Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-01, 19:56   #2671
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mnie czasem bolą w ciul pachwiny, całe krocze i pośladki, nisko spojenie i gin twierdzi, że może boleć zarówno dlatego, że zmienia sie ustawienie kości, jak i id kręgosłupa. Bo przerwy nie mam

Oczywiscie nie kazdy bol tego rejonu oznacza rozejscie spojenia generalnie ta przypadlosc dotyka niewiele kobiet wiec nie ma co od razu zakladac najgorszego

Tam jest sporo struktur, ktore w naszym stanie moga bolec dlatego Uaoo dla spokoju poinformuj na wizycie gina i niech oceni czego moze to dotyczyc
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:00   #2672
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
UAO, ile dni trwa? Biorę na to paracetamol i leżę plackiem cały dzień. ..
Już od jakiegoś dłuższego czasu mnie boli, ale z dnia na dzień jest gorzej, a dzisiaj to już masakra. Biorę tą nospę jak pisałam wcześniej.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Oczywiscie nie kazdy bol tego rejonu oznacza rozejscie spojenia generalnie ta przypadlosc dotyka niewiele kobiet wiec nie ma co od razu zakladac najgorszego

Tam jest sporo struktur, ktore w naszym stanie moga bolec dlatego Uaoo dla spokoju poinformuj na wizycie gina i niech oceni czego moze to dotyczyc
Tylko zastanawiam się dlaczego w pierwszej ciąży wszystko było ok, a w tej wszystko mnie boli. A jak będzie mnie tak bolało jak teraz to jak ja urodzę przy takim bólu?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:08   #2673
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
chodzę i prywatnie i na nfz. Nie stać mnie na wszystkie badania, by wykonywać je odpłatnie, więc trochę naginam system

Ostatnio gdy byłam w szpitalu na Inflanckiej odniosłam bardzo dobre wrażenie, chociaż po zastrzyku domięśniowym już drugi tydzień ciężko mi leżeć na prawym boku... Ale bardzo kompetntni lekarze, czyściutko i nowocześnie. Jednak ze względu na interwencję w 26tc, powiedzieli bym więcej nie przyjeżdzała i w to miejsce polecili mi - Karową, Kasprzaka, MSWiA. Normy wcześniaków w tak wczesnej ciąży spełnia też Brudnowski, ale ten mi odradzili. Nie chcieli powiedzieć czemu. Ale raczej to była nieoficjalna informacja, więc nie mogę jej niczym poprzeć, jak tylko opinią dr. Raka, który jako położnik cieszy się dobrą renomą. Kasprzaka ominęłam przy kolejnej interwencji, bo stary i zniszczony, ale słyszałam dużo dobrego o tamtejszych specjalistaach. Byłam dwukrotnie na Karowej - wrażenie zrobił na mnie mieszane. CIężka recepcja - trzeba stać przy okienku, a ja np ledwo stoję. LEkarki potraktowały mnie dość obcesowo, bardzo bolesne badanie, zakończone diagnozą - "no, jak się panią mocniej dotknie, to się plami. wielkie mi co." aż mnie zatkało z oburzenia bo nikt mnie nie dotykał w nocy, a rano obudziło mnie plamienie i dlatego przyjechałam do szpitala! Więc raczej minus. nie tak nowocześnie jak na Inflanckiej.

Ja w pierwszej ciazy leżałam na Kasprzaka na patologi. Szpital rzeczywiście stary ale na opiekę nie narzekam. Koleżanka która tam rodziła mówiła ze były problemy ze znieczuleniem.
W tej ciazy zaliczałam tez MSW i wiecej tam nie pójdę. Lekarz był mało uprzejmy.
Rodziłam na Madalinskiego i tam tez planuje kolejny poród. Byłam zadowolona z porodu.

Co do Inflanckiej to raczej słabe opinie słyszałam. No a o brodnowskim rownież słyszałam ze umieralnia.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jak kości?

Już wcześniej mnie pobolewało, ale dzisiaj to jakaś masakra.

Wzięłam czwartą no spe, chyba przesadziłam..

A olejowałyście sobie nim włosy?

Można do 6 nosp dziennie. Tych zwykłych oczywiście.

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie kupuję tych kosmetyków, dopiero w grudniu bo po co ma lecieć termin ważności.

A powiedzcie ta sól fizjologiczna do oczek.. to niemowlakom bardzo ropieją oczy czy po prostu bierzecie na wszelki wypadek, żeby mieć? Nie znam się więc pytam.

Mojej ropialo bo miała problem z niedrożnym kanalikiem.
Biorę i teraz bo na szkole rodzenia mówili ze to lepsze do przemywania na początek.

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
a ten termometr to sprawdzony czy poprostu taki był w Gemini i wszystkie chcą brać przy okazji zakupów:P?

Ja mam nc100 i sie sprawdza. Podejrzewam ze nowszy model rownież dobry.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:10   #2674
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Już od jakiegoś dłuższego czasu mnie boli, ale z dnia na dzień jest gorzej, a dzisiaj to już masakra. Biorę tą nospę jak pisałam wcześniej.

Tylko zastanawiam się dlaczego w pierwszej ciąży wszystko było ok, a w tej wszystko mnie boli. A jak będzie mnie tak bolało jak teraz to jak ja urodzę przy takim bólu?
ja nawet nie siadam, czuję ból całego brzucha + dostaje skurczy... okropnie się czuję Do tego dochodzi rozżalenie, bo muszę się prosić nawet o szklankę wody. Dla mnie, wiecznie aktywnej, to bardzo trudne.

Czy ten termometr bezdotykowy jest konieczny? często się dzieciom kontroluje temperaturę?w ogóle nie pomyślałam, o takich rzeczach do tej pory.

dziewczyny, przeglądam tutaj ten wątek i parę tyg temu któraś z Was wrzuciła filmik o kąpaniu dziecka. Jak to jest z tą kąpielą? Można moczyć pępek? Mama mi mówiła, że wody się leje tylko troszkę by nic dziecku nie zrobić....a ja tam widziałam, że dzicko samo zamyka oczka gdy mu się polewa główkę wodą. Sliczna sprawa.

No i ze względu na mój stan, nie będziemy chodzić na SR. Więc wszystkiego musimy się dowiedzieć z ęternetów.
Stary 2015-11-01, 20:13   #2675
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mysle, ze obecny bol to czysta przyjemnosc w porownaniu do porodowego :P
Stary 2015-11-01, 20:18   #2676
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
chodzę i prywatnie i na nfz. Nie stać mnie na wszystkie badania, by wykonywać je odpłatnie, więc trochę naginam system

Ostatnio gdy byłam w szpitalu na Inflanckiej odniosłam bardzo dobre wrażenie, chociaż po zastrzyku domięśniowym już drugi tydzień ciężko mi leżeć na prawym boku... Ale bardzo kompetntni lekarze, czyściutko i nowocześnie. Jednak ze względu na interwencję w 26tc, powiedzieli bym więcej nie przyjeżdzała i w to miejsce polecili mi - Karową, Kasprzaka, MSWiA. Normy wcześniaków w tak wczesnej ciąży spełnia też Brudnowski, ale ten mi odradzili. Nie chcieli powiedzieć czemu. Ale raczej to była nieoficjalna informacja, więc nie mogę jej niczym poprzeć, jak tylko opinią dr. Raka, który jako położnik cieszy się dobrą renomą. Kasprzaka ominęłam przy kolejnej interwencji, bo stary i zniszczony, ale słyszałam dużo dobrego o tamtejszych specjalistaach. Byłam dwukrotnie na Karowej - wrażenie zrobił na mnie mieszane. CIężka recepcja - trzeba stać przy okienku, a ja np ledwo stoję. LEkarki potraktowały mnie dość obcesowo, bardzo bolesne badanie, zakończone diagnozą - "no, jak się panią mocniej dotknie, to się plami. wielkie mi co." aż mnie zatkało z oburzenia bo nikt mnie nie dotykał w nocy, a rano obudziło mnie plamienie i dlatego przyjechałam do szpitala! Więc raczej minus. nie tak nowocześnie jak na Inflanckiej.

Właśnie wszędzie czytam że umieralnia, ale co mam przez to rozumiec?
ostatnio byłam u swojego gina na wizycie i chciał mnie położyć na patologie na Brodnowski bo mialam skurcze i ja mu mowie ze slyszalam ze tam ma słabe opinie ten szpital. A on mowi zebym tego nie sluchala, on ma tam duzo znajomych kolegow to sie mna nalezycie zajma.
No w koncu chodze do niego od 4tc prywatnie,sporą kase u niego zostawiam i nie chcialabym zeby mnie skierowal do jakiejs umieralni...
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:21   #2677
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
No i ze względu na mój stan, nie będziemy chodzić na SR. Więc wszystkiego musimy się dowiedzieć z ęternetów.
Hej Nebula
polecam http://www.empik.com/mamo-tato-co-ty...4630,ksiazka-p jeśli chodzi o pielęgnację noworodka jest też kanał na yt a w internetach to wiesz, każdy może napisać co chce i nie koniecznie musi to być prawda,
Stary 2015-11-01, 20:22   #2678
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciazy leżałam na Kasprzaka na patologi. Szpital rzeczywiście stary ale na opiekę nie narzekam. Koleżanka która tam rodziła mówiła ze były problemy ze znieczuleniem.
W tej ciazy zaliczałam tez MSW i wiecej tam nie pójdę. Lekarz był mało uprzejmy.
Rodziłam na Madalinskiego i tam tez planuje kolejny poród. Byłam zadowolona z porodu.

Co do Inflanckiej to raczej słabe opinie słyszałam. No a o brodnowskim rownież słyszałam ze umieralnia.
Możesz napisać coś więcej nt negatywnej opinii o Inflanckiej? Bo w internetach szukając informacji o największej kompetencji położnych to czytałam o a)żelaznej (nie byłam, więc nie wiem) i właśnie b)inflanckiej. Nawet czułam się w miarę zdecydowana by tam rodzić. Mój gin niestety pracuje na Szaserów, a tam położnictwo zlikwidowali rok temu
Stary 2015-11-01, 20:24   #2679
mojakaren
Zakorzenienie

witam się po imprezowym łikendzie

Wesele siostry udało się super, pogoda piękna, siostra wyglądała bajecznie, jedzenie mega Muzyka też, fajny mieli zespół niestety na parkiecie jakoś szczególnie nie brylowałam

Powiem Wam, że mi było cieżko wysiedziec, najbardziej w kość dawały bolace plecy i żebra / żołądek. Dobrze, że przy sali mieli Młodzi apartament to poleżałyśmy z siostrą trochę żeby nabrać sił i rozprostować kości.

Ja się mega wzruszałam zwłaszcza na błogosławieństwie, pięknie było

zuken gratuluję udanej wizyty! szpital masz kawałek drogi, ale to na pewno dobry wybór

Jerzyczka piękne ciuszki w moich ukochanych kolorach

magda1706 też dostałam tą przesyłkę Hipp ostatnio
Planujesz skorzystać z rabatów i kupić ich wiecej produktów? Ja się zastanawiam bo nie znam opinii..

Dotka mój Młody reaguje podobnie na światło
Kopie jak szalony, podnoszę bluzkę żeby lepiej było widac brzuch i nastaje cisza, zasłaniam a on dawaj od nowa ciekawe to

Ewusia super te zdjęcia

Nebula witaj! i wytrwalości z tym leżeniem!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:26   #2680
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Hej Nebula
polecam http://www.empik.com/mamo-tato-co-ty...4630,ksiazka-p jeśli chodzi o pielęgnację noworodka jest też kanał na yt a w internetach to wiesz, każdy może napisać co chce i nie koniecznie musi to być prawda,
dzięki!
Wiem, dlatego dołączyłam do wątku. Myślę, że tutaj dowiem się paru ciekawych rzeczy, jak np ta rekomendacja
Stary 2015-11-01, 20:30   #2681
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet nie siadam, czuję ból całego brzucha + dostaje skurczy... okropnie się czuję Do tego dochodzi rozżalenie, bo muszę się prosić nawet o szklankę wody. Dla mnie, wiecznie aktywnej, to bardzo trudne.
mnie nie boli brzuch i skurczy też nie mam.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Mysle, ze obecny bol to czysta przyjemnosc w porownaniu do porodowego :P
wolałabym jednak go nie mieć

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
magda1706 też dostałam tą przesyłkę Hipp ostatnio
Planujesz skorzystać z rabatów i kupić ich wiecej produktów? Ja się zastanawiam bo nie znam opinii..
Ja również zastanawiam nad tymi produktami, bo przyznam, że Hipp'a nie używałam, a te rabaty jednak kuszą.
I super, że wesele się udało

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:33   #2682
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, super że wesele się udało

Hah, a u nas już widać, że ja mam więcej czasu, jedzonko dla TŻta na jutro zrobione, od razu widać czy sam sobie robi kanapki (ser+szynka), czy ja robię (ser, szynka, papryka, sałata), do tego dałam mu kiwi, ciasteczka zbożowe i kawałek szarlotki, którą dziś piekłam, wyszla boska!
I zrobiłam mu śniadanko na rano: kasza jaglana z kakao, bananem, daktylami, olejem kokosowym, pyszne to Ja sobie też zrobię, ale rano na ciepło

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
a ten termometr to sprawdzony czy poprostu taki był w Gemini i wszystkie chcą brać przy okazji zakupów:P?
Ja wybrałam na podstawie rankingów internetowych
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:34   #2683
niunia_leyla
Rozeznanie

Cześć wam, ja dzisiaj dopiero was nadrabiam gości miałam i taki oto prezent dostałam od kuzynki po jej synku
Nebula witaj. kciki żeby dzidziuś wytrzymał jak najdłużej i współczuję leżenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446406409828.jpg (36,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-11-01, 20:36   #2684
iola14
Rozeznanie

Cytat:

Jak to mówią każda ciąża inna Z bólem nie pomogę bo nie miałam czegoś takiego. Może to tylko wiązadła się poluzowują, mnie ostatnio stopa urosła

Cytat:

Czy ten termometr bezdotykowy jest konieczny? często się dzieciom kontroluje temperaturę?w ogóle nie pomyślałam, o takich rzeczach do tej pory.

dziewczyny, przeglądam tutaj ten wątek i parę tyg temu któraś z Was wrzuciła filmik o kąpaniu dziecka. Jak to jest z tą kąpielą? Można moczyć pępek? Mama mi mówiła, że wody się leje tylko troszkę by nic dziecku nie zrobić....a ja tam widziałam, że dzicko samo zamyka oczka gdy mu się polewa główkę wodą. Sliczna sprawa.

Termometr bezdotykowy nie jest konieczny, ale jest wygodny Wszystko zależy od dziecka, może być tak, że będziesz sprawdzać temperaturę co chwilę, a może być tak, że raz w miesiącu albo rzadziej. Dzieci mogą gorączkować przy ząbkowaniu, po szczepieniach, jak są chore.

Nigdy nie chodziłam na SR i jakoś dałam radę, będzie dobrze Po porodzie przychodzi położna, więc na pewno pomoże z kąpielą i ze wszystkimi innymi problemami

niunia Śliczny żałuję, że nie mam miejsca na takie gadżety

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-11-01 o 20:40
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:38   #2685
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Możesz napisać coś więcej nt negatywnej opinii o Inflanckiej? Bo w internetach szukając informacji o największej kompetencji położnych to czytałam o a)żelaznej (nie byłam, więc nie wiem) i właśnie b)inflanckiej. Nawet czułam się w miarę zdecydowana by tam rodzić. Mój gin niestety pracuje na Szaserów, a tam położnictwo zlikwidowali rok temu

O żelaznej pozytywne opinie słyszałam.
A tu wpis o Inflanckiej https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post45344898

Druga koleżanka która rodziła na Inflanckiej tez stwierdziła ze drugiego dziecka tam nie urodzi, ale nie pamietam z czym był problem.
Stary 2015-11-01, 20:41   #2686
Dotka90
Zakorzenienie

Jak szukacie opinii o swoich szpitalach, to polecam: http://www.gdzierodzic.info/
Przydatne informacje, np. o ilości nacięć krocza.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:58   #2687
Jerzyczka
Wtajemniczenie

O matko chyba nie dam rady Was dziś nadrobić
My byliśmy na kawie u mojej Babci, potem w gościach u Teściów, na trzech cmentarzach i dzień zleciał
Zgrzeszyłam dziś frytkami z keczupem :P duuużą ilością

Nie mogę się doczekać wypłaty męża, żeby zamówić w końcu łóżeczko

ja sama nie wiem czy zamawiać ten termometr bezdotykowy.. z laktatorem też mam dylemat, ale chyba zamowie jak bedzie taka potrzeba po prostu..

Piękna jesień dziś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:13   #2688
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Dotka mój Młody reaguje podobnie na światło
Kopie jak szalony, podnoszę bluzkę żeby lepiej było widac brzuch i nastaje cisza, zasłaniam a on dawaj od nowa ciekawe to
O u mnie podobnie pod ubraniem albo pod kołdrą swiruje, jak sie brzuch odkryje to spokój

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:17   #2689
niepozorna
Zakorzenienie

Ewusia_marchew super brzuszek

Nebula witaj

Hariett poszalałaś z zamawianiem

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dziewczyny a będziecie używać puder/zasypkę? I jeszcze jedno mam pytanie, jakie kosmetyki do pielęgnacji noworodka są ok? Myślałam o Hipp, nawet teraz są w Rossie w promocji
Ja będę używać Babydream z Rossmanna

Zamówiłam komodę na rzeczy Młodego Mam nadzieję, że szybciutko przyjdzie, TŻ złoży i mogę się brać za pranie i prasowanie.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
O u mnie podobnie pod ubraniem albo pod kołdrą swiruje, jak sie brzuch odkryje to spokój
Mój dokładnie tak samo robi... Małe podlejce z tych naszych dzieci

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:23   #2690
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jak szukacie opinii o swoich szpitalach, to polecam: http://www.gdzierodzic.info/
Przydatne informacje, np. o ilości nacięć krocza.

Przed pierwszym porodem wczytywalam sie w ta stronę. Im wiecej czytałam tym bardziej nie wiedziałam gdzie chce rodzic. W koncu TZ decydował gdzie jedziemy
Stary 2015-11-01, 21:31   #2691
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

U mnie tez tak jest
Stary 2015-11-01, 21:37   #2692
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa a Ty zdecydowałaś gdzie rodzisz?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-01, 21:46   #2693
kogielmogiel
Rozeznanie

Weekend, weekend i po weekendzie. Strasznie szybko zlecialo tym razem.
Udalo mi sie w sobote kupić kurtkę, w ktorej mam zamiar dochodzić do porodu.
Coś ostatnio mnie brzuch pobolewa, jutro wizyta to moze lekarz będzie mial pomysł od czego to

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Cześć wam, ja dzisiaj dopiero was nadrabiam gości miałam i taki oto prezent dostałam od kuzynki po jej synku
Fajny prezent, ładnie wygląda.
Stary 2015-11-01, 21:56   #2694
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również zastanawiam nad tymi produktami, bo przyznam, że Hipp'a nie używałam, a te rabaty jednak kuszą.
Hipp jest składowo tak samo dobry jak babydream też dostałam te zniżki

Jerzyczka, termometr chyba jednak lepiej kupić wcześniej, no chyba że nie przeszkadza Ci mierzenie takim zwykłym trzeba mieć możliwość sprawdzenia czy dziecko nie jest chore jak się coś z nim dzieje a z laktatorem różnei dziewczyny kupują, ja zamierzam już wcześniej zamówić ale część dziewczyn dopiero jak uzna że im to potrzebne

A tak btw. dziewczyny leci juz Wam z piersi? u mnie jak ścinę to trochę tak
Stary 2015-11-01, 21:56   #2695
kinga1701
Zakorzenienie

mojakaren czyli już po imprezie, fajnie że się wszystko udało i wszyscy zadowoleni. I że Ty wytrzymałaś dwa dni zabawy

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Super prezent.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:13   #2696
hariett
Zadomowienie

Viki tak, leci od 17 tc

Niunia śliczny kosz :3

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:13   #2697
pietrusiowata
Rozeznanie

Viki ja od kilku dni mam ślady na biustonoszu, ale tylko z prawej piersi.

Niepozorna na jaką komodę się zdecydowałaś, bo pamiętam że szukałaś 60cm?

A mnie chyba siostra tż i jej mąż zarazili Przyjechali przeziębieni do babci a dzisiaj ja czuję, że coś mnie bierze Dobrze, że dostałam duuuużo soku z malin od babci, będzie mnie ratował
Stary 2015-11-01, 22:18   #2698
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Niepozorna na jaką komodę się zdecydowałaś, bo pamiętam że szukałaś 60cm?

Dokładnie Zamówiłam z allegro białą 6 szuflad szer. 60cm, a wys. 130cm. Mam nadzieję, że na początek wystarczy.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-01, 22:21   #2699
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Casaa a Ty zdecydowałaś gdzie rodzisz?

Albo salve, albo matka polka (tam gdzie jest Kamilka) zobacze co gin orzeknie.

Viki mi juz tez od dluzszego czasu leci....
Stary 2015-11-01, 22:23   #2700
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałyście termometr bezdotykowy? Jaki polecacie??

I jak z zamiarem zakupu sterylizatora do butelek?;> chyba że wszystkie karmić będą piersią:confuse d:
Ja bede karmic piersia i butelka,sterylizator mam z drugiej reki,ale inaczej bym nie kupowała. Tutaj raczej sie tylko myje butelki bardzo dokladnie,zreszta jak moja mama byla w pierwszej ciazy to takie same
zalecenia byly,sterylizacja weszla pozniej.

Cytat:
Przelać wrzątkiem...niby proste ale "mądre głowy" twierdzą że to mało...więc pytam bo moim zdaniem to też wystarczy

Jak wyżej,tutaj polozne zabraniaja sterylizowac :-D

Cytat:

A może poproś o polozna srodowiskowa? Przychodzilaby do domu przed porodem ci wyjasnic troche spraw

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości