Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 21:27   #1981
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
witaj w klubie

to nie jestesmy same

nie mów nic o bliźniakach
od strony mojego TŻ bliźniaki, ode mnie z każdej str blizniaki, ja 10 lat łykania tabletek...
mój TZ to samo wiecznie w pracy wiecznie zmęczony, więc cięzko

a pamietam czasy jak łykałam anty libido beznadzieja i mi się nigdy nie chciało jemu ciągle wczoraj mu to powiedziałam'' nie myslalam ze keidys tobie się nie bedzie chciec"
czasami mam wrażenie ze juz gwałtem mi to zalatuje jak go męcze
Ja przed slubem tez bralam tabletki przez ok 3 lat. I niestety tabletki powodowaly spadek libido do zera.
No a teraz niby troche wrocilo do normy, ale wydaje mi sie ze kiedys czesciej mi sie chcialo :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:36   #1982
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Fanta trzymam kciuki
A co z twoim pozytywnym testem owu na początku cyklu?To był fałszywy alarm?
No właśnie tego nie rozumiem nie mam pojęcia co to było. Może jakiś wadliwy test albo miałam jakieś chwilowe zaburzenie poziomu LH?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:54   #1983
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Fanta do działa!

Ja nie jestem lekarzem więc Ci nie powiem czy będziesz miała cc

Zamówiliśmy pralkę. Ma funkcje "baby protect"
A jaką? Ja się napaliłam na Samsung eco bubble...

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość
HAHAHA ja też kupiłam pralkę z ta funkcją oby przydała się jak najszybciej czego i Tobie życzę

ja złapałam dzisiaj mega doła minoł teoretyczny czas owulacji (nie ma gwarancji czy wystąpiła) i uświadomiłam sobie że znów musze czekać conajmniej 33 dni do następnej przypuszczalnie owulacji. Mam nadzieje że nie zostanę tu za chwile sama

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Fanta trzymam kciuki oby za 2 tyg były efekty
Ja mam wrażenie, że będę ostatnia...

A u mnie ten cykl chyba znowu będzie stracony Owulacja była jakoś w weekend, a mój mąż w sobotę stwierdził, że jest zmęczony pomimo, że mu od dłuższego czasu wspominałam że te dni będą w weekend [/QUOTE]
To zadziałaj na zasadzie "śpij, śpij, ja sobie poradzę" - mi tż zawsze tak mówił, jak nie miałam ochoty

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem po wizycie u ginekologa i jest ok tak mi ulżyło

okazało się, że mój 14 dniowy okres nie jest niczym niepokojącym- mógł to spowodować stres, mogło to się zdarzyć ot tak- po prostu, mogła to być choroba, którą przechodziłam... ale mogła to być nieprawidłowo rozwijająca się ciąża- dla spokoju ducha tą możliwość odrzucam, nie chce nawet o tym myśleć (robiłam test ciążowy 2 tyg po owulacji i był negatyw więc tego się trzymam- jak już pisałam- dla spokoju ducha )

a najfajniejsza wiadomość to taka, że mam dni płodne i za 3-4 dni owulacje : D myślałam że w tym miesiącu owu nie będzie a tu taka niespodzianka
jestem w szoku bo okres dostałam 12 października (potem 1 dzień przerwy i znów) całość skończyła mi się 26 października, więc na dobrą sprawę myślałam że mam 21 dc a usg wykazało 11-12 dc. Hurrraaaa
Super, będziecie mogli podziałaś!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Przykra sprawa z tą rodziną . Mi też by było przykro i źle. Na to chyba nie ma słów. Nie przejmujcie się ludźmi, którzy najwyraźniej na to nie zasługują. Głowa do góry. Zawsze słyszałam, że czym cięższy krzyż tym większa nagroda. Daj znać jak po wizycie. Ja trzymam kciuki za dobre wieści.I spróbuje się nie przejmować tym wszystkim
Staram się jak mogę... Najbardziej przykro tż, mi było wcześniej, jak moja babcia i kuzynka z chłopakiem przyjechali i mimo, że mieli po drodze, to nie chciało im się wstąpić na cmentarz. Jestem ciekawa, czy jak na Święta przyjadą, to zajadą chociaż na chwilę... Tż jest przykro, bo wcześniej od kuzynów słyszał, że go traktują jak rodzonego, jeden chciał bardzo być chrzestnym naszego dziecka - a tu proszę...

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Mojemu się codziennie chce ale nie liczę na ciąże bo bez leków nie mam co liczyć na owulacje raczej
No właśnie mojemu też się chce, mogłabym go obudzić w środku nocy i na sex by się rozbudził w 5 sekund - sprawdzone info Ale by był uradowany, jakbym mu zapowiedziała, że się będziemy intensywnie starać

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie, nie stAraliśmy się o przyjęcie do programu przy naszej procedurze in vitro. A teraz w sumie "tylko" kriotransfer, tak jakby dokończenie procedury sprzed dwóch lat, więc bez stymulacji, zatrzymywania cyklu itd. Jadę na naturalnym cyklu, dwa dni po owulacji podadzą mi moje dwa zarodki, które są obecnie zamrożone od tamtego czasu i tyle. Potem dwa tygodnie niepewności i test

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

I dziękuję za kciuki

A powiedz mi, bo ja się kompletnie nie orientuję w in vitro - jak to jest dokładnie z tym? Bo szczerze, próbowałam się dowiedzieć i nadal nie wiem, co Kościołowi przeszkadza w in vitro. Moja wiedza jest taka, że masz zamrożone zarodki i je sobie wprowadzasz, że tak to ujmę nieprofesjonalnie (koniec wiedzy). I nie bardzo wiem, co ma być złego w tym...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:57   #1984
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja idę spać dziewczyny Kurczę ale dziwnie w domu bez TŻ, ponad rok nie miał nocek, przyzwyczaiłam się że jest w nocy w domu i nie wiem czy uda mi się usnąć...na razie poczytam książkę i może usnę

Dobranoc

Stary 2015-11-02, 22:13   #1985
geosmina
Wtajemniczenie

Witam nową staraczkę😊

Cytat:
Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC. Co tam wyjdzie też jestem ciekawa, bo jak bliźniaki to kurka muszę szybko mieszkanie zmienić, bo jak przyjdą na świat to będziemy mieli zrujnowaną zdolność kredytową
Nie wiem czy wystarczą same dioptrie, ja miałam CC w 36 tc bo zaczęły mi się odwarstwiać siatkówki w obu oczach. 3 tygodnie po urodzeniu małej miałam poważną operację jednej siatkówki, a drugiej laser😒

Cytat:
Naprawdę wspominam go przegenialnie w piatek wieczorkiem w dniu twrminu urodziłam, w poniedziałek rano byliśmy już w domu, w czwartek zdjęli mi szwy i potem to już latałam jak fryga
Super, ja po cesarce dobry tydzień cierpiałam, i nawet 2 tyg po porodzie potrafiły mnie dopaść mocne bóle brzucha. Ale pierwsze doby to był koszmar i dramat 😔

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witajcie! Nie było mnie trochę, chyba przez wczorajsze święto i przygotowania do niego. Miało być tak, że będziemy siedzieć sami, a tu najpierw mama z braćmi na obiad i kawę, później godzina przerwy i teście, szwagierki dwie, mąż i córka szwagierki na kawie. Smutna byłam potem cały wieczór, który spędziliśmy na cmentarzu u Wikusi. Sporo zapalonych zniczy stało, od najbliższej rodziny i znajomych trochę, niestety dalsza rodzina się nie pojawiła na cmentarzu, tż było przykro (moja rodzina ma za daleko, jego ma bardzo blisko), bo wszyscy się zawsze spotykają na każde święta, także na 1 listopada i utrzymują, że są najbliższą rodziną - widzieliśmy to właśnie wczoraj.

Jutro jadę na badania, strasznie się boję co wyjdzie, ale najbardziej póki co obawiam się o to, że nie pozwolą nam się z tż starać, że trzeba będzie powtarzać badanie no i że nie dostaniemy wyników tego samego dnia, a z następną wizytą w Wawie nie wiem, kiedy będziemy

Ja ostatnio mam wrażenie, że dźwigam krzyż na krzyżu...

Ja na teściową ogólnie też nie narzekam, też staje po mojej stronie jeśli w ogóle, ale upierdliwa jest i jęcząca strasznie. Czasem to potrafi nieźle zmęczyć Za to mamy chyba mamy takie same :

Któraś z Was pisała odnośnie obiadów u teściowej, że nie ma - niestety mając dziecko lepiej przywozić coś swojego w takiej sytuacji... Ja sama nie wiem, czy bym sobie wyobrażała coś takiego, wiem jednak, że jak ktoś przychodzi do mnie z małym, np rocznym dzieckiem, które nie wszystko je - trudno mi się dostosować i wolałabym, żeby mama wzięła coś dla dziecka. Sama zresztą bym tak robiła wiedząc, co dziecko lubi, a co nie. Ze starszym, które już je więcej i babcie wiedzą, co lubi, trochę mnie to dziwi. Sama jeździłam do babci jednej i drugiej i zawsze coś było do jedzenia, najwyżej się jadło np jedno danie, jeśli drugie nie smakowało, choć nie pamiętam takich sytuacji
Strasznie przykra sprawa z tą rodziną, ciężko to sobie wyobrazić 😔

Ważne że będziecie już wiedzieć na czym stoicie, bądź dobrej myśli...

Z jedzeniem u teściowej to tym dziwniejsze, że często u niej jesteśmy i dobrze wie, co Lena lubi i potrafi ugotować to, co wiadomo że zje, a są sytuacje że olewka z jej strony i radź se sama. Gdybym miała czas, to bym gotowała, a akurat tak wyszło że kompletnie nie miałam kiedy.

Cytat:
Cześć dziewczyny,
jestem po wizycie u ginekologa i jest ok tak mi ulżyło

okazało się, że mój 14 dniowy okres nie jest niczym niepokojącym- mógł to spowodować stres, mogło to się zdarzyć ot tak- po prostu, mogła to być choroba, którą przechodziłam... ale mogła to być nieprawidłowo rozwijająca się ciąża- dla spokoju ducha tą możliwość odrzucam, nie chce nawet o tym myśleć (robiłam test ciążowy 2 tyg po owulacji i był negatyw więc tego się trzymam- jak już pisałam- dla spokoju ducha )

a najfajniejsza wiadomość to taka, że mam dni płodne i za 3-4 dni owulacje : D myślałam że w tym miesiącu owu nie będzie a tu taka niespodzianka
jestem w szoku bo okres dostałam 12 października (potem 1 dzień przerwy i znów) całość skończyła mi się 26 października, więc na dobrą sprawę myślałam że mam 21 dc a usg wykazało 11-12 dc. Hurrraaaa
Widzisz jakie pozytywne wieści, korzystajcie! 😁

Ja wczoraj wróciłam do domeczku, jeszcze zaliczyliśmy dwa cmentarze u mnie w mieście i wizytę u moich rodziców, wróciłam tak padnięta, że zasnęłam w trakcie usypiania dziecka, przy czym dziecko nie zasnęło hehe😉 jutro do pracy na 14 a rano do lekarza z córcią..

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 22:29   #1986
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie ten cykl chyba znowu będzie stracony Owulacja była jakoś w weekend, a mój mąż w sobotę stwierdził, że jest zmęczony pomimo, że mu od dłuższego czasu wspominałam że te dni będą w weekend
To zadziałaj na zasadzie "śpij, śpij, ja sobie poradzę" - mi tż zawsze tak mówił, jak nie miałam ochoty

Staram się jak mogę... Najbardziej przykro tż, mi było wcześniej, jak moja babcia i kuzynka z chłopakiem przyjechali i mimo, że mieli po drodze, to nie chciało im się wstąpić na cmentarz. Jestem ciekawa, czy jak na Święta przyjadą, to zajadą chociaż na chwilę... Tż jest przykro, bo wcześniej od kuzynów słyszał, że go traktują jak rodzonego, jeden chciał bardzo być chrzestnym naszego dziecka - a tu proszę...

No właśnie mojemu też się chce, mogłabym go obudzić w środku nocy i na sex by się rozbudził w 5 sekund - sprawdzone info Ale by był uradowany, jakbym mu zapowiedziała, że się będziemy intensywnie starać

A powiedz mi, bo ja się kompletnie nie orientuję w in vitro - jak to jest dokładnie z tym? Bo szczerze, próbowałam się dowiedzieć i nadal nie wiem, co Kościołowi przeszkadza w in vitro. Moja wiedza jest taka, że masz zamrożone zarodki i je sobie wprowadzasz, że tak to ujmę nieprofesjonalnie (koniec wiedzy). I nie bardzo wiem, co ma być złego w tym...[/QUOTE]

Kosciołowi przeszkadza, ze zapłodnienie odbywa się poza organizmem i że mrozi się zarodki, a to przecież ludzkie istnienia z duszą itd. Z nieznajomości przez nich tematu wynikają dyrdymaly, które opowiadają o uśmiercaniu zarodków itp. Szkoda się denerwować, zwisa mi zdanie kościoła. Niech się zajmą przeciwdziałaniem pedofilii, to zdaje się ich dotyczy bezpośrednio

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cos mi się dziwnue cytuje...

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 23:09   #1987
natlem
Zadomowienie

Cytat:

A powiedz mi, bo ja się kompletnie nie orientuję w in vitro - jak to jest dokładnie z tym? Bo szczerze, próbowałam się dowiedzieć i nadal nie wiem, co Kościołowi przeszkadza w in vitro. Moja wiedza jest taka, że masz zamrożone zarodki i je sobie wprowadzasz, że tak to ujmę nieprofesjonalnie (koniec wiedzy). I nie bardzo wiem, co ma być złego w tym...

Kosciołowi przeszkadza, ze zapłodnienie odbywa się poza organizmem i że mrozi się zarodki, a to przecież ludzkie istnienia z duszą itd. Z nieznajomości przez nich tematu wynikają dyrdymaly, które opowiadają o uśmiercaniu zarodków itp. Szkoda się denerwować, zwisa mi zdanie kościoła. Niech się zajmą przeciwdziałaniem pedofilii, to zdaje się ich dotyczy bezpośrednio

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Też mnie szarpie jak to słyszę ich wtracanie się do in vitro (lepiej żeby małżeństwa z braku dzieci się rozwiodly lub zrobiły dzieci na boku)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 23:29   #1988
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Dominika dziwna ta akcja w WC Gratuluję ostatniego plastra i życzę szybkiego znalezienia się na liście NASZE PRZYSZŁE MAMUSIE
Ja też ciekawa co tam siedzi - pewnie jakiś gałganek, ale czy sam to się jeszcze okaże.
Dziękuje i czekam na to z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja przed slubem tez bralam tabletki przez ok 3 lat. I niestety tabletki powodowaly spadek libido do zera.
No a teraz niby troche wrocilo do normy, ale wydaje mi sie ze kiedys czesciej mi sie chcialo :P
Oj, moje libido jest na poziomie gorszym niż zero. Chce mi się tylko w trakcie okresu Więc czekam na odstawienie tych plastrów jak na zbawienie Biedny ten mój mąż, ale za to już nie może się doczekać tych starań

Cytat:
A
Mój mąż często tak działa Ale ma jeszcze na tyle grzeczności, że zapyta mnie: "mogę Cię zgwałcić" Robi to z reguły rano, więc on działa a ja smacznie śpie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Super, ja po cesarce dobry tydzień cierpiałam, i nawet 2 tyg po porodzie potrafiły mnie dopaść mocne bóle brzucha. Ale pierwsze doby to był koszmar i dramat ��
Ja co prawda cesarki nie miałam, ale mój brzuch wygląda jakby ją miał. Miałam operację i rozcinali mi cały brzuch Przez trzy tygodnie dochodziłam do siebie. Nie mogłam wstać, ani nawet usiąść. Nie mówiąc już o kichaniu czy kaszlu. Myślałam wtedy, że mi wszystkie szwy rozerwie. A najgorsze było na końcu, gdy zrobił mi się koloid i szwy wrosły w skórę, ich wyciąganie to był horror.
Więc ja już wolę poród SN, pomęczę się chwilę ale później przynajmniej szybko stanę na nogi

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-11-02 o 23:32
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 23:30   #1989
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja idę spać dziewczyny Kurczę ale dziwnie w domu bez TŻ, ponad rok nie miał nocek, przyzwyczaiłam się że jest w nocy w domu i nie wiem czy uda mi się usnąć...na razie poczytam książkę i może usnę

Dobranoc
Ja bym nie zasnęła... Ja to w ogóle nie rozstaję się z tż na długo, raz nie widzieliśmy się tydzień jak byliśmy niecały rok razem, później czasem na 2 dni, ale od lat kilku nie rozstaliśmy się nawet na jeden dzień

Cytat:
Strasznie przykra sprawa z tą rodziną, ciężko to sobie wyobrazić 😔

Ważne że będziecie już wiedzieć na czym stoicie, bądź dobrej myśli...

Z jedzeniem u teściowej to tym dziwniejsze, że często u niej jesteśmy i dobrze wie, co Lena lubi i potrafi ugotować to, co wiadomo że zje, a są sytuacje że olewka z jej strony i radź se sama. Gdybym miała czas, to bym gotowała, a akurat tak wyszło że kompletnie nie miałam kiedy.
No to faktycznie dziwne... Jeszcze pisałaś, że tż jest na jej zawołanie każde, ja bym to ograniczyła żeby zobaczyła, że bez niego źle, może zmieni nastawienie

Cytat:

No ogólnie się teraz dziwnie cytuje nie tylko Tobie widzę...

Ja jestem osobą wierzącą i jako taka obchodzi mnie zdanie Kościoła (no i to, że są przypadki księży-pedofili mnie jakoś nie przekonuje żeby Kościoła nie lubić, bo w każdej grupie są wybryki natury...), aczkolwiek nie ze wszystkim się zgadzam. Jeśli faktycznie zarodki są wyrzucane, to nie do końca mi się to podoba, ale z drugiej strony - zawsze chociaż ten jeden zarodek to będzie żyjąca istota ludzka. A zamrażanie akurat mi kojarzy się z tym, że po śmierci jesteśmy też zamrożeni, to i przed życiem ziemskim też możemy być

Ja tam teologiem nie jestem to się nie znam za bardzo. Jestem wierząca, ale jak już pisałam, nie ze wszystkim się zgodzę, co Kościół mówi.
Ale dziękuję za wyjaśnienie!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-11-02, 23:48   #1990
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

To dawaj znać jak pęcherzyk się ma. Oby pękł skurczybyk. Jeśli lekarz Ci nie mówił, że to torbiel to znaczy że to nie on. Nie ma co się przez internet diagnozować. Ja też kiedyś miałam płyn w tych rejonach - a miałam jakieś głupie zatrucie. Więc nie ma się czym przejmować.

Witaj
to szczęśliwy wątek więc zapraszamy. W 8 tyg mamy już 3 ciąże tak że skuteczność u nas duża
dam dam, bardzo sie boje wizyty

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
. 16dc cyklu test owu pokazał dwie kreski obie bardzo jasne czyli co działać dziś czy dopiero jutro?
ja bym dzialala i dzis i jutro, mi w 15dc wyszedl pozytywny dopiero i nie zadzialalismy, dopiero dzis w 16 pewnie na pozno...

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2015-11-02 o 23:52
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 23:50   #1991
VelaLuca
Wtajemniczenie

My z mężem często się rozstajemy. Z reguły przez moją pracę, w sezonie to co tydzień, co dwa wyjeżdżam na minimum 2 dni więc już się nauczyliśmy zasypiać i spać osobno Często też mąż nocuje u siebie w domu ja u siebie - zupełnie nam to nie przeszkadza. Co więcej uważam że bardzo nam się to przydaje
Stary 2015-11-03, 08:23   #1992
monique_05
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam Samsunga z eco bubble i jestem zadowolona póki co, model chyba e0w0w końcówka o ile dobrze pamiętam i gra melodyjki jak się skończy pranie :-D oczywiście można to wyłączyć ale wszystko jest doprane i pachnące, są też krótkie programy jak jest potrzeba odświeżenia tylko

Edytowane przez monique_05
Czas edycji: 2015-11-03 o 10:57
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:24   #1993
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie zasnęła... Ja to w ogóle nie rozstaję się z tż na długo, raz nie widzieliśmy się tydzień jak byliśmy niecały rok razem, później czasem na 2 dni, ale od lat kilku nie rozstaliśmy się nawet na jeden dzień
My na szczęście też nie, oboje pracujemy na "na miejscu", mamy do swoich prac około 10 minut piechotą więc szybko wracamy do domu. Gorzej jak jedno ma na rano a drugie na popołudnie, wtedy się mijamy i dopiero wieczorem widzimy

Stary 2015-11-03, 08:28   #1994
monique_05
Raczkowanie

Ja dzisiaj wybieram się na usg ginekologiczne, zobaczymy czy wszystko w porządku. A później wizyta u onkokoga z tą piersią - ginekolog jednak zdecydowanie powiedziała, żeby go odwiedzić, gdyż jest potrzebna bardziej szczegółowa diagnostyka.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:28   #1995
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

No to faktycznie dziwne... Jeszcze pisałaś, że tż jest na jej zawołanie każde, ja bym to ograniczyła żeby zobaczyła, że bez niego źle, może zmieni nastawienie

No ogólnie się teraz dziwnie cytuje nie tylko Tobie widzę...

Ja jestem osobą wierzącą i jako taka obchodzi mnie zdanie Kościoła (no i to, że są przypadki księży-pedofili mnie jakoś nie przekonuje żeby Kościoła nie lubić, bo w każdej grupie są wybryki natury...), aczkolwiek nie ze wszystkim się zgadzam. Jeśli faktycznie zarodki są wyrzucane, to nie do końca mi się to podoba, ale z drugiej strony - zawsze chociaż ten jeden zarodek to będzie żyjąca istota ludzka. A zamrażanie akurat mi kojarzy się z tym, że po śmierci jesteśmy też zamrożeni, to i przed życiem ziemskim też możemy być

Ja tam teologiem nie jestem to się nie znam za bardzo. Jestem wierząca, ale jak już pisałam, nie ze wszystkim się zgodzę, co Kościół mówi.

Ale dziękuję za wyjaśnienie!

Tylko nikt żadnych zarodków nie wyrzuca. Każdy jest na wagę złota i kobiety naprawdę myślą o nich jak o swoich dzieciach. Po prostu nie każdy z nich ruszy z rozwojem, niektóre się degradują, inne nie zaczynają procesu podziału. To jest tak: in vitro zaczynasz od zastrzyków, żeby pobudzić organizm do wytworzenia większej ilości komórek jajowych (w normalnym cyklu masz 1). Jak komórki są dojrzałe, następuje punkcja, czyli ich pobranie, potem embriolog łączy je z plemnikami i przez kilka dni obserwuje. Te, które się rozwijają są podawane kobiecie i jeśli zostają "nadliczbowe" to się je zamraża. Nikt nie "wyrzuci" zarodka nawet najsłabszego, ale rozwijającego się, te się mrozi. Ale "skuteczność" jest taka jak w naturze. Podobno 80% ciąż się nie utrzymuje na samym początku przez wady zarodka i tu jest podobnie, mi pobrano 15 komórek, a miałam z nich 4 zarodki. Z podania pierwszych dwóch mam synka, teraz wracam po dwa ostatnie.

Stary 2015-11-03, 08:42   #1996
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wybieram się na usg ginekologiczne, zobaczymy czy wszystko w porządku. A później wizyta u onkokoga z tą piersią - ginekolog jednak zdecydowanie powiedziała, żeby go odwiedzić, gdyż jest potrzebna bardziej szczegółowa diagnostyka.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Stary 2015-11-03, 08:46   #1997
confused women
Zakorzenienie

Hej Kobietki
Dziś odebrałam wynik bety, po 72h wzrosła ze 126,9 do 479,6, to chyba dobry wynik?
Stary 2015-11-03, 08:52   #1998
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Dziś odebrałam wynik bety, po 72h wzrosła ze 126,9 do 479,6, to chyba dobry wynik?
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:56   #1999
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam nową staraczkę��
Nie wiem czy wystarczą same dioptrie, ja miałam CC w 36 tc bo zaczęły mi się odwarstwiać siatkówki w obu oczach. 3 tygodnie po urodzeniu małej miałam poważną operację jednej siatkówki, a drugiej laser��

Piszę z telefonu-pozdro szejset
A jaką miałaś wadę przed ciążą i dlaczego tak Ci się z siatkówką porobiło??Teraz już jest ok?
Cytat:
Ja mam Samsunga z eco bubble i jestem zadowolona póki co model chyba e0w0w końcówka o ile dobrze pamiętam i gra melodyjki jak się skończy pranie :-D oczywiście można to wyłączyć ale wszystko jest doprane i pachnące, są też krótkie programy jak jest potrzeba odświeżenia tylko

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Nasza piszczy jak skończy i wtedy TŻ zawsze mówi "Kochanie pralka Cię woła"
Cytat:
Kciuki za wizytę

Cytat:
Hej Kobietki
Bardzo dobry Może ty też idziesz w bliźniaki ? A tak na poważnie dla spokoju sobie wpisz w kalkulator link poniżej
http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
A masz już jakieś objawy? Bo ja prócz tych piersi to dalej nic. Nawet mi ta wrażliwość na zapachy przeszła. No mówię wam - ciąża z zaskoczenia
Stary 2015-11-03, 08:58   #2000
Kasmina
Rozeznanie

Panno Izabelo, jest takie powiedzenie "przyjaciół poznaje się w biedzie" ... chyba miałaś okazję to doświadczyć w niedzielę

Nie tylko Wy pamiętaliście o Waszym Aniołku- jest może niedużo osób, które również o Nim pamiętają, ale to są osoby, dla których jesteście na prawdę ważni

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Czekamy na informacje i trzymamy kciuki
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:06   #2001
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobietki

Piękny

Stary 2015-11-03, 09:17   #2002
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Piękny

Cytat:
Bardzo dobry Może ty też idziesz w bliźniaki ? A tak na poważnie dla spokoju sobie wpisz w kalkulator link poniżej
http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
A masz już jakieś objawy? Bo ja prócz tych piersi to dalej nic. Nawet mi ta wrażliwość na zapachy przeszła. No mówię wam - ciąża z zaskoczenia
Hehe w mojej rodzinie od strony mamy było trochę bliźniąt, babcia miała bliźniaki, dziadek miał brata bliźniaka, mamy brat ma bliźniaczki TŻ by się zdziwił co narobił, pierwsza ciąża i od razu jaka Wg tego kalkulatora jestem troszkę powyżej normy, także jest ok
Ja też nie mam żadnych objawów, tylko okresu brak Ehh objawy są- źle, jak ich nie ma to też nie dobrze

Udało mi się zapisać prywatnie do gina na 25. listopada, cieszę, bo terminy wolne były na styczeń dopiero ale mnie wcisnęła A ja chce do tego lekarza chodzić Troszkę późno, ale przynajmniej będzie to już 8 tydz. i może serduszko już będzie
Stary 2015-11-03, 09:58   #2003
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:

Hehe w mojej rodzinie od strony mamy było trochę bliźniąt, babcia miała bliźniaki, dziadek miał brata bliźniaka, mamy brat ma bliźniaczki TŻ by się zdziwił co narobił, pierwsza ciąża i od razu jaka Wg tego kalkulatora jestem troszkę powyżej normy, także jest ok
Ja też nie mam żadnych objawów, tylko okresu brak Ehh objawy są- źle, jak ich nie ma to też nie dobrze

Udało mi się zapisać prywatnie do gina na 25. listopada, cieszę, bo terminy wolne były na styczeń dopiero ale mnie wcisnęła A ja chce do tego lekarza chodzić Troszkę późno, ale przynajmniej będzie to już 8 tydz. i może serduszko już będzie
Nie ma co...trzeba się cieszyć narazie dobrym samopoczuciem i brakiem objawówwystarczy brak @-to najlepszy z najlepszych😀 Beta jest, więc nie masz się co martwić. Fajnie,ze dostałas sie teraz,bo do becikowego z tego co się orientuje musisz miec dokumentacje najpóźniej od 10tc, a❤ juz powinnaś usłyszeć...ahh to musi być cudowne uczucie😌
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:29   #2004
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
Nie ma co...trzeba się cieszyć narazie dobrym samopoczuciem i brakiem objawówwystarczy brak @-to najlepszy z najlepszych😀 Beta jest, więc nie masz się co martwić. Fajnie,ze dostałas sie teraz,bo do becikowego z tego co się orientuje musisz miec dokumentacje najpóźniej od 10tc, a❤ juz powinnaś usłyszeć...ahh to musi być cudowne uczucie😌
A orientujesz się jak jest teraz z becikowym, ile musi wynosić dochód na osobę żeby się załapać? Słyszałam, że tyle jest papierologi przy tym, że nie wiem czy będziemy się w to bawić..ale zawsze już to 1000zł by wpadło, można na zakup wózka dołożyć
Stary 2015-11-03, 10:37   #2005
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
A orientujesz się jak jest teraz z becikowym, ile musi wynosić dochód na osobę żeby się załapać? Słyszałam, że tyle jest papierologi przy tym, że nie wiem czy będziemy się w to bawić..ale zawsze już to 1000zł by wpadło, można na zakup wózka dołożyć
Dochod jest chyba 1922zl na osobę ( no ale wliczasz już chyba maluszka). Myślę, że warto...wkońcu coś nam się od Państwa też należy!
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:08   #2006
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pewnie że warto! Niby 1000 to jest niedużo biorąc pod uwagę wydatki na dziecko ale zawsze to jest 1000 zł, przyda się zdecydowanie zawsze trochę lżej

Lecę do pracy Miłego dnia wszystkim

Stary 2015-11-03, 11:27   #2007
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

No właśnie mojemu też się chce, mogłabym go obudzić w środku nocy i na sex by się rozbudził w 5 sekund - sprawdzone info Ale by był uradowany, jakbym mu zapowiedziała, że się będziemy intensywnie starać .
Nie będziesz - ja będę

Znam to mi często chce się na wieczór, a że Tż zmęczony, spać chodzi ok. 21 to ja go zawsze ok 22 zaczepiam i się budzi

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Mój mąż często tak działa Ale ma jeszcze na tyle grzeczności, że zapyta mnie: "mogę Cię zgwałcić"
Mój również się pyta i ochota jakoś w trakcie przychodzi

Cytat:
Tylko nikt żadnych zarodków nie wyrzuca. Każdy jest na wagę złota i kobiety naprawdę myślą o nich jak o swoich dzieciach. Po prostu nie każdy z nich ruszy z rozwojem, niektóre się degradują, inne nie zaczynają procesu podziału. To jest tak: in vitro zaczynasz od zastrzyków, żeby pobudzić organizm do wytworzenia większej ilości komórek jajowych (w normalnym cyklu masz 1). Jak komórki są dojrzałe, następuje punkcja, czyli ich pobranie, potem embriolog łączy je z plemnikami i przez kilka dni obserwuje. Te, które się rozwijają są podawane kobiecie i jeśli zostają "nadliczbowe" to się je zamraża. Nikt nie "wyrzuci" zarodka nawet najsłabszego, ale rozwijającego się, te się mrozi. Ale "skuteczność" jest taka jak w naturze. Podobno 80% ciąż się nie utrzymuje na samym początku przez wady zarodka i tu jest podobnie, mi pobrano 15 komórek, a miałam z nich 4 zarodki. Z podania pierwszych dwóch mam synka, teraz wracam po dwa ostatnie.
Fajnie że nam to wyjaśniłaś

Ja wierząca nie jestem, ale Tż jest i bałam się co powie na pomysł ginekolożki o podejściu do in vitro w przyszłym roku. Ale on się zgodził, powiedział że chce dziecko, a in vitro nie jest złe

Cytat:
Hej Kobietki
Piękny wynik!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Pewnie że warto! Niby 1000 to jest niedużo biorąc pod uwagę wydatki na dziecko ale zawsze to jest 1000 zł, przyda się zdecydowanie zawsze trochę lżej

Zawsze lepiej mieć 1000zł niż nie mieć
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:29   #2008
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
Dochod jest chyba 1922zl na osobę ( no ale wliczasz już chyba maluszka). Myślę, że warto...wkońcu coś nam się od Państwa też należy!
Cytat:

Macie rację, w sumie jak dają to czemu nie korzystać..zawsze na coś tam się przeznaczy
Stary 2015-11-03, 12:45   #2009
kasia_ruda
Zakorzenienie

Powiem wam, że z becikowym u nasbyło tyle ☠☠☠a&&&ia się, gdybym wiedziała, to nie wiem, czy warto było... Musieliśmy oboje brać zaświadczenia (osobiści!!) z urzędów: skarbowego, zusu, dzielnicy. Każde z nas musiało mieć zaswiadczenie o zarobkach (paniusiom nie wystarczył pit), do tego tż musiał dowozić zaświadczenia z urzędu pracy, bo był na stażu przez kilka miesięcy, w jego kadrach w pracy w ogóle nie słyszano o dokumentach, których od nas wymagano... Tż trzy wolne dni na to stracił, a dokumenty przyjęli mi chyba za 4. podejściem, po czym czekałam na kasę chyba 3 miesiące...

Stary 2015-11-03, 12:49   #2010
Panna Izabela
Zakorzenienie

Zaraz mnie coś trafi w tym szpitalu!!! Nikt nie wie, gdzie mam iść. Badania miałam mieć o 12 a siedzę i czekam na ordynatora, bo ponoć najpierw on mnie musi zobaczyć. Jedni mi karzą na patologię ciąży jak na skierowaniu, drudzy na ginekologię... Jak mi powiedzą, że za późno i badania były na 12 to ich pozabijam.
Cytat:
Ja mam Samsunga z eco bubble i jestem zadowolona póki co, model chyba e0w0w końcówka o ile dobrze pamiętam i gra melodyjki jak się skończy pranie :-D oczywiście można to wyłączyć ale wszystko jest doprane i pachnące, są też krótkie programy jak jest potrzeba odświeżenia tylko
A to są różne wersje? Myślałam, że jest pp prostu samsung eco bubble, tak się nazywa i jest taka pralka tylko jedna...
Cytat:

A no to zmienia postać rzeczy. To ja nie jestem przeciw - przecież do niedawna po poronieniu zarodek był wyrzucany i nikt w Kościele nie brał pod uwagę pochówku, a przecież to istota ludzka z duszą od zapłodnienia...
Cytat:
Panno Izabelo, jest takie powiedzenie "przyjaciół poznaje się w biedzie" ... chyba miałaś okazję to doświadczyć w niedzielę

Nie tylko Wy pamiętaliście o Waszym Aniołku- jest może niedużo osób, które również o Nim pamiętają, ale to są osoby, dla których jesteście na prawdę ważni

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Czekamy na informacje i trzymamy kciuki
My tego doświadczamy już 3 miesiące...
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nie będziesz - ja będę

Znam to mi często chce się na wieczór, a że Tż zmęczony, spać chodzi ok. 21 to ja go zawsze ok 22 zaczepiam i się budzi

Mój również się pyta i ochota jakoś w trakcie przychodzi

Fajnie że nam to wyjaśniłaś

Ja wierząca nie jestem, ale Tż jest i bałam się co powie na pomysł ginekolożki o podejściu do in vitro w przyszłym roku. Ale on się zgodził, powiedział że chce dziecko, a in vitro nie jest złe

Piękny wynik!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Zawsze lepiej mieć 1000zł niż nie mieć
Ojj nie wiem, mam wrażenie, że zanim mi pozwolą się starać to długa droga..
Mój tż nawet jak jest zmęczony to chce.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości