Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 19:24   #3241
iola14
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o wersję mam które mają dziecko jak Olka albo młodsze które są już bardzo aktywne plus ciąża to gorzej niż kamienie łupac hahaha
Plecy wysiadają Grześ ostatnio nauczył się otwierać szufladę w komodzie i wchodzić na górę Dobrze, że mąż jak wraca z pracy to zanim biega bo ja już siły nie mam Liczę teraz na małego aniołka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:29   #3242
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim nowych tygodni
Malwi gratki wizyty, co do KTG to nie wiem jak jest przy prywatnych wizytach
Kamilka, mam nadzieje, ze rozrost tych torbieli jednak troche przystopuje :| dobrze, ze poprzedni zabieg sie udal
Jerzyczka, deal z chusteczkami niezbyt bo w rossmannie teraz sa pampers fresh cos tam, cos tam 6x64 szt za 27 zl.... pisalam o tym przedwczoraj
przyszlo zamowienie od milutkiej (foty nizej) no i wpadlam do jednego lumpka, myslalam, ze bedzie szal zakupowy a tu wzielam jednego bodziaka ale za to nowka za 2,60 zl (foto nizej)
Masakra ile naprodukowalyscie postow.....
Śliczne

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Nie ma jak włączyć sobie piekarnik, żeby upiec rybę, nastawić, czekać 25 min, idziesz i okazuje się, że włączyłaś tylko światełko.
Hahaha, mój mąż tak miewa czasami

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Przyszła kołderka i ochraniacz z LaMillou Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę, jest cudna

I jest komoda TŻ ma złożyć i mogę prać i prasować ciuszki
Czyli zadowolona z zakupów jesteś Super.

Cytat:
Dobra to i ja się pochwalę W poniedziałek jedziemy do notariusza podpisywać umowę o kupnie mieszkanka Nasze pierwsze własne Co prawda dopiero się buduje i zamieszkamy w nim na początku 2017 roku ale i tak się cieszę jak nie wiem. Już wcześniej chcieliśmy coś własnego kupić, ale jakoś nie mogliśmy się zebrać do tego wszystkiego no i nic ciekawego się nie trafiało, ale w końcu znaleźliśmy takie wymarzone.
Nie ma to jak własne mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie mam siły was narazie nadrabiać. Pomimo skurczy zdecydowali sie na zabieg. Musiałam podpisać ze w razie czego zgadzam sie na cc. Jutro sie okaże czy dreny które zakładali sie utrzymały czy wypadły jak ostatnio

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Mieszkanko ma 52m2 Dwie sypialnie plus salon z aneksem kuchennym ale kuchnie na pewno sobie oddzielimy. No i łazienka, przedpokój oczywiście. Także dla naszej trójki idealne

Pracuję na recepcji. Na razie jedną dziewczynę umówili na dzień próbny więc mam nadzieję, że szybko to pójdzie i niedługo będę zalegać w domku
A czemu będziecie dzielić kuchnię? My mamy aneks i jesteśmy zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
wróciłam Od lekarza dalej synuś waży 1881g; ) szyjka zamknięta; ) badania mam już komplet jedynie mocz czy wymaz na miesiąc przed terminem wymiary ok w normie
Super, że wszystko w porządku. I synek jaki już duży.

Cytat:
To podobnie jak ja Też pewnie dopier po 21 skończę dzisiaj

Ja chyba jednak wybiorę Babydream na początek. Najwyżej jak coś to później przerzucę się na Hipp.
Ja też planuję Babydream kupić teraz.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A pamietacie ile wazyly wasze skarby w 28 tygodniu? Bo mam wrażenie ze moja za mało wazy :-/
Moja mała w 27+2 ważyła niecały kilogram.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:31   #3243
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
baby U mnie podobnie jak u hariett z USG tydzień młodsza wychodzi w 26 tc miała 800g trochę poniżej średniej
U mnie też właśnie maszyna umieściła go trochę poniżej średniej
mam nadzieję, że w chwili narodzin będzie ważył mniej więcej tyle co ja, coby trochę ponosił te najmniejsze ciuszki i pieluszki

Candy my mamy aneks i niezbyt jestem zadowolona, tak dla przeciwwagi

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-03 o 19:33
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:33   #3244
niepozorna
Zakorzenienie

Candy jestem bardzo zadowolona z zakupów
Chcę oddzielić trochę kuchnię, żeby te wszystkie zapachy z gotowania nie szły na salon. W kuchni jest okno więc nie będzie problemu z dostawieniem ścianki działowej

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:48   #3245
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia to trzymam za was kciuki i mam nadzieje, że tym razem nie zawiedzie

Cytat:
A w ogóle to ja też zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy 31 tydzień

I melduję, że poprałam i poprasowałam już tetry, flanelki i otulacze muślinowe i wszystko z nimi cacy. Nic się z nimi nie stało, są mięciutkie i nie straciły kształtu ani nic. Tetrę i flanelki brałam od HubiWorld także jakby któraś jeszcze się zastanawiała gdzie zakupić to te spokojnie mogę polecić
Tetrę brałam tą grubszą
gratulacje
dobrze wiedzieć, bo flanelki mam od nich

koktajlowa
Casa super zakupy
kamilka za was!

Cytat:
Dobra to i ja się pochwalę W poniedziałek jedziemy do notariusza podpisywać umowę o kupnie mieszkanka Nasze pierwsze własne Co prawda dopiero się buduje i zamieszkamy w nim na początku 2017 roku ale i tak się cieszę jak nie wiem. Już wcześniej chcieliśmy coś własnego kupić, ale jakoś nie mogliśmy się zebrać do tego wszystkiego no i nic ciekawego się nie trafiało, ale w końcu znaleźliśmy takie wymarzone.
gratulacje

Od kiedy się zmieniły te przepisy, że wszystko można załatwić w miejscu zamieszkania?? Pytam, bo chyba mi coś gdzieś umknęło, bo jak ja wymieniałam po ślubie, to o wszystko poza paszportem musiałam złożyć wnioski w miejscu zameldowania, to samo mieliśmy z rejestracją samochodu.
Stary 2015-11-03, 19:53   #3246
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Nie mam siły was narazie nadrabiać. Pomimo skurczy zdecydowali sie na zabieg. Musiałam podpisać ze w razie czego zgadzam sie na cc. Jutro sie okaże czy dreny które zakładali sie utrzymały czy wypadły jak ostatnio
Powodzenia Trzymam kciuki.
Stary 2015-11-03, 19:55   #3247
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
No tak, dowiedzielismy sie o tym zadluzeniu z konta tz. jak dobrze, ze zawsze mu powtarzam, zeby jednak nie trzymal pieniedzy na koncie, bo juz kiedys mu sie tak wpakowali na konto bez zadnej informacji
A co do negocjacji kwoty, coz albo biora tyle ile powiemy i sie na to zgodza, albo i tak dostana tyle co powiemy, bo kuzwa tez musimy miec kase na zycie. Niech juz nie kombinuja.
Rozwalilo mnie tz byl u tego komornika na moim motocyklu, to juz sie dopytywal czy to jego moto hieny. Mam nadzieje, ze to juz wszystkie zadluzenia, bo kurde po slubie juz nie bedzie tak fajnie. Chyba ze intercyze podpuszemy. a tego nie chce.
Oczywiście że pytali czy to jego moto, przeciez tym zajmują sie komronicy - sciąganiem długów nie ma się co pieklić A jeśli TŻ ma długi sprzed małżeństwa to one i tak by Cię nie obciążały - wspólność majątkowa nie działa wstecz chociaż na Twoim miejscu bym rozwazyła intercyzę dla własnego bezpieczeństwa
Cytat:
Chcę oddzielić trochę kuchnię, żeby te wszystkie zapachy z gotowania nie szły na salon. W kuchni jest okno więc nie będzie problemu z dostawieniem ścianki działowej
Ja mam salon z aneksem i sobie chwalę nie uważam żeby jakieś zapachy szczególnie leciały na salon zwłaszcza że mam wyciąg a kuchenka jest indukcyjna ale wiadomo jak kto woli, ja tam lubię tak mieć i w ewentualnym przyszłym mieszkaniu też bym tak chciała
Stary 2015-11-03, 19:55   #3248
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czarna -stosunkowo nie dawno chyba w ostatnim miesiącu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:59   #3249
iola14
Rozeznanie

Cytat:
W lipcu wybierałam akt urodzenia i już to było, wydaje mi się, że miało wejść od 1 stycznia tego roku, ale nie wiem dokładnie
Stary 2015-11-03, 20:04   #3250
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój serial
Mój Damon

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pędzicie nadrobić was ciężko.

Niepozorna gratulacje swojego m
Malwi spokojnie, jakoś się ułoży

Dzisiaj tż został w domu i mieliśmy dzień spacerowania po centrach handlowych (bo przecież moi sąsiedzi nie mają serca dla ciężarnej i wiercą od rana). Byliśmy w Smyku i oglądaliśmy głównie lego star wars, zrobiłam zakupy dzieciowe w Rossie i zapas witamin w SP.
Tż się śmieje, że wszędzie dostaję prezenty dla kobiet w ciąży, w rossie dostałam paczkę chusteczek z hipp i bony rabatowe.

Magda ja mam tak samo z samochodem, zawsze mówię do mojej cytrynki, jak kiedyś coś jej stukało pod maską to ją głaskałam po kokpicie Mam sentyment do tego samochodu, dbam o niego i jak na razie grzecznie się spisuje

Też mam cytrynkę, ale to mój maz ja glaszcze
Cytat:
wróciłam Od lekarza dalej synuś waży 1881g; ) szyjka zamknięta; ) badania mam już komplet jedynie mocz czy wymaz na miesiąc przed terminem wymiary ok w normie

Waży tyle co moj gratulacje!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:06   #3251
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ewusia wow 7 posiłków - duuużo Mi ostatnio jakos spadł apetyt, staram się jeść 5 razy dziennie, ale bez większej potrzeby...
nie mam wyjścia max co 3 godziny muszę jeść, wiec tyle wychodzi, dzień jest długi
jakbym wcześniej wstawała to pewnie i z 8 bym zmieściła
Cytat:

Co do radości z ciąży, cieszę się, chociaż trudno mówić o radości, jak znowu wyszły jakieś komplikacje finansowe jeszcze z przeszłości TZ. Kurde co się poukłada, to zaraz wszystko się zepsuje. Już mnie to męczy. Dzisiaj tak sobie pomyślałam, że mogliśmy poczekać , ale kto to wiedział Był w tej Anglii, przywiózł trochę pieniędzy, to się stare sprawy musiały odezwać i kurde najgorsze jest to, że żadne pismo do nas nie przyszło, żadne wezwanie do zapłaty, po prostu zaglądam na konto tż a tam minus 3 tys zł. Płakać mi się chcę.

oby sie udało to wyjaśnić
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
przyszlo zamowienie od milutkiej (foty nizej) no i wpadlam do jednego lumpka, myslalam, ze bedzie szal zakupowy a tu wzielam jednego bodziaka ale za to nowka za 2,60 zl (foto nizej)
Masakra ile naprodukowalyscie postow.....
śliczności

i za remont
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja mam KTG od około 20 tygodnia nie pamiętam już dokładnie. Początkowo trwało kilka minut a teraz ponad 30. Mimo, iż jeszcze nigdy żaden malutki skurcz nie wyszedł.
ale to chyba w DE jest taki zwyczaj, w PL nigdy nie słyszałam żeby ktoś tak wcześnie ktg miał
Cytat:
Mamy volkswagena Passata combi pal sześć markę - jest ciemno zielony

Cytat:

Cytat:
mocne
Cytat:
Patrzcie co znalazłam - idealne dla tych które nie wiedzą co i jak, skąd i gdzie http://allegro.pl/wyprawka-do-szpitala-dla-noworodka-i-mamy-gotowa-i5723724676.html
fajnie, jak ktoś się zagapi i musi na szybko kupować
ja bym jednak wolała sobie samo wszystko wybrać

A tak a propos tego co sie tam znajduje to położna na SR mówiła dziś ze absolutnie nie można stosować Sudocremu przy noworodku, można nawet tak mu przesuszyć tym skórę że się otwarte rany zrobią
No a ludzie i tak myślą ze to podstawa w wyprawce noworodka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A pamietacie ile wazyly wasze skarby w 28 tygodniu? Bo mam wrażenie ze moja za mało wazy :-/
mój w 29 tygodniu ważył 1200-1300 g
Ale na tym etapie nie ma co porównywać bo to zależy od dokładności pomiarów i wielu innych rzeczy

Nebula dzięki za miłe słowa nie wie czemu mi się Twój post nie zacytował

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:08   #3252
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie juz od dawna te owieczki kuszą na zywo wygladaja tak samo pieknie?

Stary 2015-11-03, 20:10   #3253
Jerzyczka
Wtajemniczenie

ImageUploadedByWizaz Forum1446577812.435799.jpg

Nasze szkraby to jedno, ale podkład tez mi sie konczy, wiec wklejam Wam aktualną promocję w rossie

Stary 2015-11-03, 20:16   #3254
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A tak a propos tego co sie tam znajduje to położna na SR mówiła dziś ze absolutnie nie można stosować Sudocremu przy noworodku, można nawet tak mu przesuszyć tym skórę że się otwarte rany zrobią
No a ludzie i tak myślą ze to podstawa w wyprawce noworodka
Zauważyłam już jakiś czas temu że dla dzieci sa preparaty z tlenkiem cynku - wysuszjące (własnie np.Sudocrem) i mocno natłuszczające (np.Bepanthen) a część ludzi stosuje je jakby wymiennie co jest dużym błędem bo działanie jest przecież skrajnie różne
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Załącznik 6081375

Nasze szkraby to jedno, ale podkład tez mi sie konczy, wiec wklejam Wam aktualną promocję w rossie

Zamierzam sie obkupić na niej
Stary 2015-11-03, 20:18   #3255
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do sudocremu to moja kuzynka była zdziwiona że nie mam jej w kosmetyczce dla dzidziusia no bo jak to "najlepszy na wszystko!".. Taaa..moze na syfy na buzi owszem ale delikatna pupcie to raczej nie bardzo tlenek cynku tylko w ostateczności!
Stary 2015-11-03, 20:24   #3256
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie dlatego mi to gdzieś umknęło

A macie jakiś przepis prawny do tego?? Bo mnie ten temat zaciekawił, skończyłoby się jeżdżenie 400km by załatwić cokolwiek

Kiedyś było inne podejście do pielęgnacji. Siostrzeniec męża był cały zaporowo smarowany sudocremem.
Stary 2015-11-03, 20:26   #3257
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasiulenkowa taaaki wielki dziec. Rosnie jak szalony.
Kinga damy sobie rade, przekonuje sie tylko o tym, ze bedziemy przez to silniejsi.
Viki nie chce podejmowac tego tematu, tzn nie chce zaczynac go ja. Jak tz zacznie i powie, ze chce podpisac to ok, ale sama nie chce podejmowac rozmowy na ten temat. Wiem jak mu jest strasznie ciezko, ze to sa jeszcze jakies zaleglosci sprzed naszej znajomosci i ze teraz tak naprawde musimy je splacac razem, bo nie ma czegos takiego jak moje, twoje. To co zarabiamy, jest nasze.

Dzieki dziewczyny za zangazowanie i pomoc w problemi, porozmawialam z TZ i juz wiemy mniej wiecej co bedziemy robic. Szukamy pracy dla tz, jak zadzwoni komornik to bedziemy chcieli sie dogadac co do splaty dlugu, ze jak juz bedzie mial prace, to zeby mu nie wlazili na wyplate tylko sami bedziemy to splacac. My chcemy sie dogadac i mam nadzieje, ze oni tez jestem dobrej mysli. Nie chce sie juz denerwowac tym. Mam wazniejsze sprawy na glowie, jak np moja skracajaca sie szyjka.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:30   #3258
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja mam salon z aneksem i sobie chwalę nie uważam żeby jakieś zapachy szczególnie leciały na salon zwłaszcza że mam wyciąg a kuchenka jest indukcyjna ale wiadomo jak kto woli, ja tam lubię tak mieć i w ewentualnym przyszłym mieszkaniu też bym tak chciała
Ja zawsze miałam kuchnię oddzielnie i może dlatego teraz też bym tak chciała, ale jeszcze mam trochę czasu do namysłu czy oddzielać czy nie

Cytat:
Mój Damon
Musimy się podzielić No i jeszcze mój ukochany Klaus i Elijah Ale oni teraz w The Originals goszczą.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Mnie juz od dawna te owieczki kuszą na zywo wygladaja tak samo pieknie?
Tak Jutro wrzucę zdjęcia No i jest taka mięciutka ta kołderka i wszystko

Cytat:
Załącznik 6081375

Czekam na oczy i twarz

Cytat:
Dzieki dziewczyny za zangazowanie i pomoc w problemi, porozmawialam z TZ i juz wiemy mniej wiecej co bedziemy robic. Szukamy pracy dla tz, jak zadzwoni komornik to bedziemy chcieli sie dogadac co do splaty dlugu, ze jak juz bedzie mial prace, to zeby mu nie wlazili na wyplate tylko sami bedziemy to splacac. My chcemy sie dogadac i mam nadzieje, ze oni tez jestem dobrej mysli. Nie chce sie juz denerwowac tym. Mam wazniejsze sprawy na glowie, jak np moja skracajaca sie szyjka.
Wszystko się ułoży na pewno Nie denerwuj się na zapas

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 20:32   #3259
kogielmogiel
Rozeznanie

Casaa świetne zakupy, czyli jednak przesyłka dotarła dzisiaj.

Cytat:
Gratulacje mieszkanka ! Przy dziecku to myśle, że Ci szybko zleci do 2017. No i kciuki za znalezienie szybkiego zastępstwa. U mnie też właśnie prowadzą rozmowy rekrutacyjne, ale i tak już większość obowiązków przekazałam kolegom
magda1706 gratulacje, też mieliśmy kiedyś passata, ale dla mnie był trochę za duży, nie przepadam za kombi

Cytat:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mocne kciuki za Was dziewczyny

Cytat:
ale super gratuluję!

a propos seriali, właśnie nadrobiłam Pamiętniki Wampirów i Chirurgów
Też ostatnio nadrabiałam chirurgów, ale bez Dereka to już nie to samo

Cytat:
Co do sudocremu to moja kuzynka była zdziwiona że nie mam jej w kosmetyczce dla dzidziusia no bo jak to "najlepszy na wszystko!".. Taaa..moze na syfy na buzi owszem ale delikatna pupcie to raczej nie bardzo tlenek cynku tylko w ostateczności!
Kuzynka dostała przy wypisie ze szpitala taki mały słoiczek sudocremu - no a skoro dają w szpitalu to trzeba używać
Stary 2015-11-03, 20:32   #3260
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pędzicie nadrobić was ciężko.

Niepozorna gratulacje swojego m
Malwi spokojnie, jakoś się ułoży

Dzisiaj tż został w domu i mieliśmy dzień spacerowania po centrach handlowych (bo przecież moi sąsiedzi nie mają serca dla ciężarnej i wiercą od rana). Byliśmy w Smyku i oglądaliśmy głównie lego star wars, zrobiłam zakupy dzieciowe w Rossie i zapas witamin w SP.
Tż się śmieje, że wszędzie dostaję prezenty dla kobiet w ciąży, w rossie dostałam paczkę chusteczek z hipp i bony rabatowe.

Magda ja mam tak samo z samochodem, zawsze mówię do mojej cytrynki, jak kiedyś coś jej stukało pod maską to ją głaskałam po kokpicie Mam sentyment do tego samochodu, dbam o niego i jak na razie grzecznie się spisuje
O ja też mam cytrynke
Ale juz z tz nie możemy się doczekać zmiany, mamy nadzieję w przyszłym roku kupić jakiegos fajnego kombiaczka

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:34   #3261
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kinga damy sobie rade, przekonuje sie tylko o tym, ze bedziemy przez to silniejsi.
Viki nie chce podejmowac tego tematu, tzn nie chce zaczynac go ja. Jak tz zacznie i powie, ze chce podpisac to ok, ale sama nie chce podejmowac rozmowy na ten temat. Wiem jak mu jest strasznie ciezko, ze to sa jeszcze jakies zaleglosci sprzed naszej znajomosci i ze teraz tak naprawde musimy je splacac razem, bo nie ma czegos takiego jak moje, twoje. To co zarabiamy, jest nasze.

Nie stresuj sie, powolutku na bank wszystko sie ulozy

Cytat:
Ja zawsze miałam kuchnię oddzielnie i może dlatego teraz też bym tak chciała, ale jeszcze mam trochę czasu do namysłu czy oddzielać czy nie

Musimy się podzielić No i jeszcze mój ukochany Klaus i Elijah Ale oni teraz w The Originals goszczą.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Tak Jutro wrzucę zdjęcia No i jest taka mięciutka ta kołderka i wszystko

Czekam na oczy i twarz

Wszystko się ułoży na pewno Nie denerwuj się na zapas

Klaus i jego akcent Originalsow nie ogladalam nigdy

Kusisz mnie tym kompletem, kusisz!

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Casaa świetne zakupy, czyli jednak przesyłka dotarła dzisiaj.

Gratulacje mieszkanka ! Przy dziecku to myśle, że Ci szybko zleci do 2017. No i kciuki za znalezienie szybkiego zastępstwa. U mnie też właśnie prowadzą rozmowy rekrutacyjne, ale i tak już większość obowiązków przekazałam kolegom

magda1706 gratulacje, też mieliśmy kiedyś passata, ale dla mnie był trochę za duży, nie przepadam za kombi

Mocne kciuki za Was dziewczyny

Też ostatnio nadrabiałam chirurgów, ale bez Dereka to już nie to samo

Kuzynka dostała przy wypisie ze szpitala taki mały słoiczek sudocremu - no a skoro dają w szpitalu to trzeba używać

Derekiem mi serce złamali

Stary 2015-11-03, 20:36   #3262
czarnulax
Zakorzenienie

malwi kciuki za szybkie i pozytywne rozwiązanie sprawy.
magda gratuluję nowego wozu ja miałam na początku straszny problem z wyczuciem takiej długiej d.pki

Ostatnio mam tu za dużo do nadrabiania jak mnie chwilę nie ma
Stary 2015-11-03, 20:39   #3263
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Klaus i jego akcent Originalsow nie ogladalam nigdy

Kusisz mnie tym kompletem, kusisz!
Jak dla mnie naprawdę pościel warta jest swojej ceny. Jutro ją od razu wypiorę to dam też znać czy coś się z nią stało ale nie sądzę, bo w internecie piszą, że można ją prać i prać no i oni sami polecają ją wyprać przed pierwszym użyciem

The Originals też polecam

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-03, 20:41   #3264
kogielmogiel
Rozeznanie

Kasiulenkowo gratulacje udanej wizyty! Duży już synek

Malwi oby Wam się wszystko ułożyło. Mój kolega ostatnio też miał problem z komornikiem. Nie zaplacił byłej żonie połowy kosztów za rozprawę rozwodową i komornik bez żadnego uprzedzenia wszedł mu na wypłatę. Do tego dług to 150 zł a wynagrodzenie komornika ponad 300 zł :padam:
Stary 2015-11-03, 20:42   #3265
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Od kiedy się zmieniły te przepisy, że wszystko można załatwić w miejscu zamieszkania?? Pytam, bo chyba mi coś gdzieś umknęło, bo jak ja wymieniałam po ślubie, to o wszystko poza paszportem musiałam złożyć wnioski w miejscu zameldowania, to samo mieliśmy z rejestracją samochodu.
Mężowi skończył się dowód, kilka miesięcy temu, podanie złożone i dowód obrany w miejscowości gdzie nie był ani zameldowany ani nie zamieszkuje. Moi rodzice odbierali miesiąc temu mój europejski akt urodzenia i akt ślubu, i męża akt urodzenia tez u nas w urzedzie a mąż nie jest zameldowany u mnie ani adresu zamieszkania tez nie ma mojego. Więc takie rzeczy można zrobić w każdym urzędzie na terenie RP. Na tych nowych dowodach nie ma żadnego adresu i nawet podpisu nie ma.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:42   #3266
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
To pewnie dlatego mi to gdzieś umknęło

A macie jakiś przepis prawny do tego?? Bo mnie ten temat zaciekawił, skończyłoby się jeżdżenie 400km by załatwić cokolwiek

Kiedyś było inne podejście do pielęgnacji. Siostrzeniec męża był cały zaporowo smarowany sudocremem.
>klik<
Stary 2015-11-03, 20:47   #3267
kinga1701
Zakorzenienie

Tylko dodam, że moje akty były wydane od ręki, a na męża czekali 5 dni bo Pan mówił, że oni muszą napisać o migracje dokumentów i dopiero wydadzą. I my mamy inne województwa.
Stary 2015-11-03, 20:49   #3268
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No dobrze to dotyczy urzędu cywilnego.. A co ze skarbowym i urzędem dot. transportu i komunikacji? skoro nie ma teraz zameldowania to co z rejestracją samochodu?
Stary 2015-11-03, 20:51   #3269
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym radziła skontaktować sie bezpośrednio z wierzycielem, może nawet cofną Wam egzekucję (wtedy odpadają koszty komornicze), tylko najpierw sprawdźcie czy nie jest przypadkiem przedawnione
No i wiadomo że niestety takie długi spłaca sie jakby razem, ale jednak lepiej w takiej sytuacji żeby "na papierze" wszystko było oddzielnie w ogóle niech Twój TŻ ogarnie czy ma jeszcze jakieś długi bo przecież odsetki mu rosną jak nie spłaca... z czasem odsetki potrafią przewyższać sama kwotę główna długu...
Cytat:
The Originals też polecam
Też bardzo lubię ten serial Dzienniki Wampierów mi się znudziły 2 sezony temu ale mogę Wam polecić "Sleepy Hollow" troche w podobnym klimacie choć nie o wampirach
Stary 2015-11-03, 20:54   #3270
kinga1701
Zakorzenienie

viki pracujesz jako komornik ? Święta prawda odsetki bywają zabójcze i to w każdym przepadku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości