|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Oczywiscie nie kazdy bol tego rejonu oznacza rozejscie spojenia generalnie ta przypadlosc dotyka niewiele kobiet wiec nie ma co od razu zakladac najgorszego ![]() Tam jest sporo struktur, ktore w naszym stanie moga bolec dlatego Uaoo dla spokoju poinformuj na wizycie gina i niech oceni czego moze to dotyczyc
|
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciazy leżałam na Kasprzaka na patologi. Szpital rzeczywiście stary ale na opiekę nie narzekam. Koleżanka która tam rodziła mówiła ze były problemy ze znieczuleniem. W tej ciazy zaliczałam tez MSW i wiecej tam nie pójdę. Lekarz był mało uprzejmy. Rodziłam na Madalinskiego i tam tez planuje kolejny poród. Byłam zadowolona z porodu. Co do Inflanckiej to raczej słabe opinie słyszałam. No a o brodnowskim rownież słyszałam ze umieralnia. Cytat:
Można do 6 nosp dziennie. Tych zwykłych oczywiście. Cytat:
Mojej ropialo bo miała problem z niedrożnym kanalikiem. Biorę i teraz bo na szkole rodzenia mówili ze to lepsze do przemywania na początek. Cytat:
Ja mam nc100 i sie sprawdza. Podejrzewam ze nowszy model rownież dobry. |
||||
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dochodzi rozżalenie, bo muszę się prosić nawet o szklankę wody. Dla mnie, wiecznie aktywnej, to bardzo trudne.Czy ten termometr bezdotykowy jest konieczny? często się dzieciom kontroluje temperaturę?w ogóle nie pomyślałam, o takich rzeczach do tej pory. dziewczyny, przeglądam tutaj ten wątek i parę tyg temu któraś z Was wrzuciła filmik o kąpaniu dziecka. Jak to jest z tą kąpielą? Można moczyć pępek? Mama mi mówiła, że wody się leje tylko troszkę by nic dziecku nie zrobić....a ja tam widziałam, że dzicko samo zamyka oczka gdy mu się polewa główkę wodą. Sliczna sprawa. No i ze względu na mój stan, nie będziemy chodzić na SR. Więc wszystkiego musimy się dowiedzieć z ęternetów. |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze obecny bol to czysta przyjemnosc w porownaniu do porodowego :P |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wszędzie czytam że umieralnia, ale co mam przez to rozumiec? ![]() ostatnio byłam u swojego gina na wizycie i chciał mnie położyć na patologie na Brodnowski bo mialam skurcze i ja mu mowie ze slyszalam ze tam ma słabe opinie ten szpital. A on mowi zebym tego nie sluchala, on ma tam duzo znajomych kolegow to sie mna nalezycie zajma. No w koncu chodze do niego od 4tc prywatnie,sporą kase u niego zostawiam i nie chcialabym zeby mnie skierowal do jakiejs umieralni... |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam http://www.empik.com/mamo-tato-co-ty...4630,ksiazka-p jeśli chodzi o pielęgnację noworodka
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po imprezowym łikendzie
![]() Wesele siostry udało się super, pogoda piękna, siostra wyglądała bajecznie, jedzenie mega Muzyka też, fajny mieli zespół niestety na parkiecie jakoś szczególnie nie brylowałam ![]() Powiem Wam, że mi było cieżko wysiedziec, najbardziej w kość dawały bolace plecy i żebra / żołądek. Dobrze, że przy sali mieli Młodzi apartament to poleżałyśmy z siostrą trochę żeby nabrać sił i rozprostować kości. Ja się mega wzruszałam zwłaszcza na błogosławieństwie, pięknie było ![]() zuken gratuluję udanej wizyty! szpital masz kawałek drogi, ale to na pewno dobry wybór Jerzyczka piękne ciuszki ![]() magda1706 też dostałam tą przesyłkę Hipp ostatnio ![]() Planujesz skorzystać z rabatów i kupić ich wiecej produktów? Ja się zastanawiam bo nie znam opinii.. Dotka mój Młody reaguje podobnie na światło Kopie jak szalony, podnoszę bluzkę żeby lepiej było widac brzuch i nastaje cisza, zasłaniam a on dawaj od nowa ciekawe to ![]() Ewusia super te zdjęcia Nebula witaj! i wytrwalości z tym leżeniem!
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, dlatego dołączyłam do wątku. Myślę, że tutaj dowiem się paru ciekawych rzeczy, jak np ta rekomendacja
|
|
|
|
|
#2681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I super, że wesele się udało
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, super że wesele się udało
![]() Hah, a u nas już widać, że ja mam więcej czasu, jedzonko dla TŻta na jutro zrobione, od razu widać czy sam sobie robi kanapki (ser+szynka), czy ja robię (ser, szynka, papryka, sałata), do tego dałam mu kiwi, ciasteczka zbożowe i kawałek szarlotki, którą dziś piekłam, wyszla boska! I zrobiłam mu śniadanko na rano: kasza jaglana z kakao, bananem, daktylami, olejem kokosowym, pyszne to Ja sobie też zrobię, ale rano na ciepło ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wam, ja dzisiaj dopiero was nadrabiam gości miałam i taki oto prezent dostałam od kuzynki po jej synku
Nebula witaj. kciki żeby dzidziuś wytrzymał jak najdłużej i współczuję leżenia
|
#2684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z bólem nie pomogę bo nie miałam czegoś takiego. Może to tylko wiązadła się poluzowują, mnie ostatnio stopa urosła Cytat:
Wszystko zależy od dziecka, może być tak, że będziesz sprawdzać temperaturę co chwilę, a może być tak, że raz w miesiącu albo rzadziej. Dzieci mogą gorączkować przy ząbkowaniu, po szczepieniach, jak są chore. Nigdy nie chodziłam na SR i jakoś dałam radę, będzie dobrze Po porodzie przychodzi położna, więc na pewno pomoże z kąpielą i ze wszystkimi innymi problemami ![]() niunia Śliczny Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-11-01 o 20:40 |
||
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O żelaznej pozytywne opinie słyszałam. A tu wpis o Inflanckiej https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post45344898 Druga koleżanka która rodziła na Inflanckiej tez stwierdziła ze drugiego dziecka tam nie urodzi, ale nie pamietam z czym był problem. |
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Jak szukacie opinii o swoich szpitalach, to polecam: http://www.gdzierodzic.info/
Przydatne informacje, np. o ilości nacięć krocza. |
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko chyba nie dam rady Was dziś nadrobić
My byliśmy na kawie u mojej Babci, potem w gościach u Teściów, na trzech cmentarzach i dzień zleciał ![]() Zgrzeszyłam dziś frytkami z keczupem :P duuużą ilością ![]() Nie mogę się doczekać wypłaty męża, żeby zamówić w końcu łóżeczko ja sama nie wiem czy zamawiać ten termometr bezdotykowy.. z laktatorem też mam dylemat, ale chyba zamowie jak bedzie taka potrzeba po prostu.. ![]() Piękna jesień dziś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod ubraniem albo pod kołdrą swiruje, jak sie brzuch odkryje to spokój
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewusia_marchew super brzuszek
Nebula witaj Hariett poszalałaś z zamawianiem ![]() Cytat:
![]() Zamówiłam komodę na rzeczy Młodego ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed pierwszym porodem wczytywalam sie w ta stronę. Im wiecej czytałam tym bardziej nie wiedziałam gdzie chce rodzic. W koncu TZ decydował gdzie jedziemy
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
Weekend, weekend i po weekendzie. Strasznie szybko zlecialo tym razem.
Udalo mi sie w sobote kupić kurtkę, w ktorej mam zamiar dochodzić do porodu. Coś ostatnio mnie brzuch pobolewa, jutro wizyta to moze lekarz będzie mial pomysł od czego to ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Fajny prezent, ładnie wygląda. |
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jerzyczka, termometr chyba jednak lepiej kupić wcześniej, no chyba że nie przeszkadza Ci mierzenie takim zwykłym trzeba mieć możliwość sprawdzenia czy dziecko nie jest chore jak się coś z nim dzieje A tak btw. dziewczyny leci juz Wam z piersi?
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren czyli już po imprezie, fajnie że się wszystko udało i wszyscy zadowoleni. I że Ty wytrzymałaś dwa dni zabawy
Super prezent. |
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Viki tak, leci
od 17 tc ![]() Niunia śliczny kosz :3
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Viki ja od kilku dni mam ślady na biustonoszu, ale tylko z prawej piersi.
Niepozorna na jaką komodę się zdecydowałaś, bo pamiętam że szukałaś 60cm? A mnie chyba siostra tż i jej mąż zarazili Przyjechali przeziębieni do babci a dzisiaj ja czuję, że coś mnie bierze Dobrze, że dostałam duuuużo soku z malin od babci, będzie mnie ratował
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalecenia byly,sterylizacja weszla pozniej. Cytat:
Jak wyżej,tutaj polozne zabraniaja sterylizowac :-D Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

generalnie ta przypadlosc dotyka niewiele kobiet wiec nie ma co od razu zakladac najgorszego 

Do tego dochodzi rozżalenie, bo muszę się prosić nawet o szklankę wody. Dla mnie, wiecznie aktywnej, to bardzo trudne.
21.06.2014r.

Muzyka też, fajny mieli zespół niestety na parkiecie jakoś szczególnie nie brylowałam 

Z bólem nie pomogę bo nie miałam czegoś takiego. Może to tylko wiązadła się poluzowują, mnie ostatnio stopa urosła
Po porodzie przychodzi położna, więc na pewno pomoże z kąpielą i ze wszystkimi innymi problemami