Kobiecy punkt widzenia. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 19:55   #31
Mich93
Raczkowanie

Dot.: Kobiecy punkt widzenia.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
C - mamy się nad Tobą litować, zrobić smutne minki i wstawić "głasiam" emotkę? Sam wypisujesz pierdoły i masz myślenie na poziomie 15-latka. Ale akurat tu trafiłeś w punkt: przegrany człowiek to taki, który obraża innych i bez powodu się na innych wyżywa. Świadczy to o jego ubóstwie, nawet jeżeli miałby milion na koncie. I taki człowiek może przyciągnąć tylko jakąś bardzo płytką dziewczynę lub kompletną desperatkę. Żadna normalna, fajna babeczka kogoś takiego nie dotknie nawet kijem od szczotki.

B - zastanów się na początek jakbyś się czuł, gdyby traktowano tak Twoją matkę, siostrę, kumpelę, córkę. Czy ich wartość sprowadza się tylko do mięsa, które noszą na kościach? I kto daje komuś prawo do komentowania jakości, czy ilości tego mięsa.
Serio? Nie zdarza Ci się uśmiechnąć na widok mega grubej kobiety? Mi tak. Ale czy uważam się za kogoś lepszego od niej ? NIE!
Z moich rodziców nich się nie naśmiewa, bo właśnie oni w młodości byli takimi ludźmi z "obrazka" ładni, piękni itp. Ze mną im nie wyszło.
Mich93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:56   #32
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mich93 Pokaż wiadomość
Rany Koguta dziękuję Ci bardzo za radę. Jak mam się zmienić? Rozmawiać z dziewczynami, do których zupełnie nie czuję żadnego pociągu seksualnego? Tak, żeby z nią rozmawiać zacząć się przyjaźnić? Boję się, że zakocham się w niej w takim razie bo miałem już tak.

Spróbuj naprostować i wyjaśnić swoje relacje ze sobą i światem. Uwierz, że to nie jest dobry moment na randki. Jesteś w jakimś tragicznym punkcie, jeśli naprawdę uważałeś, że masz prawo do takiego zachowania.
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:57   #33
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, jakim cudem Autor nie widzi, że to, co robi jest oczywistym przekroczeniem norm w kontaktach międzyludzkich. Przecież nawet bydlę, które ma odrobinę rozumu, nie wypowie takich uwag głośno zdając sobie sprawę, jak to zostanie odebrane przez otoczenie. Autor na skończonego kretyna nie wygląda. Jeszcze ci koledzy... Nie wiem, albo patologia jakaś, albo troll. To jakby napisał na forum "pluję na przechodniów" i wykłócał się, że to drobiazg.
Dlatego mam jednak podejrzenie, że to troll. Albo mega zły przykład w rodzinie, bo chyba inaczej nie da się tego wytłumaczyć. Tylko zły przykład zawsze, nawet w największej patologii, ściera się jednak z dobrymi przykładami, więc nawet to go do końca by nie tłumaczyło.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 20:07   #34
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego mam jednak podejrzenie, że to troll. Albo mega zły przykład w rodzinie, bo chyba inaczej nie da się tego wytłumaczyć. Tylko zły przykład zawsze, nawet w największej patologii, ściera się jednak z dobrymi przykładami, więc nawet to go do końca by nie tłumaczyło.

Jeśli ta historia jest prawdziwa, to jest mi Autora ogromnie żal, bo nie umie zupełnie funkcjonować w społeczeństwie. Na żywo nie spotkałam jeszcze aż tak fatalnego przypadku, ale pewnie zdarza się. Może to jednak wynikać ze środowiska, z którego pochodzi. Nie wiem, prawdziwy czy nie, ale mamy tu opis ciężkiego dramatu.
Stary 2015-10-31, 20:08   #35
Mich93
Raczkowanie

Nie Doris to nie troll. Ale od dzisiaj na pewno już nigdy z nikogo nie zadrwię. Głośno tych żartów nie wypowiadałem broń Boże. Ludzie, te dziewczyny nie wiedzą, że się z nich śmiejemy, a ja prawie nigdy nie jestem inicjatorem tej beki. Dodam, że mój kolega jest z typową 10. A on jest już chorobliwie prze**any. Wszystkie dziewczyny ma za nic.

Myślę, że bardziej nie śmieje się dla własnej satysfakcji, tylko, że moje towarzystwo to rozbawia, a ja lubię rozbawiać ludzi - jestem uważana za takiego clowna, może i raczej błazna momentami.
Stary 2015-10-31, 20:09   #36
201705080934
Konto usunięte

Kobiecy punkt widzenia.

Chłopie, to Ty zmień towarzystwo. W jakimś chlewie spędzasz czas.

...strzelam, że "dziesiątka" kolegi ma mózg w zaniku.

Edytowane przez 201705080934
Czas edycji: 2015-10-31 o 20:11
Stary 2015-10-31, 20:13   #37
Mich93
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli ta historia jest prawdziwa, to jest mi Autora ogromnie żal, bo nie umie zupełnie funkcjonować w społeczeństwie. Na żywo nie spotkałam jeszcze aż tak fatalnego przypadku, ale pewnie zdarza się. Może to jednak wynikać ze środowiska, z którego pochodzi. Nie wiem, prawdziwy czy nie, ale mamy tu opis ciężkiego dramatu.
Spoko może tak być. Rodzice i bliska rodzina ZAWSZE! ma jakieś ale do wyglądu itd. jest to dla nich bardzo ważne. Nie wyobrażam sobie przyjść z brzydką dziewczyną na wspólny obiad bo wiem jakby to wyglądało - uśmieszki spod nosa, cisza, potem jakby sobie poszła, to by dopiero plotki chodziły...Może się mylę kto wie.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Chłopie, to Ty zmień towarzystwo. W jakimś chlewie spędzasz czas.

...strzelam, że "dziesiątka" kolegi ma mózg w zaniku.

nie ma. To bardzo miła dziewczyna, studentka. On się przy niej zupełnie inaczej zachowuje.
Stary 2015-10-31, 20:15   #38
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko może tak być. Rodzice i bliska rodzina ZAWSZE! ma jakieś ale do wyglądu itd. jest to dla nich bardzo ważne. Nie wyobrażam sobie przyjść z brzydką dziewczyną na wspólny obiad bo wiem jakby to wyglądało - uśmieszki spod nosa, cisza, potem jakby sobie poszła, to by dopiero plotki chodziły...Może się mylę kto wie.
No i co z tego?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 20:22   #39
201705080934
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

nie ma. To bardzo miła dziewczyna, studentka. On się przy niej zupełnie inaczej zachowuje.

Rodzina niech się martwi o własne pomarszczone zady z cellulitem.
A dziewczyna, jeśli rzeczywiście nie jest amebą, w końcu się skapnie, że gad jest gadem i go pogoni. Przy okazji - zastanawiło Cię kiedyś, dlaczego gad przy dziewczynie zachowuje się inaczej?
Nie pojmuję, jak Ty możesz kogoś takiego lubić.
Stary 2015-10-31, 20:22   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Serio? Nie zdarza Ci się uśmiechnąć na widok mega grubej kobiety? Mi tak. Ale czy uważam się za kogoś lepszego od niej ? NIE!
Z moich rodziców nich się nie naśmiewa, bo właśnie oni w młodości byli takimi ludźmi z "obrazka" ładni, piękni itp. Ze mną im nie wyszło.
Mieszasz się w zeznaniach. Ty pisałeś o mega chamskich hasłach, żartach, komentarzach, a teraz uładzone "zdarza się uśmiechnąć". Zaraz się okaże, że masz fotki z papieżem i w ogóle o co nam chodzi.
Stary 2015-10-31, 20:26   #41
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Mieszasz się w zeznaniach. Ty pisałeś o mega chamskich hasłach, żartach, komentarzach, a teraz uładzone "zdarza się uśmiechnąć". Zaraz się okaże, że masz fotki z papieżem i w ogóle o co nam chodzi.

Ukłony za fotki z papieżem
Stary 2015-10-31, 20:28   #42
umpapumpa
Rozeznanie

Borze szumiący, Ty naprawdę jesteś koszmarnie głupi i próbujesz to jeszcze usprawiedliwiać :/ Wierz mi, że brak klasy i kultury widać, wyjdzie słoma z butów choćbyś najbardziej chciał ją ukryć przed dziewczyną, do której startujesz. To Ty musisz się zmienić, bo to z Tobą jest problem, nie z żadnymi dziewczynami. One są bardzo rozsądne, że Cię omijają szerokim łukiem, zrobiłabym to samo.
umpapumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 20:38   #43
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez umpapumpa Pokaż wiadomość
Borze szumiący, Ty naprawdę jesteś koszmarnie głupi i próbujesz to jeszcze usprawiedliwiać :/ Wierz mi, że brak klasy i kultury widać, wyjdzie słoma z butów choćbyś najbardziej chciał ją ukryć przed dziewczyną, do której startujesz. To Ty musisz się zmienić, bo to z Tobą jest problem, nie z żadnymi dziewczynami. One są bardzo rozsądne, że Cię omijają szerokim łukiem, zrobiłabym to samo.
Ale przecież to jest klasyk gatunku. Najpierw w przypływie szczerości, czy nie wiem czego (może niestrawność? albo trujące barwniki w odzieży pochodzącej z Chin) pisanie nieciekawych szczegółów na temat swojego związku / zachowania / poglądów (w zależności o czym jest wątek), a potem zaczyna się wybielanie, że w ogóle o co chodzi, a w 95' to za dużo padało i miałem katar, a 3 lata później Anka z 3c krzywo na mnie spojrzała, a Wy życia nie znacie, bo pewnie rodzice Wam kupili mieszkania i coś tam coś tam jeszcze.
Stary 2015-10-31, 21:09   #44
using namespace std
BAN stały

Well, no to skomentuję jak zwykle prostopadle do innych komentarzy. Ogólnie to wszędzie widzę źle połączone fakty:
1. Wizażanki zauważyły że nie szanujesz kobiet i piszą ci że to ma znaczenie. Nie ma żadnego znaczenia i związku z twoim brakiem powodzenia. Komentarze zabarwione pogardą (w tym przypadku o grubych brzydkich kaszalotach) są po to, by budować pozycję w grupie (u twoich kolegów) kosztem obcego kozła ofiarnego - w tym przypadku brzydkich dziewczyn, których nie żal poświęcić ci na tę rolę. Prawda że to niemoralne, ale to takie zachowania są bardzo szeroko rozpowszechnione we wszystkich bez wyjątku grupach ludzi i chyba tylko Matka Teresa ich nigdy nie używała. Nie ma to wpływu na twoje powodzenie - gdyby miało to nikt z nas by się nie urodził. Poza tym gdy rozmawiasz z dziewczyną to nie okazujesz pogardy, więc ona nie wie że inne wyśmiewałeś w prywatnym gronie. To się nie liczy
2. To, że nie wiesz co powiedzieć do ładnej dziewczyny nie ma związku z tym że liceum zmarnowałeś na gry (Boże, coś ty zrobił?!) i że jesteś nie umiesz rozmawiać z ludźmi. To instynkt i łatwo się go nie pozbędziesz. Ty masz świadomość że nie jesteś specjalnie atrakcyjny, a takim samcom Matka Natura wpoiła strach przed atrakcyjnymi kobietami. Ona mówi: "i tak cię nie zechce, więc nie trać na nią czasu, idź poszukaj takiej co cię zechce". BTW też tak mam i wiem że to normalne.
using namespace std jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:15   #45
Mich93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez using namespace std Pokaż wiadomość
Well, no to skomentuję jak zwykle prostopadle do innych komentarzy. Ogólnie to wszędzie widzę źle połączone fakty:
1. Wizażanki zauważyły że nie szanujesz kobiet i piszą ci że to ma znaczenie. Nie ma żadnego znaczenia i związku z twoim brakiem powodzenia. Komentarze zabarwione pogardą (w tym przypadku o grubych brzydkich kaszalotach) są po to, by budować pozycję w grupie (u twoich kolegów) kosztem obcego kozła ofiarnego - w tym przypadku brzydkich dziewczyn, których nie żal poświęcić ci na tę rolę. Prawda że to niemoralne, ale to takie zachowania są bardzo szeroko rozpowszechnione we wszystkich bez wyjątku grupach ludzi i chyba tylko Matka Teresa ich nigdy nie używała. Nie ma to wpływu na twoje powodzenie - gdyby miało to nikt z nas by się nie urodził. Poza tym gdy rozmawiasz z dziewczyną to nie okazujesz pogardy, więc ona nie wie że inne wyśmiewałeś w prywatnym gronie. To się nie liczy
2. To, że nie wiesz co powiedzieć do ładnej dziewczyny nie ma związku z tym że liceum zmarnowałeś na gry (Boże, coś ty zrobił?!) i że jesteś nie umiesz rozmawiać z ludźmi. To instynkt i łatwo się go nie pozbędziesz. Ty masz świadomość że nie jesteś specjalnie atrakcyjny, a takim samcom Matka Natura wpoiła strach przed atrakcyjnymi kobietami. Ona mówi: "i tak cię nie zechce, więc nie trać na nią czasu, idź poszukaj takiej co cię zechce". BTW też tak mam i wiem że to normalne.

Dzięki. Jest chyba tak jak napisałeś. Nie szanuję kobiet? Puszczam je zawsze w drzwiach, ustępuję miejsca a autobusie. Gdybym nie przyjął konwenansów kolegów to nawet ich bym nie miał. A ten tak zwany kozioł ofiarny, nawet nie wie że nim jest.
Stary 2015-10-31, 21:42   #46
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
quality post
nie mogła napisać go kobieta
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:47   #47
UzytkownikBeta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
quality post
nie mogła napisać go kobieta
też tak uważam, za dużo logiki i trafnej analizy psychologicznej jak na wizażankę czy tam wizażystkę
UzytkownikBeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:52   #48
using namespace std
BAN stały

Napisałem przecież "Też tak mam i wiem że to normalne". To jestem facetem bojącym się kobiet czy lesbijką bojąca się kobiet (ciekawe zjawisko swoją drogą, ciekawe czy istnieje)?
Stary 2015-10-31, 21:58   #49
UzytkownikBeta
BAN stały

Cytat:
Napisałem przecież "Też tak mam i wiem że to normalne". To jestem facetem bojącym się kobiet czy lesbijką bojąca się kobiet (ciekawe zjawisko swoją drogą, ciekawe czy istnieje)?
Sorry, przeczytałem sam "miąższ" i nie zauważyłem
UzytkownikBeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:04   #50
201705042038
Konto usunięte

Na początku było mi Cię żal, ale doszłam do połowy i włosy mi dęba stanęły...

Cytat:
Myślę, że się mylisz się, jak ktoś ma na*** w głowie, to widać z kilometra. Trzeba naprawdę nie wiem jakiej urody i gry aktorskiej, żeby to przykryć.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:13   #51
Mich93
Raczkowanie

Naje**ne w głowie... nie no po prostu nigdy w życiu nie uwierzę w to, że się z nikogo nigdy nie śmiałaś. Tymbardziej kiedy tego kogoś nie było w twojej obecności. Co rusz kobiety przynajmniej te z mojego otoczenia obgadują jak nienormalne wszystko co się rusza.... Widzę, że to chyba nie ja mam na prawdę problem
Stary 2015-10-31, 22:15   #52
umpapumpa
Rozeznanie

ehhehe czy wyżej wpisani panowie popierający autora także są singlami z problemami w znalezieniu dziewczyny? Bo jeżeli tak, to nie mam pytań.
Faktycznie, bycie prostakiem nie ma nic wspólnego z trudnościami w znalezieniu dziewczyny, tak.
Tak autor, moim zdaniem masz porządnie zryty czerep i aż szok bierze, że uważasz się za normalnego gościa, nim nie będąc.

Edytowane przez umpapumpa
Czas edycji: 2015-10-31 o 22:17
Stary 2015-10-31, 22:15   #53
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Naje**ne w głowie... nie no po prostu nigdy w życiu nie uwierzę w to, że się z nikogo nigdy nie śmiałaś. Tymbardziej kiedy tego kogoś nie było w twojej obecności. Co rusz kobiety przynajmniej te z mojego otoczenia obgadują jak nienormalne wszystko co się rusza.... Widzę, że to chyba nie ja mam na prawdę problem
Zmień towarzystwo na początek. Chyba dobrze Ci to zrobi.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:20   #54
krewet
Zakorzenienie

ania, nie bądź taka surowa, w towarzystwie obgadywanie jest normalnie, nie ma tutaj co dorabiać ideologii, w luźnych rozmowach często się obrabia dupę i to nie świadczy o człowieku
Stary 2015-10-31, 22:22   #55
umpapumpa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
ania, nie bądź taka surowa, w towarzystwie obgadywanie jest normalnie, nie ma tutaj co dorabiać ideologii, w luźnych rozmowach często się obrabia dupę i to nie świadczy o człowieku
Powiedział kolejny "spec" od udanych związków
Stary 2015-10-31, 22:24   #56
krewet
Zakorzenienie

no jeszcze napisz, że nigdy nie gadałaś na żadną pannę z koleżankami

i to nie ma znaczenia czy gruba, to są normalne tematy dla luźnej rozmowy
Stary 2015-10-31, 22:25   #57
kamila88_
Raczkowanie

Prawda jest taka ,że niezależnie czy kobieta jest gruba, chuda, brzydka, plastikowa facet powinien ją szanować. Nie obgadywać, nie śmiać się z niej, nie wyzywać. Każdy jest inny także fizycznie i to nie znaczy ,że gorszy.
kamila88_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:26   #58
using namespace std
BAN stały

Cytat:
Napisane przez umpapumpa Pokaż wiadomość
Powiedział kolejny "spec" od udanych związków
Sorry Umpaumpa, ale twój komentarz jest już wyśmiewaniem.
Stary 2015-10-31, 22:27   #59
krewet
Zakorzenienie

niezależnie od tego czy gruba czy chuda, można ją obgadywać
przecież ona i tak się nie dowie o tym

Wizażystki jak zwykle krystaliczne, nieskażone grzechem
Stary 2015-10-31, 22:29   #60
Mich93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila88_ Pokaż wiadomość
Prawda jest taka ,że niezależnie czy kobieta jest gruba, chuda, brzydka, plastikowa facet powinien ją szanować. Nie obgadywać, nie śmiać się z niej, nie wyzywać. Każdy jest inny także fizycznie i to nie znaczy ,że gorszy.

Nigdy głośno nie obraziłem kobiety. Szanuje wszystkie i to bardzo (Nawet te feministki). Ale jak coś mnie śmieszy w ludziach to będę się śmiał, ale nigdy prosto w twarz, bo wiem, że to boli.

Rozumiem, że jak się nie będę śmiał z żadnej dziewczyny to znajdę swoją ukochaną?

Edytowane przez Mich93
Czas edycji: 2015-10-31 o 22:34
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości