|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
coś mi się spodoba, oglądam chwilę i odkładam bo w każdej rzeczy coś mi jednak nie pasuje a jak przyjdzie gdzieś wyjść to płacz bo nie mam się w co ubrać
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję moonunit, mira81, kallina, fasolka za słowa otuchy. Ale dzisiejsza wizyta przelała czarę goryczy. Za dużo się po prostu dzieje. Nigdy, żadnemu wrogowi nawet nie życzę takich stresujących przeżyć jakim jest sąd w ciąży. Ciąża to taki fajny czas, radości, beztroski, troszkę odpoczynku..
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Był tylko jeden niezbyt atrakcyjny facet. Inne mamuśki stroją się chyba całe dnie na te zebrania..
nie mogę zbyt odstawać od normy.. malować się nie muszę bo jestem najmłodsza w radzie Cytat:
Hej i jak? Dostałaś heviran, czy coś innego? Kochana gratuluję wygranej!! Może pracodawca sobie odpuści.. marne szanse żeby miało się coś zmienić na jego korzyść współczuję wizyty, a połówkowym się nie przejmuj. Z dzieckiem na pewno wszystko ok zresztą co to za różnica ile ma gramów? To niczego nie zmieni. Ciesz się z wygranej! Najgorsze masz za sobą, wszystko jest na dobrej drodze. Trzymam kciuki za Ciebie! p.s. wczoraj miałam wizytę i mój gin. nawet nie wspomniał o usg, a ostatnie na które mnie skierował było w 10tc zrób coś dla swojego maleństwa i UŚMIECHNIJ SIĘ!!! Tak czułam, że kończy się ten nasz serial.. a szkoda, przyjemnie się oglądało..Też to zauważyłam ale to raczej nie jest reklama bo nie podali żadnych info. o tym gdzie prowadzą działalność itd. ja osobiście lubię tą rodzinkę, szczególnie tą kobietę. Jest taka normalna mimo statusu.
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna Melania ;( za to dzisiaj tacy szczesliwi wracali do domu rodzice Wojtusia po 2 miesiacach w szpitalu, piekny widok
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Oczyswiscie dziękuje tez Bonku i Ktoregos_dnia
no i Emma, jesteście kochane. Juz teraz nic nie zrobię, musze czekać miesiąc na info co dalej z moja sprawa, jak wyrok się uprawomocni. Tak jak mówisz Emma, czas się uśmiechnąć i zrobić sobie dzisiaj coś dobrego na kolacje :-D bo coś słabo mi idzie tycie w ciąży :-P
|
#3756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
to juz jest powód do radości mi za to idzie bardzo dobrze tycie mogłabym konkursy wygrywac
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Któregoś_dnia - sorki, nie chciałam się wygadac w sprawie Melki.. Ale to już było tydzień temu w piątek.
Z tej rodzinki prawników babka jeszcze ujdzie, ten facet mi się taka mądrala wydaje :-P
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię Ci, będzie tylko lepiej Cytat:
|
||
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po. Dziecko uparte po mamusi, czeka mnie kolejna wizyta w poniedziałek.
nie chciała pokazać twarzy i w ogóle była tak ustawiona, że ciężko było cokolwiek zobaczyć. W pewnym momencie mała dostała czkawki.
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku - grunt to znaleźć w życiu coś, w czym jest się dobrym i.. Robić to dalej! :-D
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam pewna, że z siódemkę mi przybyło, a na ważeniu okazało się, że tylko 3. Także to może być tylko obwód ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- No coś Ty |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, oczywiście masz rację z tym usg. Jeśli dziecko ma być zdrowe, to będzie i juz.. Czy zrobi się dodatkowe badania czy nie. Ale czuje trochę presję, każda z Was te badanie ma, z przyjemnościa czyta się, jak duże juz są wasze maluszki, że mają 300, 400, nawet 500g i jest mi trochę żal. Tym bardziej, że nawet nie mam potwierdzonej płci. Każda mamusia chciałaby wiedzieć, czy z jej skarbem jest wszystko dobrze i jak szybko i pięknie się rozwija.. Tylko dlatego jest mi żal, myślę że to chyba mieści się w granicach zdrowej 'zazdfosci'
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark strasznie przykra sytuacja, nie rozumiem jak ktoś może nie mieć serca i zwolnić ciężarną, wydaje mi się że prawo jest po Twojej stronie bo ciężarna jest chroniona jakoś przed zwolnieniem jak pracodawca o niej wie. Twój partner jest bardzo kochany jak Cię wspiera i nie wypomina nic
Mam nadzieję, że się nie odwołają i dostaniesz szybciutko swoje wywalczone pieniądze. polly dobrze, że wszystko OK
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w przychodni była ze mną babka w ciąży, już ja oczywiście kojarzę, bo widuje te same twarze. Ma już taaaaaki wielki brzucho. Myślałam, że już jest na wylocie, że to koniec 8 miesiąca. A ona dzisiaj, że ma 28 tydzień i termin na styczeń. A ja takie oczy O.O.. I tak od słowa do słowa, mówi mi - a Pani który tydzień, 11, 12? A ja, że 22... Jej mina była bezcenna.. I tylko 'eeee.. Ale gdzie niby 22?'
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi brzuchem zrywało, że aż się śmiałam
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy tu od tego żebyś mogła się wygadać Czuję, że wkrótce zgarniesz kupę kasy i odbijesz sobie te stresy i niepewność! Za te pieniądze będziecie mogli zapewnić dziecku wszystko co potrzebne.
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jedno mnie zastanawia. Mówi że sama wychowuje córkę i że teraz z Melania ciężko będzie bo sytuacja od pierwszego porodu się nie zmieniła. Że dalej ciężko...i że 2 dzieci teraz i sama. No to sorry ale nie rozumiem.:-\ przecież sama w ciążę nie zaszła. A mając chore dziecko znów się w trudny związek wpakowała? I znów została sama? Broń Boże jej nie oceniam. Tylko może coś przeoczyłam...
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zamawiałyście coś z tej stronki?
http://www.setin.pl/index.php?page=s...mart&Itemid=21 jestem ciekawa jak wypada rozmiarówka a nie chce mi się mierzyć swoich krągłości ;p ja nie oglądam takich programów jak 600 gram... za bardzo płaczę na nich, kiedyś trafilam na program o porodach na tvn style i to samo... musiałam przełączyć bo nie dawałam rady ... Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-05 o 19:57 |
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Nadia ja też właśnie mam z tym problem i dlatego jeszcze pracuje...ale udało się wróciłam właśnie od lekarza mam zwolnienie od rodzinnego na 10 dni powiedziałam wprost że wizytę u gin.mam dopiero 24.11 i czułam się dobrze do wtorku kiedy to zaczął mnie kregosłup pobolewać i że potrzebuję odpczynku. Ale się cieszę szkoda tylko że leżące ale dobra wreszcie porządki porobię. Nadrobię wizaż i nasz klub
![]() Nadia zdecydowanie czarna Także dzięki dziewczyny za kciuki przydały się bardzoooo Faithworkswonders no to pięknie udało Ci się zejść z ceną za suknię Suknia będzie piękna a Ty będziesz w niej wyglądać prześlicznie jeszcze z tym brzusiemFjolek ja mam tak często w nocy jak chcę się załatwić zrobie kilka kropli siusiu brzuch twardy boli ale całe szczęście po jakimś czasie przechodzi i zasypiam znowu Moooniaaa ten krwotok z nosa to dla mnie wygląda na przepracowanie pomyśl też o jakimś odpoczynku!!! Dorka ja też dziś zapisałam się do szkoły rodzenia ale okazło się że już grupa ruszyła i zaczęłabym od 3 zajęć i chyba się wstrzymam i poczekam na kolejną grupę tak więc też bym ruszyła w grudniu ![]() Verrerie to faktycznie nie ciekawie ale trzeba myśleć pozytywnie będzie dobrze zobaczysz Misia jutro będzie lepiej ![]() Sloneczko ja też się nie mogę doczekać świąt w tym roku będą wyjątkowe dla Nas wszystkich!!! Smerfetka ja też mam fajną stronkę z mebelkami wózkami i pierdułkami http://dino.sklep.pl/nowy/wOzki-dzieciEce-c-1.html Nadia mi koleżanka robi depilacje woskiem i mówi że miała pełno babeczek które do ciąży szykowała. Ja napewno do samej ciąży będę chodzić na wskowanie bo na wszystko inne mam uczulenie i wrastanie włosków... Moonunit ale mnie przestraszyłaś ja też budżetówka dostałam dziś zwolnienie i mój mąż wpadł na genialny pomysł żeby odpocząć i wyjechać nad morze dotlenić się. Niestety mam zwolnienie leżące i teraz będę się bała że mogą mnie sprawdzić ![]() Malinka czym czym Ty ją karmisz!!! Ale będzie zdrowa baba ![]() Darkanddark wygrałaś sprawę gratulację!!! Na lekarza też bym się wkurzyła bo dla nas te wizyty są czekaniem jak na wyrok także Cię rozumiem, ale najważniejsze że serduszko bije może idź do jakiegoś innego lekarza![]() Polly mała buntowniczka nam tu rośnie
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt nie wdawała się w szczegóły, mało się wypowiadała z wiadomej przyczyny. Nie wiem jak to się stało, że jest sama. Wielu facetów nie wytrzymuje takich sytuacji, może zostawił ją jak się dowiedział o ciąży i bał się powtórki?
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie tak. W każdym razie współczuję. Nikt nie chcę stracić dziecka ale perspektywa ciężko chorej córki też nie była różowa :-(
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza , witaj na zasłużonym L4
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn mnie oni nie denerwują, swoje przezyli wcześniak x2 ale zastanawiam się po co ich codziennie pokazują?
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Kalinka!!! Jest wspaniale
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie.. dużo bardziej by się męczyła zyjąc niestety ;( nie rozumiem, powinien byc jakiś próg jak dziecko jest w brzuchu, że nie ma opcji ze poród się zacznie samoistnie wczesniej dopoki wszystko nie bedzie tak rozwinięte zeby funkcjonować samo... to niesprawiedliwe ;(
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Było widać.
Ja czkawki u małej nigdy nie rozpoznałam.![]() Noo, już się boję co to będzie. Dobrze, że lekarz jest w porządku i ta wizyta była za darmo, zapłacę dopiero jak mała się przestanie wstydzić żebyśmy mogli wszystko ładnie nagrać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

pasek zakładam pod biustem, wiadomo 
coś mi się spodoba, oglądam chwilę i odkładam bo w każdej rzeczy coś mi jednak nie pasuje
a jak przyjdzie gdzieś wyjść to płacz bo nie mam się w co ubrać
+
a szkoda, przyjemnie się oglądało..

Suknia będzie piękna a Ty będziesz w niej wyglądać prześlicznie jeszcze z tym brzusiem