Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 14:57   #3151
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
tak właściwie, czy wszystkie odczuwacie ogromną euforię związaną z dzieckiem...? ja mimo bycia w 7mym miesiącu jeszcze nie do końca się cieszę z zaistniałej sytuacji. Może dlatego, że moja ciąża jest dość nieprzyjemna (pierwsze 5 miesięcy przeleżane w łóżku, lub przesiedziane na siłę w pracy, bo kosmiczne migreny, a kolejne dwa przeleżane bo niewydolność szyjki...).
Po teście byłam w takim szoku że nie wiedziałam czy się cieszyć czy skoczyć z balkonu Przez pierwsze 3 dni się cieszyłam, przez kolejny plułam sobie w brodę, że za wcześnie i że nie ma kasy teraz, później się cieszyłam ze wszystkimi do mdłości i zawrotów głowy (przestałam się cieszyć i załamka że nic nie mogę jeść) potem znowu zaczęłam się cieszyć jak widziałam maluszka, potem znowu depresja bo nie ma za co żyć, potem znowu się cieszyłam, bo maluszek zaczął kopać, potem znowu smutek, bo co ze studiami i po co ja zachodziłam w ciążę skoro nie skończyłam studiów, potem znowu radość, bo chłopczyk, potem znowu smutek bo nie ma kasy na wesele jak odłożyć i wszystko jest w pidu drogie, a aktualnie jestem na etapie cieszenia się Pewnie pocieszę się do wypłaty w styczniu i wtedy zacznę marudzić + sesja i poród to już w ogóle będzie masakra z moją psychiką

Niepewność jest o wszystko. I moje humory zmieniają się strasznie. I raz żałuję, że jestem w ciąży i bez niej byłoby ze wszystkim mi łatwiej i w ogóle, ale jak budzę się rano i nie czuję kopniaków to uświadamiam sobie, że mogę jeść do końca życia chleb z masłem albo pić samą wodę byle dał znać mamusi że jest i nic mu nie jest

I ciężko jest się cieszyć jak boli brzuch albo jak dzieć kopie za bardzo, ale trudno się nie cieszyć kiedy Cię smyra od środka, kiedy oglądasz te cudne ubranka i w ogóle A wiem, że mam wielkie szczęście i z każdym krokiem staram się to doceniać, że nie miałam i nie mam problemów, że wszystko się dobrze rozwija itd Mimo łez, bólu i czasem fizycznej niedyspozycji
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:59   #3152
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj zdycham, ból głowy, zatok, żołądka.. wszystko na raz. Zjadłam dziś już 1,5 tabletki paracetamolu... ile można max na dobę? Bo nie chce przesadzić, a nie wiem czy to pomoże bo jakoś nic lepiej No, a jakby tego było mało to druga noc nie przespana, ciągle się budzę, po 5 albo i więcej razy wstaję do toalety. Masakra, jak tak będzie codziennie to umrę. Całe szczęście, że dzisiaj wolne.

Ja cieszę się z ciąży ale też pojawiają się dni, w których jest wręcz odwrotnie ale myślę, że to normalne. Szczególnie, że u nas to nie było planowane.

Nebula, jaki kombinezon kupiłaś?

Kasia, wszystkiego najlepszego
Nie umieraj może zaraz przejdzie

Kupiłam używany z facebooka, za 35zł. CoolClub (Smykowa marka) rozmiar 68. Chciałam ciut większy by starczył na całą zimę (styczeń-kwiecień). Mam ciepły spiworek do gondoli, więc nie wiem czy nie przesadzam, ale wolałam coś mieć. Fajny jest, granatowy w robociki
Stary 2015-11-03, 15:00   #3153
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Tak to jest ostateczność, nie rozumiem tego. Z wypłaty musi Ci zostać minimalna kwota do przeżycia (kiedyś było to 1.600 brutto w tym roku nie wiem ile wynosi)(chyba, że jest to niewielka kwota np nie wiem 50 zł za mandat to mogą zabrać i poniżej 1.600) , resztę mają prawo Ci zabrać, inaczej sprawa ma się przy emeryturach i rentach wtedy jest to 25 % ale tez różnie w zależności ile wynosi emerytura czy renta. Teraz jak Tż był w US to mu powinni powiedzieć ile ma jeszcze ewentualnie do spłaty i trzeba napisać im pismo jak wygląda sytuacja i poprosić o rozłożenie. Najlepiej zapytać czy wysyłali wcześniej wezwania do spłaty jak były wysyłane i wracały to każda zwrotka, bo to idzie poleconym jest dopinana do akt kiedy i dlaczego wróciła.
Kinga słusznie prawi
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Tam też nic nie przyszło, przecież teściowa zagląda do skrzynki i jak coś jest, to dzwoni, że przyszła korespondencja. A tż nie zmieniał przez ostatnie 26 lat adresu zameldowania, a tym się zawsze posługuje we wszystkich papierach.
Ja Ci powiem ze to może być np. stary dług do którego dopiero niedawno wierzyciel wniósł o tytył egzekucyjny, albo np. jakas firma zbiorczo skupiła długi - w takim układzie może się nawet okazać że dług jest przedawniony - wtedy powinniście złożyć powództwo przeciwegzekucyjne do sądu tylko że na to jest jakoś mało czasu z tego co pamiętam
Stary 2015-11-03, 15:00   #3154
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No mi sie wydaje że on Ci jakoś strasznie wczesnie to KTG zlecił a nie myślałaś o zmianie lekarza?
Ja mam KTG od około 20 tygodnia nie pamiętam już dokładnie. Początkowo trwało kilka minut a teraz ponad 30. Mimo, iż jeszcze nigdy żaden malutki skurcz nie wyszedł.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:02   #3155
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Po teście byłam w takim szoku że nie wiedziałam czy się cieszyć czy skoczyć z balkonu Przez pierwsze 3 dni się cieszyłam, przez kolejny plułam sobie w brodę, że za wcześnie i że nie ma kasy teraz, później się cieszyłam ze wszystkimi do mdłości i zawrotów głowy (przestałam się cieszyć i załamka że nic nie mogę jeść) potem znowu zaczęłam się cieszyć jak widziałam maluszka, potem znowu depresja bo nie ma za co żyć, potem znowu się cieszyłam, bo maluszek zaczął kopać, potem znowu smutek, bo co ze studiami i po co ja zachodziłam w ciążę skoro nie skończyłam studiów, potem znowu radość, bo chłopczyk, potem znowu smutek bo nie ma kasy na wesele jak odłożyć i wszystko jest w pidu drogie, a aktualnie jestem na etapie cieszenia się Pewnie pocieszę się do wypłaty w styczniu i wtedy zacznę marudzić + sesja i poród to już w ogóle będzie masakra z moją psychiką

Niepewność jest o wszystko. I moje humory zmieniają się strasznie. I raz żałuję, że jestem w ciąży i bez niej byłoby ze wszystkim mi łatwiej i w ogóle, ale jak budzę się rano i nie czuję kopniaków to uświadamiam sobie, że mogę jeść do końca życia chleb z masłem albo pić samą wodę byle dał znać mamusi że jest i nic mu nie jest

I ciężko jest się cieszyć jak boli brzuch albo jak dzieć kopie za bardzo, ale trudno się nie cieszyć kiedy Cię smyra od środka, kiedy oglądasz te cudne ubranka i w ogóle A wiem, że mam wielkie szczęście i z każdym krokiem staram się to doceniać, że nie miałam i nie mam problemów, że wszystko się dobrze rozwija itd Mimo łez, bólu i czasem fizycznej niedyspozycji
przepraszam, może nie powinnam się śmiać, ale tak to wszystko opisałaś...ja też przechodzę podobne wahania. też jestem na etapie kończenia studiów, ale na szczęście dostałam dziekankę. dużo CI zostało?
A wesele można zorganizować za niewiele, pytanie tylko o czym marzysz. myślicie o ślubie jakoś wkrótce po porodzie?
Stary 2015-11-03, 15:03   #3156
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też zawsze wkurza takie mędrkowane i upieranie się przy swoim mimo że się pokaże palcem że nie ma racji mój czasem ma takie zapędy ale odnośnie dziecka akurat nie bardzo na szczęście, do pieluchowania wielo też nie zgłasza sprzeciwu póki co
Może mu powiedz że przy wielo nie potrzebuje jakiś kosmicznych zapasów pieluch?
Wiesz, ja też jestem uparta Tyle że szukam na własna rękę dużo, dowiaduje się, pytam, a on coś usłyszy raz (czasem źle), ktoś mu coś powie i już nie ma szans, żeby zdanie zmienił. Pokażesz artykuł, nie przeczyta, pokiwa głową, bo z kimś kto się myli się nie kłóci. Ewentualnie "on mi to źle wytłumaczył/ja źle zrozumiałam, ale o to mu przecież chodziło i to ja mówiłam inaczej
A co do wielo to on o tym wie, ale wiesz... To niemożliwe.
No nic, widziały gały co brały

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:04   #3157
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam KTG od około 20 tygodnia nie pamiętam już dokładnie. Początkowo trwało kilka minut a teraz ponad 30. Mimo, iż jeszcze nigdy żaden malutki skurcz nie wyszedł.
Kurde pierwsze słyszę że tak wcześnie, zawsze myślałam ze to dopiero jak w zasadzie się zgłaszasz z akcją porodową do szpitala, no ew. w ostatnim miesiącu ciąży ani ja ani żadna z moich koleżanek nie miała KTG tak wcześnie
Stary 2015-11-03, 15:05   #3158
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci powiem ze to może być np. stary dług do którego dopiero niedawno wierzyciel wniósł o tytył egzekucyjny, albo np. jakas firma zbiorczo skupiła długi - w takim układzie może się nawet okazać że dług jest przedawniony - wtedy powinniście złożyć powództwo przeciwegzekucyjne do sądu tylko że na to jest jakoś mało czasu z tego co pamiętam
Tak, ale dług przedawnia się tylko w wypadku gdy faktycznie nie wysłali żadnego powiadomienia, a takie przypadki zdarzają się bardzo, bardzo rzadko. Okres przedawnienia jest różny w zależności od tego z jakiego tytuły jest dług może to być i 10 lat.
Stary 2015-11-03, 15:05   #3159
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pewnie macie jakiś nieaktualny adres podany albo np. TŻ jest zameldowany gdzie indziej np.u rodziców i tam wysłali?
Dzisiaj się okazało że zameldowanie nic nie ma do tego gdzie się wszystko załatwia Wszystkie papiery masz tam gdzie mieszkasz i tyle .. Nauczyliśmy się przy okazji próby wybierania zaświadczenia i próby zarejestrowania nowego samochodu, że zameldowanie nic nie ma do papierów
Stary 2015-11-03, 15:08   #3160
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde pierwsze słyszę że tak wcześnie, zawsze myślałam ze to dopiero jak w zasadzie się zgłaszasz z akcją porodową do szpitala, no ew. w ostatnim miesiącu ciąży ani ja ani żadna z moich koleżanek nie miała KTG tak wcześnie
Od 20 tygodnia mogą zaczyna się te pierwsze skurcze Braxtona - Hicksa (czy jak tam one się nazywają) jeżeli pojawiają się wcześnie, to może świadczyć o niedoborze np magnezu lub innych witamin. I dlatego to u nas kontrolują.
Stary 2015-11-03, 15:12   #3161
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Wiesz, ja też jestem uparta Tyle że szukam na własna rękę dużo, dowiaduje się, pytam, a on coś usłyszy raz (czasem źle), ktoś mu coś powie i już nie ma szans, żeby zdanie zmienił. Pokażesz artykuł, nie przeczyta, pokiwa głową, bo z kimś kto się myli się nie kłóci. Ewentualnie "on mi to źle wytłumaczył/ja źle zrozumiałam, ale o to mu przecież chodziło i to ja mówiłam inaczej
A co do wielo to on o tym wie, ale wiesz... To niemożliwe.
No nic, widziały gały co brały
haha rozumiem w 100% my oboje też jesteśmy tacy xd jak się któreś nkakręci to nie wytłumaczysz że jest inaczej
Cytat:
Tak, ale dług przedawnia się tylko w wypadku gdy faktycznie nie wysłali żadnego powiadomienia, a takie przypadki zdarzają się bardzo, bardzo rzadko. Okres przedawnienia jest różny w zależności od tego z jakiego tytuły jest dług może to być i 10 lat.
Dług się przedawnia przede wszystkim z uwagi na upływ czasu, wysłanie wezwania do zapłaty przerywa bieg przedawnienia ( w sensie jest liczony od początku)
Oczywiście wiem ze różne należności mają różny okres przedawnienia chodzi mi o to że firmy windykacyjne często skupują jakieś pule długów i nie zajmują sie już tym czy są przedawnione czy nie tylko z automaty składają wnioski o tytuł egzekucyjny do sądu , i może się tak zdarzyć w takiej sytuacji że dług był przedawniony w momencie nadawania klauzuli (sąd ani komornik nie sprawdza tego z urzędu)
O wydaniu tytułu egzekucyjnego przez sąd dłużnik nie jest informowany
Cytat:
Dzisiaj się okazało że zameldowanie nic nie ma do tego gdzie się wszystko załatwia Wszystkie papiery masz tam gdzie mieszkasz i tyle .. Nauczyliśmy się przy okazji próby wybierania zaświadczenia i próby zarejestrowania nowego samochodu, że zameldowanie nic nie ma do papierów
Tak,ale komornik/sąd mógł mieć adres na podstawie wydruku z bazy meldunkowej
Stary 2015-11-03, 15:13   #3162
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Macie już nowy samochód ? Tak teraz po tych zmianach, teoretycznie liczy się miejsce zamieszkania, a nie zameldowania. A niektóre dokumenty można dostać i wyrobić w każdym urzędzie na terenie kraju. Musieliśmy wyciągać europejski akt urodzenia mój i męża i akt ślubu, żeby tutaj do porodu i zameldowania małego dostarczyć i można to zrobić wszędzie w każdym urzędzie i nie trzeba być nawet osobiście. Tak samo mężowi dowód się skończył i można go wyrobić wszędzie na terenie RP.
Stary 2015-11-03, 15:15   #3163
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Macie już nowy samochód ? Tak teraz po tych zmianach, teoretycznie liczy się miejsce zamieszkania, a nie zameldowania. A niektóre dokumenty można dostać i wyrobić w każdym urzędzie na terenie kraju. Musieliśmy wyciągać europejski akt urodzenia mój i męża i akt ślubu, żeby tutaj do porodu i zameldowania małego dostarczyć i można to zrobić wszędzie w każdym urzędzie i nie trzeba być nawet osobiście. Tak samo mężowi dowód się skończył i można go wyrobić wszędzie na terenie RP.
Taaa.. Motki z tym strasznie dużo. No i właśnie dowiedzieliśmy się że miejsce zamieszkania jest ważniejsze. I teraz nie wiem czy iść do skarbowego po moje zaświadczenie o zarobkach (a raczej ich braku) tu gdzie mieszkamy czy tam gdzie jestem zameldowana
Stary 2015-11-03, 15:20   #3164
kinga1701
Zakorzenienie

viki dokładnie jak trafi do firmy windykacyjnej to już poważniej się robi, oni to już w ogóle jakieś swoje przepisy mają.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Taaa.. Motki z tym strasznie dużo. No i właśnie dowiedzieliśmy się że miejsce zamieszkania jest ważniejsze. I teraz nie wiem czy iść do skarbowego po moje zaświadczenie o zarobkach (a raczej ich braku) tu gdzie mieszkamy czy tam gdzie jestem zameldowana
To super nic się nie chwalisz. Teraz tak pokombinowali z tym zamieszkaniem i zameldowaniem, że niby ma być łatwiej, ale jak na razie to tylko bałagan im z tego wyszedł. Ja bym poszła jeżeli chcesz szybko tam gdzie jesteś zameldowana, chyba, że już zgłosiłaś adres zamieszkania w US to wtedy tam. Jeżeli nie masz zgłoszonego to dłużej zejdzie. Najlepiej to zadzwoń do któregoś US i zapytaj bo pewnie i to się już pozmieniało.
Stary 2015-11-03, 15:25   #3165
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
niepozorna jaką masz grubość tetry ?
Aż sprawdziłam na aukcji - to jest ta grubsza 140g

Casaa cudne te kocyki no i bodziak

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:26   #3166
kinga1701
Zakorzenienie

Nie ma jak włączyć sobie piekarnik, żeby upiec rybę, nastawić, czekać 25 min, idziesz i okazuje się, że włączyłaś tylko światełko.
Stary 2015-11-03, 15:27   #3167
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma jak włączyć sobie piekarnik, żeby upiec rybę, nastawić, czekać 25 min, idziesz i okazuje się, że włączyłaś tylko światełko.

Kalafior :P
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:27   #3168
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się tak zdarza

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 15:29   #3169
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
To super nic się nie chwalisz. Teraz tak pokombinowali z tym zamieszkaniem i zameldowaniem, że niby ma być łatwiej, ale jak na razie to tylko bałagan im z tego wyszedł. Ja bym poszła jeżeli chcesz szybko tam gdzie jesteś zameldowana, chyba, że już zgłosiłaś adres zamieszkania w US to wtedy tam. Jeżeli nie masz zgłoszonego to dłużej zejdzie. Najlepiej to zadzwoń do któregoś US i zapytaj bo pewnie i to się już pozmieniało.
Pisałam wam jakiś ponad tydzień temu o zakupie rodziców
Byłam tam gdzie jestem zameldowana i dostałam zaświadczenie teraz się zastanawiam czy jednak nie muszę tutaj. Zobaczymy jutro

W.ogóle mam mega zabiegany tydzień.. Dzisiaj rozprawa, jutro przychodzi polozna, czwartek wizyta i chciałabym gdzieś tu wcisnąć bank, a jak nie to piątek, w sobotę sesja a w niedziele studia A w poniedziałek na pierwszą i się nie wyspie wcale
Stary 2015-11-03, 15:30   #3170
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kalafior :P
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Też mi się tak zdarza
Sama się z siebie śmieje. Ale znowu muszę czekać.
Stary 2015-11-03, 15:30   #3171
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nawet seriali nie mam kiedy nadrobić
Stary 2015-11-03, 15:30   #3172
niepozorna
Zakorzenienie

Przyszła kołderka i ochraniacz z LaMillou Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę, jest cudna

I jest komoda TŻ ma złożyć i mogę prać i prasować ciuszki

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 15:32   #3173
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
W.ogóle mam mega zabiegany tydzień.. Dzisiaj rozprawa, jutro przychodzi polozna, czwartek wizyta i chciałabym gdzieś tu wcisnąć bank, a jak nie to piątek, w sobotę sesja a w niedziele studia A w poniedziałek na pierwszą i się nie wyspie wcale
Dasz radę Ja zeszły tydzień miałam taki zalatany ale jakoś poszło

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 15:32   #3174
kinga1701
Zakorzenienie

magda to gdzieś przegapiłam, pamiętam, że chcieli kupić, ale nie zakodowałam, że to już.
I jak się jeździ nie za długi, bo wcześniej mieliście sedana, a teraz kombi to troszkę różnica w długości jest.
Stary 2015-11-03, 15:35   #3175
Casaa
Zakorzenienie

Magda ale z drugiej strony to lepiej, ze masz tyle na glowie bo przynajmniej nie siedzisz w chalpie i nie myslisz o ☠☠☠☠☠☠☠ach....

To i ja sie pochwale bo remont coraz blizej, jutro jedziemy zamawiac formatki do mebli moze tez szklo na fronty jutro zamowimy czyli kuchnia sie wreszcie ruszy....

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Magda, a co konkretnie wzieliscie? (jesli mozna wiedziec)

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-03, 15:38   #3176
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dasz radę Ja zeszły tydzień miałam taki zalatany ale jakoś poszło

jakbym nie pracowała to by był cud miód i malina

Cytat:
magda to gdzieś przegapiłam, pamiętam, że chcieli kupić, ale nie zakodowałam, że to już.
I jak się jeździ nie za długi, bo wcześniej mieliście sedana, a teraz kombi to troszkę różnica w długości jest.
No w efekcie końcowym kupili. Jeździliśmy nim cały tydzień a głównie ja. Poza notorycznym paleniem gumy i sprzęgła (przez 2 lata jeździłam automatem) to mam problem z parkowaniem jeszcze.. Tam miałam dłuższy przód niż tu, a tu jest dłuższy tył i ciągle mam z tym problem ale to się nauczę w końcu a tak to jest boski ten samochód ze mną rozmawia podczas jazdy i czuję że nadajemy na tych samych falach No i ten bagażnik!

A co do długich samochód - przywyklam do samochódow minimum 5metrow tylko różnica gdzie jest więcej czy z przodu czy z tyłu Haha w małych samochodach czuje się źle, jest mi ciasno i w ogóle
Stary 2015-11-03, 15:39   #3177
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Casa, te chmurki są super Cena za bodziaka to już w ogóle

Masakra, współczuję Malwi tych przebojów finansowych. Jak się człowiek wpędzi w takie finansowe akcje, to potem ciężko się chyba uwolnić

Niepozorna, czekam na zdjęcia

A ja dzisiaj zamówiłam sobie obiad z dowozem 26zł za dwa dwudaniowe zestawy obiadowe z dowozem uznaję za w porządku wydatek na dziś

Dzwoniłam do swojej rodzinnej przychodni no i w czwartek mam wizytę u lekarza. Takie tłumy, że na dziś i na jutro nie ma szans się dostać, w dodatku pielęgniarka poradziła mi nie iść do kogoś innego, skoro dotyczy to L4. W sumie racja, to moja lekarka, która zna mnie od urodzenia, to problemów nie będzie robić

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:40   #3178
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mamy volkswagena Passata combi pal sześć markę - jest ciemno zielony
Stary 2015-11-03, 15:44   #3179
niepozorna
Zakorzenienie

Magda, Casaa gratki za autko i remont

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 15:44   #3180
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy volkswagena Passata combi pal sześć markę - jest ciemno zielony

Ja uwielbiam paski kiedys dorabialam w pewnej firmie jako kierowca i mialam noweczke passata, no dla mnie jako zasranca(swiezo po zdaniu prawka) to jak zlapanie boga za nogi bylo teraz tez szukalam wymarzonego ale niestety nic nie spelnialo moich oczekiwan i kupilismy audi A4 jako drugie auto i tez sie zakochalam

Magda, szerokich drog, bezawaryjnej jazdy zycze autko jest wytrzymale i dlugo Wam posluzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości