|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Magda super ciuszki |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że właśnie mam zamiar tak kupować większość kosmetyków to cudnie
|
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja w TESCO w niedziele pampersy 2 144 szt za 69,99 drapłam^^ |
||
|
|
|
#2194 |
|
Rozeznanie
|
ja tą kartę w SP mam już długo, przy każdych zakupach zbierasz punkty i możesz je potem wymieniać na nagrody (a nie jest ciężko punkty uzbierać), ja zawsze wymieniam na serum na końcówki z Biovax
A z tych promocji, to kupuję 60 tabl. omega med pregna z DHA za 29,90
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny, nie odzywalam sie chyba od sierpnia :/ pamietacie mnie jeszcze:P? od jakichs 2-3 tygodni probowalam was nadrobic, ale nie dajecie za wygrana
dzis sie w koncu udalo! witam sie w koncowce 30 tygodnia, cala szczesliwa, bo malutka tak fajnie kopie czuje ja czesto pod samym biustem i po bokach (tez jest juz glowa w dol) i powiem wam ze sie rozplywam przy kazdym kopniaku. nie nadazalam was czytac przez prace, ale za tydzien ide w koncu na l4 i mam nadzieje, zmotywowana waszymi wpisami, zrobic zamowienie w gemini, wybrac i kupic wozek i spakowac torbe do szpitala. No i duzo wypoczywac. Bardzo sie ciesze ze zrobilismy szkole rodzenia we wrzesniu, bo teraz juz ciemno, zimno, brzuch wiekszy, ciezej sie siedzi.... Ale notatki wciaz nie przepisane, a jak nie przepisze, to mi sie nie utrwali ![]() pochwale sie ze odszedl mi duzy zakup, bo siostra z chlopakiem zrobili nam niespodziewany prezent: kupili nam w ikei lozeczko stuva, materac lateksowy i mnostwo gadzetow, m.in.ochraniacz, posciel itp. Licze ze wydali z 1000 zl. Widac bardzo sie oboje ciesza z dzidziusia. Bardzo nas zaskoczyli, nie spodziewalismy sie takich gestow, ja do teraz jestem w szoku. Jak pojde na zwolnienie to od razu skladamy lozeczko. I zabieram sie za ponowne pranie ubranek i ukladanie ich w szafie... Okazalo sie tez ze sporo rzeczy przyniosly mi kolezanki (nie tylko obiecywaly,ale i daly) i tak dostalam bujaczek, karuzelke, poduszke-kojec, mnostwo ubranek, chuste do noszenia odkupilam za 100 zl, nosidelko, nawet podklady poporodowe (ale te akurat zuzylam dla malych kotkow hehe) i pewnie jeszcze troche rzeczy o ktorych teraz nie pamietam. w miedzyczasie zmienilam tez lekarza z medicover na luxmed i jak na razie jestem zadowolona. Bede jeszcze bardziej jak mi da l4 ![]() plaszcz zimowy kupilam w lumpku za 27 zl ![]() a na dniach czeka mnie to ostatnie usg 3 trymestru, jestem ciekawa co tam u krolewny. Szykujemy sie tez z mezem powoli do sesji brzuszkowej, bo bardzo mi sie podoba, jak brzuch teraz wyglada - taki maly, okraglutki jak pileczka, ksztaltny, bez rozstepow (a razie hehe), z pepkiem w srodku :P a ze spraw pozadzieciowych... w sierpniu pisalam wam ze zaginal moj kochany kotek, stracilam calkiem nadzieje, a w 1 weekend pazdziernika(!) sie odnalazl, probowal bedaczek wrocic do domu, ale musial byc glodny przez wiele dni bo niestety zyl jeszcze tylko przez pare godzin po prostu organizm odmowil posluszenstwa z glodu strasznie za nim plakalam i nie moge sobie wybaczyc, ze go nie znalazlam... A rodzina sie o mnie martwila, ze w ciazy, a tak rozpaczam. Wzielam tez do domu dwie male koteczki i tylko dzieki nim ciagle nie placze za tamtym kotkiem. Ech... tak sie czlowiek przywiazuje do zwierzat... Teraz przynajmniej wiem, gdzie jest.Pochowalismy go w ogrodzie tej samej nocy, ktorej wrocil ![]() i jeszcze co do gotowania na parze: my z mezem bardzo duzo parujemy, mamy najzwyklejsze garnki z ikea, a do nich metalowe wklady - w zwyklym sklepie gospodarczym taki wklad kosztuje 6 zl, w ikea ok 15 :| a to jest dokladnie to samo :P Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-10-29 o 18:59 |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo fajnie, że wróciłaś
Super, że u Was wszystko w porządku. Strasznie współczuję sytuacji z kotkiem Niestety do takich zwierzątek bardzo łatwo się przywiązać
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Rossmanna trzeba odebrać w kasie tak jak dziewczyny mówią: http://www.rossmann.pl/Artykul/Z-kar...-taniej,197324 ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Eleo witaj ponownie. To super prezent od siostry i jej chłopaka dostaliście Imię macie już wybrane? |
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się podoba Hania, mężowi Maja. Ale decyzja nie zapadła
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na mieście i udało mi sie znaleźć ubranko dla małego do tego zdjęcia co robią w szpitala, chciałam coś jaśniejszego, ale to mnie zauroczyło więc wzięłam.
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Nasze maleństwo jak jeszcze było dziewczynką to miała być Hania właśnie, teraz się wszyscy śmieją, że powinniśmy nazwać Henio
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a silikon jakoś tak mniej higieniczny mi sie wydaje ...Cytat:
gawd jak czytam coś takiego to nie wiem co ze sobą zrobić ![]() Cytat:
u mnie tak średnio, kuchnia nie za duża i raczej kolejny "stojący" sprzęt kuchenny się nie zmieści, a takie sitko wrzucę do szuflady z garnkami i wsio ![]() Cytat:
|
|
#2202 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja póki co wczoraj zakupiłam jedną paczkę pampersów 0, koszt to 20 złotych za 30 sztuk. Są wyprofilowane pod pępek, mam nadzieje że będą dobre. |
|||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z takimi no-name to różnie bywa, można trafić że bedzie ok a może po 2 myciach w zmywarce zardzewiećI współczuję sytuacji z kotkiem, to straszne patrzeć jak ukochane zwierzę umiera, niestety też miałam sytuację i wiem ze to jest marsakra ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53280843]Będę trzymać kciuki, na pewno dasz radę. Odezwij się jak będzie już po wszystkim. ![]() [/QUOTE] Jak przezyję to się odezwę
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, wszystko zależy od tego, czy dużo chcemy w ten sposób gotować
No a miejsce to wiadomo, każda musi swoje ocenić ![]() My na wierzchu mamy: ekspres do kawy, czajnik, dzbanek Brita i Thermo.mix, także nie jest najgorzej ![]() O matulu, moj TŻ jest chory ![]() Tzn. niby nic, zwykłe przeziębienie, ale niemalże umiera. Żal mi go okrutnie, bo on praktycznie wcale nie choruje. Na dodatek mówi, że raczej nie pojdzie jutro do pracy A odkąd pracuje w tej firmie (jakieś 7 lat), był na L4 chyba tylko raz - w zeszłym roku, jak go plecy połamały.Robię herbatę za herbatą, palę w kominku olejek na katar, nalałam wody do miednicy, moczy nogi no i cóż, zobaczymy rano. Ja nienawidzę być przeziębiona, bo nieraz takie głupie przeziębienie jest bardziej uciązliwe niż choroba. |
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od początku ciąży to się po prostu modlę o to, żeby niczego nie podłapać...
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
Ale się wściekłam !!! Zwlekałam z zamówieniem wózka do czasu przyjścia tej sofy. Dziś mówię zamówię. Wchodzę na allegro do zapamietanej aukcji, skończyła się 2 dni temu. Szukam nowej a tam ten wózek juz 150 z l droższy. Patrzę na innych sprzedawców a tam wszyscy skoczyli z ceną na 1499 zł . Kurcze ale szok, ale mam nerwa. I tez inne gratisy daje. Wcześniej był śpiworek do gondoli i miękki przewijak a teraz zestaw butelek (nie potrzebuje) i jakieś tam pierdoły. .. :'(
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zrobię zdjęcie, przy świetle dziennym.
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- 86ewula Przed świętami, jednak wszystko drożeje. A gratisy faktycznie wtedy dużo lepsze były. Też już dużo rzeczy zauważyłam, że zdrożało. |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi podusia stabilizacyjna poofi z allegro, też ma minky jak wielkie poofi
I będzie w sam raz do kladzenia w wózku czy gdziekolwiek na chwilę i na boczku ![]() Mąż przyniósł te śpiochy od teściowej. Jeden jest ciepły z pepco (100% poliester) , szary w króliczki z różowym serduszkiem, śpiochy 62 bawełniane i śpiochy welurowe z bluzką, różowe, z napisem powdered girl I 3 babskimi naszyciami ![]() EWULA, przykro mi tak to teraz już będzie, ceny tylko w górę...
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-29 o 20:44 |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
medeline hehe, teściowa chciała dobrze, jej się zapewne podobały, a teraz musisz choć raz załóżyć i nie pokazać synka w różowym teściowej
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA, no nie wiem, mam więcej śpiochów teraz niż body, więc chyba nie mam na co zakładać. ..
pewnie którejś z was podaruję w styczniu
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
się nie doproszę o tego liinka...ehhh
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
było wrzucane w załączniku - przeglądnij po prostu kilka stron wstecz
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym czajnik , toster i sokowirówka, więcej można by ustawić tylko kosztem blatu a wtedy już dość mało by go zostało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wiem ze czasem mam cukry ok i mogłabym sobie na jakąś zachciankę pozwolić (typu właśnie jakiś sprawdzonym, domowy wypiek), no ale boję się ze akurat wtedy mi skoczą i będę mieć wyrzuty sumienia..... Tydzień temu moja siostra przyniosła domowe muffinki i zjadłam 3 gryzy, na tyle tylko się odważyłam wrzuciłam do klubu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za dużo tego i już dostaję świra Cytat:
śliczne Cytat:
przykro mi z powodu kotka Zamówiłam po długich rozkminach wreszcie koszulę do karmienia, tę która mi sie podobała (wklejałam Wam kiedyś, zresztą któraś z Was też taka kupowała), bo stwierdziłam ze chociaż jedną ładną chcę mieć, później może nawet w domu poużywam i generalnie polecam i sprzedawcę i model Wzięłam granatową w rozmiarze M. Rozmiar jest idealny, tzn w brzuchu trochę obcisła, a w biuście za luźna, ale obstawiam ze po porodzie mi sie proporcje odwrócą i będzie w sam raz no i wygląda ładnie, jak sukienka w sumie
|
||||||
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Ja posiadam naszczęście dużą kuchnię. Na wierzchu też mam czajnik i brite oprócz tego: grill, opiekacz, mikrofalówkę, ekspres kombi, blender reszta sprzętu jest pochowana ja straszna gadzeciara kuchenna jestem, koleżanki zawsze się śmieją że mi przyda się wszystko. Marzy mi się termomix ale cena mnie przeraża i chce jeszcze kupić właśnie parowar bo wielkie plany mam z gotowaniem obiadków dziecku i maszynkę do chleba.
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę ze możecie kupować koszule przez internet, ja mam typ figury gruszka i wszystko musze przymierzyć bo za ciasne w tyłku bywa. A jeszcze brzuch...
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ostatnim czasie miejsce już mi na to nie pozwala, a nie cierpię jak mi na blacie dużo stoi bo wtedy jest bałagan. Mam britę, czajnik, chlebak i wystarczy. Reszta musi być w szafkach. A przepraszam swego czasu stała sokowirówka bo soki codziennie piłam, a że przy cukrzycy nie wolno to musiałam i dla niej miejsce w szafce wygospodarować co było bardzo ciężkie.
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

Raz mi babka sama zaproponowała, ale wtedy nie byłam w ciąży tylko kupowałam oliwkę żeby stosować na włosy 

dzis sie w koncu udalo! witam sie w koncowce 30 tygodnia, cala szczesliwa, bo malutka tak fajnie kopie
strasznie za nim plakalam i nie moge sobie wybaczyc, ze go nie znalazlam... A rodzina sie o mnie martwila, ze w ciazy, a tak rozpaczam. Wzielam tez do domu dwie male koteczki i tylko dzieki nim ciagle nie placze za tamtym kotkiem. Ech... tak sie czlowiek przywiazuje do zwierzat... Teraz przynajmniej wiem, gdzie jest.Pochowalismy go w ogrodzie tej samej nocy, ktorej wrocil 

Chociaż teraz wymieniliśmy garnki, to może do tego największego z Ikea też będzie wchodzić. Z tym metalowym sitkiem generalnie nie ma problemu, bo jak jest mniejszy garnek to te skrzydełka są po prostu bardziej uniesione
gawd jak czytam coś takiego to nie wiem co ze sobą zrobić 

A odkąd pracuje w tej firmie (jakieś 7 lat), był na L4 chyba tylko raz - w zeszłym roku, jak go plecy połamały.
A od początku ciąży to się po prostu modlę o to, żeby niczego nie podłapać...