|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Tygrysek w szpitalu w ktorym rodzilam nie bylo opcji znieczulenia...
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
W moim szpitalu też nie ma, ordynator nie uznaje
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa, proszę o zmianę przy wózku z bazy FamilyFix na 2wayFix
![]() Magda, proszę o wykreślenie wizyty 27.11 ![]() A dopisz mi: 2.12, potem 23.12 (wizyta+KTG) i 30.12 (tutaj samo KTG) |
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
To moze mnie tez od razu mozesz dopisac do wizyt?
18 listopada o 18.15 ![]() Znowu mi sie snily wozki, bleh.. Wszystkie kupujecie bazy do fotelikow? Ciagle sie waham ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja lubię tak ekspresowe przesyłki, wczoraj zamówione, już czeka do odbioru. Tylko jeszcze nie wiem co przyszło
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w mglisty poranek
Zaraz wszystkich podopisuje bo ostatnio nie miałam czasu na kompa wejść Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ani gazu? Nie rodzilabym w takim szpitalu. Powodzenia na wizytach
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nas dzisiaj wizytuje
Znowu sobie posłucham bicia serduszka |
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
Cytat:
![]() Tak samo u mnie. O gazie u mnie można pomarzyć
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka - my bazę kupujemy. Mąż stwierdził, że to podstawa
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę to masakra, bo teoretyczne od 16 lipca każda kobieta powinna mieć dostęp do refundowanego znieczulenia. A w praktyce wygląda to tak jak wygląda... jeszcze rozumiem barierę w postaci nie wystarczającej liczby anestezjologów - no bo wiadomo, że niby przepis jest ale szpitale nie mają szansy na dodatkowe etaty dla anestezjologów. Ale taki argument, że "ordynator nie uznaje"?! Może ktoś by ordynatorowi przeciągną arbuza przez odbyt, to by zmienił zdanie... Nie twierdzę, że znieczulenie jest zawsze korzystne i dobre, ale powinna być dostępność i możliwość wyboru.
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
A my bazy nie kupujemy, nie miałam przy pierwszym to przy drugim tym bardziej.
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Znieczulenia zewnątrzoponowego to w życiu bym nie chciała. Raz, że ból i tak jest, dwa to że poród jest dłuższy i nie czuje się tak skurczy. (w sensie nie wiadomo kiedy przeć) Jednak z gazu chętnie bym skorzystała ( tż pewnie też ;p )
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-05 o 09:38 |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
To ja biore 3 szpitale pod uwage i w kazdej jest dostep do gazu. W sumie jak zamkna porodowke u mojej mamy na czas remontu, a bede na Slasku, to chyba pojedziemy do Myslowic. Raz ze pracuje tam kolezanka mojej mamy, a dwa, ze porodowka ponoc jest dobrze zaopatrzona. Miedzy innymi w wanne
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi wbrew pozorom w wielu szpitalach zzo nie dostaniesz nawet jesli teoretycznie jest bo czesto brak jest lekarza zeby Ci to znieczulenie mial kto podac...
Gaz byl, dostalam pod koniec ale mega mi przeszkadzal w prawidlowym oddychaniu wiec ja akurat nie polecam
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Oby to był dzień samych dobrych wieści U mnie jest i nie ma z tym problemu, ale rodziłam bez i teraz na 80% też chcę bez. Bardziej od bólu boję się nie potrzebnie wydłużonej akcji porodowej i tego że nie będę potrafiła przeć Nie zaliczyłabym go do znieczulenia Średnio użyteczny był w moim przypadku
|
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, kciuki dla wizytujących
![]() Jak dobrze, że są kurierzy... Przyszła paczka z zooplus i ledwo ją przesuwam po ziemi, a pan mi ją na drugie piętro wniósł ![]() My też nie kupujemy bazy, w nastm samochodzie chyba raczej nie ma isofixów :/
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mocne za wszystkie wizytujace dziewczyny i dzieciaczki czekam na pozytywne info!Dotka, dopisze Ci baze jak sie ogarne, bo na razie z Tztem nie chce nam sie z pieleszy wychodzic ![]() Ciekawe co u Kamilki.... Oby te dreny jednak sie spisaly. Wieczorej jedziemy odebrac ze smyka nosidelko bo mam info, ze juz mozna ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
ja kupilam enfamil mleko poczatkowe. To jest od 0-6mies. w srodku jest 6 porcyjek juz gotowego plynnego mleka do podgrzania tylko smoczek nalozyc trzeba i jest przynajmniej to moje wazne do czerwca 2016.
No ale tak jak mowilam mi na razie mic nie rosnie wiec na wszelki wypadek ;p macie wlosy wokol brodawek? kurcze, ja sobie wyrywam peseta ale to dziwne ze tak jest, bo jesli to normalna rzecz w naturze i jeslikobiety tak maja to czy dzidziusie ktore pija mleko nie sa laskotane przez takie wloski? hehe chyba glupoty troche pisze no ale dobra ;p |
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
A ja odkopałam swoją książeczkę zdrowia dziecka i jestem zaskoczona swoją wagą urodzeniową: 2850 g, 50 cm, obw. głowy i klatki:32 cm. Jestem wysoka, a na dodatek juz przytyłam 13 kg i obawiam się, że nasza córeczka będzie ważyła powyżej 4 kg. Ale trochę pocieszyłam się, że może córeczka po mamusi odziedziczy wagę itd.
hihiiwonai Mi rosły pojedyncze włoski, ale przed ciążą, które wyrywałam pęsetą. W ciąży przestały wyrastać. Pewnie jest to powód hormonów.
... każdy szuka kogoś, by pójść tą samą drogą i kochać dniem i nocą do utraty tchu i tak na zawsze już ... Edytowane przez nusia1987 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:07 |
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Pan listonosz przyniósł becik z tej aukcji. Jest zgodny z opisem, wysyłka była szybka, ale ja nadal nie wiem, czemu to niby jest wygodne
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój w prawy bok brzucha czuje tam jakies częsci ciała. I jak tak czuje to z 2 strony brzucha takie napieranie. No i też często baardzo nisko go czuje jak mi tak jakby drży, jakby miał drgawki ![]() nigdy na górze, a lekarz na każdej wizycie mówi ze jest główką do dołu. To co on ma takie krótkie nogi że z boku brzucha mnie smyra? Skoro główką do dołu to powinien w żebra walić jak was
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
a w razie goraczki u takiego maluszka to co sie podaje? kupujecie cos w razie potrzeby?
|
|
|
|
#3625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może nogi ma gdzieś koło głowy a te drżenie to może czkawka?iwonai Paracetamol w czopkach (tylko ten najsłabszy, chyba 125 mg) ja wolę mieć Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:17 |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
My kupujemy, bo dużo km robimy. Ja mam kropelki Pedicetamol. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:26 |
|
|
|
#3627 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Oliwka ślicznie rośnie, nie mas się czym martwić Cytat:
Cytat:
![]() ja bym banana się bała zjeść ![]() ja ostatnio wyprodukowałam "ciasteczka" z tego przepisu: http://nietracczasunagotowanie.blogs...-bez.html#more Są całkiem ok, nawet mężowi smakują ![]() ten mus jabłkowy robiłam z samych jabłek bez dosładzania. Zamiast rodzynek dałam płatki migdałowe, a żurawiny tylko tak symbolicznie Wczoraj sprawdzałam i cukier miałam ok po nich, czyli jedno dziennie chyba mogę wciągnąć ślicznie Cytat:
nie rozumiem po co zapasy robić, przecież później tez będą jakieś promocje Ja kupiłam na razie jedną paczkę 80 szt. Babydream (nie kupuje chusteczek Pampers bo to syf jeśli chodzi o skład) i zobaczę czy Małemu spasują, jeśli tak to będę dalej te kupować albo testować inne z dobrym składem Cytat:
Cytat:
chyba powinnaś po prostu spróbować z nimi wszystkimi porozmawiać... zamęczysz się tym wszystkim Cytat:
częściej można używać np maści Linomag bo ma delikatny skład Cytat:
mnie się śniły ubranka bo wczoraj próbowałam do końca ogarnąć wyprawkę ubrankową i znów się poddałam, nie wiem czego jeszcze potrzebuję ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja też dziś wizytuję
|
|||||||||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Maly bedzie mial goraczke to pojde z nim do lekarza, sama nie bede podejmowac decyzji co podawac takiemu malemu dziecku. Poza tym trzeba wiedziec skad sie wziela goraczka.
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Gaz jest, ale to chyba nie jest typowe znieczulenie? Bo mi chodziło o zzo, ordynator nie zezwala na swoim oddziale bo uznaje że ilość minusów przeważa nad plusami, a to dr starej daty, podobno Z renomą na całą Polskę w środowisku itp itd. Poza tym kwestia anestezjologów też swoje robi
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czuję kopnięcia to zazwyczaj mocno z prawej albo z lewej strony brzucha. Chyba wioli po prostu kopać w bok niż z nóżkami na wprost
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Znowu sobie posłucham bicia serduszka 

Oby to był dzień samych dobrych wieści 

ale cukier idealny na szczęście, choć bałam się bardzo.