Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 18:47   #2191
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja po prostu poprosiłam o kartę w Rossie Raz mi babka sama zaproponowała, ale wtedy nie byłam w ciąży tylko kupowałam oliwkę żeby stosować na włosy
W Tesco też opłaca się mieć kartę W SP muszę sobie wyrobić właśnie bo mam koło uczelni a też jest tanio
Z Rossmana też sobie już jakiś czas temu wzięłam kartę, bo dobre i te parę % zniżki tym bardziej, że tam sporo będę kupować dzieciowych rzeczy. W SP długooo, długooo nie miałam karty, ale tam z nią jest dużo fajnych rzeczy w promocji więc kiedyś się zebrałam w sobie i wydrukowałam formularz i poszłam odebrać i zarejestrować kartę. Nie wiedziałam, że można się do tego klubu dla mam zapisać. Jak sobie przejrzałam teraz na stronie to też fajny ten klub, bo na początek jest 3% zniżki na rzeczy dla malucha no i sporo różnych promocji

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Magda super ciuszki

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:47   #2192
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Z Rossmana też sobie już jakiś czas temu wzięłam kartę, bo dobre i te parę % zniżki tym bardziej, że tam sporo będę kupować dzieciowych rzeczy. W SP długooo, długooo nie miałam karty, ale tam z nią jest dużo fajnych rzeczy w promocji więc kiedyś się zebrałam w sobie i wydrukowałam formularz i poszłam odebrać i zarejestrować kartę. Nie wiedziałam, że można się do tego klubu dla mam zapisać. Jak sobie przejrzałam teraz na stronie to też fajny ten klub, bo na początek jest 3% zniżki na rzeczy dla malucha no i sporo różnych promocji
No właśnie teraz 3 % a po urodzeniu dziecka jak się zmieni tam status to jest więcej % zniżki. Często z samego faktu posiadania karty jest taniej A że właśnie mam zamiar tak kupować większość kosmetyków to cudnie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:50   #2193
kasia01987
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki

Cytat:
Candy dziękuję Ci bardzo Zamówiłam pościel, ochraniacz i prześcieradło. Przesyłka wyszła za darmo i prawie 60zł zaoszczędziłam dzięki rabatowi
A komplet pościeli był ostatni na stanie, bo już się wyświetla powiadomienia, że czekają na dostawę. Normalnie fart
Podajcie linka

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ja z moim syndromem wicia gniazda doprowadzam tż do białej gorączki. Ma być teraz od razu zrobione jak coś wymyślę :p Kupiliśmy łóżeczko to od razu zrobiliśmy przemeblowanie i je złożyliśmy. Ale ja wtedy się uspokajam, jak mam wszystko pod kontrolą

Ja nadal sprzątam, gotuję, myję podłogi, wieszam pranie. Jak mam prosić tż o pomoc to mnie roznosi. Od zawsze jestem taka, że jak mam coś zrobić to robię od razu a on musi się nagadać i ponarzekać.

Nie mogę narzekać na męża, bo jest przekonany i bardzo o mnie dba, ale on zawsze ma na wszystko czas. ..
ja mojego już dziś chciałam udusić...LEŃ o mało się w tej furii rozwodem nie skończyło!!

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
a czy są teraz gdzieś jakieś promocje na pampersy?
chodzi mi o sklepy stacjonarne.
Ja w TESCO w niedziele pampersy 2 144 szt za 69,99 drapłam^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:51   #2194
pietrusiowata
Rozeznanie

ja tą kartę w SP mam już długo, przy każdych zakupach zbierasz punkty i możesz je potem wymieniać na nagrody (a nie jest ciężko punkty uzbierać), ja zawsze wymieniam na serum na końcówki z Biovax A z tych promocji, to kupuję 60 tabl. omega med pregna z DHA za 29,90
Stary 2015-10-29, 18:57   #2195
Eleo765
Zadomowienie

witajcie dziewczyny, nie odzywalam sie chyba od sierpnia :/ pamietacie mnie jeszcze:P? od jakichs 2-3 tygodni probowalam was nadrobic, ale nie dajecie za wygrana dzis sie w koncu udalo! witam sie w koncowce 30 tygodnia, cala szczesliwa, bo malutka tak fajnie kopie czuje ja czesto pod samym biustem i po bokach (tez jest juz glowa w dol) i powiem wam ze sie rozplywam przy kazdym kopniaku.

nie nadazalam was czytac przez prace, ale za tydzien ide w koncu na l4 i mam nadzieje, zmotywowana waszymi wpisami, zrobic zamowienie w gemini, wybrac i kupic wozek i spakowac torbe do szpitala. No i duzo wypoczywac. Bardzo sie ciesze ze zrobilismy szkole rodzenia we wrzesniu, bo teraz juz ciemno, zimno, brzuch wiekszy, ciezej sie siedzi.... Ale notatki wciaz nie przepisane, a jak nie przepisze, to mi sie nie utrwali

pochwale sie ze odszedl mi duzy zakup, bo siostra z chlopakiem zrobili nam niespodziewany prezent: kupili nam w ikei lozeczko stuva, materac lateksowy i mnostwo gadzetow, m.in.ochraniacz, posciel itp. Licze ze wydali z 1000 zl. Widac bardzo sie oboje ciesza z dzidziusia. Bardzo nas zaskoczyli, nie spodziewalismy sie takich gestow, ja do teraz jestem w szoku. Jak pojde na zwolnienie to od razu skladamy lozeczko. I zabieram sie za ponowne pranie ubranek i ukladanie ich w szafie...

Okazalo sie tez ze sporo rzeczy przyniosly mi kolezanki (nie tylko obiecywaly,ale i daly) i tak dostalam bujaczek, karuzelke, poduszke-kojec, mnostwo ubranek, chuste do noszenia odkupilam za 100 zl, nosidelko, nawet podklady poporodowe (ale te akurat zuzylam dla malych kotkow hehe) i pewnie jeszcze troche rzeczy o ktorych teraz nie pamietam.

w miedzyczasie zmienilam tez lekarza z medicover na luxmed i jak na razie jestem zadowolona. Bede jeszcze bardziej jak mi da l4

plaszcz zimowy kupilam w lumpku za 27 zl

a na dniach czeka mnie to ostatnie usg 3 trymestru, jestem ciekawa co tam u krolewny.

Szykujemy sie tez z mezem powoli do sesji brzuszkowej, bo bardzo mi sie podoba, jak brzuch teraz wyglada - taki maly, okraglutki jak pileczka, ksztaltny, bez rozstepow (a razie hehe), z pepkiem w srodku :P

a ze spraw pozadzieciowych...

w sierpniu pisalam wam ze zaginal moj kochany kotek, stracilam calkiem nadzieje, a w 1 weekend pazdziernika(!) sie odnalazl, probowal bedaczek wrocic do domu, ale musial byc glodny przez wiele dni bo niestety zyl jeszcze tylko przez pare godzin po prostu organizm odmowil posluszenstwa z glodu strasznie za nim plakalam i nie moge sobie wybaczyc, ze go nie znalazlam... A rodzina sie o mnie martwila, ze w ciazy, a tak rozpaczam. Wzielam tez do domu dwie male koteczki i tylko dzieki nim ciagle nie placze za tamtym kotkiem. Ech... tak sie czlowiek przywiazuje do zwierzat... Teraz przynajmniej wiem, gdzie jest.Pochowalismy go w ogrodzie tej samej nocy, ktorej wrocil

i jeszcze co do gotowania na parze: my z mezem bardzo duzo parujemy, mamy najzwyklejsze garnki z ikea, a do nich metalowe wklady - w zwyklym sklepie gospodarczym taki wklad kosztuje 6 zl, w ikea ok 15 :| a to jest dokladnie to samo :P

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-10-29 o 18:59
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:14   #2196
niepozorna
Zakorzenienie

Eleo fajnie, że wróciłaś Super, że u Was wszystko w porządku.
Strasznie współczuję sytuacji z kotkiem Niestety do takich zwierzątek bardzo łatwo się przywiązać

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-29, 19:21   #2197
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że można się tam zapisać do takiego klubu Jak to zrobić?
Proszę SP https://klublifestyle.pl/register/
A do Rossmanna trzeba odebrać w kasie tak jak dziewczyny mówią: http://www.rossmann.pl/Artykul/Z-kar...-taniej,197324

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Eleo witaj ponownie.
To super prezent od siostry i jej chłopaka dostaliście koleżanka tez ładnie obdarowała.
Imię macie już wybrane?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:30   #2198
Eleo765
Zadomowienie

Mnie się podoba Hania, mężowi Maja. Ale decyzja nie zapadła
Stary 2015-10-29, 19:31   #2199
kinga1701
Zakorzenienie

Byłam na mieście i udało mi sie znaleźć ubranko dla małego do tego zdjęcia co robią w szpitala, chciałam coś jaśniejszego, ale to mnie zauroczyło więc wzięłam.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Mnie się podoba Hania, mężowi Maja. Ale decyzja nie zapadła
Nasze maleństwo jak jeszcze było dziewczynką to miała być Hania właśnie, teraz się wszyscy śmieją, że powinniśmy nazwać Henio
Stary 2015-10-29, 19:34   #2200
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Byłam na mieście i udało mi sie znaleźć ubranko dla małego do tego zdjęcia co robią w szpitala, chciałam coś jaśniejszego, ale to mnie zauroczyło więc wzięłam.
Pochwal się

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-29, 20:04   #2201
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Z Ikea, ale to na parze mieści mi się do jakiegoś innego, nie wiem skąd Chociaż teraz wymieniliśmy garnki, to może do tego największego z Ikea też będzie wchodzić. Z tym metalowym sitkiem generalnie nie ma problemu, bo jak jest mniejszy garnek to te skrzydełka są po prostu bardziej uniesione
Ja bym właśnie wolała silikon, jakoś te metalowe (z Ikea nie mam, ale one są wszystkie podobne) mnie nie przekonują. Jak jeden kiedyś włożyłam do zmywarki to zrobił się taki ohydny, jakby ta górna warstwa zeszła
Ikea ma nierdzewki więc chyba nie powinno być problemu z "praniem" w zmywarce, mam kilka metalowych sprzetów od nich i nic się z nimi nie dzieje a silikon jakoś tak mniej higieniczny mi sie wydaje ...
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
http://mikemary.pl/2015/07/14/pierws...wsze-miesiace/ idę umrzeć, załamałam się po przeczytaniu tego
I po co to wstawiałaś, co? gawd jak czytam coś takiego to nie wiem co ze sobą zrobić
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A jak chcecie duzo na parze gotowac, to nie lepiej parowar kupić? Kiedyś sie przymierzalam, to taki polecany z Tefala kosztował ok. 100zł. Co jakiś czas są też w Lidlu, chyba za 100zł własnie i tez polecają.
Najpierw trzeba mieć gdzie ten parowar postawić u mnie tak średnio, kuchnia nie za duża i raczej kolejny "stojący" sprzęt kuchenny się nie zmieści, a takie sitko wrzucę do szuflady z garnkami i wsio
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Choć nie powiem ile może tyle pomaga. .. wszystko zmieni sie jak juz przyjdzie bąbel na świat, a jak wrócę do pracy po roku na dwie zmiany to dopiero egzamin z organizacji w naszym małżeństwie. ... aż się tego juz boje. .. jak będę do 22 w pracy to na niego spadnie kąpanie, karmienie i usypianie. .. a jak będę od 6-14 w pracy to on będzie budził i zaprowadzał do żłobka. .. nie wiem jak my damy radę. ...
A wy kiedy planujecie wrócić do pracy ?
Ja po rocznym macierzyński planuję, ale mam nadzieję że uda mi się prace zmienić więc pewnie będzie wesoło bo w nowej pracy wiadomo ze każdy chce się wykazać
Stary 2015-10-29, 20:06   #2202
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No taki metalowy, a jakie masz garnki? z Ikei też czy inne? bo sie zastanawiam jak to będzie pasować
Do silikonowych jakoś nie jestem przekonana....

Ja ide w końcu jutro na ta glukoze - dziś się specjalnie wywlokłam po skierowanie od lekarza... Także trzymajcie kciuki żebym tam nie padła
Będę trzymać kciuki, na pewno dasz radę. Odezwij się jak będzie już po wszystkim.
Cytat:
Ja mam z tupperwera do gotowania na parze pojemnik na 2 poziomy i wkłada się go do mikrofali. Jest super, mogę polecić

A na co macie kody rabatowe? Chyba na tel wszystkich postów mi nie wyświetla

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Ktoś pytał o pampersy w promocji. Ja mam tą kartę rossnę z rossmana i z nią są często promocje a jeszcze więcej w SP (też mam kartę i zapisałam się do klubu dla mam)
Oo , ja mam z tego chlebak - polecam
Cytat:
W rossmanie dostałam przy kasie kartę do wypełnienia i zarejestrowania. Na email dostaję promocje i masz dodatkowy rabat chyba 3% na rzeczy dla dziecka i ciążowe.
W SP mam kartę lifestyle i na koncie internetowym była zakładka odnośnie klubu dla dzieci czy coś w tym stylu. I teraz jak dostaję kupony to też cześć na dzieciowe i ciążowe do tego też jakiś rabat na wszystko dla dzieci i pampersy chyba maxi w stałej cenie 39,99 i do tego chyba co 10 paczka za grosz albo zł
Ta mam kartę Rossnę z Rossmana. Przy każdym zakupie chyba od 20zl w górę coś dostaje, ostatnio dostałam krem dla mam w ciazy na popekane2 naczynka, Chociaż na razie go nie używam

Ja póki co wczoraj zakupiłam jedną paczkę pampersów 0, koszt to 20 złotych za 30 sztuk. Są wyprofilowane pod pępek, mam nadzieje że będą dobre.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:11   #2203
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
w
i jeszcze co do gotowania na parze: my z mezem bardzo duzo parujemy, mamy najzwyklejsze garnki z ikea, a do nich metalowe wklady - w zwyklym sklepie gospodarczym taki wklad kosztuje 6 zl, w ikea ok 15 :| a to jest dokladnie to samo :P
Tylko tak jak pisałam, z Ikei na pewno nie zardzewieje, na pewno można myć w zmywarce a z takimi no-name to różnie bywa, można trafić że bedzie ok a może po 2 myciach w zmywarce zardzewieć

I współczuję sytuacji z kotkiem, to straszne patrzeć jak ukochane zwierzę umiera, niestety też miałam sytuację i wiem ze to jest marsakra

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53280843]Będę trzymać kciuki, na pewno dasz radę. Odezwij się jak będzie już po wszystkim.
[/QUOTE]
Jak przezyję to się odezwę dzięki za kiciuki
Stary 2015-10-29, 20:11   #2204
Dotka90
Zakorzenienie

Viki, wszystko zależy od tego, czy dużo chcemy w ten sposób gotować No a miejsce to wiadomo, każda musi swoje ocenić

My na wierzchu mamy: ekspres do kawy, czajnik, dzbanek Brita i Thermo.mix, także nie jest najgorzej

O matulu, moj TŻ jest chory

Tzn. niby nic, zwykłe przeziębienie, ale niemalże umiera. Żal mi go okrutnie, bo on praktycznie wcale nie choruje. Na dodatek mówi, że raczej nie pojdzie jutro do pracy A odkąd pracuje w tej firmie (jakieś 7 lat), był na L4 chyba tylko raz - w zeszłym roku, jak go plecy połamały.

Robię herbatę za herbatą, palę w kominku olejek na katar, nalałam wody do miednicy, moczy nogi no i cóż, zobaczymy rano.

Ja nienawidzę być przeziębiona, bo nieraz takie głupie przeziębienie jest bardziej uciązliwe niż choroba.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:25   #2205
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nienawidzę być przeziębiona, bo nieraz takie głupie przeziębienie jest bardziej uciązliwe niż choroba.
Mam tak samo A od początku ciąży to się po prostu modlę o to, żeby niczego nie podłapać...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-29, 20:25   #2206
86ewula
Rozeznanie

Ale się wściekłam !!! Zwlekałam z zamówieniem wózka do czasu przyjścia tej sofy. Dziś mówię zamówię. Wchodzę na allegro do zapamietanej aukcji, skończyła się 2 dni temu. Szukam nowej a tam ten wózek juz 150 z l droższy. Patrzę na innych sprzedawców a tam wszyscy skoczyli z ceną na 1499 zł . Kurcze ale szok, ale mam nerwa. I tez inne gratisy daje. Wcześniej był śpiworek do gondoli i miękki przewijak a teraz zestaw butelek (nie potrzebuje) i jakieś tam pierdoły. .. :'(
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:27   #2207
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się
Jutro zrobię zdjęcie, przy świetle dziennym.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

86ewula Przed świętami, jednak wszystko drożeje. A gratisy faktycznie wtedy dużo lepsze były. Też już dużo rzeczy zauważyłam, że zdrożało.
Stary 2015-10-29, 20:29   #2208
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ale się wściekłam !!! Zwlekałam z zamówieniem wózka do czasu przyjścia tej sofy. Dziś mówię zamówię. Wchodzę na allegro do zapamietanej aukcji, skończyła się 2 dni temu. Szukam nowej a tam ten wózek juz 150 z l droższy. Patrzę na innych sprzedawców a tam wszyscy skoczyli z ceną na 1499 zł . Kurcze ale szok, ale mam nerwa. I tez inne gratisy daje. Wcześniej był śpiworek do gondoli i miękki przewijak a teraz zestaw butelek (nie potrzebuje) i jakieś tam pierdoły. .. :'(
Święta idą

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-29, 20:41   #2209
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Przyszła mi podusia stabilizacyjna poofi z allegro, też ma minky jak wielkie poofi I będzie w sam raz do kladzenia w wózku czy gdziekolwiek na chwilę i na boczku

Mąż przyniósł te śpiochy od teściowej. Jeden jest ciepły z pepco (100% poliester) , szary w króliczki z różowym serduszkiem, śpiochy 62 bawełniane i śpiochy welurowe z bluzką, różowe, z napisem powdered girl I 3 babskimi naszyciami

EWULA, przykro mi tak to teraz już będzie, ceny tylko w górę...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-29 o 20:44
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:55   #2210
kinga1701
Zakorzenienie

medeline hehe, teściowa chciała dobrze, jej się zapewne podobały, a teraz musisz choć raz załóżyć i nie pokazać synka w różowym teściowej
Stary 2015-10-29, 20:57   #2211
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KINGA, no nie wiem, mam więcej śpiochów teraz niż body, więc chyba nie mam na co zakładać. .. pewnie którejś z was podaruję w styczniu

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:06   #2212
kasia01987
Wtajemniczenie

się nie doproszę o tego liinka...ehhh
Stary 2015-10-29, 21:07   #2213
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
było wrzucane w załączniku - przeglądnij po prostu kilka stron wstecz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:11   #2214
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Proszę http://bamadoo.pl/pl/i/PROMOCJE-SPECJALNE/25
Stary 2015-10-29, 21:18   #2215
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki, wszystko zależy od tego, czy dużo chcemy w ten sposób gotować No a miejsce to wiadomo, każda musi swoje ocenić

My na wierzchu mamy: ekspres do kawy, czajnik, dzbanek Brita i Thermo.mix, także nie jest najgorzej .
Też mamy Brite poza tym czajnik , toster i sokowirówka, więcej można by ustawić tylko kosztem blatu a wtedy już dość mało by go zostało z resztą i tak zamierzam głównie do warzyw używać więc raczej nie będą szalone ilości
Cytat:
O matulu, moj TŻ jest chory

Tzn. niby nic, zwykłe przeziębienie, ale niemalże umiera. Żal mi go okrutnie, bo on praktycznie wcale nie choruje. Na dodatek mówi, że raczej nie pojdzie jutro do pracy A odkąd pracuje w tej firmie (jakieś 7 lat), był na L4 chyba tylko raz - w zeszłym roku, jak go plecy połamały.

Robię herbatę za herbatą, palę w kominku olejek na katar, nalałam wody do miednicy, moczy nogi no i cóż, zobaczymy rano.

Cytat:
Mam tak samo A od początku ciąży to się po prostu modlę o to, żeby niczego nie podłapać...
Módl się, serio, mi się przeziębienie (katar) przyplątało, nie sądziłam że można sie od samego przeziębienia tak źle czuć = trzy dni w łóżku Dotka, uważaj żeby się nei zarazić, a TŻ niech doceni ze może wziąć np.Gripex
Stary 2015-10-29, 21:24   #2216
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ewusia - super wiadomości.

Ja nie chudnę, ale też nie tyję. Dziś jednak zgrzeszyłam i zjadłam 2 muffinki własnej roboty + 2 śliwki. Ale cukier bardzo ładny, bo 98 mg/dl.

Stresuje mnie ta cukrzyca
też mnie stresuje
bo wiem ze czasem mam cukry ok i mogłabym sobie na jakąś zachciankę pozwolić (typu właśnie jakiś sprawdzonym, domowy wypiek), no ale boję się ze akurat wtedy mi skoczą i będę mieć wyrzuty sumienia.....

Tydzień temu moja siostra przyniosła domowe muffinki i zjadłam 3 gryzy, na tyle tylko się odważyłam
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ewusia_marchew pokaż zdjęcia dzieciaczka w klubie
wrzuciłam do klubu
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ze względu na cukrzycę, gin mówił, że od 38 tygodnia łożysko się już starzeje, a przy cukrzycy dzieje się to szybciej i gwałtowniej i oni nie ryzykują z przenoszeniem ciąży, bo to zbyt duże zagrożenie dla dziecka. Ale w Polsce przy cukrzycy też w większości przypadków podobno tak jest. I od 38 tygodnia trzeba często kontrolować łożysko nawet kilka razy w tygodniu.
ja właśnie muszę się dowiedzieć od gina co on planuje w związku z moja cukrzycą, bo mi diabetolog mówiła że ona musi jakieś zaświadczenie do szpitala wypisać tylko musi wcześniej wiedzieć jaki jest plan (czy np wcześniejsze położenie w szpitalu, wywoływanie porodu, czy co)
Cytat:
My już po wizycie Wszystko jest w porządku, łożysko, szyjka i wody okej. Mały waży 1500g, główka mu już wpadła w miednice i tak już zostanie, bo nie ma miejsca, żeby się obrócić
Ale jaki mały cwaniak z niego, jak tak to non stop wierzga tymi nóżkami i dostaje kopniaki w żołądek, żebra i wszystko co mu się napatoczy, a na USG za każdym razem śpi i udaje aniołeczka. Czasem tylko rączką tak delikatnie ruszy ale generalnie to grzeczniuteńki
super ze po wizycie ok
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Zły dziś dzień.. ryczę z byle powodu. Dziś np. mam dosyć już wybierania tych rzeczy dla małego, za dużo czasu, za dużo myślenia, od wózka przez łóżeczko.. Kiedyś nie było takiego wyboru, nie analizowało się wszystkiego z internetem milion pięc tysięcy razy i chyba się żyło spokojniej..
tez mi się zdarza ryczeć z tego powodu
za dużo tego i już dostaję świra
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
uhm nie wierzę, muszę wrócić do pracy od wtorku mam zwolnienie do poniedziałku a mój lekarz nie ma wolnych wizyt do 9.11, więc nie mogę dostać nowego zwolnienia.
oby udało się załatwić

Cytat:

Ciuszki na blogu
śliczne
Cytat:
witajcie dziewczyny, nie odzywalam sie chyba od sierpnia :/ pamietacie mnie jeszcze:P? od jakichs 2-3 tygodni probowalam was nadrobic, ale nie dajecie za wygrana dzis sie w koncu udalo! witam sie w koncowce 30 tygodnia, cala szczesliwa, bo malutka tak fajnie kopie czuje ja czesto pod samym biustem i po bokach (tez jest juz glowa w dol) i powiem wam ze sie rozplywam przy kazdym kopniaku.
witaj z powrotem
przykro mi z powodu kotka

Zamówiłam po długich rozkminach wreszcie koszulę do karmienia, tę która mi sie podobała (wklejałam Wam kiedyś, zresztą któraś z Was też taka kupowała), bo stwierdziłam ze chociaż jedną ładną chcę mieć, później może nawet w domu poużywam i generalnie polecam i sprzedawcę i model http://allegro.pl/show_item.php?item=5446491914
Wzięłam granatową w rozmiarze M. Rozmiar jest idealny, tzn w brzuchu trochę obcisła, a w biuście za luźna, ale obstawiam ze po porodzie mi sie proporcje odwrócą i będzie w sam raz no i wygląda ładnie, jak sukienka w sumie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:48   #2217
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Też mamy Brite poza tym czajnik , toster i sokowirówka, więcej można by ustawić tylko kosztem blatu a wtedy już dość mało by go zostało z resztą i tak zamierzam głównie do warzyw używać więc raczej nie będą szalone ilości
Ja posiadam naszczęście dużą kuchnię. Na wierzchu też mam czajnik i brite oprócz tego: grill, opiekacz, mikrofalówkę, ekspres kombi, blender reszta sprzętu jest pochowana ja straszna gadzeciara kuchenna jestem, koleżanki zawsze się śmieją że mi przyda się wszystko. Marzy mi się termomix ale cena mnie przeraża i chce jeszcze kupić właśnie parowar bo wielkie plany mam z gotowaniem obiadków dziecku i maszynkę do chleba.
Stary 2015-10-29, 21:51   #2218
Eleo765
Zadomowienie

Zazdroszczę ze możecie kupować koszule przez internet, ja mam typ figury gruszka i wszystko musze przymierzyć bo za ciasne w tyłku bywa. A jeszcze brzuch...
Stary 2015-10-29, 21:54   #2219
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Ja posiadam naszczęście dużą kuchnię. Na wierzchu też mam czajnik i brite oprócz tego: grill, opiekacz, mikrofalówkę, ekspres kombi, blender reszta sprzętu jest pochowana ja straszna gadzeciara kuchenna jestem, koleżanki zawsze się śmieją że mi przyda się wszystko. Marzy mi się termomix ale cena mnie przeraża i chce jeszcze kupić właśnie parowar bo wielkie plany mam z gotowaniem obiadków dziecku i maszynkę do chleba.
Ja też uwielbiam gadżety kuchenne, to mogłabym kupować nagminne, ciuchów mogłabym nie mieć Ale w ostatnim czasie miejsce już mi na to nie pozwala, a nie cierpię jak mi na blacie dużo stoi bo wtedy jest bałagan. Mam britę, czajnik, chlebak i wystarczy. Reszta musi być w szafkach. A przepraszam swego czasu stała sokowirówka bo soki codziennie piłam, a że przy cukrzycy nie wolno to musiałam i dla niej miejsce w szafce wygospodarować co było bardzo ciężkie.
Stary 2015-10-29, 22:05   #2220
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
było wrzucane w załączniku - przeglądnij po prostu kilka stron wstecz

widocznie nie mogłam znaleźć skoro o niego proszę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości