|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Niepozorna ja też u gin w ubraniu ważę 1,5 kg więcej niż w domu. W domu ważę się zaraz po wstanie i siku. A u gin to już w ubraniu i po jedzeniu wiec się zmienia.
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Spróbuj się po kręcić, może po naciskaj lekko brzuch to mały się przesunie. |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia dziewczynki
Ja zmykam do pracy a wieczorkiem do gina podglądać Dorianka^^ |
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Co do pępuszka, położna z sr, matka 4 dzieci, mowila, zeby spokojnie moczyć, osuszyć i potem potraktować spirytusem rozcienczonym lub octaniseptem, ale polecala spirit
Mowila tez ze piersi karmiącej mamy potrafią urosnac o 2-3 rozmiary i o tyle większy biustonosz radziła kupic. Co ciekawe, nie polecala nic bawełnianego bo mowi ze to się bardzo rozciagnie i grawitacja nas zabije hehe. Ona korzystała z koronkowych bo miękkie, łatwo pierś wyjąć, a się nie rozciagaja...
|
|
|
|
#3036 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zmobilizowałam się i zrobiłam zakupy w Gemini. Nie wiem co wy kupowałyście, ale mnie wyszło ok 280 zł. |
||||||||
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
magda super cena za sesję
oby wam pogoda dopisała ![]() kogiel super, że wizyta udana pakować torbę? na razie mogę tam włożyć kosmetyki i paczkę podkładów kinga strasznie współczuję Dotka super, że wsio ok, a mały już coraz większy Jeszcze może się obrócić, moja na poprzednich wizytach co tydzień była ułożona inaczej. Na ostatniej gin powiedział, że pewnie już tak sobie teraz będzie siedziała, ale jak się uprze, to ma jeszcze miejsce by ją zmienić Ale mnie też nie zależy na ułożeniu ![]() Cytat:
Cytat:
Odnośnie szczepień, to dokładnie jeszcze nie zgłębiałam tematu, ale szczepić na pewno będziemy. Na chwilę obecną bardziej jesteśmy za nieskojarzonymi. |
||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zbieram dupkę do tego sądu Trzymajcie kciuki za pozytywny dla nas wyrok
|
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spełniła moich oczekiwań jeśli chodzi o spanie na tyle ile bym chciała, więc może tu się okaże bardziej przydatna.Cytat:
Cytat:
Ja się tą wagą u gina nie sugeruję, bo nie raz bywałam po obiedzie, w butach, naubierana. A teraz przecież tych warstw mamy więcej, buty to już też nie leciutkie baletki
|
|||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wy trzymajcie za mnie,za poltorej Godziny mam jakiegos innego lekarza,zobaczymy czy da mi zwolnienie na kolejny tydzien czy bede musiala do pracy wrocic :-/ ta niepewnosc jest straszna,i tak az do porodu. Czym tak naprawde sa podklady porodowe? Bo tu tego nie maja. Takie podklady jednorazowe do przewijania dziecka pewnie sa za małe i za mało chlonne,nie?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3041 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Magda ![]() Candy, wafla tylko probowalam zeby zobaczyc jaka bedzie reakcja ale nie zamierzam tym sie opychac ![]() Mi jajecznica mocno podbija wiec tego unikam. Wiem, ze tutaj nie ma co porownywac zwyklej cukrzycy do ciazowej ale np moja mama (cukrzyca oczywiscie) nie moze jesc zadnych kasz bo wyniki sa meeeega przekroczone, a to jest w sumie zalecane jako podstawa Musimy sie przemeczyc, po porodzie juz bedzie luzniej ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą na mnie i dobrze działa biały ryż, bo nie mam po nich wysokiego cukru.Kciuki za wszystkie potrzebujące. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
Ciuchów lalek barbie wam nie pokaże, bo nie dokończyłam nawet jednego! Nie sądziłam, że to taka ciężka praca kręgosłup mi nie pozwala na takie zabawy, ale dzisiaj ciąg dalszy. Może coś się w końcu uda uszyć. Noc mam nie przespaną. Lena chora i spała dzisiaj z nami, bo myślałam, że się udusi taki straszny ma kaszel. Pralkę udało się naprawić Kupiłam sobie wczoraj dwa lakiery w Rossie I byliśmy w biedronce, kupiliśmy tą suszarkę i kupiłam pojemnik na zabawki dla Leny. A dzisiaj mam mało czasu na wizaż, więc pewnie mnie tu nie będzie, no i zabieram się za pranie ciuszków Trzymam kciuki za dziewczyny wizytujące dziś !Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U mnie dzisiaj ladne sloneczko, ale mroz jest. Dziewczyny trzymajcie za mnie, dzisiaj mam wizyte u lekarza i mam nadzieje, ze nie wroce do szpitala.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Wizytujace dzis
![]() Malwi ![]() Medeline ![]() Kasiulenkowo ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-03 o 09:11 |
|
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotka gratuluję udanej wizyty, Witek rośnie jak na drożdżach
no i mam nadzieje ze jednak sie przekręci, moj tez jest ulozony glowka do gory, ale gin mowi ze spokojnie do 35 tc ma czas. Choc wiadomo ze co innego teoria a co innego praktyka.No i trzymam kciuki za wyniki prób! Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3048 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
No i wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Zdrówka dla córki Cytat:
Będzie dobrze
|
|||||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie wizytuję, bo mi.przełożyli wizytę na tydzień później (lekarza fizycznie nie ma na miejscu) ... i będę szła do rodzinnego po L4 na tydzień.
Co do.zamówienia gemini, jak policzyłam typowo wyprawkowe rzeczy to wyszło 288zł, ale jak doliczyć suplementy, krem na blizny (bo przecież wiem już, że CC), odplamiacz do ubranek, coś do dezynfekcji (wiecie, sik na podłodze czy coś), kilka rzeczy typu pojemnik na smoczek itp, kilka leków dla rodziny to niestety, cena wyszła jaka wyszła. UAO, Masz złotą rączkę w domu
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-03 o 09:41 |
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
matko kochana nie piszcie tyle bo nie dam rady nadrobić, jestem jakieś 16 stron do tyłu
zajęłam się ostatnio szukaniem wózka w necie i spodobały mi się 3 modele tako: extreme, alive new, omega. i znowu dylematy ![]() i przyszła dziś czapeczka zimowa dla małego, ta z hm. podoba mi sie i wydaję się że jest mała |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, lekkiego porodu i duzo zdrowka dla Was
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Niepozorna mam dzisiaj dokladnie to samo, mała mi tak cisnie na pecherz ze mnie boli :/ Kasia, najlepsze życzenia urodzinowe! Czemu Cie doluja? Z tego co widze po nicku jestesmy w tym samym wieku ![]() Ja dzisiaj ide po południu na spotkanie z położną- zwiastuny nadchodzacego porodu. Ciekawe czy dowiem sie czegos wartościowego
|
|
|
|
#3054 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poodzenia na wizycie ![]() Cytat:
A podklady poporodowe to nie te wielkie podpaski bella mama np? ![]() Cytat:
Kciuki ![]() U mnie dzis kolejna nocka z glowy :-( niepotrzebnie wczoraj spalam w dzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3055 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Największe marzenie nosze pod sercem, będzie zdrowy to będzie największe szczęscie, zresztą jak dla każdej z nas![]() Cytat:
no ale cóż nie przeskoczymy tego^^ Dowiaduj się fajnych rzeczy i pisz nam tu, bo ja jestem blada, zielona i niewiem wogóle jak tego małego Skarba ogarne...a tu już jakieś 6,7 tyg tylko Cytat:
![]() mi mówiły koleżanki żeby najgrubsze i najdłuższe podpaski brać |
|||
|
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie kupilam sobie bella mama i najdluzsze alwaysy kupie jeszcze z dwie duze paczki a potem na biezaco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Kasia wszystkiego najlepszego |
|||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszeeeego :-*
Podklady POPORODOWE to takie ohydne podpaski,ale PORODOWE to Wlasnie nie wiem co :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3059 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż design pozostawia wiele do życzenia ale nie chciało nam sie już kombinować Cytat:
![]() Ja jem naprawdę wszystko, z wyjątkiem mięsa innego niż drób i ryby. No i nie jem też większości "niezdrowego jedzenia", no ale przy diecie to akurat plus bo nie musiałam się odzwyczajać Cytat:
Cytat:
![]() no ale to na początku tylko tak wygląda później będzie sie musiała tych wszystkich pierółek, poduszek pozbyć no i pościel sie zmienia, więc teraz już tak spójnie nie będzie, chyba że kilka takich samych kompletów kupiła Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i po śniadaniu już teraz rzadko mam nieprzekroczony, chyba ze jednak przesadzę, tzn mp oprócz kromki chleba wypiję 0,5 szklanki soku, tego mój organizm już nie jest w stanie zaakceptować, za dużo węgli ![]() Cytat:
Cytat:
Bo jak wielkie podpaski to są specjalne podpaski, takie bez dodatkowych substancji, oddychające, które się trzyma między nogami po porodzie A podkłady na łóżko to są takie duże płachty, nieprzemakalne, takie jak też np kładzie się do łóżka chorym osobom leżącym Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Kasia wszystkiego najlepszego Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-11-03 o 11:03 |
|||||||||
|
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak znajdziesz cycniki to posyłaj linka ![]() Dziękuje BABY ![]() jutro już będzie lepiej;dAaaa odebrałam wyniki moczu i zero bakterii....oni musieli mi 3 tygodnie temu pomieszać wynik z męża bo to niemożliwe żeby jego piekł pęcherz mi nie było nic, a on miał wyniki ok a ja bakterii i to tyle że ho ho ależ napisałam to nie po polsku;d ale ogarniecie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

bo miękkie, łatwo pierś wyjąć, a się nie rozciagaja...

)
Ja po prostu chciałam poznawać nowe smaki i jakoś poszło.
U mnie od ostatniej wizyty (miesiąc) +2kg, nic położna nie mówiła.
na razie mogę tam włożyć kosmetyki i paczkę podkładów
gadaliśmy z babką z obsługi że czemu jest np tylko jeden przewijak na całym sklepie to powiedziała, że teraz im nie dowożą w ogóle ani ciuszków ani akcesoriów tylko same zabawki bo Święta idą
gdyby nie ta karta podarunkowa to byśmy pewnie nic tam nie kupili 

co prawda wazyla mnie w ciezkich butach, no ale nie zmienia to faktu ze za duzo
rosi: 

I byliśmy w biedronce, kupiliśmy tą suszarkę i kupiłam pojemnik na zabawki dla Leny.
Zdrówka dla córki