lub kleszcze? przecież to w ostateczności i tylko i wyłącznie dla dobra dziecka w razie jakiegoś zaklinowania się w kanale rodnym.
Ja w swoim planie zgodziłam się na wszystko.

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2015-10-29 o 11:29
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości