Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 19:08   #3751
sloneczko4477
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też zakupiłam dwie sukienko-tuniki na brzuszek
http://www.topsecret.pl/tunika-damsk...180,pl-PL.html tą wzięłam czarną, sięga mi przed kolano i na święta będzie nadal dobra mam nadzieję pasek zakładam pod biustem, wiadomo
http://www.topsecret.pl/tunika-damsk...180,pl-PL.html a ta raczej do getrów albo grubych rajstop, ale te fałdy zakrywają totalnie brzuszek i jeszcze jest miejsca sporo
Śliczna ta pierwsza ja ostatnio nie mam nerwów do zakupów coś mi się spodoba, oglądam chwilę i odkładam bo w każdej rzeczy coś mi jednak nie pasuje na allegro patrzę, coś sobie zapiszę bo ładne, patrzę później jak mam zamiar zamówić i znowu rezygnuję a jak przyjdzie gdzieś wyjść to płacz bo nie mam się w co ubrać
Stary 2015-11-05, 19:08   #3752
Darkanddark
Zakorzenienie

Dziękuję moonunit, mira81, kallina, fasolka za słowa otuchy. Ale dzisiejsza wizyta przelała czarę goryczy. Za dużo się po prostu dzieje. Nigdy, żadnemu wrogowi nawet nie życzę takich stresujących przeżyć jakim jest sąd w ciąży. Ciąża to taki fajny czas, radości, beztroski, troszkę odpoczynku..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:09   #3753
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Jakiś przystojny wychowawca?
Był tylko jeden niezbyt atrakcyjny facet. Inne mamuśki stroją się chyba całe dnie na te zebrania.. nie mogę zbyt odstawać od normy.. malować się nie muszę bo jestem najmłodsza w radzie
Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Emma jeśli nakłonisz tatę do przeczytania tej książki Allen Karr "łatwy sposób rzucić palenie, to maz 99% gwarantowane że rzuci
Dziękuję na pewno mu kupię!!
Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
I czekam teraz w kolejce u rodzinnego
Hej i jak? Dostałaś heviran, czy coś innego?
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
rozprawę wygrałam
Kochana gratuluję wygranej!! Może pracodawca sobie odpuści.. marne szanse żeby miało się coś zmienić na jego korzyść współczuję wizyty, a połówkowym się nie przejmuj. Z dzieckiem na pewno wszystko ok zresztą co to za różnica ile ma gramów? To niczego nie zmieni. Ciesz się z wygranej! Najgorsze masz za sobą, wszystko jest na dobrej drodze. Trzymam kciuki za Ciebie! p.s. wczoraj miałam wizytę i mój gin. nawet nie wspomniał o usg, a ostatnie na które mnie skierował było w 10tc zrób coś dla swojego maleństwa i UŚMIECHNIJ SIĘ!!!
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Ja oglądam 600 gram ale jutro z tego co wiem jest ostatni odcinek :-(
Tak czułam, że kończy się ten nasz serial.. a szkoda, przyjemnie się oglądało..
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
nie wiem czy reklamuja swoja dzialanosc czy co?
Też to zauważyłam ale to raczej nie jest reklama bo nie podali żadnych info. o tym gdzie prowadzą działalność itd. ja osobiście lubię tą rodzinkę, szczególnie tą kobietę. Jest taka normalna mimo statusu.
Stary 2015-11-05, 19:09   #3754
Bonku
Wtajemniczenie

Biedna Melania ;( za to dzisiaj tacy szczesliwi wracali do domu rodzice Wojtusia po 2 miesiacach w szpitalu, piekny widok
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:13   #3755
Darkanddark
Zakorzenienie

Oczyswiscie dziękuje tez Bonku i Ktoregos_dnia no i Emma, jesteście kochane.

Juz teraz nic nie zrobię, musze czekać miesiąc na info co dalej z moja sprawa, jak wyrok się uprawomocni.

Tak jak mówisz Emma, czas się uśmiechnąć i zrobić sobie dzisiaj coś dobrego na kolacje :-D bo coś słabo mi idzie tycie w ciąży :-P
Stary 2015-11-05, 19:14   #3756
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam ale to raczej nie jest reklama bo nie podali żadnych info. o tym gdzie prowadzą działalność itd. ja osobiście lubię tą rodzinkę, szczególnie tą kobietę. Jest taka normalna mimo statusu.
teoretycznie nie podali ale wpiszesz kancelaria w krakowie i szukasz pary z tymi imionami

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Oczyswiscie dziękuje tez Bonku i Ktoregos_dnia no i Emma, jesteście kochane.

Juz teraz nic nie zrobię, musze czekać miesiąc na info co dalej z moja sprawa, jak wyrok się uprawomocni.

Tak jak mówisz Emma, czas się uśmiechnąć i zrobić sobie dzisiaj coś dobrego na kolacje :-D bo coś słabo mi idzie tycie w ciąży :-P

to juz jest powód do radości mi za to idzie bardzo dobrze tycie mogłabym konkursy wygrywac
Stary 2015-11-05, 19:15   #3757
Darkanddark
Zakorzenienie

Któregoś_dnia - sorki, nie chciałam się wygadac w sprawie Melki.. Ale to już było tydzień temu w piątek.

Z tej rodzinki prawników babka jeszcze ujdzie, ten facet mi się taka mądrala wydaje :-P
Stary 2015-11-05, 19:21   #3758
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, absolutnie, tż nie wspomina bo przecież wie, że nie pracuje bo jestem leniem, tylko zostałam tak potraktowana
No widzisz, ciesz się, że masz wyrozumiałego TŻ, który rozumie sytuację i docenia rzeczy, które dla Was robisz mówię Ci, będzie tylko lepiej

Cytat:
Któregoś_dnia - sorki, nie chciałam się wygadac w sprawie Melki.. Ale to już było tydzień temu w piątek.
Nie no spoko, ja do tyłu jestem sporo i raz na jakiś czas robię sobie wieczór i oglądam. A że napisałaś to normalne
Stary 2015-11-05, 19:21   #3759
_polly_
Zakorzenienie

Ja już po. Dziecko uparte po mamusi, czeka mnie kolejna wizyta w poniedziałek. nie chciała pokazać twarzy i w ogóle była tak ustawiona, że ciężko było cokolwiek zobaczyć. W pewnym momencie mała dostała czkawki.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:21   #3760
Darkanddark
Zakorzenienie

Bonku - grunt to znaleźć w życiu coś, w czym jest się dobrym i.. Robić to dalej! :-D
Stary 2015-11-05, 19:24   #3761
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
to juz jest powód do radości mi za to idzie bardzo dobrze tycie mogłabym konkursy wygrywac
A ważyłaś się? Ja byłam pewna, że z siódemkę mi przybyło, a na ważeniu okazało się, że tylko 3. Także to może być tylko obwód

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
W pewnym momencie mała dostała czkawki.
No coś Ty A to jakoś czuć czy widać na usg?
Stary 2015-11-05, 19:26   #3762
Darkanddark
Zakorzenienie

Emma, oczywiście masz rację z tym usg. Jeśli dziecko ma być zdrowe, to będzie i juz.. Czy zrobi się dodatkowe badania czy nie. Ale czuje trochę presję, każda z Was te badanie ma, z przyjemnościa czyta się, jak duże juz są wasze maluszki, że mają 300, 400, nawet 500g i jest mi trochę żal. Tym bardziej, że nawet nie mam potwierdzonej płci. Każda mamusia chciałaby wiedzieć, czy z jej skarbem jest wszystko dobrze i jak szybko i pięknie się rozwija.. Tylko dlatego jest mi żal, myślę że to chyba mieści się w granicach zdrowej 'zazdfosci'
Stary 2015-11-05, 19:26   #3763
fasolka1987
Zadomowienie

Darkanddark strasznie przykra sytuacja, nie rozumiem jak ktoś może nie mieć serca i zwolnić ciężarną, wydaje mi się że prawo jest po Twojej stronie bo ciężarna jest chroniona jakoś przed zwolnieniem jak pracodawca o niej wie. Twój partner jest bardzo kochany jak Cię wspiera i nie wypomina nic
Mam nadzieję, że się nie odwołają i dostaniesz szybciutko swoje wywalczone pieniądze.

polly dobrze, że wszystko OK
Stary 2015-11-05, 19:29   #3764
Darkanddark
Zakorzenienie

Dzisiaj w przychodni była ze mną babka w ciąży, już ja oczywiście kojarzę, bo widuje te same twarze. Ma już taaaaaki wielki brzucho. Myślałam, że już jest na wylocie, że to koniec 8 miesiąca. A ona dzisiaj, że ma 28 tydzień i termin na styczeń. A ja takie oczy O.O.. I tak od słowa do słowa, mówi mi - a Pani który tydzień, 11, 12? A ja, że 22... Jej mina była bezcenna.. I tylko 'eeee.. Ale gdzie niby 22?'
Stary 2015-11-05, 19:29   #3765
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Melania ;( za to dzisiaj tacy szczesliwi wracali do domu rodzice Wojtusia po 2 miesiacach w szpitalu, piekny widok
Szkoda mi mamy Meli biedna jest taka zrezygnowana. Mam nadzieję, że poradzi sobie z chorą córeczką w po stracie maleństwa. A rodzice Wojtusia super szczęśliwi no i Oliwierka też oby więcej takich programów!
Stary 2015-11-05, 19:32   #3766
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
A ważyłaś się? Ja byłam pewna, że z siódemkę mi przybyło, a na ważeniu okazało się, że tylko 3. Także to może być tylko obwód

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Moje maleństwo miało czkawkę ostatnio tak mi brzuchem zrywało, że aż się śmiałam
Stary 2015-11-05, 19:38   #3767
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko dlatego jest mi żal, myślę że to chyba mieści się w granicach zdrowej 'zazdfosci'
Pomyśl sobie, że niektóre z nas miały już wiele usg, a bobas nie chce się ujawnić Jesteśmy tu od tego żebyś mogła się wygadać Czuję, że wkrótce zgarniesz kupę kasy i odbijesz sobie te stresy i niepewność! Za te pieniądze będziecie mogli zapewnić dziecku wszystko co potrzebne.
Stary 2015-11-05, 19:43   #3768
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda mi mamy Meli biedna jest taka zrezygnowana. Mam nadzieję, że poradzi sobie z chorą córeczką w po stracie maleństwa. A rodzice Wojtusia super szczęśliwi no i Oliwierka też oby więcej takich programów!
Tylko jedno mnie zastanawia. Mówi że sama wychowuje córkę i że teraz z Melania ciężko będzie bo sytuacja od pierwszego porodu się nie zmieniła. Że dalej ciężko...i że 2 dzieci teraz i sama. No to sorry ale nie rozumiem.:-\ przecież sama w ciążę nie zaszła. A mając chore dziecko znów się w trudny związek wpakowała? I znów została sama? Broń Boże jej nie oceniam. Tylko może coś przeoczyłam...
Stary 2015-11-05, 19:45   #3769
moonunit
Wtajemniczenie

Dziewczyny zamawiałyście coś z tej stronki?

http://www.setin.pl/index.php?page=s...mart&Itemid=21

jestem ciekawa jak wypada rozmiarówka a nie chce mi się mierzyć swoich krągłości ;p

ja nie oglądam takich programów jak 600 gram... za bardzo płaczę na nich, kiedyś trafilam na program o porodach na tvn style i to samo... musiałam przełączyć bo nie dawałam rady ...

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-11-05 o 19:57
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:49   #3770
gosza82
Rozeznanie

Nadia ja też właśnie mam z tym problem i dlatego jeszcze pracuje...ale udało się wróciłam właśnie od lekarza mam zwolnienie od rodzinnego na 10 dni powiedziałam wprost że wizytę u gin.mam dopiero 24.11 i czułam się dobrze do wtorku kiedy to zaczął mnie kregosłup pobolewać i że potrzebuję odpczynku. Ale się cieszę szkoda tylko że leżące ale dobra wreszcie porządki porobię. Nadrobię wizaż i nasz klub
Nadia zdecydowanie czarna

Także dzięki dziewczyny za kciuki przydały się bardzoooo

Faithworkswonders no to pięknie udało Ci się zejść z ceną za suknię Suknia będzie piękna a Ty będziesz w niej wyglądać prześlicznie jeszcze z tym brzusiem

Fjolek
ja mam tak często w nocy jak chcę się załatwić zrobie kilka kropli siusiu brzuch twardy boli ale całe szczęście po jakimś czasie przechodzi i zasypiam znowu

Moooniaaa ten krwotok z nosa to dla mnie wygląda na przepracowanie pomyśl też o jakimś odpoczynku!!!

Dorka ja też dziś zapisałam się do szkoły rodzenia ale okazło się że już grupa ruszyła i zaczęłabym od 3 zajęć i chyba się wstrzymam i poczekam na kolejną grupę tak więc też bym ruszyła w grudniu

Verrerie to faktycznie nie ciekawie ale trzeba myśleć pozytywnie będzie dobrze zobaczysz

Misia jutro będzie lepiej ciuszki super!!!

Sloneczko ja też się nie mogę doczekać świąt w tym roku będą wyjątkowe dla Nas wszystkich!!!:sm ikolaj2:
Smerfetka ja też mam fajną stronkę z mebelkami wózkami i pierdułkami http://dino.sklep.pl/nowy/wOzki-dzieciEce-c-1.html

Nadia mi koleżanka robi depilacje woskiem i mówi że miała pełno babeczek które do ciąży szykowała. Ja napewno do samej ciąży będę chodzić na wskowanie bo na wszystko inne mam uczulenie i wrastanie włosków...

Moonunit ale mnie przestraszyłaś ja też budżetówka dostałam dziś zwolnienie i mój mąż wpadł na genialny pomysł żeby odpocząć i wyjechać nad morze dotlenić się. Niestety mam zwolnienie leżące i teraz będę się bała że mogą mnie sprawdzić

Malinka
czym czym Ty ją karmisz!!! Ale będzie zdrowa baba

Darkanddark wygrałaś sprawę gratulację!!! Na lekarza też bym się wkurzyła bo dla nas te wizyty są czekaniem jak na wyrok także Cię rozumiem, ale najważniejsze że serduszko bije może idź do jakiegoś innego lekarza

Polly mała buntowniczka nam tu rośnie
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:51   #3771
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi że sama wychowuje córkę i że teraz z Melania ciężko będzie bo sytuacja od pierwszego porodu się nie zmieniła.
To fakt nie wdawała się w szczegóły, mało się wypowiadała z wiadomej przyczyny. Nie wiem jak to się stało, że jest sama. Wielu facetów nie wytrzymuje takich sytuacji, może zostawił ją jak się dowiedział o ciąży i bał się powtórki?
Stary 2015-11-05, 19:56   #3772
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj w przychodni była ze mną babka w ciąży, już ja oczywiście kojarzę, bo widuje te same twarze. Ma już taaaaaki wielki brzucho. Myślałam, że już jest na wylocie, że to koniec 8 miesiąca. A ona dzisiaj, że ma 28 tydzień i termin na styczeń. A ja takie oczy O.O.. I tak od słowa do słowa, mówi mi - a Pani który tydzień, 11, 12? A ja, że 22... Jej mina była bezcenna.. I tylko 'eeee.. Ale gdzie niby 22?'
U mnie też niektórzy się dziwią, że mam taki mały brzuch ale ja to odbieram jako komplement.
Stary 2015-11-05, 19:57   #3773
darolka
Rozeznanie

Cytat:
To fakt nie wdawała się w szczegóły, mało się wypowiadała z wiadomej przyczyny. Nie wiem jak to się stało, że jest sama. Wielu facetów nie wytrzymuje takich sytuacji, może zostawił ją jak się dowiedział o ciąży i bał się powtórki?
Pewnie tak. W każdym razie współczuję. Nikt nie chcę stracić dziecka ale perspektywa ciężko chorej córki też nie była różowa :-(
Stary 2015-11-05, 19:58   #3774
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gosza , witaj na zasłużonym L4
Stary 2015-11-05, 20:00   #3775
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tej rodzinki prawników babka jeszcze ujdzie, ten facet mi się taka mądrala wydaje :-P

tzn mnie oni nie denerwują, swoje przezyli wcześniak x2 ale zastanawiam się po co ich codziennie pokazują?
Stary 2015-11-05, 20:01   #3776
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
perspektywa ciężko chorej córki też nie była różowa :-(
W pojedynkę tym bardziej.. ludzie przez takie tragedie przechodzą..
Stary 2015-11-05, 20:03   #3777
gosza82
Rozeznanie

Dzięki Kalinka!!! Jest wspaniale
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 20:04   #3778
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie tak. W każdym razie współczuję. Nikt nie chcę stracić dziecka ale perspektywa ciężko chorej córki też nie była różowa :-(
Dokładnie.. dużo bardziej by się męczyła zyjąc niestety ;( nie rozumiem, powinien byc jakiś próg jak dziecko jest w brzuchu, że nie ma opcji ze poród się zacznie samoistnie wczesniej dopoki wszystko nie bedzie tak rozwinięte zeby funkcjonować samo... to niesprawiedliwe ;(
Stary 2015-11-05, 20:05   #3779
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
tzn mnie oni nie denerwują, swoje przezyli wcześniak x2 ale zastanawiam się po co ich codziennie pokazują?
Tą samotną kobietę z córeczką w białej sukience też często pokazywali. Być może nie ma zbyt wielu chętnych to takich intymnych zwierzeń
Stary 2015-11-05, 20:05   #3780
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Było widać. Ja czkawki u małej nigdy nie rozpoznałam.

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Polly mała buntowniczka nam tu rośnie
Noo, już się boję co to będzie.
Dobrze, że lekarz jest w porządku i ta wizyta była za darmo, zapłacę dopiero jak mała się przestanie wstydzić żebyśmy mogli wszystko ładnie nagrać.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości