|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Niepewność jest o wszystko. I moje humory zmieniają się strasznie. I raz żałuję, że jestem w ciąży i bez niej byłoby ze wszystkim mi łatwiej i w ogóle, ale jak budzę się rano i nie czuję kopniaków to uświadamiam sobie, że mogę jeść do końca życia chleb z masłem albo pić samą wodę byle dał znać mamusi że jest i nic mu nie jest I ciężko jest się cieszyć jak boli brzuch albo jak dzieć kopie za bardzo, ale trudno się nie cieszyć kiedy Cię smyra od środka, kiedy oglądasz te cudne ubranka i w ogóle A wiem, że mam wielkie szczęście i z każdym krokiem staram się to doceniać, że nie miałam i nie mam problemów, że wszystko się dobrze rozwija itd Mimo łez, bólu i czasem fizycznej niedyspozycji
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zaraz przejdzie Kupiłam używany z facebooka, za 35zł. CoolClub (Smykowa marka) rozmiar 68. Chciałam ciut większy by starczył na całą zimę (styczeń-kwiecień). Mam ciepły spiworek do gondoli, więc nie wiem czy nie przesadzam, ale wolałam coś mieć. Fajny jest, granatowy w robociki
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem ze to może być np. stary dług do którego dopiero niedawno wierzyciel wniósł o tytył egzekucyjny, albo np. jakas firma zbiorczo skupiła długi - w takim układzie może się nawet okazać że dług jest przedawniony - wtedy powinniście złożyć powództwo przeciwegzekucyjne do sądu tylko że na to jest jakoś mało czasu z tego co pamiętam
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, może nie powinnam się śmiać, ale tak to wszystko opisałaś...ja też przechodzę podobne wahania. też jestem na etapie kończenia studiów, ale na szczęście dostałam dziekankę. dużo CI zostało? A wesele można zorganizować za niewiele, pytanie tylko o czym marzysz. myślicie o ślubie jakoś wkrótce po porodzie? |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że szukam na własna rękę dużo, dowiaduje się, pytam, a on coś usłyszy raz (czasem źle), ktoś mu coś powie i już nie ma szans, żeby zdanie zmienił. Pokażesz artykuł, nie przeczyta, pokiwa głową, bo z kimś kto się myli się nie kłóci. Ewentualnie "on mi to źle wytłumaczył/ja źle zrozumiałam, ale o to mu przecież chodziło i to ja mówiłam inaczej ![]() A co do wielo to on o tym wie, ale wiesz... To niemożliwe. No nic, widziały gały co brały
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie papiery masz tam gdzie mieszkasz i tyle .. Nauczyliśmy się przy okazji próby wybierania zaświadczenia i próby zarejestrowania nowego samochodu, że zameldowanie nic nie ma do papierów |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Od 20 tygodnia mogą zaczyna się te pierwsze skurcze Braxtona - Hicksa (czy jak tam one się nazywają) jeżeli pojawiają się wcześnie, to może świadczyć o niedoborze np magnezu lub innych witamin. I dlatego to u nas kontrolują.
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście wiem ze różne należności mają różny okres przedawnienia O wydaniu tytułu egzekucyjnego przez sąd dłużnik nie jest informowany Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
viki dokładnie jak trafi do firmy windykacyjnej to już poważniej się robi, oni to już w ogóle jakieś swoje przepisy mają.
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Teraz tak pokombinowali z tym zamieszkaniem i zameldowaniem, że niby ma być łatwiej, ale jak na razie to tylko bałagan im z tego wyszedł. Ja bym poszła jeżeli chcesz szybko tam gdzie jesteś zameldowana, chyba, że już zgłosiłaś adres zamieszkania w US to wtedy tam. Jeżeli nie masz zgłoszonego to dłużej zejdzie. Najlepiej to zadzwoń do któregoś US i zapytaj bo pewnie i to się już pozmieniało.
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sprawdziłam na aukcji - to jest ta grubsza 140g
![]() Casaa cudne te kocyki |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma jak włączyć sobie piekarnik, żeby upiec rybę, nastawić, czekać 25 min, idziesz i okazuje się, że włączyłaś tylko światełko.
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tam gdzie jestem zameldowana i dostałam zaświadczenie W.ogóle mam mega zabiegany tydzień.. Dzisiaj rozprawa, jutro przychodzi polozna, czwartek wizyta i chciałabym gdzieś tu wcisnąć bank, a jak nie to piątek, w sobotę sesja a w niedziele studia A w poniedziałek na pierwszą i się nie wyspie wcale |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła kołderka i ochraniacz z LaMillou
I jest komoda |
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zeszły tydzień miałam taki zalatany ale jakoś poszło
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
magda to gdzieś przegapiłam, pamiętam, że chcieli kupić, ale nie zakodowałam, że to już.
I jak się jeździ nie za długi, bo wcześniej mieliście sedana, a teraz kombi to troszkę różnica w długości jest. |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ale z drugiej strony to lepiej, ze masz tyle na glowie bo przynajmniej nie siedzisz w chalpie i nie myslisz o ☠☠☠☠☠☠☠ach....
To i ja sie pochwale bo remont coraz blizej, jutro jedziemy zamawiac formatki do mebli moze tez szklo na fronty jutro zamowimy czyli kuchnia sie wreszcie ruszy....Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Magda, a co konkretnie wzieliscie? (jesli mozna wiedziec) Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
jakbym nie pracowała to by był cud miód i malina Cytat:
a tak to jest boski A co do długich samochód - przywyklam do samochódow minimum 5metrow tylko różnica gdzie jest więcej czy z przodu czy z tyłu Haha w małych samochodach czuje się źle, jest mi ciasno i w ogóle |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Casa, te chmurki są super
Cena za bodziaka to już w ogóle Masakra, współczuję Malwi tych przebojów finansowych. Jak się człowiek wpędzi w takie finansowe akcje, to potem ciężko się chyba uwolnić ![]() Niepozorna, czekam na zdjęcia A ja dzisiaj zamówiłam sobie obiad z dowozem 26zł za dwa dwudaniowe zestawy obiadowe z dowozem uznaję za w porządku wydatek na dziś ![]() Dzwoniłam do swojej rodzinnej przychodni no i w czwartek mam wizytę u lekarza. Takie tłumy, że na dziś i na jutro nie ma szans się dostać, w dodatku pielęgniarka poradziła mi nie iść do kogoś innego, skoro dotyczy to L4. W sumie racja, to moja lekarka, która zna mnie od urodzenia, to problemów nie będzie robić
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys dorabialam w pewnej firmie jako kierowca i mialam noweczke passata, no dla mnie jako zasranca(swiezo po zdaniu prawka) to jak zlapanie boga za nogi bylo teraz tez szukalam wymarzonego ale niestety nic nie spelnialo moich oczekiwan i kupilismy audi A4 jako drugie auto i tez sie zakochalam ![]() Magda, szerokich drog, bezawaryjnej jazdy zycze autko jest wytrzymale i dlugo Wam posluzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

No, a jakby tego było mało to druga noc nie przespana, ciągle się budzę, po 5 albo i więcej razy wstaję do toalety. Masakra, jak tak będzie codziennie to umrę. Całe szczęście, że dzisiaj wolne.
może zaraz przejdzie
21.06.2014r.
a nie myślałaś o zmianie lekarza?

Teraz tak pokombinowali z tym zamieszkaniem i zameldowaniem, że niby ma być łatwiej, ale jak na razie to tylko bałagan im z tego wyszedł. Ja bym poszła jeżeli chcesz szybko tam gdzie jesteś zameldowana, chyba, że już zgłosiłaś adres zamieszkania w US to wtedy tam. Jeżeli nie masz zgłoszonego to dłużej zejdzie. Najlepiej to zadzwoń do któregoś US i zapytaj bo pewnie i to się już pozmieniało.