Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 09:02   #3361
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Jak tam Wasze nocki. Ja się budzę co chwilę. Kładę sie spać wczesniej i wstaję ledwie żywa...
u mnie synek dba żebym dobrze spała, zasnał o 24 i wstał wypoczęty o 6 rano także moja noc to całe 6h ale i tak sie dwa razy budziłam sprawdzić czy sie nie rozkrył
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:10   #3362
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Liczba cc to 46% (tych umówionych i tych gdzie sn nie poszedł prawidłowo) Dlatego pytam, bo jestem ciekawa jak to jest u was. Chociaż ja osobiście wole cc, niż to żeby moje dziecko ściśnięte, przygięte i słabo dotlenione męczyło sie kilka godzin w kanale rodnym w które się np. krzywo wpasowało i dalej "nie idzie"

To wydaje mi sie bardzo duży odsetek cc. Jakbym chciała porodu naturalnego to chyba wolałbym inny szpital.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
u mnie synek dba żebym dobrze spała, zasnał o 24 i wstał wypoczęty o 6 rano także moja noc to całe 6h ale i tak sie dwa razy budziłam sprawdzić czy sie nie rozkrył

Moja biega od 7, ja się położyłam o 23, a ile razy sie budziłam w nocy to nie zliczę.

I od jakiegoś tygodnia tak co 2 dni mi sie poród śni
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:10   #3363
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj naczytałam na stronie Rodzić po Ludzku, że w polskich szpitalach wszystko jest nie tak i tylko się zdołowałam
Chyba lepiej tego nie czytac bo tylko można się nieźle zdolować nie mam dobrego zdania ani o szpitalach a i o personelu ale prawda jest taka że dużo zalezy od tego na czyj dyzur sie trafi

Cytat:
Liczba cc to 46% (tych umówionych i tych gdzie sn nie poszedł prawidłowo) Dlatego pytam, bo jestem ciekawa jak to jest u was. Chociaż ja osobiście wole cc, niż to żeby moje dziecko ściśnięte, przygięte i słabo dotlenione męczyło sie kilka godzin w kanale rodnym w które się np. krzywo wpasowało i dalej "nie idzie"
Jasne. Ja też bym wolała cc. Nawet miałam długi czas żal że przy pierwszym mi tej cc nie zrobili, chociaż porod był szybki to jednak młody ważył ponad 4kg i nie wiem czy dla niego sn to było dobre rozwiązanie.
Stary 2015-10-30, 09:12   #3364
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry ! Witamy się w 33tc.
Cała noc praktycznie przespana aż szok..

Aniqa witam i Ciebie w 33
Sylwoha super dieta...

Ogólnie acapella

Ja mam dzisiaj kolejny dzień dołka. Chlip. :? Idę jakieś śniadanie wciągnąć.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:15   #3365
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
U nas na śniadanie były trzy kromki chleba i np maleńki kawałeczek pasztetu albo 3 plasterki jakiejś mielonki podłej jakości, do tego ohydna zupa mleczna. Na obiad zupa która codziennie inaczej się nazywała ale smakowała zawsze tak samo o np makaron z serem. A na kolację to nawet nie pamiętam. A kolacja była chyba o 17. Nie mogę się doczekać tych pyszności

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

I pewnie jako cukrzycowa masz tą pseudoherbatę bez cukru? bo u nas tym różniła się dieta cukrzycowa
Dlatego ja nie liczę na szpital, tylko myślę jeść swoje jedzenie. Trochę nawet boję się tknąć szpitalnego, bo miałam mnóstwo problemów z układem pokarmowym, a po porodzie to na pewno mi potrzeba jeszcze dodatkowego bólu naprawdę... Na co dzień nie jadam czegoś takiego, a tu jeszcze ekstremalny wysiłek organizmu i taki szit... nie no, obiecuję, że już dziś mrożę jedzonko do szpitala

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Chyba lepiej tego nie czytac bo tylko można się nieźle zdolować nie mam dobrego zdania ani o szpitalach a i o personelu ale prawda jest taka że dużo zalezy od tego na czyj dyzur sie trafi

Jasne. Ja też bym wolała cc. Nawet miałam długi czas żal że przy pierwszym mi tej cc nie zrobili, chociaż porod był szybki to jednak młody ważył ponad 4kg i nie wiem czy dla niego sn to było dobre rozwiązanie.
A coś się stało młodemu?
Bo naprawdę, tak uogólniając, to tylko zagrożenie życia poważne sprawia, że lepsze jest cc niż sn.

No nie wiem, ja sobie poczytałam i porodach i po prostu dzięki temu jestem przygotowana na to, że będzie pewnie kiepsko i trzeba zawalczyć o swoje. Mam tylko nadzieję, że trafi mi się ktoś rozumny i że nie będzie dodatkowych komplikacji. Ogólnie przetrawiłam, że jeśli tylko nic się nie będzie działo poważniejszego, to ja sobie poradzę jakoś. Niech mnie tylko nie stresują i nie szkodzą dodatkowo ;D

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-10-30 o 09:17
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:18   #3366
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Wpadam na chwilę, po tż już w domu zaraz zakupy, wizyta u teściowej, potem goście, goście więc się zaczyna młyn. Wczoraj zaliczyłam kolejne zajęcia z SR: I etap porodu, oddychanie (nic nowego), piłka (nic nowego). Bardzo mi się podoba że u nas w szpitalu preferuje się poród aktywny wg tego co życzy sobie ciężarna: chce leżeć na kafelkach pod prysznicem, to leży, chce leżeć na łóżku i nie chce by ją ktokolwiek dotykał, to ja tylko badają i zostawiają w spokoju. Do tego parę fajnych opowiadać o porodach z ostatnich kilku dni.
I mam do was pytanie, tych które już robia rozeznania w szpitalach itd. U nas jeśli w ciągu dwóch godzin poród nie postępuje (np. dziecko nie wstawia się w kanał rodny odpowiednio i tkwi w miejscu) i nie pomagają naturalne metody i kroplówka to kierują na cc. Chyba że z dzieckiem coś nie tak to wcześniej. ile u was czeka się na postęp porodu, jeśli nic się nie dzieje? Nie mówię tu o samych początkach gdy skurcze są rzadkie i nieregularne, tylko jak już postępuje rozwarcie
Szczerze mówiąc to nie wiem ile u mnie czekają. Muszę zapamiętać żeby o to zapytać

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej rozwalało jedzenie po cc i ogólnie na położnictwie w szpitalu gdzie córkę rodziłam. Nie zapomnę w zyciu jakiejś takiej potrawki z kasza i szpinakiem. Wyglądało to wszystko jak kupa... Mama wtedy przyniosła mi obiad z baru, chciałam jakieś pierogi albo coś w tym stylu. Nie bylo... Mama przyniosła kotlet z piersi który był tak przesolony ze się nie dało go przełknąć. To był dla mnie najgorszy dzień pod względem jedzenia w szpitalu. Dzień lub dwa po cesarce to było.

A jaki problem był na oddziale dziecięcym gdzie zgłaszałam ze nie podaję dziecku glutenu. Miała mleko, zupki jakieś takie marchewkowe- codziennie takie same i chrupki kukurydziane. No super urozmaicona dieta

Jak tam Wasze nocki. Ja się budzę co chwilę. Kładę sie spać wczesniej i wstaję ledwie żywa...

Ale się wczoraj namęczyłam zeby doprowadzić sie do porządku przed wizytą. Dobrze ze jeszcze tylko jedna wizyta i rodze hehe
Jaka ja byłam szczęśliwa przy ostatnim pobycie w szpitalu, jak ostatniego dnia zobaczyłam marmoladę na talerzu na śniadanie- jedynie śniadanie które tam zjadłam... zjadłam też jeden obiad, po którym mnie zemdliło i więcej szpitalnego żarcia nie tknęłam

Ja na szczęście jeszcze sobie radzę z ogarnianiem przed wizytą
Stary 2015-10-30, 09:20   #3367
halwaya
Zakorzenienie

Benita. Koleżanka urodziła synka 5,6kg sn i naprawde nic dziecku nie było. Zdrowy, fajny chłopak. Poród też poszedł szybko. Ale jakby nie patrzeć to był drugi poród tej koleżanki. Jej pierworodna miała tylko 4,3kg

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:25   #3368
syylwuska
Zakorzenienie

Hej.

Nie będę cytowala, bo mialam 15 str do przeczytania.

CZUBASEK trzymam kciuki, ze to jednak błąd pomiaru i wszystko z Małym jest dobrze.

SYLWOHA załamuje mnie ten nasz szpital ;/ co za lekarze tam pracuja? ;/

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wczorajszych!

No to coś dopadło i mnie ;/ jak ból głowy mi przeszedł, to wczoraj dopadly mnie takie mdłości, ze nic do ust nie moge wlozyc, kark boli mnie jeszcze mocniej niż wczoraj, przy głębokim wdechu mnie dusi i mam wtedy suchy kaszel i normalnie boli mnie gdzieniegdzie skóra, tak jakby była strasznie podrażnionia jak jej dotykam. Jestem załamana swoim samopoczuciem, dzisiaj mija 5 noc jak nie spałam, budzilam się doslownie co godzinę, więc miałam może pół godzinne drzemki ;/
Nie wytrzymam już tego, napisałam do gina w koncu i na 14.30 mam do niego pójść, boję się co mi jest ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:25   #3369
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Benita. Koleżanka urodziła synka 5,6kg sn i naprawde nic dziecku nie było. Zdrowy, fajny chłopak. Poród też poszedł szybko. Ale jakby nie patrzeć to był drugi poród tej koleżanki. Jej pierworodna miała tylko 4,3kg
Ponoć duża waga nie musi oznaczać kłopotów przy porodzie. Kłopoty raczej wynikają z innych kwestii.

Bosz, przypomniałam sobie o tym żarciu... Dobra, już się nie obijam, tylko robię szpitalne menu
Stary 2015-10-30, 09:25   #3370
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ! Witamy się w 33tc.
Cała noc praktycznie przespana aż szok..

Aniqa witam i Ciebie w 33
Sylwoha super dieta...

Ogólnie acapella

Ja mam dzisiaj kolejny dzień dołka. Chlip. :? Idę jakieś śniadanie wciągnąć.
Witam, witam

Oj ja też jestem w szoku jak mi się zdarzy np.tylko raz w nocy wstać

Współczuję dołka sama niedawno to przechodziłam
Może zróbcie sobie z Tżtem takie dzień żeby nie myśleć o codzienności tylko zostawić wszystko za sobą na ten jeden dzień.
Stary 2015-10-30, 09:27   #3371
Fionka_31
Zakorzenienie

U nas tez jest duży odsetek cc ale na sr tlumaczyli nam ze oni maja ten stopień 2 na3 i wiele przypadków do nich zjeżdża stad takie statystyki.

Szpialne żarcie jest okropne. Na obiad mialam zupę warzywna. Zjadłam bo bylam glodna i watrobke wieprzowa z ziemniakami i buraczkami. Z drugiego wzięłam tylko kilka kawałków wątróbki bo byla zimna i ziemniaki. Buraczki nie wiem czym byly

Kolacja na 17 jakiś chleb z mielonka i zupa mleczna ale cale szczęście juz mialam swoje jedzenie.

Chyba bym umarła jakbym miała czekać do śniadania.

Po 6 po ktg wyciągnęłam swoja kanapke. A śniadanie w sumie bylo znośne tzn ta szynka wygladala i smakowala calkiem nieźle. Śmieszne bylo ze dali 3 kromki chleba i 1.5 plastra szynki nie wiem chyba mialam sobie skladaka zrobić

Jedno jest pewne. Po porodzie tylko swoje jedzenie będę miala

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:28   #3372
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra cioteczna męża drugie dziecko urodziła o podobnej wadze i też SN

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wczorajszych!

No to coś dopadło i mnie ;/ jak ból głowy mi przeszedł, to wczoraj dopadly mnie takie mdłości, ze nic do ust nie moge wlozyc, kark boli mnie jeszcze mocniej niż wczoraj, przy głębokim wdechu mnie dusi i mam wtedy suchy kaszel i normalnie boli mnie gdzieniegdzie skóra, tak jakby była strasznie podrażnionia jak jej dotykam. Jestem załamana swoim samopoczuciem, dzisiaj mija 5 noc jak nie spałam, budzilam się doslownie co godzinę, więc miałam może pół godzinne drzemki ;/
Nie wytrzymam już tego, napisałam do gina w koncu i na 14.30 mam do niego pójść, boję się co mi jest ;/

Właśnie miałam pisać, żebyś od razu do lekarza się udała, ale widzę, że się umówiłaś. Dobrze zrobiłaś Oby to nie było nic poważnego, a na przeziębienie przepisze Ci coś i powinnaś się lepiej poczuć...
Trzymaj się
Stary 2015-10-30, 09:29   #3373
halwaya
Zakorzenienie

A wiecie co... Za 3 tyg o tej porze planowo juz będę w /drodze do/ szpitalu.

Stary 2015-10-30, 09:37   #3374
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy któraś cię wyprzedzi

Stary 2015-10-30, 09:38   #3375
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Siostra cioteczna męża drugie dziecko urodziła o podobnej wadze i też SN

Właśnie miałam pisać, żebyś od razu do lekarza się udała, ale widzę, że się umówiłaś. Dobrze zrobiłaś Oby to nie było nic poważnego, a na przeziębienie przepisze Ci coś i powinnaś się lepiej poczuć...
Trzymaj się
Tylko ja właśnie nie czuje się jak na przeziebienie i dlatego tak się boję co mi jest ;/ mam straszne mdłości, nie mogę nic wlozyc do ust, jak czytam Wasze posty to normalnie staram się omijać te z opisem szpitalnego jedzenia ;/

Jedynie cieszę się, ze obejrzy mnie lekarz, bo myślałam, że powie mi tylko przez telefon co mam kupić czy coś, no i zobaczy czy z Mała wszystko dobrze, rano mało się ruszala, Ale teraz ładnie fika w brzuchu więc chyba jest ok. PrY kaszlu ja wytrZese i brzuch napinam, ale przy wymiotach to dopiero musi mieć masakra tam, bo normalnie cały brzuchu z dołu do góry jezdni wtedy ;/
Cytat:
O kurczę ale już blisko czujesz ze to juz??

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:38   #3376
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska i bardzo dobrze ze idziesz do lekarza.

Stary 2015-10-30, 09:38   #3377
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy któraś cię wyprzedzi
No ja myślę, że któraś na pewno mi się w kolejkę wtryni

Stary 2015-10-30, 09:38   #3378
kalusia87
Zakorzenienie

U nas w szpitalu jest jeszcze wyższy odsetek cc, 48%, no ale to wojewódzki szpital położniczy, ma te wszystkie stopnie referencyjności więc to też może mieć wpływ. W innych szpitalach jest mniej cc ale albo nie ma zzo albo znieczula się dolarganem.
Stary 2015-10-30, 09:40   #3379
halwaya
Zakorzenienie

Sylwuska - no niby czuje, ale gotowa jeszcze nie jestem. Torby nie spakowalam nawet...

Stary 2015-10-30, 09:40   #3380
arisah
Raczkowanie

Cytat:
o boooszz 3 tyg jak to brzmi, prawie jak jutro przecież to tak szybko zleci...
u mnie trochę więcej ale chyba zaczynam wpadać w panikę powoli
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:41   #3381
adka_19
Wtajemniczenie

Halwaya wow 5.6 kg ?!

Aniqa chciałabym tak zrobić jeden dzień bez myślenia. Ale nie umiem za dużo jest spraw nie pokonczonych. Łazienka szafa pokój małego w rozsypce.
To moja wina bo jestem z tych co się przejmują zawsze bardzo. ..

Chować sobie na kanapkaxh szynkę pod serem żeby zjesc a nie czuc to dałam za dużo i mi nie dobrze teraz (

Fionka w sumie to lepiej żebyśmy nie wyprz3daly halwaya!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Właśnie - jak tam Czubasek? Bo nie wiedziałam żeby pisała...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:43   #3382
sylwoha
Zakorzenienie

☠☠☠☠a

Byl obchod,

Ordynator pyta jak tam
A ja ze dobrze i ze dizsiaj ide do domu
A on a to jak tak to nic nie zlecamy i prosze sie wypisywac, po chamsku

Po czym ja ale panie dobtorze, wczoraj zamiast zrobic mi od razu pomoar cukrow przez caly dzien to w zasadzie siedzialam i tyle.
A mialam na to skierowanie- na co on a kto cofnal a ja mowie ze ta i ta.
A on ze krxuwa to juz dawno powinna byc zrobiona, a ja ze byla i byla ok- ale zaczelam sama
Mierzyc i cos mnie zaniepokolio stad tu jestem

A on ze poza tym jest
Malowodzie i prawdopodobnie dizecko przestalo rosnac :=pp

Tak jasne, od poczatku jest 2 tyg do prozdu a teraz przestalo rosnac
I ze malowodzia by moj gin nie zauwazyl.
Taa-
I co kroploki caly weekednd, profil cukrowy 24h. I w pon spr czy dizecko rosnieZ
Sranie- jakby naprawde oodejrzewali ze nie rosnie to by robili usg czesciej

Nie wiem co robic, nawet jak dostsne profil cukrxycowy to kontrola diabetyka w pon.
Masakra wkuriwlam sieZ
Zadzwonilam do swojego lekarza no i on pracuje jednak tu w szpitalu i jak to mowia nie bedzie sral we wlasne gniazdo

I ja do niego ostro- mowie slad te rozbieznosci pan nie widzial zadnych niepokojacych objawow, u pana bez problemu bylo z pomoarami a ru tskie kwaotki
A on ze spokojnie, ze to moje zdanie komi bede ufac. A ufam mu.
Z tym profilem to mowi ze warto zbadac, ze to nie tak dlugo itp.

Wsieklam sie

Co byscie zrobily na moim mcu?
W oogle jak mi ten cukier ma dobrze wyjsc jak mam takie jedzenie. Wiadomo ze u zdrowej osoby byloby inaczej bo co by nie zjadla to sobie organizm poradzi
A u mnie to wiadomka..
Ale ja bym sama dala z tyym rade

Bozzzeee
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:43   #3383
Koritsi_a
Zadomowienie

Halwaya ja tak czekam na Twój poród bo wtedy już ja

Tez się zastanawiam czy któraś postanowi się rozpakować wcześniej.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:43   #3384
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A coś się stało młodemu?
Bo naprawdę, tak uogólniając, to tylko zagrożenie życia poważne sprawia, że lepsze jest cc niż sn.
no właśnie dla mnie nie tylko zagrożenie życia ale tez jakość życia się liczy. Prawda jest taka że nigdy sie nie dowiem czy poród miał u nas jakieś znaczenie bo czasu nie cofne i nie sprawdzę. Jest ślad po niedotlenieniu a czy to ma zwiazek z dużą wadą wzroku, jeden lekarz mówi ze na pewno nie inny ze nie da sie tego wykluczyć. Takie gdybanie.
Stary 2015-10-30, 09:47   #3385
kalwinka
Zadomowienie

U nas cc 34% czyli co 3 porod

Wczoraj mialam kiepski dzien, dzisiaj tz jest w domu wiec moze bedzie lepiej. Zaraz jedziemy obejrzec samochod, moze wrocimy do domu juz swoim
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:48   #3386
mujer
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie dla mnie nie tylko zagrożenie życia ale tez jakość życia się liczy. Prawda jest taka że nigdy sie nie dowiem czy poród miał u nas jakieś znaczenie bo czasu nie cofne i nie sprawdzę. Jest ślad po niedotlenieniu a czy to ma zwiazek z dużą wadą wzroku, jeden lekarz mówi ze na pewno nie inny ze nie da sie tego wykluczyć. Takie gdybanie.
Bynajmniej nie jestem zwolenniczką kiepskiej jakości życia (dlatego tak się czepiam diet ), nie skojarzyłam tej wady wzroku... Hmn trudno faktycznie ocenić, ale to akurat nie jest kwestia raczej wielkości dziecka, z tego, co pamiętam miałaś wywoływany poród oraz tam się składało szereg czynników na to, ze się sprawa przeciągała i samo niedotlenienie to nie było wynikłe z tego, że on był duży. Tylko o tym mówię.
Natomiast jeśli się cały poród tak sypie i przeciąga, to owszem, jest lepiej robić cc, wcale temu nie przeczę, mimo że jestem zwolenniczką sn.
Stary 2015-10-30, 09:48   #3387
halwaya
Zakorzenienie

Sylwoha ale cyrk!
Masakra. Ja bym chyba nie dała rady psychicznie tam. U mnie co prawda muszę jeździć do tego Oxfordu, ale przynajmniej tam jakoś konkretnie podchodzą do tematu. Na podstawie wyników szybka analiza, dostałam tą insulinę by brać raz dziennie przed śniadaniem (bo tylko wtedy cukier skakał) i jest w miarę ok.

Stary 2015-10-30, 09:51   #3388
benita84
Zadomowienie

Halwaya szacun dla koleżanki! Mam nadzieje ze moj drugi tak nie poszaleje z waga dobrze ze dzieciaczek zdrowy i porod byl bez problemu... Ale wiadomo ze przy takim duzym dziecku zawsze jest wieksze ryzyko roznych komplikacji. Moze jak bym z pierwszym nie musiala sie olatac po tylu lekarzach to teraz w ogole bym sie tym tematem nie interesowała. A tak to jakiś uraz mam.
Stary 2015-10-30, 09:51   #3389
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a

Byl obchod,

Ordynator pyta jak tam
A ja ze dobrze i ze dizsiaj ide do domu
A on a to jak tak to nic nie zlecamy i prosze sie wypisywac, po chamsku

Po czym ja ale panie dobtorze, wczoraj zamiast zrobic mi od razu pomoar cukrow przez caly dzien to w zasadzie siedzialam i tyle.
A mialam na to skierowanie- na co on a kto cofnal a ja mowie ze ta i ta.
A on ze krxuwa to juz dawno powinna byc zrobiona, a ja ze byla i byla ok- ale zaczelam sama
Mierzyc i cos mnie zaniepokolio stad tu jestem

A on ze poza tym jest
Malowodzie i prawdopodobnie dizecko przestalo rosnac :=pp

Tak jasne, od poczatku jest 2 tyg do prozdu a teraz przestalo rosnac
I ze malowodzia by moj gin nie zauwazyl.
Taa-
I co kroploki caly weekednd, profil cukrowy 24h. I w pon spr czy dizecko rosnieZ
Sranie- jakby naprawde oodejrzewali ze nie rosnie to by robili usg czesciej

Nie wiem co robic, nawet jak dostsne profil cukrxycowy to kontrola diabetyka w pon.
Masakra wkuriwlam sieZ
Zadzwonilam do swojego lekarza no i on pracuje jednak tu w szpitalu i jak to mowia nie bedzie sral we wlasne gniazdo

I ja do niego ostro- mowie slad te rozbieznosci pan nie widzial zadnych niepokojacych objawow, u pana bez problemu bylo z pomoarami a ru tskie kwaotki
A on ze spokojnie, ze to moje zdanie komi bede ufac. A ufam mu.
Z tym profilem to mowi ze warto zbadac, ze to nie tak dlugo itp.

Wsieklam sie

Co byscie zrobily na moim mcu?
W oogle jak mi ten cukier ma dobrze wyjsc jak mam takie jedzenie. Wiadomo ze u zdrowej osoby byloby inaczej bo co by nie zjadla to sobie organizm poradzi
A u mnie to wiadomka..
Ale ja bym sama dala z tyym rade

Bozzzeee
Ja bym została ze względu na ten profil cukrzycowy bo myślę że dobrze by było w końcu konkretnie coś ustalić zwłaszcza że masz wysokie wyniki. A co do malowodzia to tym akurat się nie przejmuj jeżeli ufasz swojemu ginowi to olej ten temat.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 09:51   #3390
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
U bratowej lekkie niedotlenienie wystąpiło przy cc właśnie. Dziecko było ułożone posladkowo i akcja zaczęła się przed planowanym cc. 2 tyg wcześniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości