Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 00:05   #3031
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Niepozorna ja też u gin w ubraniu ważę 1,5 kg więcej niż w domu. W domu ważę się zaraz po wstanie i siku. A u gin to już w ubraniu i po jedzeniu wiec się zmienia.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Spróbuj się po kręcić, może po naciskaj lekko brzuch to mały się przesunie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 00:10   #3032
niepozorna
Zakorzenienie

Próbowałam go przegonić już wszelkimi sposobami i du.pa. Musi mu strasznie pasować ta miejscówka

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 00:33   #3033
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Próbowałam go przegonić już wszelkimi sposobami i du.pa. Musi mu strasznie pasować ta miejscówka

Mój mi tez nie daje spać..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 06:38   #3034
kasia01987
Wtajemniczenie

Miłego dnia dziewczynki
Ja zmykam do pracy a wieczorkiem do gina podglądać Dorianka^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 06:53   #3035
Eleo765
Zadomowienie

Co do pępuszka, położna z sr, matka 4 dzieci, mowila, zeby spokojnie moczyć, osuszyć i potem potraktować spirytusem rozcienczonym lub octaniseptem, ale polecala spirit

Mowila tez ze piersi karmiącej mamy potrafią urosnac o 2-3 rozmiary i o tyle większy biustonosz radziła kupic. Co ciekawe, nie polecala nic bawełnianego bo mowi ze to się bardzo rozciagnie i grawitacja nas zabije hehe. Ona korzystała z koronkowych bo miękkie, łatwo pierś wyjąć, a się nie rozciagaja...
Stary 2015-11-03, 07:16   #3036
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Sałatek też mam już dość, do zamiennik ogórka i rzodkiewki. Nie wiedziałam że jedzenie może być takie męczące, tęsknię za moim jednym posiłkiem.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Maz mówi, że nie na juz siły do mojego gadania o jedzeniu. co z tego że w tej samej minucie powiedział, że mi współczuję i że musimy to jakoś przerwać. Jakie musimy to ja nie mogę nic zjeść jednocześnie muszą ciągle jeść. Mógł się w ogóle nie odzywać, mam prawo sobie po marudzić i płakać nad tymi kanapki.
Biedna Ty moja... Nie wiem, co Ci poradzić, bo doskonale wiesz, że każda inaczej reaguje. Dasz radę na pewno, tylko nie możesz się głodzić

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ser bialy? Grejpfrut? Jablko?

Ja tez tesknie za "normalnym" jedzeniem ale co zrobic?....

A nie testujesz nowych pokarmow? Ja przedwczoraj totalnie zglupialam bo TZ mial ochote na frytki, ja tak sresnio przepadam ale teraz przy diecie zjem wszystko :P zjadlam kilka, po godzinie mialam 95, odczekalam jeszcze z pol godziny i znowu troche zjadlam i cukier polecial mi do 67..... Ewusia pisala, ze w tym nie ma logiki i to niestety sie sprawdza.... Testuj w malych ilosciach rozne pokarmy bo sama widzisz, ze na ogorku i rzodkiewce sie wykonczysz

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Aaa dodam, ze dzisiaj zjadlam jednego wafla ryzowego z czekolada deserowa z lidla i wszystko bylo w normie

Wyslane z Lumia920.
Mnie diabetolog powiedziała, że wafle ryżowe nie są wskazane. Żadnych cytrusów nie polecała, także grejpfruta - mimo że ma niski indeks glikemiczny. Polecała za to kiwi.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Nebula ja mam na razie jeden ręczniczek z Ikei i pewnie jeszcze gdzies dokupię drugi, może własnie na Gemini przy okazji zamówienia

lune oj u mnie tez tak jest bardzo często zwłaszcza w nocy jak wstaję na siku, że brzuch twardnieje, wracam, kładę się na bok i mija

kinga bardzo Ci współczuję tych jedzeniowych męczarni, wyobrażam sobie, jakie to uciążliwe, jak człowiek chciałby zjeść, a dieta taka uboga. Trzymam kciuki żebyś wytrwała albo żeby się udało nowe produkty wprowadzić
Dieta nie jest uboga, bo naprawdę sporo rzeczy można jeść. Wszystko zależy od tego, kto jak reaguje na dane produkty.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

rozumiem Cie, też mi się zdarza płakać z bezsilności nad tymi ograniczeniami, a jem o wiele więcej rzeczy niż Ty, z tego co piszesz (tylko szkoda ze nie mogę niczego na co mam ochotę )
Ale wtedy tłumacze sobie ze to dla mojego Skarba największego robię i mi przechodzi. No muszę dać rade przecież, jeszcze 2 miesiące "tylko"

mam nadzieję że nie wrócisz po porodzie do tradycji jednego posiłku naprawdę większa ilość dobrze robi metabolizmowi (nie mówię tu o 7 posiłkach tak jak teraz, ale chociaż te 4-5), inaczej błyskawicznie przybierzesz na wadze

dokładnie
poza tym taki chrupki z ogórkiem czy rzodkiewką nie ma prawie w ogóle kalorii

tzn ja frytek czy wafla w czekoladzie nie zjadłabym na bank, ze strachu ze mi skoczy kosmicznie cukier
No ale próbuje nowych rzeczy, żeby się nie zanudzić i nie płakać nad kanapkami z jednym i tym samym
U mnie świetnie sie sprawdzają jajka, zarówno rano jak i wieczorem. Poza tym dobry cukier miałam tez po śledziu marynowanym np (w moich przykładowych jadłospisach występuje, więc jest ok) Raz dziennie jem jedną kromkę chrupką z połówką plastra sera żółtego i tez mi nie szkodzi. Serek twarogowy też wchodzi, byle nie rano. No i jem jedno jabłko dziennie, taki substytut czegoś słodkiego
U mnie też doskonale sprawdza się jajecznica na śniadanie, jedna parówka, kanapka z masłem i wędliną, jajko na twardo.

Cytat:
Dotka mam diabetologa, ale ona to mówi co można a czego nie. Przydałby się ktoś kto mi jadłospis rozpisze do końca ciąży z tymi rzeczami którymi ja lubię. Ale o tym mogę zapomnieć, no chyba że komuś zapłacę za to.
Oby takie ciężkie wieczory jak dziś się nie powtarzały za często to damy rade.
Zrób sobie na pocieszenie muffinki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga, szkoda Ja po prostu chciałam poznawać nowe smaki i jakoś poszło.

Kogiel,a ile przytyłaś? U mnie od ostatniej wizyty (miesiąc) +2kg, nic położna nie mówiła.

Aaaa zapomniałam napisać, że po wozek w ogóle nie pojechaliśmy. Miałam wizytę o 16, a weszłamo 17:30, takie opóźnienie, gin mega przepraszał, ale miał dziś dużo USG genetycznych, a dzieci źle się układały.Wyszłam od gina o 18:15, a sklep do 18:30 (z czego 30 minut dojazd), więc pojedziemy jutro.
Oj szkoda, że nie dotarliście do sklepu. Daj znać czy dziś będziecie i pochwal się w razie czego

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Co do pępuszka, położna z sr, matka 4 dzieci, mowila, zeby spokojnie moczyć, osuszyć i potem potraktować spirytusem rozcienczonym lub octaniseptem, ale polecala spirit

Mowila tez ze piersi karmiącej mamy potrafią urosnac o 2-3 rozmiary i o tyle większy biustonosz radziła kupic. Co ciekawe, nie polecala nic bawełnianego bo mowi ze to się bardzo rozciagnie i grawitacja nas zabije hehe. Ona korzystała z koronkowych bo miękkie, łatwo pierś wyjąć, a się nie rozciagaja...
O ja, przecież nie mam żadnego biustonosza do karmienia

Zmobilizowałam się i zrobiłam zakupy w Gemini. Nie wiem co wy kupowałyście, ale mnie wyszło ok 280 zł.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:34   #3037
czarnulax
Zakorzenienie

magda super cena za sesję oby wam pogoda dopisała

kogiel super, że wizyta udana pakować torbę? na razie mogę tam włożyć kosmetyki i paczkę podkładów

kinga strasznie współczuję wiem, że to łatwo powiedzieć, ale jeszcze jakieś 2 miesiące i koniec tej diety. Może w jakimś stopniu Cię to pocieszy, ale sama nie raz płacze z bezsilności tylko z innego powodu. Też miałam wczoraj kryzys i już się prawie pakowałam na IP

Dotka super, że wsio ok, a mały już coraz większy Jeszcze może się obrócić, moja na poprzednich wizytach co tydzień była ułożona inaczej. Na ostatniej gin powiedział, że pewnie już tak sobie teraz będzie siedziała, ale jak się uprze, to ma jeszcze miejsce by ją zmienić Ale mnie też nie zależy na ułożeniu

Cytat:
Wspomniałyście o olejku z migdałów dla maluszków, taki kupiłyście czy jakiś taki zwykły bez napisu, że dla noworodka?
I pytanie drugie piszą tu tak: "Sposób użycia: polecana do stosowania po kąpieli, na rozgrzane ciało, do masażu i przy każdej zmianie pieluszek." czy przy każdej zmianie pieluszki to jest konieczne? To chyba przesada, ja planowałam smarować (jeszcze nie wiem dokładnie czym) tylko do masażu.
ja kupuję zwykły a smarować przy każdej zmianie pieluszki nie zamierzam jeśli skórka będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ale szczerze mówiąc stacjonarny Smyk jest bez sensu, prawie w ogóle nie ma przecen i strasznie mały wybór akcesoriów jest gadaliśmy z babką z obsługi że czemu jest np tylko jeden przewijak na całym sklepie to powiedziała, że teraz im nie dowożą w ogóle ani ciuszków ani akcesoriów tylko same zabawki bo Święta idą no świetnie gdyby nie ta karta podarunkowa to byśmy pewnie nic tam nie kupili
U mnie jest to samo w smyku Już kilka rzeczy chciałam iść po prostu zobaczyć na żywo i nie było.

Odnośnie szczepień, to dokładnie jeszcze nie zgłębiałam tematu, ale szczepić na pewno będziemy. Na chwilę obecną bardziej jesteśmy za nieskojarzonymi.
Stary 2015-11-03, 07:40   #3038
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Zbieram dupkę do tego sądu Trzymajcie kciuki za pozytywny dla nas wyrok
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:42   #3039
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
dziewczyny a kupujecie poduszkę do karmienia?
Kusi mnie ta:

Ale nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek?
Ja mam swoją poduchę do spania i na niej pewnie będę próbować Nie spełniła moich oczekiwań jeśli chodzi o spanie na tyle ile bym chciała, więc może tu się okaże bardziej przydatna.

Cytat:
Kinga, co do programów, to zerknij na PhotoFiltre, ja go bardzo lubię, a znacznie łatwiejszy niż PS.
Też go mam Jest bardzo prosty. Do takich szybkich przeróbek go zawsze używam.

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Przytylam 4 kg co prawda wazyla mnie w ciezkich butach, no ale nie zmienia to faktu ze za duzo
A co najlepsze wcale tego nie czuje, moze to woda ? ( szukam sobie jakiejs wymówki )
To na pewno buty Ja się tą wagą u gina nie sugeruję, bo nie raz bywałam po obiedzie, w butach, naubierana. A teraz przecież tych warstw mamy więcej, buty to już też nie leciutkie baletki
Stary 2015-11-03, 08:04   #3040
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Trzymam

A wy trzymajcie za mnie,za poltorej Godziny mam jakiegos innego lekarza,zobaczymy czy da mi zwolnienie na kolejny tydzien czy bede musiala do pracy wrocic :-/ ta niepewnosc jest straszna,i tak az do porodu.

Czym tak naprawde sa podklady porodowe? Bo tu tego nie maja. Takie podklady jednorazowe do przewijania dziecka pewnie sa za małe i za mało chlonne,nie?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:11   #3041
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry

Zbieram dupkę do tego sądu Trzymajcie kciuki za pozytywny dla nas wyrok rosi:
Trzymamy kciuki! Tylko na spokojnie i bez nerwów wszystko Daj znać co tam wyszło.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:29   #3042
Casaa
Zakorzenienie

Dzien dobry

Magda

Candy, wafla tylko probowalam zeby zobaczyc jaka bedzie reakcja ale nie zamierzam tym sie opychac Co do cytrusow, no tu juz zdania podzielone sa bo kazdy inaczej mowi, ja jem, nie codziennie ale 2-3 tygodniowo ida

Mi jajecznica mocno podbija wiec tego unikam. Wiem, ze tutaj nie ma co porownywac zwyklej cukrzycy do ciazowej ale np moja mama (cukrzyca oczywiscie) nie moze jesc zadnych kasz bo wyniki sa meeeega przekroczone, a to jest w sumie zalecane jako podstawa

Musimy sie przemeczyc, po porodzie juz bedzie luzniej

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:39   #3043
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

Magda

Candy, wafla tylko probowalam zeby zobaczyc jaka bedzie reakcja ale nie zamierzam tym sie opychac Co do cytrusow, no tu juz zdania podzielone sa bo kazdy inaczej mowi, ja jem, nie codziennie ale 2-3 tygodniowo ida

Mi jajecznica mocno podbija wiec tego unikam. Wiem, ze tutaj nie ma co porownywac zwyklej cukrzycy do ciazowej ale np moja mama (cukrzyca oczywiscie) nie moze jesc zadnych kasz bo wyniki sa meeeega przekroczone, a to jest w sumie zalecane jako podstawa

Musimy sie przemeczyc, po porodzie juz bedzie luzniej

Wyslane z Lumia920.
U mnie kasza pęczak wchodzi idealnie. Makaron razowy też Zresztą na mnie i dobrze działa biały ryż, bo nie mam po nich wysokiego cukru.

Kciuki za wszystkie potrzebujące.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Trzymam

A wy trzymajcie za mnie,za poltorej Godziny mam jakiegos innego lekarza,zobaczymy czy da mi zwolnienie na kolejny tydzien czy bede musiala do pracy wrocic :-/ ta niepewnosc jest straszna,i tak az do porodu.

Czym tak naprawde sa podklady porodowe? Bo tu tego nie maja. Takie podklady jednorazowe do przewijania dziecka pewnie sa za małe i za mało chlonne,nie?
Podkłady to coś w rodzaju podpasek.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:49   #3044
uaoo
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście
Ciuchów lalek barbie wam nie pokaże, bo nie dokończyłam nawet jednego! Nie sądziłam, że to taka ciężka praca kręgosłup mi nie pozwala na takie zabawy, ale dzisiaj ciąg dalszy. Może coś się w końcu uda uszyć.
Noc mam nie przespaną. Lena chora i spała dzisiaj z nami, bo myślałam, że się udusi taki straszny ma kaszel.
Pralkę udało się naprawić Tż coś tam pogrzebał i naprawił.
Kupiłam sobie wczoraj dwa lakiery w Rossie I byliśmy w biedronce, kupiliśmy tą suszarkę i kupiłam pojemnik na zabawki dla Leny.
A dzisiaj mam mało czasu na wizaż, więc pewnie mnie tu nie będzie, no i zabieram się za pranie ciuszków

Trzymam kciuki za dziewczyny wizytujące dziś !

Cytat:
Ogląda ktoś boogi? Zobaczcie jaki kącik dla maluszka zrobiła, ona jakoś w listopadzie ma rodzić, jak wam się podoba ? https://www.youtube.com/watch?v=87dHRSWHYgI
Podoba mi się bardzo. Nie wiedziałam, że miś szumiś jest taki duży

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:52   #3045
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzien dobry
U mnie dzisiaj ladne sloneczko, ale mroz jest.
Dziewczyny trzymajcie za mnie, dzisiaj mam wizyte u lekarza i mam nadzieje, ze nie wroce do szpitala.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:09   #3046
Casaa
Zakorzenienie

Wizytujace dzis

Malwi
Medeline

Kasiulenkowo

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-03 o 09:11
Stary 2015-11-03, 09:32   #3047
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka gratuluję udanej wizyty, Witek rośnie jak na drożdżach no i mam nadzieje ze jednak sie przekręci, moj tez jest ulozony glowka do gory, ale gin mowi ze spokojnie do 35 tc ma czas. Choc wiadomo ze co innego teoria a co innego praktyka.
No i trzymam kciuki za wyniki prób!
Cytat:
Trzymam

Powodzenia! Mam nadzieje ze dostaniesz zwolnienie i będziesz mogla odpoczywać
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dziewczyny trzymajcie za mnie, dzisiaj mam wizyte u lekarza i mam nadzieje, ze nie wroce do szpitala.
Malwi Tobie tez powodzenia! Wracaj do nas!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:39   #3048
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry niepozorna Łączę się w bólu, ten sam kłopot w nocy miałam

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Miłego dnia dziewczynki
No i wszystkiego najlepszego Bo chyba pisałaś, że urodziny masz dziś

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Trzymam

Będzie dobrze Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście
Ciuchów lalek barbie wam nie pokaże, bo nie dokończyłam nawet jednego! Nie sądziłam, że to taka ciężka praca kręgosłup mi nie pozwala na takie zabawy, ale dzisiaj ciąg dalszy. Może coś się w końcu uda uszyć.
Noc mam nie przespaną. Lena chora i spała dzisiaj z nami, bo myślałam, że się udusi taki straszny ma kaszel.
Pralkę udało się naprawić Tż coś tam pogrzebał i naprawił.
Kupiłam sobie wczoraj dwa lakiery w Rossie I byliśmy w biedronce, kupiliśmy tą suszarkę i kupiłam pojemnik na zabawki dla Leny.
A dzisiaj mam mało czasu na wizaż, więc pewnie mnie tu nie będzie, no i zabieram się za pranie ciuszków
Super że pralka działa Zdrówka dla córki

Cytat:
Dzien dobry
U mnie też słoneczko ładne Będzie dobrze
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:39   #3049
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja dziś nie wizytuję, bo mi.przełożyli wizytę na tydzień później (lekarza fizycznie nie ma na miejscu) ... i będę szła do rodzinnego po L4 na tydzień.

Co do.zamówienia gemini, jak policzyłam typowo wyprawkowe rzeczy to wyszło 288zł, ale jak doliczyć suplementy, krem na blizny (bo przecież wiem już, że CC), odplamiacz do ubranek, coś do dezynfekcji (wiecie, sik na podłodze czy coś), kilka rzeczy typu pojemnik na smoczek itp, kilka leków dla rodziny to niestety, cena wyszła jaka wyszła.

UAO, Masz złotą rączkę w domu

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-11-03 o 09:41
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:03   #3050
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Dzień dobry niepozorna Łączę się w bólu, ten sam kłopot w nocy miałam

No i wszystkiego najlepszego Bo chyba pisałaś, że urodziny masz dziś
Oj dziękuje, mam urodziny i to mnie dołuje...
Stary 2015-11-03, 10:05   #3051
MallaMi
Rozeznanie

matko kochana nie piszcie tyle bo nie dam rady nadrobić, jestem jakieś 16 stron do tyłu
zajęłam się ostatnio szukaniem wózka w necie i spodobały mi się 3 modele tako: extreme, alive new, omega. i znowu dylematy
i przyszła dziś czapeczka zimowa dla małego, ta z hm. podoba mi sie i wydaję się że jest mała
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:08   #3052
Casaa
Zakorzenienie

Kasia, wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, lekkiego porodu i duzo zdrowka dla Was

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-03, 10:13   #3053
kogielmogiel
Rozeznanie

Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Niepozorna mam dzisiaj dokladnie to samo, mała mi tak cisnie na pecherz ze mnie boli :/
Kasia, najlepsze życzenia urodzinowe! Czemu Cie doluja? Z tego co widze po nicku jestesmy w tym samym wieku

Ja dzisiaj ide po południu na spotkanie z położną- zwiastuny nadchodzacego porodu. Ciekawe czy dowiem sie czegos wartościowego
Stary 2015-11-03, 10:18   #3054
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Miłego dnia dziewczynki

Poodzenia na wizycie
Cytat:
Trzymam

kciuki!
A podklady poporodowe to nie te wielkie podpaski bella mama np?

Cytat:
Dzien dobry

Kciuki

U mnie dzis kolejna nocka z glowy :-( niepotrzebnie wczoraj spalam w dzien

Stary 2015-11-03, 10:35   #3055
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, lekkiego porodu i duzo zdrowka dla Was
.
Dziękuje Największe marzenie nosze pod sercem, będzie zdrowy to będzie największe szczęscie, zresztą jak dla każdej z nas a poród przez cc będzie lekki gorzej poźniej żeby się pozbierać

Cytat:
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Niepozorna mam dzisiaj dokladnie to samo, mała mi tak cisnie na pecherz ze mnie boli :/
Kasia, najlepsze życzenia urodzinowe! Czemu Cie doluja? Z tego co widze po nicku jestesmy w tym samym wieku

Ja dzisiaj ide po południu na spotkanie z położną- zwiastuny nadchodzacego porodu. Ciekawe czy dowiem sie czegos wartościowego
Dołuje mnie kochana upływający czas no ale cóż nie przeskoczymy tego^^
Dowiaduj się fajnych rzeczy i pisz nam tu, bo ja jestem blada, zielona i niewiem wogóle jak tego małego Skarba ogarne...a tu już jakieś 6,7 tyg tylko

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Poodzenia na wizycie

A podklady poporodowe to nie te wielkie podpaski bella mama np?

Kciuki

U mnie dzis kolejna nocka z glowy :-( niepotrzebnie wczoraj spalam w dzien
dziękuje napiszę pewnie ok 21 co i jak^^

mi mówiły koleżanki żeby najgrubsze i najdłuższe podpaski brać
Stary 2015-11-03, 10:45   #3056
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje Największe marzenie nosze pod sercem, będzie zdrowy to będzie największe szczęscie, zresztą jak dla każdej z nas a poród przez cc będzie lekki gorzej poźniej żeby się pozbierać

Dołuje mnie kochana upływający czas no ale cóż nie przeskoczymy tego^^
Dowiaduj się fajnych rzeczy i pisz nam tu, bo ja jestem blada, zielona i niewiem wogóle jak tego małego Skarba ogarne...a tu już jakieś 6,7 tyg tylko

dziękuje napiszę pewnie ok 21 co i jak^^

mi mówiły koleżanki żeby najgrubsze i najdłuższe podpaski brać

Ja na razie kupilam sobie bella mama i najdluzsze alwaysy kupie jeszcze z dwie duze paczki a potem na biezaco

Stary 2015-11-03, 10:49   #3057
niepozorna
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Co ciekawe, nie polecala nic bawełnianego bo mowi ze to się bardzo rozciagnie i grawitacja nas zabije hehe. Ona korzystała z koronkowych bo miękkie, łatwo pierś wyjąć, a się nie rozciagaja...
No to szukam koronkowych

Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Kasia wszystkiego najlepszego

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:51   #3058
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziękuje, mam urodziny i to mnie dołuje...
Najlepszeeeego :-*

Podklady POPORODOWE to takie ohydne podpaski,ale PORODOWE to Wlasnie nie wiem co :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:02   #3059
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ewusia, ja w ogóle przewijakow w Smyku nie widziałam, tylko takie nakladane na łóżeczko. Tak samo komodę kąpielową chciałam obejrzeć i też nie ma, a na stronie wszystko.
my właśnie taki na łóżeczko chcieliśmy no i ostatecznie udało się kupić
chociaż design pozostawia wiele do życzenia ale nie chciało nam sie już kombinować
Cytat:
Są przykładowe jadłospisy, mam i w zakładkach i wydrukowane. Tylko ja np nie jem bo nie lubię wędlin, mięsa oprócz fileta z kurczaka (udka czy skrzydełka nie zjem) i mielonego wołowego(nie mielonego w całości też nie zjem), papryki, pomidora, awokado,nie lubię wszystkich zup i sosów, słonych i pleśniowych serów itd. I wtedy pojawia się problem, bo musimy jeszcze wyeliminować te rzeczy których ja nie lubię i faktycznie już nie wiele zostaje.
to jest faktycznie problem jak się dużo rzeczy nie lubi

Ja jem naprawdę wszystko, z wyjątkiem mięsa innego niż drób i ryby. No i nie jem też większości "niezdrowego jedzenia", no ale przy diecie to akurat plus bo nie musiałam się odzwyczajać
Cytat:
Przytylam 4 kg co prawda wazyla mnie w ciezkich butach, no ale nie zmienia to faktu ze za duzo
A co najlepsze wcale tego nie czuje, moze to woda ? ( szukam sobie jakiejs wymówki )
na pewno połowa tego to ubranie i buty

Cytat:
Ogląda ktoś boogi? Zobaczcie jaki kącik dla maluszka zrobiła, ona jakoś w listopadzie ma rodzić, jak wam się podoba ? https://www.youtube.com/watch?v=87dHRSWHYgI
śliczny ten pokoik
no ale to na początku tylko tak wygląda później będzie sie musiała tych wszystkich pierółek, poduszek pozbyć no i pościel sie zmienia, więc teraz już tak spójnie nie będzie, chyba że kilka takich samych kompletów kupiła
Cytat:
Zaraz tu padnę... Nie mogę usnąć, a Młody tak się ułożył, że już sześć razy siku byłam i co chwila mi się wydaje, że znowu mi się chce
ja miałam to samo wczoraj wieczorem. Oglądaliśmy serial z TŻem i co 5-10 minut musiałam iść do wc bo Mały mi po pęcherzu skakał cały czas
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

U mnie też doskonale sprawdza się jajecznica na śniadanie, jedna parówka, kanapka z masłem i wędliną, jajko na twardo.
ja jem bardzo podobne śniadania
no i po śniadaniu już teraz rzadko mam nieprzekroczony, chyba ze jednak przesadzę, tzn mp oprócz kromki chleba wypiję 0,5 szklanki soku, tego mój organizm już nie jest w stanie zaakceptować, za dużo węgli
Cytat:

Cytat:

ale chodzi CI o te wielkie podpaski czy podkłady na łóżko?
Bo jak wielkie podpaski to są specjalne podpaski, takie bez dodatkowych substancji, oddychające, które się trzyma między nogami po porodzie A podkłady na łóżko to są takie duże płachty, nieprzemakalne, takie jak też np kładzie się do łóżka chorym osobom leżącym
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
zajęłam się ostatnio szukaniem wózka w necie i spodobały mi się 3 modele tako: extreme, alive new, omega. i znowu dylematy
Ja na 90% biorę Tako, wstępnie omega, ale może mi sie odmieni, bo tak naprawdę w tych modelach Tako to różnice między modelami są głównie w designie, jeśli chodzi o techniczne sprawy to tylko detalami się różnią

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-11-03 o 11:03
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:03   #3060
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

No to szukam koronkowych

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Dziękuje kochana

Jak znajdziesz cycniki to posyłaj linka

Cytat:
Najlepszeeeego :-*
Dziękuje BABY jutro już będzie lepiej;d

Aaaa odebrałam wyniki moczu i zero bakterii....oni musieli mi 3 tygodnie temu pomieszać wynik z męża bo to niemożliwe żeby jego piekł pęcherz mi nie było nic, a on miał wyniki ok a ja bakterii i to tyle że ho ho
ależ napisałam to nie po polsku;d ale ogarniecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości